Contents

Κρυπτογράφηση Torrent 101

Τι είναι η κρυπτογράφηση torrent; Πρέπει να κρυπτογραφήσετε τα torrents σας; Ποιο είναι το όφελος και ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για την κρυπτογράφηση των torrents σας?

Εάν είχατε αυτές τις (ή παρόμοιες) σκέψεις στο παρελθόν, δεν είστε μόνοι. Η κρυπτογράφηση Torrent είναι μια από τις πιο ισχυρές (και λιγότερο κατανοητές) τεχνικές torrent. Η χρήση κρυπτογράφησης αυξήθηκε δραματικά και όλοι οι μεγάλοι πελάτες bittorrent προσφέρουν τώρα κάποια μορφή ενσωματωμένης κρυπτογράφησης.

Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει να σας διδάξει:

 1. Τι είναι η κρυπτογράφηση torrent και γιατί είναι σημαντικό
 2. Γιατί η χρήση της ενσωματωμένης κρυπτογράφησης του λογισμικού torrent ΔΕΝ είναι η καλύτερη επιλογή
 3. Πώς να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη κρυπτογράφηση (η δωρεάν μέθοδος)
 4. Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για ισχυρότερη κρυπτογράφηση torrent & κρατήστε το 100% των συνομηλίκων σας

Ετοιμος? Ας το κάνουμε.

Τι είναι η κρυπτογράφηση

Χρησιμοποιείτε κρυπτογράφηση στον Ιστό κάθε μέρα, αν και μπορεί να μην το καταλάβετε. Κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο της τράπεζας ή της πιστωτικής σας κάρτας ή πραγματοποιείτε μια αγορά στο amazon. το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση. Η κρυπτογράφηση εμποδίζει τρίτους να διαβάσουν τα μεταφερόμενα δεδομένα σας.

Αυτό αποτρέπει την κλοπή ταυτότητας κατά την αποστολή ευαίσθητων δεδομένων μέσω Διαδικτύου, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, διευθύνσεις και κωδικούς πρόσβασης.

Χωρίς κρυπτογράφηση, οποιοσδήποτε μοιράζεται το ίδιο δίκτυο με εσάς μπορεί δυνητικά να διαβάσει ολόκληρη τη ροή δεδομένων σας (πιστεύετε ότι τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi). Επίσης, ο πάροχός σας διαδικτύου (πάροχος διαδικτύου) μπορεί να χρησιμοποιήσει έλεγχο σε πακέτα σε βάθος για να διαβάσει όλα τα μεταφερόμενα δεδομένα σας, να παρακολουθεί τις λήψεις σας και να καταγράψει το ιστορικό ιστού σας.

Η κρυπτογράφηση μπερδεύει / προστατεύει τα δεδομένα που στέλνετε, ώστε μόνο ο ιστότοπος / διακομιστής με τον οποίο επικοινωνείτε να μπορεί να τα διαβάσει.

Γιατί να κρυπτογραφήσετε τα torrents σας

Χρειάζονται μόνο δύο λέξεις για να εξηγήσετε γιατί πρέπει να κρυπτογραφήσετε την κυκλοφορία torrent:

 1. Ταχύτητα
 2. Μυστικότητα


Ταχύτητα:
Αυτή η τριμηνιαία παγκόσμια αναφορά στο Διαδίκτυο διαπίστωσε ότι το bittorrent ήταν ο # 1 χρήστης ανοδικού εύρους ζώνης στη Βόρεια Αμερική το 2014, μπροστά από μεγάλες εταιρείες όπως το Youtube, το Netflix και το Skype. Επομένως, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί σημαντικοί πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου επιλέγουν να σβήσουν (αργά) torrent φορτώσεις / λήψεις.

Προκειμένου να επιταχυνθεί ένα συγκεκριμένο λογισμικό / υπηρεσία, ο ISP σας πρέπει να είναι σε θέση να διαβάσει την κυκλοφορία σας και να τον διαχωρίσει από άλλες μη ξεπερασμένες χρήσεις. Η κρυπτογράφηση εμποδίζει τον ISP σας να το κάνει. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε τον πλήρες οδηγό μας για το torrent throttling.

Μυστικότητα: Από προεπιλογή, οι λήψεις torrent δεν είναι πλήρως κρυπτογραφημένες. Αυτό σημαίνει ότι ο ISP σας μπορεί να δει ακριβώς ποια αρχεία σπέρνετε / κατεβάζετε και πόσα δεδομένα μεταφέρετε μέσω bittorrent. Η σωστή χρήση της κρυπτογράφησης θα εμποδίσει τον ISP σας να παρακολουθεί τις λήψεις σας.

2 επιλογές κρυπτογράφησης: VPN εναντίον ενσωματωμένου

Όλοι οι υπολογιστές-πελάτες torrent διαθέτουν πλέον προαιρετική ενσωματωμένη κρυπτογράφηση, αλλά αυτή η μέθοδος έχει τους περιορισμούς της και θα μειώσει δραματικά τη διαθεσιμότητα των ομότιμων (και τις ταχύτητες). Μια καλύτερη εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο που ονομάζεται VPN (Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο). Ένα VPN παρέχει ακόμα ισχυρότερη κρυπτογράφηση, δεν θα μειώσει τον αριθμό των διαθέσιμων συνομηλίκων σας και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της απόκρυψης της διεύθυνσης IP σας σε σμήνη torrent.

Ενσωματωμένη επιλογή κρυπτογράφησης

Πρόκειται για μια εντελώς δωρεάν μέθοδο κρυπτογράφησης που θα σας επιτρέψει να κρυπτογραφήσετε τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ άλλων, εφ ‘όσον έχουν επίσης ενεργοποιημένη την κρυπτογράφηση.

Εάν ο ομότιμος δεν έχει ενεργοποιήσει την κρυπτογράφηση, τότε ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας:

 1. Τα δεδομένα σας θα ληφθούν χωρίς κρυπτογράφηση
 2. Δεν θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη από αυτόν τον ομότιμο (εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία αναγκαστικής κρυπτογράφησης)

ρυθμίσεις κρυπτογράφησης uTorrent

Ρυθμίσεις κρυπτογράφησης uTorrent

Προκειμένου να διασφαλιστεί η κρυπτογράφηση πλήρους απασχόλησης χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη μέθοδο, η λειτουργία κρυπτογράφησης πρέπει να οριστεί σε “Forced” (ή το αντίστοιχο δικό σας λογισμικό torrent, το οποίο θα συζητήσουμε στις βήμα-προς-βήμα ρυθμίσεις αργότερα). Το μειονέκτημα αυτού είναι ότι μόνο μετά μπορείτε να συνδεθείτε με συνομηλίκους που έχουν επίσης ενεργοποιημένη την κρυπτογράφηση. Αυτό μπορεί να μειώσει τους διαθέσιμους συνομηλίκους σας κατά 95%.

Σημαντική σημείωση: Η χρήση αυτής της μεθόδου θα κρυπτογραφήσει μόνο τις λήψεις torrent. Δεν θα κρυπτογραφήσει την περιήγησή σας στο Web ούτε θα κρύψει το γεγονός ότι επισκέπτεστε ιστότοπους torrent. Επίσης, δεν θα κρυπτογραφήσει τη λήψη του αρχικού αρχείου .torrent από τον Ιστό, απλώς τη μεταφορά των υποκείμενων αρχείων. Αυτή η μέθοδος δεν αποκρύπτει επίσης τη διεύθυνση IP torrent.

Επιλογή κρυπτογράφησης VPN

Η χρήση ενός VPN για απόκρυψη της δραστηριότητας torrent είναι εξαιρετικά απλή. Απαιτεί 4 βήματα:

 1. εγγραφείτε σε μια υπηρεσία vpn φιλική με torrent
 2. κατεβάστε το λογισμικό VPN
 3. Συνδεθείτε στην τοποθεσία του διακομιστή VPN της επιλογής σας (απλώς με 1 κλικ στο ποντίκι)
 4. Λήψη torrents ανώνυμα.

Αυτό είναι!

Σύνδεση σε διακομιστή VPN

Οθόνη επιλογής διακομιστή IPVanish VPN

Η χρήση ενός VPN θα σας δώσει πολλαπλά πλεονεκτήματα κατά τη λήψη torrents. Θα τα δούμε στην επόμενη ενότητα…

Γιατί το VPN είναι η καλύτερη επιλογή κρυπτογράφησης

Η χρήση ενός VPN έχει 3 διαφορετικά πλεονεκτήματα έναντι της χρήσης της ενσωματωμένης κρυπτογράφησης του πελάτη torrent.

 1. Η κρυπτογράφηση VPN είναι πολύ πιο ισχυρή
 2. Η χρήση ενός VPN δεν θα μειώσει τον αριθμό των διαθέσιμων συνομηλίκων σας
 3. Ένα VPN θα κρύψει επίσης την πραγματική σας διεύθυνση IP σε torrents (καθιστώντας τις λήψεις σας ανώνυμες / δύσκολο να εντοπιστούν)

Δύναμη κρυπτογράφησης

Η ενσωματωμένη επιλογή κρυπτογράφησης χρησιμοποιεί γενικά ισχύ κρυπτογράφησης περίπου 64-bit. Τα καλύτερα VPN torrent αντιθέτως χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση OpenVPN 256-bit.

Αυτό μπορεί να μην μοιάζει πολύ με τη διαφορά (μοιάζει μόνο με 4x), αλλά λόγω του τρόπου λειτουργίας των μαθηματικών της κρυπτογράφησης, η κρυπτογράφηση 256-bit είναι στην πραγματικότητα 2 ^ 192 φορές πιο ισχυρή (αυτό είναι 2 με τη δύναμη του 192. Αυτό είναι πολύ μεγάλο αριθμό).

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ της κρυπτογράφησης που μπορεί εύκολα να σπάσει μέσω βίαιων επιθέσεων και με τη χρήση κρυπτογράφησης 256-bit που είναι η ίδια δύναμη που χρησιμοποιείται από τον στρατό των ΗΠΑ για κορυφαίες μυστικές επικοινωνίες. (Συγκριτικά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί μόνο κρυπτογράφηση 128-bit για γενική επικοινωνία). Με άλλα λόγια, η κρυπτογράφηση 256-bit είναι εξαιρετικά ισχυρή.

Διαθεσιμότητα από ομοτίμους

Για να λειτουργήσει η κρυπτογράφηση του προγράμματος-πελάτη torrent, οι συνεργάτες με τους οποίους συνδέεστε πρέπει επίσης να έχουν ενεργοποιήσει την κρυπτογράφηση. Ένα VPN δεν έχει τέτοιους περιορισμούς. Επειδή ο διακομιστής VPN κρυπτογραφεί ολόκληρη τη ροή δεδομένων σας (ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις κρυπτογράφησης από ομοτίμους), έχετε 100% διαθεσιμότητα ομότιμων (και ταχύτερες ταχύτητες) χωρίς να διακινδυνεύετε ποτέ μια μη κρυπτογραφημένη σύνδεση.

Ανώνυμη διεύθυνση IP (προστασία της ταυτότητάς σας)

Μην κάνεις λάθος, μια ανώνυμη διεύθυνση IP είναι το μεγαλύτερο όφελος από τη χρήση ενός VPN.

Όταν κάνετε λήψη ενός torrent, η διεύθυνση IP σας (η οποία μπορεί να προσδιορίσει τη μοναδική σας σύνδεση στο Διαδίκτυο) είναι δημόσια ορατή σε κάθε άλλο ομότιμο σε αυτό το σμήνος torrent.

Εικόνα

Ομότιμη λίστα από ένα torrent Linux

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η περισσότερη παρακολούθηση torrent γίνεται με την καταγραφή διευθύνσεων IP σε σμήνη torrent, και όχι με τον ISP σας να παρακολουθεί την κυκλοφορία σας. Ιστότοποι όπως το scaneye διατηρούν λήψη torrents μιας βάσης δεδομένων από κάθε διεύθυνση IP που παρακολούθησαν.

Εάν χρησιμοποιείτε VPN χωρίς καταγραφή, η διεύθυνση IP που εμφανίζεται στα σμήνη torrent θα είναι αυτή που ανήκει στην υπηρεσία VPN σας. Εάν η εταιρεία VPN δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής (όπως αυτή), η διεύθυνση IP torrent δεν μπορεί να εντοπιστεί στην πραγματική σας IP.

3 υπέροχα VPN χωρίς καταγραφή

 • IPVanish (Το πιο γρήγορο VPN που δοκιμάσαμε)
 • Κρύψε με (περιλαμβάνει υπηρεσία διακομιστή μεσολάβησης VPN και SOCKS. Διατίθεται περιορισμένο δωρεάν πρόγραμμα)
 • Torguard (Ένα από τα παλαιότερα VPN χωρίς καταγραφή που εξυπηρετούν χρήστες torrent)

Πώς να διαμορφώσετε την ενσωματωμένη κρυπτογράφηση Torrent (δωρεάν επιλογή)

Εντάξει, τώρα θα σας δείξουμε βήμα προς βήμα πώς να ενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση στον αγαπημένο σας πελάτη torrent. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό ενσωματωμένο σε κάθε μεγάλο πελάτη torrent.

Απλώς θυμηθείτε ότι η χρήση κρυπτογράφησης στο πρόγραμμα-πελάτη torrent έχει τους ακόλουθους περιορισμούς:
Μπορείτε να έχετε 100% κρυπτογραφημένη σύνδεση ή 100% ομότιμη διαθεσιμότητα. Δεν μπορείς να έχεις και τα δύο. Η χρήση αναγκαστικής (πλήρους απασχόλησης) κρυπτογράφησης θα μειώσει τον αριθμό των διαθέσιμων συνομηλίκων σας.

Λειτουργίες κρυπτογράφησης

Κάθε πελάτης torrent χρησιμοποιεί τη δική του ορολογία / ρυθμίσεις για την ενεργοποίηση της κρυπτογράφησης. Δεν έχει σημασία τι λέξεις χρησιμοποιούν, υπάρχουν πραγματικά μόνο 3 βασικές λειτουργίες κρυπτογράφησης:

 • Η κρυπτογράφηση απενεργοποιήθηκε (χωρίς κρυπτογράφηση)
 • Προαιρετική κρυπτογράφηση (Θα χρησιμοποιήσει κρυπτογράφηση με ομότιμους που την έχουν ενεργοποιήσει, αλλά θα συνδεθεί και σε μη κρυπτογραφημένους ομότιμους)
 • Αναγκαστική κρυπτογράφηση (συνδεθείτε μόνο σε ομότιμους με δυνατότητα κρυπτογράφησης. 100% κρυπτογραφημένες λήψεις)

Εντάξει, ας κρυπτογραφηθεί. Οι πελάτες torrent είναι με αλφαβητική σειρά.

Κατακλυσμός: Ρυθμίσεις κρυπτογράφησης

Βήμα 1: Ανοίξτε το μενού προτιμήσεων μεταβαίνοντας στο Επεξεργασία > Προτιμήσεις (ή πατήστε ‘Ctrl + P)
Βήμα 2: Επιλέξτε «Δίκτυο» από την καρτέλα κατηγοριών στα αριστερά του μενού προτιμήσεων

Θα δείτε ένα παράθυρο που μοιάζει με αυτό:

Εικόνα

Σημειώστε την ενότητα «Κρυπτογράφηση» στο κάτω μέρος του παραθύρου. Οι ρυθμίσεις που θα επιλέξουμε θα εξαρτηθούν από τις προτιμήσεις σας και την ανοχή κινδύνου.

Ακολουθούν οι ρυθμίσεις για κάθε λειτουργία:

# 1: Η κρυπτογράφηση απενεργοποιήθηκε (δεν συνιστάται)

Σειρά Εισερχόμενος και Εξερχόμενος σε: “Απενεργοποιημένο”

# 2: Προαιρετική κρυπτογράφηση (χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση όταν είναι διαθέσιμη)

Αυτή η λειτουργία θα χρησιμοποιήσει την ισχυρότερη διαθέσιμη επιλογή κρυπτογράφησης. Θα έχετε πρόσβαση σε όλους τους συνομηλίκους, αλλά δεν θα κρυπτογραφούνται όλες οι συνδέσεις.

Οι ρυθμίσεις σας θα πρέπει να μοιάζουν ακριβώς με αυτό –>

Deluge Encryption (προαιρετική λειτουργία)

Προαιρετική κρυπτογράφηση (100% διαθέσιμα άτομα)

# 3: 100% κρυπτογράφηση (λήψη μόνο από κρυπτογραφημένες συνδέσεις)

Αυτή είναι η ασφαλέστερη λειτουργία (και θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε την επιτάχυνση του torrent) αλλά θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη μόνο από ένα μικρό ποσοστό συνολικών συνομηλίκων.

Εφόσον κατεβάζετε καλά torrents, οι ταχύτητες πρέπει να είναι καλές.

Ρυθμίσεις αναγκαστικής κρυπτογράφησης

Αναγκαστική κρυπτογράφηση (100% κρυπτογραφημένη μεταφορά)

uTorrent: Ρυθμίσεις κρυπτογράφησης

Βήμα 1: Από το μενού uTorrent μεταβείτε στο Επιλογές > Προτιμήσεις (Ή πατήστε “Ctrl + P”)
Βήμα 3: Μεταβείτε στην καρτέλα “Bittorrent” στο αριστερό μενού

Θα πρέπει να δείτε κάτι τέτοιο:

μενού ρυθμίσεων κρυπτογράφησης uTorrent

Ρυθμίσεις κρυπτογράφησης (Επιλογές > Προτιμήσεις > Bittorrent)

Θα αλλάξουμε τις ρυθμίσεις κάτω από το «Κρυπτογράφηση πρωτοκόλλου» ενότητα στο κάτω μέρος. Ακολουθούν οι ρυθμίσεις για καθεμία από τις 3 λειτουργίες κρυπτογράφησης:

άτομα με ειδικές ανάγκες

Ορίστε Εξερχόμενα σε Απενεργοποίηση όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Προαιρετική κρυπτογράφηση

Οι ρυθμίσεις σας πρέπει να μοιάζουν ακριβώς με αυτό:

Προαιρετική κρυπτογράφηση uTorrent

Κρυπτογράφηση uTorrent (προαιρετική λειτουργία)

Αναγκαστική κρυπτογράφηση (100% κρυπτογράφηση)

Αυτή η λειτουργία θα συνδεθεί μόνο σε ομότιμους με ενεργοποιημένη την κρυπτογράφηση. Οι ρυθμίσεις πρέπει να είναι:

uTorrent «Αναγκαστική» κρυπτογράφηση

Κρυπτογράφηση uTorrent (αναγκαστική λειτουργία)

Vuze: Ρυθμίσεις κρυπτογράφησης

Για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις κρυπτογράφησης στο Vuze, πρέπει να βρίσκεστε σε κατάσταση λειτουργίας «Για προχωρημένους». Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στη διεύθυνση:
Εργαλεία > Επιλογές > Τρόπος

Στη συνέχεια, αλλάξτε τη λειτουργία επάρκειας χρήστη σε: “Advanced”

Προχωρημένη λειτουργία χρήστη Vuze

Ορίστε τη λειτουργία χρήστη σε «Προηγμένο» (Εργαλεία > Επιλογές > Τρόπος)

Στη συνέχεια, ακόμα στην οθόνη Επιλογές, θα πατήσουμε το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ στα αριστερά του ‘Σύνδεση’ να εκθέσει το «Κρυπτογράφηση μεταφορών»Ρυθμίσεις…

Εικόνα

Ακολουθούν οι βέλτιστες ρυθμίσεις για καθεμία από τις 3 λειτουργίες:

Η κρυπτογράφηση απενεργοποιήθηκε

Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου “Απαίτηση κρυπτογραφημένης μεταφοράς”. Όλες οι παρακάτω επιλογές πρέπει να είναι γκρίζες (όπως στην παραπάνω εικόνα)

Προαιρετική κρυπτογράφηση

Για να ενεργοποιήσετε την προαιρετική (όχι αναγκαστική) κρυπτογράφηση στο vuze, ουσιαστικά ενεργοποιείτε την απαιτούμενη κρυπτογράφηση, αλλά ορίστε εναλλακτικές επιλογές σε περίπτωση που ο ομότιμος δεν επιτρέπει κρυπτογραφημένες συνδέσεις.

Οι ρυθμίσεις σας πρέπει να είναι:

Vuze «Προαιρετική» λειτουργία κρυπτογράφησης

«Προαιρετική» Ρυθμίσεις κρυπτογράφησης

Αναγκαστική κρυπτογράφηση (100% κρυπτογραφημένη μεταφορά)

Αυτή είναι η ασφαλέστερη λειτουργία και θα είναι η καλύτερη άμυνα ενάντια στο γκάζι ISP torrent. Θα έχετε λιγότερους διαθέσιμους συνομηλίκους (γι ‘αυτό προτιμάτε να χρησιμοποιείτε ένα VPN φιλικό προς το torrent)

Οι ρυθμίσεις σας πρέπει να είναι:

Vuze 'Forced' κρυπτογράφηση: προτεινόμενες ρυθμίσεις

Ρυθμίσεις κρυπτογράφησης “Forced” Vuze

Βασικά «Απαιτείτε κρυπτογραφημένη μεταφορά» χωρίς να επιτρέψετε εναλλακτικές επιλογές. Αυτό θα αναγκάσει το vuze να συνδεθεί μόνο σε συνομηλίκους με ενεργοποιημένη την κρυπτογράφηση.

Περίληψη και άλλα χρήσιμα άρθρα

Ας ελπίσουμε ότι τώρα οι λήψεις torrent είναι πλήρως κρυπτογραφημένες, χρησιμοποιώντας είτε ένα VPN είτε την ενσωματωμένη κρυπτογράφηση μεταφοράς.

Εδώ μάθαμε μέχρι τώρα:

 1. Τι είναι η κρυπτογράφηση και γιατί είναι χρήσιμη (Συμβουλή: αποτρέψτε το γκάζι / παρακολούθηση των λήψεων torrent)
 2. Γιατί το VPN είναι το καλύτερο εργαλείο κρυπτογράφησης (Πολύ ισχυρότερη κρυπτογράφηση + χωρίς απώλεια ομοτίμων + ανώνυμη διεύθυνση IP)
 3. Πώς να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη κρυπτογράφηση για τον αγαπημένο σας πελάτη torrent (οποιαδήποτε κρυπτογράφηση είναι καλύτερη από καμία)

Ακολουθούν μερικά ακόμη άρθρα που θα σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας προς εντελώς ανώνυμους χείμαρρους:

Οδηγός

Πώς να χρησιμοποιήσετε το uTorrent Anonymous (Ρύθμιση VPN / διακομιστή μεσολάβησης)
Πώς να χρησιμοποιήσετε το Vuze Anonymous (Ρύθμιση VPN / διακομιστή μεσολάβησης)
Πώς να χρησιμοποιήσετε το Deluge ανώνυμα
VPN εναντίον διακομιστή μεσολάβησης. Ποιο κρύβει καλύτερα τους χείμαρρους?

Κριτικές / Άρθρα

Τα καλύτερα VPN Torrent (για ανώνυμες λήψεις)
Αναθεώρηση ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο (καλύτερο φθηνό VPN)
Αναθεώρηση IPVanish (ταχύτερα χωρίς καταγραφή vpn)
Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο έναντι IPVanish

Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση, ελπίζω ότι αυτό το άρθρο ήταν μια μεγάλη βοήθεια! Μοιραστείτε το με φίλους ή οπαδούς χρησιμοποιώντας το sharebar στα αριστερά. Χαρούμενος χείμαρρος!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me