Ιστοσελίδες προορισμού. Αποτελούν ουσιαστικό μέρος κάθε καλής καμπάνιας μάρκετινγκ.

Αυξάνουν τις μετατροπές, αυξάνουν τις πωλήσεις και ενθαρρύνουν τις εγγραφές. Δυστυχώς, είναι λίγο παρεξηγημένοι και σπάνια βελτιστοποιούνται στην πλήρη τους χωρητικότητα.

Πρώτα απ ‘όλα, ας απαντήσουμε στη μεγάλη ερώτηση:

Τι είναι μια σελίδα προορισμού?

ψωνίζω

Μια σελίδα προορισμού είναι μια προσαρμοσμένη ιστοσελίδα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη μετατροπή πελατών. Είναι εξαιρετικά συγκεκριμένη, στοχευμένη και βελτιστοποιημένη με λέιζερ για πωλήσεις ή εγγραφές.

Συχνά χρησιμοποιούνται για διοχέτευση επισκεπτών από διαφημιστικούς συνδέσμους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο Google.

Είναι μια αυτόνομη σελίδα που συνήθως δεν συνδέεται με την αρχική σας σελίδα ή τον υπόλοιπο ιστότοπό σας. Εάν οι χρήστες βρίσκονται στη σελίδα προορισμού σας, ενδιαφέρονται ήδη για το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Έχουν ήδη ενθουσιαστεί.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα μετατρέψετε, το οποίο μπορείτε να κάνετε με δύο βασικούς τρόπους:

  1. Δημιουργήστε δυνητικούς πελάτες μέσω μιας φόρμας εγγραφής
  2. Πουλήστε κάτι!

Πώς διαφέρει μια σελίδα προορισμού από την αρχική σελίδα?

Έχετε την τάση να βλέπετε πολλές διαφημίσεις στο Facebook και στο Google που οδηγούν άτομα σε μια αρχική σελίδα ιστότοπου. Αυτό είναι συχνά λάθος.

Μια αρχική σελίδα είναι πολύ γενική. Ο στόχος είναι να εισαγάγετε έναν παθητικό επισκέπτη στη συνολική επιχείρησή σας και να τους αφήσετε να εξερευνήσουν με τον δικό τους ρυθμό. Σε μια αρχική σελίδα, υπάρχουν πολλά διαφορετικά ταξίδια και αποτελέσματα των χρηστών.

Μια σελίδα προορισμού, ωστόσο, είναι εξαιρετικά συγκεκριμένη και στοχεύει σε μία μόνο προώθηση. Με μια σελίδα προορισμού, υπάρχει μόνο ένα πιθανό ταξίδι χρήστη. Θέλετε μόνο ΕΝΑ αποτέλεσμα: την πώληση ή την εγγραφή.

Λοιπόν, πώς προχωράμε στη δημιουργία μιας από αυτές τις σελίδες προορισμού?

ένα. Χρησιμοποιήστε μια προσθήκη WordPress

Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress για να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας, ίσως χρειαστεί να εργαστείτε εντός των ορίων του θέματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε απλά να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα. Μπορείτε να το σχεδιάσετε όπως θέλετε και να του δώσετε μια νέα διεύθυνση URL (περισσότερα σχετικά με αυτό σύντομα).

προσθήκη σελίδας προορισμού

Αν ψάχνετε για κάτι πιο ευέλικτο, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια προσθήκη σελίδας προορισμού. Ένα από τα καλύτερα είναι η κατάλληλη ονομασία “WordPress Landing Pages” που σας επιτρέπει να επιλέξετε από πρότυπα για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο σχέδιο. Σας επιτρέπει επίσης να εκτελείτε δοκιμές split A / B, κάτι που είναι βολικό για τη βελτιστοποίηση του ποσοστού μετατροπής.

σι. Εγκαταστήστε ένα θέμα μεταφοράς και απόθεσης του WordPress

Όταν πρόκειται για θέματα WordPress, οι επιλογές μεταφοράς και απόθεσης είναι οι πιο ευέλικτες και ευέλικτες εκεί έξω. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το Divi, το οποίο συμπεριλάβαμε στη λίστα των καλύτερων θεμάτων WordPress. Χρησιμοποιώντας το Divi, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να προσθέσετε μια νέα σελίδα προορισμού και να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη διάταξη χρησιμοποιώντας πλαίσια μεταφοράς και απόθεσης.

ντο. Πληρωμένες εναλλακτικές λύσεις

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εναλλακτική λύση επί πληρωμή, όπως Lander ή Leadpages. Κοστίζει λίγα χρήματα, αλλά σας βοηθά να δημιουργήσετε μια σελίδα προορισμού με απλές αναλυτικές οδηγίες. Δεν υπάρχει ανάγκη για σύνθετη κωδικοποίηση και χρειάζονται μόνο περίπου 30 λεπτά για να ξεκινήσετε να λειτουργεί. Υπάρχουν τόνοι υπαρχόντων προτύπων για να διαλέξετε και μπορείτε να τα τροποποιήσετε καθώς πηγαίνετε.

Leadpages®

Τώρα που έχουμε μειώσει τα βασικά, ας μιλήσουμε για βελτιστοποίηση. Πώς λαμβάνετε τις περισσότερες πωλήσεις και μετατροπές από τη σελίδα προορισμού σας?

14 συμβουλές για τη βελτιστοποίηση της σελίδας προορισμού για μετατροπές!

1. Επιλογή της διεύθυνσης URL

Ίσως να μην δώσετε μεγάλη προσοχή στην ανάμειξη λέξεων ή γραμμάτων στη διεύθυνση του ιστότοπου. Ωστόσο, έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από ό, τι νομίζετε. Πρώτα απ ‘όλα, μια καλή διεύθυνση URL είναι απαραίτητη για σκοπούς SEO. Σας επιτρέπει να συμπιέσετε τις σωστές λέξεις-κλειδιά και να βοηθήσετε την Google να βρει τον ιστότοπό σας.

Αλλά σε μια σελίδα προορισμού, παίζουν ακόμη μεγαλύτερο ρόλο. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση URL σας για να ενισχύσετε την παρότρυνση για δράση. Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε τη σελίδα προορισμού για να προωθήσετε τη νέα σας εφαρμογή. Σε αυτήν την περίπτωση, κάντε τη διεύθυνση url:

www.my-business.com/download-the-app

Είναι ένα απλό, υποσυνείδητο ώθηση στον επισκέπτη σας. Διατηρείτε πάντα τη διεύθυνση URL σύντομη, συγκεκριμένη και στο σημείο.

2. Θέστε έναν σαφή στόχο

Οι καλύτερες σελίδες προορισμού είναι συγκεκριμένες. Θυμηθείτε, αυτό δεν είναι το μέρος για να προσφέρετε πολλές προσφορές. Η σελίδα προορισμού έχει σχεδιαστεί για έναν μόνο σκοπό.

Όπως μπορείτε να δείτε στη σελίδα προορισμού του Code Academy παρακάτω, ο μοναδικός τους στόχος είναι η εγγραφή ατόμων στο πρόγραμμα. Κυριολεκτικά, δεν υπάρχει άλλος στόχος ή σύνδεσμος στη σελίδα προορισμού!

Σελίδα προορισμού Codecademy

Ποιος είναι ο μοναδικός σας στόχος; Επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν στη λίστα αλληλογραφίας σας; Λήψη της νέας εφαρμογής σας; Ή πουλάτε ένα νέο προϊόν; Επιλέξτε ένα και εστιάστε σε αυτό καθαρά.

3. Καταργήστε οτιδήποτε αποσπά την προσοχή από αυτόν τον στόχο

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων λένε συχνά ότι το 90% της δουλειάς τους κόβει τα πράγματα! Μόλις σχεδιάσετε τη σελίδα προορισμού, σκεφτείτε όλες τις περισπασμούς που μπορείτε να απαλλαγείτε.

Δείτε αυτό το παράδειγμα από το CampusTap. Είναι μια από τις πιο απλές, απλοποιημένες σελίδες προορισμού που έχω συναντήσει. Υπάρχουν μόνο τέσσερα στοιχεία σχεδίασης: ένας τίτλος, ένας εξηγητής, μια παρότρυνση για δράση και μια εικόνα. Τι άλλο χρειάζεστε?

Απλή σελίδα προορισμού

4. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άλλα σημεία εξόδου

Σε μια παραδοσιακή ιστοσελίδα, θέλετε πολλούς συνδέσμους για να βοηθήσετε τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τον ιστότοπό σας. Όμως, όταν πρόκειται για τη σελίδα προορισμού σας, θέλετε έναν μόνο σύνδεσμο: την παρότρυνση για δράση.

Δεν πρέπει να υπάρχουν σημεία εξόδου για να αποσπούν την προσοχή των επισκεπτών σας ή να τους οδηγούν κάπου αλλού. Το να μην έχετε εξωτερικούς συνδέσμους σε μια σελίδα είναι αρκετά αντίθετο, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε τους πελάτες σας.

Δεν υπάρχουν σημεία εξόδου

Εάν δεν μπορούν να κάνουν κλικ σε άλλο μέρος του ιστότοπου, είναι πολύ πιθανότερο να κάνουν κλικ στην παρότρυνση για δράση.

5. Μια ισχυρή παρότρυνση για δράση

Η παρότρυνση για δράση είναι το πιο σημαντικό μέρος της σελίδας προορισμού. Είναι το κουμπί “αγορά” ή το κουμπί “εγγραφή”. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο σημαντικό, αφιερώσαμε ένα ολόκληρο ιστολόγιο σε αυτό το μικρό στοιχείο.

Το να κάνετε τον επισκέπτη σας να κάνει κλικ σε αυτό το κουμπί είναι ο απώτερος στόχος. Κάντε το αντίγραφο γρήγορο, κατευθείαν στο σημείο και συναρπαστικό. Μιλήστε απευθείας με τους επισκέπτες σας, όπως αυτό το παράδειγμα από τους λαούς στο Crazy Egg.

Η παρότρυνση για δράση του Crazyegg

Σκεφτείτε επίσης το χρώμα και το σχέδιο. Τα καλύτερα χρώματα είναι κίτρινο, πορτοκαλί και πράσινο. Γιατί; Επειδή δημιουργούν μια καθαρή αντίθεση και ξεχωρίζουν από τη σελίδα. Τους τραβούν το μάτι κατευθείαν σε αυτά.

6. Μετατροπή με ένα κλικ

Οι καλύτερες σελίδες προορισμού έχουν μια απλή διαδικασία μετατροπής πελατών. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να μετατρέψετε άτομα με ένα μόνο κλικ.

Για παράδειγμα, στη σελίδα προορισμού σας, ενδέχεται να έχετε μια φόρμα εγγραφής. Όταν ένας πελάτης συμπληρώνει τις πληροφορίες του, προσπαθήστε να μην συμπεριλάβετε ένα δεύτερο ή τρίτο βήμα. Κάνοντας κλικ σε αυτήν την παρότρυνση για δράση πρέπει να είναι το τέλος της ανταλλαγής. Κάθε επιπλέον βήμα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, χάνετε μετατροπές. Κρατήστε το απλό.

7. Μπείτε στο μυαλό του κοινού σας

Μόλις ο επισκέπτης φτάσει στη σελίδα προορισμού σας, έχετε λίγα δευτερόλεπτα για να τους πείσετε να κάνουν το επόμενο βήμα. Ένας τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να μπείτε στο μυαλό τους!

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια σελίδα προορισμού που να συνδέεται μαζί τους αμέσως. Αξιοποιήστε τα συναισθήματά τους – ιδιαίτερα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Δείτε πώς το AwesomeTalk μπαίνει κατευθείαν στο μυαλό σας με την έξυπνη σελίδα προορισμού τους. Δεν περιγράφει την υπηρεσία – δεν χρειάζεται. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιεί τα φυσικά σας συναισθήματα για να εμπνεύσει το κλικ.

Αξιοποιήστε το συναίσθημα του κοινού

Οτιδήποτε αγγίζει τις συναισθηματικές αντιδράσεις κάποιου θα μπει στο μυαλό του και ελπίζουμε να τον πείσει να κάνουν περαιτέρω κλικ.

8. Συνοχή σχεδιασμού

Συνήθως, ένας επισκέπτης φτάνει στη σελίδα προορισμού σας μέσω ενός διαφημιστικού συνδέσμου. Οι διαφημίσεις στο Facebook είναι συχνά εξαιρετικές για διοχέτευση ατόμων προς μια σελίδα προορισμού. Σε αυτό το σημείο πρέπει να διατηρείτε τις εικόνες και το σχεδιασμό όσο το δυνατόν πιο συνεπή.

Με άλλα λόγια, χρησιμοποιήστε την ίδια εικόνα στη σελίδα προορισμού που χρησιμοποιήσατε στην ίδια την αγγελία. Χρησιμοποιήστε το ίδιο αντίγραφο και εξηγητή. Γιατί; Επειδή αυτό ενισχύει αυτόματα το μήνυμά σας ξανά και ξανά. Βοηθά επίσης στην εξομάλυνση του βήματος και σταματά τον πελάτη σας από το να αποσπούν την προσοχή.

9. Χρησιμοποιήστε προσφορές και εκπτώσεις

Όλοι αγαπούν μια καλή προσφορά ή έκπτωση. Θα μπορούσε να είναι ακριβώς το πράγμα που χρειάζεστε για να πείσετε κάποιον να εγγραφεί ή να αγοράσει το προϊόν σας. Το Netflix έχει μια από τις καλύτερες σελίδες προορισμού εκεί (σε αυτήν την περίπτωση, είναι επίσης η αρχική τους σελίδα). Και όλα βασίζονται στην βασική προσφορά στην καρδιά της επιχείρησης: μια δωρεάν δοκιμή μήνα.

Προσφορά και εκπτώσεις Netflix

Εάν διαθέτετε ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα προορισμού για να προωθήσετε την πώληση ενός συγκεκριμένου αντικειμένου. Ή χρησιμοποιήστε το για να συνδυάσετε παρόμοια αντικείμενα σε μία συμφωνία. Μια έκπτωση ή πώληση αυξάνει την πιθανότητα ότι ένας παθητικός επισκέπτης θα κάνει την αγορά.

10. Συμπεριλάβετε κοινωνική απόδειξη

Αν κάποιος έχει φτάσει στη σελίδα προορισμού σας, είναι σχεδόν πεπεισμένοι. Τους έχετε ήδη προκαλέσει ενδιαφέρον και τους δελεάσατε στη σελίδα εγγραφής σας. Απομένει μόνο ένα μικρό στρώμα τριβής. Υπάρχουν μερικές ερωτήσεις ή επιφυλάξεις που τους προκαλούν.

Είναι δική σας δουλειά να εξαλείψετε τυχόν τελευταίες κρατήσεις και να τις ξεπεράσετε! Ένας λαμπρός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με την κοινωνική απόδειξη. Με άλλα λόγια, εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να δείξετε πόσα άλλα άτομα χρησιμοποιούν το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Ενημερώστε τον επισκέπτη σας ότι άλλοι το χρησιμοποιούν και το αγαπούν.

Συμπεριλάβετε κοινωνική απόδειξη στη σελίδα προορισμού σας

Σε αυτό το παράδειγμα, η εφαρμογή λίστας υποχρεώσεων, το Todoist, σας υπενθυμίζει χαρούμενα ότι 2 εκατομμύρια άλλοι το χρησιμοποιούν ήδη. Είναι σχεδόν αρκετό για να σας κάνει να νιώσετε ότι μένετε εκτός!

Μπορείτε να κάνετε κάτι παρόμοιο αναφέροντας μαρτυρίες στη σελίδα προορισμού σας, ειδικά από μεγάλους πελάτες ή αγοραστές.

11. Βεβαιωθείτε ότι είναι φιλικό προς κινητά

Είναι το 2016 και σχεδόν δεν έπρεπε να το αναφέρω αυτό! Όμως, τόσες πολλές σελίδες προορισμού εξακολουθούν να μην είναι φιλικές προς κινητά. Με περισσότερο από το 50% του συνόλου της πρόσβασης στο Διαδίκτυο τώρα σε μια κινητή συσκευή, η σελίδα προορισμού σας πρέπει να φαίνεται ομαλή σε οποιαδήποτε συσκευή.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν η διοχέτευσή σας από μια διαφήμιση κοινωνικών μέσων. Ένας τεράστιος αριθμός χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποιείται σε μια κινητή συσκευή, επομένως αυτή η διαδικασία πρέπει να είναι απρόσκοπτη. Εάν δημιουργήσετε τη σελίδα προορισμού σας χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που εξήγησα στην αρχή του άρθρου, θα πρέπει όλοι να σας δώσουν την επιλογή να βεβαιωθείτε ότι είναι “ανταποκρινόμενη”.

Μην χάσετε μετατροπές, επειδή η σελίδα προορισμού σας είναι χάλια σε μια κινητή συσκευή!

12. Προσθήκη κουμπιών κοινής χρήσης

Μπορείτε να κερδίσετε ακόμη μεγαλύτερη αξία για τα χρήματα στη σελίδα προορισμού σας προσθέτοντας κουμπιά κοινής χρήσης. Συχνά, θα ξοδέψετε λίγα χρήματα για την προώθηση της σελίδας προορισμού στο Facebook ή στο Google. Ωστόσο, μόλις οι άνθρωποι αρχίσουν να πλημμυρίζουν, διευκολύνετέ τους να το μοιραστούν με τους φίλους τους.

Σε τελική ανάλυση, είναι δωρεάν προσφορά! Πάντα να ζητάτε από τους επισκέπτες σας να μοιράζονται τη σελίδα προορισμού, εάν βρίσκουν κάτι χρήσιμο. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, τα άτομα στο SaaS σας ενθαρρύνουν να μοιραστείτε το eBook τους μόλις το κατεβάσετε. Αυτό θα οδηγήσει σε αμέτρητες επιπλέον επισκέψεις στη σελίδα προορισμού.

Κουμπί κοινής χρήσης στη σελίδα προορισμού σας

13. Ταχύτητα

Μιλάμε πάντα για την ταχύτητα εδώ στο Bitcatcha. Σε τελική ανάλυση, η δοκιμή ταχύτητας διακομιστή είναι αυτό που κάνουμε καλύτερα! Ωστόσο, έχει σημασία όταν πρόκειται για τη σελίδα προορισμού σας. Οι τακτικοί αναγνώστες θα γνωρίζουν ότι ένας αργός ιστότοπος μπορεί να επηρεάσει δραστικά το ποσοστό μετατροπών σας.

Στην πραγματικότητα, οτιδήποτε πιο αργό από τρία δευτερόλεπτα μπορεί να μειώσει τις μετατροπές σας στο μισό. Καμία εταιρεία δεν μπορεί να χάσει τις μισές πιθανές πωλήσεις της. Ειδικά όταν είναι τόσο απλό να διορθώσετε το πρόβλημα ταχύτητάς σας. Εάν έχετε ακολουθήσει τις συμβουλές μέχρι στιγμής, η σελίδα προορισμού σας πρέπει να είναι απλή και σχετικά κενή. Αυτό πρέπει να κάνει τα πράγματα ωραία και γρήγορα. Εάν εξακολουθεί να είναι αργή, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τον υποκείμενο διακομιστή ή τον κεντρικό υπολογιστή σας.

14. Δοκιμή, δοκιμή, δοκιμή

Δεδομένου ότι η πρώτη σας προτεραιότητα είναι οι μετατροπές, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε πόσο καλά λειτουργεί. Σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι η εργασία της σελίδας προορισμού σας δεν έχει γίνει ποτέ! Υπάρχει πάντα μια νέα διάταξη για να δοκιμάσετε. Υπάρχει πάντα μια διαφορετική έγχρωμη παρότρυνση για δράση που μπορείτε να δοκιμάσετε. Υπάρχει πάντα μια διαφορετική φράση ή κομμάτι αντιγράφου για χρήση. Πάντα μια διαφορετική εικόνα.

Οποιοδήποτε μικρό τσίμπημα θα μπορούσε να έχει τεράστια επίδραση στη μετατροπή σας. Επομένως, εάν δεν είστε σίγουροι ποια διάταξη ή εικόνα είναι η πιο αποτελεσματική, αλλάξτε την και δοκιμάστε την απάντηση.

Δοκιμή AB

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία «στόχων» στο Google Analytics, μπορείτε να παρακολουθείτε ακριβώς πόσες μετατροπές λαμβάνετε σε οποιαδήποτε δεδομένη σελίδα. Κάθε φορά που κάνετε ένα τσίμπημα ή αλλαγή, παρακολουθείτε αν το ποσοστό μετατροπής κινείται πάνω ή κάτω.

Εάν χρησιμοποιείτε έναν από τους δημιουργούς της σελίδας προορισμού επί πληρωμή που αναφέρθηκε προηγουμένως, θα σας επιτρέπουν συχνά να δοκιμάζετε διαφορετικές επιλογές A / B προτού δεσμεύσετε για μια τελική σχεδίαση. Αν θέλετε τόνους μετατροπών, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε!

Οι σελίδες προορισμού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε τις μετατροπές σας και να αυξήσετε σημαντικά τις πωλήσεις και τις εγγραφές σας.

Δυστυχώς, εάν δεν τα βελτιστοποιήσετε σωστά, θα μπορούσαν να σας σπαταλήσουν πολλά χρήματα.

Είχατε τύχη με τις σελίδες προορισμού σας; Μη διστάσετε να μοιραστείτε τα μυστικά και τις συμβουλές σας στην ενότητα σχολίων.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me