Πώς να προσθέσετε μια σελίδα επαφής για το WordPress

Όταν δημιουργείτε για πρώτη φορά έναν ιστότοπο WordPress, μία από τις βασικές σελίδες που πρέπει να έχετε έτοιμη είναι η σελίδα επικοινωνίας. Είτε είστε ιστολόγιο, επιχείρηση ή οπουδήποτε στο μεταξύ, η δημιουργία μιας σελίδας επαφής είναι ιδανική για τους χρήστες σας να επικοινωνούν μαζί σας και τελικά να δημιουργούν μια πιο ελκυστική εμπειρία.


Τώρα, ορισμένοι από εσάς μπορεί να αναρωτιέστε γιατί θα χρειαστείτε πρώτα μια σελίδα επαφής, όταν μπορείτε απλώς να εμφανίσετε το email σας αντί για τους χρήστες να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Αυτό είναι το θέμα, η προσθήκη μιας σελίδας επαφής είναι κάτι παραπάνω από απλώς ένα μέσο για τους χρήστες σας να επικοινωνήσουν μαζί σας. Είναι ένας τρόπος να δείξετε την ειλικρίνειά σας και επίσης την αναγκαιότητα ανάπτυξης του ιστολογίου σας. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά οφέλη από την ύπαρξη μιας σελίδας επαφής αντί για τη χρήση μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μερικά από αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν:

 • Η δυνατότητα για τους χρήστες και τους αναγνώστες σας να επικοινωνούν μαζί σας γρήγορα.
 • Διατηρεί το email σας ασφαλές από spammers, καθώς δεν θα δώσετε τη διεύθυνση μακριά.
 • Η προσθήκη συγκεκριμένων γραμμών θέματος διασφαλίζει ότι γνωρίζετε πάντα τι θα είναι το email.
 • Μπορείτε να καθορίσετε τους τύπους πληροφοριών που συλλέγονται καθορίζοντας τα πεδία που θέλετε να συμπληρώσουν οι χρήστες σας στη φόρμα. Αυτό συμβάλλει στη μείωση οποιουδήποτε χρονοβόρου μεταξύ σας και του δυνητικού πελάτη σας.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε γιατί είναι σημαντικό να έχετε μια σελίδα επαφής, ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο δημιουργίας μιας απλής για το WordPress.

Δημιουργία της φόρμας επικοινωνίας στο WordPress

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας επαφής στο WordPress είναι να εγκαταστήσετε μια προσθήκη για αυτήν. Σε αυτό το άρθρο, θα χρησιμοποιήσουμε την προσθήκη WPForms. Εφόσον προσφέρουν δωρεάν και επί πληρωμή εκδόσεις, είναι καλή επιλογή για να ξεκινήσετε.

WP μορφές

Οι φόρμες επικοινωνίας του WPForms είναι 100% ευαίσθητες και φιλικές προς τα κινητά

Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο που θέλετε και τα βήματα θα είναι γενικά τα ίδια.

Μόλις εγκαταστήσετε την προσθήκη, μεταβείτε στην οθόνη ρύθμισης, δημιουργήστε ένα όνομα για τη φόρμα σας και επιλέξτε το πρότυπο Απλή φόρμα επικοινωνίας.

Αυτό θα δημιουργήσει μια απλή φόρμα επικοινωνίας που μπορείτε να επιλέξετε να προσαρμόσετε. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον πεδία στη φόρμα επαφής σας απλώς σύροντάς τα και αποθέτοντάς τα από το αριστερό χέρι του πίνακα προς τα δεξιά.

Είναι απλό να δημιουργήσετε την πρώτη σας φόρμα επικοινωνίας χρησιμοποιώντας WPForms

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο ίδιο το πεδίο για να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές ή να κάνετε κλικ στα πεδία φόρμας και να αναδιατάξετε τη σειρά της φόρμας επικοινωνίας σας σύροντάς την. Μόλις τελειώσει, προχωρήστε και κάντε κλικ στην αποθήκευση και συνεχίστε στο επόμενο βήμα.

Διαμόρφωση των ρυθμίσεων της φόρμας επικοινωνίας

Γενικές ρυθμίσεις WPForms

Εδώ επεξεργαζόμαστε μερικές από τις γενικές ρυθμίσεις για τη φόρμα επικοινωνίας σας. Κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις” και στο μενού “Γενικά” για να διαμορφώσετε τις ακόλουθες παραμέτρους.

 • Όνομα φόρμας: Μπορείτε να μετονομάσετε τη φόρμα αν θέλετε
 • Περιγραφή φόρμας: Μπορείτε να προσθέσετε μια περιγραφή στη φόρμα σας
 • Κείμενο κουμπιού υποβολής: Μπορείτε να αλλάξετε ή να επεξεργαστείτε το αντίγραφο του κουμπιού υποβολής
 • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία anti-spam honeypot για να αποτρέψετε την υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων στη φόρμα σας.
 • Google reCAPTCHA: Πρέπει να δηλώσετε τον ιστότοπό σας στην Google πριν από τη χρήση.
 • Συμμόρφωση GDPR: Εάν προσπαθείτε να συμμορφωθείτε με τις απαιτήσεις του GDPR, μπορείτε να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αποθήκευσης λεπτομερειών και πληροφοριών χρήστη, όπως διευθύνσεις IP και πράκτορες χρήστη.

Κάντε κλικ στο κουμπί αποθήκευσης μόλις τελειώσετε και προχωρήστε στο επόμενο βήμα!

Διαμόρφωση των ρυθμίσεων ειδοποίησης

Έτσι, όταν ένας χρήστης υποβάλλει μια φόρμα επικοινωνίας, θα χρειαστείτε κάποια μορφή ειδοποίησης για να σας ενημερώσουμε για αυτό. Στο μενού “Ρυθμίσεις” και “Ειδοποιήσεις”, μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις, όπως το email στο οποίο θα σταλούν οι ειδοποιήσεις ή στη γραμμή θέματος.

Μπορείτε να προσθέσετε μια νέα ειδοποίηση για διαφορετικούς σκοπούς

Κανονικά, κατά την πρώτη εγκατάσταση της προσθήκης, αυτή η λειτουργία θα είναι πάντα ενεργοποιημένη. Με αυτόν τον τρόπο, όταν κάποιος υποβάλλει μια φόρμα επικοινωνίας, θα λαμβάνετε πάντα μια ειδοποίηση σχετικά με αυτό μέσω του email σας.

Επαγγελματική συμβουλή

Εάν θέλετε να κάνετε επιπλέον προσπάθεια και να έχετε συνεπή επωνυμία, μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε μια προσαρμοσμένη κεφαλίδα στο πρότυπο email σας. Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός που μπορείτε να δείτε.

Διαμόρφωση των επιβεβαιώσεων της φόρμας επικοινωνίας

Μετά την υποβολή μιας φόρμας επικοινωνίας, μια επιβεβαίωση φόρμας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερώσετε τους χρήστες σας ότι η φόρμα που υπέβαλαν έχει υποβληθεί σε επεξεργασία και σας δίνει την ευκαιρία να ενημερώσετε σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια.

Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτό που βλέπουν οι χρήστες αφού έχουν υποβάλει μια φόρμα

Συνήθως, οι επιβεβαιώσεις φόρμας μπορεί να είναι:

 • Μήνυμα: Αυτό θα εμφανιστεί μόλις ένας επισκέπτης υποβάλει μια φόρμα επικοινωνίας. Συνήθως είναι ο προεπιλεγμένος τύπος επιβεβαίωσης για τις περισσότερες προσθήκες φόρμας επικοινωνίας. Μπορείτε να γράψετε ένα απλό μήνυμα για να ενημερώσετε τον χρήστη ότι έχετε λάβει τη φόρμα επικοινωνίας του.
 • Εμφάνιση σελίδας: Εάν θέλετε να στείλετε τους χρήστες σας σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα (δηλαδή να τους ευχαριστήσετε ή να κατευθυνθείτε σε κρυφό περιεχόμενο), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο επιβεβαίωσης.
 • Διευθύνω πάλιν (Μετάβαση στη διεύθυνση URL): Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή εάν θέλετε να στείλετε το χρήστη σε άλλο ιστότοπο.

Τώρα που γνωρίζετε τους διαφορετικούς τύπους επιβεβαίωσης που έχει να προσφέρει το WPForms, ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο διαμόρφωσης και προσαρμογής του μηνύματος που θα βλέπουν οι χρήστες σας μόλις υποβάλουν μια φόρμα.

Αρχικά, μεταβείτε στην καρτέλα “Επιβεβαίωση” που βρίσκεται στο πρόγραμμα επεξεργασίας φορμών στην περιοχή “Ρυθμίσεις”. Στη συνέχεια είναι να επιλέξετε έναν τύπο επιβεβαίωσης. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το “Μήνυμα” καθώς είναι ευκολότερο για αρχάριους.

Στη συνέχεια, μπορείτε να προσαρμόσετε το μήνυμα επιβεβαίωσης και μόλις τελειώσετε, προχωρήστε και κάντε κλικ στην επιλογή αποθήκευσης. Τώρα, το μόνο που μένει είναι το τελευταίο βήμα, προσθέτοντας τη σελίδα επαφής!.

Προσθήκη της σελίδας φόρμας επικοινωνίας

Μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε έτοιμη μια σελίδα φόρμας επικοινωνίας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε τώρα είναι να το προσθέσετε στην ιστοσελίδα του WordPress.

Ενώ η προσθήκη σάς επιτρέπει να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας σε πολλές τοποθεσίες στον ιστότοπό σας (αναρτήσεις ιστολογίου, πλευρική γραμμή κ.λπ.), θα επικεντρωθούμε στην απλούστερη μέθοδο, δηλαδή να προσθέσετε μια νέα σελίδα.

Προσθήκη της φόρμας επικοινωνίας σε μια σελίδα ή μια ανάρτηση

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια νέα ανάρτηση ή σελίδα στο WordPress και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη φόρμας”. Στη συνέχεια είναι να επιλέξετε τη φόρμα επικοινωνίας σας στο αναδυόμενο μενού και κάντε κλικ στο “Προσθήκη φόρμας”.

Το μόνο που μένει είναι να δημοσιεύσουμε την ανάρτηση ή τη σελίδα και στη συνέχεια η φόρμα επικοινωνίας θα εμφανιστεί στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Βόιλα! Τώρα έχετε μια ολοκαίνουργια σελίδα φόρμας επικοινωνίας στον ιστότοπό σας στο WordPress που οι επισκέπτες σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Η ύπαρξη μιας σελίδας επαφών είναι χρήσιμη για τη δημιουργία επικοινωνίας μεταξύ εσάς και των χρηστών σας. Αν θέλετε να κατανοήσετε καλύτερα τους χρήστες σας, επισκεφθείτε την προηγούμενη ανάρτησή μας σχετικά με τον τρόπο προσθήκης του Google Analytics στο WordPress σας.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map