Hvordan den malaysiske SME kan komme på nettet – den raske og enkle måten!

Avatar

Du vet at de beste virksomhetene overlever ved å være tilpasningsdyktige. Verden endres raskere hvert år, og du må følge med for å fortsette å gjøre forretninger.

Tenk på hvordan for ti år siden, ingen ville mistenke at du kan gjøre nesten alt gjennom en smarttelefon, at bilen din kunne bli datastyrt, og Internett vil spille en så stor rolle i livet ditt.

Bør din Malaysia SME Go Digital?

Du lurer kanskje på om det er behov for å ta virksomheten din online. Her er noen grunner til at SMB-en din kan bruke en digital plattform:

 1. Si farvel til papirpenger I dag er det så mange måter å betale for ting som ikke innebærer å bruke fysiske penger. Debetkort, kredittkort og nettbank gjør betaling så enkelt. Og nye utbygginger kommer.

  Den mobile lommeboken, som er mye brukt i det urbane Kina og India, lager bølger her i Malaysia. Lokale banker som CIMB, Hong Leong og Maybank samarbeider med tjenester som Alipay, WeChat Pay og Samsung Pay for å gjøre det mer praktisk for alle forbrukere med smarttelefoner. Selv Axiata har lansert Boost e-lommebok der forbrukere kan få store rabatter på forskjellige matbiler , pasar malams og matdomstoler i Klang Valley.

 2. Regjeringen vår erkjenner skiltene. Den malaysiske regjeringen har sett den kommende tsunamien av ny teknologi ledet vår vei og har tatt skritt for å oppmuntre til adopsjon av netthandel:

  • Bank Negara tar skritt for å forbedre online betaling, inkludert frafalle avgifter for øyeblikkelig overføring og øke sjekkgebyrene.
  • Malaysia lanserte nylig en digital frihandelssone sammen med det kinesiske internettselskapet Alibaba Group for å oppmuntre lokale bedrifter som har online virksomheter til å eksportere produktene sine
  • Ulike programmer er startet av offentlige etater SME Corp og MDEC for å bidra til å øke den digitale økonomien i Malaysia, inkludert eRezeki, eUsahawan, eLadang samt e-betalings- og sertifiseringsprogrammer.
 3. Å gå på nettet er virkelig stor virksomhet. En vellykket virksomhet handler om bunnlinjen og utbetalingen er stor. Tenk på disse suksesshistoriene til lokale gründere som har gjort det i både det lokale og internasjonale markedet:

  • Den lokale gründeren Nur Raihan Anuar selger kosmetikk og hudpleie 100 prosent online og tjener månedlig salg på RM250 000 fra Brunei, Singapore og Indonesia.
  • Christyng.com, som leverer spesielle håndlagde skreddersydde sko online, høster nå syv tall som selger mer enn 1000 sko hver måned.
  • Vincent og Henry Tong, tvillingbrødre, har startet en serie med trykte og personlige gaveoppstarter som nå høster 6,35 millioner dollar online.

Men hvor du skal begynne?

Så nå som jeg har interessert deg, lurer du kanskje på neste trinn. Kanskje du vil starte ut i denne modige nye verdenen, eller du vil forbedre din online tilstedeværelse ytterligere. Men hvor du skal begynne?

Exabytes, et lokalt SMB som leverer webhotell-tjenester, kontaktet oss for å gi oss en omvisning for å vise hva de kan gjøre for å hjelpe.

Vi introduserer Exabytes – En guidet tur

Hvem er eksabyte??

Exabytes Awards

Priser vunnet av Exabytes omtalt på Penang HQ

Exabytes ble etablert i 2001 og er en lokal prisbelønnet SMB. De kan skryte av et imponerende CV med 75 000 kunder fra 121 land og 30% av malaysias markedsandel for webhotell. Visjonen deres er å hjelpe små og mellomstore bedrifter med å utvide virksomheten sin på nettet og oppnå sine drømmer som en pålitelig digital partner.

De har nylig utvidet å få 15% av Singapores markedsandel med markedsføring gjennom oppkjøp som Usonyx og Signetique. De har sikre datasentre i Menara AIMS, Malaysia samt Singapore, Denver (USA) og Kuningan (Indonesia).

Exabyte gjør mye for lokale bedrifter og teknologisamfunnet:

Chan Kee Siak og The Exabytes Cockroach Team

Chan Kee Siak og The Exabytes Cockroach Team

 1. Det nylig lanserte Exabytes Cockroach Tech-Funding-programmet hjelper med å heve lokale tech-startups som kommer fra bakken som vil være sterke, tilpasningsdyktige overlevende, akkurat som det irriterende insektet.
 2. De arrangerer Malaysia Website Awards (MWA) 2017 for å anerkjenne og belønne arbeidet til de beste nettutviklere, designere og byråer over hele landet.
 3. Summit Internet Marketing Summit, som nylig ble holdt i Cyberjaya, koblet forskjellige erfarne digitale markedsførere og guruer med lokale teknikere for å gi innsikt i dagens situasjon og diskutere strategier og fremskritt innen digital markedsføringsindustri..

Mannen bak Exabytes – Mr. Chan Kee Siak

Daren Low har et øyeblikk med Mr. Chan Kee Siak

Daren Low har et øyeblikk med Mr. Chan Kee Siak, administrerende direktør for Exabytes, på deres Penang HQ

Vi tok litt tid å møte Mr. Chan Kee Siak, grunnleggeren og administrerende direktøren for Exabytes, på deres hovedkvarter i Penang. Denne selvlærte gründeren ble født av en familie av hawkers, og bygde dette selskapet siden han var 19 år gammel og er veldig kjent med forsøkene og prøvelsene ved å starte din egen virksomhet..

Han fungerer for tiden som president for Internet Alliance, Malaysia, en nettverksplattform for forskjellige gründere for å dele verdifull læring og kompetanse blant internettledere og den lokale direktøren for Founder Institute, et globalt ideell trinns akselerator og startprogram.

Han har også grunnlagt to andre tjenesteplattformer, EasyStore, en online e-handelsplattform for de som ønsker å starte en nettbutikk, og Malasias første integrerte transporttjeneste EasyParcel.

Kundeopplevelsen – en titt på Exabytes kundesupport

Exabytes dedikert kundeserviceteam hardt på jobb

Exabytes dedikert kundeserviceteam hardt på jobb

Neste stopp var Exabytes ‘kundesupportsenter i Penang. Deres serviceteam består av tre forskjellige team for forskjellige typer hostingkontoer: delt hosting, dedikerte servere og forhandlerkontoer. De får også selskap av et teknisk team av ingeniører fra Menara AIMS for tekniske problemer som kan oppstå.

Resultatmonitorer for support og teknisk team

Resultatmonitorer for support og teknisk team

De viste oss hvordan hver løste billett har et stemmesystem for å rangere tjenesten deres. Alle stemmer blir registrert og konsolidert til meningsfylte tall og mål for å forbedre kundetilfredsheten.

Teknologituren – inne i Exabytes datasenter i Menara AIMS, Kuala Lumpur

Exabytes Datacenter hos Menara AIMS

Daren turnerer datasenteret med manager & system ingeniør

Til slutt ble vi introdusert for datasenteret i Menara AIMS. Exabytes nettsted hevder at de administrerer over 1000 servere med mer enn 100 000 nettsteder og over 1 000 000 e-postkontoer. Vi fikk vite at dette senteret for tiden er rangert som et Tier III-senter som tilbyr 99,98% tilgjengelighet, men kommer til å bli oppgradert til det høyeste nivået i Tier IV i fremtiden.

Exabyte Cloud-server

En titt på noe av det tekniske utstyret deres

Selv om vi ikke kunne få bilder av serverrakkene deres på grunn av sikkerhetsmessige årsaker, klarte vi å snike litt på noen av de nye, ikke-koblede nettsky-hosting-serverne.

Datacenter Operasjonsrom

Exabyte’s Tech Team holder øye med serverne i operasjonsrommet

Vi hadde en sjanse til å se Operasjonsrommet deres hvor trente ingeniører våker over serverne i skift hver time på dagen for å være klar til å omgående takle tekniske problemer som kan oppstå.

Våre tanker om eksabyte

Daren Low, Chan Kee Siak og Vickson Tan (Exabytes Penang Tour)

Daren Low med Chan Kee Siak, administrerende direktør (sentrum), og Vickson Tan, visepresident for markedsføring (til venstre)

På slutten av turen var vi overbevist om at Exabytes, som en lokal SMB selv, forstår den lokale kulturen og deres engasjement i det lokale gründersamfunnet holder fingeren på pulsen i det malaysiske SMB-miljøet.

De demonstrerte også at deres klare infrastruktur utstyrer dem til å være et ledende webhotellfirma i Sørøst-Asia. Koblinger til serviceselskaper som EasyStore gir dem også aktiv tilstedeværelse i andre land som Singapore, Indonesia og Taiwan.

Exabytes tilbyr primært tre grunnleggende tjenester til SME-eieren:

 1. Business Email Hosting (Fra kun RM17.99 månedlig) EBizMailPro tilbyr web-posttjeneste som gir utmerket og sikker formidling av e-postmeldinger samt utmerket synkronisering av kalendere, oppgaver og innhold på tvers av forskjellige digitale enheter og Microsoft Outlook. .
 2. Nettstedsdesigntjenester (fra kun RM39 per måned) Instant Website tilbyr et unikt, tilpasset nettsted som passer dine behov. Det kommer også med teknisk assistanse, markedsføringstjenester og ekspert telefonsamtaler. .
 3. Alt-i-ett-nettstedsbygger (RM23.29 – RM69.96 månedlig) EBizPro, en dra-og-slipp-byggherre, kommer med tilpassbare maler som fungerer på alle digitale plattformer. Dette abonnementet inkluderer profesjonell e-poststøtte. .

Komme i gang – praktiske tips for å øke virksomheten din online

På slutten av dagen, avhenger av deg hvordan du virkelig bygger en effektiv online virksomhet.

Men bygg den, du må. Tenk på fordelene! Med din digitale plattform kan du tilby personlig kundeservice til en mer konkurransedyktig pris med bedre bekvemmelighet for kundene dine. Du kan også nå kunder ikke bare i Malaysia, men i utlandet og alt til en brøkdel av kostnadene!

En av de billigste måtene å gjøre dette på er ved å ta i bruk et effektivt og fokusert verktøy kalt e-postmarkedsføring. Gjennom nøye laget nyhetsbrev, kan du nå alle i kontaktlisten din og umiddelbart holde dem kjent og få salg til bedriften din.

Sjekk ut disse nyttige artiklene for å virkelig sette preg hos målgruppen din:

 • Hvordan lage en e-postliste fra null & Send ditt første nyhetsbrev
 • The Definitive Email Marketing Guide (del 1)

Hvis du ikke har noe imot å bruke litt ekstra for å la eksperter håndtere markedsføringen din på nettet, kan du også vurdere Exabytes Digital Marketing Services.

Avatar

Om forfatteren

Samuel Low elsker å skrive om en rekke emner, inkludert entreprenørskap, tech og juridiske artikler for forskjellige selskaper. Når han ikke er opptatt med å gjøre det, forfølger han sin andre lidenskap: scenekunst!

Liker det du har lest?

Bli med på abonnentene våre som får oppdatering fra Bitcatcha. Vi sender ut eksklusive forretningstips og triks.

Neste »

Internettet & Du i 2018: 3 Store endringer som vil påvirke virksomheten din

«Forrige

5 trinn guide til å ansette en freelance manager for sosiale medier

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me