SiteGround

срещу

HostGator

SiteGround VS HostGator – кой е по-добрият домакин за вашия уебсайт?

резюме

Човек би си помислил, че когато двама титани се бият, това ще е близко съвпадение, но в прегледите много променливи са съвпадащи и резултатите могат да се окажат малко изненадващи. SiteGround и HostGator са двама утвърдени членове на уеб хостинг общността и двамата също са платили таксите си. Въпреки че дори и да се борят с това, имайте предвид, че всяка компания може да има свои собствени нишови области, в които е специализирана. Пазете открито, не се изненадвайте на някои от резултатите.

SiteGround и HostGator са две от по-големите имена в уеб хостинга днес. При толкова много отзиви там, все още може да е малко обезсърчително да направите тази крачка напред и наистина да изберете бъдещия си домакин. Ние разбираме това и за да ви помогнем малко повече, нека да разгледаме нещата по-нататък и да ги пуснем.

Имайте предвид, че е много лесно да приемете характеристиките и спецификациите на всеки от тях и да ги сравните с другия. Вместо това онова, което ще правим, е да издигнем ключови области, в които дори една малка разлика има значение.

По време на прегледа, имайте предвид, че това, което търсим, е не просто ефективността, но и общото отношение на хостинг доставчиците към правенето на бизнес, както и как той подхожда и борави с клиентите.

Като цяло ще разгледаме конкретно;

 • Заден план
 • Производителност (скорост и време за работа)
 • Ценообразуване
 • Поддръжка на клиенти

Забележка

Всички тестови сайтове, използвани в този преглед, са собственост и се администрират от Bitcatcha, с изключение на ShiphraShepherds.com.

Историята

Започнати само за две години един от друг, SiteGround и HostGator имат дълга история, за да подкрепят играта си. С около 15 години в индустрията всеки от тези два гиганта се разраства и развива портфолио от продукти, които се простират от споделен хостинг до целия мащаб на предприятия.

Историята на HostGator не е толкова чиста, колкото SiteGround, тъй като беше купена от Endurance International Group (NASDAQ: EIGI) през 2012 г. Това беше след атаката на хакерска група върху базата данни на доставчика на софтуер за таксуване на HostGator. В резултат на това бяха изтекли информация за потребителите и 500 000 кредитни карти на клиенти, файлове на уебсайтове и конфигурационни записи на cPanel.

За съжаление, след придобиването EIG ще се сблъска с няколко критични случая на прекъсвания на сървъра през 2013 г. За хостинг доставчик това е нещо смъртоносно и това доведе HostGator до лош старт. Ние разбираме, че някои неща може просто да не са виновни на доставчика, но дори и така – това се случи.

SiteGround1

HostGator0

производителност

Въпреки че всеки доставчик на хостинг услуги без съмнение ще предлага хостинг планове, които се изграждат въз основа на техните силни страни, нека разгледаме две основни категории хостинг планове; Споделен и облачен хостинг. Това са основните, от които повечето собственици на сайтове биха се интересували.

Облачен хостинг на SiteGround

САЩ (W)
САЩ (E)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

56 мс3 ms98 мс229 мс138 ms

Бангалор
Сидни
Япония
Канада
Германия

307 мс222 мс141 ms1 ms103 ms

Средна скорост: 129,8 ms – Вижте пълния резултат

Облачен хостинг на HostGator

САЩ (W)
САЩ (E)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

32 мс40 мс128 мс323 ms161 мс

Бангалор
Сидни
Япония
Канада
Германия

574 мс203 мс159 ms46 ms140 ms

Средна скорост: 180,6 ms – Вижте пълния резултат

* Забележка: Тестовете за бързина на SiteGround и HostGator Cloud бяха проведени с двата уебсайта, хоствани в Северна Америка.

За Cloud и двата сървъра се справиха сравнително добре и поддържаха под препоръчителните скорости на Google от 200 ms за отговор на скоростта на сървъра. Поради местоположението на центровете за данни, скоростите на американския континент останаха добри, преди да се спуснат леко на по-нататък на изток, от който тестваме.

SiteGround споделен хостинг

САЩ (W)
САЩ (E)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

211 мс215 мс180 ms3 ms351 мс

Бангалор
Сидни
Япония
Канада
Германия

66 мс95 мс70 ms240 мс168 ms

Средна скорост: 159,9 ms – Вижте пълния резултат

HostGator сподели хостинг

САЩ (W)
САЩ (E)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

32 мс36 ms221 мс221 мс139 мс

Бангалор
Сидни
Япония
Канада
Германия

717 ms205 мс153 ms36 ms140 ms

Средна скорост: 190 ms – Вижте пълния резултат

За споделен хостинг, общият тестов сайт на SiteGround е в Сингапур, докато за съжаление HostGator е домакин само от Северна Америка. Това показва слабо при тестовете за скорост, като се има предвид, че SiteGround предлага по-добра средна скорост от 159 ms в сравнение със 190 ms на HostGator.

Предполагам, че основната причина за това вероятно е Supercacher и софтуерът, който SiteGround използва. Всички те са проектирани и оптимизирани за равномерно разпределение на предаването на данни, независимо от разстоянието от центъра за данни.

Нека разгледаме информацията на сървъра им за известно време

По отношение на конфигурацията SiteGround и HostGator използват различни подходи. За да е просто, SiteGround умишлено поддържа натоварването на сървъра ниско, така че всякакви потенциални скокове при употреба да бъдат управлявани. От друга страна, HostGator инвестира много в оборудване, за да гарантира стабилност.

SiteGround има пет центъра за данни, разположени в градове по целия свят (Чикаго, Лондон, Амстердам, Милано, Сингапур), така че те са много добре разпространени от гледна точка на географията. Това е хубаво нещо, разбира се. HostGator има всичките си яйца в една кошница, така да се каже, с двата центъра за данни, разположени в Северна Америка.

Имайки предвид това, ние сме готови да дадем точка и на двете, тъй като HostGator успява да изпревари SiteGround в облачен хостинг, докато Siteground печели в споделения хостинг:

SiteGround1

HostGator1

Но показателите не винаги са точни, така че нека разгледаме цените, които тези два хоста са измислили;

Гаранция за ненавременна работа – Могат ли да го поддържат?

От известно време имах и двамата тези хостове на радара си и събирах информация за тях. Това е една област, в която и двете се справят добре с повдигане на веждите и това не трябва да се отхвърля. Имайки това предвид, нека копаем малко по-дълбоко и да видим какво казват техните Общи условия (ToS):

Продължителност на SiteGround в ToS

„Надеждната хостинг услуга на SiteGround е подкрепена от водещо в индустрията споразумение за ниво на обслужване (SLA). Ние гарантираме непрекъсната работа на мрежата 99,9% от времето през дванадесетмесечен период, започващ от датата, на която сте поръчали акаунта си. Ако паднем под това, ще Ви уведомим по имейл и автоматично ще компенсираме Вашия акаунт, както следва:

 • 100% – 99,9% продължителност: Без компенсация
 • 99,9% – 99,00% продължаване: 1 месец безплатен хостинг
 • Допълнителен месец безплатен хостинг за всеки 1% от продължителността на загуба под 99.00%. “

Продължителност на HostGator в ToS

„Условията за ползване на услугата, раздел 15, съдържа точна и актуализирана информация относно гаранцията за HoptGator Uptime в своята цялост. Тази статия има за цел да ви помогне да обясните правилата, с които сте съгласни.

 • Ако сървърът за споделен или дистрибутор не отговаря на гаранцията от 99,9% за продължаване, вие може получавате един (1) месец кредит за този пакет във вашата сметка.
 • Одобряването на всеки кредит е по собствена преценка на HostGator и може да зависи от предоставената обосновка. “

Ако обаче внимателно погледнете тези два цитата, ще забележите голяма разлика. Да, продължителността на работа се споменава и гарантира, но макар че SiteGround е изрично заявен, че ще компенсира превишаването на посочените прекъсвания, HostGator се опита да бъде по-мрачен по въпроса. Опитва се да се измъкне от това, което обичам да наричам „безсмислена гаранция“.

Това означава, че той просто го пуска там за показване, тъй като компанията си запазва правото да не компенсира клиент, без дори да посочва причина защо. Логично може просто да отрече всички опити за искане на обезщетение за престой. Срам за теб HostGator!

SiteGround1

HostGator0

SiteGround или HostGator цени по-добри ли са??

Облачен хостинг

За хостинг в облак плановете на SiteGround са много по-скъпи от всички страни. Това, което предлагат, отразява истинския дух на среда за облачен хостинг, а не просто фрагментите, които HostGator предлага с всеки план.

Бих казал, че плановете за облачен хостинг на SiteGround са за бизнес клиентите, докато HostGator е насочен към лица, които искат да изпробват облачното изживяване. Също така много по-високите цени на SiteGround отразяват истинските напълно управлявани акаунти в облачен хостинг.

Облачно ценообразуване в SiteGround

SiteGround Cloud

Облачно ценообразуване в HostGator

Облак на HostGator

Да ям тези две би било сравнение на ябълки и портокали. Докато SiteGround предлага напълно управлявани опции за хостинг в облак, облачните предложения на HostGator са по-скоро разширен тип сделка с споделен хостинг и това се показва в цените.

SiteGround1

HostGator1

Споделен хостинг

За споделения хостинг, въпреки че има разлика по отношение на цените, и двамата хостове са в рамките на бюджета на уеб хоста. Това е полезно за потребителя по някакъв начин, тъй като има много опции, от които можете да избирате в зависимост от вашите точни изисквания.

Цени на споделения домакин на SiteGround

SiteGround споделено

Споделено ценообразуване на хоста

HostGator споделен

SiteGround1

HostGator1

Поддръжка на клиенти

Въпреки че всеки доставчик на хостинг услуги има някаква форма или друга техническа поддръжка, това, което предлага и колко добре се справят, е критичен фактор. В този случай и двамата ни домакини предлагат богат набор от възможности за поддръжка, които включват телефон и чат на живо.

От SiteGround:

„Мрази да чакаш следващия агент? Както и ние.

Презареждаме всички смени, така че винаги има някой, който да вдигне телефона или онлайн чата, така че не е нужно да чакате повече от няколко секунди за следващия наличен оператор. Също така редовно оценяваме скоростта на всеки служител, както и ефективността на екипа. “

Освен хост свързан проблем, SiteGround поддържа и голямо разнообразие от уеб проблеми (като плъгини и разширения), както се твърди в следния видеоклип:

HostGator от друга страна просто масира всички опции за поддръжка на една страница, лесна за достъп. Въпреки това EIG, настоящият собственик на HostGator, често е имал плачевни оплаквания относно цялостната си поддръжка на клиенти. Всъщност дори собственият им персонал се оплаква от отношението на компанията по отношение на поддръжката на клиентите:

„Това е добра компания, за която да работите, ако харесвате душевно-смазваща работа. Не се интересувате от действителните клиенти? Това е работата за вас. Готино с мъгляви заглавия, промяна на длъжностните характеристики и никой, който не знае какво се случва? Кандидатствайте днес! “ (Източник)

Наистина трябва да работим с SiteGround за това:

SiteGround1

HostGator0

Присъда – SiteGround или HostGator?

С това стигаме до крайния равен резултат 6: 3. Честно казано, преди да напиша този отзив, бях под впечатление, че ще е по-близък бой. Предполагам, че дяволът винаги е в детайлите и някои неща, които обикновено се пренебрегват, излизат, когато са на фокус.

Това обаче не означава, че HostGator е лош домакин, но може би крайният избор може да се основава на вашите точни нужди.

Независимо от това, кудо на екипа на SiteGround, ние ги поздравяваме за успешното пускане на тази ръкавица и аплодираме усилията им за осъществяване на честен и ръководен от производител бизнес.

SiteGround

https://www.siteground.com
ПРОЧЕТЕТЕ ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД
6

HostGator

https://www.hostgator.com
ПРОЧЕТЕТЕ ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД
3

Промоции за читатели на Bitcatcha

 • SiteGround: 60% отстъпка от уеб хостинг (От $ 3,95 / месец).
 • HostGator: Използвайте код на купон „bitcatcha“ за до 60% отстъпка. (12-месечен договор) Вижте цените
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me