Webhotell lider ofte av ett stort problem:

Dårlig brukeropplevelse.

Spesielt for nybegynnere kan det være komplisert, skremmende og frustrerende å finne ut av de tekniske aspektene.

Du merker dette mest når du laster opp standard “cPanel” som følger med de fleste webverter. Dette er konsollen eller dashbordet som brukes til å administrere serveren og innstillingene.

Du kjenner den jeg snakker om. Den som ser ut som den ble designet på 1990-tallet:

cPanel Old Design

Hvis du er nybegynner til webhotell, er kontrollpanelet et skremmende sted. Ikke bare er språket og sjargongen komplisert, det er ikke noe logisk sted å starte.

Er det ikke på tide at en av de store webvertene opprettet noe mer oppdatert? Mer brukervennlig?

Gå inn i HostGator Cloud

HostGator er vanligvis kjent for sin delte budsjett hosting. Men vi fikk nylig hendene på deres nye nettskyvertjeneste.

Forestillingen blåste oss bort. Vi satte opp et teststed og overvåket hastigheten og oppetiden til HostGator Cloud. Det registrerte 100% oppetid og noen av de raskeste hastighetene vi har testet her på Bitcatcha.

(Sjekk ut vår fulle anmeldelse om ytelsen til HostGator Cloud.)

Men her er det vi virkelig likte det: det nye dashbordet!

HostGator Cloud har kastet ut den stygge gamle cPanelen og erstattet den med et nytt, stilig, intuitivt instrumentbord. Det ser slik ut:

HostGator Cloud cPanel Design

Mye bedre.

Spesialtilbud : 

Bitcatcha-lesere får 30% avslag på HostGator Cloud. Bare skriv inn “bitcatcha” i HostGator Cloud-kassen.

I dette innlegget skal vi gjennomgå alle de unike funksjonene og hjelpe deg med å bli kjent med HostGators instrumentpanel og kontrollpanel litt bedre.

Starter fra toppen

Det er to deler til HostGator Cloud-dashbordet. Og det hjelper å tenke på dem som nybegynnere og avanserte alternativer.

  1. Kundens instrumentbord
    Der vi administrerer faktureringer og generelle innstillinger for webhotell. (Nybegynner).
  2. Kontrollpanelet
    Der vi administrerer flere tekniske serverinnstillinger. (Mellomliggende – avansert)

La oss starte med kundens oversikt.

HostGator Cloud sitt kundedashboard

Trinn 1: Logg inn

Trinn 2: Rediger og administrer kontodetaljer

Det første skjermbildet er der du redigerer alle vanlige kontoer og faktureringsdetaljer. Du kan også endre passord og preferanser her.

Generelle innstillingsside

Men la oss hoppe direkte til “hosting” -delen. I motsetning til noen andre verter, kan du sette opp nettstedet ditt, administrere innstillingene og se statistikken din direkte herfra.

Nettstedets innstillingsside

Trinn 3: Installer WordPress og lag et nettsted (med ett klikk)

Nybegynnere vil definitivt sette pris på hvor enkelt det er å lage en rask webside gjennom HostGator. Start med å navigere til fanen “Hosting Dashboard” og klikk på “WordPress 1 Click Installer.”

Installer WordPress i 1 Klikk

Her blir du bedt om å velge domenet du vil sette opp WordPress med.

Sett opp WordPress

Bekreft domenet og oppgi administratorinformasjonen. Trykk deretter på “installer nå”.

Så teknisk sett er det to klikk, men det er fortsatt superenkelt!

Du har nå et veldig rudimentært nettsted oppe og går. Alt du trenger å gjøre er å følge instruksjonene for å redigere design og legge til innhold.

Trinn 4: Se dine globale servere i aksjon

Når nettstedet ditt nå er vert på HostGator, kan du se et øyeblikksbilde av statistikken for webhotellet. La oss bytte til “serverytelse.”

Globale serverinnstillinger

Det første du ser er et kart som viser nøyaktig hvor i verden datasentrene dine er basert.

Med HostGator Cloud kan du se at det er fire servere spredt over hele verden. (På en typisk ‘delt vert’, får du bare én serverplassering.) Det betyr at du kommer til å få raske lastehastigheter uansett hvor publikum er.

serverytelse

Trinn 5: Se øyeblikksbilde av nettsted Analytics

Du får også et raskt øyeblikksbilde av treff og besøkende på nettstedene dine. Det er ingen erstatning for et detaljert Google Analytics-oversikt, men det er flott som et raskt blikk.

Trafikkanalyse

Trinn 6: Bruker du for mye ressurser?

Du kan også se CPU og RAM-bruken din. Disse enkle og lettleste oppringningene gir deg beskjed om du bruker mange ressurser. (Vi har brukt mange forskjellige webverter, og stoler på oss, denne informasjonen er ikke alltid like lett å finne!)

HostGator Cloud foreslår å prøve å holde disse skivene under 70%. Noe mer enn det, og det kan være på tide å oppgradere. Som du ser på vårt lille testnettsted, er vi godt innenfor 70% -marginen.

Overvåk CPU- og RAM-bruken

Trinn 7: Ta en titt på tilleggsutstyr og freebies

HostGator Cloud kommer også med en håndfull ekstra tillegg du kan låse opp her i dashbordet. Spesielt $ 100 gratis annonsering med Bing og Google.

Lagt til ekstrautstyr og freebies

Trinn 8: Opprett en e-postkonto

Det er ofte vanskeligere å konfigurere en e-post som følger med nettstedet ditt (dvs. [e-postbeskyttet]). Men ikke med HostGator. Bare klikk på e-postfanen, og trykk deretter på den enorme knappen:

Opprett en e-postadresse

Skriv inn den nye e-postmeldingen du vil opprette, og legg til et passord. Du er god å gå.

Trinn 9: Integrer Google Analytics

Hvis du vil ha en mer detaljert innsikt i nettstedstrafikken din, kan du integrere Google Analytics her i dashbordet.

Integrer Google Analytics

Trinn 10: Administrer filene og mappene

Her kan du laste opp filer direkte til serveren din (som en WordPress-tema-zip-fil, for eksempel). Dette er litt mer avansert, og teknikere foretrekker kanskje å administrere dette fra hele kontrollpanelet i stedet. (Mer om det senere)

Nybegynnere vil holde det enkelt og bruke ett-klikk WordPress-installasjonsprogrammet som er nevnt tidligere.

Administrer filer og mapper

Trinn 11: Legg til nye domener eller underdomener

HostGator Cloud gir deg en superenkelig måte å opprette addon-domener (for å være vert for flere domener fra kontoen din) og underdomener. Underdomener er ganske enkelt nettadresser som fører til forskjellige deler av nettstedet ditt.

Du ser ikke ofte dette alternativet blir presentert så tydelig og enkelt som HostGator.

Administrer domenenavn

Trinn 12: Hvis du driver en nettbutikk, må du låse opp SSL-sertifikatet

HostGator Cloud gir deg fri tilgang til et SSL-sertifikat. (Dette er en sikker kryptering for nettstedet ditt – avgjørende for nettbutikker eller alle som behandler kundedata).

Merk : 

Hvis du kjører pakken ‘Hatchling Cloud’ (inngangsnivået), må du oppgradere til ‘Baby Cloud’ eller ‘Business Cloud’ for å få tilgang til SSL-sertifikatet.

SSL-sertifikat

Trinn 13: Ramp opp sikkerheten og sikkerhetskopier den!

Det er ingenting som er verre enn å bli hacket eller miste alle nettstedets data. Derfor er sikkerhet og sikkerhetskopi helt øverst på listen for webhost-ting.

HostGators instrumentbord gjør det enkelt å holde kontrollen. Aktiver SiteLock-sikkerheten, og HostGator vil jevnlig (og automatisk) søke etter skadelig programvare. Aktiver deretter daglige sikkerhetskopier for å sikre at du aldri mister det harde arbeidet.

Administrer nettstedets sikkerhet

HostGators instrumentbord er flott her fordi du kan se sikkerheten og sikkerhetskopiene som fungerer. Det er trygghet.

Trinn 14: Send inn og spor supportbilletter enkelt

Når du driver et nettsted, må du vite at det er et godt supportteam som kan hjelpe deg. Bare i tilfelle noe skulle gå galt. HostGator-oversikten har en enkel og intuitiv måte å sende inn et problem på.

Send & spor supportbillett

Enda bedre, det viser alle dine åpne og tidligere supportspørsmål, slik at du kan spore fremdriften og jage den opp hvis du trenger.

Dom så langt: Så det dekker alt det essensielle i HostGator Cloud sitt kundedashbord. Som du kan se, kan du administrere alle viktige ting fra dette enkle dashbordet. Ingen jargon, ingen teknisk kunnskap som trengs.

HostGator har gjort en god jobb med å gjøre opplevelsen så brukervennlig som mulig. Hvis du er nybegynner, eller ikke ønsker å fikle med de avanserte funksjonene, kan du administrere (ganske mye) alt fra dette kundedashbordet..

Men hvis du vil ha litt mer kontroll og en håndfull avanserte funksjoner, vil du laste opp cPanel. La oss ta en titt.

HostGator Cloud Kontrollpanel

HostGators kontrollpanel inneholder de fleste funksjonene som er oppført over, men det utvider også alternativene dine for mer avanserte brukere.

Trinn 1: Kontroller sidefeltstatistikken

På høyre side ser du alle viktige statistikker på et øyeblikk. Høydepunktene inkluderer netttrafikk fra i går, forrige uke og den siste måneden.

trafikkstatistikk

Etter det får du en oppdatering på sikkerhetskopiene dine. Dette er en av favorittfunksjonene våre på dashbordet fordi det gir deg øyeblikkelig forsikring om at nettstedet ditt er trygt.

backup

Trinn 2: Rediger WordPress-temaet ditt og legg til plugins

Alt du trenger for å designe og forbedre nettstedet ditt, finner du her i kontrollpanelet. På venstre side vil du se en håndfull valg inkludert “temaer”, “plugins” og andre installasjoner med ett klikk.

WordPress-temaer og plugins

Trinn 3: Avansert filbehandling

Du vil huske at vi snakket om å laste opp filer på kundens instrumentbord. Vel, her kan du utforske de avanserte funksjonene.

Avansert filbehandling

Igjen kan du laste opp nettstedsfiler (som en WordPress-tema zip-fil) samt plugin-filer eller bilder. Du kan også bruke alternativet ‘katalogbeskyttelse’ for å legge til et passord til alle filene. Flott for ekstra sikkerhet.

Hvis du foretrekker å bruke en FTP (File Transfer Protocol) for å overføre filene dine sikkert til serveren, kan du også gjøre det. Du kan enkelt opprette og kategorisere webdiskene dine (der filene dine er lagret).

Og til slutt kan du ta sikkerhetskopi av alle nettstedfilene dine ved å klikke på en knapp.

Trinn 4: Avanserte databasealternativer

Databaseseksjonen på HostGators kontrollpanel er overveiende for avanserte brukere. Hvis du bare driver en blogg eller et lite nettsted gjennom WordPress, trenger du sannsynligvis ikke bekymre deg for dette.

(Alt du trenger å vite er at databasen er der alle filene dine er lagret og hentet fra, og MySQL er programmeringsspråket som brukes til å administrere eller redigere databasen).

Databasealternativer

Men for avanserte brukere gir HostGators dashbord deg enkel tilgang til å endre databaseinnstillingene dine slik at de passer til dine programmeringsbehov.

Trinn 5: Avanserte e-postinnstillinger

Å sette opp en enkel e-postadresse på webhotellet ditt kan gjøres på kundens instrumentbord som forklart tidligere. Imidlertid, hvis du vil finpusse innstillingene, sette opp filtre, autosvar og kryptering, er det her du finner alle disse alternativene.

E-postinnstillinger

Du kan også bruke denne plassen til å installere ‘G Suite’ som lar deg integrere Gmail, delte Google-kalendere og Google Drive-funksjoner på nettstedet ditt. (Merk: dette kommer vanligvis mot en ekstra kostnad).

Trinn 6: Stram sikkerheten ytterligere

I tillegg til standard HostGator-sikkerhetsfunksjonene, kan du finjustere dine egne innstillinger. Spesielt kan du sperre IP-adresser (hvis en bestemt IP-adresse spammer nettstedet ditt, for eksempel).

sikkerhetsverktøy

Du kan også blokkere ‘hotlinking’. Dette er når andre nettsteder viser bilder eller filer på nettstedet deres ved å bruke båndbredde og ressurser til å gjøre det.

Endelig kan avanserte programmerere få tilgang til SSH (Secure Socket Shell) som gir deg en sikker metode for å få tilgang til en ekstern datamaskin (hvis du for eksempel vil laste opp filer som er lokalisert andre steder, for eksempel).

Trinn 7: Installer din foretrukne programmeringsspråkprogramvare

Dette er et annet avansert alternativ for programmerere. Hvis du for eksempel ønsker å bygge et nettsted ved hjelp av Ruby on Rails, kan du raskt installere programvaren for å gjøre det.

Installer programmeringsspråkpakke

Du finner også alternativ programvare til WordPress i denne delen, inkludert Weebly og Joomla.

I hovedsak gir det programmerere og webansvarlige et stort antall valg og fleksibilitet for å lage et nettsted på alle språk og bruke hvilken arkitektur de vil.

HostGator Cloud Hosting Dashboard: Verdict

BONUS: 

Bitcatcha-lesere har rett til 30% rabatt på HostGator Cloud. Bare skriv inn “bitcatcha” i HostGator Cloud-kassen.

HostGator Cloud er ikke bare rask og pålitelig, den er også brukervennlig. Kundens instrumentpanel og kontrollpanel er kanskje det mest intuitive og greie vi noensinne har brukt.

Og de ofret ikke tekniske eller avanserte funksjoner for å få det til.

Kraftbrukere vil fremdeles finne alle programmeringsverktøyene og serverkontrollen de ønsker. Men samtidig vil nybegynnere føle seg mye mer behagelig.

Les deretter vår grundige gjennomgang om ytelsen til HostGator Cloud.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me