14 τεχνάσματα φωτισμού για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας

Αυτή η σειρά ιστολογίων σχετικά με την ταχύτητα του ιστότοπου ήταν μια διασκεδαστική διαδρομή.


Μέχρι στιγμής, μάθαμε ότι η Amazon θα έχασε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια (!) Εάν ο ιστότοπός τους επιβραδύνθηκε.

Μάθαμε επίσης τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια για να προκαλέσει επιβράδυνση του ιστότοπου.

Μας φέρνει στο φυσικό μας συμπέρασμα: πώς ακριβώς μπορείτε να επιταχύνετε τα πράγματα; Καλύπτουμε τα πάντα, από την ταχύτητα του διακομιστή, μέχρι τη βελτιστοποίηση και μερικά επιπλέον μπόνους στο μεταξύ.

Αρχικά, ας ανακεφαλαιώσουμε τι προκαλεί αργή ταχύτητα:

Όταν φορτώνετε τον ιστότοπό μου εδώ στο Bitcatcha, το πρόγραμμα περιήγησής σας (Firefox, Safari, Chrome κ.λπ.) ξεκινά μια συνομιλία με τον διακομιστή ιστού μου.

Πρόγραμμα περιήγησης: «Γεια σου διακομιστής ιστού! Μπορείτε να μου πάρετε όλα τα κομμάτια για να εμφανίσω το Bitcatcha.com; “

Διακομιστής: “Σίγουρα, επιτρέψτε μου να τα βρω και να τα στείλω”.

Στη συνέχεια, ο διακομιστής ιστού τοποθετεί όλα τα μέρη του ιστότοπου σε μια σήραγγα και τα στέλνει στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να το φορτώσει.

Ακούγεται αρκετά απλό, αλλά αυτό είναι που θα επιβραδύνει τα πράγματα:

 • Ένας τεμπέλης διακομιστής που διαρκεί για να ανταποκριθεί σε αιτήματα.
 • Ένας διακομιστής που διαχειρίζεται ταυτόχρονα ανταλλακτικά για πολλούς άλλους ιστότοπους.
 • Πολλά μεγάλα «μέρη» του ιστότοπου που το καθένα πρέπει να βρεθεί και να στείλει στο τούνελ.
 • Μια πολυσύχναστη σήραγγα.

Υπάρχουν πολλά που μπορούν να πάνε στραβά εδώ. Λοιπόν, πώς επιταχύνουμε τα πράγματα?

Επιταχύνετε τον ιστότοπό σας

Μέρος 1: Κάντε τον διακομιστή σας πιο γρήγορο

1. Αναβάθμιση σε καλύτερο web host (δηλ. Καλύτερο διακομιστή)

Ο οικοδεσπότης Ιστού σας είναι η εταιρεία που παρέχει το διακομιστή. Είναι σαν να νοικιάζετε ένα οικόπεδο διαδικτύου, όπου θα αποθηκεύετε όλα τα μέρη του ιστότοπου.

Οι περισσότεροι από εμάς τείνουν να αγοράζουν το φθηνότερο οικόπεδο που βρίσκουμε. Αλλά δεν είναι απαραίτητα μια σοφή λύση.

Οι φτηνοί διαδικτυακοί οικοδεσπότες ενοικιάζουν διακομιστές που είναι πολυσύχναστοι και μικροί. Θυμηθείτε, θέλετε ο διακομιστής σας να ανταποκρίνεται γρήγορα σε αιτήματα και να στέλνει γρήγορα τον ιστότοπό σας στο τούνελ στο πρόγραμμα περιήγησης.

Σημείωση

Ρίξτε μια ματιά στη λίστα των ταχύτερων web hosting με βάση τον χρόνο απόκρισης του διακομιστή τους.

2. Μετάβαση από κοινόχρηστη φιλοξενία σε VPS

Οι φτηνοί οικοδεσπότες Ιστού θα τοποθετήσουν τον ιστότοπό σας σε έναν διακομιστή μαζί με πολλούς άλλους ιστότοπους. Ονομάζεται κοινόχρηστη φιλοξενία και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το πολεμήσετε για πόρους.

Εάν ένας ιστότοπος λάβει ξαφνικά πολλή κίνηση, πρόκειται να επιβραδύνει τη δική σας, ενώ αυξάνει το εύρος ζώνης.

Μεταβαίνοντας σε έναν VPS (έναν εικονικό ιδιωτικό διακομιστή) ή (τουλάχιστον έναν κοινόχρηστο διακομιστή υψηλού επιπέδου όπως το SiteGround), ο οικοδεσπότης Ιστού σας θα φράξει μια γωνία του κοινόχρηστου διακομιστή μόνο για εσάς. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για άλλους ιστότοπους που κλέβουν τους πόρους σας.

3. Μετακινήστε τον διακομιστή πιο κοντά στο κοινό σας

Κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ στον ιστότοπό σας, ο διακομιστής σας πρέπει να στέλνει τις πληροφορίες σε ολόκληρο τον πλανήτη στην οθόνη του υπολογιστή του.

Εάν ο διακομιστής βρίσκεται στην άλλη πλευρά του κόσμου, αυτό θα πάρει πολύ χρόνο. Εάν γνωρίζετε από πού προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της επισκεψιμότητάς σας, ζητήστε από τον οικοδεσπότη Ιστού σας να τοποθετήσει τον ιστότοπό σας σε έναν διακομιστή που βρίσκεται πιο κοντά στο κύριο κοινό σας.

4. Χρησιμοποιήστε ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου

Το πρόβλημα με την προσέγγιση του διακομιστή σας σε ένα συγκεκριμένο κοινό, είναι ότι κάποιος θα χάσει. Εάν μετακινήσετε τον διακομιστή σας στην Καλιφόρνια, οι Αυστραλοί επισκέπτες σας θα λάβουν αργό χρόνο φόρτωσης. Το ίδιο και οι Ευρωπαίοι επισκέπτες σας.

Ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου ή CDN τοποθετεί τα δεδομένα σας σε διακομιστές σε όλο τον κόσμο. Έτσι, όταν κάποιος κάνει κλικ στον ιστότοπό σας, ο πλησιέστερος διακομιστής στέλνει τις πληροφορίες.

Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες σας έχουν μια εξαιρετικά γρήγορη ταχύτητα όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο. (Για την αναφορά σας, χρησιμοποιώ το Cloudflare εδώ στο Bitcatcha.)

5. Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση “Διατήρηση ζωντανής”

Όταν ο διακομιστής σας στέλνει τα αρχεία του ιστότοπού σας κάτω από τη σήραγγα, κάθε μέρος ταξιδεύει ξεχωριστά. Το φύλλο στυλ CSS, το λογότυπό σας, κάθε μια από τις εικόνες σας κ.λπ..

Προφανώς, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τους στείλετε όλα στην ίδια μεγάλη σήραγγα.

Εκεί μπαίνει η ρύθμιση “keep live”. Όταν είναι ενεργοποιημένη, η κύρια σήραγγα παραμένει αναμμένη και όλα έρχονται στην ίδια σύνδεση. (Αυτό είναι εξαιρετικά γρήγορο).

Αλλά όταν η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη, πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα σήραγγα για κάθε στοιχείο. (Αυτό είναι εξαιρετικά αργό).

Οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού διατηρούν αυτήν τη ρύθμιση ενεργοποιημένη (η οποία είναι καλή), αλλά μερικές φορές οι κοινόχρηστοι οικοδεσπότες κλείνουν τις συνδέσεις χωρίς προειδοποίηση.

Μέρος 2: Βελτιστοποίηση στοιχείων ιστότοπου

Τώρα που έχουμε κάνει τον διακομιστή σας όσο το δυνατόν γρηγορότερο και αποδοτικότερο, πώς βελτιστοποιούμε τα ίδια τα μέρη του ιστότοπου?

6. Μειώστε το χρόνο μετ ‘επιστροφής (RTT)

Το πρόγραμμα περιήγησής σας πρέπει αυτήν τη στιγμή να ζητά από τον διακομιστή για κάθε στοιχείο, ένα κάθε φορά. Το λογότυπό σας, έπειτα κάθε μία από τις εικόνες και, στη συνέχεια, το φύλλο στυλ CSS.

Ο χρόνος που απαιτείται για τη λήψη του είναι ένα ταξίδι μετ ‘επιστροφής.

Όσο περισσότερα ταξίδια μετ ‘επιστροφής πρέπει να κάνετε, τόσο περισσότερο χρειάζεται να φορτωθεί ολόκληρος ο ιστότοπος. Είναι σαν να συσκευάζεις το αυτοκίνητό σου με κουτιά και να τα μετακινείς σε ένα νέο σπίτι.

Όσο περισσότερα κουτιά έχετε, τόσο περισσότερα μετ ‘επιστροφής πρέπει να κάνετε. Η λύση? Μειώστε την ποσότητα των κουτιών που παίρνετε.

Μειώστε την ποσότητα των στοιχείων που πρέπει να στείλει ο διακομιστής σας στο τούνελ. Λιγότερες εικόνες, λιγότερος κωδικός, λιγότερα πρόσθετα.

7. Ενεργοποιήστε τη συμπίεση στον ιστότοπό σας

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο ο αριθμός των κουτιών. Είναι πόσο βαρύ είναι. Εάν όλα τα στοιχεία σας είναι μεγάλα και βαριά, θα καταλάβετε πολύ χώρο στη σήραγγά σας. Θα κινηθούν επίσης πιο αργά. Είναι σαν να συσσωρεύονται τα φορτηγά. Κάθε γεμάτο βαριά κουτιά.

Ευτυχώς, μπορείτε να συμπιέσετε τον ιστότοπό σας και όλα όσα υπάρχουν σε αυτόν. Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το Gzip. (Αναγνωρίζεται από το 90% των προγραμμάτων περιήγησης. – Αυτό είναι σχεδόν όλοι εκτός από μερικούς περιπλανώμενους που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer 4.)

Τα χοντρό κομμάτια του ιστότοπού σας είναι οι εικόνες, HTML, CSS και Javascript. Συμπιέζοντάς τα, μπορείτε να μειώσετε το μέσο βάρος του ιστότοπού σας κατά τη μεταφορά του.

Διασκεδαστικό γεγονός

Το μέσο βάρος ενός ιστότοπου είναι 2MB, αλλά αυξάνεται κάθε χρόνο.

8. Βελτιστοποιήστε τις εικόνες σας

Οι εικόνες είναι συνήθως το βαρύτερο μέρος κάθε ιστότοπου. Είναι το μεγαλύτερο, παχύτερο, πιο αργό στοιχείο φόρτωσης.

Ξεκινήστε περικόπτοντάς τα στο ακριβές μέγεθος που χρειάζεστε. Μην ανεβάζετε τεράστιες εικόνες και μειώστε τις στο HTML. Απλώς ανεβάστε τα στο σωστό μέγεθος.

Επίσης, συμπιέστε τις εικόνες σας πριν ανεβάσετε. Εάν χρησιμοποιείτε WordPress, πρόσθετα όπως το WP Smush θα μπορούσαν να μειώσουν το μέγεθος της εικόνας κατά 80%!

9.… Ή φτιάξτε ξωτικά

Το sprite είναι μια μοναδική εικόνα που περιέχει πολλές μικρές εικόνες. Είναι υπέροχο για κοινή χρήση κουμπιών ή άλλων στοιχείων εικόνας.

Τώρα, ο ιστότοπός σας πρέπει απλώς να υποβάλει ένα αίτημα και όχι δέκα ξεχωριστά. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CSS για να επιλέξετε ποια μέρη της εικόνας θα εμφανίζονται πού.

10. Περικοπή του κωδικού σας

Το HTML είναι πυκνό και βαρύ. Είναι επίσης απίστευτα επαναλαμβανόμενο. Το CSS είναι λίγο πιο απλοποιημένο, αλλά πολλά από αυτά είναι περιττό.

Ήρθε η ώρα να διαβάσετε τον κωδικό σας με μια λεπτή χτένα δοντιών και να απαλλαγείτε από όλα τα περιττά κομμάτια.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα πρότυπο από WordPress, Tumblr κ.λπ., τότε πιθανότατα υπάρχουν πολλά κώδικα που δεν χρησιμοποιείτε. Αυτά τα πρότυπα έχουν δημιουργηθεί για να σας δώσουν πολλές επιλογές για λειτουργικότητα. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν τα χρειαζόμαστε όλα.

Να είσαι αδίστακτος!

11. Απεγκαταστήστε άχρηστα πρόσθετα (WordPress)

Όλοι έχουμε πειραματιστεί με τόνους προσθηκών όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά συχνά, ξεχνάμε να τα καταργούμε.

Κάθε προσθήκη είναι ένα άλλο αίτημα διακομιστή. Είναι ένα άλλο πακέτο που εμποδίζει τη σήραγγα υψηλής ταχύτητας.

Εάν δεν το χρησιμοποιείτε, απενεργοποιήστε το.

12. Μειώστε τις ανακατευθύνσεις

Για κάθε ανακατεύθυνση, τα πακέτα σας ανεβαίνουν και κατεβαίνουν τη σήραγγα δύο φορές. Εκτός αν πρέπει απολύτως, μην χρησιμοποιείτε ανακατευθύνσεις στον ιστότοπό σας.

Μέρος 3: Πρόσθετα μπόνους

13. Μειώστε τις αναζητήσεις DNS

Υπάρχει ένα μέρος της διαδικασίας για την οποία δεν έχουμε συζητήσει ακόμη. Συμβαίνει ακριβώς από την αρχή.

Προτού το πρόγραμμα περιήγησής σας ξεκινήσει τη συνομιλία με τον διακομιστή, πρέπει να βρει την τοποθεσία του διακομιστή (Βρίσκοντας τη διεύθυνση IP του). Είναι σαν να αναζητάτε τον αριθμό του διακομιστή στον τηλεφωνικό κατάλογο. Αυτό χρειάζεται λίγο χρόνο. (Συνήθως 20-120 χιλιοστά του δευτερολέπτου).

Χρειάζεται ακόμη περισσότερο αν υπάρχουν πολλά ονόματα τομέα που σχετίζονται με τον ιστότοπό σας. Τα συνήθη παραδείγματα περιλαμβάνουν: blog.yourwebsite.com ή πρόσθετους τομείς για εικόνες, φύλλα στυλ και αντικείμενα flash.

Εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας πρέπει να το κάνει πέντε φορές, μπορεί να χάσετε μισό δευτερόλεπτο. Διατηρήστε το σε όσο το δυνατόν λιγότερους τομείς.

14. Προσωρινή αποθήκευση προγράμματος περιήγησης

Φανταστείτε πόσο γρήγορα θα ήταν τα πράγματα εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας θα μπορούσε να διατηρήσει ένα αντίγραφο όλων των αρχείων του ιστότοπου. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα έπρεπε να επικοινωνείτε με τον διακομιστή κάθε φορά. Θα μπορούσε απλώς να τα φορτώσει από τη μνήμη.

Αυτό είναι το caching. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας «θυμάται» τον ιστότοπο. Όταν το φορτώνετε για δεύτερη φορά, είναι εξαιρετικά γρήγορο.

Φτου! Αυτή ήταν μια μεγαλύτερη ανάρτηση από το συνηθισμένο, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

Τώρα ξέρετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την ταχεία δημιουργία του ιστότοπού σας. Αυτά τα κόλπα θα μπορούσαν να ξυρίσουν δευτερόλεπτα από την ταχύτητα φόρτωσης.

Αυτό σημαίνει ευτυχείς επισκέπτες. Και αυτό σημαίνει περισσότερες πωλήσεις.

Οδηγός ταχύτητας WordPress

Εάν ο ιστότοπός σας έχει δημιουργηθεί με WordPress, έχουμε καταρτίσει έναν λεπτομερή οδηγό βήμα προς βήμα για την επιτάχυνση του WordPress. Χρησιμοποιούμε τα ακριβή βήματα για να φορτώσουμε το Bitcatcha.com σε 3 δευτερόλεπτα.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map