Ένας οδηγός για αρχάριους στο WooCommerce και οι 8 βασικές επεκτάσεις

Εδώ στο Bitcatcha, μου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Στην πραγματικότητα, έτρεξα πρόσφατα ένα μεγάλο άρθρο σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας του πρώτου διαδικτυακού σας καταστήματος.

Εκεί, πρότεινα τη χρήση του πρόσθετου WooCommerce για WordPress. Πολλοί άνθρωποι έχουν ζητήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το κιτ εργαλείων, οπότε σήμερα σκάβω λίγο πιο βαθιά.

Τι είναι το WooCommerce?

WooCommerce

Το WooCommerce είναι ένα απλό (δωρεάν!) Πρόσθετο για το WordPress. Εισάγεται στον ιστότοπό σας και κάνει όλη τη σκληρή δουλειά για την κατασκευή του διαδικτυακού σας καταστήματος.

Είναι μια επαγγελματική λύση που τροφοδοτεί σχεδόν το 30% όλων των ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου στον ιστό. Εμφανίζει τα προϊόντα σας, επεξεργάζεται παραγγελίες και οργανώνει την αποστολή σας.

Το καλύτερο από όλα, είναι πραγματικά εύκολο στη χρήση και είναι εντελώς δωρεάν για να ξεκινήσετε.

Επαγγελματική συμβουλή: 

Για να εξασφαλίσετε κορυφαία απόδοση, βεβαιωθείτε ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα WooCommerce φιλοξενείται σε μια διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress.

Αποσυμπίεση WooCommerce

Όταν εγκαθιστάτε την προσθήκη WooCommerce, θα παρατηρήσετε πόσο απλή είναι η σελίδα διαχειριστή. Το πρώτο βήμα είναι να προσθέσετε το πρώτο σας προϊόν. Τα παιδιά στο WooCommerce γνωρίζουν ότι χρειάζεστε πολύ έλεγχο σε αυτό, οπότε υπάρχουν τέσσερις επιλογές:

 1. Απλό προϊόν Αυτό είναι το μέσο προϊόν σας χωρίς παραλλαγές. Όπως ένα βιβλίο, γυαλιά ηλίου ή κάμερα.
 2. Ομαδοποιημένο προϊόνΑυτή είναι μια ομάδα σχετικών προϊόντων με μικρές παραλλαγές. Για παράδειγμα, η Apple θα χρησιμοποιούσε την επιλογή ομαδοποιημένου προϊόντος για να πουλήσει το iMac με την διακύμανση του μεγέθους της οθόνης.
 3. Εξωτερικό ή συνεργαζόμενο προϊόνΤο προϊόν αναφέρεται και εμφανίζεται στον ιστότοπό σας, αλλά ο πελάτης αγοράζει πραγματικά από τρίτο μέρος.
 4. Μεταβλητό προϊόν Οι πωλητές μόδας θα το χρησιμοποιήσουν για να πουλήσουν μπλουζάκια σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα, για παράδειγμα.

Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να λειτουργήσει το κατάστημά σας. Θα πραγματοποιήσετε την πρώτη σας πώληση και θα αρχίσετε να δημιουργείτε μια επιχείρηση. Ωστόσο, εάν θέλετε πραγματικά να μεταφέρετε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο, θα χρειαστείτε μερικές από τις εκπληκτικές επεκτάσεις του WooCommerce.

Αυτά τα πρόσθετα θα μετατρέψουν ένα ταπεινό ηλεκτρονικό κατάστημα σε μια επαγγελματική αυτοκρατορία που βγάζει χρήματα! (Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ το WooCommerce είναι δωρεάν, οι περισσότερες από αυτές τις επεκτάσεις παρέχονται με τιμή.)

Ας ξεκινήσουμε με τη νούμερο ένα προτεινόμενη επέκταση από το ίδιο το WooCommerce:

1. Πρόσθετα προϊόντων

Ιδανικό για: Προσθήκη χαρακτικών ή προσαρμογής σε προϊόντα

Πρόσθετα προϊόντων

Πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα σάς δίνουν την επιλογή να προσαρμόσετε τα προϊόντα που έχετε επιλέξει. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε μια χαρακτική ή να συμπεριλάβετε ένα μήνυμα δώρου. Αν σκοπεύετε να ανοίξετε ένα κατάστημα χειροτεχνίας, ένα κοσμηματοπωλείο ή ένα ανθοπωλείο, θα χρειαστείτε αυτήν την επέκταση!

Η επέκταση Product Add-Ons δίνει στους πελάτες σας περισσότερες επιλογές και συμμετοχή. Μπορείτε να το εφαρμόσετε παγκοσμίως (σε όλα τα προϊόντα) ή ένα προς ένα.

> Αποκτήστε πρόσθετα προϊόντων τώρα.

2. Αποστολή επιτραπέζιων τιμών

Ιδανικό για: Αυτόματος υπολογισμός των τιμών αποστολής

Επιτραπέζια αποστολή

Η εκπόνηση των εξόδων αποστολής είναι εύκολα το πιο απογοητευτικό πράγμα για τη λειτουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιτραπέζια τιμή αποστολής είναι τόσο σωστή.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε το μέγεθος και το βάρος των προϊόντων σας. Στη συνέχεια, η επέκταση θα υπολογίσει το κόστος για τους πελάτες σας με βάση την τοποθεσία τους. Παίρνει όλη την ταλαιπωρία από την αποστολή και δίνει στους πελάτες σας άμεσες, ακριβείς τιμές αποστολής.

> Λάβετε τώρα αποστολή επιτραπέζιου επιπέδου.

3. Δυναμική τιμολόγηση

Ιδανικό για: Πωλήσεις και εκπτώσεις!

Δυναμική τιμολόγηση

Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε πωλήσεις και να προσφέρετε εκπτώσεις (ποιος δεν αγαπά μια καλή πώληση;) θα χρειαστείτε αυτήν την επέκταση. Η δυναμική τιμολόγηση σάς επιτρέπει να αλλάξετε τις τιμές των προϊόντων σας με βάση διάφορους παράγοντες.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε έκπτωση για πιστούς πελάτες. Χρησιμοποιώντας αυτήν την επέκταση, μπορείτε να προσφέρετε έκπτωση ή μπόνους σε όσους έχουν ήδη αγοράσει πέντε προϊόντα από εσάς.

Ίσως θέλετε να ξεκινήσετε μια πώληση εκκαθάρισης όταν το απόθεμά σας πέσει κάτω από έναν συγκεκριμένο αριθμό. Ή ίσως θέλετε να μειώσετε την τιμή όλων των βιβλίων κατά 10%. Ανετα!

> Αποκτήστε δυναμικές τιμές τώρα.

4. Κριτικές προϊόντων Pro

Ιδανικό για: Δημιουργία εμπιστοσύνης στο προϊόν σας

Αξιολόγηση προϊόντος Pro

Μελέτες έχουν δείξει ότι το 88% των πελατών εμπιστεύονται τις διαδικτυακές κριτικές χρηστών. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η Amazon δίνει μεγάλη έμφαση στο σύστημα αξιολόγησης χρηστών! Παρέχοντας ένα σύστημα κριτικών, μπορείτε να δείξετε σε νέους πελάτες ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται και αγαπούν τα προϊόντα σας. Αυτό είναι αρκετό για να τους πείσει να κάνουν την πώληση.

Αυτή η απλή επέκταση θα ενισχύσει τις πωλήσεις και θα ενθαρρύνει περισσότερη αλληλεπίδραση μεταξύ εσάς και των πελατών σας. Είναι ένα ουσιαστικό μέρος της νέας διαδικτυακής επιχείρησής σας.

> Λάβετε κριτικές προϊόντων τώρα.

5. Ιστορικό πελατών

Ιδανικό για: Κατανόηση των καλύτερων πελατών σας

Ιστορικό Πελατών

Αυτή είναι η αγαπημένη μου επέκταση γιατί σας δίνει τόσο μεγάλη εικόνα για το πώς χρησιμοποιούν οι πελάτες το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Εάν έχετε διαβάσει το πρόσφατο ιστολόγιό μου σχετικά με την εμπειρία χρήστη, γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να κατανοήσετε τους χρήστες σας και να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας γύρω από αυτούς.

Αυτή η επέκταση σάς επιτρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό. Σας δείχνει ακριβώς πώς οι χρήστες σας περιηγούνται στο κατάστημά σας, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τι λειτουργεί. Το πιο σημαντικό, μπορείτε να διατηρήσετε ένα πλήρες ιστορικό αγορών. Με αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε εξατομικευμένες προτάσεις στους καλύτερους πελάτες σας και να προσαρμόσετε την εμπειρία απευθείας για αυτούς.

Όμως, υπάρχει ακόμα καλύτερη δυνατότητα. Υπολογίζει την αξία ζωής κάθε πελάτη με βάση το ιστορικό αγορών του. Σας λέει ακριβώς ποιοι είναι οι καλύτεροι πελάτες σας, ώστε να μπορείτε να τους ανταμείψετε και να τους κρατήσετε πιστούς.

> Αποκτήστε το Ιστορικό πελατών τώρα.

6. Παρακολούθηση μέσω email

Ιδανικό για: Διατηρώντας επαφή με προηγούμενους πελάτες

Παρακολούθηση email

Η επέκταση παρακολούθησης μέσω email λειτουργεί εξαιρετικά όταν συνδυάζεται με το πρόσθετο Ιστορικό πελατών. Σας επιτρέπει να στέλνετε προσαρμοσμένα και εξατομικευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης αφού αγοράσουν κάτι. Θα μπορούσατε να γράψετε ένα email σαν αυτό:

“Γεια! Ελπίζουμε να απολαμβάνετε το [εισαγάγετε προϊόν] που αγοράσατε πρόσφατα. Έχετε δει την πιο πρόσφατη γκάμα μας; Θα θέλαμε να σας προσφέρουμε έκπτωση 10% στην επόμενη αγορά σας. “

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεχίσετε τη συνομιλία και να τις επαναφέρετε για περισσότερα! Ρυθμίστε το email παρακολούθησης ανά διαστήματα που θέλετε.

> Λάβετε συνέχεια μέσω email τώρα.

7. Πόντοι και ανταμοιβές

Ιδανικό για: Βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες συνεχίζουν να επιστρέφουν

Πόντοι και ανταμοιβές

Μερικές φορές, τα πιο απλά κόλπα είναι τα πιο αποτελεσματικά! Οι πελάτες λατρεύουν τους πόντους ανταμοιβής, καθώς τους δίνει κάτι για να εργαστούν. Το “Gamifying” το κατάστημά σας είναι ο τέλειος τρόπος για να κάνετε τους πελάτες να επιστρέφουν ξανά και ξανά. Με αυτήν την επέκταση, μπορείτε να δώσετε σε κάθε προϊόν «πόντους» και να δείξετε εύκολα στους πελάτες το υπόλοιπο των πόντων τους.

Μπορείτε να γίνετε πραγματικά δημιουργικοί με τις ανταμοιβές σας εδώ. Τα πάντα, από δωρεάν έως εκπτώσεις, λειτουργούν πολύ καλά. Γιατί να μην το κάνετε κλιμακωτό σύστημα, ώστε οι κορυφαίοι αγοραστές να έχουν πρόσβαση στο σύστημα σημείων «Gold»; Λειτουργεί κάθε φορά!

> Λάβετε πόντους και ανταμοιβές τώρα.

8. Συστάσεις

Ιδανικό για: Προσφέροντας εξατομικευμένες προτάσεις στους πελάτες

Συστάσεις

Η Amazon είναι ο κύριος των προτεινόμενων προϊόντων. Επισκεφτείτε τον ιστότοπό του και θα δείτε μια σταθερή ροή προϊόντων που προτείνονται προσωπικά για εσάς. Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζουν τις συνήθειες αγοράς και περιήγησής σας. Έχουν δημιουργήσει ένα έξυπνο σύστημα προτάσεων, ώστε να σας δείχνουν τα πράγματα που θέλετε ήδη.

Είναι διαβολικά λαμπρό! Λοιπόν, μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα με την επέκταση Προτάσεων. Αυτό το πρόσθετο ομαδοποιεί τα σχετικά στοιχεία σας και συνεργάζεται με το ιστορικό των πελατών σας για να προσφέρει μια γκάμα κατά παραγγελία. Όταν προσφέρετε στους πελάτες σας ακριβώς αυτό που θέλουν, είναι πολύ πιο πιθανό να αγοράσουν από εσάς.

> Λάβετε προτάσεις τώρα.

Επαγγελματικό ηλεκτρονικό κατάστημα με το WooCommerce

Με το WooCommerce και αυτές τις οκτώ επεκτάσεις, θα δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό ηλεκτρονικό κατάστημα. Θα ευχαριστήσετε επίσης τους πελάτες σας και θα δείτε τα κέρδη να μπαίνουν.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω από οποιονδήποτε χρήστη του WooCommerce εκεί έξω. Ποια είναι η εμπειρία σας με αυτήν την προσθήκη και ποιες επεκτάσεις χρησιμοποιείτε?

Μείνετε μαζί μου, γιατί την επόμενη εβδομάδα, σας φέρνω τα δέκα καλύτερα θέματα WordPress και WooCommerce. Τα λέμε τότε!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map