Készítsen online jelenlét a semmiből: Az egyszerű, non-nonsense útmutató

Mostanra valószínűleg tudja, hogy online jelenlétre van szüksége.


Szüksége van egy online helyre, amely segít vállalkozása felépítésében, termékek eladásában vagy a nevének kinyújtásában.

A trükkös rész kitalálja, hogyan kell csinálni, és kiszámítja, mennyibe fog kerülni.

A legnagyobb probléma itt a rossz irányba indulás. A rossz platform kiválasztása az elején hónapokra kerülhet a visszatekintésben (nem is beszélve a létrehozásának pénzbeli költségeiről)..

jegyzet

Ebben a tíz perces útmutatóban négy különféle módszert fogok megnézni az online jelenlét beállításához. Mindegyikre bontom a beruházás költségeit, elmagyarázom, ki használja ezt, és az előnyeket és hátrányokat.

Én magam is hibát követtem el. Két, három különböző platformon hoztam létre webhelyeket, mielőtt rájöttem, hogy kevesebb pénzt költöttem és csökkenthetem a szóváltást, ha csak kutatást végeztem volna, és először a megfelelő utat választottam volna meg..

Én sem én vagyok az egyetlen. Amikor 27 szakértőtől megkérdeztem a legnagyobb blogolási hibáikat, egy nagyszámú ember azt mondta, hogy sajnálják, hogy rossz platformot választottak, és az első naptól nem tudták megtervezni a megfelelő tervet..

Ez az útmutató, amit szeretnék volna, amikor elindultam. Hiábavaló oktatóprogram, amely segít kitalálni, melyik a legjobb platform az Ön számára.

Itt van a kulcs. Nincs tökéletes módja az online jelenlét felállításának, csak a céljainak és ambícióinak a megfelelő.

Hogyan lehet weboldalt létrehozni

Röviden egy pillantással a következőkre nézünk:

 1. Közösségi média platformMivel nem mindenkinek van szüksége webhelyre.
 2. WordPress.orgA középhaladó szintű webhelyépítő platform teljes irányításával.
 3. WixA egyszerű, kezdő weboldal készítő portfóliókhoz és blogokhoz.
 4. A ShopifySimple weboldal készítő kifejezetten az online áruházak számára.

Másodszor, kitaláljuk, hogyan növelheti online jelenlétét. Sajnos egy webhely vagy a közösségi média oldala önmagában nem vonzza varázslatosan a látogatókat. Bemutatjuk Önnek néhány olyan módszert, amellyel az embereket aktívan rá lehet irányítani, és növeli online jelenlétét.

Melyik platform megfelelő az online jelenlétéhez?

1. A közösségi média oldala

Előnyök – Ingyenes, egyszerű és kevés karbantartást igényel.
Hátrányok – Kevesebb ellenőrzés a tervezés és az algoritmus változása felett.
A telepítés költsége – Teljesen ingyenes.
Tudj meg többet – Facebook / Instagram

Instagram

Néhány vállalkozásnak és magánszemélynek nincs szüksége webhelyre. Ez egy szóváltás és költség, amely ellentétes lehet.

Időnként a Facebook-oldal vagy az Instagram-fiók a legjobb módja a közönség felépítésének, az emberekkel való kapcsolatteremtésnek és a frissítésnek. Ezeket a platformokat az ügyfelek már ismerik, és 1,6 milliárd aktív felhasználó vár rád!

Például egy kávézó vagy étterem csak Facebook vagy Instagram profil segítségével működhet. Új képeket tölthetnek fel, folyamatosan frissíthetik a menüt, kommunikálhatnak az ügyfelekkel, népszerűsíthetnek rendezvényeket és kiemelik az akciókat egy helyről.

Sola Cafe Facebook oldal

Egy étterem FB oldala: Sola Cafe

Még egy Facebook plugint is felhasználhatnak a foglaláshoz. A webhely ebben az esetben csak bonyolíthatja a dolgokat és megoszthatja a közönséget. Ehelyett összpontosítson egy erős csatornára.

Ami a videotartalmat és a blogolást illeti, a Facebook erre is gondoskodik. A natív videók a Facebookon napi 8 milliárd megtekintést érnek el, és azonnali cikkeik lehetővé teszik blogok közzétételét weboldal nélkül.

Ezenkívül a Facebook kiváló hirdetési platformmal rendelkezik, így megcélozhatja a közönséget, és egyenesen az oldalára veheti őket (később a Facebook hirdetéseiben).

Csak a közösségi média oldalának hátránya, hogy Ön döntéseik iránti kényelem alatt áll. Ha a Facebook megváltoztatja algoritmusát az elérhetőség korlátozása érdekében (amit rendszeresen tesznek), akkor fizetnie kell a követőkhöz való kapcsolódásért.

Ön is korlátozott a tervezés szempontjából. Feltölthet képeket és fejléceket, de a Facebook vagy az Instagram elrendezésének korlátozottsága némelyek számára frusztráló lehet.

A legfontosabb, hogy ha valamit eladni akar, a Facebook nem ideális. Bár a bővítmények elérhetők, a Facebook rendszeresen megváltoztatja, hogy mely plugineket engedélyezi. Boltját értesítés nélkül eltávolíthattam.

2. WordPress webhely

Előnyök – Teljes ellenőrzés és korlátlan lehetőségek.
Hátrányok – Karbantartás költsége, szükséges műszaki ismeretek.
A telepítés költsége – Havonta 5 – 20 dollár kezdődik a tárhelyért és a domainért.
Tudj meg többet – WordPress tárhely

Elegáns témák - WP prémium témák

Prémium WordPress téma: Elegáns témák

A WordPress a legjobb választás, ha saját webhelyét kívánja teljes ellenőrzéssel és rugalmassággal. A WordPress az összes webhely 25% -át birtokolja odakinn, tehát egy megbízható, tisztelt platform.

Szinte bármit megtehetsz a WordPress segítségével. Hozzon létre egy online áruházat, hozzon létre portfólió-weboldalt, blogokat és tartalmat tegyen közzé, társult webhelyet készítsen. Egy helyen fogadhat hirdetéseket, e-mail címeket gyűjthet, pénzt kereshet és online üzleti tevékenységet folytathat.

Skálázható is. Biztosítja a világ legnagyobb webhelyeinek működését, köztük a The New Yorker, a Techcrunch, a Variety, a Mashable és a Time Inc., de ugyanúgy működik egy személyes blog számára is..

WordPress Irányítópult

A WordPress webhelyek testreszabhatók, így testreszabhatja online jelenlétét bármilyen tervezéssel vagy stílusával. A WordPress számos ingyenes sablont (vagy „témát”) tartalmaz. Mindegyik megcsodálható az Ön igényei szerint, vagy egy profi webdesigner készíthet valami teljesen egyedi, a semmiből az Ön számára. (Vagy ha szereti a fizetett tagságot, akkor hozzáférést biztosít a gyönyörű prémium témákhoz.)

Mindez az ellenőrzés és rugalmasság költségekkel jár. Noha maga a WordPress ingyenes, a hozzá tartozó architektúra nem az. Szüksége lesz egy webhelyre (ez alapvetően egy internetes ingatlandarab, amelyen a webhely található) és egy domain névre, a www.my-website.com.

A jó internetes házigazda kiválasztása ugyanolyan fontos, mint maga a webhely. Hozzájárul a betöltési sebességhez, a biztonsághoz és a teljesítményhez. Az itt bemutatott host-összehasonlító táblázat jó indulási hely – The good (& kedvező árú) webtárhely.

A WordPress webhely létrehozásához és karbantartásához a műszaki ismeretek eleme is szükséges. A WordPress azt állítja, hogy beállíthatja és telepítheti 5 percen belül, de a webhely felállítása és futtatása ennél kissé hosszabb ideig tart.

Van egy tanulási görbe, és ez nagy időt igényel, főleg, ha módosítani szeretné a tervezést, rendszeresen frissíteni és javítani a teljesítményt.

Ha szereti a saját webhelyének hangját, de nem akarja annyira gondot, akkor van egy másik lehetőség, a Wix.

3. Wix

Előnyök – Egyszerű, drag and drop tervezés, egyszerű beállítás.
Hátrányok – Korlátozott a WordPresshez képest.
A telepítés költsége – Ingyenes, de érdemes frissíteni a személyes domain prémium csomagjaira (4,50 USD-tól kezdve).
Tudj meg többet – Olvassa el a Wix áttekintését

Készítsen gyönyörű webhelyet a Wix segítségével

A Wix hasonló a WordPresshez, de minden zavar nélkül. Nyilvánvaló, hogy ez korlátozottabb, de nem mindenkinek van szüksége a szolgáltatások bonyolult listájára.

A Wix szépsége az egyszerűség. Gondoskodnak a tárhelyről, a tárolásról, a teljesítésről és a színfalak mögötti műszaki dolgokról. Csak bejelentkezhet és tartalmat adhat hozzá.

Az összes sablon húzza és dobja el, így webhelyét bármilyen kódolás nélkül elrendezheti. Az ingyenes sablonok általában stílusabbak, mint a WordPress, amelyek vonzóak a szabadúszók és a kreatív szakemberek számára.

Soup-studios.com

A Wix webhely: Soup-studios.com

A Wix-sablonok egyszerű portfólió-oldalaknak és blogoknak adják magukat, és ez az a hely, ahol virágzik. A Wix az online áruház felállításának mechanizmusát kínálja, a WordPress vagy a Shopify (ez a következő) pedig jobb platformot kínál az e-kereskedelem számára..

Összességében a Wix kiváló lehetőség az egyszerű portfóliókhoz és weboldalakhoz azok számára, akik nem akarnak túl sok gondot..

A hátránya, hogy kevesebb ellenőrzést gyakorol a webhely háttere és az általános teljesítmény felett. Ezenkívül bonyolultabb lehet a fejlett funkciók, például bevásárlókosár és az e-mail regisztrációs űrlapok integrálása.

4. Shopify

Előnyök – Egyszerű, gyors online áruház-beállítás.
Hátrányok – A Pro funkciók drágák.
A telepítés költsége – Az „alap” csomag havonta 29 dollárral kezdődik.
Tudj meg többet – Olvassa el a Shopify véleményét

Hozzon létre egy online áruházat a Shopify segítségével

A Shopify, ahogy a neve is sugallja, különösen az online áruházak számára készült.

A formatervezés és az elrendezés egyszerű és érthető. Ismét nincs szükség kódolásra, így hamarosan felállhat és futhat. Valójában Ben időzítette az elejétől a végéig, és mindössze 19 percbe telt a Shopify üzlet létrehozása.

A Shopify valódi szépsége az integrált e-kereskedelmi szolgáltatások. Ez automatikusan kezeli a kifizetéseket, a szállítási díjakat, az adókat és a rendeléskövetést. Pótdíj ellenében használhatja a beépített marketing szolgáltatást is, és integrálhatja a szoftvert egy valós áruházban a számlák egyszerűsítése érdekében.

Shopify áruház - Sarah Abraham

A Shopify üzlet: Sarahandabraham.com

A Shopify alternatívája a WordPress használata a WooCommerce nevű pluginnal. Általában a WordPress & A WooCommerce olcsóbbnak bizonyul tranzakciók és átalányköltségek szempontjából. Fizet azonban az egyszerűségért és a könnyű használatért.

A hátránya, hogy kevesebb ellenőrzést gyakorol a webhely alapvető architektúrája felett. A WordPress és a Woocommerce itt rugalmasabbak, de ehhez járulékos munkák és karbantartás is szükségesek.

BÓNUSZ: 7 út a látáshoz

A megfelelő platform kiválasztása és felállítása csak az első lépés. A következő szakasz látásra kerül. Sajnos itt nincs hivatkozás, és a forgalom nem érkezik automatikusan. Itt hétféle trükköt használhat, amelyekkel elindíthatja az embereket a webhelyére vagy a közösségi fiókokra:

1. A Facebook hirdetései

Költség – Hetente körülbelül 100 dollárt költök a Facebook hirdetésekre, de minden bizonnyal kevesebbtel kezdheti. Mások ezreket költenek, ha garantálhatják a megtérülést.

A Facebook-hirdetések az egyik legjobb módszer a szuper-célzott közönség bevonására. Teljes ellenőrzése alatt áll a közönség demográfia, elhelyezkedés és érdeklődési körök, így csak az érdeklődő emberek számára reklámozhatja.

A hirdetések segítségével elmondhatja az embereknek az Ön webhelyét és azt, hogy miként oldja meg problémáikat. A Facebook hirdetések is megfizethetők. Azt javaslom, hogy először kipróbálják őket kicsiben, majd fokozatosan növelik a kiadásokat.

További információkért olvassa el a Facebook átkattintási arány növelésére vonatkozó útmutatót.

2. Keresőoptimalizálás (SEO)

Költség – Itt nincs pénzügyi költség (hacsak nem vesz fel szakértőt), csak a technikák kutatásához és végrehajtásához szükséges idő.

A SEO célja az, hogy webhelyét rangsorolja a Google keresések között. Hatalmas téma, amely megérdemli a teljes tudományos könyvet a mester elsajátításához (bár a Moz-i népektől származó forrás egy kiváló indulási hely).

Az első lépés itt annak eldöntése, hogy mely „kulcsszavakat” szeretné rangsorolni. Más szavakkal: mit kell beírniuk a Google-ba, hogy megtalálják? (Van egy praktikus blogunk, amely segít megtalálni vállalkozásának a legjobb kulcsszavakat).

Ezután végezzen néhány egyszerű „on-oldal” optimalizálást. Helyezze el ezeket a kulcsszavakat az oldalon az címcímkékbe, a fejlécékbe, a képleírásokba és a címkékbe stb. Ez csak egyszerű alapok és az alapok kiépítése a jövő számára.

A „valós” vállalkozások, például a kávézók vagy éttermek, szintén igényelni fogják térképet a Google-on, és felveszik magukat az online könyvtárakba. Tudjon meg többet a „helyi SEO-ról” itt.

3. Indítsa el a tartalom előállítását

Költség – A blogok írása teljesen ingyenes. Ha azonban inkább szabadúszó bérel, inkább szóként 0,10–0,20 dollárba kerül olyan webhelyeken, mint a Problogger és az UpWork..

A blogok, videók és képek a legjobb módja annak, hogy megkezdjék a kommunikációt a közönséggel, és némi zajt generáljanak. A tartalom segít elérni a potenciális ügyfeleket és létrehozni a márkáját.

Indítsa el a blogolást

Gondoljon a jelenlegi közösségi média hírcsatornáira. Olyan tartalom tele van, amelynek célja az Önnel való kapcsolatteremtés és a közönség felépítése. Időbe telik egy blog írása vagy egy videó készítése, de érdemes megtenni az ezzel járó erőfeszítést.

Nem számít, milyen iparágban dolgozik, a tartalom segít hozzáadott értéket adni a látogatók számára. Megmutatja szakértelmét, segíti az identitás felépítését és növeli a forgalmat. Próbáld meg elolvasni egy olyan tartalomstratégiát létrehozó útmutatónkat, amely nagy forgalmat irányít.

4. Indítsa el a vendég kiküldetését

Költség – Ez ismét ingyenes, hacsak nem akar professzionális írót felvenni.

A tartalom előállítása jó kezdet, de hogyan lehet rábírni az embereket? Az egyik módszer a meglévő blogok és webhelyek tartalmának előállítása. Ez egy esély arra, hogy a nevét új közönség előtt megjelentesse, és kapcsolatba léphessen az iparág szereplőivel.

Próbáljon meg írni egy vendég blogot, és helyezze el egy másik blogra a rést. Ha elfogadják, akkor kap egy linket a webhelyére, és tartalma remélhetőleg új közönséget ösztönöz majd Önt követni. (A webhelyére mutató linkek szintén nélkülözhetetlenek a keresőmotor optimalizálásához).

5. Befolyásoló marketing

Költség – Ingyenes lehet, ha a megfelelő emberekhez fordul, és kölcsönös promóciót kínál. A legnépszerűbb befolyásoló tényezõkhöz való hozzáférés azonban 50–15 000 dollárba kerülhet + a termék reklámozásáért.

A befolyásolók azok, akik óriási követéssel és hitelességgel bírnak az iparágban. A befolyásoló marketing egyre erősebbé válik az interneten, néhány szociális médiafiók követőinek millióit követi fel. A meglévő közönség megismerésével felhívhatja a figyelmet önre és vállalkozására.

asfasf

Természetesen ez nem könnyű, és bizonyos esetekben díjat számít fel, ha azt szeretné, hogy a befolyásoló megjelölje termékét. Ha azonban a megfelelő blogot vagy egyént választja, ez sok megcélzott forgalmat eredményezhet Önnek.

Kezdje az iparág legfontosabb befolyásolóinak azonosításával. Keressen beszélgetést velük a Twitter segítségével, vagy küldjön udvarias e-mailt. Próbáljon kölcsönös kapcsolatot kiépíteni, mielőtt valami feltenne.

6. Küldjön sajtóközleményt

Költség – A PR terjesztése 100 dollár körül kezdődik.

A sajtóközlemény egy dokumentum, amely elmondja a világnak rólad. Bevonhat egy ügynökséget, hogy összeállítson és terjesszen egy szép sajtóközleményt a vállalatának, és ennek nem kellene sokat fizetnie. Itt van egy sajtóközlemény, amelyet akkor tettünk, amikor frissítettük a szerver sebesség-ellenőrzőjét, és szerencsések vagyunk, hogy a Yahoo felvette a hírt..

Bitcatcha sajtóközlemény

Profi tipp: Először emelje ki valami figyelemre méltó dolgot vállalkozása kapcsán. Próbálj úgy gondolkodni, mint újságíró vagy blogger, és értsd meg, mi készteti őket rólad írni. Van valami egyedi a termékében vagy üzleti modelljében? Indít valami innovatív vagy úttörő tevékenységet? Helyezzen be néhány hátsó történetet magadról, és adjon a bloggernek egy „történetet” a fejlesztéshez. Ezután keressen egy ügynökséget terjesztésre.

7. Ne felejtsük el a valós marketingt!

Költség – A szóbeszéd nem számít semmit, de ha promóciós anyagokat készít, akkor a költségek attól függnek, hogy mennyit keresnek.

Az online világban könnyű elfelejteni, milyen erős lehet a hagyományos marketing. A névjegykártyán és a promóciós anyagokon feltétlenül tartalmazzon linkeket az online jelenléthez. Még érdemes hirdetéseket folytatni a szakmagazinokban és a régiben megjelenő kiadványokban a szó terjesztése érdekében.

Következtetések

Nincs egy mindenki számára megfelelő megoldás, amikor online jelenlétről van szó.

A komplex webhely nem feltétlenül a legjobb válasz az Ön számára, főleg ha csak most kezdődik. Vannak hivatkozások és könnyebb lehetőségek, például egy egyszerű közösségi médiafiók vagy egy egyszerű portfólióoldal.

Ne fektessen be trükkös webhelyre, ha értékeli az egyszerűséget. De ugyanígy ne korlátozza magát, ha valódi digitális üzletet épít.

Először döntse el, hogy mit szeretne online jelenlétéből. Másodszor, illessze a platformot az Ön igényeihez. Harmadszor, használja az aktív promóciót az online jelenlét kiépítésére. Összefoglalva, itt áll a sor mind a négy platformon.

Felület Előnyök Hátrányok Több
Közösségi média oldal

Ingyenes, egyszerű & alacsony karbantartás

Kevesebb ellenőrzés a tervezés felett & Algo változások

$ 0

havi

WordPress.org

Teljes ellenőrzés & korlátlan potenciál

A karbantartás költségei, a technikai készség szükséges

$ 3.95 *

havi

Wix

Egyszerű, húzza & csepp tervezés, egyszerű beállítás

Korlátozott a WordPresshez képest

$ 3.00 *

havi

Shopify

Egyszerű, gyors online áruház-beállítás

A Pro funkciók drágák

$ 29 *

havi

Körbekerültél-e a körökben, hogy megpróbáld helyrehozni online jelenlétüket? Létrehozott egy weboldalt, mielőtt teljes mértékben megértette, mire van szüksége? Tudassa velünk gondolatait, észrevételeit és véleményét!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map