Πώς να μετεγκαταστήσετε έναν ιστότοπο WordPress από έναν κεντρικό υπολογιστή ιστού σε έναν άλλο (ο εύκολος τρόπος)

Η μετακίνηση ενός ιστότοπου WordPress από έναν οικοδεσπότη Ιστού σε έναν άλλο ήταν εφιάλτης. Ειδικά αν είχατε λίγες ή καθόλου τεχνικές γνώσεις.


Αλλά η μετεγκατάσταση ιστοτόπων WordPress έγινε λίγο πιο εύκολη χάρη σε ένα πρόσθετο που ονομάζεται Duplicator.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία βήμα προς βήμα της μετακίνησης του ιστότοπού σας από έναν διακομιστή στον άλλο απρόσκοπτα.

Πώς να μετεγκαταστήσετε έναν ιστότοπο WordPress από έναν κεντρικό υπολογιστή ιστού σε έναν άλλο (ο εύκολος τρόπος)

Contents

Μετεγκατάσταση WordPress με λίγα λόγια

Εν ολίγοις, θα κάνουμε τα εξής:

 1. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και εξαγωγή της τρέχουσας βάσης δεδομένων και αρχείων του WordPress (δηλαδή όλο το περιεχόμενο, τα θέματα, τα πρόσθετα κ.λπ.)
 2. Δημιουργία νέας βάσης δεδομένων στο νέο σας web host.
 3. Μεταφόρτωση και εγκατάσταση των παλιών σας αρχείων WordPress στον νέο κεντρικό υπολογιστή.

Βήμα 1. Επιλέξτε έναν νέο οικοδεσπότη Ιστού

Πρώτα απ ‘όλα, χρειάζεστε ένα νέο σπίτι! Ρωτήστε τον εαυτό σας, γιατί θέλετε να μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας; Είναι ο τρέχων οικοδεσπότης Ιστού σας πολύ ακριβός; Πολύ αργή ή αναξιόπιστη; Πάρα πολλοί περιορισμοί?

Σκεφτείτε ποιες δυνατότητες θέλετε σε έναν οικοδεσπότη Ιστού και επιλέξτε το κατάλληλο για εσάς. (Δεν θέλετε να μετεγκαταστήσετε περισσότερες από μία φορές!)

Το Bitcatcha έχει πολλές κριτικές και οδηγούς για να σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή.

ΥΠΟΔΕΙΞΗ : 

Ορισμένοι οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν τώρα δωρεάν υπηρεσία μετεγκατάστασης. Εάν ορίσετε αυτήν την επιλογή, μπορείτε να παραλείψετε όλα τα τεχνικά βήματα σε αυτό το άρθρο και να αφήσετε τον οικοδεσπότη Ιστού να κάνει τη δουλειά για εσάς. Δύο από τους αγαπημένους μας οικοδεσπότες (Inmotion Hosting και SiteGround προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία ως στάνταρ και θα μετεγκαταστήσουν τον ιστότοπό σας δωρεάν).

Βήμα 2. Πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση του πρόσθετου αναπαραγωγής

Θα βρείτε την προσθήκη Duplicator στη συνήθη σελίδα προσθηκών WordPress. Πρόκειται για μια απλή προσθήκη αντιγράφων ασφαλείας που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας και να εξάγετε ολόκληρο τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Πολύγραφος

Υπάρχουν και άλλα πρόσθετα που θα κάνουν παρόμοιο πράγμα (όπως το Backup Buddy). Αλλά χρησιμοποιώ το Duplicator επειδή είναι δωρεάν και η εκ νέου μεταφόρτωση στο άλλο άκρο είναι εξαιρετικά απλή. Επισκεφθείτε τη σελίδα προσθηκών του WordPress και αναζητήστε το «Duplicator». Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το και ενεργοποιήστε την προσθήκη.

Βήμα 3. Δημιουργήστε ένα νέο “Πακέτο”

Το «πακέτο» είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας. Στη συνέχεια, θα εξαγάγουμε αυτό το πακέτο.

Δημιουργήστε ένα εφεδρικό πακέτο

Δημιουργήστε ένα όνομα για το πακέτο σας και μεταβείτε στο κουμπί «Επόμενο». (Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα στην ενότητα “Αρχείο” και θα συμπληρώσουμε τις λεπτομέρειες “Πρόγραμμα εγκατάστασης” αργότερα).

Βήμα 4. Σάρωση σε εξέλιξη…

Η προσθήκη θα σαρώσει τώρα τα αρχεία και τη βάση δεδομένων σας. Μπορεί να λάβετε μερικά προειδοποιητικά σημάδια εάν έχετε μεγάλα αρχεία στον ιστότοπό σας. Μπορείτε είτε να τα καταργήσετε είτε να συνεχίσετε.

Η σάρωση ολοκληρώθηκε

Βήμα 5. Κάντε κλικ στο “Build”

Όταν ολοκληρωθεί η σάρωση, κάντε κλικ στο “build”, το οποίο θα δημιουργήσει το πακέτο σας. Μπορεί να χρειαστούν αρκετά λεπτά για να συσκευαστεί ο ιστότοπός σας, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι.

Βήμα 6. Λήψη και των δύο πακέτων

Θα δείτε τώρα δύο κουμπιά: “Installer” και “Archive”.

Κάντε κλικ και στα δύο αυτά κουμπιά για να τα κατεβάσετε. Θα χρειαστείτε και τα δύο αρχεία αργότερα. (Συνιστάται επίσης να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο αυτών των αντιγράφων ασφαλείας σε μια τοποθεσία εκτός τοποθεσίας, όπως η υπηρεσία αποθήκευσης cloud.)

Λήψη και των δύο πακέτων

Έχετε πλέον δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας!

Αυτή είναι η πρώτη φάση. Έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και εξαγάγετε τον ιστότοπό σας στο WordPress. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στον νέο σας οικοδεσπότη και να ρυθμίσουμε τα πράγματα.

Βήμα 7. Στρέψτε το όνομα τομέα σας στον νέο σας διακομιστή

Εάν διατηρείτε το ίδιο όνομα τομέα, θα πρέπει να κατευθύνετε τον τομέα σας στο νέο σας web host.

Απλώς συνδεθείτε στον πάροχο τομέα σας (είτε πρόκειται για GoDaddy, 123-Reg κ.λπ.). Στη συνέχεια, μεταβείτε στις επιλογές DNS (διακομιστές ονομάτων τομέα).

Αλλαγή του διακομιστή ονομάτων τομέα σας

Αλλάξτε τα ώστε να οδηγούν στο νέο σας web host.

Ο νέος σας κεντρικός υπολογιστής θα σας πει τη διεύθυνση του διακομιστή DNS (είναι συνήθως κάτι σαν ns1.inmotionhosting.com).

Σημείωση: μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να πραγματοποιηθεί αυτή η αλλαγή.

Βήμα 8. Συνδεθείτε στο νέο σας web host cPanel

Αποκτήστε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του νέου σας web host. Εδώ θα δημιουργήσουμε μια νέα βάση δεδομένων και θα ανεβάσουμε τα απαραίτητα αρχεία.

Βήμα 9. Δημιουργήστε μια νέα βάση δεδομένων

Μην μπείτε στον πειρασμό να πατήσετε το κουμπί «Εγκατάσταση WordPress». Μεταβείτε κατευθείαν στη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον οικοδεσπότη Ιστού που έχετε επιλέξει. Αλλά ψάχνετε για την επιλογή MySQL Database Wizard, η οποία θα μοιάζει κάπως έτσι:

Δημιουργήστε μια νέα βάση δεδομένων

(Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, ανατρέξτε στην ενότητα “υποστήριξη” του οικοδεσπότη ιστού σας. Θα εξηγήσουν πώς να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων.)

Βήμα 10. Εισαγάγετε ένα όνομα βάσης δεδομένων και τα στοιχεία σας

Αυτό το βήμα είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Δώστε ένα όνομα στη νέα βάση δεδομένων σας.

Στη συνέχεια, εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης.

Λεπτομέρειες βάσης δεδομένων

ΓΡΑΨΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΤΩ. Θα τα χρειαστείτε αργότερα.

Βήμα 11. Δώστε στον χρήστη σας πλήρη προνόμια

Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα πλαίσιο για να δώσετε στον χρήστη πλήρη δικαιώματα. Επιλέξτε το πλαίσιο.

Η νέα βάση δεδομένων σας έχει ρυθμιστεί!

Τέλεια, οπότε δημιουργείται αντίγραφο ασφαλείας και εξαγωγή του ιστότοπού σας στο WordPress. Ο νέος σας οικοδεσπότης Ιστού είναι έτοιμος και έτοιμος. Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να εισαγάγετε και να εγκαταστήσετε τον ιστότοπο στον νέο σας κεντρικό υπολογιστή.

Βήμα 12. Ανεβάστε τα αρχεία «Duplicator» στον νέο σας διακομιστή

Θυμάστε τα αρχεία «Installer» και «Archive» που κατεβάσαμε στο Βήμα 6; Ήρθε η ώρα να τα βρείτε και να τα ανεβάσετε στον νέο σας διακομιστή.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό στο cPanel του νέου σας κεντρικού υπολογιστή στην ενότητα “Διαχείριση αρχείων”. (Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα-πελάτη FTP όπως το Firezilla, αν προτιμάτε).

Μεταφόρτωση πακέτων αναπαραγωγής

Και πάλι, όλοι οι οικοδεσπότες Ιστού είναι διαφορετικοί, αλλά συνήθως θέλετε να τους ανεβάσετε στην τοποθεσία “public_html”.

Δημόσιο HTML

Βήμα 13. Εγκαταστήστε τον ιστότοπό σας στο WordPress

Με τα αρχεία του ιστότοπού σας που έχουν πλέον μεταφορτωθεί στον διακομιστή σας, είναι καιρός να τα εγκαταστήσετε.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο προγράμματος εγκατάστασης που μόλις ανεβάσατε. Συνήθως, μπορείτε να το κάνετε αυτό στο πρόγραμμα περιήγησής σας σε αυτήν τη διεύθυνση: http://www.your-website.com/installer.php.

Αυτό θα πρέπει τώρα να εμφανίσει μια σελίδα που μοιάζει με αυτήν:

Εγκαταστήστε το WordPress Duplicator

Βήμα 14. Εισαγάγετε τις λεπτομέρειες της βάσης δεδομένων

Θυμάστε τις λεπτομέρειες της βάσης δεδομένων που δημιουργήσαμε στο Βήμα 10; (Το όνομα της βάσης δεδομένων, το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης).

Εδώ εισάγετε αυτές τις λεπτομέρειες.

Βήμα 15. Δοκιμάστε τη σύνδεση

Εάν όλα πάνε στο σχέδιο, δεν θα υπάρξουν σφάλματα όταν κάνετε κλικ στην επιλογή “Δοκιμή σύνδεσης”.

ΑΛΛΑ, εάν εμφανιστούν σφάλματα, ρίξτε μια ματιά στα «συνήθη προβλήματα σύνδεσης» που θα πρέπει να τα ξεκαθαρίσουν.

Βήμα 16. Εκτελέστε την ανάπτυξη

Είσαι σπίτι και στεγνό! Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα αναπτύξει τώρα τον ιστότοπό σας στον νέο σας διακομιστή. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της μεταφόρτωσης.

Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε στο WordPress με τα συνηθισμένα στοιχεία σας. Όλο το περιεχόμενο, τα θέματα και οι προσθήκες σας θα είναι ακριβώς όπως τα αφήσατε.

Βήμα 17. Ελέγξτε ότι όλα λειτουργούν σωστά!

Μετεγκαταστήσατε με επιτυχία τον ιστότοπό σας WordPress από έναν κεντρικό υπολογιστή στον άλλο. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι ορισμένα πρόσθετα ενεργούν παράξενα. αυτό είναι φυσιολογικό, απλώς επανεγκαταστήστε τα.

Τέλος, ελέγξτε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει πάει στραβά στη μετεγκατάσταση.

Τελικές σκέψεις

Η μετεγκατάσταση ενός ιστότοπου WordPress χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο απαιτεί ακόμα λίγη τεχνογνωσία. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας το πρόσθετο Duplicator, είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι στο παρελθόν.

Έχετε χρησιμοποιήσει αυτήν την προσθήκη (ή οποιαδήποτε άλλη) για τη μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας; Επιτρέψτε μου να ξέρω τι πιστεύετε στα παρακάτω σχόλια.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map