SiteGround VS Bluehost – Γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να πάτε με το SiteGround

SiteGround

εναντίον

Μπλε Χοστ

SiteGround vs Bluehost – Γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να πάτε με το SiteGround

tl; δρ

Για άλλη μια φορά, εξετάσαμε δύο καθιερωμένα ονόματα στην επιχείρηση φιλοξενίας. SiteGround, επειδή είμαστε εξοικειωμένοι με αυτό, και έχω την εμπιστοσύνη ότι λειτουργεί ως ένα καλό σημείο αναφοράς έναντι του οποίου μπορούμε να συγκρίνουμε άλλες εταιρείες φιλοξενίας.

Σε μια μάχη ενάντια σε αυτό που φαίνεται να είναι μια ισχυρή προσφορά από την Bluehost, το τελευταίο δυστυχώς παρασύρθηκε λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων, μεταξύ των οποίων καταγγελίες χρηστών και λιγότερο από αστρική φήμη της εταιρείας χαρτοφυλακίου EIG. Συνολικά, τα αποτελέσματα κλίνουν έντονα υπέρ του SiteGround.

Στην επιχείρηση φιλοξενίας για περισσότερες από δύο δεκαετίες, το SiteGround έχει δημιουργήσει τη φήμη του από κάτω προς τα πάνω. Σήμερα, αυτή η τρομερή εταιρεία φιλοξενεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο τομείς μέσω τοποθεσιών διάσπαρτων σε όλο τον κόσμο.

Αξιοσημείωτη μεταξύ των προσφορών της είναι η τεχνολογία ταχύτητάς της και μαζί με αυτόματες ενημερώσεις WordPress, συχνά αντίγραφα ασφαλείας, δωρεάν SSL από το Let’s Encrypt SSL, όλα εύκολα διαχειριζόμενα μέσω του cPanel, το SiteGround είναι αναμφίβολα ένας από τους βασιλιάδες του χώρου φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Συγκριτικά, η Bluehost είναι σήμερα μια εταιρεία EIG, παρά το γεγονός ότι δραστηριοποιείται στην εταιρεία όσο το SiteGround. Η EIG δεν είναι παραδοσιακά εταιρεία τεχνολογίας, αλλά η βασική στρατηγική της έγκειται στην απόκτηση εταιρειών φιλοξενίας.

Η EIG ανέλαβε την Bluehost μετά από μια καταστροφική εισαγωγή από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της CPU, που κατέληξε να παγώνει τους φιλοξενούμενους ιστότοπους για ώρες κάθε μέρα.

Να τι θα συγκρίνουμε σήμερα

 1. Σχέδια και τιμές
 2. Βασικά χαρακτηριστικά – SiteGround Προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ μεταφορές ιστότοπων!
 3. Απόδοση – Τοποθεσία διακομιστή, ταχύτητα και ώρα λειτουργίας
 4. Υποστήριξη πελατών και τι λένε οι χρήστες
 5. Διεπαφή χρήστη
 6. Τι λατρεύω για το SiteGround
 7. Τι λατρεύω για το Bluehost
 8. Τελικές σκέψεις

Σημείωση

Οι δύο ιστότοποι δοκιμών που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την κριτική ανήκουν και διαχειρίζονται η Bitcatcha. Τόσο το SGUSHosted.com όσο και το BHHosted.com φιλοξενούνται στο αντίστοιχο κέντρο δεδομένων στις ΗΠΑ.

Σχέδια και τιμές

Η πιο βασική προϋπόθεση των περισσότερων οικοδεσποτών ιστού περιστρέφεται γύρω από δύο βασικούς τομείς, την τιμολόγηση και τα χαρακτηριστικά τους. Ας δούμε τι έχουν αυτά τα δύο το ένα δίπλα στο άλλο ως προς την τιμή και ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά.

SiteGroundBluehost

INTRO PRICEINTRO ΤΙΜΗ
StartUp / Basic 3,95 $ 2,95 $
GrowBig / Plus 5,95 $ 5,95 $
GoGeek / Prime 11,95 $ 5,95 $

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
StartUp / Basic 9,95 $ 7,99 $
GrowBig / Plus 14,95 $ 10,99 $
GoGeek / Prime 29,95 $ 14,99 $
Επίσκεψη

Βασικά χαρακτηριστικά

SiteGround GrowBigBluehost Plus
Ιστοσελίδες Απεριόριστα Απεριόριστα
Χωρητικότητα 20 GB
Εύρος ζώνης Απεριόριστο
Site Builder Ναι Ναι
Τομείς Απεριόριστα Απεριόριστα
Πίνακας ελέγχουcPanelEhhanced cPanel
Δωρεάν αντίγραφα ασφαλείας Ναι (Καθημερινά) Όχι
Δωρεάν μετανάστευση Ναι Όχι
Δωρεάν λογαριασμοί email Ναι
Πλήρη χαρακτηριστικά

Όπως σημειώνεται στα γραφήματα, το σχέδιο Bluehost Plus που διατίθεται με εισαγωγική προσφορά 5,95 $ συγκρίνεται με το κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας του SiteGround. Σε ορισμένες βασικές περιοχές, το SiteGround ξεπερνά το Bluehost εκτός από τον αποθηκευτικό χώρο.

Αυτό φαίνεται λίγο ασυνήθιστο, καθώς η τιμή του χώρου αποθήκευσης είναι σχεδόν αμελητέα για τις περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων σήμερα, αλλά πιθανότατα οφείλεται στη βελτιστοποίηση του εξοπλισμού στο τέλος του SiteGround λόγω της τεχνολογίας ταχύτητας.

Προσωπικά, Προτιμώ πολύ όλες τις εκτεταμένες λειτουργίες που προσφέρει το SiteGround παρά τον απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο. Η δωρεάν μετανάστευση είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ GEM εδώ, καθώς πολλοί πάροχοι φιλοξενίας δεν το προσφέρουν δωρεάν.

Μεταφορά ιστότοπου SiteGround

Το Siteground λέει επίσης:

«Παρέχουμε δωρεάν μεταφορές ιστότοπων ως μέρος της υπηρεσίας επιβίβασης από την πρώτη μέρα της εταιρείας μας. Αυτήν τη στιγμή λαμβάνουμε περισσότερα από 3.000 αιτήματα μετεγκατάστασης κάθε μήνα. Η συσσωρευμένη εμπειρία είναι τεράστια και μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι η ομάδα μας έχει συναντήσει και έχει επιλύσει (σχεδόν) οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί κατά τη μεταφορά ενός ιστότοπου. “

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δωρεάν μεταφορά ιστότοπου.

Χρεώσεις Bluehost για μετεγκαταστάσεις ιστότοπων

Έχω αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση περισσότερες από μερικές φορές στο παρελθόν και για όσους δεν το προσφέρουν δωρεάν, χρεώνουν πάρα πολλά, ξεκινώντας από 100 $ και άνω για τους πιο βασικούς ιστότοπους!

Στην πραγματικότητα, η Bluehost θέλει να χρεώσει ένα επιβλητικό 149,99 $ για τη μεταφορά του ιστότοπού σας. Κανένα τρόπο δεν θα βγάλω τέτοια χρήματα.

149,99 $ για μεταφορά ιστότοπου

SiteGround1

Bluehost0

Απόδοση – Τοποθεσία διακομιστή, ταχύτητα και ώρα λειτουργίας

Τοποθεσία διακομιστή

Το SiteGround έχει μια πολύ καλή εξάπλωση τοποθεσιών για τα κέντρα δεδομένων του σε τρεις ηπείρους. Έχει μια τοποθεσία στις ΗΠΑ (Σικάγο), τρεις στην Ευρώπη (Λονδίνο, Άμστερνταμ, Μιλάνο) και μία στην Ασία (Σιγκαπούρη). Αυτές οι τοποθεσίες είναι στρατηγικές και προσφέρουν στους πελάτες SiteGround εξαιρετική ταχύτητα στα σχέδια φιλοξενίας τους.

Το Bluehost βασίζεται επίσης σε πολλές τοποθεσίες, στις ΗΠΑ (Γιούτα), στην Ευρώπη (Λονδίνο) και στην Ασία (Βομβάη και Χονγκ Κονγκ).

Ταχύτητα διακομιστή SiteGround

ΗΠΑ (Δ)
ΧΡΗΣΗ)
Λονδίνο
Σιγκαπούρη
Σάο Πάολο

55 ms3 ms92 ms223 ms139 χιλ

Μπανγκαλόρ
Σίδνεϊ
Ιαπωνία
Καναδάς
Γερμανία

380 ms226 ms148 χιλ12 ms103 χιλ

Βαθμολογία A +; Μέσος όρος Ταχύτητα: 138,1 ms
(Δείτε το πλήρες αποτέλεσμα)

Το SiteGround έχει προφανώς τα πλεονεκτήματά του στις ΗΠΑ, αν και οι υπηρεσίες της Ευρώπης είναι επίσης εξαιρετικά γρήγορες.

Υπάρχει μικρή καθυστέρηση στην τοποθεσία της Σιγκαπούρης λόγω της απόστασης από τον φυσικό διακομιστή της (Ο ιστότοπος δοκιμών φιλοξενείται στο κέντρο δεδομένων τους στο Σικάγο). Αυτό φαίνεται να αντισταθμίζεται από το γρήγορο γεγονός ότι η Ωκεανία, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, είναι προφανώς ισοδύναμη, η οποία είναι καλή για άλλους ιστότοπους που βρίσκονται στην Ασία.

Ταχύτητα διακομιστή Bluehost

ΗΠΑ (Δ)
ΧΡΗΣΗ)
Λονδίνο
Σιγκαπούρη
Σάο Πάολο

23 χιλ78 ms183 χιλ93 ms164 χιλ

Μπανγκαλόρ
Σίδνεϊ
Ιαπωνία
Καναδάς
Γερμανία

330 ms168 χιλ125 ms92 ms174 χιλ

Βαθμολογία Α; Μέσος όρος Ταχύτητα: 153 ms
(Δείτε το πλήρες αποτέλεσμα)

Το Bluehost εμφανίζει επίσης γρήγορους χρόνους απόκρισης διακομιστή σε πολλές τοποθεσίες, αλλά η Ευρώπη φαίνεται να υποφέρει λίγο. Σε συγκρίσεις λαιμού με λαιμό, μπορεί να μην υπάρχει μεγάλη προφανής διαφορά μεταξύ αυτών των δύο. Ωστόσο, μπορούμε να το δούμε αυτό Οι διακομιστές SiteGround προσφέρουν πολύ πιο σταθερούς χρονισμούς από το Bluehost σε γενικές γραμμές.

SiteGround1

Bluehost1

Ώρα

Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι και για τους δύο οικοδεσπότες, ο χρόνος αναμονής δεν φαίνεται να προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 30 ημερών, και οι δύο έχουν εμφανίσει 100% χρόνο λειτουργίας που είναι πολύ καλό.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το χρόνο λειτουργίας, οι περισσότεροι οικοδεσπότες προσφέρουν τουλάχιστον 99 τοις εκατό και ακόμη και λίγα λεπτά μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε αυτόν τον αριθμό.

Λειτουργία SiteGround

Λειτουργία SiteGround

Λειτουργία Bluehost

Λειτουργία Bluehost

Υπάρχει, ωστόσο, ένα πρόσθετο στοιχείο στο uptimerobot που επιβλέπουν πολλοί άνθρωποι, δεδομένου ότι βασικά προορίζεται να δείξει… καλά, χρόνο. Εάν λάβετε υπόψη τα γραφήματα σε κάθε εικόνα, αυτά δείχνουν τους τυπικούς χρόνους απόκρισης που εμφανίζουν οι διακομιστές.

Αν και και οι δύο διαθέτουν 100% uptime, το Bluehost έχει χρόνο απόκρισης που υστερεί σημαντικά πίσω από το SiteGround. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά πράγματα που πιστεύω ότι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τις αξιολογήσεις ενός οικοδεσπότη.

SiteGround1

Bluehost0

Υποστήριξη πελατών

Ένα από τα βασικά πράγματα στην αντιμετώπιση ενός web host – και δεν μπορώ να το τονίσω αυτό αρκετά – είναι η υποστήριξη των πελατών τους.

Ακόμα κι αν είστε περιστασιακός χρήστης και οραματίζεστε ότι χρειάζεστε κάποια βοήθεια μόνο μία φορά για πολύ καιρό, η αντιμετώπιση του προσωπικού υποστήριξης που δεν ανταποκρίνεται ή δεν είναι αντιληπτή μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητική.

Και πιστέψτε με, πιθανότατα θα χρειαστείτε τη βοήθειά τους πολύ πιο συχνά από ό, τι θα περίμενε κανείς. Από ζητήματα όπως η διακοπή λειτουργίας έως η σύνδεση και η ασφάλεια του διακομιστή, η βασική σας σύνδεση με τον κεντρικό υπολογιστή γίνεται μέσω του προσωπικού υποστήριξης. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από μια ομάδα υποστήριξης που ανταποκρίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά.

Λοιπόν, τι απέκτησαν αυτοί οι δύο γίγαντες για την υποστήριξη?

Εξυπηρέτηση πελατών SiteGround

Είμαι πολύ χαρούμενος που σημειώνω ότι το SiteGround διαθέτει την πλήρη γκάμα στην υποστήριξη, προσφέροντας υπηρεσίες ζωντανής συνομιλίας 365 ημερών, ένα σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και ακόμη και έναν αριθμό που μπορείτε να καλέσετε για βοήθεια. Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία του παρελθόντος με μερικές ζωντανές συνομιλίες, αναπνέω ανακούφιση όταν απαντήθηκα στο μήνυμά μου μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Υπήρξαν περιπτώσεις πριν, όταν με περίμενε τόσο πολύ, νόμιζα ότι το σύστημα συνομιλίας ήταν σπασμένο!

Εξυπηρέτηση πελατών Bluehost

Η ρύθμιση είναι παρόμοια στην εξυπηρέτηση πελατών της Bluehost και παρόλο που δεν έμεινα πολύ εδώ, εξακολουθώ να νιώθω λίγο πιο έντονη για την υποστήριξή τους. Αυτό επανέρχεται στο γεγονός ότι η Bluehost είναι εταιρεία EIG, για την οποία έχω ακούσει τόσα πολλά αρνητικά πράγματα.

Στην πραγματικότητα, το ζήτημα προέκυψε μόλις στην προηγούμενη κριτική σύγκρισης, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ – SiteGround VS Hostgator.

Ωστόσο, η βασική κρίση έρχεται όταν είναι ώρα για το κοινό να ελέγξει τις υπηρεσίες του. Είναι εδώ που σκάβουμε βαθύτερα πίσω από τη σκηνή και ανακαλύπτουμε τι είναι πραγματικά τι.

Τι λένε οι χρήστες για το SiteGround

Γνώμη χρηστών SiteGround

Τι λένε οι χρήστες για το Bluehost

Μικτά συναισθήματα στο Bluehost

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν μικτά συναισθήματα όσον αφορά το Bluehost, το οποίο είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείτε. Το να μην μπορείτε να προσφέρετε μια σταθερή ροή υπηρεσιών σε πελάτες είναι ένα πρόβλημα και πρέπει να λάβετε υπόψη αυτό.

Στην πραγματικότητα, υπήρξαν πολλές φορές όταν οι χρήστες έκαναν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαφωνήσουν για το χαμηλό επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών που τους παρέχεται, μαζί με τις υπηρεσίες:

Γνώμη Twitter στο Bluehost

SiteGround1

Bluehost0

Διεπαφή χρήστη

Για όσους από εσάς μπορεί να είστε νέοι στη φιλοξενία ιστού, υπάρχουν δύο πτυχές στον όρο «διεπαφή χρήστη» όσον αφορά τους λογαριασμούς φιλοξενίας σας.

Η πρώτη διεπαφή σας με τον λογαριασμό φιλοξενίας ιστού, η οποία είναι μια πολύ ευρύτερη προβολή των υπηρεσιών που χρησιμοποιείτε. Ο άλλος είναι ο πίνακας ελέγχου που προορίζεται να χειριστεί τη λειτουργικότητα του προγράμματος φιλοξενίας ιστού σας.

Το τελευταίο είναι πιο κρίσιμο, καθώς εκεί θα ξοδεύετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και της προσπάθειάς σας. Τόσο το SiteGround όσο και το Bluehost προσφέρουν cPanel, αν και ελαφρώς ξεφλουδισμένο για να το κάνει να φαίνεται λίγο πιο μοναδικό.

(Αριστερά: SiteGround; Δεξιά: Bluehost)

Το cPanel είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς προσφέρει στους χρήστες έναν εξαιρετικά φιλικό προς τον χρήστη τρόπο διαχείρισης των ιστοτόπων τους. Είναι επίσης μια πολύ κοινή διεπαφή, πράγμα που σημαίνει ότι αν χρειάζεστε βοήθεια, είναι πολύ κοντά.

Παρόλο που η Bluehost προσφέρει αυτό που ονομάζουν βελτιωμένη έκδοση του cPanel, για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι μοιάζει περισσότερο με μια απλοποιημένη έκδοση. Είναι αλήθεια ότι αυτό είναι καλό για τους αγοραστές φιλοξενίας ιστού για πρώτη φορά, αλλά μακροπρόθεσμα πιστεύω ότι υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στην προσφορά του SiteGround.

Η αίσθηση της εξέλιξης ενός ιστότοπου δεν απαιτεί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Καθώς προχωράτε, θα διαπιστώσετε ότι η πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες είναι πολύ καλό, ειδικά επειδή σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να επικοινωνείτε με το προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών του οικοδεσπότη σας όσο συχνά.

SiteGround1

Bluehost0

Τι λατρεύω για το Siteground

Τόνοι εμπειρίας, ένα άψογο ιστορικό και εντυπωσιακή απόδοση. Αυτά τα βασικά στιγμιότυπα κάνουν το SiteGround να ξεπερνά τον ανταγωνισμό όσον αφορά τις κοινές προσφορές φιλοξενίας ιστοσελίδων. Οι ισχυρισμοί τους για την ταχύτητα της τεχνολογίας είναι δύσκολο να ξεπεραστούν, ακόμα κι αν πρόκειται για ελαφρώς υψηλότερη τιμή.

Με λίγα λόγια;

 • Εξαιρετικά χαρακτηριστικά
 • Καλή φήμη
 • Σταθερές ταχύτητες
 • Ισχυρή υποστήριξη εξυπηρέτησης πελατών

Τι λατρεύω για το Bluehost

Τι μπορώ να πω? Είμαι κορόιδο για τις χαμηλές τιμές και ταιριάζει με το λαιμό και το λαιμό, δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των κοινών προγραμμάτων φιλοξενίας ιστοσελίδων SiteGrounds έναντι του Bluehosts. Για έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων, ακόμα κι αν είναι μόνο για την αρχική περίοδο εγγραφής, η Bluehost έχει φθηνά σχέδια και θα δυσκολευτείτε να βρείτε πολλά που είναι χαμηλότερες τιμές.

Παρόλο που γνωρίζω ότι υπάρχουν παράπονα και κακές κριτικές εκεί έξω, η κλήρωση των τιμών είναι ακαταμάχητη. Αλλά εγώ είμαι μόνο επειδή είμαι ένα el Cheapo που δεν χρησιμοποιεί πραγματικά τους ιστότοπούς μου για πολλά πράγματα.

 • Ισχυρό σημείο τιμών
 • Αξιοπρεπή χαρακτηριστικά
 • Καθιερωμένη υπηρεσία

Τελικές σκέψεις

Ναι, υπάρχουν πράγματα που λατρεύω για το τι προσφέρει κάθε οικοδεσπότης, δυστυχώς, η προσωπική μου αγάπη για μια τιμή από κάτω, δεν μπορώ πραγματικά να αρνηθώ ότι το SiteGround προσφέρει την καλύτερη προσφορά.

Εκτός από τις δυνατότητες που περιλαμβάνονται στα σχέδια, ο πραγματικός kicker είναι η κακή φήμη που ακολουθεί τον EIG σαν σκύλος στα τακούνια, χτυπώντας όλη την ώρα.

Όπως λένε, η απόδειξη είναι στην πουτίγκα και το κοινό έχει μιλήσει επίσης. Αυτό που προστέθηκε στην εξαιρετική φήμη του SiteGround το καθιστά ένα hand-down no brainer εδώ, ότι είναι οι πρωταθλητές.

SiteGround

https://www.siteground.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
5

Μπλε Χοστ

https://www.bluehost.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
1

Προσφορά για αναγνώστες Bitcatcha

SiteGround: Έκπτωση 60% στο web hosting (Από 3,95 $ / μήνα).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map