Πώς έχασα τα χρήματα στο κόστος αποστολής του Shopify (& έπειτα το διόρθωσα!)

Όταν εγκατέστησα το πρώτο μου κατάστημα Shopify, έχασα πολλά χρήματα.

Ξεκίνησε καλά (τουλάχιστον, το σκέφτηκα!) Ξεκίνησα εύκολα το κατάστημα με το Shopify, είχα τόνους παραγγελιών, και ήμουν ευχαριστημένος με τον τρόπο που πάνε όλα.

Μόλις έστειλα όλες τις παραγγελίες, συνειδητοποίησα το λάθος μου: υπολόγισα εσφαλμένα το κόστος αποστολής.

(πηγή εικόνας)

Τι πήγε στραβά?

Αυτό είναι, διάβασα εκατοντάδες άρθρα σχετικά με την εγκατάλειψη του καλαθιού αγορών και με ανησυχούσε. Για παράδειγμα, το 68% όλων των πελατών εγκαταλείπουν το καλάθι τους και ο μεγαλύτερος λόγος είναι το αναπάντεχο κόστος αποστολής να εμφανιστεί στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Αποφάσισα λοιπόν να προσφέρω δωρεάν αποστολή σε όλα τα προϊόντα μου και να την διαφημίσω σε μεγάλο βαθμό. Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να περάσετε τους ανθρώπους μέσω της αγοράς. (Και λειτούργησε – το ποσοστό εγκατάλειψης ήταν πολύ κάτω από 40%).

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έκανα κέρδος. Μόλις πλήρωσα την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μου για παράδοση, πραγματικά έχασα χρήματα. Άρχ!

Τελικά, βρήκα ένα γλυκό σημείο. Βρήκα ένα κόστος αποστολής που δεν φοβόταν τους πελάτες, αλλά κέρδισε. Λοιπόν, εδώ είναι οι επιλογές και πώς να το κάνετε σωστά.

Βήμα 1: Ζυγίστε τα προϊόντα σας και λάβετε ακριβείς προσφορές αποστολής

Προτού αρχίσετε να αλλάζετε τιμές ή να αναμιγνύετε με το κόστος στο Shopify, λάβετε μια κλίμακα και ζυγίστε κάθε προϊόν. Πάρτε τα βάρη και τις διαστάσεις σε μια χούφτα τοπικών ταχυμεταφορών και λάβετε μια μέση προσφορά για αποστολή.

Μπορείτε επίσης να προσεγγίσετε USPS, FedEx και άλλους παρόχους για να επιτύχετε μια συμφωνία ή να λάβετε μια εφάπαξ τιμή. Σε κάθε περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το ακριβές κόστος αποστολής ΚΑΙ πόσο κοστίζει η συσκευασία.

Τώρα που γνωρίζετε πόσο κοστίζει η συσκευασία και η αποστολή, μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή παράδοσης:

Προσφορά δωρεάν αποστολής

Παρά την ιστορία τρόμου μου, μπορείτε να αποκομίσετε κέρδη με δωρεάν αποστολή. Απλά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τα μαθηματικά!

Επιλογή 1: Παίρνετε τον εαυτό σας

Η επιλογή είναι να πάρετε το χτύπημα του κόστους παράδοσης μόνοι σας, όπως και εγώ αρχικά. Πουλάτε τα προϊόντα σας στη συνήθη τιμή και απορροφάτε το κόστος αποστολής από τα κέρδη σας.

  • Υπέρ: ο πελάτης παίρνει πολλά. Ένα φτηνό προϊόν και δωρεάν αποστολή.
  • Μαθαίνω απέξω: θα έχετε μόνο ένα πολύ μικρό περιθώριο κέρδους (ή καθόλου, όπως εγώ!)

Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει εάν τα προϊόντα σας είναι πολύ ακριβά ή έχουν μεγάλο περιθώριο κέρδους. Τα ακριβά και πολυτελή είδη λειτουργούν συχνά καλά σε αυτήν την κατηγορία.

Επιλογή 2: Αύξηση της τιμής των προϊόντων

Η επιλογή δύο αυξάνει την τιμή των προϊόντων σας για να καλύψει το κόστος αποστολής. Αντί να πουλάτε ένα μπλουζάκι για 8 $ και να χρεώνετε 2 $ επιπλέον αποστολή, χρεώνετε 10 $ για το μπλουζάκι και προσφέρετε δωρεάν αποστολή.

Προσφέρετε δωρεάν αποστολή αυξάνοντας την τιμή του προϊόντος

Αν και το προϊόν είναι τώρα πιο ακριβό, το δέλεαρ της «δωρεάν αποστολής» είναι ένα μεγάλο ψυχολογικό κίνητρο για αγορά. Αφαιρεί λίγο δισταγμό. Μειονεκτήματα; Λοιπόν, ο πελάτης μπορεί να βρει το ίδιο προϊόν φθηνότερα κάπου αλλού.

Επιλογή 3: Γνωρίστε στη μέση

Η συνάντηση κάπου στη μέση είναι η τελευταία επιλογή. Ίσως πουλάτε το μπλουζάκι για $ 9 και καταπιείτε το κόστος $ 1 μόνοι σας. Αυτή είναι η μέθοδος που χρησιμοποιώ τώρα. Οι πελάτες μου θα δυσκολευτούν να βρουν το ίδιο προϊόν φθηνότερα αλλού και η δωρεάν αποστολή συμβάλλει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ορίστε τις δικές σας τιμές αποστολής

Παρόλο που η «δωρεάν αποστολή» είναι ένας καλός τρόπος για να προσελκύσετε πελάτες, ο καθορισμός χρέωσης αποστολής εξακολουθεί να αποτελεί τυπική πρακτική στο διαδίκτυο. Στο Shopify, δεν μπορείτε να ορίσετε κόστος αποστολής για κάθε μεμονωμένο προϊόν, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις τρεις επιλογές:

Αποστολή βάσει βάρους

Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρεώσετε ένα κόστος παράδοσης με βάση το βάρος της παραγγελίας του πελάτη. Εάν το συνολικό καλάθι τους ζυγίζει από 0-1 κιλά, ενδέχεται να χρεωθείτε με αποστολή 10 $. Εάν κυμαίνεται μεταξύ 1-2 κιλών, ενδέχεται να χρεώσετε 20 $. Για να το ρυθμίσετε, θα πρέπει να γνωρίζετε το ακριβές βάρος των προϊόντων σας.

Γνωρίστε το ακριβές βάρος των προϊόντων σας

Αποστολή βάσει τιμής

Χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή, χρεώνετε ένα κόστος παράδοσης με βάση το συνολικό κόστος του καλαθιού. Εάν ο πελάτης ξοδεύει μεταξύ $ 0- $ 20, ενδέχεται να χρεωθείτε με αποστολή 5 $. Εάν ξοδέψουν 20 $ – 50 $, ενδέχεται να χρεώσετε 10 $.

Επαγγελματική συμβουλή: το κέρδος σας μπορεί να καταναλωθεί χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο εάν έχετε πολλά προϊόντα με χαμηλές τιμές αλλά βαριά.

Προσφέρετε κατ ‘αποκοπή τιμή

Μια τρίτη επιλογή είναι να προσφέρει μια απλή κατ ‘αποκοπή τιμή σε όλες τις παραγγελίες. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν όλα τα προϊόντα σας έχουν παρόμοιο μέγεθος και βάρος. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε απλά γυαλιά ηλίου, πιθανότατα δεν χρειάζεται να υπολογίζετε διαφορετικά βάρη.

Σημείωση: σε όλες τις περιπτώσεις, μιλάω για εγχώριες αποστολές. Αν θέλετε να αποστείλετε διεθνώς, σίγουρα θα θέλετε να χρεώσετε μια «περιφερειακή επιπλέον χρέωση» που μπορείτε να βρείτε στις ρυθμίσεις τιμολόγησης Shopify.

Υπολογίστε τα έξοδα αποστολής σε πραγματικό χρόνο

Αυτή η τρίτη επιλογή είναι η πιο προηγμένη, αλλά ίσως η πιο ακριβής. Η αποστολή σε πραγματικό χρόνο υπολογίζει αυτόματα το κόστος αποστολής οποιουδήποτε προϊόντος με βάση την τοποθεσία του πελάτη και τις προτιμήσεις παράδοσης.

Δείτε πώς αυτό το κατάστημα υπολογίζει το ακριβές κόστος αποστολής για κάθε πελάτη:

Σημαίνει ότι κάθε πελάτης λαμβάνει ένα απολύτως ακριβές, με το τελευταίο κόστος αποστολής προσαρμοσμένο σε αυτούς. Το Shopify αγγίζει τις τιμές FedEx ή USPS για να υπολογίσει την ακριβή τιμή.

Είναι υπέροχο για εσάς, γιατί δεν θα υποτιμήσετε ποτέ τα έξοδα αποστολής σας. Είναι πάντα ακριβώς σωστό. Και είναι καλό για τον πελάτη, επειδή ξέρουν ότι δεν ξεφεύγουν από υπερβολικά έξοδα αποστολής.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θα χρειαστείτε την «προηγμένη» έκδοση του Shopify, η οποία διατίθεται με επιπλέον χρέωση.

Αφήστε κάποιον άλλον να κάνει την αποστολή για εσάς

Φυσικά, η τελική επιλογή είναι να αφήσετε μια επαγγελματική εταιρεία logistics να κάνει όλη τη σκληρή δουλειά για εσάς.

Η Shopify συνεργάστηκε με μια χούφτα υπηρεσιών ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της Amazon για να σας βοηθήσει να το φροντίσετε. Με αυτήν την επιλογή, θα αποθηκεύσετε τα εμπορεύματά σας σε μία από τις αποθήκες του Amazon και θα φροντίσουν για τη μεταφορά σας. Θα σας κοστίσει λίγο επιπλέον, αλλά αφαιρεί όλη τη σκληρή δουλειά και την εικασία.

Εάν ορίσετε αυτήν την επιλογή, μπορείτε απλώς να πάρετε τις τιμές αποστολής της Amazon και να τις εφαρμόσετε στο κατάστημα Shopify.

Τελικές σκέψεις

Όπως ανακάλυψα τον σκληρό τρόπο, τα έξοδα αποστολής μπορούν να κάνουν ή να σπάσουν τα περιθώρια κέρδους σας! Είναι η διαφορά μεταξύ ενός επιτυχημένου καταστήματος και ενός καταδικασμένου καταστήματος.

Πάντα θεωρούσα ότι αυτός ο πίνακας (που δημιουργήθηκε από το Shopify) ήταν πολύ χρήσιμος όσον αφορά την τιμολόγηση των προϊόντων σας και τη διασφάλιση ότι είστε πάντα στη σωστή πλευρά του κέρδους:

Υπολογίστε την τιμή του προϊόντος σας

Ας ελπίσουμε ότι, με αυτές τις πληροφορίες κλειδωμένες, δεν θα κάνετε το ίδιο λάθος που έκανα και θα μεταφέρετε το κατάστημα Shopify στη δόξα!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map