Како малезијска мала и средња предузећа могу доћи до интернета – брз и једноставан начин!

Аватар

Знате да најбоља предузећа опстају прилагодљивим. Свет се мења брже сваке године и морате наставити да наставите да послујете.

Размислите о томе како пре десет година нико не би посумњао да скоро све можете обавити путем паметног телефона, да би се ваш аутомобил могао компјутеризовати, а Интернет би играо тако велику улогу у вашем животу.

Да ли би мала и средња предузећа из Малезије требало да иду у дигиталну мрежу?

Можда се питате да ли постоји потреба за повезивањем вашег посла на мрежи. Ево неколико разлога због којих би мала и средња предузећа могла да користе дигиталну платформу:

 1. Реците збогом папирном новцу.У данашње време постоји толико много начина да платите за ствари које не укључују употребу физичког новца. Дебитне картице, кредитне картице и банкарство путем интернета чине плаћање тако једноставним. И нови развој долази.

  Мобилни новчаник, који се широко користи у градској Кини и Индији, прави таласе овде у Малезији. Локалне банке попут ЦИМБ-а, Хонг Леонга и Маибанк-а су партнерске са услугама попут Алипаи, ВеЦхат Паи и Самсунг Паи како би биле погодније за све потрошаче са паметним телефонима. , магарци пасар и храна у Долини Кланг.

 2. Наша влада препознаје знаковеМалезијска влада је видела надолазећи цунами нове технологије који је кренуо према нашем путу и ​​предузели су кораке да подстакну усвајање е-трговине:

  • Банка Негара предузима кораке за побољшање плаћања путем интернета, укључујући одрицање од тренутних накнада за тренутни пренос и повећање чековних накнада.
  • Малезија је заједно с кинеском интернетском компанијом Алибаба Гроуп недавно покренула дигиталну зону слободне трговине како би охрабрила локалне компаније који имају интернетске фирме да извозе своје производе
  • Владине агенције СМЕ Цорп и МДЕЦ покренуле су различите програме за помоћ јачању дигиталне економије у Малезији, укључујући еРезеки, еУсахаван, еЛаданг као и програме е-плаћања и сертификације.
 3. Приступање интернету је заиста велико предузеће. Успешно пословање је најважније, а исплата је велика. Размотрите ове приче о успеху локалних предузетника који су се пласирали на домаћем и међународном тржишту:

  • Локални подузетник Нур Раихан Ануар продаје козметику и његу коже 100 посто онлине продајећи мјесечну продају од 250.000 РМ из Брунеја, Сингапура и Индонезије.
  • Цхристинг.цом, испоручујејући посебне ручно израђене ципеле по мјери на мрежи, сада жање седам цифара које продају више од 1.000 ципела месечно.
  • Винцент и Хенри Тонг, браћа близанци, започели су штампу и персонализоване старт-уп поклоне који сада зарађују 6,35 милиона америчких долара на мрежи.

Али одакле да почнем?

Дакле, сада кад сам вас занимао, можда се питате о вашем следећем кораку. Можда желите да се лансирате у овај храбри нови свет или желите да још више побољшате своје присуство на мрежи. Али одакле да почнем?

Екабитес, локално мало и средње предузеће које пружа услуге веб хостинга, контактирало нас је како би нам омогућило обилазак како би показали шта могу учинити да помогну.

Представљамо Екабајте – вођена тура

Ко је Екабајт?

Екабитес Авардс

Награде које су освојили Екабитес представљене су у штабу Пенанг

Основан 2001. године, Екабитес је локално награђивано МСП. Они се могу похвалити импресивним животописом са 75.000 купаца из 121 земље и 30% удела на сајту веб хостинга у Малезији. Њихова визија је помоћи малим и средњим предузећима да развију пословање на мрежи и остваре своје снове као поузданог дигиталног партнера.

Недавно су се ширили добивајући 15% тржишног удела веб хостинга у Сингапуру аквизицијама попут Усоник и Сигнетикуе. Имају сигурне центре података у Менара АИМС-у, Малезији као и Сингапуру, Денверу (Сједињене Државе) и Кунингану (Индонезија).

Екабајти раде много за локална предузећа и технолошку заједницу:

Цхан Кее Сиак и тим за шаркере Екабитес

Цхан Кее Сиак и тим за шаркере Екабитес

 1. Недавно покренут програм Технофинансирање Екабитес Цоцкроацх помаже да се локални технолошки стартапси спусте с тла који ће бити снажни, прилагодљиви преживели баш попут неугодног инсекта.
 2. Они организују Малаисиа Вебсите Авардс (МВА) 2017 како би препознали и наградили рад најбољих веб програмера, дизајнера и агенција широм земље..
 3. Самит о интернет маркетингу Екабитес, који се недавно одржао у Циберјаии, повезао је разне искусне дигиталне трговце и гуруе са локалним техничарима како би пружио увид у тренутну ситуацију и разговарао о стратегијама и напретку индустрије дигиталног маркетинга..

Човек иза егзабајта – г. Цхан Кее Сиак

Дарен Лов има тренутак са господином Цхан Кее Сиаком

Дарен Лов има тренутак са господином Цхан Кее Сиак-ом, извршним директором Екабитес-а, у њиховом седишту у Пенанг-у

Требали смо времена да упознамо г. Цхан Кее Сиака, оснивача и извршног директора Екабитес-а, у њиховом седишту у Пенангу. Рођен у породици соколова, овај самоуки предузетник је основао ову компанију од своје 19 године и веома је упознат са искушењима и искушењима покретања сопственог посла..

Тренутно служи као председник Интернет савеза у Малезији, платформе за умрежавање различитих предузетника како би делили драгоцено учење и експертизу између интернет лидера и локалног директора Института Фоундер, глобалног акцелератора фазе и покретања стартуп програма.

Такође је основао још две платформе сервиса, ЕасиСторе, платформу за е-трговину на мрежи за оне који желе да покрену веб продавницу и прву интегрисану транспортну услугу Малезије ЕасиПарцел.

Корисничко искуство – поглед у центар за корисничку подршку компаније Екабитес

Тежак рад на послу наменском тиму за кориснике

Тежак рад на послу наменском тиму за кориснике

Наше следеће место је био центар за корисничку подршку Екабитеса 24/7 у Пенангу. Њихов сервисни тим састоји се од три различита тима за различите врсте рачуна за хостинг: дељени хостинг, наменски сервери и рачуни препродавача. Њима се такође придружује технички тим инжењера из Менара АИМС-а за било која техничка питања која се могу јавити.

Резултат Монитори тима за подршку и техничаре

Резултат Монитори тима за подршку и техничаре

Показали су нам како свака решена улазница долази са системом гласања како би оценили њихову услугу. Сви се гласови биљеже и обједињују у смислене бројеве и циљеве којима се побољшава задовољство купаца.

Технолошка тура – у Екабите-овом центру података у Менара АИМС-у, Куала Лумпур

Екабитес Датацентер у Менара АИМС

Дарен је са менаџером обишао дата центар & Систем инжењер

На крају смо се упознали са Дата центром у самом Менара АИМС-у. Сајт Екабитес тврди да они управљају са преко 1.000 сервера са више од 100.000 веб локација и преко 1.000.000 налога е-поште. Сазнали смо да је овај центар тренутно оцењен као Тиер ИИИ центар који нуди 99,98% доступности, али ће у будућности бити надограђен на највиши ниво Тиер ИВ.

Екабитес Цлоуд сервер

Погледајте неку од њихових технолошких опрема

Иако из безбедносних разлога нисмо могли да добијемо фотографије њихових серверских регала, успели смо да завиримо у неке од њихових нових, неповезаних серверских хостинг сервера.

Операциона соба Датацентера

Екабите-ов технички тим пажљиво прати сервере у операцијској сали

Имали смо прилику да видимо њихову операцијску салу у којој обучени инжењери надгледају сервере у сменама сваког сата дана како би били спремни да одмах реше било која техничка питања која могу настати..

Наше мисли о Екабитес-у

Дарен Лов, Цхан Кее Сиак и Вицксон Тан (Екабитес Пенанг Тоур)

Дарен Лов са Цхан Кее Сиак, генерални директор (у средини) и Вицксон Тан, потпредседник маркетинга (лево)

На крају обиласка били смо уверени да Екабитес као локални МСП разумеју локалну културу и њихово учешће у локалној предузетничкој заједници држи свој прст у пулсу малезијског МСП окружења.

Такође су показали да им спремна инфраструктура омогућава да постану водећа компанија за веб хостинг у југоисточној Азији. Везе до сервисних компанија као што је ЕасиСторе такође им пружају активно присуство у другим земљама попут Сингапура, Индонезије и Тајвана.

Екабитес превасходно нуди три основне услуге власнику МСП-а:

 1. Хостинг за пословну е-пошту (само од РМ17,99 месечно) ЕБизМаилПро пружа услугу веб поште која пружа одличну и сигурну дистрибуцију е-порука као и одличну синхронизацију календара, задатака и садржаја на различитим дигиталним уређајима и Мицрософт Оутлоок. .
 2. Услуге дизајнирања веб страница (само од РМ39 месечно) Инстант веб локација пружа јединствен веб сајт који је прилагођен вашим потребама. Такође долази са техничком помоћи, маркетиншким услугама и стручним консултацијама за телефонске позиве. .
 3. Све у једном Буилдер веб локација (РМ23.29 – РМ69.96 месечно) ЕБизПро, програм за прављење и повлачење производа, долази са прилагодљивим предлошцима који раде на свим дигиталним платформама. Ова претплата укључује професионалну подршку путем е-поште. .

Први кораци – практични савети за унапређење вашег пословања на мрежи

На крају дана зависи како ћете стварно изградити ефикасно пословање на мрежи.

Али изгради га, мораш. Размислите о предностима! Са својом дигиталном платформом можете пружити персонализовану службу за кориснике по конкурентнијој цени и бољој погодности за своје купце. Такође можете доћи до купаца не само у Малезији, већ иу иностранству, и све то уз делић трошкова!

Један од најјефтинијих начина да се то постигне је усвајање ефикасног и фокусираног алата који се зове емаил маркетинг. Кроз пажљиво креиране билтене можете доћи до свих на вашој листи контаката и одмах их обавестити и усмерити продају у ваше пословање..

Погледајте ове корисне чланке како бисте заиста оставили траг код циљане публике:

 • Како да направите листу е-поште са нуле & Пошаљите свој први билтен
 • Дефинитивни водич за маркетинг путем е-поште (1. део)

Ако немате ништа против да потрошите мало више како бисте омогућили стручњацима да управљају вашом интернетском промоцијом, можете размислити и о услугама дигиталног маркетинга Екабитес.

Аватар

О аутору

Самуел Лов воли писати о разним темама, укључујући предузетништво, технологију и правне чланке за разне компаније. Кад није заузет тиме, слиједи своју другу страст: извођачке умјетности!

Као што сте прочитали?

Придружите се нашим претплатницима који примају ажурирање од Битцатцха. Шаљемо ексклузивне пословне савете и трикове.

Следећи “

Интернет & Ви у 2018. години: 3 огромне промене које ће утицати на ваше пословање

” Претходна

5 корак водич за запошљавање фрееланце менаџера друштвених медија

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me