Vodnik po nadzorni plošči HostGator Cloud – najboljša kontrolna plošča doslej!

Spletno gostovanje pogosto trpi zaradi ene velike težave:


Slaba uporabniška izkušnja.

Zlasti za začetnike je lahko zapleteno, zastrašujoče in frustrirajoče ugotoviti tehnične vidike.

To najbolj opazite, ko naložite standardni “cPanel”, ki je na voljo z večino spletnih gostiteljev. To je konzola ali nadzorna plošča, ki se uporablja za upravljanje strežnika in nastavitev.

Veste tistega, o katerem govorim. Takšen, kot je bil zasnovan v devetdesetih:

cPanel Old Design

Če ste začetnik spletnega gostovanja, je nadzorna plošča zastrašujoče mesto. Ne samo, da sta jezik in žargon zapletena, ni logičnega kraja za začetek.

Ali ni že čas, da bi eden večjih spletnih gostiteljev ustvaril nekaj bolj posodobljenega? Bolj prijazen do uporabnika?

Vnesite oblak HostGator

HostGator je običajno znan po svojem skupnem gostovanju s proračunom. Toda pred kratkim smo dobili svoje nove storitve gostovanja v oblaku.

Predstava nas je raznesla. Vzpostavili smo testno mesto in spremljali hitrost in čas delovanja oblaka HostGator. Zabeležila je 100-odstotno podaljšanje časa in nekaj najhitrejših hitrosti, ki smo jih preizkusili tukaj na Bitcatcha.

(Oglejte si naš celoten pregled uspešnosti HostGator Cloud.)

Toda tu je stvar, ki smo jo v resnici imeli radi: nova armaturna plošča!

HostGator Cloud je vrgel grdi stari cPanel in ga nadomestil z novo, elegantno, intuitivno nadzorno ploščo. Takole izgleda:

HostGator Cloud cPanel Design

Precej bolje.

Posebna ponudba : 

Bralci Bitcatcha dobijo 30% popusta v oblaku HostGator. Na blagajni HostGator Cloud preprosto vnesite »bitcatcha«.

V tej objavi bomo predstavili vse edinstvene funkcije in vam pomagali nekoliko bolje spoznati nadzorno ploščo in nadzorno ploščo HostGatorja.

Začenši z vrha

Na nadzorni plošči HostGator Cloud sta dva dela. In pomaga si o njih razmišljati kot o začetniških in naprednih možnostih.

 1. Nadzorna plošča stranke
  Kjer upravljamo z računi in splošnimi nastavitvami spletnega gostitelja. (Začetnik).
 2. Nadzorna plošča
  Kjer upravljamo z več tehničnimi nastavitvami strežnika. (Vmesno – napredno)

Začnimo z nadzorno ploščo stranke.

Nadzorna plošča za stranke v oblaku HostGator Cloud

1. korak: Prijava

2. korak: Urejanje in upravljanje podrobnosti o računu

Prvi zaslon je, kjer urejate vse običajne podatke o računu in računih. Tu lahko spremenite tudi gesla in nastavitve.

Stran s splošnimi nastavitvami

Toda preidimo naravnost na razdelek »gostovanje«. Za razliko od nekaterih drugih gostiteljev lahko nastavite svoje spletno mesto, upravljate nastavitve in si ogledate statistiko neposredno od tu.

Stran z nastavitvami spletnega mesta

3. korak: Namestite WordPress in ustvarite spletno mesto (z enim klikom)

Začetniki bodo zagotovo cenili, kako enostavno je ustvariti hitro spletno mesto prek HostGatorja. Začnite tako, da se pomaknete na zavihek »Hosting Dashboard« in kliknete »WordPress 1 Kliknite Installer«.

Namestite WordPress v 1 kliku

Tu boste morali izbrati domeno, s katero želite nastaviti WordPress.

Nastavite WordPress

Potrdite domeno in vnesite podatke o skrbniku. Nato pritisnite »namestite zdaj«.

Tehnično gre za dva klika, vendar je še vedno zelo enostavno!

Zdaj imate pripravljeno in pripravljeno zelo spletno spletno mesto. Vse, kar morate storiti, je, da sledite pozivom za urejanje dizajna in dodajanje vsebine.

4. korak: Oglejte si svoje globalne strežnike v akciji

Ko je vaše spletno mesto zdaj gostilo HostGator, lahko vidite posnetek statistike spletnega gostitelja. Preidimo na »uspešnost strežnika«.

Globalne nastavitve strežnika

Prva stvar, ki jo vidite, je zemljevid, ki natančno prikazuje, kje na svetu temeljijo vaši podatkovni centri.

Z HostGator Cloud lahko vidite, da obstajajo štirje strežniki po vsem svetu. (Na tipičnem “skupnem gostitelju” boste dobili samo eno lokacijo strežnika.) To pomeni, da boste dosegli hitrost nalaganja, ne glede na to, kje je vaša publika.

uspešnost strežnika

5. korak: Oglejte si posnetek svojega spletnega mesta Analytics

Hitro posnamete tudi zadetke in obiskovalce svojega spletnega mesta. Ni nadomestilo za podrobno nadzorno ploščo Google Analytics, ampak je odličen kot hiter pogled.

Prometna analitika

6. korak: Ali uporabljate preveč sredstev?

Ogledate si lahko tudi vašo CPU in RAM porabo. Ti preprosti in enostavno berljivi klici vas obveščajo, če uporabljate veliko virov. (Uporabili smo veliko različnih spletnih gostiteljev in zaupaj nam, da teh informacij ni vedno enostavno najti!)

HostGator Cloud predlaga, da poskusite te klice držati pod 70%. Vse več kot to in morda bo čas za nadgradnjo. Kot lahko vidite na našem majhnem testnem mestu, smo dobro v mejah 70%.

Spremljajte porabo CPU-ja in RAM-a

7. korak: Oglejte si dodane dodatke in brezplačne izdelke

HostGator Cloud ima tudi nekaj dodatnih dodatkov, ki jih lahko odklenete tukaj na nadzorni plošči. Zlasti 100 USD brezplačno oglaševanje z Bingom in Googlom.

Dodani dodatki in brezplačniki

8. korak: Ustvarite e-poštni račun

Nastavitev e-poštnega sporočila, ki bo spremljalo vaše spletno mesto (tj. [Email protected]), je pogosto zahtevnejše, kot bi moralo biti. Ampak ne s HostGatorjem. Samo kliknite zavihek e-pošte in nato pritisnite ta masivni gumb:

Ustvari e-poštni naslov

Vnesite novo e-poštno sporočilo, ki ga želite ustvariti, in dodajte geslo. Dobro greš.

9. korak: Vključite Google Analytics

Če želite podrobnejši vpogled v promet na svojem spletnem mestu, lahko Google Analytics integrirate tukaj na nadzorni plošči.

Vključite Google Analytics

10. korak: Upravljanje datotek in map

Tukaj lahko datoteke naložite neposredno na strežnik (na primer zip-datoteko s temo WordPress). Ta je nekoliko naprednejša, zato bi tehniki raje upravljali to s celotne nadzorne plošče. (Več o tem kasneje)

Začetniki bodo radi ohranili preprosto in uporabili prej omenjeni namestitveni program WordPress.

Upravljanje datotek in map

11. korak: Dodajte nove domene ali poddomene

HostGator Cloud vam omogoča zelo enostaven način ustvarjanja addon domen (za gostovanje dodatnih domen iz vašega računa) in poddomena. Poddomene so preprosto URL-ji, ki vodijo do različnih delov vašega spletnega mesta.

Te možnosti ne vidite pogosto tako jasno in preprosto kot HostGator.

Upravljajte ime domene

12. korak: Če imate spletno trgovino, odklenite SSL potrdilo

HostGator Cloud vam omogoča brezplačen dostop do SSL certifikata. (To je varna šifriranje vašega spletnega mesta – bistvenega pomena za spletne trgovine ali vse, ki obdelujejo podatke o strankah).

Opomba : 

Če imate paket “Hatchling Cloud” (vstopna raven), boste za dostop do SSL certifikata morali nadgraditi na “Baby Cloud” ali “Business Cloud”.

SSL potrdilo

Korak 13: Pojačajte varnost in varnostno kopirajte!

Nič ni hujšega, kot če se vdrejo ali izgubijo vse podatke vašega spletnega mesta. Zato sta varnost in varnostno kopiranje na vrhu mojega seznama za osnove spletnega gostitelja.

Nadzorna plošča HostGator omogoča enostavno nadzor. Omogočite varnost SiteLock in HostGator bo redno (in samodejno) pregledoval zlonamerno programsko opremo. Nato omogočite vsakodnevno varnostno kopiranje in tako zagotovite, da nikoli ne boste izgubili trdega dela.

Upravljanje varnosti spletnega mesta

Nadzorna plošča HostGator je odlična, saj lahko vidite varnost in varnostne kopije, ki delujejo. Je brezskrbnost.

14. korak: enostavno oddajte in spremljajte vstopnice za podporo

Ko imate spletno mesto, morate vedeti, da obstaja dobra skupina za podporo, ki vam bo pomagala. Za vsak slučaj, če gre kaj narobe. Nadzorna plošča HostGator ima preprost in intuitiven način za prijavo težave.

Predložite in sledite vozovnico za podporo

Še bolje je, da navaja vsa odprta in prejšnja vprašanja o podpori, tako da lahko spremljate napredek in ga poiščete, če morate.

Doslej razsodba: Torej, to zajema vse bistvene elemente na nadzorni plošči za stranke HostGator Cloud. Kot vidite, lahko s to preprosto nadzorno ploščo upravljate vse pomembne stvari. Noben žargon, nobeno tehnično znanje ni potrebno.

HostGator je naredil odlično delo in naredil izkušnjo čim bolj prijazno do uporabnika. Če ste začetnik ali ne želite, da bi se ujemali z naprednimi funkcijami, lahko upravljate (v glavnem) vse na tej nadzorni plošči ene stranke.

Če pa želite malo več nadzora in peščico naprednih funkcij, boste morali naložiti cPanel. Poglejmo.

Nadzorna plošča oblaka HostGator

Nadzorna plošča HostGator vsebuje večino zgoraj naštetih funkcij, razširja pa tudi vaše možnosti za naprednejše uporabnike.

1. korak: Preverite statistiko stranske vrstice

Na desni strani boste na prvi pogled videli vse bistvene statistike. Poudarki vključujejo spletni promet od včeraj, prejšnji teden in zadnji mesec.

statistika prometa

Po tem boste prejeli posodobitev varnostnih kopij. To je ena izmed naših najljubših lastnosti armaturne plošče, saj omogoča takojšnje prepričanje, da je vaše spletno mesto varno.

rezerva

2. korak: Uredite svojo WordPress temo in dodajte vtičnike

Vse, kar potrebujete za oblikovanje in izboljšanje vašega spletnega mesta, najdete tukaj na nadzorni plošči. Na levi strani boste videli nekaj možnosti, med katerimi so „teme“, „vtičniki“ in druge namestitve z enim klikom..

Teme in vtičniki WordPress

3. korak: Napredno upravljanje datotek

Se boste spomnili, da smo govorili o prenašanju datotek na nadzorno ploščo stranke. No, tukaj lahko raziščete napredne funkcije.

Napredno upravljanje datotek

Ponovno lahko naložite datoteke spletnega mesta (na primer zip datoteko s temo WordPress), pa tudi datoteke ali slike vtičnikov. Če želite dodati geslo vsem datotekam, lahko uporabite tudi možnost zasebnosti imenika. Odlično za dodatno varnost.

Če želite za varen prenos datotek v strežnik uporabiti FTP (protokol prenosa datotek), lahko to storite tudi vi. Svoje spletne diske lahko enostavno ustvarite in kategorizirate (kjer so shranjene datoteke).

In nazadnje, lahko s klikom gumba varnostno kopirate vse datoteke svojega spletnega mesta.

4. korak: Napredne možnosti baze podatkov

Razdelek baze podatkov na nadzorni plošči HostGator je namenjen predvsem naprednim uporabnikom. Če samo upravljate blog ali majhno spletno mesto prek WordPressa, vam verjetno ne bo treba skrbeti zaradi tega.

(Vse kar morate vedeti je, da so v bazi podatkov shranjene in pridobljene vse datoteke, MySQL pa je programski jezik, ki se uporablja za upravljanje ali urejanje baze podatkov).

Možnosti baze podatkov

Toda za napredne uporabnike vam nadzorna plošča HostGator omogoča preprost dostop do sprememb nastavitev baze podatkov, da ustrezajo vašim programskim potrebam.

5. korak: Napredne nastavitve e-pošte

Nastavitev preprostega e-poštnega naslova na vašem spletnem gostitelju se lahko izvede na nadzorni plošči stranke, kot je razloženo prej. Če pa želite prilagoditi nastavitve, nastaviti filtre, samodejne odzivnike in šifriranje, boste tukaj našli vse te možnosti.

Nastavitve e-pošte

Ta prostor lahko uporabite tudi za namestitev gesla G, ki vam omogoča, da na svoje spletno mesto vključite Gmail, skupne koledarje in funkcije Google Drive. (Opomba: to se običajno priplača).

6. korak: Še bolj zategnite varnost

Poleg standardnih varnostnih funkcij HostGator lahko tudi nastavite svoje nastavitve. Zlasti lahko blokirate naslove IP (če na primer določen naslov IP nezaželeno pošlje vaše spletno mesto).

varnostna orodja

Prav tako lahko blokirate ‘hotlinking’. To je takrat, ko druga spletna mesta prikazujejo slike ali datoteke na svojem spletnem mestu, pri čemer uporabljajo svojo pasovno širino in vire.

Končno lahko napredni programerji dostopajo do SSH (Secure Socket Shell), kar vam omogoča varen način dostopa do oddaljenega računalnika (če želite na primer varno naložiti datoteke, ki se nahajajo drugje).

7. korak: Namestite želeno programsko opremo programskega jezika

To je še ena napredna možnost za programerje. Če želite na primer izdelati spletno mesto z uporabo Ruby on Rails, lahko hitro namestite programsko opremo za to.

Namestite programski jezikovni paket

V tem razdelku boste našli tudi nadomestno programsko opremo za WordPress, vključno z Weeblyom in Joomlo.

V bistvu daje programerjem in spletnim skrbnikom veliko izbire in prilagodljivosti za ustvarjanje spletnega mesta v katerem koli jeziku in uporabo poljubne arhitekture..

Nadzorna plošča gostovanja v oblaku HostGator: Razsodba

BONUS: 

Bralci Bitcatcha so upravičeni do 30% popusta na HostGator Cloud. Na blagajni HostGator Cloud preprosto vnesite »bitcatcha«.

HostGator Cloud ni le hiter in zanesljiv, temveč je tudi uporabniku prijazen. Njegova nadzorna plošča in nadzorna plošča sta morda najbolj intuitivna in preprosta, kar smo jih kdaj uporabili.

In niso žrtvovali nobenih tehničnih ali naprednih funkcij, da bi se to zgodilo.

Uporabniki energije bodo še vedno našli vsa programska orodja in nadzor strežnika, ki jih želijo. Toda hkrati se bodo začetniki počutili veliko bolj udobno.

Nato preberite naš poglobljen pregled uspešnosti HostGator Cloud.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map