Торенти и частен достъп до Интернет (Крайното ръководство за използване на PIA като торент VPN или прокси)

Как да използвате частен интернет достъп за торенти

Частен достъп до Интернет е една от (ако не най-популярните) VPN услуги в света и един от най-добрите възможности за потребители на bittorrent, които искат да направят изтеглянията си анонимни.


PIA е една от най-достъпните VPN-та, съобразени с торента и сигурността. Ето защо ние ги кръстихме нашия топ торен VPN от 2015 г. и защо те също оглавяват нашия списък с най-приятелски торент VPN мрежи в света (с перфектен резултат 10).

Най-хубавото е, че абонаментът за частен достъп до Интернет включва както VPN, така и SOCKS прокси услуга без регистрация. Те са една от шепата компании, които включват и двете. Както ще видите, възможността да използвате VPN и / или прокси сървър за вашите торенти ще ви даде много гъвкавост при това как изтегляте торенти анонимно.

Това ръководство ще ви покаже стъпка по стъпка как да скриете торент IP адреса си, да шифровате торентите си и да скриете историята на изтеглянията си с помощта на частен интернет достъп. Да започваме…

Contents

Раздели на статията (Пропуснете напред)

Ето темите, които обхващаме в това ръководство. Кликнете върху връзките по-долу, за да прескочите напред, ако се интересувате само от няколко теми и няма нужда да четете цялата работа.

Общи раздели:

 1. Въведение в частния достъп до Интернет
 2. 2 метода на анонимни торенти (прокси срещу VPN)
 3. Как да използвате PIA като VPN за торенти
 4. Как да получите вашето влизане / парола за прокси сървъра на PIA (необходими за настройка на прокси)

Настройки на прокси сървъра:

 • uTorrent настройки за PIA
 • Настройки на Vuze за PIA
 • Настройка на потока за PIA
 • QBittorrent настройки за PIA
 • Как да използвате VPN + Proxy едновременно

Частен достъп до Интернет: Бърз поглед / Характеристики / Цени

снимка

Характеристика:
Няма журнали за активност Няма метаданни. Период.
256-битово AES криптиране (индустриален стандарт)
Контрол на силата / алгоритъма на криптиране
Торент приятелски
Включен прокси SOCKS5 (бонус!)
Препращане на порт
NAT защитна стена
7-дневна гаранция за 100% възстановяване
Прочетете нашия пълен преглед на PIA

Ценообразуване
$ 6.96 / месец
Най-добра оферта: $ 3.33 / месец (1 година)

Вземете частен достъп до Интернет »

Частен достъп до Интернет е най-популярната VPN услуга сред посетителите на този уебсайт. Смятаме, че тяхната комбинация от цена / сигурност / функции е практически непобедима.

Когато хората търсят първата си VPN, обикновено препоръчвам на всеки да опита първо PIA (тъй като това ще ви спести $$ спрямо конкуренцията) и надстройте по-късно, ако е необходимо.

Ето защо PIA последователно оглавява нашия списък с препоръчани VPN:

Политика на регистрация: PIA е базирана в САЩ, която няма изисквания за запазване на данни за VPN услуги. PIA не следи и не регистрира вашата VPN активност, уеб или история на изтеглянията.

Освен това те са един от малкото VPN, който не поддържа метаданни / регистрационни файлове за връзка. Това дава на потребителите най-високото ниво на анонимност (което ние обичаме).

Торентност: PIA е изключително торент приятелски и не ограничава торентите до конкретни сървъри или места. Всъщност те имат невероятно уникално решение за пренасочване на торентна активност към по-благоприятни за торентите страни.

Сигурност / Софтуер: Софтуерът на PIA е лесен за използване, предлага 256-битово криптиране (същата сила като строго секретните военни комуникации в САЩ) и дава на потребителите персонализиран контрол върху използвания тип шифроване и ключова сила (ако искате по-бързи скорости / по-малко криптиране)

Два начина за използване на PIA за торенти (Proxy / VPN)

Всеки абонамент за частен достъп до Интернет включва както VPN услуга, така и анонимна SOCKS прокси услуга. Това ви дава гъвкавост в начина, по който решите да анонимизирате изтеглянията си от торент.

Най-хубавото е, че PIA позволява 5 едновременни връзки, можете да използвате едновременно VPN + Proxy с някои сериозни предимства.

За подробен анализ прочетете нашето ръководство за избор на VPN срещу Proxy за торенти.

Ето и кратко резюме…

Използване само на прокси
Обикновено по-бързо, отколкото да използвате VPN, но единствената ви опция за криптиране е да използвате вграденото криптиране на вашия торент клиент. Това може да е проблем, ако вашият доставчик на интернет услуги блокира или блокира торентите ви.

С прокси, вашият торент IP адрес ще бъде различен от IP вашия уеб браузър (който ни харесва).

Използване само на VPN
VPN ви предоставя изключително силно криптиране (предотвратяване на дроселиране / наблюдение от вашия интернет доставчик) и ви дава повече местоположения на сървъра / държавата. Изтеглянията може да са по-бавни. Вашият торент IP адрес ще бъде същият като IP адреса на вашия браузър.

Използване на VPN + прокси заедно
Според мен това е най-доброто от двата свята. Получавате изключително силно криптиране, двоен слой на анонимност (вашият IP се променя два пъти) и торент вашият IP адрес все още е различен от IP на вашия уеб браузър.

Оптимално бихте използвали 1 компания като VPN услуга и различна за вашата анонимна прокси услуга SOCKS, но по-голямата част от потребителите ще се радват да използват PIA и за двете (и да спестите куп $$$ в процеса). Ако смятате, че може да искате отделен доставчик на торент прокси, препоръчваме да използвате Torguard или BTGuard (и да използвате PIA като своя VPN).

Използване на PRivate INternet Access VPN за торенти

Това е най-лесният вариант, тъй като не е необходимо да променяте никакви настройки във вашия торент клиент (uTorrent, Vuze и т.н.).

Необходими са само 6 стъпки:

 1. Регистрирайте се за частен достъп до Интернет
 2. Изтеглете VPN софтуера за настолен компютър на PIA (наличен Windows / Mac)
 3. Влезте в VPN с вашето потребителско име / парола (изпратено по имейл при регистрация)
 4. Свържете се с VPN сървър (препоръчваме Холандия, Швейцария, Канада)
 5. Активирайте PIA „Kill-Switch“ (незадължително, но препоръчително)
 6. Стартирайте любимия си торент клиент

Това е! Вашите торенти сега са шифровани и вашият истински IP адрес ще бъде скрит от вашите торент връстници.

Как да се регистрирате за PIA

Регистрацията за частен достъп до Интернет е бърза и лесна. Можете буквално да се регистрирате, платите, изтеглите и да се свържете с тяхната VPN за по-малко от 5 минути. Те изискват много малко информация, за да създадат акаунт.

Трябва:

 1. Имейл адрес (за да получите вашата информация за вход)
 2. Начин на плащане (приемат се кредитни карти, Paypal и анонимни биткойн плащания)
 3. Ако плащате с кредитна карта, също се изисква вашата информация за плащане

PIA дори ви позволява да използвате оставащи карти за подаръци от популярни търговци на дребно, за да плащате анонимно, ако bitcoin е твърде объркващо. Честно казано повечето потребители трябва да са добре да изберат удобството на плащанията чрез paypal.

След като се регистрирате и платите, PIA незабавно ще ви изпрати имейл с вашата информация за вход и връзка за изтегляне на техния софтуер (така че не забравяйте да използвате валиден имейл адрес).

Настройки за софтуерна сигурност

Нашите препоръчителни настройки изглеждат така (Щракнете върху бутона „разширен“, когато отворите софтуера, за да получите достъп до това меню).

Разширени настройки за частен достъп до Интернет

Меню за разширени настройки

Забележка: Опциите за автоматично влизане / автоматично свързване изцяло зависи от вас.

Настройките:
Вид на връзката – UDP (това трябва да ви даде най-бързите скорости)
VPN превключвател – Това ще убие вашата интернет връзка, ако VPN не успее (предотвратявайте изтичането на вашия IP адрес)
DNS защита от теч – Прави на вашия компютър само DNS сървърите на PIA (скрийте уеб историята от интернет доставчика)
IPv6 защита от теч – Незадължително, но предотвратява изтичането на IP чрез новия IPv6 протокол

Проверете настройките и отстранете проблемите

Важно е да проверите вашия торент IP адрес, за да сте сигурни, че всичко работи според очакванията. Написахме пълно ръководство за проверка на промяната на торент вашия IP адрес.

Ако скоростите са НАЧАЛО по-ниски от очакваните (например под 500kbps), трябва да активирате автоматично картографиране на порт в менюто за настройки / опции за връзка на вашия торент клиент. Потърсете вариант, който казва “UPnP” или “NAT-PMP“и поставете отметка в квадратчето. Това ще гарантира, че торент пакетите ви се препращат правилно през вашия рутер и няма да се губят / блокират.

Ето къде да го намерите в uTorrent: Настроики > Предпочитания > Връзка

uTorrent автоматично картографиране на порт

uTorrent Настройки за картографиране на порт

Това е, сега вашите торенти трябва да бъдат криптирани и анонимни. Можете по желание да добавите прокси връзка също (едновременно с VPN) за по-добра поверителност или ако предпочитате торент IP адресът ви да е различен от IP на вашия уеб браузър.

Как да влезете / Влизам / Парола за прокси на PIA (DON’t Skip)

Всеки абонамент за PIA идва с достъп до техния прокси сървър без регистрация SOCKS5 в Холандия. Той е доста бърз и е идеален за използване с любимия ви торент софтуер.

Забележка: Не пропускайте тази първа стъпка, която е да генерирате комбинация за влизане / парола за прокси. Тя е различна от вашите данни за вход в VPN.

Добре, нека да продължим напред и да генерираме потребителско име / парола за прокси сървъра

Как да получите комбинираното си парола за вход / парола

За да генерирате вашето потребителско име / парола за достъп до прокси сървъра, трябва да влезете в панела на вашия акаунт на техния уебсайт.

След това превъртете надолу, докато не видите този раздел:

Как да получите парола за PIA прокси

Създайте прокси вход / парола в панела на вашия акаунт

След това просто кликнете върху бутона „Възстановяване на потребителско име и парола“. Оставете прозореца отворен, за да можете лесно да копирате / поставите вашето потребителско име / парола, когато ги използваме малко.

Информацията, от която се нуждаете, за да настроите PIA’s Proxy

Сега, след като имате вашето потребителско име / парола (от стъпката по-горе), има само още няколко части информация, която трябва да използвате прокси сървъра на PIA SOCKS5 с всеки основен торент софтуер. Можете дори да го използвате с Flud (ако сте на Android).

Потребителско име: (от предишна стъпка)
парола: (от предишна стъпка)
Име на хост / адрес на сървъра: proxy-nl.privateinternetaccess.com
Порт: 1080

Някои важни бележки:
Ако използвате само прокси (без VPN), може да искате да активирате криптиране във вашия торент клиент. Това ще намали # от наличните ви връстници, но също така ще попречи на вашия интернет доставчик да заглуши торентите ви или да види какво изтегляте.

За повече информация относно използването на вградено криптиране на торент, прочетете нашето ръководство за криптиране на торент.

В следващите раздели ще ви покажем как да инсталирате тези прокси настройки в любимия ви торент софтуер. Всеки торент клиент ще има своя собствена секция (обикновено се подрежда в зависимост от популярността).

uTorrent Настройки (PIA Proxy)

За достъп до настройките за прокси в uTorrent, отидете на:
Настроики > Предпочитания > Връзка (раздели отляво)

Въведете информацията по-долу в съответните полета, както е показано:

Тип: SOCKS5
Proxy: proxy-nl.privateinternetaccess.com
Порт: 1080
Потребителско име: потребителско име, генерирано в предишна стъпка
парола: парола, генерирана в предишна стъпка

и не забравяйте да проверите всички 6 полета, маркирани със зелена точка, за да предотвратите изтичане на идентифицираща информация чрез utorrent.

uTorrent прокси настройки за частен достъп до интернет

uTorrent прокси настройки за PIA

След това имате възможност да добавите криптиране. Ако не използвате VPN, тази стъпка ще ви помогне да предотвратите заглушаване / мониторинг на ISP, но може да намали броя на наличните ви колеги. Прочетете нашето ръководство за криптиране на торент за пълни подробности.

uTorrent Настройки за криптиране

Отидете на Меню > Настроики > Предпочитания > BitTorrent, и направете вашите настройки да изглеждат така:

uTorrent принудително криптиране (PIA Proxy)

Режим ‘Принудително шифроване’ (Помощ за предотвратяване на дроселиране)

Вграденото криптиране на uTorrent е по-добро, отколкото нищо не може да помогне, ако вашият интернет доставчик заглушава / забавя изтеглянето на торенти. В нашето Ръководство за шифроване на торентите има пълно обяснение как ефективно да криптирате торентите си.

Настройки за прокси Vuze (за PRivate достъп до Интернет)

За достъп до настройките на прокси Vuze, отидете на…
Меню > Инструменти > Настроики > Връзка (раздел отляво) > пълномощник
Забележка – трябва да сте в напреднал потребителски режим, за да редактирате настройките на прокси сървъра. Отидете на Опции > Потребителски режим за превключване

Използвайте посочените по-долу настройки заедно с потребителското име / паролата за прокси сървъра, който вече сте генерирали, така че вашите настройки да съответстват на изображението по-долу. Уверете се, че поставете отметка във всички същите полета.

Настройки:
Водещ: proxy-nl.privateinternetaccess.com
Порт: 1080
Потребителско име: (Вашето потребителско име)
парола: (твоята парола)
Версия на чорапи: V5

Когато въведете вашето потребителско име / парола в съответното поле, вашите настройки трябва да изглеждат точно така. След това щракнете върху бутона ‘TEST SOCKS’, за да потвърдите, че вашата настройка работи.

Настройки за прокси Vuze за частен достъп до интернет

Настройки за прокси Vuze за частен достъп до Интернет

Настройки за шифроване на Vuze

Ако използвате само прокси, а не VPN едновременно, се препоръчва да използвате криптирането на протокола на Vuze, за да не допуснете вашия ISP да заглуши или да прочете изтеглянията на торентите. За пълно обяснение на криптирането на торента и ползите от него, прочетете нашето Ръководство за шифроване на торентите.

За достъп до настройките за криптиране във Vuze, отидете на Меню > Инструменти > Настроики > Връзка > Шифроване на транспорта

За „принудително“ криптиране (което означава, че не са позволени несигурни връзки) променете настройките си, за да съответстват на тези по-долу, и премахнете отметката от всички полета:

Шифроване на Vuze

Настройки за криптиране на Vuze „Forced“

Свързани статии

Ето още няколко ръководства, които ще намерите изключително полезни, ако Vuze е вашият торент клиент по избор:

 • Как да проверите вашия торент IP – използвайте това ръководство, за да проверите дали вашите настройки за прокси сървъри крият вашия IP, както се очаква
 • Как да използвате Vuze анонимно – Инструкции за настройка на прокси + VPN за марля.

Понижете настройките на прокси сървъра

За да използвате PIA прокси сървъра с Deluge, първо отидете на редактиране > Предпочитания > пълномощник (от категориите вляво)

Deluge изисква ръчно да конфигурирате настройките на прокси сървъра за всяка услуга поотделно. Ще използваме същите настройки за прокси сървъри за всеки, но трябва да ги въведете 1 по 1.

Четирите услуги са: Peers, Web Seed, Trackers, DHT.

Ето настройките, които искате да въведете за всеки:

 • Тип: Чорапи V5 W / Auth
 • Потребителско име: Вашето потребителско име
 • парола: Твоята парола
 • Водещ: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Порт: 1080

когато приключите, трябва да изглежда така:

снимка

Разглобяване на настройките за криптиране

Ако не използвате VPN, може да искате да използвате вграденото криптиране на Deluge (прочетете пълното ръководство за шифроване)

За достъп до настройките за криптиране, отидете на мрежа (категория) в Предпочитания (меню)

Променете настройките си, за да съответствате на тези (ще разрешавате само изцяло криптирани трансфери)

 • Входящ: Принуден
 • Изходяща: Принуден
 • Ниво на криптиране: Пълен поток
 • Шифроване на целия поток: Проверени

Понижете настройките за принудително криптиране

Потопете „принудително“ шифроване на цял поток

Други полезни ръководства

Не забравяйте да разгледате и другите ни ръководства, за да извлечете максимума от Deluge. Определено ще искате да проверите вашия торент IP адрес, за да проверите дали настройката за прокси работи.

 • Как да проверите IP адреса на Deluge – Проверете дали настройката на прокси сървъра работи както се очаква да скрие вашия IP адрес
 • Ръководство за понижаване на анонимността – Как да използвате Deluge с прокси и / или VPN за оптимална поверителност

QBittorrent прокси настройки (за частен достъп до Интернет)

За да използвате прокси услугата на PIA с QBittorrent, съпоставете съответните настройки по-долу с полетата в менюто с опции на QBittorrent, както е показано по-долу. За достъп до настройките на прокси сървъра, отидете на: Инструменти > Настроики > Връзка

Настройки

 • Тип: SOCKS5
 • Водещ: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Порт: 1080
 • Потребителско име: генериран в контролния панел на PIA акаунта в предишна стъпка
 • парола: генерирани в контролния панел на акаунта

снимка

Незадължително криптиране за QBittorrent

Ако НЕ използвате VPN + Proxy заедно, препоръчително е да използвате вграденото криптиране на QBittorrent, ако скоростите ви са по-ниски от очакваните. Това е така, защото бавните скорости често са резултат от блокирането на вашите интернет доставчици или дроселирането (забавянето) на общите биторентови портове.

Прочетете нашето ръководство за криптиране на Torrent за пълни подробности за това как / кога / защо да кодирате торентите си. Или просто съответствайте на вашите настройки на QBittorrent, за да съответствате на тези по-долу:

при Инструменти > Настроики > Bittorrent
Променете падащото меню „Режим на криптиране“ на „Изискване на шифроване“

Настройки за криптиране на QBittorrent

Как да активирате криптирането в QBittorrent

Други полезни ръководства

Ще искате да проверите вашия IP адрес за потапяне, за да се уверите, че вашата прокси настройка работи правилно (и да не изтича истинския ви IP адрес. Също така имаме пълно ръководство за анонимност.

 • Как да проверите вашия торент IP адрес
 • Как да използвате Deluge анонимно – Настройки за VPN / прокси / шифроване за Deluge.

Как да използвате PIA VPN & Пълномощни заедно

Абонатите на PIA могат да избират едновременно да използват частния VPN и прокси услугата за достъп до Интернет, за анонимно изтегляне на торенти. Това може да е най-добрият вариант за много потребители и има няколко предимства:

 • Вашите торенти ще бъдат кодирани с изключително силно 256-битово криптиране
 • Вашият торент IP адрес ще бъде различен от IP адреса на вашия уеб браузър
 • Както браузърът ви, така и торентът IP ще бъдат различни от вашия истински IP адрес (който ще остане скрит)
 • Използването на VPN + Proxy заедно може да бъде по-бързо от VPN самостоятелно (анекдотични доказателства)
 • прокси SOCKS може да предотврати изтичане на IP по-добре от VPN превключвател само

Как да го настроите

Етап 1 – следвайте ръководството за настройка на PIA прокси в тази статия, за да инсталирате правилните настройки на прокси в любимия ви торент софтуер.
Стъпка 2 – Една от настройките на прокси сървъра е конфигурирана и тествана, за VPN не са необходими специални настройки

Как да използвате PIA VPN / Proxy заедно

Тук има само едно важно правило:
Уверете се, че се свързвате с VPN сървъра, преди да отворите торент клиента!

Ако отворите първо торент софтуера, той може да причини прокси грешка, когато вашият основен IP адрес се превключи, когато в крайна сметка се свържете с VPN. Това често ще доведе до прекъсване на прокси сървъра и блокиране от бъдещи връзки за кратък период от време.

Ако направите това по погрешка, просто затворете торент софтуера, изчакайте няколко минути, свържете се отново с VPN, след което отворете своя торент софтуер като нормален.

Други полезни ръководства / статии

Благодарим, че прочетохме нашето ръководство за използването на PIA за торенти. Надяваме се, че сте намерили изключително полезна помощ (моля, споделете я с приятел, ако сте успели!)

Ето някои други полезни ръководства, които ще ви помогнат да направите вашите торенти възможно най-сигурни и анонимни.

Популярни водачи

VPN-Kill превключвател (защо е важно за сигурни торенти)
Как да използвате uTorrent анонимно
Как да използвате Vuze анонимно
Как да използвате QBittorrent анонимно
как & защо да криптирате изтеглянията на торентите

Други статии и рецензии

Прокси срещу VPN (за торент потребители)
SOCKS срещу HTTP прокси (един е много по-добър)
Безплатни VPN мрежи и защо те не са добри за торенти
Преглед на частен достъп до Интернет
PIA срещу Torguard

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map