7 αποδεδειγμένες από την έρευνα συμβουλές για την ενίσχυση της αξιοπιστίας στον ιστότοπό σας

Πολλές επιχειρήσεις εμμένουν με ανυπομονησία σε πράγματα όπως η δημιουργία επισκεψιμότητας, η αύξηση των μετατροπών ή ο ιστότοπός τους φαίνεται ελκυστικός, αλλά πολύ λίγοι θεωρούν πραγματικά την αξιοπιστία του ιστότοπού τους.


Έχει σημασία η αξιοπιστία του ιστότοπου; Προφανώς, το κάνει. Η έρευνα δείχνει ότι το 34% των καταναλωτών αναφέρουν την αξιόπιστη επωνυμία ενός καταστήματος ως τον κύριο λόγο τους για ψώνια με μια μάρκα. Έχουν επίσης δημοσιευτεί μελέτες που αποκαλύπτουν συσχέτιση μεταξύ της αξιοπιστίας της μάρκας και της απόφασης των καταναλωτών να αγοράσουν από μια μάρκα. Εν ολίγοις, όσο πιο αξιόπιστη είναι η επωνυμία σας, τόσο περισσότερες πωλήσεις θα παράγει.

Αξιοποιώντας τις διαθέσιμες έρευνες και ψυχολογικές μελέτες, αυτό το άρθρο μοιράζεται 7 αποδεδειγμένες συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε την αξιοπιστία στον ιστότοπό σας:

1. Ενεργοποιήστε το SSL στον ιστότοπό σας

Τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι το 78,9% των ιστότοπων δεν διαθέτει πιστοποιητικό SSL ή μη έγκυρο πιστοποιητικό SSL. Αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η κατοχή πιστοποιητικού SSL δεν θα ενισχύσει μόνο τις πωλήσεις και την επισκεψιμότητα, αλλά θα ενισχύσει επίσης την αξιοπιστία σας.

Η έρευνα έχει δείξει ότι η ενεργοποίηση του SSL στον ιστότοπό σας – έχοντας αυτό το “HTTPS” μπροστά από τη διεύθυνση του ιστότοπού σας και τα προγράμματα περιήγησης των επισκεπτών τους δείχνουν ένα πράσινο λουκέτο κάθε φορά που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας – μπορεί να αυξήσει τις μετατροπές έως και 87%.

Ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα παραδείγματα εταιρειών που μπόρεσαν να ενισχύσουν την αξιοπιστία τους και να βελτιώσουν τις μετατροπές ενεργοποιώντας το SSL:

 • Το PaperCheck δοκιμάζει αύξηση κατά 87% στις εγγραφές μετά την ενεργοποίηση του SSL στον ιστότοπό του.
 • Η Κεντρική Υπηρεσία Κρατήσεων (CRS) παρουσίασε αύξηση των πωλήσεων κατά 30% απλώς ενεργοποιώντας το SSL.
 • Το Dwell.co.uk αύξησε τις μετατροπές κατά 13,8% και οι μηνιαίες πωλήσεις πάνω από 35.000 $, ενεργοποιώντας το SSL. Για αυτούς, αυτό ήταν ένα ROI 48.000% για την επένδυσή τους σε πιστοποιητικό SSL
 • Η Fitness Footwear, Ltd. παρουσίασε πτώση κατά 13,3% στην εγκατάλειψη του καλαθιού και αύξηση των πωλήσεων κατά 16,9% μετά την ενεργοποίηση του SSL.

Όπως μπορείτε να δείτε από τα παραπάνω παραδείγματα, η ενεργοποίηση του SSL θα μεταφράζεται πάντα σε πωλήσεις. όταν οι άνθρωποι βλέπουν το λουκέτο και την πράσινη γραμμή, αισθάνονται πιο ασφαλείς κατά την εκτέλεση συναλλαγών στον ιστότοπό σας και φυσικά σας εμπιστεύονται περισσότερο. Η βελτιωμένη αντίληψη της αξιοπιστίας σας επηρεάζει τελικά τις πωλήσεις σας.

2. Αξιοποιήστε τις σφραγίδες εμπιστοσύνης ασφαλείας

Πολύ λίγες επιχειρήσεις έχουν σφραγίδα εμπιστοσύνης ασφαλείας στον ιστότοπό τους και το αποτέλεσμα είναι ότι χάνουν πολλές πωλήσεις. Η έρευνα δείχνει ότι ένα επιβλητικό 48% των ανθρώπων δεν θα εμπιστευτεί πλήρως έναν ιστότοπο που δεν χρησιμοποιεί σφραγίδα εμπιστοσύνης ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, αποκαλύφθηκε ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται έναν ιστότοπο που έχει μια σφραγίδα εμπιστοσύνης σε έναν ιστότοπο που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από έναν φίλο, συνάδελφο ή μέλος της οικογένειας.

Αυτό είναι λογικό λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο ιστός είναι μολυσμένος από ιούς και ακούμε σχεδόν συχνά για νέες παραβιάσεις σε τακτική βάση. Η κατοχή σφραγίδας εμπιστοσύνης δείχνει ότι ο ιστότοπός σας έχει ελεγχθεί από τρίτη εταιρεία ασφαλείας, ότι ο ιστότοπός σας πληροί ορισμένα πρότυπα και ότι οι χρήστες μπορούν να εκτελούν με ασφάλεια συναλλαγές στον ιστότοπό σας.

Ωστόσο, οι πιο αξιόπιστες σφραγίδες εμπιστοσύνης είναι οι Norton (στο 35,6%), McAfee SECURE (στο 22,9%) και το TRUSTe (στο 13,2%), αντίστοιχα.

Αξιοποιήστε τις σφραγίδες εμπιστοσύνης

3. Τοποθετήστε στρατηγικά μαρτυρίες σε βασικά μέρη στον ιστότοπό σας

Η έρευνα δείχνει ότι οι μαρτυρίες και οι συστάσεις από στόμα σε στόμα επηρεάζουν έως και το 50% όλων των αποφάσεων αγοράς, αλλά μόνο το ένα τρίτο των επιχειρήσεων αναζητούν ενεργά μαρτυρίες πελατών.

Υπάρχει ένα δημοφιλές ρητό ότι τίποτα δεν προσελκύει ένα πλήθος όπως ένα πλήθος. Κανείς δεν θέλει να είναι ένας μοναχικός λύκος. Αυτό το γεγονός βασίζεται στην ψυχολογία και έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται ο εγκέφαλός μας. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Current Biology, παρατηρήθηκε ότι η περιοχή του εγκεφάλου μας που σχετίζεται με την ανταμοιβή είναι πιο ενεργή όταν άλλοι συμφωνούν με τις απόψεις μας. Η ψυχολογική εξήγηση αυτού οφείλεται στους καθρέφτες νευρώνες στον εγκέφαλό μας. ένας καθρέφτης νευρώνας είναι ένας νευρώνας που «πυροδοτεί τόσο όταν ένα ζώο ενεργεί όσο και όταν το ζώο παρατηρεί την ίδια δράση που εκτελείται από άλλο». Οι ψυχολόγοι έχουν παρατηρήσει την παρουσία νευρώνων καθρέφτη και στους ανθρώπους και έχει αποδειχθεί ότι η απλή πράξη του να βλέπουμε τους άλλους να κάνουν κάτι μπορεί να μας επηρεάσει να κάνουμε το ίδιο.

Διάσημες ψυχολογικές μελέτες όπως το πείραμα συμμόρφωσης Jenness του 1932, τα πειράματα Autifinetic Effect του Sherif του 1936 και τα πειράματα συμμόρφωσης του Asch του 1955 επισημαίνουν ότι, ακόμη και αν οι άνθρωποι έχουν ήδη άποψη για κάτι, είναι πιθανό να ακούσουν μια ομάδα ανθρώπων να έχουν διαφορετική άποψη τραβούν προς την άποψη της ομάδας. Αυτό, στην ουσία, είναι η επιστήμη πίσω από μαρτυρίες. το γεγονός ότι άλλοι άνθρωποι – όπως οι πιθανοί χρήστες της επωνυμίας σας – εμπιστεύονται και προτείνουν την επωνυμία σας αρκεί για να κάνουν τους ανθρώπους να σας εμπιστεύονται επίσης.

4. Ενθάρρυνση και προβολή περιεχομένου που δημιουργείται από τον χρήστη

Ακριβώς όπως οι μαρτυρίες, το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες έχει επίσης παρατηρηθεί ότι ενισχύει την αξιοπιστία και, κατά συνέπεια, βελτιώνει τις πωλήσεις.

Ακολουθούν μερικές αξιοσημείωτες περιπτωσιολογικές μελέτες για μερικές πολύ επιτυχημένες χρήσεις Περιεχομένου που δημιουργείται από τον χρήστη:

 • Το 2009, η μάρκα ενδυμάτων Burberry κυκλοφόρησε το The Art of the Trench – τον ιστότοπό του που επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν και να σχολιάζουν φωτογραφίες ατόμων που φορούν προϊόντα Burberry. Το αποτέλεσμα κοινωνικής απόδειξης ήταν τόσο σημαντικό που οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων κατά 50% σε ετήσια βάση μετά την κυκλοφορία του ιστότοπου.
 • Η Coca Cola κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την καμπάνια “Share a Coke” στην Αυστραλία το 2011 – είναι η καμπάνια που φέρνει μπουκάλια Coke με τα ονόματα των πελατών και στη συνέχεια τους ζητά να μοιραστούν εικόνες του εξατομικευμένου μπουκαλιού οπτάνθρακα στα κοινωνικά μέσα. Αυτό ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο και, βλέποντας την επιτυχία της εκστρατείας, η Coca Cola την επέκτεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα μέρη του κόσμου. Τα αποτελέσματα? Αύξηση 2% στις πωλήσεις της Coca Cola στις Η.Π.Α. μετά από μια δεκαετία μείωσης των εσόδων.
 • Η ελληνική εταιρεία γιαουρτιού Chobani αξιοποίησε το περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από τους χρήστες το 2009 όταν ζήτησε από πιστούς πελάτες να υποβάλουν βίντεο και εικόνες που επαινούν το γιαούρτι του. Στη συνέχεια, το περιεχόμενο προωθήθηκε εκτενώς από τον Chobani. Το αποτέλεσμα ήταν μια τεράστια αύξηση 225,9% στα έσοδα μεταξύ 2009 και 2010.

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη είναι μια από τις καλύτερες μορφές ενίσχυσης αξιοπιστίας για την επιχείρησή σας. Όχι μόνο λέει στους ανθρώπους ότι πολλοί άλλοι χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, αλλά επιτρέπει σε όσους χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας να λένε στον κόσμο με τη δική τους φωνή πόσο εκπληκτικό είστε.

5. Επιταχύνετε τον δρόμο σας για καλύτερη αξιοπιστία

Είμαστε όλο και πιο ανυπόμονοι και πολλή έρευνα επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός. Ίσως το πιο αξιοσημείωτο είναι μια μελέτη του 2015 από τη Microsoft Corporation, η οποία ερεύνησε 2.000 άτομα και μελέτησε την εγκεφαλική δραστηριότητα 112 άλλων ατόμων με ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEGs). Παρατηρήθηκε ότι το εύρος προσοχής μας έχει συρρικνωθεί μαζικά από τα 12 δευτερόλεπτα που ήταν στο 2000 έως 8 δευτερόλεπτα τώρα. Αντιθέτως, έχουμε μικρότερη προσοχή από το χρυσόψαρο – το οποίο έχει διάρκεια προσοχής 9 δευτερολέπτων.

Υπάρχουν τόσα πολλά στατιστικά στοιχεία σχετικά με το ρόλο που παίζει η ταχύτητα στους ιστότοπους – τόσο όσον αφορά τη δημιουργία επισκεψιμότητας και μετατροπών – και εδώ είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα:

 • Μια καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου στον χρόνο φόρτωσης ιστότοπου θα έχει ως αποτέλεσμα απώλεια μετατροπής κατά 7%
 • Μια σελίδα που διαρκεί 6 δευτερόλεπτα για τη φόρτωση θα αντιμετωπίσει απώλεια μετατροπής 50%
 • Οι ιστότοποι με αργή φόρτωση κοστίζουν στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου των ΗΠΑ πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως

Τι σημαίνει όμως η ταχύτητα για την αξιοπιστία?

 • Ένα επιβλητικό 51% των αγοραστών θα εγκαταλείψει μια αγορά λόγω της αργής ταχύτητας του ιστότοπου.
 • Το 88% των αγοραστών είναι απίθανο να επιστρέψει μετά από μια κακή εμπειρία.
 • Περίπου οι μισοί αγοραστές αναπτύσσουν μια λιγότερο θετική αντίληψη για την εμπλεκόμενη εταιρεία.
 • Περισσότεροι από το ένα τρίτο των αγοραστών θα πουν στους άλλους για την απογοητευτική τους εμπειρία.

Αυτό, με τη σειρά του, έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη ζημιά στην επωνυμία και επηρεάζει σοβαρά την αξιοπιστία σας.

Ενώ φαίνεται απλό, η αύξηση της ταχύτητας του ιστότοπού σας είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε την αξιοπιστία του ιστότοπού σας και της επωνυμίας σας. Η λύση, επομένως, είναι να τροποποιήσετε τον ιστότοπό σας για βελτιωμένη απόδοση ή να αποκτήσετε έναν καλύτερο οικοδεσπότη Ιστού. Προτείνουμε τη φιλοξενία InMotion, εδώ είναι ο λόγος.

6. Επικύρωση από πηγές αρχής

Η έρευνα έχει δείξει ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση είναι ένα αίτημα που προέρχεται από μια πηγή αρχής. Στην πραγματικότητα, παρατηρήθηκε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμμορφωθούν με τις οδηγίες από τους αριθμούς των αρχών, ακόμη και αν αυτό σημαίνει πρόκληση θανατηφόρου βλάβης σε κάποιον άλλο. Φανταστείτε να λάβετε συμβουλές από το γιατρό, το δικηγόρο σας ή έναν πράκτορα επιβολής του νόμου. πόσο σοβαρά θα πάρετε τα λόγια τους σε σύγκριση με τα λόγια κάποιου άλλου?

Ίσως η πιο διάσημη μελέτη για τη συμμόρφωση και την υπακοή στην εξουσία ήταν το The Milgram Experiment. Το πείραμα διεξήχθη από τον ψυχολόγο του Πανεπιστημίου Yale, Stanley Milgram, με σκοπό την παρατήρηση της αντίδρασης των ανθρώπων όταν τους ζητήθηκε να κάνει κάτι από μια αρχή. Συμμετείχε σε απλούς ανθρώπους που κλήθηκαν, μέσω μιας διαφήμισης εφημερίδας, να διοχετεύσουν ηλεκτροπληξία σε άλλους ανθρώπους «σαν κι αυτούς» με βάση οδηγίες από έναν αρχηγό. Παρατηρήθηκε ότι, ακόμη και όταν τα άτομα που έπασχαν ηλεκτροπληξία δεν ανταποκρίνονταν πλέον (ένδειξη ότι θα μπορούσαν να πεθάνουν ή να πεθάνουν), ένα επιβλητικό 65% των συμμετεχόντων στο πείραμα συνέχισε να χορηγεί το σοκ αρκεί να τους δοθούν οδηγίες να το πράξει από τον αριθμό της αρχής. Αυτό δείχνει για το πόσο εμπιστευόμαστε και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε κάτι, συχνά χωρίς ερωτήσεις, εάν τους ζητηθεί από έναν αρχηγό.

Μια πιο πρόσφατη και σχετική εμπειρία της επιρροής που μπορεί να έχει η έγκριση της αρχής στην αξιοπιστία είναι το «The Oprah Effect». Βασικά, οτιδήποτε υποστηρίζει η Oprah μετατρέπεται σε χρυσό. Πιο πρόσφατα, η απλή αγορά μεριδίου της μάρκας Weight Watchers αύξησε την αξία της μετοχής της κατά 170% σχεδόν όλη τη νύχτα.

Η Oprah υποστηρίζει μια φριτέζα

Η Oprah υποστηρίζει μια φριτέζα

Θέλετε να ενισχύσετε την αξιοπιστία στον ιστότοπό σας; Αποκτήστε έναν αριθμό αρχής για να σας υποστηρίξετε.

7. Μην φιλτράρετε το “αρνητικό”

Μια προσεκτική ματιά στους περισσότερους ιστότοπους αποκαλύπτει λίγα αρνητικά ή και ελαφρώς δυσάρεστα πράγματα που λένε οι άνθρωποι για την επωνυμία – σαν να είναι όλα τέλεια. Αν και είναι φυσικό να θέλουμε να επισημάνουμε τα καλύτερα πράγματα που λένε οι άνθρωποι για την επωνυμία σας, δεν είναι απαραίτητα το πιο συνετό πράγμα να κάνουμε όσον αφορά την αξιοπιστία. Η έρευνα του Reevoo διαπίστωσε ότι οι κακές κριτικές μπορούν να βελτιώσουν τις μετατροπές κατά 67%. Οι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να εμπιστεύονται την επωνυμία σας εάν βλέπουν έναν ισορροπημένο συνδυασμό καλών και κακών πραγμάτων που λένε οι άνθρωποι για εσάς. Παρατηρήθηκε επίσης ότι το 30% των ανθρώπων υποπτεύονται λογοκρισία ή ψεύτικες κριτικές όταν βλέπουν μόνο θετικά πράγματα για εσάς.

Μην φιλτράρετε το αρνητικό

Ακολουθούν ορισμένα αξιοσημείωτα παραδείγματα αυτού σε δράση:

 • Η Τοσκάνη, ένα κρασί που κοστίζει $ 60 ανά μπουκάλι, γνώρισε αύξηση των πωλήσεων κατά 5%, αφού ένας δημοφιλής κριτικός παρομοίασε το άρωμά του με τις βρώμικες κάλτσες..
 • Το Shake Weight, ένας δονούμενος αλτήρας, δεν γελοιοποιήθηκε ευρέως στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά ήταν σε ένα σημείο που ονομάζεται «το πιο γελοίο gadget γυμναστικής όλων των εποχών» από μια εφημερίδα. Το αποτέλεσμα? Πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις.
 • Οι ειδικοί μάρκετινγκ, Jonah Berger, Alan T. Sorenson και Scott J. Rasmussen, σε ένα πείραμα παρατηρώντας το μοτίβο πωλήσεων περίπου 250 έργων μυθοπλασίας που εξετάστηκαν στους New York Times από το 2001 έως το 2003, διαπίστωσαν ότι οι κακές κριτικές προκάλεσαν πωλήσεις βιβλίων από άγνωστους συγγραφείς αύξηση κατά 45% κατά μέσο όρο.

Είτε έχει να κάνει με την έγκρισή σας από άλλες επωνυμίες είτε με την έγκριση της επωνυμίας σας από άλλους, επιτρέποντας στους χρήστες να δουν μερικά «όχι τόσο θετικά» πράγματα που έχουν ειπωθεί για εσάς, θα συμβάλουν πολύ στην ενίσχυση της αξιοπιστίας.

Για τον ιδιοκτήτη ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου, η αξιοπιστία είναι ύψιστης σημασίας όσον αφορά την αύξηση των πωλήσεων. Αυτές οι 7 συμβουλές κάνουν το τέλειο κόλπο. Έχετε κάποια συμβουλή που θα μπορούσατε να προσθέσετε σε αυτήν τη λίστα?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map