Είμαι εμμονή με τον καθορισμό στόχων ιστότοπου. Με κρατούν σε καλό δρόμο και είναι ο μόνος τρόπος για να αναπτύξω μια επιχείρηση.

Δυστυχώς, η επιτυχία δεν συμβαίνει εν μία νυκτί (αν το έκανε μόνο!). Μερικές φορές φαίνεται ότι ένας επιτυχημένος νέος ιστότοπος ή μια επιχείρηση εμφανίζεται έξω από το μπλε, αλλά δεν λειτουργεί έτσι.

Πίσω από τα παρασκήνια, εργάζονται μακριά για μήνες (ίσως χρόνια). Ορίζουν σαφείς στόχους ιστότοπου βήμα προς βήμα για να βεβαιωθούν ότι φτάνουν στο επόμενο επίπεδο.

Σήμερα έχω 13 δοκιμασμένους στόχους που μπορείτε να ορίσετε μόνοι σας.

Πριν προχωρήσουμε στους συγκεκριμένους στόχους, ας μιλήσουμε για το πώς να τους δομήσουμε.

Δημιουργία S.M.A.R.T. στόχους ιστότοπου

SMART-Goals-Featured-Image

(πηγή εικόνας)

Οι στόχοι λειτουργούν μόνο αν παραμείνουν στους ακόλουθους S.M.A.R.T. κανόνες:

Ειδικός – Ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους δύο στόχους: «Θέλω περισσότερα έσοδα από ιστότοπους» Ή «Θέλω αύξηση εσόδων κατά 20% έως τον Ιανουάριο του 2017». Ποιο νομίζετε ότι είναι το καλύτερο?

Μετρητός – Χρειάζεστε στόχους που μπορείτε να δοκιμάσετε, να ορίσετε και να μετρήσετε. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας, οι αριθμοί κοινωνικών μέσων είναι όλα μετρήσιμα πράγματα. Η «ευαισθητοποίηση», για παράδειγμα, δεν είναι τόσο εύκολη.

Δικάσιμος – Μπορείτε πραγματικά να κάνετε κάτι για να επιτύχετε τον στόχο σας?

Ρεαλιστικός – Το “Overtake Amazon ως κορυφαίο κατάστημα λιανικής πώλησης” είναι εξίσου ρεαλιστικό με το “land on the moon!” (Και καλή τύχη σε εσάς!) Αλλά μην κάνετε ούτε τους στόχους σας πολύ εύκολους. Σπρώξε τον εαυτό σου. Βρείτε αυτό το γλυκό σημείο μεταξύ ρεαλιστικών και φιλόδοξων.

Εγκαιρος – Πρέπει να υπάρχει ημερομηνία λήξης. Σήμερα, ορίζουμε όλες τις ημερομηνίες λήξης για την 1η Ιανουαρίου 2017.

Αυτός είναι ο στόχος που θέτει τις βασικές αρχές. Αλλά υπάρχουν περισσότερα.

Σπάζοντάς το σε τεμαχισμένα κομμάτια

Πρέπει να χωρίσουμε τους στόχους σας σε μικρά μέρη. Οι στόχοι του ιστότοπου σε αυτό το άρθρο (έρχονται, υπόσχομαι) είναι όλοι μεσοπρόθεσμοι στόχοι. Δηλαδή θα επιδιώξουμε να τα πετύχουμε σε 6-7 μήνες.

Αυτό είναι πολύ καιρό μπροστά, και είναι εύκολο να αποσπάται η προσοχή ή να χάσετε την πρόοδο.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τα αναλύσετε ως εξής:

Τρίγωνο-στόχος

(πηγή εικόνας)

1. Ο ετήσιος στόχος – π.χ. Προσεγγίστε 10.000 μηνιαίους μοναδικούς επισκέπτες

2. Αναλύστε τους σε μηνιαίους στόχους – Στόχος για 2.000 τον Ιούνιο, 3.000 τον Ιούλιο, 4.000 τον Αύγουστο κ.λπ. Η προσθήκη 1.000 νέων επισκεπτών το μήνα δεν φαίνεται τόσο τρομακτική όσο η εύρεση 10.000 διανυκτερεύσεων, σωστά?

3. Εβδομαδιαίοι στόχοι – Τι πρέπει να κάνετε κάθε εβδομάδα για να πετύχετε αυτόν τον μηνιαίο στόχο; Δημοσιεύει περισσότερο περιεχόμενο; Θα μπορούσατε να προβάλλετε μερικές διαφημίσεις στο Facebook ή να στέλνετε ένα ενημερωτικό δελτίο πιο συχνά?

4. Ημερήσιοι στόχοι – Τι μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να επιτύχετε αυτούς τους εβδομαδιαίους στόχους. Ξεκινήστε να γράφετε μια ανάρτηση ιστολογίου; Βελτιστοποίηση του αντιγράφου διαφήμισης; Ρυθμίστε το ενημερωτικό δελτίο σας για υψηλότερες τιμές?

Βλέπετε πώς αυτά τα μικρά βήματα σας οδηγούν σε αυτόν τον ΜΕΓΑΛΟ στόχο; Τώρα, όπως υποσχέθηκε, ας βρούμε τους πραγματικούς στόχους του ιστότοπου!

Οι 13 στόχοι του ιστότοπου

Ορίστε. Όλα αυτά είναι συγκεκριμένα, μετρήσιμα, εφαρμόσιμα και έγκαιρα (ολοκληρώθηκαν έως το τέλος του έτους!)

Όσο για το «ρεαλιστικό» που εξαρτάται από εσάς. Θα πρέπει να επιλέξετε αριθμούς που έχουν νόημα για τον ιστότοπό σας. Επιλέξτε φιγούρες που είναι εφικτές, αλλά και φιλόδοξες!

1. Μοναδικοί επισκέπτες του ιστότοπου

Αύξηση-Επιστροφή-Κυκλοφορία-Γυμναστήριο-Ιστοσελίδα

(πηγή εικόνας)

Όλα αυτά αφορούν την επισκεψιμότητα ιστότοπων. Με απλά λόγια, περισσότερη επισκεψιμότητα ισοδυναμεί με περισσότερες πωλήσεις, περισσότερους συνδρομητές και περισσότερες ευκαιρίες. Ας υποθέσουμε ότι έχετε επί του παρόντος 2.000 μοναδικούς επισκέπτες και αυτό δημιουργεί έσοδα 500 $. Εάν αυξήσετε τους επισκέπτες σε 10.000, γενικά πρόκειται να αυξήσετε το εισόδημά σας σε περίπου 2.500 $ (αυτό δεν είναι μια ακριβής επιστήμη, αλλά έχετε το νόημα!)

Πώς να το πετύχετε: Το περιεχόμενο είναι η καλύτερη ευκαιρία εδώ. Αφιερώστε λίγο χρόνο δημιουργώντας περιεχόμενο που προβάλλει, βελτιστοποιήστε το για μηχανές αναζήτησης (περισσότερα σχετικά με αυτό αργότερα) και προσπαθήστε να το προωθήσετε. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε μια συντόμευση οδηγώντας την κυκλοφορία μέσω διαφημίσεων.

Πώς να το μετρήσετε: Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, δημιουργήστε έναν λογαριασμό Google Analytics. Ορίστε το εύρος ημερομηνιών σε «τελευταίος μήνας» και αναζητήστε τον αριθμό «χρηστών».

μοναδικοί επισκέπτες

2. Προβολές σελίδας

Οι περισσότεροι έμποροι θα σας πουν ότι οι μοναδικοί επισκέπτες είναι μια πιο σημαντική μέτρηση από τις προβολές σελίδας. Και αυτό πιθανότατα ισχύει. Αλλά θέλω να θέσω στόχους και για τις προβολές σελίδας. Γιατί; Επειδή οι προβολές σελίδας είναι μια καλή ένδειξη για το πόσο ελκυστικός είναι ο ιστότοπός μου.

Οι απλοί αριθμοί δεν είναι καλοί, εκτός εάν αυτοί οι επισκέπτες λαμβάνουν αξία από τον ιστότοπο. Οι υψηλές προβολές σελίδας με λένε ότι οι χρήστες κάνουν κλικ σε περισσότερες από μία σελίδες. Διαβάζουν μεγάλο περιεχόμενο και απολαμβάνουν τον ιστότοπο.

Πως να το κάνεις: Σκεφτείτε τρόπους για να διατηρήσετε τους ανθρώπους αφοσιωμένους στον ιστότοπό σας και να τους στείλετε σε ένα ωραίο ταξίδι. «Παρόμοια άρθρα» στο κάτω μέρος των αναρτήσεων ιστολογίου σας λειτουργούν καλά. Έτσι, κάνετε πολλούς δελεαστικούς συνδέσμους πλευρικού πίνακα. Σκεφτείτε επίσης να κάνετε την πλοήγησή σας πιο διαισθητική.

Πώς να το μετρήσετε: Το Google Analytics ξανά, ακριβώς δίπλα στους μοναδικούς επισκέπτες σας.

προβολές σελίδας

3. Μειώστε το ποσοστό εγκατάλειψης

Το ποσοστό εγκατάλειψης είναι το ποσοστό των χρηστών που “εγκαταλείπουν” πριν κάνουν κλικ σε έναν άλλο σύνδεσμο. Κοιτάζουν μια σελίδα και μετά εξαφανίζονται. Θυμηθείτε, θέλουμε οι χρήστες να παραμείνουν και να εξερευνήσουν. Σε τελική ανάλυση, οι πιο αφοσιωμένοι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από εσάς.

Πως να το κάνεις: Η πρώτη μου συμβουλή είναι να ελέγξετε την ταχύτητα του διακομιστή του ιστότοπού σας. Οι επισκέπτες είναι λιγότερο πιθανό να «αναπηδήσουν» όταν ο ιστότοπός σας φορτώνεται γρήγορα. Το δεύτερο αφορά το περιεχόμενο και την αφοσίωση. Διατηρήστε τους χρήστες στον ιστότοπό σας με βαθύ, ελκυστικό περιεχόμενο. Χρησιμοποιήστε την τεχνική “σχετικά άρθρα” για να βεβαιωθείτε ότι οι χρήστες κάνουν κλικ σε περισσότερες από μία σελίδες.

Πώς να το μετρήσετε: Καλό Google Analytics. (Το παρακάτω παράδειγμα είναι ένα κακό ποσοστό εγκατάλειψης – δοκιμάστε να στοχεύσετε το 50% και, στη συνέχεια, πιέστε το όλο και πιο κάτω

Ποσοστό αναπήδησης

4. Συνδρομητές email

Όλα τα μεγαλύτερα ονόματα στο μάρκετινγκ συμφωνούν σε ένα πράγμα: οι συνδρομητές email είναι η πιο προσοδοφόρα πτυχή της διαδικτυακής επιχείρησής σας. Πάρτε το Appsumo που είχε αυτό να πει για τη λίστα email τους: «Το AppSumo.com είναι μια 7-αριθμητική επιχείρηση και το 90% + προέρχεται από email».

Οι συνδρομητές στη λίστα email σας είναι οι «πιο καυτοί» δυνητικοί πελάτες σας. Ενδιαφέρονται για αυτό που έχετε να προσφέρετε και είναι πιο πιθανό να κάνουν μετατροπή. Επιπλέον, μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας μαζί τους – απευθείας στα εισερχόμενά τους μέσω email. Η ενίσχυση των συνδρομητών σας είναι ουσιαστικός στόχος.

Πως να το κάνεις: Αυξήστε τον αριθμό των κουτιών εγγραφής στον ιστότοπό σας. Χρησιμοποιήστε κουτιά πλευρικού πίνακα, μπάρα γεια και αναδυόμενα παράθυρα (όπου χρειάζεται). Προσφέρετε ένα κίνητρο όπως ένα δωρεάν μάθημα, eBook ή καλύτερα, αλλά “αναβάθμιση περιεχομένου”.

Πώς να το μετρήσετε: Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, δημιουργήστε έναν λογαριασμό MailChimp, Aweber ή Campaign Monitor. Θα παρακολουθούν τους συνδρομητές σας και θα παρακολουθούν την ανάπτυξη της λίστας σας. Εδώ είναι ο οδηγός μας για τη δημιουργία της λίστας email σας & στέλνοντας το πρώτο σας ενημερωτικό δελτίο. (MailChimp φαίνεται παρακάτω)

συνδρομητές

5. Ανοιχτή τιμή μέσω email και αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων

Με την αύξηση του συνδρομητή σας, ας τους στείλουμε κάποια email! Όπως πάντα, θα πρέπει να θέσουμε και κάποιους νέους στόχους εδώ. Ποια είναι η τρέχουσα ανοιχτή τιμή σας; Και ποιο ποσοστό αυτών που το ανοίγουν κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας?

Ας προσπαθήσουμε να το διπλασιάσουμε. Ο Neil Patel ανακάλυψε ότι «από όλα τα κανάλια μάρκετινγκ που έχει δοκιμάσει, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ξεπερνά συνεχώς όλα». Αυξάνοντας τις ανοιχτές τιμές και τις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων θα συμπιέσετε επομένως την επιπλέον αξία από τη λίστα συνδρομητών σας.

Πως να το κάνεις: Υπάρχουν όλα τα είδη κόλπων εδώ. Ξεκινήστε με μια ενδιαφέρουσα γραμμή θέματος για να αυξήσετε το ανοιχτό σας ποσοστό. Η χρήση του ονόματος του συνδρομητή γενικά αυξάνει και το ανοιχτό ποσοστό. Όσον αφορά τα κλικ, κάντε τους τίτλους και τις εικόνες συναρπαστικές. Ή προσφέρετε έκπτωση που οδηγεί στον ιστότοπό σας.

Πώς να το μετρήσετε: Επιστρέψτε στον διαχειριστή email σας (σε αυτήν την περίπτωση, MailChimp). Κάντε κλικ στις αναφορές σας και μετρήστε τη βελτίωση στην ανοιχτή αναλογία και στα κλικ.

ανοιχτή τιμή

6. Οπαδοί των κοινωνικών μέσων

Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο ισχυρά είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιχείρησή σας. Περισσότεροι θαυμαστές του Facebook σημαίνει ότι το περιεχόμενό σας θα το βλέπουν περισσότερα άτομα. Αυτό σημαίνει περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Οι υψηλότεροι οπαδοί Twitter και Instagram σημαίνει μεγαλύτερη προσέγγιση για την επωνυμία σας.

Αφορά επίσης την αντίληψη. Οι μεγάλοι αριθμοί οπαδών σας κάνουν να φαίνεστε πιο έγκυροι. Οι πελάτες εμπιστεύονται μάρκες με μεγαλύτερους αριθμούς. Είναι κοινωνική απόδειξη.

Πως να το κάνεις: Και πάλι, όλα ξεκινούν με υπέροχο περιεχόμενο. Δημιουργήστε περιεχόμενο που θέλουν να μοιραστούν οι χρήστες. Ακολουθήστε μια καθημερινή προσέγγιση για να αυξήσετε τους αριθμούς κοινωνικών μέσων σας με τακτικές δημοσιεύσεις. Ενθαρρύνετε ενεργά την κοινή χρήση και προσθέστε κουτιά “like” και “follow” στον ιστότοπό σας. Διαβάστε την πρόσφατη ανάρτησή μας σχετικά με τους αυξανόμενους οπαδούς του Twitter για να μάθετε περισσότερα.

Πώς να το μετρήσετε: Το Facebook διαθέτει μια πολύ εξελιγμένη ενότητα “πληροφοριών” για την παρακολούθηση της μηνιαίας αύξησης των οπαδών της σελίδας σας. Το Twitter διαθέτει επίσης μια ενότητα «Analytics» με αριθμό ακολούθων από μήνα σε μήνα. Για άλλες πλατφόρμες, ίσως χρειαστεί να το κάνετε χειροκίνητα.

Οπαδοί του Facebook

7. Κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και αριθμοί κλικ

Όπως ανέφερα προηγουμένως, οι αριθμοί δεν είναι καλοί αν δεν κάνουν κάτι. Μπορεί να έχετε πολλούς οπαδούς, αλλά τους αρέσει, μοιράζονται και αλληλεπιδρούν με τις αναρτήσεις σας; Κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας; Η αφοσίωση δείχνει πόσο πολύτιμοι είναι οι ακόλουθοί σας. Είναι ενεργά και αφοσιωμένα?

Πως να το κάνεις: Να είσαι ενεργός. Κανε ερωτησεις. Εμπνεύστε τη συζήτηση. Ανοίξτε μια συνομιλία. Απαντήστε σε tweets και ερωτήσεις. Δημιουργήστε μια προσωπικότητα και όχι απλώς την απόρριψη περιεχομένου.

Πώς να το μετρήσετε: Και πάλι, ρίξτε μια ματιά στις πληροφορίες του Facebook ή του Twitter. Δείτε πόσα άτομα έχουν κάνει κλικ ή έχουν αλληλεπιδράσει με τις πρόσφατες δημοσιεύσεις σας. Μπορείτε να το μετρήσετε ως ποσοστό των συνολικών ακόλουθων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Google Analytics για να δείτε πόσους επισκέπτες φτάνουν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δέσμευση FB

8. Κατάταξη αναζήτησης

Η Google διατηρεί το κλειδί για τεράστια, ανεκμετάλλευτη κίνηση. Αλλά είναι ένας δύσκολος δρόμος προς την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων, γι ‘αυτό εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είναι υπέροχο. Ορίστε έναν στόχο να χτυπήσετε την πρώτη σελίδα στο Google για τουλάχιστον μία από τις λέξεις-κλειδιά σας.

αναζήτηση κατάταξη λέξεων-κλειδιών

(πηγή εικόνας)

Πως να το κάνεις: Ξεκινήστε επιλέγοντας λέξεις-κλειδιά υψηλής στόχευσης για τον ιστότοπό σας και χρησιμοποιήστε τις για να βελτιστοποιήσετε το SEO του ιστότοπού σας. Σκεφτείτε βελτιστοποιημένο περιεχόμενο και δομή ιστότοπου. Θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε μια στρατηγική backlinks, χρησιμοποιώντας θέσεις επισκεπτών και διάφορες άλλες μεθόδους για να δημιουργήσετε εσωτερικούς συνδέσμους πίσω στον ιστότοπό σας. Κατά τη γνώμη μου, το Backlinko είναι ο μοναδικός καλύτερος πόρος για SEO, οπότε ακολουθήστε τους πολλούς οδηγούς τους.

Πώς να το μετρήσετε: Αυτό απαιτεί κάποια μη αυτόματη αναζήτηση. Πραγματοποιήστε αναζήτηση στο Google για τις λέξεις-κλειδιά σας, είτε πρόκειται για “premium ακουστικά”, “vintage φορέματα” ή “Facebook marketing” και μετακινηθείτε στα αποτελέσματα για να βρείτε τη σελίδα σας. Εάν δεν έχετε ακόμη σκεφτεί το SEO, θα μπορούσε να είναι βαθιά στην άβυσσο των αποτελεσμάτων Google. Καθώς προχωρά το έτος, ελέγξτε για να δείτε αν ανεβαίνετε στις σελίδες αποτελεσμάτων.

9. Βελτιώστε την ποιότητα του περιεχομένου σας

Η αύξηση της παραγωγής περιεχομένου σας θα βοηθήσει την επιχείρησή σας σε γενικές γραμμές. Θα αυξήσει την εξουσία σας. Θα αυξήσει την κίνηση και θα προσεγγίσει νέους πελάτες. Το ίδιο το περιεχόμενο θα δημιουργήσει δυνητικούς πελάτες και μετατροπές. Είναι επίσης ένας στρογγυλός τρόπος για να βελτιώσετε την κατάταξή σας.

content_strategy

(πηγή εικόνας)

Ωστόσο, θα παρατηρήσετε πώς αυτός είναι ο μόνος στόχος που δεν έχει ποσοτικό αριθμό. Υπάρχει ένας λόγος για αυτό. Η ποσότητα του περιεχομένου δεν είναι πραγματικά τόσο σημαντική. Η εκτόξευση 1.000 αναρτήσεων ιστολογίου πριν από το τέλος του έτους δεν θα σας βοηθήσει. Αυτό που θα βοηθήσει είναι ποιοτικό, σε βάθος, μοναδικό περιεχόμενο. Ο στόχος σας εδώ δεν είναι περισσότερο περιεχόμενο. Είναι καλύτερο περιεχόμενο.

Πώς να το μετρήσετε: Λοιπόν, αυτό δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς. Μπορείτε να μετρήσετε την πρόοδό σας από το πόσο καλά αποδίδει το περιεχόμενο από την άποψη των κοινοποιήσεων, των αναγνωστών και του «χρόνου-στον ιστότοπο». Μπορείτε επίσης να το μετρήσετε με το παλιό σας περιεχόμενο. Είναι σε βάθος (τουλάχιστον 1.000 λέξεις); Είναι γεμάτο με πολυμέσα όπως εικόνες, βίντεο και γραφήματα; Βασίζεται σε δεδομένα ή μελέτες περιπτώσεων; Έχει μοναδική γωνία?

Πως να το κάνεις: Πρώτα απ ‘όλα, ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές. Περισσότερο μήκος, περισσότερες λεπτομέρειες, περισσότερη έρευνα και πολυμέσα. Κοιτάξτε τι υπάρχει ήδη εκεί έξω στη θέση σας. Ξεκινήστε να το βελτιώσετε και να προσθέσετε αξία. Ορίστε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα σύνταξης και ακολουθήστε το.

10. Πωλήσεις και λήψεις

Προφανώς, το τελικό παιχνίδι είναι να αυξήσετε τις πωλήσεις ή / και τις λήψεις σας. Και παρόλο που είναι ίσως το πιο σημαντικό, υπάρχει ένας λόγος που έχω αφήσει αυτόν τον στόχο μέχρι το τέλος. Αν εστιάσετε σε όλους τους παραπάνω στόχους, θα αυξήσετε άμεσα τις πωλήσεις και τις λήψεις σας χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε.

Τούτου λεχθέντος, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μερικά επιπλέον κόλπα:

Πως να το κάνεις: Εξετάστε τη γκάμα των προϊόντων σας. βεβαιωθείτε ότι έχετε προσιτά είδη για να προσελκύσετε νέους πελάτες. Πειραματιστείτε με νέες εικόνες, αντίγραφο και τοποθέτηση των κουμπιών “αγορά”. Προσφέρετε πωλήσεις και εκπτώσεις και μεταπωλήστε στους υπάρχοντες πελάτες σας.

Πώς να το μετρήσετε: Όποιος μηχανισμός φιλοξενεί το ηλεκτρονικό σας κατάστημα ή το κέντρο λήψης θα πρέπει να αντλεί αξιόπιστα στοιχεία. Το Shopify (όπως φαίνεται παρακάτω) αναλύει τις πωλήσεις ως εξής:

απόδοση παραγγελίας

(πηγή εικόνας)

11. Μετατροπές

Οι ακαθάριστες πωλήσεις ή οι λήψεις είναι μια καλή ένδειξη του πόσο καλά αποδίδει η επιχείρησή σας. Αλλά δίνω επίσης μεγάλη προσοχή στο ποσοστό μετατροπών. Αυτό είναι το ποσοστό των επισκεπτών του ιστότοπου που αγοράζουν ή κατεβάζουν.

Βελτιώνοντας τις μετατροπές σας, κερδίζετε περισσότερη αξία από κάθε επισκέπτη. Δεν χρειάζεται να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα, απλά πρέπει να πείσετε αυτά που βρίσκονται ήδη στον ιστότοπό σας. Είναι ευκολότερο.

Πελάτης-IO-δωρεάν-σε-μετατροπή-τιμή

(πηγή εικόνας)

Πως να το κάνεις: Προσαρμόστε το αντίγραφο, την εμφάνιση και την τοποθέτηση των παρότρυνσης για δράση σας έως ότου είναι μαγνητικά. Προσθέστε κοινωνικές αποδείξεις ή μαρτυρίες για να ανακουφίσετε την διστακτικότητα του επισκέπτη σας. Κάντε τη διαδικασία πληρωμής / λήψης / εγγραφής σας απρόσκοπτη και εύκολη.

Πώς να το μετρήσετε: Χρησιμοποιήστε το Google Analytics για να ορίσετε “στόχους”. Αυτό θα παρακολουθεί το ποσοστό μετατροπών σας και θα σας αφήσει να διατηρήσετε ένα αρχείο για την απόδοσή του.

12. Απόδοση επένδυσης διαφήμισης

“Πρέπει να ξοδέψεις χρήματα για να βγάλεις λεφτά!” Αυτό ισχύει πολύ συχνά. Αλλά το πιο σημαντικό, πρέπει να ξοδέψετε χρήματα καλά. Είναι πολύ εύκολο να σπαταλάτε χρήματα όταν χρησιμοποιείτε διαφημίσεις Facebook ή Google. Ορίστε ως στόχο να κερδίσετε μεγαλύτερη απόδοση από κάθε δεκάρα που ξοδεύετε για διαφήμιση.

facebook-διαφήμιση

(πηγή εικόνας)

Πώς να κάνω it: Δοκιμή A / B κάθε διαφημιστικής καμπάνιας προτού την προβάλλετε ζωντανά. Μετρήστε ποιο αντίγραφο και εικόνες λειτουργούν καλύτερα. Βεβαιωθείτε ότι η σελίδα προορισμού στέλνετε άτομα σε πραγματικά μετατροπές και τροποποιήστε την έως ότου γίνει. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε μεγαλύτερη αξία από τα διαφημιστικά σας χρήματα.

Πώς να το μετρήσετε: Χρησιμοποιήστε ένα απλό ποσοστό εδώ. Πόσα έσοδα δημιουργείτε από μία διαφήμιση στο Facebook; Καθώς κάνετε βελτιώσεις και τροποποιήσεις, παρακολουθήστε πώς βελτιώνεται αυτό το ποσοστό.

Μάθε περισσότερα: Πώς να δημιουργήσετε την πρώτη σας σελίδα προορισμού (+ 14 συμβουλές για βελτιστοποίηση για μετατροπές!)

13. Αξία δολαρίου κάθε πελάτη

Ας υποθέσουμε ότι έχετε 100 πελάτες τον περασμένο μήνα. Συνολικά, ξόδεψαν 1.000 $. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πελάτης ξόδεψε κατά μέσο όρο 10 $. Αυτή είναι η «αξία του δολαρίου» κάθε πελάτη. Στόχος να αυξήσετε αυτό το ποσό, έτσι ώστε κάθε πελάτης να ξοδεύει περισσότερα.

Πως να το κάνεις: Χρησιμοποιήστε το “up selling” για να ενθαρρύνετε την ώθηση αγοράς στο ταμείο. Προσφέρετε αναβαθμίσεις και ομαδοποιήστε συναφή αντικείμενα μαζί για να προσελκύσετε κάθε πελάτη να ξοδέψει περισσότερα.

Πώς να το μετρήσετε: Χρησιμοποιήστε τον μηχανισμό καταστήματός σας για να παρακολουθείτε τα μηνιαία έσοδά σας. Διαιρέστε τον με τον αριθμό των μηνιαίων πελατών και voila, αυτή είναι η αξία του δολαρίου σας. Κάντε αυτόν τον υπολογισμό μία φορά το μήνα και καταγράψτε την ανάπτυξή του.

Ορίζοντας αυτούς τους μεγάλους, φιλόδοξους στόχους, θα αυξήσετε την επισκεψιμότητά σας, θα αυξήσετε την προσέγγιση χρηστών και θα αυξήσετε τις πωλήσεις με μεγάλο τρόπο.

Θυμηθείτε, ορίστε ένα ρεαλιστικό, αλλά φιλόδοξο σχήμα για να ξεκινήσετε. Στη συνέχεια, χωρίστε το σε μικρότερους μηνιαίους στόχους.

Στη συνέχεια, γράψτε τους εβδομαδιαίους και ημερήσιους στόχους που θα σας οδηγήσουν εκεί. Καλή τύχη και πείτε μας πώς θα προχωρήσετε!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me