Με συναρπάζει τα ποσοστά μετατροπών.

Επειδή μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας χωρίς να ξοδέψετε ούτε μια δεκάρα για επιπλέον μάρκετινγκ.

Αντί να κυνηγάτε νέους πελάτες, μπορείτε να ενισχύσετε τον ιστότοπό σας και να αξιοποιήσετε περισσότερο την υπάρχουσα επισκεψιμότητα.

Περιμένετε, ποια είναι τα ποσοστά μετατροπής?

Απλό, κάθε φορά που ο πελάτης σας κάνει κλικ στο «κουμπί αγοράς». Ή κάθε φορά που εγγράφονται στην υπηρεσία σας. Το ποσοστό μετατροπών σας είναι το ποσοστό των συνολικών επισκεπτών που κάνουν κλικ σε αυτό το πολύ σημαντικό κουμπί.

Ας ακολουθήσουμε το κυνήγι και να σας δείξουμε πώς μπορείτε να στείλετε το ποσοστό μετατροπών του ηλεκτρονικού εμπορίου σας.

1. Ρυθμίστε μικρότερες μετατροπές

Γνωρίζατε ότι το 90% των επισκεπτών του καταστήματός σας δεν είναι ακόμη έτοιμοι να αγοράσουν από εσάς; Χρειάζεται λίγος χρόνος για να χτίσετε αυτήν την εμπιστοσύνη και να πείσετε κάποιον να αγοράσει από εσάς.

Όμως, αντί να αποχαιρετάτε αυτό το 96%, ρυθμίστε μερικές μικρότερες μετατροπές στην πορεία – όπως μια εγγραφή μέσω email. Ακόμα κι αν δεν πραγματοποιήσετε την πώληση αμέσως, θα λάβετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα καλλιεργήσετε. και κάντε αυτήν τη μεγάλη μετατροπή αργότερα.

Marie Claire - μικρότερη μετατροπή

Ρίξτε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο η Marie Clare σας προσφέρει τις «50 καλύτερες συμβουλές ομορφιάς» σε αντάλλαγμα για μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Γνωρίζουν ότι οι δυνητικοί πελάτες τους θα το λατρέψουν και κάνουν μια μικρή μετατροπή.

Τελικά, αυτός ο συνδρομητής πιθανότατα θα αγοράσει από αυτούς. Η πλήρης μετατροπή ολοκληρώθηκε!

2. Αφαιρέστε τον κίνδυνο

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δύσπιστοι σχετικά με την αγορά από μια μικρή επιχείρηση που δεν έχουν ακούσει ποτέ. Το προσεκτικό ένστικτό μας ξεκινά και συχνά μιλάμε για αυτό.

Λάβετε λοιπόν τον κίνδυνο πριν ο πελάτης σας έχει την ευκαιρία να το σκεφτεί! Προβλέψτε γιατί ένας δυνητικός πελάτης μπορεί να διστάσει να αγοράσει το προϊόν σας. Ας υποθέσουμε ότι διευθύνετε ένα κατάστημα μόδας. Οι πελάτες σας ανησυχούν για τους ακόλουθους κινδύνους:

  1. τα ρούχα δεν θα ταιριάζουν σωστά
  2. δεν θα τους αρέσει όταν το δοκιμάζεις
  3. έχουν σπαταλήσει τα χρήματά τους κατά την παράδοση

Λοιπόν, αφαιρέστε αυτούς τους κινδύνους από τη λέξη «go».

Hugo Boss - Μειώστε τον κίνδυνο των πελατών

Ο Hugo Boss κάνει αυτό ακριβώς στην κορυφή της ιστοσελίδας του. Αμέσως, λένε στους πελάτες ότι μπορούν να επιστρέψουν το προϊόν δωρεάν. Και, θα κάνουν ακόμη και συμπληρωματικές αλλαγές για εσάς.

Εάν δεν σας αρέσουν τα ρούχα, παίρνετε τα χρήματά σας πίσω ή μπορείτε να τα αλλάξετε. Ο κίνδυνος και το άγχος έχουν φύγει.

3. Κοινωνική απόδειξη

Ένας άλλος τρόπος για να καταργήσετε αυτά τα προσεκτικά εμπόδια και να εξασφαλίσετε επιπλέον μετατροπές είναι με κοινωνική απόδειξη. Δείξτε στους επισκέπτες σας ότι αληθινοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ήδη το προϊόν σας.

Οι πελάτες είναι πρόβατα. τους αρέσει να γνωρίζουν ότι άλλα άτομα εμπιστεύονται την υπηρεσία σας!

Η Asos το κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε με τη λειτουργία #AsSeenOnMe. Οι πελάτες ανεβάζουν φωτογραφίες τους φορώντας ρούχα Asos.

Δείξτε το προϊόν σας σε δράση

Πείθει τους επισκέπτες ότι άλλοι άνθρωποι εμπιστεύονται τα προϊόντα σας. Και αυτό τους δίνει την εμπιστοσύνη να κάνουν κλικ στο κουμπί «αγορά». Αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό επιτρέπει επίσης στους ανθρώπους να δουν πώς μοιάζουν τα ρούχα σε «κανονικά» άτομα. (δηλαδή όχι ένα μοντέλο!) Αυτό βοηθά πολύ τους ανθρώπους να πάρουν την απόφασή τους.

Ο γκουρού μάρκετινγκ Mark Schaefer το είπε καλύτερα από οποιονδήποτε:

Κοινωνική απόδειξη

4. Αγορά με ένα κλικ

Μαντέψτε πόσα καλάθια αγορών στο Διαδίκτυο εγκαταλείπονται πριν κάνετε check out?

68%.

68% !! Αυτός είναι ένας τεράστιος αριθμός ατόμων που βρίσκονται στη γραμμή τερματισμού, αλλά κάντε κλικ μακριά πριν αγοράσετε. Γιατί συμβαίνει αυτό;?

Μια απάντηση είναι μια περίπλοκη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς. Οι πελάτες βαριούνται, απογοητεύονται ή αποσπούν την προσοχή.

Είναι δική σας δουλειά να τους κάνετε να κάνουν check out γρήγορα. Η απλοποίηση της διαδικασίας πληρωμής και πληρωμής είναι κορυφαία προτεραιότητα.

Για υπάρχοντες πελάτες που έχουν ήδη συνδεθεί, ρυθμίστε την αγορά με ένα κλικ.

Amazon - διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς

Γνωρίζετε ήδη ότι η Amazon είναι οι βασιλιάδες της αγοράς με ένα κλικ. Πιθανότατα το έχετε πέσει (εννοώ ότι το χρησιμοποιήσατε) ήδη. Το σύστημα θυμάται όλες τις λεπτομέρειες σας, οπότε μπορείτε να παραγγείλετε χωρίς να περάσετε από την ακατάστατη διαδικασία πληρωμής.

5. «Αγορά ως επισκέπτης»

Υπάρχει ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι πελάτες εγκαταλείπουν τα καρότσια τους τόσο συχνά. Ζητείται ατελείωτες ποσότητες πληροφοριών. Θυμηθείτε, προσπαθείτε να λάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες μετατροπές στην πόρτα. Κάντε αυτό το μέρος όσο το δυνατόν πιο εύκολο.

Δώστε στους ανθρώπους έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο πληρωμής και προχωρήστε. Όσο περισσότερες πληροφορίες ζητάτε, τόσο πιθανότερο είναι να χάσετε την πώληση.

Τακτοποίηση επισκεπτών της Apple

Η Apple έχει ένα υπέροχο σύστημα εδώ. Φυσικά, καταλήγετε τελικά να τοποθετείτε τη διεύθυνση email σας, αλλά αφήστε την μέχρι το τέλος. Πηγαίνετε πρώτα στην πύλη πληρωμής.

6. Δωρεάν αποστολή

Ως πελάτης, συχνά δεσμευόμαστε διανοητικά να αγοράσουμε κάτι. Θα δικαιολογήσουμε την τιμή στο μυαλό μας και τελικά θα φτάσουμε στο check out.

Και μετά – περιμένετε – μόλις πρόσθεσαν αποστολή 5 $! Είναι ένα μικρό ποσό, αλλά αλλάζει ολόκληρη την ψυχολογία της αγοράς. Είναι ένα άλλο εμπόδιο που μπορεί απλώς να απομακρύνει τους ανθρώπους.

δωρεάν αποστολή

Δοκιμάστε να προσθέσετε δωρεάν παράδοση σε όλα, και αντίθετα τιμολογήστε το κόστος παράδοσης στα προϊόντα σας. Γνωρίζουμε ότι αυτό θα κάνει τα πράγματα λίγο δύσκολα για εσάς και τους λογαριασμούς σας, αλλά υπάρχουν τρόποι να σας βοηθήσουμε.

7. Μειώστε τον αριθμό των προϊόντων που εμφανίζονται

Η κοινή λογική μας λέει να πουλάμε όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα. Σε τελική ανάλυση, όλοι αγαπούν την επιλογή, σωστά?

Η αλήθεια είναι πραγματικά πολύ διαφορετική. Όταν οι πελάτες αντιμετωπίζουν πολλά προϊόντα, τείνουν να επιλέγουν κανένα από αυτά. Είναι συγκλονισμένοι και δεν μπορούν να αποφασίσουν.

Όταν υπάρχει μόνο μια μικρή επιλογή επιλογών, είναι πιο εύκολο να διαλέξετε.

Ορισμένοι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ το δοκίμασαν σε ένα κατάστημα με μαρμελάδες. Όταν προσέφεραν στους πελάτες λιγότερες επιλογές γεύσεων μαρμελάδας, οι πωλήσεις αυξήθηκαν.

λίγα προϊόντα μετατρέπονται καλύτερα

Βγάλτε ένα φύλλο από το βιβλίο της Apple εδώ. Μπορείτε να μετρήσετε τον αριθμό των προϊόντων που πωλούν με δύο χέρια. Και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής στον κόσμο. Κόλαση, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο (όσον αφορά το όριο αγοράς).

8. Δημιουργήστε έλλειψη

Είμαστε όλοι τρομοκρατημένοι που χάνουμε μια φανταστική προσφορά ή προσφορά. Εάν πείτε στους πελάτες σας ότι έχει απομείνει μόνο ένα περιορισμένο απόθεμα, είναι πολύ πιθανότερο να το αγοράσουν.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, αυτό το τέχνασμα αύξησε το ποσοστό μετατροπής ενός έμπορου κατά ένα εκπληκτικό 332%.

Εάν πείτε στους πελάτες ότι μια προσφορά λήγει σε 6 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα, θα σπεύσουν να φτάσουν στο κουμπί “αγορά”. Και γρήγορα.

Boohoo - έλλειψη

Αυτό είναι απλή ψυχολογία. Και δεν πρέπει απαραίτητα να ισχύει. Όμως, σίγουρα θα αυξήσει τα ποσοστά μετατροπής σας. Μας αρέσει να χάνουμε πολλά. Το FOMO είναι πραγματικό!

9. Μια μαγνητική παρότρυνση για δράση

Η παρότρυνση για δράση είναι το πιο σημαντικό κουμπί στον ιστότοπό σας. Είναι το κουμπί “αγορά” ή το κουμπί “εγγραφή”.

Είναι το κουμπί μετατροπής.

Ο στόχος σας είναι να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα να κάνουν κλικ σε αυτό. Πρέπει λοιπόν να είναι μαγνητικό. Υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε όταν πρόκειται για CTA:

  1. Κάντε το έντονο χρώμα
  2. Δώστε του άφθονο χώρο ώστε να τραβάει το μάτι
  3. Χρησιμοποιήστε επείγον αντίγραφο

Μου αρέσει ιδιαίτερα το ακόλουθο παράδειγμα, το οποίο ακολουθεί και τους τρεις κανόνες, και προσθέτει λίγο «αδιάφορο», ώστε να απομακρύνει κάθε άγχος των πελατών.

Manly Goods - Παρότρυνση για δράση

Είναι ανοιχτό πράσινο και απαιτεί προσοχή. Υπάρχει άφθονος χώρος για να τραβήξετε το μάτι και έχει την αίσθηση του επείγοντος. “Ξεκίνα”. Αλλά το καλύτερο κομμάτι είναι ότι είναι λίγο, “Συμμετοχή σε 1000 άνδρες που έχουν ήδη εγγραφεί”. (Μπορώ ακόμη και να συγχωρήσω τη φρικτή χρήση της απόστροφης).

Ενσωματώνει την κοινωνική απόδειξη (όπως μιλήσαμε προηγουμένως) και αφαιρεί αυτή την αίσθηση κινδύνου ή προσοχής.

10. Ακονίστε την πρόταση αξίας σας

Η πρόταση αξίας σας είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας στα ποσοστά μετατροπής σας. Είναι επίσης το πιο δύσκολο να γίνει σωστό.

Δεν το έχετε ακούσει ποτέ; Ακολουθεί μια πρόταση αξίας σε δράση, ευγενική προσφορά του “Square”:

τετράγωνο - πρόταση αξίας

Κατά τη γνώμη μου, είναι μία από τις καλύτερες προτάσεις αξίας στον ιστό.

Η τιμή στήριξης είναι ένας συνδυασμός αντιγράφων, εικόνων και CTA που καταγράφει ολόκληρη την επιχείρησή σας σε δευτερόλεπτο.

Ας δούμε το παραπάνω παράδειγμα. Ο συνδυασμός λέξεων και εικόνας είναι τόσο υπέροχα απλός, ξέρετε αμέσως τι κάνει και γιατί το χρειάζεστε. Και απλώς κοιτάξτε αυτό το CTA: “Αποκτήστε τη δωρεάν συσκευή ανάγνωσης καρτών”. Πρέπει να το διδάξουν στη σχολή μάρκετινγκ.

Εάν μπορείτε να πείτε στους πελάτες ποιοι είστε και γιατί πρέπει να αγοράσουν από εσάς σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, το ποσοστό μετατροπών σας θα φτάσει στη στέγη.

Επαγγελματική συμβουλή

Παρακολουθήστε τον Alex Osterwalder να μιλά για το σχεδιασμό της τέλειας πρότασης αξίας. [/ Highlight]

11. Εξατομίκευση

Οι πελάτες είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από εσάς εάν αισθάνονται πολύτιμοι και κατανοητοί. Προβλέψτε ποια προϊόντα θα τους αρέσουν και τα μετατρέπετε ξανά και ξανά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Amazon είναι εξαιρετική σε αυτό. Σας δείχνουν τροχούς εξατομικευμένων αντικειμένων με βάση το ιστορικό περιήγησής σας και τις προηγούμενες αγορές σας. Χτίζει την εμπιστοσύνη και ενισχύει τη σχέση πελάτη.

Η Asos το κάνει επίσης με έναν κύλινδρο που ονομάζεται «You Might also Like…» Βάσει του ιστορικού αγορών σας, συντάσσουν μια λίστα σχετικών αντικειμένων και προϊόντων. Αισθάνεται προσωπικό, έτσι οι πελάτες είναι πολύ πιο πιθανό να πατήσουν το κουμπί «αγορά».

Προϊόντα που σχετίζονται με την Asos

Εάν χρησιμοποιείτε το WooCommerce για να τροφοδοτήσετε το κατάστημά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επέκταση “ιστορικό πελατών” για να παρακολουθείτε τις αγορές πελατών και να προσφέρετε εξατομικευμένες προτάσεις.

12. Σταματήστε να πωλείτε τα στοιχεία, πωλήστε τα οφέλη

Εάν θέλετε έναν λόγο για τον οποίο η Apple πωλεί περισσότερα προϊόντα από τους ανταγωνιστές της, μπορείτε να δείτε. Αυτή είναι η σελίδα πώλησης της Dell:

πολλές πληροφορίες

Πολλές πληροφορίες!!

Προσπαθούν να πουλήσουν το προϊόν αναφέροντας τις λειτουργίες και τις προδιαγραφές του.

Τώρα, ας δούμε τη σελίδα πώλησης της Apple:

Apple - πωλήσεις

Όχι μια στατιστική άποψη. Δεν πουλάνε τις πληροφορίες, πουλάνε τα οφέλη. Δείχνουν πώς θα βοηθήσει το προϊόν τους εσείς να είσαι πιο δημιουργικός. Είναι εμπνευσμένο.

(Είναι επίσης καθαρό, απλό, με εξαιρετική πρόταση αξίας).

Σταματήστε να περιγράφετε τα προϊόντα σας και αρχίστε να δείχνετε στους πελάτες πώς θα αλλάξει τη ζωή τους.

13. Απλοποιήστε το σχεδιασμό ιστοσελίδων σας. Κατάργηση περισπασμών

Ο ιστότοπός σας έχει έναν μόνο στόχο: την πώληση προϊόντων.

Οτιδήποτε άλλο είναι απλώς μια απόσπαση της προσοχής. Να απαλλαγούμε από αυτό.

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για κάθε επιχειρηματία είναι να απλοποιήσει το προϊόν, την επιχείρηση ή τον ιστότοπό του. Όλα φαίνονται έτσι ουσιώδης, σωστά? Αλλά, ήρθε η ώρα να είσαι γενναίος και να κάνεις περικοπές στον ιστότοπο.

Εδώ είναι ο ιστότοπος για τους Beats. Πωλούν περισσότερα ακουστικά από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον πλανήτη.

Beats - απλότητα

Θα παρατηρήσετε ότι δεν υπάρχει κυριολεκτικά τίποτα να κάνετε κλικ εκτός από τα ίδια τα προϊόντα. Δεν υπάρχει τίποτα να σας αποσπάσει την εξερεύνηση περαιτέρω, και τελικά την αγορά.

Το Διαδίκτυο έχει σχεδιαστεί για απόσπαση της προσοχής. Χάνουμε τις τρύπες και το περιεχόμενο των κουνελιών. Όταν πρόκειται για τη σελίδα πωλήσεών σας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μόνο μία διέξοδος. Το κουμπί αγοράς!

14. Δείξτε το προϊόν σε δράση

Οι εικόνες που χρησιμοποιείτε στον ιστότοπο είναι εξαιρετικά σημαντικές. Δεν είναι μυστικό ότι οι όμορφες εικόνες πωλούν προϊόντα. Οι πελάτες θέλουν να δουν κάθε λεπτομέρεια σε υψηλή ευκρίνεια πριν αγοράσουν. Μειώνει τον κίνδυνο και αυξάνει την επιθυμία!

Ωστόσο, για ένα υψηλότερο ποσοστό μετατροπών, μπορείτε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα. Δείξτε το προϊόν σας σε δράση.

Πρόταση αξίας Go Pro

Ακολουθεί μια κάμερα GoPro στο φυσικό της περιβάλλον. Δεν χρειάζεται καν να δείτε μια εικόνα της ίδιας της κάμερας, αλλά θέλετε αμέσως!

Η Άσος το κάνει ακόμα καλύτερο δείχνοντας μια πασαρέλα στα ρούχα τους. Είναι ένας πολύ καλύτερος τρόπος να δούμε πώς ταιριάζουν τα ρούχα τους από μερικές προσεκτικά επεξεργασμένες εικόνες.

y6dk3asos - πασαρέλα

15. Μια καλή πώληση

Είναι το παλαιότερο τέχνασμα στο βιβλίο λιανικής, αλλά λειτουργεί σαν γοητεία.

asos - πωλήσεις

Οι πωλήσεις εμπνέουν επείγοντα χαρακτήρα και δίνουν στους ανθρώπους έναν ακόμη μεγαλύτερο λόγο να κάνουν κλικ στο κουμπί «αγορά». Προφανώς, δεν μπορείτε να εκτελέσετε πωλήσεις 24/7, αλλά μπορείτε να περιστρέψετε ποια αποθέματα και αντικείμενα πωλούνται.

Ίσως θα μπορούσατε να θέσετε σε πώληση όλα τα ανδρικά ρούχα για μια εβδομάδα. Τότε όλα τα γυναικεία ρούχα. Τότε απλά παπούτσια. Συνεχίστε να περιστρέφετε και θα έχετε πάντα κάτι προς πώληση, στέλνοντας το ποσοστό μετατροπών σας υψηλό.

16. Δοκιμή A / B

Έχετε στο μυαλό σας δύο υπέροχους τίτλους, αλλά δεν ξέρετε ποιο είναι πιο αποτελεσματικό?

Ή ίσως προσπαθείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο διαφορετικά χρώματα για την παρότρυνση για δράση.

Αντί να μαντέψετε ή να επιλέξετε τυφλά, εκτελέστε ένα τεστ A / B για να το μάθετε σίγουρα ποιο λειτουργεί καλύτερα. Μια δοκιμή A / B εξυπηρετεί μία επιλογή στους μισούς επισκέπτες σας και μια άλλη επιλογή στους άλλους.

Ό, τι κι αν γίνει καλύτερο είναι ο νικητής σας. Και μετά μπορείτε να το εφαρμόσετε σε ολόκληρο τον ιστότοπο.

Ξεκινήστε να το κάνετε με κάθε σημαντική απόφαση και θα αυξήσετε σημαντικά το ποσοστό μετατροπών. Θα συνειδητοποιήσετε γρήγορα ότι κάθε μικρή πτυχή του ιστότοπού σας επηρεάζει τις πωλήσεις σας. Θα θελήσετε να τα δοκιμάσετε όλα!

Οπλισμένοι με αυτά τα 16 mega-tips, μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα λεπτό για επιπλέον μάρκετινγκ.

Έχετε ερωτήσεις, ιδέες ή απόψεις; Ενημερώστε με στα σχόλια και θα χαρώ να σας απαντήσω.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me