Το WordPress ήταν συχνά η πλατφόρμα επιλογής για πολλές επιχειρήσεις που θέλουν να αρχίσουν να κατασκευάζουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα. Μέρος αυτού οφείλεται στις εκτενείς προσθήκες που έχει να προσφέρει το WordPress.

Είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι, η επιλογή του κατάλληλου πρόσθετου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον ιστότοπό σας στο WordPress είναι απολύτως απαραίτητη για την επιχείρησή σας εάν θέλετε να δημιουργήσετε περισσότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη και κέρδος.

Από τις χιλιάδες προσθήκες που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή στο WordPress, το περιορίσαμε σε 20 από τα απαραίτητα πρόσθετα WordPress για έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου!

Οι δυνατότητες που πρέπει να αναζητήσετε σε μια προσθήκη WordPress

Μια γρήγορη αναζήτηση για ένα πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου στο WordPress θα σας αποφέρει εκατοντάδες αποτελέσματα. Για αρχάριους και νέους κατόχους ιστότοπων, μπορεί να είναι λίγο συντριπτικό να προσπαθείτε να βρείτε το τέλειο πρόσθετο για τον ιστότοπό σας.

Εδώ είναι το πράγμα, δεν υπάρχει τέλειο πρόσθετο, καθώς κάποιοι μπορεί να έχουν τα βασικά χαρακτηριστικά που θα θέλατε, ενώ άλλοι μπορεί να μην.

Για παράδειγμα, εάν ο ιστότοπός σας πωλεί κυρίως ψηφιακά προϊόντα όπως μουσική, podcast, ψηφιακά eBook κ.λπ., τότε μπορεί να χρειαστείτε ένα πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου που ειδικεύεται στην πώληση ψηφιακών προϊόντων. Αντίθετα, εάν πουλάτε φυσικά αγαθά, τότε χρειάζεστε μια προσθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου που περιλαμβάνει λειτουργίες όπως αποστολή και διαχείριση αποθέματος.

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι οι προσθήκες που υποστηρίζουν τις πύλες πληρωμής από προεπιλογή και τη δυνατότητα προσθήκης περισσότερων. Πρέπει επίσης να ελέγξετε αν η προσθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου συνοδεύεται από θέματα WordPress που είναι συμβατά μεταξύ τους.

Βασικά, πρέπει να γνωρίζετε ποια θα είναι η εστίαση της διαδικτυακής επιχείρησής σας για να μάθετε ποιες δυνατότητες και προσθήκες θα πρέπει να εγκαταστήσετε.

Οι απαιτήσεις για τη λειτουργία ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου

Δεν είναι μυστικό ότι ο ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου τείνει να πεινάει πόρους. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να επιλέξετε την καλύτερη φιλοξενία WordPress που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

Όσοι αναζητούν μια προσιτή επιλογή μπορούν να ξεκινήσουν με τη φιλοξενία ιστότοπων όπως το Inmotion Hosting ή το SiteGround. Το SiteGround, ειδικότερα, προσφέρει σχέδια που είναι βελτιστοποιημένα για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου με δυνατότητες όπως πιστοποιητικά SSL για ασφαλείς πληρωμές, αποκλειστική IP και αποκλειστική γραμμή υποστήριξης.

Εάν έχετε τον προϋπολογισμό και θέλετε να έχετε την καλύτερη απόδοση, μπορείτε να κοιτάξετε στην Kinsta που ειδικεύεται στον ιστότοπο του ηλεκτρονικού εμπορίου WordPress.

Επίσης, εάν δεν το έχετε κάνει ακόμα, πρέπει να αποφασίσετε για ένα όνομα τομέα για τον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια γεννήτρια ονόματος τομέα για ορισμένες ιδέες.

Μόλις λάβετε τη σειρά του ιστότοπού σας, τότε ήρθε η ώρα να κοιτάξετε την προσθήκη WordPress που πρέπει να έχετε για την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου!

20 Must-Have WordPress Plugin

1. WooCommerce

WooCommerce

Πιθανώς το πιο δημοφιλές plugin WordPress eCommerce, το WooCommerce είναι ένα εξαιρετικό plugin για να δημιουργήσετε την ψηφιακή σας βιτρίνα από το μηδέν στο WordPress.

Από τότε που η Automattic (η ομάδα πίσω από τη φιλοξενία ιστολογίου WordPress.com) τα απέκτησε το 2015, το WooCommerce προσθέτει περισσότερα θέματα και δυνατότητες που έχουν βελτιστοποιηθεί για έναν ιστότοπο WordPress ηλεκτρονικού εμπορίου.

2. WPForms

WPForms

Είναι σημαντικό για κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης να έχει έναν τρόπο για τους πελάτες να επικοινωνήσουν μαζί τους σε περίπτωση που έχουν σχόλια ή ερωτήσεις. Το WPForms είναι ένα πρόσθετο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια φόρμα επικοινωνίας γρήγορα στο WordPress με μια διεπαφή φιλική για αρχάριους.

Χρησιμοποιώντας τη μεταφορά τους & απόρριψη λειτουργικότητας, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε φόρμες επικοινωνίας, φόρμες παραγγελίας, φόρμες πληρωμής, φόρμες συνδρομής μέσω email και πολλά άλλα με μερικά απλά κλικ.

Για όσους θέλουν πιο προηγμένες επιλογές και λειτουργικότητα, μπορείτε να εγγραφείτε στην έκδοση Pro, η οποία διαθέτει περισσότερες επιλογές προσαρμογής και δυνατότητες.

3. OptinMonster

OptinMonster

Ένα δημοφιλές λογισμικό βελτιστοποίησης ποσοστού μετατροπών, το OptinMonster σάς βοηθά να μετατρέψετε τους επισκέπτες του ιστότοπου που εγκαταλείπετε ζητώντας τους να γίνουν συνδρομητές email. Είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη εάν θέλετε να δημιουργήσετε τη λίστα συνδρομών μέσω email και να αυξήσετε την προσέγγισή σας στους πιστούς πελάτες σας.

4. Veeqo

Βέκκο

Το Veeqo είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τη φροντίδα όλων των αναγκών διαχείρισης αποθέματος WooCommerce. Το λογισμικό είναι μια λύση ηλεκτρονικού εμπορίου all-in-one που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα καταστήματα WooCommerce, καθώς και άλλα κανάλια όπως το eBay, το Amazon και το Etsy από μία μόνο πλατφόρμα.

Χρησιμοποιώντας το Veeqo μπορείτε να διαχειριστείτε παραγγελίες, να διατηρήσετε το απόθεμα συγχρονισμένο σε πραγματικό χρόνο, να επεξεργαστείτε καταχωρίσεις προϊόντων, να αγοράσετε από προμηθευτές, να διαχειριστείτε την παραλαβή, τη συσκευασία και την αποστολή σας και πολλά άλλα.

Το λογισμικό βοηθά τους εμπόρους λιανικής να αποφεύγουν τα αποθέματα και την υπερπώληση, δημιουργώντας μια πιο απλοποιημένη και αποτελεσματική επιχείρηση.

5. Γκαλερί Envira

Γκαλερί Envira

Για διαδικτυακά καταστήματα, η ύπαρξη γκαλερί είναι πολύ σημαντική για την εμφάνιση των προϊόντων σας στους πελάτες σας. Ενώ το WordPress σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια συλλογή εικόνων χωρίς την ανάγκη προσθήκης, είναι ακόμα αρκετά βασικό.

Το Envira Gallery σάς βοηθά να δημιουργήσετε μια αποκριτική και όμορφη γκαλερί εύκολα στο WordPress. Με την προσθήκη, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές γκαλερί, να δημιουργήσετε άλμπουμ, να ανοίξετε εικόνες σε αναδυόμενα παράθυρα lightbox και πολλά άλλα.

6. Yoast SEO

Yoast SEO

Παλαιότερα γνωστό ως WordPress SEO από Yoast, το Yoast SEO είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο WordPress που βελτιστοποιεί τον ιστότοπό σας για μηχανές αναζήτησης και βελτιώνει την προβολή του ιστότοπού σας σε βασικά είδη κοινού.

Η προσθήκη διαθέτει πολλές δυνατότητες πέρα ​​από την προσθήκη μετα-ετικετών, για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την κατάταξη SEO του ιστότοπού σας. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τους όρους SEO, ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για να το συνηθίσετε. Ευτυχώς, η διεπαφή τους είναι αρκετά φιλική προς το χρήστη και εύχρηστη.

7. BackupBuddy

BackupBuddy

Η ασφάλεια είναι απολύτως σημαντική για οποιεσδήποτε επιχειρήσεις, διπλά και για έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου. Μια αξιόπιστη μορφή ασφάλειας είναι να έχετε έτοιμο ένα αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που χάσετε όλα τα δεδομένα του πελάτη σας λόγω αποτυχίας υλικού ή επίθεσης στους διακομιστές του κεντρικού υπολογιστή σας.

Η δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας για τον ιστότοπό σας θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε και σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το BackupBuddy, καθώς δεν είναι μόνο αξιόπιστα, αλλά και εύκολα στη ρύθμιση και την επαναφορά του ιστότοπού σας στο WordPress.

Ακόμα καλύτερα, αποθηκεύστε το αντίγραφο ασφαλείας σας στο χώρο αποθήκευσης cloud εκτός ιστότοπου για επιπλέον επίπεδο προστασίας. Το BackupBuddy παρέχει τις ανέσεις για εύκολη ρύθμιση των πραγμάτων.

8. Ecwid

Ecwid

Όσον αφορά τις αγορές σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, η ύπαρξη μιας επαγγελματικής και απλής σελίδας αγοράς σίγουρα θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας.

Η προσθήκη Ecwid WordPress δημιουργεί αρκετά απλές σελίδες ολοκλήρωσης αγοράς που περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες λειτουργίες που θα χρειαστείτε για έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου. Υποστηρίζουν επίσης περισσότερες από 40 επιλογές πύλης διεθνών πληρωμών, ενοποίηση αποστολής σε πραγματικό χρόνο και 45 γλώσσες.

9. Μέλος Τύπου

Μέλος Τύπου

Με το MemberPress, μπορείτε να δημιουργήσετε μια επιλογή ιδιότητας μέλους για τον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου χρησιμοποιώντας ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα πρόσθετα μέλους στο WordPress.

Δημιουργείτε ειδικές συνδρομές και αποκλειστικό περιεχόμενο για τα μέλη σας για να προσελκύσετε άλλους χρήστες να εγγραφούν. Ένα σπουδαίο πράγμα για το MemberPress είναι ότι είναι επίσης συμβατά με κάθε είδους πύλη πληρωμής και με διαδικτυακά πρόσθετα καταστημάτων όπως το WooCommerce.

10. JigoShop

JigoShop

Θέλετε να ξεκινήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και χρειάζεστε μια άμεση λύση; Η προσθήκη JigoShop WordPress σάς επιτρέπει να το κάνετε καθώς έχουν όλες τις απαιτούμενες επιλογές που θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε έναν πλήρως εξοπλισμένο ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μπορείτε να λάβετε πληρωμές με PayPal, να ανεβάσετε όλα τα προϊόντα σας, να χρησιμοποιήσετε το Skrill / Moneybookers χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε εξωτερικά ή πρόσθετα εργαλεία. Προσφέρουν επίσης εξαιρετικές επεκτάσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας WordPress.

11. Ηλεκτρονικό εμπόριο WP

Ηλεκτρονικό εμπόριο WP

Το WP eCommerce είναι μια εξαιρετική λύση για επιχειρήσεις που χρειάζονται μια απλή αλλά ολοκληρωμένη προσθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου στο WordPress. Χρησιμοποιώντας αυτό το πρόσθετο, μπορείτε να δημιουργήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα από το μηδέν για να πουλήσετε ψηφιακά ή φυσικά προϊόντα, υπηρεσίες ή ακόμη και να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο μέλους.

Μπορείτε να προσαρμόσετε την προσθήκη με όποιον τρόπο θέλετε από CSS και HTML. Η διαχείριση των παραγγελιών και των καταλόγων σας μπορεί να γίνει με τα ισχυρά ενσωματωμένα εργαλεία τους.

12. Εύκολη ψηφιακή λήψη

Εύκολη ψηφιακή λήψη

Εάν εστιάζετε αποκλειστικά στην πώληση ψηφιακών αγαθών, τότε το Easy Digital Downloads είναι μια εξαιρετική προσθήκη που λειτουργεί καλά με ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου WordPress.

Πρόκειται για ένα εύχρηστο πρόσθετο που διαθέτει πολλές επεκτάσεις για διαφορετικές πύλες πληρωμών, πλατφόρμες και υπηρεσίες. Ενώ εργάζονται με οποιοδήποτε θέμα WordPress, το Easy Digital Download έχει επίσης τα δικά του όμορφα θέματα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την προσθήκη.

13. Shopify Connect για WooCommerce

Shopify Connect για WooCommerce

Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, το Shopify είναι κάτι περισσότερο από μια πλατφόρμα, είναι μια λύση all-in-one που είναι απλή και εύκολη στη χρήση.

Με το Shopify Connect για WooCommerce, μπορείτε πλέον να συνδέσετε και τα δύο συστήματα Shopify και WooCommerce. Θα έχετε τα οφέλη του WordPress, όπως ευελιξία και δυνατότητα προσαρμογής. Ταυτόχρονα, μπορείτε να πουλήσετε απευθείας σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Pinterest με συνδέσεις Shopify.

14. ΜάθετεDash

Μάθετε Dash

Το LearnDash είναι μια εξαιρετική προσθήκη LMS (Learning Management System) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία και πώληση ψηφιακών μαθημάτων στον ιστότοπό σας στο WordPress. Είναι υπέροχο για άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν έναν ιστότοπο διδασκαλίας ή να διδάξουν εξειδικευμένα θέματα, όπως ψηφιακό μάρκετινγκ ή τεχνικές κοινωνικών μέσων.

Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσετε μαθήματα, κουίζ, εργασίες και άλλα για να δημιουργήσετε τα διαδικτυακά σας μαθήματα χρησιμοποιώντας το φιλικό προς το χρήστη πρόγραμμα δημιουργίας μαθημάτων μεταφοράς και απόθεσης.

15. Γρήγορες και εύκολες ερωτήσεις

Γρήγορες και εύκολες ερωτήσεις

Για ορισμένους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, η ενότητα FAQ κάθε φορά που ξεκινάτε ένα νέο προϊόν ή μια υπηρεσία θα είναι χρήσιμη εάν οι πελάτες σας δεν είναι εξοικειωμένοι με το ίδιο το προϊόν.

Το Quick and Easy FAQs ανταποκρίνεται στο όνομά του, επιτρέποντάς σας να προσθέσετε σελίδες FAQ με σχετικά γρήγορο και εύκολο τρόπο. Η προσθήκη της ενότητας Συχνές ερωτήσεις θα βοηθήσει επίσης στη μείωση των γενικών υπηρεσιών υποστήριξης πελατών και στη βελτίωση της μετατροπής, οπότε είναι σίγουρα ένα καλό πρόσθετο για να έχετε.

16. Σταθερή επαφή

Σταθερή επαφή

Ένα άλλο εξαιρετικό πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου για τη δημιουργία μιας λίστας email και για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους συνδρομητές σας είναι το πρόσθετο Constant Contact για WordPress.

Ως μία από τις πιο φιλικές προς τους αρχάριους πλατφόρμες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να λειτουργήσετε το email σας σε σύντομο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας τη γρήγορη και εύκολη ρύθμισή τους. Επιπλέον, με ενσωματωμένα εργαλεία για τη δημιουργία εντύπων εγγραφής και τη δυνατότητα εργασίας με εργαλεία παραγωγής μολύβδου, όπως το OptinMonster, είναι σίγουρα ένα πρόσθετο που πρέπει να έχετε.

17. MonsterInsights

MonsterInsights

Η παρακολούθηση των αναλυτικών στοιχείων σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κατανοήσετε τι λειτουργεί για το κοινό σας. Το MonsterInsights σάς επιτρέπει να συνδεθείτε με το Google Analytics, ώστε να μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους επισκέπτες σας, παρακολουθώντας από πού προέρχονταν και τι κάνουν, ενώ στον ιστότοπό σας.

Ενώ η προσθήκη είναι δωρεάν για χρήση, οι προηγμένες δυνατότητές τους θα σας ζητήσουν να αγοράσετε την έκδοση Pro, η οποία θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες και επιλογές για να προσαρμόσετε τα δεδομένα σας.

18. Ήρωας CSS

CSS Ήρωας

Τα θέματα στο WordPress βασίζονται στο CSS για την οπτική εμφάνιση του ιστότοπού σας. Για να αλλάξετε ή να προσαρμόσετε το θέμα σας, πρέπει να μπορείτε να το κάνετε στο CSS. Και η εκμάθηση μπορεί να είναι χρονοβόρα.

Με το CSS Hero, μπορείτε να προσαρμόσετε το θέμα του WordPress χωρίς να χρειαστεί να γράψετε ούτε μία γραμμή κώδικα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι απλώς να εγκαταστήσετε το WordPress plugin και μπορείτε να αρχίσετε να προσαρμόζετε τα θέματα σας αμέσως.

Ή, αν αυτό είναι πάρα πολύ για εσάς, μπορείτε πάντα να αναζητήσετε premium θέματα WordPress.

19. MaxCDN

Ένα CDN (Δίκτυο διανομής περιεχομένου) σας βοηθά να φορτώνετε γρηγορότερα τις εικόνες σας και άλλο στατικό περιεχόμενο στον ιστότοπό σας για τους χρήστες σας. Για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, η γρήγορη φόρτωση σελίδων είναι απολύτως σημαντική για την εμπειρία του χρήστη.

Μια αξιόπιστη προσθήκη CDN, το MaxCDN λειτουργεί και ενσωματώνεται εύκολα με το WordPress για να κάνει τον ιστότοπό σας να φορτώνει ακόμα πιο γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείτε σε μια νέα εταιρεία φιλοξενίας. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά εύκολο να εγκαταστήσετε και να ξεκινήσετε!

20. SEMRush

Στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι πάντα καλή ιδέα να παρακολουθείτε την κατάσταση των ανταγωνιστών σας. Με το SEMRush, μπορείτε να ελέγξετε την κατάταξη των ανταγωνιστών σας, μαζί με τις πληρωμένες λέξεις-κλειδιά και την οργανική επισκεψιμότητα.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία, μπορείτε να δημιουργήσετε και να βελτιστοποιήσετε το δικό σας περιεχόμενο και τη στρατηγική μάρκετινγκ αποτελεσματικά για να προχωρήσετε στον ανταγωνισμό.

21. Προσθήκη αντίστροφης μέτρησης προϊόντος

Αντίστροφη μέτρηση προϊόντος

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τις πωλήσεις είναι να θέσετε τα προϊόντα σας σε πώληση για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Product Countdown Το WordPress Plugin σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε εύκολα μια επιλογή αντίστροφης μέτρησης προϊόντων στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα και να ενθαρρύνετε τους πελάτες να πάρουν αυτές τις προσφορές πριν εξαφανιστούν.

Είναι ένα απλό και αποτελεσματικό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε τις πωλήσεις στον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου. Επιπλέον, λειτουργεί εξαιρετικά με το WooCommerce.

Τύλιξε

Έτσι, το έχετε, 21 πρόσθετα WordPress που χρειάζεστε για έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου. Έχετε άλλα πρόσθετα που πιστεύετε ότι πρέπει να συμπεριλάβουμε; Ενημερώστε μας γι ‘αυτό.

Έχετε ιστότοπο, αλλά χρειάζεστε βοήθεια για τη δημιουργία της διαδικτυακής σας παρουσίας; Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στον καταπληκτικό οδηγό μας για την ανάπτυξη της διαδικτυακής παρουσία!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me