IPVanish Review: 5 Πλεονεκτήματα και 4 Μειονεκτήματα της Χρήσης IPVanish VPN

IPVanish VPN

IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

tl; δρ

Αρχικά, ήμουν πολύ διστακτικός να αναθεωρήσω το IPVanish VPN επειδή ήξερα ότι είναι μια υπηρεσία με έδρα τις ΗΠΑ. Προσωπικά, είναι σαν να ζητάς από τον λύκο να φυλάξει τις κότες. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012, το IPVanish άλλαξε την κυριότητά του το 2017. Δυστυχώς, η αλλαγή ιδιοκτησίας έχει κάνει λίγο θετική για την εταιρεία, από την πλευρά μου. Αντιμετωπίζω δυσκολίες με το να προτείνω αυτό το VPN για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης ταχύτητας μεσολάβησης, ύποπτης ανωνυμίας και τρομερής υποστήριξης πελατών.

IPVanish Review: 5 Πλεονεκτήματα και 4 Μειονεκτήματα της Χρήσης IPVanish VPN

Ιδρύθηκε το 2012, το IPVanish VPN δεν είναι το παλαιότερο παιδί στο μπλοκ και στην πραγματικότητα, έχει αλλάξει τα χέρια του μία φορά. Αυτό που είναι ασυνήθιστο για αυτήν την εταιρεία είναι ότι παρά την εμφανή δημοτικότητά του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, η εταιρεία κατάφερε επίσης να εμπλακεί σε μια διαμάχη για την καταγραφή. Αυτός ο τύπος πραγμάτων ακούγεται συνήθως σαν θάνατος για παρόχους υπηρεσιών VPN, και ωστόσο επιβιώνει.

Επιπλέον, είναι μια εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ και δεν ταιριάζει καλά για τους ισχυρισμούς της ότι έχει αρχικά πολιτική μη καταγραφής. Αν και οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη υποχρεωτικούς νόμους διατήρησης δεδομένων, έχουν υπηρεσίες ασφαλείας που είναι πρόθυμοι να καταγράψουν τα μεταδεδομένα του Διαδικτύου για ολόκληρο τον πλανήτη. Αρκετά ένα αίνιγμα.

Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι είναι μια μικτή τσάντα απόδοσης, κάποια καλή, κάποια τρομερή, οπότε ας δούμε τι μπορούν να κάνουν.

Τι μας αρέσει για το IPVanish VPN

1. Καλή διαθεσιμότητα

Η IPVanish ισχυρίζεται ότι λειτουργεί περισσότερους από 1.000 διακομιστές σε ένα δίκτυο που έχει αναπτυχθεί για να καλύψει περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Φυσικά, εστιάζει κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, με 443 διακομιστές στον προηγούμενο και 561 διακομιστές στον τελευταίο. Ενώ αυτό αφήνει την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο σχεδόν λίγο, η κάλυψη είναι εκεί.

1.1. Διαθέτει τη δική του υποδομή

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι το IPVanish ισχυρίζεται ότι κατέχει όλες τις δικές του υποδομές. Παρόλο που αυτό σίγουρα ισχύει για τον εξοπλισμό διακομιστή, δεν είμαι σίγουρος πώς μπορεί να ισχύει για την υπόλοιπη υποδομή που συνήθως προέρχεται από το κέντρο δεδομένων.

Ως ο μόνος πραγματικός πάροχος υπηρεσιών κορυφαίου επιπέδου VPN, στο IPVanish διαθέτουμε και λειτουργούμε ολόκληρο το δίκτυό μας, συμπεριλαμβανομένων των διακομιστών. Αυτό μας επιτρέπει να παρέχουμε premium υπηρεσίες σε ανταγωνιστική τιμή.

Δεν αφήνουμε ποτέ την ασφάλειά σας στον έλεγχο κάποιου άλλου. Επειδή δεν αναθέτουμε σε τρίτους την υποδομή μας, είμαστε σε θέση να παρέχουμε τις ασφαλέστερες συνδέσεις VPN στον κόσμο. Και χωρίς τρίτους να μας επιβραδύνουν, το δίκτυο IPVanish είναι γρήγορο.

1.2. Χρήση με σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή

Για όσους από εσάς έχετε διαβάσει τις κριτικές VPN μου μέχρι τώρα, είμαι βέβαιος ότι έχετε συνηθίσει να ασχολούμαι με την υποστήριξη συσκευών. Το γεγονός είναι ότι με ένα προϊόν τόσο ευρέως στοχευμένο όσο ένα VPN, σίγουρα υπάρχουν πολλοί από εμάς που χρησιμοποιούν μια τεράστια ποικιλία συσκευών.

Εφαρμογές IPVanish

Στην πραγματικότητα, θα τολμούσα ότι πολλοί από εμάς θα μπορούσαν ακόμη και να χρησιμοποιούν πολλές συσκευές σε ποικίλες πλατφόρμες ακόμη και σε ένα μόνο νοικοκυριό. Επίσης, για να το θέσω απαλά, παρά την έκπληξή μου ότι μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Windows Phone – το γεγονός παραμένει ότι υπάρχει, ακόμη και ένας στενός συνεργάτης μου.

Λοιπόν, το έχετε – η υποστήριξη μιας μεγάλης ποικιλίας συσκευών είναι ένα πλεονέκτημα για το IPVanish.

Και δεδομένου ότι το IPVanish μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε ορισμένους δρομολογητές, θα ήθελα να προειδοποιήσω και πάλι όσους από εσάς σκέφτεστε να το κάνετε, είτε για ευκολία είτε για κλωτσιές.

Σημείωση

Η εκτέλεση μιας υπηρεσίας VPN στο δρομολογητή σας θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το ταυτόχρονο όριο σύνδεσης της συσκευής που θα επιβάλουν τα περισσότερα VPN. Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις (ειδικά για γενικούς δρομολογητές οικιακής χρήσης), κάτι τέτοιο θα επιβραδύνει την επισκεψιμότητά σας στο Διαδίκτυο σε σύγκριση με το εάν θα εκτελούσατε εφαρμογές VPN για συγκεκριμένες συσκευές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι δρομολογητές είναι λιγότερο ικανοί να χειρίζονται την κρυπτογράφηση δεδομένων που απαιτείται σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας έτσι τις ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων σας.

2. Το IPVanish είναι δύσκολο στην ασφάλεια

Ειλικρινά, η ασφάλεια για μένα είναι δευτερεύουσα της ανωνυμίας σε μια υπηρεσία VPN, αλλά αυτό είναι μια προσωπική άποψη. Όταν σκέφτομαι τους χρήστες του Διαδικτύου σε χώρες όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Σιγκαπούρη, καταλαβαίνω πλήρως την ανάγκη για ασφαλείς συνδέσεις.

Ακριβώς FYI, οι ΗΠΑ είναι μια από τις πιο καυτές περιοχές στον κόσμο για τις εταιρείες να διώκουν αυτές που εμπλέκονται σε παράνομη κοινή χρήση αρχείων. Η Κίνα λογοκρίνει σε μεγάλο βαθμό το Διαδίκτυο και η Σιγκαπούρη ακολουθεί τα βήματα των ΗΠΑ. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες χώρες στις οποίες οι χρήστες θα ήθελαν να κάνουν χρήση ενός VPN – όπως αυτές στις ευρωπαϊκές χώρες.

2.1. Αναγκαστική κρυπτογράφηση 256-bit

Χωρίς εξαίρεση, όλες οι υπηρεσίες VPN που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει στους χρήστες μια επιλογή όσον αφορά τα επίπεδα κρυπτογράφησης. Εξάλλου, όπως ανέφερα, η υψηλότερη κρυπτογράφηση μπορεί να μειώσει την ταχύτητά σας. Ωστόσο, το IPVanish προφανώς έχει πάρει μια σκληρή στάση για τα πράγματα και έχει επιβάλει υποχρεωτική κρυπτογράφηση 256-bit σε όλους τους χρήστες.

Βάζοντας αυτό σε προοπτική, η κρυπτογράφηση 256-bit είναι ένα από τα υψηλότερα επίπεδα που υπάρχει σήμερα και έχει γίνει όλο και πιο διαδεδομένη στους σύγχρονους αλγόριθμους, πρωτόκολλα και τεχνολογίες (το χρησιμοποιούμε ακόμη και για SSL).

Με απλά λόγια, ένα πλήκτρο 256 bit θα χρειαστεί τεράστια υπολογιστική ισχύ για να σπάσει και ακόμη και τότε μόνο με αρκετό χρόνο – περισσότερα χρόνια από ό, τι στη ζωή όλων, αυτό είναι σίγουρο.

Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι όσο πιο πολύ κρυπτογραφημένη είναι μια σύνδεση, τόσο πιο πιθανό είναι η σύνδεση να υποφέρει από υποβάθμιση ταχύτητας, οπότε θα σας αφήσω να αποφασίσετε μόνοι σας ποια είναι η τέλεια ισορροπία που χρειάζεστε στη ζωή σας.

2.2. Δεν υπάρχει πολιτική καταγραφής

Αυτό είναι το ιερό grail για τους παρόχους υπηρεσιών VPN. Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία VPN που εμπιστευόμαστε τα δεδομένα μας δεν πρόκειται απλώς να γυρίσει και να τα παραδώσει σε κάποιον άλλο. Δεν θα πω περισσότερα για αυτό τώρα, αλλά αρκεί να πω, επίσημα, ότι το IPVanish έχει πολιτική μη καταγραφής.

Το απόρρητό σας είναι η προτεραιότητά μας, αλλά η εμπιστοσύνη σας σε εμάς είναι εξίσου σημαντική. Γι ‘αυτό θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο διαφανείς στις πολιτικές μας. Το IPVanish είναι ένας πάροχος υπηρεσιών VPN μηδενικών αρχείων καταγραφής, που σημαίνει ότι δεν τηρούμε κανένα αρχείο δεδομένων σύνδεσης, κίνησης ή δραστηριότητας σχετικά με τις Υπηρεσίες μας. – Πολιτική απορρήτου IPVanish

2.3. Επιλογή πρωτοκόλλων

Εάν η ασφάλεια και η ανωνυμία είναι ο προμαχώνας των υπηρεσιών VPN, τότε τα πρωτόκολλά τους είναι η ευκαμψία των μυών τους. Το IPVanish υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα πρωτοκόλλων έτσι ώστε να μπορείτε να τα υιοθετήσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Το IPVanish ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPsec και SSTP, αλλά παρατηρώ ότι λείπει η επιλογή για SSTP από την εφαρμογή Windows VPN. Ίσως αφαιρέθηκε.

IPVanish Λείπει SSTP

2.4. Ο διακόπτης Kill λειτουργεί!

Τα περισσότερα VPN περιλαμβάνουν κάτι που ονομάζεται Kill Switch, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να τερματίζει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο εάν η σύνδεση με το διακομιστή VPN έχει χαθεί ποτέ για οποιονδήποτε λόγο. Κάποιοι δουλεύουν, κάποιοι όχι, αλλά χαίρομαι που αναφέρω ότι το IPVanish Kill Switch λειτουργεί. Μπορεί να είναι λίγο αργό, αλλά μόλις ξεκινήσει, όλα αρνείται πεισματικά να συνδεθούν.

Στην πραγματικότητα, μόλις φορτώσετε τον πελάτη IPVanish, δεν θα μπορείτε να σερφάρετε στο Διαδίκτυο έως ότου συνδεθείτε σε έναν διακομιστή του. Η περιήγηση χωρίς σύνδεση είναι δυνατή μόνο όταν βγείτε από το λογισμικό πελάτη IPVanish. Αυτή είναι μακράν η καλύτερη εφαρμογή ενός Kill Switch που έχω δει μέχρι τώρα.

3. Αρκετή ταχύτητα για ροή βίντεο 8k

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι ακριβώς οπαδός της ταχύτητας που προσφέρουν οι διακομιστές IPVanish. Μπορεί να είναι η διαμόρφωσή μου, αλλά έχω δοκιμάσει ειλικρινά σχεδόν κάθε συνδυασμό που υποστηρίζει η εφαρμογή τους και δεν είχα μεγάλη τύχη εκτός από (ως συνήθως) διακομιστές με έδρα τη Σιγκαπούρη. Αυτό θα ήταν πολύ λογικό, καθώς αυτή είναι η κοντινή τοποθεσία που έχει καλή υποδομή.

Πρόσφατα αντάλλαξα τον πάροχο ευρυζωνικών υπηρεσιών μου και παρόλο που η ταχύτητα της γραμμής μου έχει δοκιμαστεί για να μπορέσει να παραδώσει κοντά στα διαφημιζόμενα 500Mpbs, ο άσχημος εξοπλισμός μου μπορεί να φτάσει μόνο μέχρι τώρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτήν τη φορά παρέχω μια βασική ταχύτητα για να σας ενημερώσω ποιος είναι ο κανόνας για τη σύνδεση που μπορεί να χειριστεί η πλατφόρμα δοκιμών μου – περίπου 200Mbps

Αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας - Χωρίς ταχύτητα βάσης VPN

Δοκιμή ταχύτητας χωρίς ταχύτητα βάσης VPN
(Δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής πλήρους ταχύτητας)

Οι ταχύτητες IPVanish που μπόρεσα να συγκεντρώσω ήταν αρκετά λυπηρές.

Η Μαλαισία διέθετε μόνο δύο διακομιστές και η καλύτερη επιλογή διακομιστή μου έδωσε ένα εκπληκτικό 20Mbps. Θα μπορούσα να φτάσω υψηλότερα από αυτό στο παλιό μου πρόγραμμα Διαδικτύου που κυμαινόταν στα 50Mbps.

Αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας στον διακομιστή της Μαλαισίας

Δοκιμή ταχύτητας Asia – Malaysia Server
(Δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής πλήρους ταχύτητας)

Ο συνηθισμένος πρωταθλητής μου, η Σιγκαπούρη, μου έδωσε περίπου τη μισή ταχύτητα βάσης μου. Όχι υπέροχο προφανώς, αγοράστε, είναι σχεδόν 100Mbps!

Αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας στον διακομιστή της Σιγκαπούρης

Δοκιμή ταχύτητας Asia – Singapore Server
(Δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής πλήρους ταχύτητας)

Η Αυστραλία, λίγο πιο μακριά από μένα, έπεσε αυτή την ταχύτητα στο μισό και έδωσε λίγο σοκαριστικό του συγχρονισμού του Ping.

Αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας στον διακομιστή της Αυστραλίας

Δοκιμή ταχύτητας Αυστραλία – Διακομιστής Adelaide
(Δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής πλήρους ταχύτητας)

Η Νότια Αφρική, όπως αναμενόταν, ήταν ως συνήθως χαμηλή στην κλίμακα ταχύτητας για μένα. Κατανοώ ότι η Νότια Αφρική μπορεί να μην είναι υψηλή στην επιλογή των περισσότερων χρηστών, αλλά το συμπεριλαμβάνω πάντα για γεωγραφική εξάπλωση.

Αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας στον διακομιστή Africa

Δοκιμή ταχύτητας Africa – South Africa Server
(Δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής πλήρους ταχύτητας)

Για την Ευρώπη, η συνήθης επιλογή μου είναι η Ολλανδία, δεδομένου ότι βρίσκεται σχεδόν στη μέση των πραγμάτων εκεί και διαθέτει αξιοπρεπή υποδομή.

Αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας στον διακομιστή Netherland

Δοκιμή ταχύτητας Europe – Netherland Server
(Δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής πλήρους ταχύτητας)

Και τέλος, σε όλο τον κόσμο από τη φυσική μου τοποθεσία, τη Βόρεια Αμερική. Αποδίδω τις υψηλότερες διαθέσιμες ταχύτητες εκεί επειδή είναι η βασική βάση του IPVanish.

Αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας στον διακομιστή της Βόρειας Αμερικής

Δοκιμή ταχύτητας Βόρεια Αμερική – διακομιστής Dallas
(Δείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής πλήρους ταχύτητας)

Με υψηλό σχεδόν 100Mbps και χαμηλό 20Mbps, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι το IPVanish δεν προσφέρει πραγματικά μεγάλη αξία. Ωστόσο, εδώ θα ήθελα να εισαγάγω ότι τα 100Mbps σε ένα VPN είναι ακόμη αξιοπρεπές και είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε έναν διακομιστή κάπου που μπορεί να σας δώσει καλές ταχύτητες.

Ωστόσο, οι ίδιες ταχύτητες που μπορώ να αποκτήσω με το IPVanish μου επέτρεψαν να κάνω ροή βίντεο 8k UHD από το YouTube. Ρεαλιστικά, περίπου 15Mbps θα σας επιτρέψουν να το κάνετε αυτό για βίντεο UHD.

Δοκιμή YouTube 8k

4. Καλή τιμή χωρίς μεγάλες περιόδους κλειδώματος

Επιλογές τιμής IPVanish

Το IPVanish φαίνεται να έχει πέσει στη μέση των τιμών στους πολέμους VPN. Με 10 $ μηνιαίως ad-hoc και 6,49 $ ανά μήνα σε ένα έτος, δεν είναι ούτε εδώ ούτε εκεί. Από τη μία πλευρά, αν πηγαίνετε μηνιαία, δεν είναι υπερβολικά ακριβό, ενώ από την άλλη, δεν εξοικονομείτε όσο άλλο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πάρτε για παράδειγμα το Nord VPN, το οποίο έχει μερικές πραγματικά φανταστικές μακροπρόθεσμες τιμές.

Τι δεν μας άρεσε για το IPVanish VPN

1. Έλλειψη βελτιστοποιημένων διακομιστών

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που παρατήρησα όταν είχα εγκαταστήσει τον πελάτη VPN στο σύστημά μου. Κοίταξα διάφορες ρυθμίσεις και παρατήρησα ότι το IPVanish τοποθετεί μια ασυνήθιστα υψηλή προτεραιότητα στον διακομιστή Ping και τις κατατάσσει ανάλογα. Εκτός από αυτό, πρέπει να εκμεταλλευτείτε τις πιθανότητές σας με ό, τι επιλέγει η εφαρμογή για εσάς.

Μην με παρεξηγείτε – ο διακομιστής Ping είναι σημαντικός. Βασικά είναι η καθυστέρηση που δείχνει ο διακομιστής στην επικοινωνία με τη συσκευή σας, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό στο πλαίσιο.

Ως χρήστες VPN, σίγουρα θα πρέπει να αναμένεται ότι ενδέχεται να χρησιμοποιούμε τη γραμμή για διάφορα πράγματα, όπως το Torrenting, το Streaming βίντεο ή οτιδήποτε άλλο, οπότε γιατί εστιάζουμε στο Ping; Κάντε τη ζωή απλή, σας παρακαλούμε.

2. Θέματα απορρήτου

Παρά την πολύ δηλωμένη πολιτική απαγόρευσης καταγραφής, το IPVanish έχει υποστεί σοβαρή πυρκαγιά λόγω της έλλειψης ραχοκοκαλιάς σε σχέση με τις αρχές στο παρελθόν. Αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι κατηγορήθηκαν ότι παρέδωσαν πληροφορίες που δεν έπρεπε να υπάρχουν.

2.1. Εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ

Ως εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ, το IPVanish έχει την υποχρέωση εμπιστοσύνης να βοηθήσει τις αρχές στις έρευνές τους. Κρίνοντας από το πόσο γρήγορα φέρεται να πέταξαν τον χρήστη τους στο λεωφορείο όταν τους ζητήθηκε από την Homeland Security, και πάλι, είστε διατεθειμένοι να στοιχηματίσετε για να σας προστατεύσουν?

Οι ΗΠΑ αγωνίζονται επί του παρόντος για να επιβάλουν νόμους διατήρησης δεδομένων. Αν και προς το παρόν δεν διαθέτει υποχρεωτικούς νόμους διατήρησης δεδομένων, όπως η Ευρωπαϊκή Οδηγία Διατήρησης Δεδομένων, πόσο καιρό πριν γίνει πραγματικότητα?

2.2. Διαμάχη καταγραφής

Νωρίτερα φέτος (2018), ένα άρθρο στο TorrentFreak κατηγόρησε το IPVanish ότι παρέδωσε αρχεία καταγραφής χρηστών στις αρχές (Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ). Λοιπόν, _a_ το αρχείο καταγραφής χρηστών ούτως ή άλλως, αλλά αυτό είναι αρκετά κακό.

Τώρα, το IPVanish ανέλαβε σχετικά πρόσφατα, οπότε όταν τους ρωτήθηκαν, προφανώς αρνήθηκαν τα πάντα λέγοντας ότι δεν γνώριζαν κάτι που συνέβη πριν αναλάβουν την εταιρεία. Ακόμα κι αν, το βρίσκω αποτρόπαιο ότι μια τόσο σοβαρή παραβίαση ενός από τους κύριους πυλώνες της συμπεριφοράς VPN ήταν τόσο άνετα βουρτσισμένο κάτω από το χαλί από τους νέους ιδιοκτήτες του.

Το IPVanish δεν καταγράφει, δεν έχει, ούτε θα αποθηκεύει αρχεία καταγραφής των χρηστών μας ως εταιρεία StackPath. Δεν μπορώ να μιλήσω για το τι συνέβη στο ρολόι κάποιου άλλου και αυτή η ομάδα διαχείρισης έχει φύγει πολύ. Αλλά ξέρετε αυτό – εκτός από την μη καταγραφή, το StackPath θα υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών μας, ανεξάρτητα από το ποιος απαιτεί διαφορετικά. ” – Jeremy Palmer, Αντιπρόεδρος, Προϊόν & Εμπορία.

Το ερώτημα είναι, είστε πρόθυμοι να πάρετε το λόγο τους για αυτό, αφού προφανώς έχουν αντισταθμιστεί?

2.3. Βρέθηκαν ασυνήθιστες πληροφορίες τοποθεσίας διακομιστή

Εντοπίστηκαν παράξενες τοποθεσίες IPVanish

Χρησιμοποιώ το speedtest.net για πολύ καιρό και συνήθως ήταν ακριβές όχι μόνο όσον αφορά τη δοκιμή ταχύτητας, αλλά και την σωστή θέση των εμπλεκόμενων διακομιστών δοκιμής. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η πρώτη φορά που είχα αυτό το ζήτημα στην ιστορία της χρήσης της υπηρεσίας τους.

Όταν συνδέομαι με διακομιστές IPVanish, παρατηρώ ότι το Speedtest συχνά προσπαθούσε να με συνδυάσει με διακομιστές που ήταν πολύ μακριά από την τοποθεσία όπου έδειχνα. Κανονικά, σας συνδέει με τον πλησιέστερο διακομιστή στην τοποθεσία σας.

Γιατί λοιπόν προσπαθεί να με συνδυάσει με διακομιστές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά; Έφερα το ζήτημα σε ένα email στην υποστήριξη πελατών τους, αλλά ουσιαστικά αγνόησαν την ερώτησή μου. Οποιεσδήποτε ιδέες για το τι συμβαίνει εδώ?

Δυστυχώς, αυτό το παράξενο φαινόμενο διαχέεται μερικές φορές σε υπηρεσίες γεω-τοποθεσίας. Πάρτε το παράδειγμα του συμβάντος του παίκτη iBBC που φαίνεται παρακάτω.

Ασυνήθιστη τοποθεσία διακομιστή μέσω του προγράμματος αναπαραγωγής BBC

3. Τρομερή υποστήριξη πελατών

Το μεγαλύτερο παράπονο μου για το IPVanish – Υποστήριξη πελατών. Αντίθετα, η έλλειψη αυτού. Σίγουρα μπορώ να καταλάβω ορισμένες εταιρείες που δεν παρέχουν υποστήριξη πελατών 365/24/7, ειδικά μέσω υπηρεσιών ζωντανής συνομιλίας, καθώς το κόστος μπορεί να αυξηθεί.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί μια εταιρεία τεχνικών υπηρεσιών, όπως η IPVanish, πιστεύει ότι δεν μπορούν να το κάνουν.

Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω γιατί πιστεύουν ότι είναι εντάξει να ισχυρίζονται ότι προσφέρουν 24/7 υποστήριξη πελατών, εάν χρειάζονται 3 ημέρες για να απαντήσουν με ημι-ειλικρίνεια σε ένα λεπτομερές email ζητώντας βοήθεια.

Υποστήριξη πελατών IPVanish

ΤΕΧΝΙΚΑ, είναι σωστά, απαντούν αμέσως – με ένα αυτοματοποιημένο email που λέει ότι θα απαντήσει σύντομα. Ωστόσο, αυτό μέχρι στιγμής παραβιάζει το πνεύμα της υποστήριξης των πελατών που απλά έμεινα έκπληκτος.

Όχι μόνο καθυστέρησαν η απάντησή τους τρεις ημέρες, αλλά απέτυχε να αντιμετωπίσει με ουσιαστικό τρόπο τα θέματα που είχα. Βασικά μου είπαν:

αποσυνδεθείτε από τον τρέχοντα διακομιστή και μεταβείτε σε διαφορετικό πρωτόκολλο. Δοκιμάστε να συνδεθείτε στον πλησιέστερο διακομιστή.

Τους έδωσα λεπτομερείς πληροφορίες για τα θέματα που αντιμετωπίζει, μαζί με τη διαμόρφωση του πελάτη μου και το μόνο που έπρεπε να πω ήταν αυτό. Εάν δεν είχα δοκιμάσει ήδη τη λύση που πρότειναν, θα ήμουν ντροπή για τον εαυτό μου. Δεν είμαι σίγουρος αν το ζήτημα είναι η πολιτική της εταιρείας ή ένας βοηθός εξυπηρέτησης πελατών που πραγματικά δεν θέλει τη δουλειά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

IPVanish, ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.

4. Κακή εφαρμογή πελάτη

Από το παλιό σχέδιο έως μια πολύ έντονη έλλειψη επιλογών, θα έλεγε κανείς ότι η εφαρμογή IPVanish είναι απλοποιημένη και μινιμαλιστική – αν κάποιος ήταν ευγενικός. Δυστυχώς, η έλλειψη πολλών πολύ απαραίτητων λειτουργιών το κάνει να φαίνεται ακατάλληλο και όχι απλοποιημένο.

Από το κλείδωμα σε ένα πρότυπο κρυπτογράφησης έως την έλλειψη οργάνωσης διακομιστή (εκτός από το Ping, είναι πάντα Ping μαζί τους), η λιτότητα στο σχεδιασμό έχει γίνει πολύ μακριά.

Και προσωπικά, αν είχα μια υπηρεσία που προσέφερε τόσο κακές ταχύτητες, δεν θα συμπεριλάβαμε έναν έλεγχο κυκλοφορίας στον ίδιο τον πελάτη. Είναι σαν να τρίβεις αλάτι σε ανοιχτή πληγή.

Η κατώτατη γραμμή: Το IPVanish VPN αξίζει την τιμή?

Καθώς καθόμουν και ανακτούν την ανάσα μετά από αυτό το μακρόχρονο άγχος για την εξυπηρέτηση πελατών, έπρεπε να ηρεμήσω για μερικά λεπτά για να ξανακερδίσω την εστίασή μου. Ένα από τα κατοικίδια ζώα μου είναι κακή εξυπηρέτηση πελατών και το είχα πάρει σε μπαστούνια αυτή τη φορά.

Ωστόσο, με μια ισορροπία πραγμάτων υπέρ και κατά αυτής της εταιρείας, νιώθω σαν να είναι ακόμα λίγο ασυνήθιστο. Πάρτε για παράδειγμα τη σκληρή στάση τους για την ασφάλεια, επιβάλλοντας επίπεδα κρυπτογράφησης 256-bit. Ωστόσο, την ίδια στιγμή έχουν περάσει από το μύλο των καταγγελιών καταγραφής που απλώς προσπάθησαν να απορρίψουν.

Στο τέλος της ημέρας, αισθάνομαι ότι δεν είναι τόσο σημαντικά τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το IPVanish, αλλά μάλλον η στάση της εταιρείας. Από έναν εκπρόσωπο μάρκετινγκ που μπορεί να προσπαθήσει να ξεπεράσει τους ισχυρισμούς λέγοντας «δεν ξέρουμε τίποτα» στο προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών που βασικά δεν με νοιάζει – αισθάνομαι σαν το IPVanish να αντιμετωπίζει κάποια σοβαρά προβλήματα.

Ωστόσο, με τη σωστή τοποθέτηση και λίγη λάμψη, υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, που δεν θα ενοχληθούν να κάνουν το σωστό και να διαβάσουν ένα προϊόν προτού το αγοράσουν.

Προσωπικά, δεν θα άγγιζα το IPVanish με ένα πόλο δέκα ποδιών, αλλά για να είμαι ειλικρινής, έχει τα φωτεινά σημεία του όπως ανέφερα στην κριτική μου.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • ✓ Κρυπτογράφηση 256-bit
 • ✓ Ισορροπημένες επιλογές τιμολόγησης
 • ✓ Υποστήριξη έως και 10 συσκευών ταυτόχρονα
 • ✓ Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 7 ημερών
 • ✓ Υποστηρίζει κοινή χρήση αρχείων P2P
 • ✓ Πολιτική μη καταγραφής

Συνιστάται για

 • • Ροή βίντεο (μερικές φορές)
 • • Χρήστες που έχουν επίγνωση της ασφάλειας
 • • Ανεμιστήρες P2P
 • • Χρήστες με έδρα τις ΗΠΑ και την ΕΕ

>

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map