Το WordPress τροφοδοτεί το 24% του Διαδικτύου.

Υπάρχουν περισσότεροι από 75 εκατομμύρια ιστότοποι.

Εάν έχετε διαβάσει τον οδηγό μου για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος, θα γνωρίζετε ότι το προτείνω ήδη. Είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε τη νέα σας ηλεκτρονική αγορά αγορών.

Περιμένετε, τι ακριβώς είναι το WordPress?

Wordpress

Εάν είστε νέοι στο παιχνίδι, το WordPress είναι μια πλατφόρμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο. Επιλέγετε το σχέδιο, τη διάταξη, τη διεύθυνση. Κάνουν όλη την απάτη στον υπολογιστή. Είναι ο ευκολότερος και πιο γρήγορος τρόπος για να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο.

Πριν συνεχίσουμε, αξίζει να σημειωθεί ότι μιλάω για το WordPress.ORG όχι για το WordPress.COM. Υπάρχει μια διαφορά. Στο WordPress.COM, το επίπεδο ελέγχου σας είναι περιορισμένο και μοιράζεστε τον κεντρικό υπολογιστή με εκατομμύρια άλλους. Στο WordPress.ORG, κατεβάζετε το λογισμικό και το φιλοξενείτε μόνοι σας. Είναι λίγο περισσότερη δουλειά, αλλά έχετε πολύ περισσότερο έλεγχο και δημιουργικότητα. Εάν δημιουργείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το WordPress.ORG είναι εκεί που πρέπει να είστε.

Εντάξει, γιατί γιατί οι ιδιοκτήτες διαδικτυακών καταστημάτων το λατρεύουν?

Λόγος # 1. Είναι δωρεάν

Δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε την τιμή του WordPress. Δεν κοστίζει τίποτα για να κατεβάσετε το λογισμικό και να ξεκινήσετε. Θα παρατηρήσετε ότι άλλες επιλογές διαδικτυακών καταστημάτων συνήθως έχουν κόστος εκκίνησης.

Ο κύριος ανταγωνιστής, το Shopify ξεκινά με σταθερή χρέωση 29 $ το μήνα, για παράδειγμα, και γίνεται πιο ακριβό καθώς μεγαλώνετε. Άλλες πλατφόρμες, όπως η Etsy και το eBay, λαμβάνουν ένα υγιές κομμάτι των εσόδων από τις πωλήσεις σας.

Με το WordPress, μπορείτε να δημιουργήσετε κατάστημα και να πουλήσετε το πρώτο σας προϊόν χωρίς να πληρώσετε ούτε δεκάρα στον κεντρικό υπολογιστή. Σας επιτρέπουν να διατηρείτε περισσότερο από τα κέρδη σας από οποιαδήποτε άλλη διαδικτυακή υπηρεσία.

Αν είστε νέος ιδιοκτήτης καταστήματος, μετράει κάθε πένα.

Λόγος # 2. Είναι πολύ εύκολο να ρυθμιστεί

Το WordPress διαθέτει μια διάσημη «εγκατάσταση πέντε λεπτών». Δεν είναι υπερβολή. Ο αναλυτικός οδηγός σας καθοδηγεί με ευκολία και θα έχετε έναν ιστότοπο στο διαδίκτυο σε λίγα λεπτά.

Το μόνο δύσκολο κομμάτι είναι η δημιουργία του web hosting σας. Για να χρησιμοποιήσετε το WordPress.org, θα χρειαστείτε μια καλύτερη φιλοξενία ιστολογίου. Αυτό είναι το οικόπεδο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τον ιστότοπο.

Ευτυχώς, στο Bitcatcha έχουμε όλες τις απαντήσεις στον οικοδεσπότη Ιστού! Διαθέτουμε μια πλήρη λίστα προτεινόμενων φιλοξενουμένων ιστού, ώστε να μπορείτε να βρείτε το σωστό για εσάς. Έχουμε ακόμη συνεντεύξει χρήστες και τους ρωτήσαμε πόσο καλά αποδίδει ο οικοδεσπότης ιστού τους.

Λόγος # 3. Δεν χρειάζεται να είστε δημιουργικός σχεδιαστής ιστοσελίδων ή ιδιοφυΐας κωδικοποίησης

Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τη δημιουργία του δικού τους ιστότοπου επειδή δεν ξέρουν πώς να γράφουν κώδικα.

Η ομορφιά του WordPress είναι ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζετε ούτε μία γραμμή HTML (αν και μπορεί να βοηθήσει λίγο). Αυτό είναι ιδανικό για ιδιοκτήτες διαδικτυακών καταστημάτων που θέλουν να εστιάσουν στην πώληση του προϊόντος τους!

Υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν θέματα – ή σχέδια – από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Ένα θέμα είναι ένα πρότυπο για τον ιστότοπό σας που μπορείτε να τροποποιήσετε και να αλλάξετε. Τα περισσότερα από αυτά είναι δωρεάν. απλά κάνετε κλικ στο αγαπημένο σας και παρακολουθείτε τον ιστότοπό σας να μεταμορφώνεται σε προτιμώμενο σχέδιο.

Προσωπικά, προτείνω να πληρώσετε λίγα χρήματα για ένα μοναδικό και καλύτερης ποιότητας θέμα. Αν ψάχνετε για μια γρήγορη απάντηση, δοκιμάστε το θέμα Avada. Είναι το πιο δημοφιλές θέμα εκεί έξω και δίνει στον ιστότοπό σας μια επαγγελματική αίσθηση.

Άβαδα

Θα θέλατε επίσης να βεβαιωθείτε ότι το θέμα είναι συμβατό με το WooCommerce. (Το WooCommerce είναι το κιτ εργαλείων που θα χρειαστεί να οδηγήσετε τον μηχανισμό αγορών στον ιστότοπό σας). Ένα θέμα όπως το Divi είναι ιδανικό για αυτό.

Λόγος # 4. Είναι φιλικό προς κινητά

Μπορεί να μην το γνωρίζετε αυτό, αλλά περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου της πρόσβασης στο Διαδίκτυο πραγματοποιείται σε μια κινητή συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι δυνητικοί πελάτες σας χρησιμοποιούν smartphone ή tablet ανά πάσα στιγμή.

Εάν αυτό δεν είναι αρκετά εκπληκτικό, ακολουθούν μερικά περισσότερα στατιστικά για αγορές μέσω κινητού:

  • Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο για κινητά έχει πλέον ξεπεράσει την πρόσβαση σε επιτραπέζιο και φορητό υπολογιστή.
  • Οι αγορές μέσω κινητής τηλεφωνίας αυξάνονται και σημειώνουν άνοδο από 8% σε 15% το 2019.
  • Το 72% του ηλεκτρονικού εμπορίου θα πραγματοποιηθεί σε μια κινητή συσκευή έως το 2021.

(στατιστικά από το Selz.com)

Πώς όμως δημιουργώ έναν ιστότοπο για κινητά??

Δεν το κάνετε, το WordPress το κάνει για εσάς! Απλώς θυμηθείτε να επιλέξετε ένα αποκριτικό θέμα κατά το σχεδιασμό του ιστότοπού σας. «Αποκριτικό» σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα προσαρμοστεί σε όποια συσκευή συνδέεται με αυτόν. Εάν ο πελάτης σας χρησιμοποιεί iPhone, το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα ταιριάζει με την οθόνη του iPhone. Εάν πρόκειται για tablet ή επιτραπέζιο υπολογιστή, θα κουμπώσει ώστε να ταιριάζει στη μεγαλύτερη οθόνη. Το θέμα Avada που πρότεινα προηγουμένως είναι αποκριτικό.

Η επιλογή ενός αποκριτικού θέματος WordPress σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε από πού προέρχονται οι πελάτες σας. Απλά πρέπει να φτιάξετε υπέροχα προϊόντα.

Λόγος # 5. Χιλιάδες προσθήκες σας επιτρέπουν να κάνετε σχεδόν οτιδήποτε θέλετε

Τα «Plugins» είναι απλά κομμάτια λογισμικού που συνδέονται στον ιστότοπό σας για να προσθέσουν νέες δυνατότητες και λειτουργίες. Εάν έχετε μια ιδέα για τον ιστότοπό σας, υπάρχει σχεδόν πάντα μια προσθήκη που θα σας βοηθήσει να το κάνετε.

Θέλετε να συλλέξετε διευθύνσεις email με μια φόρμα εγγραφής; Εύκολο, το πρόσθετο MailChimp θα το φροντίσει αυτό.

Θέλετε να υπολογίσετε αυτόματα την αποστολή και το φόρο για τους πελάτες σας; Εύκολο, υπάρχει ένα πρόσθετο WooCommerce για αυτό.

Θέλετε κουμπιά κοινής χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον ιστότοπό σας; Ένα κοινωνικό πρόσθετο θα το κάνει επίσης. Απλώς φορτώστε τη σελίδα διαχειριστή WordPress και κατευθυνθείτε στην καρτέλα “προσθήκες”. Αναζητήστε αυτό που θέλετε και θα το κατεβάσετε με ένα κλικ. Δεν χρειάζεστε καμία τεχνική τεχνογνωσία για να το κάνετε αυτό. Όλες οι επιλογές προσαρμογής είναι απλές και απλές.

Πρόσθετα WordPress

[Μείνετε μαζί μας, γιατί την επόμενη εβδομάδα, μπαίνουμε βαθιά στον κόσμο των προσθηκών για να σας δείξουμε όλες τις καλύτερες επιλογές για διαδικτυακά καταστήματα.]

Είναι ζωντανό! Ένας οδηγός για αρχάριους στο WooCommerce & Οι 8 βασικές επεκτάσεις

Λόγος # 6. Είναι ασφαλές και ασφαλές

Γνωρίζατε ότι το 51% των αγοραστών εγκαταλείπουν το διαδικτυακό τους καλάθι επειδή δεν αισθάνονται άνετα να εισάγουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας; Η διαδικτυακή απάτη είναι μια πολύ πραγματική ανησυχία. Και, εάν χρησιμοποιείτε ένα διαδικτυακό κατάστημα, χειρίζεστε μερικές εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες.

Χρειάζεστε μια πλατφόρμα που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Και αυτό εμπιστεύονται οι πελάτες σας. Το WordPress προστατεύεται στενά από τους χάκερ χάρη στην τεράστια υποδομή του. Δεν μπορείτε να τροφοδοτήσετε 75 εκατομμύρια ιστότοπους χωρίς ένα ισχυρό σύστημα ασφαλείας! Μπορείτε να εμπιστευτείτε το WordPress, όπως και οι πελάτες σας.

Η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος δεν ήταν ποτέ τόσο απλή, ασφαλής (και δωρεάν!)

Τις επόμενες εβδομάδες, θα αποκαλύψουμε τα βασικά θέματα και τα πρόσθετα που θα μετατρέψουν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα σε μηχάνημα δημιουργίας χρημάτων, οπότε μείνετε μαζί μας.

Είναι ζωντανό! Ένας οδηγός για αρχάριους στο WooCommerce & Οι 8 βασικές επεκτάσεις

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Θα ήθελα πολύ να ακούσω από οποιονδήποτε ιδιοκτήτη καταστήματος χρησιμοποιεί το WordPress. Έχετε θετικές (ή αρνητικές) εμπειρίες στην πλατφόρμα; Μοιραστείτε τις σκέψεις ή τις ερωτήσεις σας στην ενότητα σχολίων.

Τώρα, δείτε γιατί τα κορυφαία διαδικτυακά καταστήματα WordPress χρησιμοποιούν τη βάση φιλοξενίας WordPress Managed.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me