Επανεξέταση CyberGhost: 5 πλεονεκτήματα και 3 μειονεκτήματα της χρήσης του CyberGhost!

CyberGhost VPN


CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com/

tl; δρ

Το CyberGhost είναι ένα όνομα που είμαι βέβαιος ότι έχετε συναντήσει εάν έχετε κάνει σαρώσεις άρθρων για υπηρεσίες VPN. Με έδρα τη Ρουμανία, η εταιρεία βρίσκεται εκτός της δικαιοδοσίας 14 Eyes της Ευρώπης και σήμερα διαχειρίζεται πάνω από 3.000 διακομιστές σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αν έχω συναντήσει ποτέ έναν πάροχο υπηρεσιών VPN που μου έδωσε πιο μικτά συναισθήματα, αυτό είναι αυτό. Εν ολίγοις, παρακάμπτοντας τα κρίσιμα ελαττώματα. καλή βασική προστασία, αξιοπρεπή ταχύτητα, αλλά κακή ιδέα για τους οπαδούς του P2P.

Επανεξέταση CyberGhost: 5 πλεονεκτήματα και 3 μειονεκτήματα της χρήσης του CyberGhost!

Το CyberGhost βρίσκεται στη μέση του πουθενά όσον αφορά την αναγνώριση. Δεν στέκεται στην γνωστή πλευρά, ούτε στην εντελώς άγνωστη. Δεν είναι ένα όνομα που όλοι θα γνωρίζουν, ίσως αν δεν έχετε κάνει κάποια συγκεκριμένη έρευνα για τα VPN συγκεκριμένα.

Ωστόσο, παρά τις αντιλήψεις που μπορεί να αποκτηθούν από αυτό, η εταιρεία έχει σίγουρα αναπτυχθεί από την ίδρυσή της το 2011 και σήμερα έχει τόσους διακομιστές όπως ο γίγαντας VPN (ο αριθμός των διακομιστών που σίγουρα θεωρώ εντυπωσιακός).

Τι μας αρέσει για το CyberGhost

1. Μαζική εστίαση στην Ευρώπη

Με περισσότερους από 3.000 διακομιστές για να διαλέξετε, κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι θα ήταν αρκετό για να καλύψει ολόκληρο τον κόσμο σε σχεδόν κάθε χώρα. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα, καθώς μεγάλο μέρος της εστίασης του CyberGhost φαίνεται να βρίσκεται στον χώρο των δραστηριοτήτων της Ευρώπης. Αν και ορισμένοι από εσάς μπορεί να το θεωρήσουν ως πολύ περιοριστικό, προτιμώ να το θεωρήσω ότι εξυπηρετεί μια συγκεκριμένη (αν μεγάλη) αγορά.

Δυστυχώς, αυτό οδηγεί σε ένα αίνιγμα όπου βρίσκονται οι ταχύτητες. Αργότερα, θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα τη διακύμανση της ταχύτητας σε διαφορετικές περιοχές, αλλά αρκεί να πούμε ότι ανάλογα με την τοποθεσία σας και τον διακομιστή που επιλέγετε, μπορεί να έχετε τρομερές ή -bleh- ταχύτητες.

1.1 Μοναδικά χαρακτηριστικά ασφαλείας

Υπάρχουν, τόσα πολλά πράγματα που έχει το CyberGhost εδώ που μόλις ξέρω από πού να ξεκινήσω. Για έναν πάροχο υπηρεσιών VPN, αυτή η εταιρεία δίνει ένα εντυπωσιακό ποσό «έξτρα» όσον αφορά την ασφάλεια. Ίσως βρίσκεται στις ρίζες της εταιρείας ως πάροχος ασφάλειας που το οδήγησε σε αυτό.

Αναγκαστική HTTPS

Ας ξεκινήσουμε με αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο, όπου ο πελάτης του CyberGhost μπορεί να αναγκάσει συνδέσεις HTTPS σε ιστότοπους. Είναι αλήθεια, αυτό μπορεί επίσης να γίνει μέσω μιας προσθήκης προγράμματος περιήγησης, αλλά δεδομένου ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN ούτως ή άλλως, θα μπορούσε να ήταν όλα ενσωματωμένα σε ένα, σωστά?

Για να συνειδητοποιήσουμε τη χρησιμότητα του αναγκαστικού HTTPS, ας υποθέσουμε ότι επισκέπτεστε έναν τραπεζικό ιστότοπο. Μια σύνδεση HTTPS θα διασφαλίσει ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή από τον υπολογιστή σας στον τραπεζικό λογαριασμό σας.

Αποκλεισμός online παρακολούθησης

Στη συνέχεια είναι το γεγονός ότι το CyberGhost μπορεί να καταργήσει περιεχόμενο ιστού που ενδέχεται να παρακολουθεί τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Αυτό αποτρέπει άγνωστες πηγές από την παρακολούθηση και είναι κάτι που πρέπει να κάνουν όλα τα VPN. Ο αποκλεισμός της διαδικτυακής παρακολούθησης είναι κάτι που είναι πολύ απαραίτητο σήμερα, καθώς πολλές εταιρείες γίνονται όλο και πιο ενοχλητικές στις διαδικτυακές τους δραστηριότητες συλλογής δεδομένων.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον φίλο μας Google, ο οποίος αποφάσισε ότι ήταν εντάξει να ενημερώσει το λειτουργικό του σύστημα Android για κινητά για το πού βρίσκονταν οι χρήστες όλη την ώρα. Επιπλέον, η παρακολούθηση τοποθεσίας δεν περιορίζεται μόνο στην Google, οπότε γιατί να μην αποκλείσετε το CyberGhost να αποκλείει όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα δεδομένα?

Αποκλεισμός διαφημίσεων και προστασία από ιούς

Το CyberGhost είναι τόσο καλά ενσωματωμένο που περιλαμβάνει ακόμη και έναν αποκλεισμό διαφημίσεων καθώς και έναν ιό & Προστασία ιστότοπου. Αυτό εμποδίζει την εμφάνιση ενοχλητικών διαφημίσεων, καθώς και την προστασία σας από δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο σε ορισμένους ιστότοπους.

1.2 Ισχυρή επιλογή πρωτοκόλλων και κρυπτογράφησης

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν μέχρι τώρα, τα κύρια πλεονεκτήματα των VPN είναι το απόρρητο και η ασφάλεια. Απόρρητο όπως σε άτομα που δεν γνωρίζουν ποιος είσαι και τι κάνεις. Η ασφάλεια, όπως και στους ανθρώπους, δεν μπορεί να καταλάβει τι κάνετε. Για να δημιουργήσετε ασφάλεια, αυτό που χρειάζεστε είναι δύο βασικά στοιχεία – το ίδιο το πρωτόκολλο και ο τύπος κρυπτογράφησης.

Το CyberGhost έχει ένα πλεονέκτημα στο ότι υποστηρίζει σχεδόν όλα τα μεγάλα πρωτόκολλα (ακόμη και εκείνα που δεν συνιστώ πραγματικά να χρησιμοποιηθούν, επειδή είναι τόσο ξεπερασμένα, όπως το L2TP). Παρομοίως, προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα κρυπτογράφησης έως και 256-bit, το οποίο είναι κορυφαίο. Σκεφτείτε πολλά πράγματα βαμμένα πράσινα που χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση 256-bit.

Το σημείο εδώ είναι ότι η επιλογή είναι στα χέρια σας. Τα πρωτόκολλα και τα επίπεδα κρυπτογράφησης μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες σας. Διαφορετικά πρωτόκολλα υποστηρίζουν διαφορετικές ταχύτητες και προφανώς όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό κρυπτογράφησης, τόσο πιο αργή είναι η σύνδεση VPN μας (αυτό εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από το υλικό).

Εάν το μόνο που θέλετε είναι ένα VPN να πλαστογραφήσει την IP σας και να διατηρήσει την ελάχιστη ασφάλεια, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα χαμηλό επίπεδο κρυπτογράφησης που θα σας επιτρέψει να απολαύσετε συνδέσεις υψηλής ταχύτητας. Αν είστε παρανοϊκός, το CyberGhost μπορεί να σας βοηθήσει επίσης.

1.3 Βελτιστοποιημένοι Προγραμματισμένοι Διακομιστές για Διάφορη Χρήση

Με έως και 3.000 διακομιστές να θολώνουν το χώρο συγκέντρωσης διακομιστών CyberGhsot, είναι αρκετά προφανές ότι δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα επιλογής σύνδεσης, σωστά; Βασικά, όχι ακριβώς. Φανταστείτε τον εαυτό σας να κάθεται σε ένα εστιατόριο και ένα μενού με 3.000 αντικείμενα έρχεται σε εσάς.

Ευτυχώς, η εταιρεία σχεδιάζει προσεκτικά τους διακομιστές της, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν ομάδες διακομιστών που έχουν βελτιστοποιηθεί για διαφορετικούς σκοπούς. Ο τρόπος που επιλέγετε από αυτούς εξαρτάται από εσάς. Μπορείτε είτε να έχετε μια λίστα με τις αγαπημένες σας τοποθεσίες είτε να επιλέξετε από λίστες προεπιλογής. Αυτό περιλαμβάνει λίστες όπως διακομιστές με ελάχιστο πλήθος, διακομιστές NoSpy ή ακόμη και τους περισσότερους διακομιστές με πλήθος (παρόλο που δεν έχω ιδέα γιατί το θέλετε).

Ας υποθέσουμε ότι είστε οπαδός του Torrent – αυτή είναι μια πραγματική ομάδα ανθρώπων που συμμετέχουν στην κοινή χρήση αρχείων P2P, οπότε η CyberGhost έχει αφιερώσει βελτιστοποιημένους διακομιστές μόνο για αυτούς.

2. Υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών

Για το σπίτι που διαθέτει διακομιστή αρχείων Linux, υπολογιστή με Windows, υπολογιστή Mac, καθώς και διάφορα smartphone και tablet, είστε τυχεροί! Το CyberGhost υποστηρίζει έως και 7 συσκευές ανά λογαριασμό, που είναι μακράν μια από τις πιο γενναιόδωρες που έχω δει μέχρι τώρα. Για να είμαι δίκαιος, νομίζω ότι το μέσο νοικοκυριό σήμερα έχει όντως αυτές τις πολλές συσκευές τουλάχιστον, επομένως είναι λογικός αριθμός για υποστήριξη.

Το CyberGhost υποστηρίζει έως και 7 συσκευές ανά λογαριασμό

Πολλοί πάροχοι υπηρεσιών VPN θα καλύψουν τη συνήθη εξάπλωση – Windows, Linux, MacOS, Android, iOS και ορισμένους δρομολογητές. Εάν παρατηρήσετε από την παραπάνω λίστα, το CyberGhost έχει ρυθμιστεί ακόμη και για το Raspberry Pi, ορισμένες συσκευές NAS και ακόμη και σε εικονικές μηχανές!

Πρόκειται για επιλογή και για το βαθμό στον οποίο η CyberGhost έχει συμπληρώσει αυτήν τη λίστα, εντυπωσιάστηκα πραγματικά.

Εδώ πρέπει να εισαγάγω και πάλι με προσοχή για όσους πιστεύουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν το όριο των συσκευών Χ ανά λογαριασμό ρίχνοντας το VPN σε έναν δρομολογητή, καθώς υποστηρίζεται.

Σημείωση

Η εκτέλεση μιας υπηρεσίας VPN στο δρομολογητή σας θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το ταυτόχρονο όριο σύνδεσης της συσκευής που θα επιβάλουν τα περισσότερα VPN. Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις (ειδικά για γενικούς δρομολογητές οικιακής χρήσης), κάτι τέτοιο θα επιβραδύνει την επισκεψιμότητά σας στο Διαδίκτυο σε σύγκριση με το εάν θα εκτελούσατε εφαρμογές VPN για συγκεκριμένες συσκευές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι δρομολογητές είναι λιγότερο ικανοί να χειρίζονται την κρυπτογράφηση δεδομένων που απαιτείται σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας έτσι τις ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων σας.

3. Αξιοπρεπείς και σταθερές ταχύτητες

Αν και δεν μπορώ να πω ότι το CyberGhost προσφέρει εκπληκτικές ταχύτητες, πρέπει να παραδεχτώ ότι ορισμένοι διακομιστές παρουσιάζουν πολλές δυνατότητες. Κατά την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων της δοκιμής ταχύτητας παρακάτω, λάβετε υπόψη ότι η τρέχουσα ευρυζωνική ταχύτητα περιορίζεται σε θεωρητικά 50Mbps. Τις περισσότερες φορές μπορώ να πλησιάσω ή τουλάχιστον περίπου 45Mbps, κάτι που είναι αρκετά καλό.

Κάθε VPN είναι συνήθως πιθανό να αποκόψει κάποιο εύρος ζώνης, οπότε η προσδοκία μου ήταν ότι θα μπορούσα να λάβω κατά μέσο όρο 30-40 Mbps κατά μέσο όρο. Αυτό φυσικά θα προσαρμόστηκε από την απόσταση του διακομιστή από τη φυσική μου θέση.

Δοκιμάζοντας το CyberGhost με το SpeedTest, το οποίο είναι πολύ αξιόπιστο, διαπίστωσα ότι οι ταχύτητες από όλο τον κόσμο διέφεραν πολύ. Αυτό που ήταν ακόμη πιο εκπληκτικό για μένα ήταν ότι πήρα γρηγορότερες ταχύτητες από διακομιστές που εδρεύουν στη Σιγκαπούρη και όχι από εκεί που βρίσκομαι στη Μαλαισία. Μπορώ μόνο να υποθέσω ότι οφείλεται πιθανώς σε υποδομές.

Κατά κανόνα, περιμένετε να λάβετε υψηλότερα ποσοστά ping και πιο αργές ταχύτητες όσο πιο μακριά ο διακομιστής που επιλέγετε βρίσκεται από την πραγματική τοποθεσία σας. Αυτό ισχύει συνήθως ανεξάρτητα από την υπηρεσία VPN που θα επιλέξετε.

Τη στιγμή της δοκιμής, τα φορτία διακομιστή (σε αυτά που έκανα τις δοκιμές) ήταν τα εξής:

 • 23% φορτίο
 • Φορτίο SG 50%
 • Φορτίο AU 50%
 • Φορτίο NL 37%
 • Φορτίο SA 27%
 • Φορτίο 53% ΗΠΑ

Αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας στον διακομιστή της Μαλαισίας

Δοκιμή ταχύτητας Asia – Malaysia Server
(Δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής πλήρους ταχύτητας)

Αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας στον διακομιστή της Σιγκαπούρης

Δοκιμή ταχύτητας Asia – Singapore Server
(Δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής πλήρους ταχύτητας)

Αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας στο διακομιστή του Σίδνεϊ

Δοκιμή ταχύτητας Australia – Sydney Server
(Δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής πλήρους ταχύτητας)

Αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας στον διακομιστή της Βόρειας Αμερικής

Δοκιμή ταχύτητας America- North America Server
(Δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής πλήρους ταχύτητας)

Αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας στον διακομιστή της Νότιας Αφρικής

Δοκιμή ταχύτητας Africa – South Africa Server
(Δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής πλήρους ταχύτητας)

Αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας στον διακομιστή του Άμστερνταμ

Δοκιμή ταχύτητας Κάτω Χώρες – Διακομιστής Άμστερνταμ
(Δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής πλήρους ταχύτητας)

Για ροή βίντεο, θεωρώ ότι συνήθως τα βίντεο UHD μέσω του YouTube είναι ένας καλός δείκτης, καθώς οι διακομιστές τους είναι γενικά πολύ σταθεροί. Το δείγμα βίντεο στο UHD που έτρεξα ήταν ομαλό και πολύ, πολύ ωραίο. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε μόνοι σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε το ίδιο βίντεο ανά πάσα στιγμή.

Ροή βίντεο UHD στο CyberGhost VPN

3.1 Καλή επίπεδη ταχύτητα σε Torrents

Ο πλησιέστερος διακομιστής Torrent που έχει το CyberGhost για μένα είναι η Ινδία, αλλά προτιμούσα την Ιαπωνία από αυτήν, η οποία πάντως ήταν στη συνέχεια. Οι ταχύτητες που προσφέρθηκαν σε αυτόν τον διακομιστή δεν ήταν καθόλου απαραίτητες, αλλά κατάφερα πολύ σταθερά ποσοστά λήψης σε όλες τις συνεδρίες torrent.

Για μένα, η σταθερότητα κυμαίνεται συνήθως πάνω από την απίστευτη ταχύτητα όταν πρόκειται για χείμαρρους. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από εσάς έχετε βιώσει την απογοήτευση των ταχυτήτων torrent που τρέχουν πάνω-κάτω ενώ προσπαθείτε απλώς να λάβετε αυτό το αρχείο!

Τη στιγμή της δοκιμής, ο διακομιστής της Ιαπωνίας με τον οποίο συνδεόμουν λειτουργούσε σε φορτίο 33%.

Δοκιμή ταχύτητας - Japan Server

Θυμηθείτε ότι συνδέθηκα με αυτόν τον διακομιστή ειδικά στο torrent. Μερικοί πάροχοι VPN που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα θα το επιτρέψουν σε όποιον καιρό συνδεθείτε, αλλά το CyberGhost είναι αρκετά αυστηρό σχετικά με το θέμα. Προσπάθησα να torrent στο διακομιστή της Σιγκαπούρης και μου έδωσε ένα μεγάλο, μηδενικό λίπος στην ταχύτητα λήψης για torrents.

4. Ιδανική τιμή για όσους αναζητούν μακροπρόθεσμα σχέδια

Όταν είδα για πρώτη φορά τις τιμές τους, ήμουν λίγο σοκαρισμένος γιατί κοίταξα πρώτα τη μηνιαία τιμή χωρίς συμβόλαιο. Με 12,99 $ ανά μήνα σε μια συμφωνία ενός μηνός, η τιμή είναι έναντι και μάλιστα πάνω από ορισμένους από αυτούς που θεωρώ κορυφαίους παρόχους VPN, όπως το ExpressVPN και το NordVPN.

ΜηνιαίαΕτήσιαΜετή εξάμηνη
Τιμή / μήνα 12,99 $ 5,25 $ 3,50 $
Συνολικός λογαριασμός 12,99 $ 63,00 $ 63,00 $
Κύκλος χρέωσης 1-μήνας 12-μήνας 18-μήνας
Επιστροφή χρημάτων 14-ημέρα45-ημέρα45-ημέρα

Ωστόσο, το 2ετές πρόγραμμα τους μειώνει δραματικά την τιμή. Με 3,50 $ ανά μήνα για δύο χρόνια, η τιμολόγηση είναι απλώς φοβερή και δύσκολη. Έχω δει επίσης περιπτώσεις ειδικών προσφορών όπου οι τιμές μειώνονται σε ακόμη χαμηλότερες τιμές, οπότε φροντίστε να προσέξετε ειδικές εκπτώσεις στο CyberGhost.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών!

Εάν είστε ένας από αυτούς που τους αρέσει να δοκιμάσετε πριν αγοράσετε, μπορείτε να χαλαρώσετε και να είστε σίγουροι με μια εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών από το CyberGhost. Αυτό δεν είναι σε μικρή εκτύπωση, δεν είναι κρυμμένο στα νομικά, είναι ακριβώς εκεί στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις.

Σημείωση

Το CyberGhost έχει 45 ημέρες, χωρίς ερωτήσεις, πολιτική επιστροφής χρημάτων για τις 6 ή περισσότερες συνδρομές μας. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν πραγματοποιούνται λάθος αγορές και στοχεύει να βοηθήσει σε καταστάσεις όπως οι πελάτες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες μας (για παράδειγμα, όταν ο ISP σας αποκλείει συνδέσεις VPN).

* Οι μηνιαίες συνδρομές έχουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 14 ημερών.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε ακόμη και να τα δοκιμάσετε δωρεάν με μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών, χωρίς συνημμένα.

5. Καλό για ροή συμπεριλαμβανομένου του Netflix

Και πάλι, αυτό επιστρέφει στο CyberGhost έχοντας πολύ όμορφα προφίλ διακομιστές. Έχουν επίσης ρυθμίσει αυτές τις υπηρεσίες για ροή βίντεο και το Netflix είναι μόνο μία από τις υπηρεσίες ροής βίντεο που σκέφτηκαν ότι μπορεί να θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση. Τέλος πάντων, για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Netflix US, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε σε έναν από τους διακομιστές των ΗΠΑ που έχουν βελτιστοποιηθεί για ροή.

Ας είμαστε ειλικρινείς εδώ, το Netflix δεν του αρέσει η πλαστογράφηση γεωγραφικής τοποθεσίας. Κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί να σκοτώσει υπηρεσίες όπως αυτό, αλλά το CyberGhost δεν έχει κάτι τέτοιο και στην πραγματικότητα δηλώνει ότι εγγυώνται τη ροή του Netflix στις ΗΠΑ.

Για τους χρήστες των Windows, η εφαρμογή περιλαμβάνει στην πραγματικότητα μια επιλογή για την κατάργηση αποκλεισμού της ροής, η οποία σας επιτρέπει να τρελαίνετε με πολλούς παρόχους υπηρεσιών ροής. Χωρίς μη αυτόματη δοκιμή και σφάλμα, απλώς κάντε κλικ και μεταβείτε. Το ξεκλείδωμα βασίζεται σε μια λίστα που ενημερώνεται εσωτερικά κάθε μέρα από το CyberGhost.

Τι δεν μας άρεσε για το CyberGhost

1. Δεν λειτούργησε έξω από το κουτί

Παρόλο που αυτό δεν μπορεί να είναι μια διακοπή της συμφωνίας και σίγουρα δεν μπορεί να συμβεί σε όλους, πρέπει να μοιραστώ την εμπειρία μου. Είμαι μεγάλος οπαδός του plug and play, και το CyberGhost Windows Client ήταν λίγο περίεργο για μένα. Σίγουρα, εγκατέστησε και ξεκίνησε την εφαρμογή, αλλά όταν κάνω κλικ στο go, πρέπει… GO, σωστά?

Η δική μου δεν ήταν, πολύ για την απόγνωση μου και έπρεπε να καταλάβω γιατί. Δεν με πήρε πολύ, αλλά συνειδητοποίησα ότι οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις δεν ήταν πραγματικά κατάλληλες για μένα. Έπρεπε να επιλέξω χειροκίνητα το πρωτόκολλο και τον διακομιστή μου προτού η εφαρμογή CyberGhost Windows αποφασίσει να παίξει ωραία.

Όπως είπα, δεν είναι ένας διακόπτης διαπραγμάτευσης, αλλά εάν η τεχνική σας εμπειρία είναι περιορισμένη, μπορεί να σας προκαλέσει σοκ.

2. Δικαιοδοσία και ανωνυμία Dodgy Data

Αυτό, λοιπόν, αυτό είναι πολύ μεγάλο για μένα και θα πρέπει να ισχύει και για όλους εσάς. Κατά τη διάρκεια της αναθεώρησής μου, της ιστορικής έρευνας και ούτω καθεξής, βρήκα μάλλον λασπωμένο νερό όταν πρόκειται για την ιδέα του αν είμαι ανώνυμος με το CyberGhost ή όχι.

Ενώ η εταιρεία έχει μια επίσημη πολιτική απαγόρευσης καταγραφής, την ίδια στιγμή επισημάνθηκε από ορισμένους χρήστες να κάνουν χρήση σεναρίων όπως το Hotjar (το οποίο είναι ένα σενάριο εγγραφής συνεδρίας). Στην πραγματικότητα, το CyberGhost το παραδέχεται ανοιχτά στον δικό του ιστότοπο, αν και ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Πολιτική απορρήτου του CyberGhost VPN

Επιπλέον, όταν είδα αρχικά ότι το CyberGhost εδρεύει στη Ρουμανία, αυτό ήταν καλό. Σε τελική ανάλυση, αυτή η χώρα είναι εκτός της δικαιοδοσίας των 14 Eyes της Ευρώπης που είναι υπέροχη. Ωστόσο, αργότερα ανακάλυψα ότι ο ιδιοκτήτης το 2017 πούλησε το CyberGhost σε μια ψηφιακή διαφημιστική εταιρεία που ονομάζεται CrossRider.

Τώρα, τι θα έκανε μια εταιρεία ψηφιακής διαφήμισης με έναν πάροχο υπηρεσιών VPN για τον οποίο πρέπει να κάνει χρήση σεναρίων εγγραφής συνεδρίας; Η πλοκή πυκνώνει και εγώ για κάποιον αισθάνομαι λίγο επιφυλακτικός για το θέμα.

3. Περιορισμένες επιλογές πληρωμής

Αυτό επαναφέρεται και πάλι στην ανωνυμία, επειδή το CyberGhost δέχεται μόνο πιστωτική κάρτα, PayPal ή BitPay. Είναι αλήθεια ότι το BitPay χρησιμοποιείται για το BitCoin, αλλά υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες κρυπτογραφίες εκεί έξω και υπάρχει επίσης πάντα η επιλογή μετρητών με τη μορφή δωροκάρτας κ.λπ..

Γιατί μια εταιρεία που ειδικεύεται στο απόρρητο, την ασφάλεια και την ανωνυμία προσφέρει τέτοιες περιορισμένες επιλογές πληρωμής – επιλογές που πιθανώς θα αποκαλύψουν τα στοιχεία του χρήστη; Δεν έχω καμία απάντηση, αν και για μένα αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα με αυτό που ανέφερα παραπάνω.

Η κατώτατη γραμμή: Θα πληρώσω για το CyberGhost?

Πριν ξεκινήσω τη συλλογή μου, επιτρέψτε μου να αναφέρω εδώ την προσωπική μου θέση. Εάν πληρώνω και χρησιμοποιώ ένα VPN, περιμένω μια συγκεκριμένη απόδοση όσον αφορά την ταχύτητα. Δεν είμαι πολύ μυστηριώδης για τις επιλογές πληρωμής και τέτοια πράγματα και όσο αφορά την ανωνυμία, το όριο θα κάνει για μένα.

Έχω δηλώσει πολλά καλά πράγματα για το CyberGhost και ναι, είναι αλήθεια ότι προσφέρουν πολλά ενσωματωμένα πρόσθετα που πιθανότατα δεν θα βρείτε αλλού. Ως ακόμη καλύτερο άγκιστρο, μπορείτε να εγγραφείτε για ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο στο οποίο οι τιμές είναι στην ουσία. Όπου η υπηρεσία πραγματικά ξεχωρίζει, κατά τη γνώμη μου, είναι πόσο καλά βελτιστοποίησαν τους διακομιστές τους.

Πάρτε, για παράδειγμα, τους διακομιστές ροής βίντεο και torrent, τους οποίους ανέφερα προηγουμένως. Εάν κάποια από αυτές τις θέσεις είναι αυτό που ψάχνετε, τότε θα έλεγα ότι το CyberGhost είναι μια απόλυτα εξαιρετική επιλογή. Για τους οπαδούς του Torrent, τις ταινίες βίντεο, τις χοάνες γεωγραφικής τοποθεσίας… πρέπει να πείτε ναι.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ΑΛΛΑ, στο μυαλό μου. Αυτό είναι ίσως αυτό που μπορεί να βάλει ένα καρφί στο φέρετρο για το CyberGhost για πολλούς ανθρώπους. Με βάση το απόρρητο και την ανωνυμία, παραμένει απλώς πάρα πολύ αμφιβολία και διαμάχη σχετικά με τις διαθέσιμες πληροφορίες για να αισθάνομαι ασφαλής χρησιμοποιώντας το CyberGhost.

Παρόλο που οι ισχυρισμοί της CyberGhost μπορεί να φαίνονται αρκετά νόμιμες για μια κανονική εταιρεία, λέω ότι για έναν πάροχο υπηρεσιών VPN να κάνει χρήση αυτών των τακτικών είναι απλώς απαράδεκτο. Λοιπόν, πάρτε ό, τι μπορείτε για αυτό – η αξία και η απόδοση με τη θυσία της ανωνυμίας είναι η επιλογή σας.

Είναι δύσκολο να πω είτε ναι είτε όχι, οπότε η απόφαση πρέπει να ληφθεί από τις ανάγκες σας.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • ✓ Υποστηρίζει ΠΟΛΛΑ Πλατφόρμες
 • ✓ Αποκλεισμός διαφημίσεων και κακόβουλου λογισμικού
 • ✓ Κρυπτογράφηση 256-bit
 • ✓ Προφίλ διακομιστές
 • ✓ OpenVPN / SSTP / L2TP / IPsec
 • ✓ Εξαιρετικά μακροπρόθεσμα σχέδια τιμών

Συνιστάται για

 • • Γουρούνια ροής βίντεο
 • • Όσοι δεν φορούν για την ανωνυμία
 • • Ανεμιστήρες P2P
 • • Κάτοχοι συσκευών Niche Platform

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map