Είναι το CyberGhost μια καλή επιλογή για Torrents / P2P;

Είναι το Cyberghost VPN καλό για Torrenting?

Είναι το Cyberghost ένα καλό VPN για ανώνυμα λήψη torrents; Βάζουμε το Cyberghost στους ρυθμούς του και εξετάζουμε τα καλύτερα (και τα χειρότερα) πράγματα σχετικά με την υπηρεσία, για να αποφασίσουμε αν είναι μια καλή επιλογή για torrents / p2p / filesharing που διατηρούν το ιστορικό λήψεών τους ιδιωτικό.


Μια γρήγορη ματιά στο Cyberghost

Η Cyberghost είναι μια εταιρεία VPN με έδρα τη Ρουμανία. Η δημοτικότητά τους συνεχίζει να αυξάνεται (χάρη σε μεγάλο βαθμό στην προσφορά ΔΩΡΕΑΝ επιλογής VPN). Η υπηρεσία τους διατίθεται στο εμπόριο κυρίως με βάση το απόρρητο, την ασφάλεια και το λογισμικό τους. Τα premium προγράμματά τους είναι σε λογικές τιμές (αν και όχι τόσο φθηνά όσο ορισμένα VPN).

Το μεγαλύτερο μέρος των συνδρομητών τους πιθανότατα επιλέγουν το δωρεάν πρόγραμμα, αλλά αυτό δεν είναι επιλογή για χρήστες p2p / torrent, καθώς η δραστηριότητα p2p έχει αποκλειστεί εντελώς σε όλους τους δωρεάν διακομιστές από το 2014. Δυστυχώς, τα δωρεάν VPN δεν είναι πραγματικά μια βιώσιμη επιλογή για κοινή χρήση αρχείων όπως συζητήθηκε στον Δωρεάν οδηγό VPN.

Σημείωση: Η Cyberghost διέκοψε το επίπεδο «Δωρεάν» από τον Δεκέμβριο του 2017. Προσφέρουν πλέον μια περίοδο επιστροφής χρημάτων 100 ημερών για 30 ημέρες.

Τα σχέδια ξεκινούν από 2,75 $ / μήνα.

Cyberghost VPN

Χαρακτηριστικά του Cyberghost VPN

Όλες οι συνδρομές Cyberghost (συμπεριλαμβανομένων δωρεάν) παρέχονται με πρόσβαση στο προσαρμοσμένο λογισμικό VPN τους. Το λογισμικό τους έχει ενσωματωμένους τόνους επιπλέον δυνατοτήτων. Πολλές από αυτές τις λειτουργίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες και κάνουν την εμπειρία σας VPN πολύ πιο ασφαλής.

Άλλες λειτουργίες (όπως αποκλεισμός διαφημίσεων) μπορεί να βελτιώσουν την εμπειρία περιήγησής σας στο διαδίκτυο, αλλά ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να μην επιθυμούν τον πάροχο VPN τους να διαδραματίζει τόσο ενεργό ρόλο στη «βελτίωση» της διαδικτυακής τους δραστηριότητας.

Θα δούμε σε βάθος τις δυνατότητες της Cyberghost στις παρακάτω ενότητες. Ακολουθεί μια γρήγορη λίστα:

 • Προστασία διαρροών IP / DNS
 • Κακόβουλο λογισμικό / αποκλεισμός διαφημίσεων
 • Τείχος προστασίας NAT
 • 256-bit AES Encrypted VPN Tunnel
 • Βελτιωμένη ασφάλεια ιστού εξαναγκάζοντας το Https όπου είναι διαθέσιμο
 • Κοινόχρηστες διευθύνσεις IP
 • Χωρίς αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτων

Ασφάλεια VPN Cyberghost

Το Cyberghost σημειώνει όλα τα πλαίσια όσον αφορά τις απαραίτητες δυνατότητες ασφαλείας για χρήστες bittorrent.

Ενώ οι περισσότεροι πάροχοι VPN, περιλαμβάνουν ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες, το Cyberghost έχει και τα 6, συμπεριλαμβανομένου ενός NAT-Τείχος προστασίας για τα οποία ορισμένα VPN χρεώνουν πραγματικά επιπλέον.

Λειτουργίες ασφαλείας Cyberghost

Κορυφαίες δυνατότητες ασφαλείας (Από το Cyberghostvpn.com)

Κρυπτογράφηση OpenVPN AES 256-bit:
Αυτό είναι το βιομηχανικό πρότυπο για κρυπτογράφηση υψηλής ασφάλειας. Θα τυλίξει όλα τα εισερχόμενα / εξερχόμενα δεδομένα σε ένα επίπεδο κρυπτογράφησης που θεωρείται αρκετά ασφαλές ακόμη και για στρατιωτική και κυβερνητική χρήση.

Εάν δεν χρειάζεστε αυτό το επίπεδο ασφάλειας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από πρωτόκολλα PPTP ή L2TP / IPSec VPN, τα οποία ενδέχεται να αποφέρουν ελαφρώς ταχύτερες ταχύτητες λήψης.

Προστασία διαρροών IP:
Το λειτουργικό σας σύστημα ή το πρόγραμμα περιήγησης ιστού μπορεί να προκαλέσει διαρροή ενός VPN από την πραγματική σας διεύθυνση IP υπό συγκεκριμένες συνθήκες ή διαμορφώσεις. Το λογισμικό της Cyberghost διαθέτει ενσωματωμένη προστασία που αντιμετωπίζει τους πιο συνηθισμένους τύπους διαρροών, όπως:

 • Ένα VPN Kill-Switch (προστατεύει από τυχαίες αποσυνδέσεις)
 • Προστασία διαρροής DNS (δρομολογήστε τα ερωτήματα του ιστότοπού σας μέσω ενός ιδιωτικού διακομιστή αντί των διακομιστών του ISP σας)
 • Προστασία IPv6 (βεβαιωθείτε ότι το VPN δεν διαρρέει τη διεύθυνση IPv6 της συσκευής σας (σε αντίθεση με το IPv4).

Τείχος προστασίας NAT:
Το τείχος προστασίας NAT είναι ένα φίλτρο πακέτων που διασφαλίζει ότι κακόβουλα δεδομένα ή προσπάθειες εισβολής δεν μπορούν να φτάσουν στον υπολογιστή σας μέσω της σήραγγας VPN. Διασφαλίζει ότι κάθε byte των δεδομένων που αποστέλλονται σε εσάς είναι ένας από τον υπολογιστή σας που ζητείται απευθείας από έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή.

Πολιτική καταγραφής Cyberghost & Ρυθμίσεις απορρήτου

Το Cyberghost είναι μια υπηρεσία VPN χωρίς καταγραφή. Αναφέρεται σαφώς στον ιστότοπό τους, στην πολιτική απορρήτου τους, και μου επιβεβαιώθηκε γραπτώς (email) από μέλη της ομάδας Cyberghost. Δεν έχουμε δει αναφορές ή δικαστικές υποθέσεις που να περιλαμβάνουν εγγύηση απορρήτου της Cyberghost που θα ήταν ανησυχητική (σε αντίθεση με άλλα VPN πρόσφατα).

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε … Το Cyberghost υπάρχει εδώ και σχεδόν μια δεκαετία και προηγουμένως εξετάσαμε μια πολύ παλαιότερη (και κάπως σκοτεινή) έκδοση της πολιτικής απορρήτου τους. Η τρέχουσα πολιτική τους είναι ουσιαστικά σαφέστερη και πιο απλή. Διατηρήσαμε την παλιά έκδοση της κριτικής μας, ώστε να μπορείτε να δείτε πόση πρόοδο έχει σημειωθεί.

Πολιτική καταγραφής του Cyberghost (από την Πολιτική απορρήτου)

Η πολιτική απορρήτου της Cyberghost χωρίζεται σε 2 κύριες ενότητες. Η πρώτη ασχολείται με το απόρρητο που σχετίζεται με επισκέπτες στον ιστότοπό τους. Είναι σημαντικό να μην συγχέετε τις τεχνολογίες παρακολούθησης στο cyberghost.com (που χρησιμοποιεί σχεδόν κάθε σοβαρός πάροχος VPN) με οτιδήποτε σχετίζεται με την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας VPN. Το Cyberghost είναι ένα “Υπηρεσία VPN χωρίς καταγραφή” και δεν παρακολουθούν πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα VPN, τη χρήση ή το ιστορικό σύνδεσης.
Μέσω της αυστηρής πολιτικής απαγόρευσης καταγραφής, διασφαλίζουμε ότι ΔΕΝ παρακολουθούμε την κίνηση των χρηστών που εκτελείται μέσα στη σήραγγα του CyberGhost VPN, όπως: ιστορικό περιήγησης, προορισμός κίνησης, προτιμήσεις αναζήτησης, περιεχόμενο δεδομένων, διευθύνσεις IP ή ερωτήματα DNS.
– Πολιτική απορρήτου του Cyberghost
Το Cyberghost συνεχίζει να προσδιορίζει τι σημαίνει στην πράξη αυτή η πολιτική:

Εικόνα

 • Δεν γνωρίζουν ποιοι χρήστες έχουν επισκεφτεί έναν συγκεκριμένο ιστότοπο ή υπηρεσία
 • Δεν έχουν αρχεία καταγραφής των οποίων ο χρήστης συνδέθηκε / αποσυνδέθηκε σε μια συγκεκριμένη ώρα
 • Δεν γνωρίζουν από ποια διεύθυνση IP σας εκχωρήθηκε (ή συνδεθήκατε)
 • Δεν γνωρίζουν τη «πραγματική» διεύθυνση IP σας

Μια λέξη αποσαφήνισης: Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να ανακατασκευάσουν αυτές τις πληροφορίες από αρχεία καταγραφής (καθώς δεν υπάρχουν). Δεν σημαίνει ότι το Cyberghost (ή οποιοδήποτε άλλο VPN) δεν είχε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Οποιοσδήποτε πάροχος VPN θα μπορεί να γνωρίζει ποιοι λογαριασμοί είναι συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή και τι IP χρησιμοποιούνται (αν το επιλέξουν). Το Cyberghost υπόσχεται να μην αποθηκεύσει ή να καταγράψει αυτές τις πληροφορίες αφού αποσυνδεθείτε.

Υπάρχουν κόκκινες σημαίες / Λόγοι αμφιβολίας?
Δεν υπάρχουν μεγάλα κενά στην πολιτική απορρήτου και η εγγύηση καλύπτει όλες τις πιο σημαντικές δυνατότητες που δεν θα δούμε στην πολιτική απορρήτου του παρόχου «μη καταγραφή». Δεν καταγράφουν καμία διαδικτυακή δραστηριότητα, ιστορικό αναζήτησης ή χρήση VPN. Δεν καταγράφουν την εισερχόμενη / εξερχόμενη διεύθυνση IP σας.

Με άλλα λόγια, η δραστηριότητα torrent θα πρέπει (πρακτικά) να είναι αδύνατη για παρακολούθηση τρίτου μέρους βάσει της διεύθυνσης IP σας όταν συνδέεστε στο Cyberghost.

Επιπλέον, δεν έχουμε δει ούτε διαβάσει αναφορές που υποδηλώνουν ότι η Cyberghost μοιράζεται ή καταγράφει δεδομένα χρηστών. Ενώ υπήρξαν αρκετά (1) διαφορετικά (2) σκάνδαλα καταγραφής VPN τελευταία, η φήμη της Cyberghost είναι καθαρή.

Ανάλυση της πολιτικής απορρήτου της Cyberghost για τα παλαιά (για διαφάνεια)

Σημαντική σημείωση: Η ανάλυση που φαίνεται παρακάτω είναι ΠΑΛΙΑ και βασίζεται σε προηγούμενη έκδοση της πολιτικής απορρήτου της Cyberghost. Η νέα πολιτική απορρήτου τους βελτιώνεται σημαντικά όσον αφορά τη σαφήνεια, την οργάνωση και τη διαφάνεια. Η ανάλυσή μας για την τρέχουσα πολιτική απορρήτου βρίσκεται στην παραπάνω ενότητα. Διατηρήσαμε το παλιό μας σχόλιο για λόγους διαφάνειας, καθώς και για να σας δείξουμε πώς η Cyberghost έχει εξελιχθεί ως εταιρεία.
Εδώ ξεκινούν τα πλεονεκτήματα του Cyberghost λίγο πιο σκοτεινό. Ενώ το Cyberghost χρησιμοποιεί κοινόχρηστες διευθύνσεις IP (έτσι 1 IP δεν ισούται με 1 άτομο), η πολιτική απορρήτου τους αφήνει πολύ να είναι επιθυμητή.

Κοινόχρηστες διευθύνσεις IP:
Το Cyberghost χρησιμοποιεί κοινόχρηστες διευθύνσεις IP, έτσι πολλοί (πιθανώς ακόμη και εκατοντάδες) χρήστες θα μοιράζονται όλοι την ίδια διεύθυνση IP ταυτόχρονα. Το πλεονέκτημα αυτής της στρατηγικής είναι ότι κανένας χρήστης δεν μπορεί εύκολα να αναγνωριστεί με βάση αποκλειστικά τη διεύθυνση IP που έχει εκχωρηθεί από το VPN.

Πολιτική καταγραφής και καταγραφής Cyberghost:
Το Cyberghost συνηθίζει να εμφανίζει μια αξίωση «No Logs» στην αρχική τους σελίδα. Ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι πλέον εκεί, αντικατασταθεί από μια υπόσχεση για την τεχνολογία «Anti-Fingerprinting». Δεν είμαστε σίγουροι τι σημαίνει αυτό, πήγαμε στην πολιτική απορρήτου τους για να ερευνήσουμε:

Από την πολιτική απορρήτου του cyberghost…

Πολιτική απορρήτου Cyberghost μέρος 1

Η παραπάνω δήλωση φαίνεται να δείχνει ότι το Cyberghost αναλύει τη χρήση του διακομιστή, αλλά δεν αποθηκεύει στατιστικά δεδομένα σχετικά με το ποιος χρησιμοποίησε ποιος διακομιστής. Ωστόσο, ο όρος «μπορεί να συνδεθεί με έναν λογαριασμό χρήστη» είναι κάπως ασαφής.

Συζητούν επίσης τα αρχεία καταγραφής VPN λίγο αργότερα, δηλώνοντας…

Πολιτική καταγραφής Cyberghost

Αυτή η ενότητα είναι επίσης λίγο συγκεχυμένη. Η φράση "…δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής που επιτρέπουν παρεμβολές στη διεύθυνση IP σας…" είναι εξαιρετικά ασαφές και δεν δείχνει εάν καταγράφουν ή όχι τη διεύθυνση IP σας ή όχι.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι το Cyberghost το δηλώνει άμεσα δεν διατηρούν αρχεία καταγραφής δραστηριότητας όταν δηλώνουν «… δεν καταγράφουμε στα αρχεία καταγραφής περιεχόμενο ή δεδομένα σχετικά με τις προσβάσιμες ιστοσελίδες ή τις διευθύνσεις IP …». Πιθανώς σε αυτήν την περίπτωση η χρήση των «διευθύνσεων IP» αναφέρεται στην IP του ιστότοπου ή του διακομιστή και όχι στη δική σας IP.

Ακολουθούν μια άλλη αόριστη υπόσχεση:
Δεν αντιπροσωπεύουμε σε καμία στιγμή κίνδυνο για την ανωνυμία σας…
Το οποίο ενώ είναι μια ωραία σκέψη, είναι αρκετά ασαφές και εξακολουθεί να μην επισημαίνει ποια μεταδεδομένα cyberghost κάνει και δεν καταγράφει.

ΕΙΝΑΙ Cyberghost μια καλή επιλογή για τα παιδιά?

Με βάση την ανάλυσή μας, το Cyberghost είναι ένας πάροχος VPN άνω του μέσου όρου για τη λήψη torrents. Είναι πάροχος μηδενικών αρχείων καταγραφής και επιτρέπουν την κυκλοφορία δικτύου bittorrent (και άλλων p2p). Ωστόσο, επιθυμούμε να συμπεριλάβουν έναν διακομιστή μεσολάβησης SOCKS5 με τη συνδρομή σας. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την προσθήκη ενός 2ου IP-hop για την κυκλοφορία torrent και μπορεί εύκολα να διαμορφωθεί σε uTorrent, Vuze ή QBittorrent.

Ακολουθεί η πλήρης ανάλυσή μας:

Πλεονεκτήματα Cyberghost

Το Cyberghost διαθέτει εξαιρετική προστασία διαρροής IP, μέσω ενσωματωμένων χαρακτηριστικών όπως προστασία διαρροής IPv6 και της τεχνολογίας kill-switch.

Ο υπολογιστής-πελάτης της Cyberghost έχει ενσωματωμένο «Anonymous Torrenting mode» που θα σας συνδέσει αυτόματα σε μια τοποθεσία διακομιστή βελτιστοποιημένη σε p2p. Προαιρετικά θα ξεκινήσω επίσης τον αγαπημένο σας πελάτη torrent (ή άλλη εφαρμογή) αυτόματα.

Επιτρέπουν επίσης πλήρως τον torrent σε όλα τα premium προγράμματα (αλλά όχι σε δωρεάν προγράμματα). Συνδυάστε το με την κρυπτογράφηση 256-bit και μεγάλη ποικιλία τοποθεσιών διακομιστή (συμπεριλαμβανομένων χωρών που είναι φιλικές προς το torrent) και το Cyberghost είναι μια σταθερή επιλογή.

Η πολιτική υλοτόμησης και η διαφάνεια έχουν βελτιωθεί σημαντικά το 2018 και διαθέτει όλα τα συστατικά που θέλετε για πραγματικά ιδιωτικά torrents.

Μειονεκτήματα Cyberghost (Δεν περιλαμβάνεται διακομιστής μεσολάβησης)

Το κύριο μειονέκτημα που μπορούμε να βρούμε είναι ένα μικρό. Το Cyberghost VPN δεν συνοδεύεται από μια παρεχόμενη υπηρεσία διακομιστή μεσολάβησης SOCKS5. Αυτό είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται μόνο από ένα μικρό ποσοστό της κοινότητας p2p (τα περισσότερα απλά χρησιμοποιούν ένα VPN). Παρ ‘όλα αυτά, είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό που έχουμε, και αρκετοί από τους κορυφαίους ανταγωνιστές της Cyberghost περιλαμβάνουν την υπηρεσία μεσολάβησης Socks χωρίς χρέωση.

Άλλες εκτιμήσεις

Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις στον κυβερνοχώρο

Εάν ο κύριος λόγος για τη χρήση ενός VPN είναι η ανώνυμη λήψη torrents, καθένας από τους παρόχους VPN που συνιστάται παρακάτω είναι εξαιρετικές επιλογές. Καθένα έχει πολιτική «Χωρίς αρχεία καταγραφής», και κατατάσσεται σε υψηλή θέση στην κάρτα αποτελεσμάτων Torrent-Friendiness.

Το καλύτερο από όλα, οι περισσότερες από αυτές τις επιλογές κοστίζουν λιγότερο από το premium πρόγραμμα της Cyberghost.

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο έναντι Cyberghost

Τιμολόγηση

 • 1 μήνα – 6,95 $
 • Καλύτερη προσφορά – 3,33 $

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο ήταν το # 1 προτεινόμενο VPN torrent 3 χρόνια στη σειρά! Κατά τη γνώμη μας, προσφέρουν έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό απορρήτου, ασφάλειας και τιμής.

Η αγαπημένη μας δυνατότητα (εκτός από την πολιτική «Μηδενικά αρχεία καταγραφής») είναι ότι κάθε πακέτο VPN περιλαμβάνει απεριόριστη πρόσβαση σε έναν διακομιστή μεσολάβησης Ολλανδικού SOCKS5 (ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανωνυμοποίηση των torrents σας).

Έχουμε οδηγούς εγκατάστασης διακομιστή μεσολάβησης SOCKS5 για uTorrent, Vuze, Deluge, Qbittorrent και Flud.

Έχουμε επίσης έναν ειδικό οδηγό, που σας δείχνει βήμα-βήμα πώς να ρυθμίσετε το PIA για μέγιστο απόρρητο torrent.

Διαβάστε την αναθεώρηση της ιδιωτικής πρόσβασης στο Internet για πλήρεις δοκιμές ταχύτητας, λεπτομέρειες ασφαλείας και την πολιτική καταγραφής τους.

NordVPN

Torguard εναντίον Cyberghost

Τιμολόγηση:
1 μήνα – 10 $ / m
1 έτος – 6,99 $ / m

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

NordVPN είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο VPN μεταξύ των επισκεπτών αυτών των ιστότοπων και έχουμε δει την αύξηση του ενδιαφέροντος είναι το 2018. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προσφέρουν μια τρελή ποσότητα λειτουργιών (συμπεριλαμβανομένης της συμβατότητας με το Netflix) σε πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Τα αγαπημένα μας χαρακτηριστικά είναι:

 • βελτιστοποιημένοι διακομιστές p2p (για ταχύτητα και ασφάλεια)
 • Οι διακομιστές μεσολάβησης SOCKS5 περιλαμβάνονται σε 10 τοποθεσίες φιλικές προς το torrent.
 • Εφαρμογές VPN για Windows, Mac, iOS, Android
 • Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές συμβατούς με VPN (προστασία ολόκληρου του δικτύου σας)
 • Κατάργηση αποκλεισμού US-Netflix και 50+ άλλες υπηρεσίες ροής (όπως το HBO GO)

Ανάγνωση: Η αναθεώρηση του NordVPN (και ο οδηγός εγκατάστασης torrent)

Επίσης, φροντίστε να δείτε τις σε βάθος συγκρίσεις μας όπως: NordVPN εναντίον PIA και NordVPN εναντίον IPVanish

Επιπρόσθετοι πόροι

Έχουμε πολλούς οδηγούς, κριτικές και πόρους σε αυτόν τον ιστότοπο για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το τέλειο VPN. Έχουμε επίσης μαθήματα με οδηγίες βήμα προς βήμα για τη χρήση όλων των αγαπημένων σας πελατών torrent όσο το δυνατόν πιο ανώνυμα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και την ασφαλή χείμαρρο!

Οδηγοί

 • Πώς να χρησιμοποιήσετε το uTorrent με VPN ή διακομιστή μεσολάβησης
 • Ρύθμιση QBittorrent VPN + Proxy
 • Ρύθμιση Vuze VPN + Proxy
 • Deluge VPN + Διαμόρφωση διακομιστή μεσολάβησης
 • Πώς να κατεβάσετε torrents ανώνυμα με Android
 • Πώς να πληρώσετε για την υπηρεσία VPN σας με το Bitcoin

Συγκρίσεις και κριτικές VPN

 • VPN εναντίον διακομιστή μεσολάβησης: Ποιο είναι καλύτερο (και πώς να χρησιμοποιήσετε και τα δύο)
 • Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο εναντίον Torguard
 • Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο έναντι IPVanish
 • Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο έναντι ExpressVPN
 • Torguard εναντίον BTGuard (σύγκριση μεσολάβησης SOCKS5)
 • Αναθεώρηση ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map