SiteGround VS Inmotion хостинг: 6 ключови сравнения (скорост на сървъра вкл.)

SiteGround


срещу

Хостинг на инмоции

SiteGround VS хостинг на инмоции – сравнени 6 ключови области (с включена скорост на сървъра)

TL; р

Цена спрямо ефективност – балансиращите везни на времето, когато става въпрос за азотния зърнест на решаваща стойност. Но какво се случва, когато хвърлите два инвалида в индустрията един срещу друг?

В ожесточената битка на конкурентите за уеб хостинг, ние поставяме SiteGround срещу Inmotion хостинг и конкуренцията се свежда до гайките и болтовете. Inmotion хостинг успява да извлече равенство, но в крайна сметка все пак предпочитам страхотни скорости на SiteGround.

Основана през 2004 г. и изграждаща своя път през редиците, SiteGround днес играе домакин на над милион уебсайтове в това, което се превърна в индустрия за съкращаване на гърлото. Той е известен със своята специална технология за бързина и предлага широки услуги и функции с добавена стойност, които правят изключително трудно да се победи.

От друга страна, хостингът на инмоции е в бизнеса за малко по-дълъг период от 2001 г. Но както нашите тестове са доказали и преди, дългият зъб в индустрията по принцип не се равнява на по-добри продукти и услуги – просто по-добър склонност към оцеляване.

Изследваният случай между тези две компании днес е значителен, като се има предвид, че и двете са истински родословни. Това означава, че историята им е неразредена, без поглъщания или големи разпродажби, които да нарушат родословието на тяхното съществуване.

Имайки това предвид, ето какво ще сравним днес.

Забележка

Двата тестови сайта, използвани в този преглед, са собственост и се администрират от Bitcatcha. И SGUSHosted.com, и IMHHosted.com са хоствани в съответния им център за данни в САЩ.

Планове и цени

Нека да видим плановете, които тези двамата имат за масите и ценовите точки, в които влизат;

Хостинг на SiteGroundInmotion

PRICEPRICE
Стартиране / стартиране $ 3.95 $ 3.99 *
GrowBig / Power $ 3,95 $ 5,99 *
GoGeek / Pro $ 11.95 $ 13.99 *

RENEWALRENEWAL
Стартиране / стартиране $ 9.95 $ 7.99
GrowBig / Power $ 14.95 $ 9.99
GoGeek / Pro $ 29.95 $ 15.99
посещение

* Ексклузивна сделка с Inmotion за четец на Bitcatcha. Редовната цена започва от $ 6.39
** Използваме GrowBig на SiteGround и Power of Inmotion, за да хостваме нашите тестови сайтове

Основни функции

SiteGround GrowBigInmotion Power
WebsitesUnlimited6
Пространство20 GB50 GB
BandwidthUnlimitedUnlimited
Site BuilderYesYes
DomainsUnlimited26
Контролен панелcPanelcPanel
Безплатни резервни копия Да (всеки ден) Да (На всеки 36 часа)
Безплатна миграция Да
Безплатни имейл акаунти да
Пълни функции

Както можете да видите в сравненията на цените, Inmotion идва с много по-високи разходи за влизане в сравнение с SiteGround. Това обаче е повече от компенсирано от по-дългосрочните разходи за подновяване на SiteGround.

За сравняването на плановете нека да кажем, че за период от 5 години (с 1-годишен първоначален период на регистрация), общата стойност на собствеността ще бъде:

SiteGround
$ 5,95 + (4 x 14,95 $) = 65,75 $

Хостинг на инмоции
$ 8,49 + (4 x 9,99) = $ 48,45

Това е съществена разлика, така че освен ако не възнамерявате да преместите уеб хостове след изтичане на първоначалния договор за регистрация, Inmotion хостинг предлага далеч по-голяма стойност по отношение на цената.

И двамата хостинг доставчици предлагат планове, които са доста солидни и идват с приятни добавени стойности. Имайте предвид, че и двамата предлагат безплатни услуги за миграция на уеб (За SiteGround безплатната миграция на сайтове е достъпна само за GorwBig и по-висок план.), Което считам за отлична трансферна точка.

Въпреки това, бих казал, че Inmotion хостингът тук има лек ръст поради финия отпечатък, при който те разширяват услугите си за миграция, за да включват не само файлове на сайта и бази данни, но дори ще помогнат за прехвърляне на вашите настройки за cPanel, записи на домейни и дори имейл акаунти.!

Inmotion хостинг на миграция на уебсайтове

SiteGround0

Хостинг на инмоции1

Производителност – Местоположение и скорост на сървъра

Местоположение на сървъра

SiteGround има поддръжката на 5 отделни центрове за данни, разпространени по целия свят, с един в САЩ, 3 в Европа и местоположение в Азия, обслужвано от Сингапур. Това е много стратегическо разпространение и предлага добри закъснения за сайтовете на техните клиенти.

Хостингът на инмоции от друга страна е малко по-неуловим по отношение на техните центрове за данни, като просто споменем, че имат „центрове за данни на двете крайбрежия“ – които предполагаме, че ще бъдат източните и западните държави в САЩ. Те обаче са необикновено горди със своя център за данни в Лос Анджелис.

Центърът за данни на LA Inmotion хостинг е зелен

Възползва се от естественото охлаждане или от технологията за охлаждане с външно въздух. Чрез това те могат да намалят разходите за охлаждане с близо 70%, но по-важното е да намалят въглеродния си отпечатък с над 2000 тона годишно. В сравнение с хостинг на инмоции, само твърдението на SiteGround за „зелената“ слава изглежда засаждането на няколкостотин дървета през 2010 г..

В допълнение към това, компанията има и партньорство с нестопански дървета за бъдещето. Чрез тази инициатива хостингът Inmotion помага да се осигури засаждането на 5000 дървета по целия свят.

Скорост на сървъра на SiteGround

САЩ (W)
САЩ (E)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

55 ms3 ms92 мс223 мс139 мс

Бангалор
Сидни
Япония
Канада
Германия

380 мс226 мс148 мс12 ms103 ms

Номинална A +; Ср. Скорост: 138,1 ms
Вижте пълния резултат

Скорост на сървъра за хостинг на инмоции

САЩ (W)
САЩ (E)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

2 мс53 ms322 ms178 мс172 мс

Бангалор
Сидни
Япония
Канада
Германия

514 ms153 ms109 мс67 мс149 мс

Номинална A +; Ср. Скорост: 171,9 ms
Вижте пълния резултат

Въпреки несъответствието в местоположението на центровете за данни, които имат двамата хостинг доставчици, това са отлични времеви скорости на изпълнение в цялата област. Всъщност, тези тайминг са доста трудни за преодоляване и са много важни за споделените уеб хостинг пространства.

За да се задълбочите малко по-дълбоко в скоростта, обърнете внимание, че всеки от тях има малко допълнително, което повечето домакини не предлагат – специализирани настройки на скоростта (или разнообразие от).

SiteGround използва мощна смес от SSD, NGINX, SuperCacher, CDN, HTTP / 2 и PHP7. Комбинирано, всяко от тях помага на инчовите показатели за скорост на движение напред, точно толкова малко, за да му дадат предимство пред конкуренцията.

Хостингът на инмоции обаче се продава много трудно на това, което нарича „зона за максимална скорост“. Тук обаче има само едно мъничко съмнение в начина, по който компанията позиционира тази технология. Hosting Inmotion излага предположението, че много конкуренти прекалено разчитат на единични центрове за данни, което води до потенциални отрицателни въздействия върху скоростта.

В сравнение с центъра за данни, Siteground предлага далеч по-добър глобален слой от Inmotion хостинг. Към това добавете факта, че много уважавани доставчици на уеб хостинг услуги никога не биха разчитали на единични центрове за данни и ние имаме трудност – това просто не звучи правилно.

И въпреки това резултатите не могат да се спорят и ще ги дадем и на двамата за отлична скорост.

SiteGround1

Хостинг на инмоции1

Сървърно време

Хостингът на инмоции показа солидна продължителност на 100% през последния период на наблюдение от 30 дни, но бях малко изненадан, че изглежда имаше малък проблем в 30-дневния период на SiteGround. Това е малко падане в голям океан, тъй като наблюдавам този хост от известно време и той като цяло е солиден. Дори и с неравностите, продължителността на работа остава над 99.95%.

Времетраене на SiteGround

SiteGround Uptime

Инмоция Хостинг ъптайм

Inmotion хостинг Uptime

Тук отново призоваваме вниманието към времето за реакция, показано на графиките. SiteGround за пореден път показва своята устойчивост при последователни отговори под 1000 ms. Да санкционирам SiteGround за миниатюрен пропуск на неопетнен запис би било малко несправедливо в очите ми и да комбинирам това с времето за отговор, аз съм готов да дам точката на тях.

SiteGround1

Хостинг на инмоции0

Поддръжка на клиенти

Както обикновено, това отново е много силна ключова област, на която всеки, който търси хостинг, трябва да обърне внимание.

Обслужване на клиенти на SiteGround

Вече съм го прегледал и ще го направя отново, SiteGround има отлично обслужване на клиенти и това е нещо, което съм тествал и за щастие съм потвърждаван вече няколко пъти. Винаги има риск нещата да се изплъзнат малко през годините, но това не е от онези места, където се случва.

Inmotion хостинг обслужване на клиенти

Inmotion хостинг гордо заявява, че предлагат базирана в САЩ технология, която помага на клиентите в множество канали, включително телефон, чат, имейл или билетна система. Системата е цялостна и всъщност над това, което биха предложили много уеб хостове.

Какво казват потребителите за SiteGround

Отзиви на клиенти на SiteGround

Какво казват потребителите за Inmotion хостинг

Хостинг за инмоции Отзиви на клиенти

Както можете да видите, и двамата уеб хостове имат силни отзиви от потребители в тяхна полза. Това е рядкост в света на уеб хостинга, където потребителите често са изключително уверени в своите хостове. Добре е да поддържате стандартите на достатъчно високо ниво, за да получите положителна обратна връзка.

SiteGround1

Хостинг на инмоции1

Потребителски интерфейс

Въпреки че и двамата ни хостове използват cPanel, все още чувствах, че този сегмент трябва да бъде оставен просто, за да мога да напомня на всички за важността на добрия контролен панел. По принцип това е вашият вход към вашия домакин и е вероятно да прекарате известно време тук.

cPanel е отличен и популярен избор и носи на двамата ни домакини солидна печалба в интерфейса. Той е мощен, удобен, широко разпространен и просто казано, много лесен за използване.

SiteGround1

Хостинг на инмоции1

Какво обичам в Siteground

SiteGround винаги е останал в списъка ми с най-добрите хостове и пускането през него отново е освежаващо. Това е постоянно висок изпълнител с отлична история и досега, все още не съм намерил много реални конкуренти за него.

Накратко;

 • Отлична скорост и стабилност
 • Страхотна поддръжка на клиенти
 • Широка гама от продукти

Какво обичам в хостинга на инмоции

Докато провеждах Inmotion хостинг през ръкавицата, ми доставяше доста приятни изненади на моменти. Това е силен претендент за SiteGround и предлага както функции, така и производителност, която е конкурентна. Особено ми харесва, че не предлага луди отстъпки за първи регистрации, защото за мен това просто изглежда малко погрешно.

Накратко;

 • Добра цена точка
 • Впечатляваща скорост и стабилност
 • Отлична поддръжка на клиенти

Заключителни мисли

Това за мен лично беше много трудно решение. След като прочетете рецензията си, някои от вас може да се чудят защо съм присъждал точки на един хост, като същевременно похвали характеристиките на другия.

Ще бъда честен – да, обичах ги и двете. Толкова е трудно да се намери не само една фантастична хостинг услуга, но и друга, която да съответства на нея.

Въпреки това, въпреки окончателния ми резултат от 4: 4, усещам, че дължа на всички там, за да скъса равенството – и все пак продължавам с SiteGround. Преди всичко, в края на деня една от най-критичните характеристики на вашия уеб сайт ще бъде неговата скорост и SiteGround никога не ме е изпускал.
След като добавите и останалите фактори, те просто са черешката на тортата.

SiteGround

https://www.siteground.com
ПРОЧЕТЕТЕ ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД
4

Хостинг на инмоции

https://www.inmotionhosting.com
ПРОЧЕТЕТЕ ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД
4

Промоции за читатели на Bitcatcha

SiteGround: 60% отстъпка от уеб хостинг (От $ 3,95 / месец).

Хостинг на инмоции: изключителни 50% отстъпка (от $ 3,99 / месец).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map