Θυμάστε εκείνες τις μεγάλες σκοτεινές νύχτες όταν αναπτύσσετε θέματα ή δημιουργείτε τον ιστότοπό σας στο WordPress και κάτι πάει στραβά ανεπανόρθωτα; Στη συνέχεια, θα αρχίζατε να κλαίτε στη γωνία απλά να σκεφτείτε όλα τα προβλήματα που πρέπει να περάσετε απλώς για να επανεγκαταστήσετε το WordPress για να πάρετε μια καθαρή πλάκα.

Ήμασταν όλοι εκεί.

Λοιπόν, ίσως μόνο εγώ με το κλάμα, αλλά όλοι είμαστε απογοητευμένοι ή τουλάχιστον ενοχληθήκαμε από το πρόβλημα της ανάγκης επανεγκατάστασης του WordPress λόγω σφάλματος..

Πριν από λίγες μέρες, το αγαπημένο μου αφεντικό μου ανέθεσε μια αναθεώρηση του WP Reset, ενός εργαλείου που σας επιτρέπει να επαναφέρετε το WordPress στην αρχική του κατάσταση, με λίγα μόνο κλικ.

Επαναφορά WP

Αντίο, μεγάλες ενοχλητικές επανεγκαταστάσεις. Τόσο μακρές, επίπονες και ενοχλητικές διαδικασίες.

Εντάξει, είμαι δραματικός. Η επανεγκατάσταση του WordPress δεν είναι τόσο δύσκολη, αλλά μπορεί να γίνει αρκετά κουραστική.

Η δυνατότητα επαναφοράς του WordPress σε μια νέα πλάκα χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείτε με την κατάργηση της εγκατάστασης πιθανότατα θα σώσει τον μέσο άνθρωπο και τα 5 λεπτά, αλλά είναι μια ευκολία που δεν φαίνεται να ζήσω χωρίς, αφού έχω δοκιμάσει την πολυτέλεια των πλεονεκτημάτων της.

Τι ακριβώς είναι το WP Reset

Εάν το όνομα δεν το έχει δώσει, είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης WordPress που σας επιτρέπει να επαναφέρετε εύκολα το WordPress στην αρχική του κατάσταση, με λίγα μόνο κλικ.

Γιατί πρέπει να το κάνει κάποιος, ρωτάτε?

Ας χρησιμοποιήσουμε την κουζίνα ως παράδειγμα. Φανταστείτε να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να μαγειρέψετε ένα περίτεχνο πιάτο και στη συνέχεια το καταστρέφετε ρίχνοντας κατά λάθος ένα ολόκληρο μπουκάλι πιπέρι στο τηγάνι.

Θα πρέπει:

 1. Πετάξτε τα συστατικά στο τηγάνι.
 2. Τρίψτε το τηγάνι καθαρό.
 3. Καθαρίστε τα σκεύη σας.
 4. Επανεκκινήστε τα πάντα από το μηδέν.

Πραγματικά δεν χρειάζεται τόσο πολύ για να κάνουμε όλα αυτά, αλλά αν μπορούσες να εξοικονομήσεις χρόνο πατώντας ένα κουμπί που μπορεί να εξαλείψει τα βήματα 1 – 3, δεν θα ήταν λογικό να το κάνεις?

Η ίδια ιδέα ισχύει για την ανάπτυξη του WordPress. Μερικές φορές, απλά χρειάζεστε μια νέα αρχή και lookie εδώ, είναι ένα κουμπί που κάνει όλα αυτά βολικά για εσάς!

Πόσο εύκολο είναι πραγματικά να χρησιμοποιήσετε το WP Reset?

Η χρήση της προσθήκης είναι πολύ εύκολη.

Μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση https://wpreset.com/ και να κατεβάσετε το πρόσθετο από εκεί, να το ανεβάσετε στο WordPress σας με μη αυτόματο τρόπο και να το ενεργοποιήσετε και μπορείτε να πάτε.

Κατεβάστε το WP Reset από το WordPress.org

Επέλεξα να το εγκαταστήσω αναζητώντας το από τη λειτουργία αναζήτησης προσθηκών του WordPress επειδή προφανώς είμαι πολύ τεμπέλης για να κάνω χειροκίνητα τη λήψη και τη μεταφόρτωση.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η προσθήκη εγκαταστάθηκε και είμαι χαρούμενος άνθρωπος.

Εγκαταστάθηκε η επαναφορά WP

Πριν συνεχίσουμε, νομίζω ότι είναι σημαντικό για εσάς να γνωρίζετε ότι υποφέρω από άγχος, ειδικά όταν πρόκειται για εργασία με στοιχεία που δεν ανήκουν σε εμένα

Ο ιστότοπος που δοκιμάζω το WP Reset βρίσκεται σε έναν υποτομέα που ανήκει σε έναν φίλο και παρόλο που μου δόθηκαν πολλές διαβεβαιώσεις ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να πάει στραβά, ο εγκέφαλός μου φαντάστηκε χιλιάδες διαφορετικά σενάρια σχετικά με το πώς τα πράγματα ΜΠΟΡΟΥΝ να πάνε στραβά Μέρφι, φταίς σου, είμαι τόσο παρανοϊκός!).

Δεν βοηθά ότι η επαναφορά WP συνοδεύεται από πολλά προειδοποιητικά σημάδια που διαβάζουν δυσοίωνο: “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!”

Ρυθμίσεις επαναφοράς WP

Παρ ‘όλα αυτά, έπρεπε να δοκιμάσω αυτό το πρόσθετο, οπότε αγνόησα την καρδιά μου και ενεργοποίησα το WP Reset. Στη συνέχεια, μου υποδέχτηκε αυτό το κουτί, το οποίο με έκανε ακόμα πιο νευρικό.

Πληκτρολογήστε

Κανένα πρόβλημα, ας το ξεπεράσουμε και να το ολοκληρώσουμε. Πληκτρολόγησα την «επαναφορά» στο κουτί και χτύπησα το κουμπί.

Τότε το βλέπω.

τελική επιβεβαίωση

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, εφίδρωζα σφαίρες και όλες αυτές οι προειδοποιήσεις δεν βοήθησαν. Ήμουν * αυτό * κοντά στο άλμα έξω από το παράθυρο και μόλις το τελείωσα.

Τρίβω τα δόντια μου, έκλεισα τα μάτια μου και χτύπησα το επικίνδυνο μεγάλο κόκκινο κουμπί.

Επαναφορά

Τα πράγματα ήταν περίεργα ήρεμα. Τίποτα δεν ήταν απειλητικό για τη ζωή. Λίγο κινούμενο σχέδιο που μου λέει να περιμένω ενώ το plugin επαναφέρει το WordPress. Το κινούμενο σχέδιο ήταν παράξενα παρηγοριά να το κοιτάξω, βοηθώντας λίγο να ανακουφίσω την ταραγμένη ψυχή μου.

Και τότε, σε ριπή οφθαλμού, συνέβη.

Ανακαινισμένο

Το WordPress αποκαταστάθηκε στην αρχική του κατάσταση, σε κυριολεκτικά μόλις 3 βήματα. Μου πήρε όλο το 1 λεπτό για να το κάνω αυτό.

Έλεγξα τους άλλους ιστότοπους που κατοικούν σε αυτόν τον τομέα και ήταν ασφαλείς. Όλα τα άλλα ήταν φυσιολογικά, εκτός από τον ιστότοπο στον οποίο δοκίμασα αυτήν την προσθήκη.

Γνωρίζοντας ότι όλα πήγαν καλά, αναπνέω ανακούφιση.

Τι γίνεται αν επαναφέρω κατά λάθος τον ιστότοπό μου με το WP Reset?

Το βασικό σημείο αυτής της ολόκληρης ιστορίας ήταν να σας δείξει πόσο γρήγορα λειτουργεί η επαναφορά WP και πόσο ασφαλής είναι η χρήση.

Δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανένας τρόπος να επαναφέρετε κατά λάθος οτιδήποτε με αυτό το πρόσθετο, επειδή η ομάδα είχε την πρόβλεψη να τοποθετήσει πολλές επιβεβαιώσεις και προειδοποιήσεις, προτού μπορέσετε να προχωρήσετε ακόμη και στο πάτημα.

Η εγκατάσταση της προσθήκης είναι τόσο εύκολη, στοιχηματίζω ότι θα μπορούσα να κάνω τη γιαγιά μου από τεχνολογική άποψη να το κάνει.

Η χρήση του ήταν επίσης πολύ απλή – Ενεργοποιήστε την προσθήκη, πληκτρολογήστε “επαναφορά”, πατήστε υποβολή και επιβεβαιώστε ξανά την υποβολή σας.

Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και voila, η εγκατάσταση του WordPress σας είναι τόσο καλή όσο καινούργια.

Άλλες δυνατότητες της επαναφοράς WP

Ο πρωταρχικός στόχος αυτής της προσθήκης είναι να σας βοηθήσει να επαναφέρετε το WordPress, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συνοδεύεται από δυνατότητες που σας παρέχουν επιλογές σχετικά με το τι θέλετε να κάνει.

Κάτω από την κύρια γραμμή “επαναφοράς” στον πίνακα ελέγχου προσθηκών, θα βρείτε επιλογές μετά την επαναφορά, οι οποίες σας επιτρέπουν να επανενεργοποιήσετε το τρέχον θέμα σας, να επανενεργοποιήσετε την επαναφορά WP και να επανενεργοποιήσετε όλες τις τρέχουσες ενεργές προσθήκες.

επαναφορά ανάρτησης

Αυτές οι επιλογές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες αν θέλετε τις επιλογές, τις προσθήκες και τα θέματα σας όπως ακριβώς είναι. Το WP Reset θα καθαρίσει τα πάντα καθαρά, αλλά θα αφήσει τις επιλογές σας όπως θέλετε.

Στην ενότητα “Εργαλεία”, θα βρείτε τις επιλογές που σας επιτρέπουν να κάνετε μεμονωμένες επιλογές επαναφοράς, όπως:

 • Διαγραφή παροδικών
 • Καθαρισμός φακέλων μεταφορτώσεων
 • Επαναφορά επιλογών θέματος
 • Διαγραφή θεμάτων
 • Διαγραφή προσθηκών
 • Άδειασμα ή Διαγραφή προσαρμοσμένων πινάκων
 • Διαγραφή αρχείου .htaccess

Περισσότερες επιλογές

Δεν είχα χρησιμοποιήσει αυτές τις επιλογές, αλλά είναι ωραίο να γνωρίζουμε ότι είναι εκεί σε περίπτωση που τις χρειαζόμαστε.

Στην απίθανη περίπτωση που κάτι πάει στραβά, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους προγραμματιστές του WP Reset για υποστήριξη ή θα μπορούσατε να ζητήσετε βοήθεια στο δημόσιο φόρουμ.

Σχετική σημείωση – όταν επικοινωνείτε με το WP Reset για υποστήριξη, θα μιλήσετε με τα άτομα που δημιούργησαν απευθείας την προσθήκη, ώστε να γνωρίζετε ότι θα λάβετε το καλύτερο είδος βοήθειας. Χωρίς ανοησία εξωτερική ανάθεση από αυτούς τους φοβερούς ανθρώπους!

Ετυμηγορία

Πρέπει να ομολογήσω, πριν κάνω αυτήν την κριτική, αναρωτήθηκα εάν αυτό το πρόσθετο ήταν πραγματικά απαραίτητο. Το μόνο που κάνει είναι να επαναφέρετε το WordPress στην αρχική του κατάσταση και μπορώ να το κάνω απλώς με την επανεγκατάσταση. Γιατί κάποιος θα χρειαζόταν αυτό το πρόσθετο?

Μετά τη δοκιμή αυτής της προσθήκης, θα έπρεπε να πω… Δεν είμαι έξυπνος άνθρωπος.

Η επαναφορά WP είναι καταπληκτική.

Το να λέμε ότι δεν χρειαζόμαστε ένα πρόσθετο έτσι στη ζωή μας είναι σαν να λέμε ότι δεν χρειαζόμαστε μαξιλάρια για ύπνο. Μπορούμε σίγουρα να τα κάνουμε χωρίς αυτά … αλλά γιατί θα κάναμε, ειδικά όταν κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο άνετη?

Το WP Reset είναι εύκολο στην εγκατάσταση, εύκολο στη χρήση και το πιο σημαντικό, πολύ βολικό. Επίσης, προσπαθώ πολύ σκληρά, αλλά δεν φαίνεται να βρίσκω μειονεκτήματα σε αυτό το πρόσθετο! Νομίζω ότι από αυτό το σημείο και μετά, θα πρέπει να εγκαταστήσω αυτό το πρόσθετο σε κάθε ιστότοπο WordPress που δημιουργώ.

Το WP Reset γίνεται για προγραμματιστές από προγραμματιστές, επομένως είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Εάν δεν είστε ένας, δεν θα βρείτε μεγάλη χρήση για αυτό, αλλά ίσως θέλετε να το εγκαταστήσετε ούτως ή άλλως, σε περίπτωση που χρειαστεί να επανεγκαταστήσετε το WordPress.

Δοκιμάστε το WP Reset τον εαυτό σας δωρεάν εδώ.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me