10 απογοητευτικοί λόγοι για τους οποίους η ταχύτητα του ιστότοπού σας είναι αργή

Κάνοντας κλικ σε έναν σύνδεσμο ιστότοπου φαίνεται τόσο απλό.


Όμως, πίσω από τα παρασκήνια, εκατοντάδες αιτήματα αποσυνδέονται άμεσα σε όλο τον κόσμο για να σας φέρουν τις εικόνες και το κείμενο. Υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν σε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα και υπάρχουν πολλά που μπορούν να πάνε στραβά.

Τα πράγματα μπορούν να αρχίσουν να επιβραδύνονται, παίρνοντας τον ιστότοπό σας μαζί του.

Εάν παρακολουθείτε την τρέχουσα σειρά μου σχετικά με την ταχύτητα φόρτωσης ιστότοπων, θα γνωρίζετε ότι οι αργοί ιστότοποι είναι κακές ειδήσεις! Στην πραγματικότητα, ένας τεμπέλης ιστότοπος θα μπορούσε να σας κοστίσει χιλιάδες επισκέπτες και μετατροπές.

Έχοντας αυτό κατά νου, πηγαίνω πίσω από τα παρασκήνια για να δω τι συμβαίνει. Ας μεγεθύνουμε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα και ας δούμε τι κρατάει τα πράγματα!

Επαγγελματική συμβουλή

Αργές πωλήσεις δολοφονίας! Φορτίστε την ταχύτητα του WordPress με αυτά τα 8 hacks.

1. Απόδοση διακομιστή

Ο ιστότοπός σας φορτώνεται από την αρχή. Όταν κάποιος κάνει κλικ στον ιστότοπό σας, είναι σαν να γυρίζετε το κλειδί στον κινητήρα ενός αυτοκινήτου. Ο επισκέπτης σας ζητάει την εκκίνηση του κινητήρα σας.

Το πρώτο πράγμα που συμβαίνει είναι αυτό: Το πρόγραμμα περιήγησής σας (Firefox, Safari κ.λπ.) στέλνει ένα ping στον διακομιστή σας. Ζητά όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα, ώστε να μπορεί να φορτώσει τον ιστότοπό σας.

Εάν η απόδοση του διακομιστή σας είναι χαμηλή, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ανταποκριθεί. Ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα είναι όλα τα άλλα, ένας αργός διακομιστής θα σας δίνει πάντα μια αργή εκκίνηση.

Η χαμηλή απόδοση του διακομιστή εξαρτάται σχεδόν πάντα από τον οικοδεσπότη Ιστού σας. Ένας φτηνός οικοδεσπότης Ιστού συνήθως σας παρέχει έναν κοινόχρηστο διακομιστή, πράγμα που σημαίνει ότι μοιράζεστε χώρο και πόρους με αμέτρητους άλλους ιστότοπους. Εάν ο ιστότοπός σας είναι αργός, αυτό συμβαίνει επειδή βρίσκεστε σε ουρά με πολλούς άλλους ιστότοπους!

2. Θέση διακομιστή

Εάν έχετε πραγματοποιήσει μια υπεραστική κλήση, γνωρίζετε ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για τη σύνδεση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πληροφορίες πρέπει να ταξιδεύουν φυσικά για να φτάσουν εκεί. Τα δεδομένα περνούν μέσω καλωδίων και μεταδίδονται μέσω δορυφόρων.

Ένα παρόμοιο πράγμα συμβαίνει όταν κάνετε κλικ σε έναν ιστότοπο. Όταν κάνετε κλικ σε έναν ιστότοπο, στέλνετε ένα μήνυμα στον διακομιστή. Το ζητάτε να φορτώσει.

Ας υποθέσουμε ότι ο διακομιστής σας έχει έδρα στην Αμερική. Όταν ένας Ιάπωνας επισκέπτης κάνει κλικ στον ιστότοπό σας, οι πληροφορίες πρέπει να ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον Ειρηνικό Ωκεανό. Πρέπει να ζητήσει πρόσβαση στον διακομιστή. Στη συνέχεια, πρέπει να ταξιδέψει μέχρι τον ωκεανό για να το φορτώσει στην οθόνη τους.

Τα δεδομένα είναι γρήγορα. Αλλά δεν είναι μαγικό!

3. Πολλή κίνηση

Εάν αντιμετωπίζετε πολλή επισκεψιμότητα, τελικά ο ιστότοπός σας θα επιβραδυνθεί.

Στο τρέχον επίπεδο, ο διακομιστής ιστού σας μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο έναν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ταυτόχρονα. Μοιάζει λίγο με την ουρά σε ένα κατάστημα. Όσο περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στο κατάστημα, τόσο πιο αργά εξυπηρετούνται.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το κατάστημα πρέπει στη συνέχεια να τραβήξει επιπλέον πόρους για να βοηθήσει. Πρέπει να καλέσουν επιπλέον προσωπικό από το πίσω μέρος για να βοηθήσουν στην εξυπηρέτηση όλων. Αλλά τώρα το υλικό του backend επιβραδύνεται επίσης.

Το ίδιο συμβαίνει και στον ιστότοπό σας. Ο διακομιστής σας θα προσπαθήσει να διαχειριστεί όλη την επιπλέον κίνηση, αλλά θα επιβραδύνει κάπου.

4. Πολύ μεγάλες εικόνες (και σύνθετη μορφή αρχείου)

Θυμάστε τις παλιές μέρες του Internet μέσω τηλεφώνου; Μια μεγάλη εικόνα μπορεί να χρειαστεί έως και ένα λεπτό για φόρτωση, ένα μικρό κάθε φορά! Ήταν ενοχλητικό!

Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί από την ευρυζωνική σύνδεση, αλλά ο γενικός κανόνας εξακολουθεί να ισχύει.

Αφού κάνετε ping στον διακομιστή, θα ξεκινήσει να μεταφέρει κάθε bit του ιστότοπου στην οθόνη του προγράμματος περιήγησής σας. Ο διακομιστής θα μεταφέρει περιεχόμενο, κείμενο και εικόνες. Είναι σαν ο καταστηματάρχης μας να βγάζει το απόθεμά σας από πίσω.

Όταν το σκέφτεστε έτσι, είναι απλό. Μεγάλα, βαριά αντικείμενα θα διαρκέσουν περισσότερο.

Μια μεγάλη εικόνα θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να φορτωθεί. Εάν έχετε έναν τόνο μεγάλων εικόνων στον ιστότοπό σας, προσθέτετε επιπλέον χρόνο φόρτωσης για κάθε εικόνα.

Η μορφή αρχείου είναι επίσης σημαντική εδώ. Τα προγράμματα περιήγησης μπορούν να φορτώνουν εικόνες JPG, PNG και GIF ωραία και γρήγορα. Όμως, βαριές μορφές όπως το TIFF και το BMP πρόκειται να τρώνε τεράστια κομμάτια στο χρόνο φόρτωσης. Αποφύγετε τους!

5. Πυκνότητα κώδικα

Ίσως να αισθάνεστε ήδη ένα θέμα εδώ. Μεγάλα, πυκνά στοιχεία θα επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας. Ένα από τα πιο πυκνά στοιχεία του ιστότοπού σας είναι ο κωδικός που τον δημιουργεί.

Εάν είστε εξοικειωμένοι με CSS, HTML και Javascript, θα γνωρίζετε ότι υπάρχει τεράστιος αριθμός κώδικα πίσω από τη σχεδίαση του ιστότοπού σας.

Για παράδειγμα, υπάρχουν 60 εκατομμύρια γραμμές κώδικα στο Facebook μόνος.

Γραμμή κώδικα εκατομμυρίων

(Δείτε την πλήρη εικόνα)

(Αυτό είναι κάτι περισσότερο από το Hadron Collider)

((Αλλά ακόμα λιγότερο από το Google!)).

Εάν το backend του ιστότοπού σας έχει φράξει με υπερβολική κωδικοποίηση και javascript, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να τον σύρετε προς τα πάνω.

6. Γραφικά κειμένου

Πολλοί ιστότοποι χρησιμοποιούν ακόμα εικόνες για την εμφάνιση κειμένου.

Ίσως χρησιμοποιείτε μια εικόνα για να εμφανίσετε το λογότυπό σας, για παράδειγμα. Ή μπορεί να έχετε ένα επεξηγηματικό κείμενο ως μέρος μιας μεγάλης εικόνας στην αρχική σας σελίδα.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, τέτοια γραφικά χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο φόρτωσης σε σύγκριση με μια απλή εναλλακτική γραμματοσειρά.

7. Πάρα πολλά αιτήματα αρχείων (RTT)

Έχω ήδη εξηγήσει πόσο μεγάλα, βαριά στοιχεία χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να φορτωθούν. Δεν είναι μόνο το μέγεθός τους. Είναι πόσα από αυτά υπάρχουν.

Κάθε μικρό στοιχείο στον ιστότοπό σας απαιτεί φόρτωση διαφορετικού αιτήματος αρχείου. Κάθε αρχείο CSS, κάθε εικόνα, κάθε κουμπί κοινής χρήσης και κάθε κομμάτι του Javascript είναι ένα νέο αίτημα αρχείου.

Ο διακομιστής σας μπορεί να χειριστεί μόνο ένα συγκεκριμένο αριθμό αιτημάτων ανά δευτερόλεπτο.

Ας υποθέσουμε ότι ο ιστότοπός σας χρησιμοποιεί 50 αιτήματα αρχείων κάθε φορά που φορτώνεται. Εάν 100 άτομα έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας ταυτόχρονα, αυτό σημαίνει 5.000 αιτήματα αρχείων σε ένα δευτερόλεπτο. Εάν χρησιμοποιείτε έναν μικρό διακομιστή, αυτό θα επιβραδύνει σοβαρά τα πράγματα.

Θυμηθείτε, υπάρχουν τόσοι πολλοί πόροι για την προβολή των αρχείων.

8. Πάρα πολλά πρόσθετα

Εάν χρησιμοποιείτε WordPress, πιθανότατα έχετε πολλά πρόσθετα πίσω από τα παρασκήνια. Λοιπόν, καθένα από αυτά κάνει το δικό του αίτημα αρχείου. Κάθε ένα έχει ένα αρχείο CSS και κάποιο javascript για φόρτωση.

Αυτό σημαίνει περισσότερο βάρος για μεταφορά και περισσότερα αιτήματα αρχείων. Εάν χρησιμοποιείτε πολλές προσθήκες, θα επιβραδύνει τα πράγματα. Αναρωτηθείτε ποια είναι απολύτως απαραίτητα.

9. Περιττές ανακατευθύνσεις

Φανταστείτε ότι ζητάτε οδηγίες για το σιδηροδρομικό σταθμό. Στη συνέχεια, φτάνετε εκεί και ανακαλύπτετε ότι είναι κλειστό. Έχει μετακινηθεί στην άλλη πλευρά της πόλης και τώρα πρέπει να περπατήσετε στην πόλη.

Σε παίρνει ηλικίες, έτσι δεν είναι?

Το ίδιο συμβαίνει και με τις ανακατευθύνσεις. Είναι σαν να φορτώνεις μια σελίδα δύο φορές. Εάν δεν έχετε έναν φανταστικό λόγο για να το κάνετε, αποφύγετε τις ανακατευθύνσεις στον ιστότοπό σας.

10. Ένα ξεπερασμένο CMS

Εάν χρησιμοποιείτε WordPress, Drupal ή Wix για να διαχειριστείτε τον ιστότοπό σας, θα παρατηρήσετε ένα κανονικό αναδυόμενο παράθυρο. Σας ζητά να εγκαταστήσετε ενημερώσεις ή νέες εκδόσεις του λογισμικού.

Μια ενημέρωση γενικά σημαίνει ότι έχουν ξεκαθαρίσει τυχόν προβλήματα και προβλήματα, ιδίως όσον αφορά την ταχύτητα. Εγκαταστήστε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις όλων των λογισμικών και προσθηκών για να βοηθήσετε να φορτώσετε τον ιστότοπό σας πιο γρήγορα και πιο ομαλά.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση! Μείνετε μαζί μου, γιατί την επόμενη εβδομάδα θα παρακολουθήσω αυτήν την ανάρτηση με έναν αναλυτικό οδηγό για την επίλυση κάθε ενός από αυτά τα προβλήματα. [Ενημερώθηκε: 14 τεχνάσματα φωτισμού για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας]

Στην πραγματικότητα, ενθαρρύνω να ρίξω μια ματιά στο eBook μου σχετικά με τα ακριβή βήματα που πήρα για να φορτώσω το Bitcatcha.com μέσα σε 3 δευτερόλεπτα.

Ενημερώστε με αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την ταχύτητα του ιστότοπου στα παρακάτω σχόλια.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map