Πώς να προσελκύσετε πελάτες προωθώντας το κατάστημα Shopify

Ήταν σύντομο και γλυκό, αλλά ο τετραμελής οδηγός μας στο Shopify τελειώνει τελικά με αυτόν τον οδηγό για την προώθηση ενός καταστήματος Shopify!


Αυτή η τελευταία ενότητα είναι το δύσκολο μέρος, αλλά είναι επίσης η πιο ικανοποιητική.

Μέχρι στιγμής, διαθέτουμε το κατάστημά σας στο διαδίκτυο, προσθέσαμε ορισμένα προϊόντα και το υπερφορτίσαμε με τις προηγμένες λειτουργίες του Shopify. Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να προσελκύσουμε μερικούς πελάτες!

πώς-να-προωθήσω-shopify

Εάν ξεκινάτε από το μηδέν, αυτή είναι συχνά μια αργή διαδικασία. Αυτοί οι πρώτοι πελάτες είναι πάντα το πιο δύσκολο να βρεθούν και μπορεί να είναι απογοητευτικό.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα 7 κόλπα δολοφόνων, θα επιταχύνουμε τα πράγματα και θα κάνουμε τους επισκέπτες να εισέρχονται στον ιστότοπό σας.

Ενημερωθείτε για τον πλήρη οδηγό Shopify

 • Μέρος 1: Πώς να δημιουργήσετε ένα κατάστημα Shopify σε μόλις 19 λεπτά
 • Μέρος 2: 11 Χαρακτηριστικά Shopify που θα ενισχύσουν τις πωλήσεις σας
 • Μέρος 3: Shopify SEO: 9 βασικά στοιχεία για την ενίσχυση της κατάταξης Google του καταστήματός σας
 • Μέρος 4: «Πώς προσελκύω πελάτες;» Τα πρώτα 7 βήματα για την προώθηση του Shopify Store σας
 • Είναι το Shopify για εσάς; Διαβάστε την εις βάθος κριτική μας στο Shopify

1. Συνδεθείτε με το «influencers»

Είναι δύσκολο να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε κατά την προώθηση του διαδικτυακού σας καταστήματος. Το blogging και η ενημέρωση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης μπορεί να είναι άσκοπα όταν έχετε ένα μικρό κοινό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βάζω τη φράση «Σύνδεση με επηρεαστές» στον αριθμό 1. Οι «Influencers» είναι άτομα ή ιστότοποι με τεράστια παρακολούθηση στο διαδίκτυο Ένα tweet ή μια ανάρτηση Instagram για τα προϊόντα σας μπορεί να στείλει μια πλημμύρα επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας και να δημιουργήσει αυτό το αρχικό κοινό.

Δείτε πώς δημοσιεύει αυτός ο επηρεαστής μόδας για ένα προϊόν Express Runway:

shopify-influencers-παράδειγμα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιρροές θα χρεώσουν ένα τέλος για την προώθηση του προϊόντος σας. Για επιρροές με περισσότερους από ένα εκατομμύριο οπαδούς, αυτή η χρέωση μπορεί να ανέλθει σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Προφανώς, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε $ 10k + ξαπλωμένοι! Αλλά πάρτε το παράδειγμα της μόδας Bachlr ως παράδειγμα. Έφτασαν από το μηδέν σε 20.000 επισκέπτες καταστημάτων ζητώντας από τους επηρεαστές του Instagram να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Δημιουργήστε μια λίστα επιρροών στη θέση σας και στείλτε τους ένα φιλικό email (και ίσως ένα δωρεάν προϊόν!)

2. Δημιουργήστε ένα κοινό Instagram

Κανονικά, θα συνιστούσα μια γενική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά αν μόλις ξεκινήσετε, δοκιμάστε όλες τις προσπάθειές σας στο Instagram.

Γιατί; Επειδή οι χρήστες του Instagram είναι πιο αφοσιωμένοι, πιο ενεργοί και πιο ευαίσθητοι σε μάρκες από το Facebook ή το Twitter.

Παράδειγμα Shopify instagram

(πηγή εικόνας)

Προσωπικά, νομίζω ότι το Facebook φτάνει σε ένα σημείο υπερκορεσμού με το μάρκετινγκ. Επιπλέον, ο αλγόριθμός τους σας εμποδίζει να προσεγγίσετε το πλήρες κοινό σας χωρίς να το πληρώσετε (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Από την άλλη πλευρά, το Instagram σάς επιτρέπει να προσεγγίσετε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουμπί “αγορά τώρα” δίπλα σε κάθε ανάρτηση. Ιδανικό για ιδιοκτήτες διαδικτυακών καταστημάτων!

Δοκιμάστε να δημοσιεύσετε εκπληκτικές εικόνες των προϊόντων σας και, στη συνέχεια, αναπτύξτε τα ακόλουθα αλληλεπιδρώντας με τους χρήστες του Instagram στη θέση σας.

Θέλουν περισσότερα? Γιατί το Instagram είναι το καλύτερο κοινωνικό δίκτυο για διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής

3. Δημιουργήστε μια λίστα email και στείλτε τακτικά ενημερωτικά δελτία

Ο Neil Patel είπε ότι είναι καλύτερο όταν είπε: «Από όλα τα κανάλια που δοκίμασα ως έμπορος, το email συνεχώς ξεπερνά όλα αυτά».

Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε πελάτες και να αυξάνετε συνεχώς τις πωλήσεις. Σε τελική ανάλυση, τα άτομα στη λίστα email σας είναι οι πιο αφοσιωμένοι πελάτες σας. Είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από εσάς!

Παράδειγμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Asos

Ξεκινήστε συλλέγοντας τις διευθύνσεις email από οποιονδήποτε αγοράζει ένα προϊόν. Στη συνέχεια, προσθέστε μια φόρμα εγγραφής στον ιστότοπό σας για να προσελκύσετε πελάτες που δεν είναι ακόμη έτοιμοι να αγοράσουν από εσάς.

Θέλουν περισσότερα? Δοκιμάστε τη σειρά έξι μερών στο Email Marketing

4. Γράψτε φανταστικό περιεχόμενο με το Shopify’s Blog

Εάν δεν είστε πεπεισμένοι από τη δύναμη του blogging, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το infographic. Το πιο σημαντικό στατιστικό είναι αυτό:

Το 61% των ανθρώπων έχουν αγοράσει κάτι βάσει ενός ιστολογίου.

Αυτό είναι το ισχυρό περιεχόμενο για τους κατόχους διαδικτυακών καταστημάτων. Όχι μόνο αυτό, αλλά και τα καταστήματα αυτού του ιστολογίου λαμβάνουν 97% περισσότερους εισερχόμενους συνδέσμους (κάτι που είναι απαραίτητο για την κατάταξή σας στο Google).

Η συγγραφή περιεχομένου βοηθά στην προσέλκυση νέων πελατών. Σας βοηθά να συνδεθείτε μαζί τους και να αναπτύξετε μια συνάφεια μάρκας. Το πιο σημαντικό, μπορείτε να τα ωθήσετε προς την πώληση.

Ξεκινήστε δεσμεύοντας σε μια ανάρτηση την εβδομάδα που θα ανταποκρίνεται στο κοινό-στόχο σας. Ίσως πρόκειται για κριτική προϊόντος, αναλυτική ανάρτηση ή άρθρο λίστας.

Θέλουν περισσότερα?
– 18 εύκολοι τρόποι δημιουργίας στρατηγικής περιεχομένου που οδηγεί την επισκεψιμότητα
– 1.000 λέξεις σε μια ώρα – Πώς να κάνετε Blog σκληρά & Γρήγορα

5. Αντλήστε λίγα χρήματα στη διαφήμιση στο Facebook

Όλες οι τεχνικές μέχρι στιγμής είναι αποτελεσματικές, αλλά έχουν ένα κοινό κοινό: είναι αργές.

Το blogging, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η σύνδεση με επιρροές απαιτεί χρόνο. Εάν θέλετε γρήγορη επισκεψιμότητα, η διαφήμιση είναι η γρήγορη λύση που αναζητάτε.

(πηγή εικόνας)

Οι διαφημίσεις στο Facebook είναι απλές και αποτελεσματικές. Ο αλγόριθμος τους σάς επιτρέπει να στοχεύσετε ένα απίστευτα εξειδικευμένο κοινό χρησιμοποιώντας τοποθεσία, ηλικία και προσωπικά ενδιαφέροντα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρουσιάσετε τα προϊόντα σας στους πελάτες-στόχους σας.

Δοκιμάστε πρώτα να πειραματιστείτε με ένα μικρό χρηματικό ποσό. Ρυθμίστε τις εικόνες, τις αντιγραφές και τις λεπτομέρειες του κοινού μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε ένα ισχυρό ποσοστό μετατροπών. Στη συνέχεια, αυξήστε τις δαπάνες.

Θέλουν περισσότερα? Τα μυστικά για υψηλότερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων στις διαφημίσεις σας στο Facebook

6. Μην ξεχάσετε τον πραγματικό κόσμο!

Με το Shopify, μπορείτε να μεταφέρετε το κατάστημά σας στον πραγματικό κόσμο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η συσκευή ανάγνωσης καρτών “Point of Sale” του Shopify.

shopify-pos

Τώρα, μπορείτε να παρακολουθήσετε αγορές και να προβάλετε τα προϊόντα σας μπροστά σε φυσικούς πελάτες. Γιατί να μην ζητήσετε από την τοπική σας μπουτίκ να αποθηκεύσει και κάποια από τα προϊόντα σας?

Αφήστε αφίσες, φυλλάδια και φυλλάδια γύρω από την πόλη όπου μπορεί να τα δει το κοινό-στόχος σας. Οργανώστε διαδηλώσεις ή εκδηλώσεις στα τοπικά καφενεία σας. Γίνετε δημιουργικοί και προληπτικοί για το μάρκετινγκ.

Θέλουν περισσότερα? 7 πράγματα που δεν κάνετε για να αγοράσετε το κατάστημά σας στον πραγματικό κόσμο

7. Ξεκινήστε μια πώληση

Όλοι αγαπούν μια πώληση. Απλώς ρωτήστε την Amazon που κέρδισε 3,75 δισεκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο της Black Friday!

Οι πωλήσεις λειτουργούν επειδή δίνει στους πελάτες μια αίσθηση επείγοντος. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να χάσουν μια συμφωνία και γνωρίζουν ότι η πώληση δεν θα είναι πολύ καιρό.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετατρέψετε αυτούς τους πελάτες που δεν ήταν αρκετά έτοιμοι να αγοράσουν από εσάς. Όλα έχουν να κάνουν με αυτούς τους λίγους πρώτους αγοραστές στη ζώνη σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προηγμένες δυνατότητες του Shopify για έκπτωση προϊόντων στο κατάστημά σας. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να προωθήσετε την πώληση χρησιμοποιώντας διαφημίσεις Facebook.

Θέλουν περισσότερα? «Κερδίζω $ 1.000 στον ελεύθερο χρόνο μου» – Πώς ένας ιδιοκτήτης καταστήματος μόδας κάνει μια μικρή περιουσία στο Διαδίκτυο

Τελικές σκέψεις…

Το Shopify είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να μετατρέψετε το όνειρό σας στη λειτουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος. Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά θα το πάρετε γρήγορα! Ξεκινήστε τώρα στο Shopify.

Ενημερώστε με αν χρησιμοποιείτε ήδη το Shopify στα παρακάτω σχόλια. Ή, αν έχετε περαιτέρω απορία, θα χαρώ να τους απαντήσω.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map