Η είσοδος στον κόσμο της μόδας μπορεί να αισθανθεί σαν ένα τεράστιο καθήκον, δεν μπορεί?

Υπάρχουν τόσοι μεγάλοι παίκτες εκεί έξω, με ακόμη μεγαλύτερους προϋπολογισμούς. Και δεν έχετε ιδέα πώς θα αρχίσετε να ανταγωνίζεστε μαζί τους.

Αλλά, εδώ είναι το όμορφο πράγμα για να είσαι fashionista αυτές τις μέρες:

Δεν χρειάζεστε μεγάλο προϋπολογισμό ή ακόμη και μεγάλη πλατφόρμα για να κάνετε το σήμα σας.

Απλά πρέπει να παρουσιάσετε τα σχέδιά σας μπροστά στα σωστά άτομα. Και, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του μάρκετινγκ για να κάνετε ακριβώς αυτό.

Δεν πιστεύετε; Διαβάστε αυτήν την ιστορία επιτυχίας: «Κερδίζω $ 1.000 στον ελεύθερο χρόνο μου»: Πώς ένας ιδιοκτήτης καταστήματος μόδας κάνει μια μικρή περιουσία στο διαδίκτυο

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα σχέδιο μάρκετινγκ περιεκτικού περιεχομένου.

Ποιο είναι ακριβώς αυτό που πρόκειται να μάθετε πώς να κάνετε σε αυτό το άρθρο…

Τι θα μάθετε

 • Πώς να διεισδύσετε στην αγορά και να κάνετε πραγματικό θόρυβο
 • Ένας απλός τρόπος για να επεκτείνετε την προσέγγισή σας και να έρθετε μπροστά σε περισσότερα από τα σωστά άτομα
 • Τι σημαίνει να δημιουργείτε υπέροχο περιεχόμενο που θέλουν να διαβάσουν οι χρήστες
 • Διανομή: το πιο σημαντικό μέρος του μάρκετινγκ (που δεν κάνετε)

# 1: Η τέχνη της διείσδυσης

Το πρώτο στάδιο οποιουδήποτε σχεδίου μάρκετινγκ περιεχομένου περιλαμβάνει την απάντηση σε δύο ερωτήσεις:

 • Ποιο είναι το κοινό-στόχος σας?
 • Πού περνούν το χρόνο τους?

Αρχικά, δοκιμάστε να αναλύσετε τα δημογραφικά σας στοιχεία και δείτε σε ποιον θέλετε να πουλήσετε. Πόσο χρονών είναι? Σε τι ενδιαφέρουν; Πόσα χρήματα βγάζουν; Πού ζουν?

Μόλις το καταλάβετε, είναι εύκολο να ταιριάξετε τα άτομα στα οποία σκοπεύετε να φτάσετε και τα μέρη που περνούν το χρόνο τους.

Για παράδειγμα, εάν το κοινό-στόχος σας είναι αστικές γυναίκες με αυστηρότερο προϋπολογισμό κάτω των 30.000 $ ετησίως – παρόμοιο με το Topshop ή το Asos – θα προτιμούσατε να εστιάσετε στο Instagram επειδή εκεί είναι που οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους περνούν το χρόνο τους:

Δημογραφικά στοιχεία Instagram

Δεν χρειάζεται να το περιορίσετε σε ένα συγκεκριμένο κανάλι κοινωνικών μέσων, μπορεί να είναι πολλαπλάσιο.

Αλλά αυτό που είναι σημαντικό εδώ είναι ότι καταλαβαίνετε πού βρίσκονται οι άνθρωποι σας και τα κανάλια στα οποία θα πρέπει να περνάτε το χρόνο σας.

Μόλις βρεθείτε στα σωστά κανάλια, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς μπορείτε να προσεγγίσετε αυτούς τους ανθρώπους πιο αποτελεσματικά. Ευτυχώς για εσάς, αυτό είναι το επόμενο σημείο μας…

# 2: Προσεγγίστε περισσότερους ανθρώπους

Βρήκατε λοιπόν το κοινό σας. Πώς αρχίζετε να τους μιλάτε?

Πρέπει να αυξήσετε το παιχνίδι γνωριμιών σας.

Δεν αστειεύομαι καν. Υπάρχει ένας τρόπος να φλερτάρετε τους οπαδούς σας. Υπάρχουν τρία βασικά βήματα για αυτήν τη διαδικασία:

 • Ακολουθηστε
 • Σαν
 • Σχόλιο

Αυτό έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί ειδικά στο Instagram, αλλά είναι η ίδια διαδικασία για τις περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Είναι ερωτευμένη εμπλοκή και είναι αποτελεσματική.

Βρείτε τους οπαδούς των ανταγωνιστών σας. «Ακολουθήστε» τους, όπως «μία» από τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις τους και, στη συνέχεια, «σχολιάστε».

Εύκολο, σωστά?

Εάν ακολουθήσετε 100 από τους οπαδούς του ανταγωνιστή σας, μπορείτε να περιμένετε έως και 34% παρακολούθηση χρησιμοποιώντας τον τύπο ακολουθίας / like / comment. Θα μπορούσατε ακόμη και να προχωρήσετε λίγο περισσότερο και να «στείλετε μήνυμα» σε όσους ακολουθούν.

Έτσι ακολουθείτε τους κατάλληλους ανθρώπους για τη μάρκα μόδας σας. Και όσο περισσότερη προσπάθεια καταβάλλετε, τόσο περισσότερο θα βγείτε από αυτό.

Ο συνάδελφός μου Μπεν μοιράστηκε πραγματικά μια μελέτη περίπτωσης σχετικά με αυτό: Πώς πήρα 10.000 οπαδούς Twitter σε 3 μήνες (και ποσοστό συμμετοχής 13%)

# 3: Δημιουργήστε υπέροχο περιεχόμενο

Έχετε το κοινό σας και τους οπαδούς σας. Τι κάνεις τώρα?

Βάζετε εκπληκτικό περιεχόμενο, αυτό είναι.

Αλλά, πώς δημιουργείτε περιεχόμενο που είναι κατάλληλο για το κοινό σας?

 • Έχετε όλα τα γραφικά
 • Χτίστηκε ένα σταθερό ημερολόγιο σύνταξης
 • Χρησιμοποιήστε τον κανόνα 24 ωρών

Το οπτικό περιεχόμενο είναι ένα παιχνίδι αλλαγής. Αυξάνει τις προβολές ιστότοπου έως και 94% και τους ακόλουθους / συνδρομητές κατά 37%.

Ανακατέψτε το περιεχόμενό σας. Αν συνήθως αποτελείται από κείμενο, αρχίστε να χρησιμοποιείτε εικόνες και βίντεο για να ενισχύσετε την αφοσίωση του κοινού.

Και χρησιμοποιείτε πάντα τον κανόνα 24 ωρών. Το ιστολόγιό σας είναι σημαντικό, γι ‘αυτό περιμένετε 24 ώρες πριν δημοσιεύσετε. Είναι ένας ασφαλής τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δημοσιεύετε το καλύτερο περιεχόμενό σας.

Βασική συμβουλή

Δημιουργήστε ένα αδιάβροχο συντακτικό ημερολόγιο. Το περιεχόμενό σας είναι βασικό, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να γράψετε ένα καλό κομμάτι περιεχομένου.

# 4: Διανομή

Τώρα ήρθε η ώρα να καταργήσετε τη διανομή του περιεχομένου σας.

Προσαρμοσμένο, σχετικό περιεχόμενο δημιουργεί πωλήσεις. Εδώ πείθεις το κοινό σου ότι αξίζει να αγοράσεις τα προϊόντα σου.

Τα μοναδικά περιεχόμενα δημιουργούν εμπιστοσύνη

Τώρα που έχετε δημιουργήσει πολύτιμο περιεχόμενο, πρέπει να παραδώσετε το περιεχόμενο στα άτομα που θα το θεωρήσουν πολύτιμο. Αυτό σημαίνει ότι είμαι προληπτικός.

Πρέπει να μάθετε ποια κανάλια θα λειτουργούν καλύτερα για τη διανομή σας. Για να το κάνετε αυτό, θα μπορούσατε να ρωτήσετε κάποιον στον τομέα σας τι λειτούργησε καλύτερα για αυτόν. Προσεγγίστε άλλους που έχουν βρεθεί εκεί που βρίσκεστε.

Δώστε προσοχή σε ό, τι μοιράζεται το κοινό σας και πού το μοιράζεται. Κάντε την έρευνά σας πρώτα και γράψτε αργότερα. Τρεις τρόποι για να γίνει αυτό είναι:

 • Κοιτάζοντας την πηγή παραπομπής για το Google Analytics
 • Παρακολούθηση λέξεων-κλειδιών για να δείτε ποια συνομιλία γίνεται και πότε
 • Κοιτάζοντας τα δημοφιλή θέματα σε σχετικά φόρουμ

Βασική συμβουλή

Εάν αισθάνεστε ότι έχετε κατακτήσει ένα κανάλι, μην το αφήσετε εκεί. Με κάθε τρόπο συνεχίστε να δημοσιεύετε, αλλά μην φοβάστε να δοκιμάσετε άλλα κανάλια. Άλλα κανάλια με παρόμοιο κοινό θα σας βοηθήσουν να επεκτείνετε την προσέγγιση χρηστών, δίνοντάς σας περισσότερες ευκαιρίες να είστε πολύτιμοι.

Επίσης, μην φοβάστε να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας περισσότερες από μία φορές. Η μέση διάρκεια ζωής ενός Tweet είναι 18 λεπτά (ναι, τόσο λίγο), οπότε η κοινή χρήση μιας ανάρτησης πολλές φορές με τη βελτίωση της προσέγγισής της.

Να συμπεράνω

Η εκτέλεση μιας επιτυχημένης μάρκας μόδας σημαίνει ότι θα επαναλάβετε αυτές τις διαδικασίες ξανά και ξανά. Λοιπόν, να είστε πρακτικοί σχετικά με το τι λειτουργεί και τι όχι, αλλά μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι νέο.

Κάντε την έρευνά σας, βρείτε το κοινό στο οποίο μπορείτε να προσφέρετε πολύτιμο περιεχόμενο και να σχεδιάσετε. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία εκεί έξω για να σας βοηθήσουμε. Το έχεις.

Τώρα, διαβάστε το κλειδί για τεράστια, συνεπή κυκλοφορία: Η τεχνική του ουρανοξύστη

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me