Γουέμπλι

Γουέμπλι

https://www.weebly.com/

tl; δρ

Το Weebly είναι ένα πολύ καθαρό sitebuilder που περνάει στον χώρο του ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου. Αν και δεν ταιριάζει σε μεγάλους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, δίνει στους μικρότερους παίκτες έναν πολύ οικονομικό τρόπο για να εισέλθουν σε αυτήν την αρένα. Είναι επίσης εξαιρετικό για προσωπικούς ιστότοπους και σε μικρότερο βαθμό – blogs, καθώς υπάρχει διαθέσιμο δωρεάν πρόγραμμα.

Weebly Review – Αποκαλύφθηκαν 7 πλεονεκτήματα και 4 μειονεκτήματα!

Παρόλο που η τεχνική επωνυμία ως οικοδεσπότης Ιστού, ο Weebly είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Συμμετέχει στους κορυφαίους κατασκευαστές ιστότοπων, όπως το Wix, προσφέροντας δυνατότητες ταχείας κατασκευής για ιστότοπους. Στην πραγματικότητα, το μέγεθος της εκτεταμένης λειτουργικότητας που μπορείτε να δημιουργήσετε σε ιστότοπους Weebly είναι κατάλληλο για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Για τους άγνωστους, οι sitebuilders προσφέρουν στους χρήστες ένα σύνολο εργαλείων, συνήθως όπως δομικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη συναρμολόγηση οπτικά ενός ιστότοπου. Ωστόσο, αυτό που κάνει το Weebly λίγο πιο ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι ακόμη και με τόσο μεγάλες δυνατότητες, όποιος θέλει έναν ιστότοπο μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ακόμη και να δημοσιεύσει τον ιστότοπό του δωρεάν. Με μερικές προειδοποιήσεις, φυσικά.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιστότοποι δημιουργίας ιστοσελίδων γίνονται όλο και πιο συνηθισμένοι, με πολλούς κατασκευαστές ιστότοπων να ξεφυτρώνουν στο διαδίκτυο. Μερικά είναι καλά, μερικά είναι υπέροχα – οπότε τι κάνει το Weebly ξεχωριστό, αν είναι; Ξεκινώντας το 2007, η Weebly μεγάλωσε για να φιλοξενήσει περίπου 50 εκατομμύρια ιστότοπους παγκοσμίως πριν από την απόκτησή της για 365 εκατομμύρια δολάρια το 2018 από την Square, μια εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών..

Αυτό μου έδειξε δύο πράγματα – ότι η Weebly ευδοκιμούσε και ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο επρόκειτο να γίνει ακόμη μεγαλύτερο στην πλατφόρμα. Φυσικά, η αγορά σήμαινε επίσης ότι η Square θα ήταν σε θέση να κερδίσει θέση και στην παγκόσμια επιχειρηματική σκηνή του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ας εξερευνήσουμε μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Weebly όπως είναι σήμερα.

Τι μας αρέσει για το Weebly

1. Στερεές ταχύτητες ιστότοπου

Ο Weebly καταγράφει μια σταθερή βαθμολογία Α στο τεστ ταχύτητας BitCatcha. Δεν είναι απροσδόκητο δεδομένου ότι προορίζεται να φιλοξενήσει ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Τα ποσοστά απόκρισης είναι φανταστικά στις ΗΠΑ, αλλά τείνουν να παραμένουν πιο μακριά από αυτήν τη ζώνη.

Αν και αυτό είναι αρκετά φυσιολογικό δεδομένου ότι οι διακομιστές τους είναι πιθανότερο να βασίζονται στις ΗΠΑ, το ποσοστό απόκρισης από την Ασία, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα του διακομιστή της Ιαπωνίας, ήταν λίγο ενοχλητικό.

Αποτελέσματα δοκιμής Webebage Web της Weebly

Weebly: Ο ιστότοπος φορτώνεται σε 3,912 δευτερόλεπτα – Δείτε το πλήρες αποτέλεσμα

Παρόλο που δείχνουν καλά Time to First Byte (TTFB) στα αποτελέσματα του WebPageTest, αποκαλύφθηκε κάποια αδυναμία στη συμπίεση εικόνας και στην αποθήκευση περιεχομένου στην προσωρινή μνήμη που ενδέχεται να συνέβαλαν στην κακή ανταπόκριση ορισμένων διακομιστών.

Συνολικά, ωστόσο, αυτά είναι αρκετά καλά αποτελέσματα, ωστόσο.

2. Πρότυπα για να ξεκινήσετε

Πριν από πολλά φεγγάρια, ο Weebly έχει έναν τόνο προτύπων για να διαλέξει, αλλά για κάποιο λόγο το έκοψε σε ένα πιο διαχειρίσιμο 35. Θα είμαι ειλικρινής εδώ και θα πω ότι είμαι λίγο στο φράχτη για ολόκληρο τον αριθμό των πράγμα των προτύπων.

Από τη μία πλευρά, φαίνεται ότι η μείωση του αριθμού μειώνει κάπως το κόστος. Αυτό οφείλεται πιθανώς στην ανάγκη κλαδέματος παλαιότερων προτύπων που δεν ταιριάζουν καλά για την απόκριση σε κινητά.

Συνολικά, πιστεύω ότι τα προσφερόμενα πρότυπα δίνουν στους χρήστες ένα αρκετά ευρύ φάσμα για να λειτουργήσουν ως σημείο εκκίνησης στο σχεδιασμό των δικών τους ιστότοπων χωρίς να τους μετατρέψουν σε απρόσεκτα ζόμπι που ελπίζουν για ένα μέγεθος που ταιριάζει σε όλους.

3. Ο επεξεργαστής είναι απλός και εύχρηστος

Weebly Σύρετε και αποθέστε το Website Builder

Μόλις επιλέξετε το πρότυπό σας, μπορείτε στη συνέχεια να μεταβείτε στον επεξεργαστή μεταφοράς και απόθεσης. Με κάποιους γρήγορους δημιουργούς ιστότοπων, ο όρος «μεταφορά και απόθεση» είναι εικονιστικός, αλλά με το Weebly είναι κυριολεκτικά ένα πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης.

Για να δημιουργήσετε τις σελίδες που θέλετε, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σύρετε αντικείμενα από τη γραμμή εργαλείων στα αριστερά της οθόνης και να τα αφήσετε στην περιοχή σελίδων στη θέση που θέλετε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε, από απλά πλαίσια κειμένου έως πολύπλοκα μπλοκ καταχώρισης προϊόντων.

Είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε τη σωστή φόρμα τη στιγμή που θα χτυπήσετε τον επεξεργαστή – δεν χρειάζεστε επιπλέον λήψεις, χωρίς γελοίες ώρες φόρτωσης ή επιπλέον βήματα. Εάν θέλετε έναν βασικό ιστότοπο, τα πάντα είναι εκεί από την αρχή.

Δεδομένης της απλότητας της διάταξης και της ευκολίας χρήσης, θα έλεγα ότι θα ήταν δύσκολο να μην μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας Weebly για τη δημιουργία τακτικών ιστότοπων. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για απόλυτους αρχάριους στην κατασκευή ιστοσελίδων.

Πρόσθετες δυνατότητες επεξεργαστή

 • Προσαρμοσμένος κώδικας
  Για τους πιο προχωρημένους χρήστες, μπορείτε να προσαρμόσετε τα πράγματα ακόμη περισσότερο με τα δικά σας αρχεία HTML και CSS. Αυτό σημαίνει ότι το Weebly είναι επίσης κατάλληλο για προγραμματιστές που χρειάζονται μεγαλύτερο έλεγχο της διάταξης των ιστότοπών τους.
 • Ένταξη SEO
  Αν και δεν είναι πολύ εκτεταμένες, οι δυνατότητες SEO που έχει ενσωματώσει το Weebly στο σύστημα επιτρέπει την εισαγωγή κώδικα κεφαλίδας και υποσέλιδου, έλεγχο ευρετηρίου μηχανών αναζήτησης, καθώς και ανακατευθύνσεις. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από αυτό που έχω δει μέχρι τώρα σε πολλές περιπτώσεις.
 • Επιτρέπει στους συνεργάτες
  Από τη σελίδα ρυθμίσεων μπορείτε επίσης να προσκαλέσετε άτομα να συνεργαστούν μαζί σας στον ιστότοπό σας. Αυτό μπορεί να είναι καλό αν θέλετε τη συμβολή ενός σχεδιαστή, ή ενός συγγραφέα ή κάποιου που ειδικεύεται σε διαφορετικό πεδίο.

4. Η εφαρμογή Weebly για κινητά (τώρα στην έκδοση 5.0)

Εφαρμογή Weebly για κινητά

Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες στην εφαρμογή Weebly για κινητά, οπότε μην την εκπτώσεις μόνο λόγω του όρου “κινητό”

Αυτό είναι κάτι που δεν έχω δει ακόμα, εκτός από το Weebly. Μην ξεγελιέστε από τον όρο «κινητό». Η εφαρμογή Weebly Mobile είναι ακριβώς αυτό που σημαίνει ολόκληρος ο όρος – η Weebly διαθέτει μια εφαρμογή που θα λειτουργεί στην κινητή συσκευή σας και σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τον ιστότοπό σας εκεί.

Ο κόσμος μετατοπίζεται σε κινητά και ακόμη και στους δικούς μου ιστότοπους βλέπω ότι οι χρήστες κινητών συσκευών υπερβαίνουν κατά πολύ τον αριθμό των επισκεπτών που προέρχονται από επιτραπέζιους υπολογιστές. Λοιπόν, γιατί να μην αλλάξετε την εμπειρία ανάπτυξης σε κινητά?

Η εφαρμογή Weebly Mobile είναι διαθέσιμη και στις δύο δημοφιλείς πλατφόρμες – iOS και Android. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε iPhone, iPad, τηλέφωνο Android ή tablet Android. Όχι μόνο μπορείτε να ελέγξετε τα στατιστικά στοιχεία του ιστότοπού σας και άλλα δεδομένα, αλλά μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε και τον ιστότοπό σας.

Προσφέρει στους χρήστες έναν πραγματικό επεξεργαστή μεταφοράς και απόθεσης οθόνης αφής που όχι μόνο λειτουργεί με τα βασικά, αλλά σας επιτρέπει επίσης να διαχειρίζεστε σύνθετες εργασίες backend, όπως επεξεργασία παραγγελιών, εκπλήρωση, έλεγχος αποθέματος, αποδοχή πληρωμών και ούτω καθεξής.

Εάν το επιλέξετε, μπορείτε να εργαστείτε εκτός σύνδεσης και να μπορείτε να συγχρονίσετε τυχόν αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν όταν συνδεθείτε ξανά στο Διαδίκτυο. Αυτή είναι μια πραγματικά ισχυρή εφαρμογή και επεκτείνει σοβαρά τις δυνατότητες του Weebly.

Εκτός από τη δημιουργία ιστότοπων, μπορείτε να κάνετε τι άλλο μπορείτε να κάνετε στην εφαρμογή Weebly Mobile.

 • Δεδομένα παρακολούθησης
  Ελέγξτε τα στατιστικά στοιχεία του ιστότοπού σας και δείτε πώς λειτουργεί σε οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.
 • Αξιοποιήστε τις πληροφορίες
  Μέσω αυτής της καρτέλας μπορείτε να έχετε αναλυτικές πληροφορίες για θέματα επιχειρηματικής ευφυΐας, όπως από πού προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της επισκεψιμότητάς σας, τι είδους προϊόντα πωλούν καλύτερα και ούτω καθεξής.
 • Επισκοπήσεις ιστότοπου
  Σε περίπτωση που διαχειρίζεστε περισσότερους από έναν ιστότοπους, μπορείτε να δείτε όλα αυτά από την καρτέλα Ιστοσελίδες. Ή αναπτύξτε το δίκτυό σας αγοράζοντας νέους τομείς και προσθέτοντας περισσότερους ιστότοπους απευθείας στην εφαρμογή.

Όλες αυτές οι λειτουργίες σε μία εφαρμογή για κινητά κάνουν το Weebly να ξεχωρίζει πραγματικά από τον ανταγωνισμό. Από τις προσφορές τους, έχω δει υψηλή εστίαση σε μικρότερους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου και αυτή η εφαρμογή απλώς ενισχύει την πεποίθησή μου. Θα ήταν ιδανικό για τον επιχειρηματία μικρής κλίμακας που πιθανότατα θα εργαζόταν εν κινήσει πολλές φορές.

5. Κέντρο εφαρμογών Weebly

Κέντρο εφαρμογών Weebly

Για να μην συγχέεται με την εφαρμογή Weebly Mobile, το Κέντρο εφαρμογών σάς παρέχει πρόσθετες επιλογές για να αυξήσετε τις δυνατότητες του ιστότοπού σας. Αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι πρέπει να έχει κάθε sitebuilder, καθώς διατηρεί τις βασικές δραστηριότητες και τις εκτεταμένες λειτουργίες ξεχωριστές.

Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες που χρειάζονται μόνο βασικές λειτουργίες δεν θα λάβουν μια διεπαφή που έχει μπλοκαριστεί με τόνους πρόσθετων που πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ. Ταυτόχρονα, οι χρήστες που χρειάζονται επιπλέον δυνατότητες μπορούν να έχουν μια επιλογή από αυτά που ταιριάζουν στις ανάγκες τους.

Το Κέντρο εφαρμογών Weebly καλύπτει πέντε κύριες κατηγορίες εφαρμογών – ηλεκτρονικό εμπόριο, επικοινωνία, μάρκετινγκ, κοινωνικά και εργαλεία ιστότοπου. Έρχονται σε ένα μείγμα είτε δωρεάν, δωρεάν δοκιμής ή premium, έτσι ώστε κάθε εκτεταμένη δυνατότητα να κοστίζει χρήματα.

Ωστόσο, οι τιμές διαφέρουν πολύ, γι ‘αυτό προσέξτε εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές. Μπορεί να ξεκινούν από 3 $ + το μήνα ή να κοστίζουν έως και $ 100 το μήνα, ανάλογα με την εφαρμογή που θα επιλέξετε.

Εδώ είναι μερικές από τις εφαρμογές που πιστεύω ότι μπορούν να βοηθήσουν ορισμένους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου να ξεχωρίζουν με πολύ μικρό κόστος.

 • Μπαρ προώθησης
  Αυτό το εργαλείο διορθώνει μια αποκριτική και προσαρμόσιμη γραμμή προώθησης στον ιστότοπό σας, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επισημάνετε συγκεκριμένες πωλήσεις ή επιλεγμένα προϊόντα. Μπορείτε ακόμη και να προσφέρετε κωδικούς έκπτωσης ή οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες θέλετε να επισημάνετε.
 • MarketGoo
  Μία από τις εφαρμογές που θα πρέπει να εγκαταστήσετε εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανάλυσης SEO του Weebly. Μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε έναν έλεγχο στον ιστότοπό σας και να σας ενημερώσει τι πρέπει να διορθώσετε για να βελτιστοποιήσετε το SEO σας, κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ενώ υπάρχουν πολλές εφαρμογές που προέρχονται από τρίτα μέρη, η Weebly διαθέτει επίσης μερικές από τις οποίες έχει κατασκευαστεί από μόνη της. Μερικά από αυτά είναι ενδιαφέροντα, όπως η εφαρμογή Code Block. Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να εμφανίζετε στους χρήστες μορφοποιημένο κώδικα – εξαιρετικό εάν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο εκπαιδευτικού προγράμματος.

Υπάρχουν ακόμη και εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε πιο προηγμένες δυνατότητες ιστότοπου, όπως πίνακες και καρτέλες!

6. Πρόσθετα μπόνους

Εκτός από το κύριο χαρακτηριστικό τους που είναι ως δωρεάν sitebuilder, το Weebly έρχεται με μερικά επιπλέον μπόνους.

 • Δωρεάν τομέας
  Αυτό ισχύει για κάθε πρόγραμμα, ακόμη και για το δωρεάν. Φυσικά, τα προγράμματα επί πληρωμή σας προσφέρουν έναν πραγματικό τομέα, αλλά δωρεάν πακέτα μπορούν να φιλοξενηθούν σε υποτομείς Weebly, εκτός εάν αποφασίσετε να αποκτήσετε το δικό σας.
 • Δωρεάν αναφορά SEO
  Εάν εγκαταστήσετε την εφαρμογή MarketGoo, μπορείτε να λάβετε μια δωρεάν αναφορά ανάλυσης SEO στον ιστότοπό σας εάν τη δημοσιεύσετε. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους νέους χρήστες να τροποποιήσουν τις ρυθμίσεις SEO για καλύτερη βελτιστοποίηση.
 • Εύκολη αναβάθμιση
  Όλα τα σχέδια του Weebly είναι κλιμακούμενα, πράγμα που σημαίνει ότι αν αγοράσετε ένα σχέδιο και διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε ένα καλύτερο, μπορείτε να κλιμακώσετε ανά πάσα στιγμή. Είναι βολικό και σας επιτρέπει να δοκιμάσετε το σύστημα ξεκινώντας από ό, τι επίπεδο είστε άνετοι.

7. Μπορείτε να απομακρυνθείτε από το Weebly

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θέλετε να απομακρυνθείτε από έναν πάροχο υπηρεσιών – αύξηση των τιμών, καλύτερες προσφορές αλλού, μη δυνατότητα προσαρμογής στην πλατφόρμα ή ακόμη και απόφαση να μεταβείτε σε μια νέα πλατφόρμα όπως το WordPress. Ανεξάρτητα από τον λόγο, είναι πάντα καλό να έχετε μια επιλογή.

Αυτό ήταν κάτι που βρήκα μη ρεαλιστικό για το Wix στο ότι κλειδώνει τους χρήστες του και τους απαιτεί να «κάνουν ή να πεθάνουν» με την πλατφόρμα.

Ευτυχώς, το Weebly είναι πιο ρεαλιστικό και επιτρέπει στους χρήστες του να εξάγουν τους ιστότοπούς τους και έχει ακόμη ένα σεμινάριο για να σας διδάξει πώς να το κάνετε.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές ιστότοπων σας κλειδώνουν στο οικοσύστημα τους και δεν σας αφήνουν να μετακινηθείτε. Ο μόνος τρόπος είναι να διαγράψετε τον ιστότοπό σας και να ξεκινήσετε ξανά. Μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ να το κάνετε αν είστε ευχαριστημένοι με το Weebly, αλλά τουλάχιστον μπορείτε εάν το θέλετε.

Τι δεν μας άρεσε για το Weebly

1. Οι ελεύθεροι φορτωτές είναι κολλημένοι στον τομέα Weebly

Ζητήματα ονομάτων τομέα Weebly

Φυσικά, δεν μπορώ πραγματικά να κατηγορήσω τη Weebly για αυτό, καθώς κοστίζει χρήματα για τη διανομή τομέων (και γιατί πρέπει να τους δώσει δωρεάν;!). Ωστόσο, τα γεγονότα είναι γεγονότα και οι χρήστες δωρεάν προγράμματος θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι για να ονομάσουν τον ιστότοπό τους www.something.weebly.com.

Υπάρχει επίσης ένα άλλο μικρό τεχνικό πρόβλημα εάν είστε χρήστης δωρεάν προγράμματος και αυτό είναι βασικά ότι έχετε κολλήσει με τον υποτομέα Weebly ακόμα και αν έχετε τον δικό σας τομέα. Το Weebly επιτρέπει προσαρμοσμένους τομείς μόνο εάν έχετε πραγματοποιήσει την αγορά μέσω αυτών ή είστε χρήστης προγράμματος πληρωμής.

Παρεμπιπτόντως, έχετε κολλήσει με την επωνυμία Weebly στους ιστότοπούς σας.

2. Περιορισμένα εργαλεία Blogging

Εργαλεία Blogging Weebly

Παρόλο που μπορείτε να έχετε ένα τμήμα ιστολογίου στο Weebly, είναι λίγο διαφορετικό σε σύγκριση με το WordPress που είναι πιο αφιερωμένο στο περιεχόμενο και επιτρέπει εκτεταμένη λειτουργικότητα εκεί. Οι αναρτήσεις ιστολογίου του Weebly είναι κάπως κατασκευασμένες σαν το sitebuilder τους στο οποίο σύρετε και αποθέτετε κομμάτια σε καμβά.

Η εμπειρία είναι λίγο περίεργη, αλλά αυτό μπορεί να είναι εγώ μόνο αφού είμαι συνηθισμένος στο περιβάλλον του WordPress. Υπάρχουν όρια στο πώς μπορείτε να δημιουργήσετε κάθε ανάρτηση ιστολογίου – η μορφή είναι σταθερή, όπως στον τίτλο και το περιεχόμενο.

Δεδομένου του τεράστιου αριθμού των bloggers που κυκλοφορούν στον Ιστό και του τρόπου με τον οποίο η Weebly έχει ένα δωρεάν σχέδιο, απλά ένιωσα ότι αυτός ήταν ένας τομέας στον οποίο θα μπορούσαν να είχαν πολύ μεγαλύτερη εστίαση. Σε τελική ανάλυση, δεν είναι σαν να περιορίζονται μόνο σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου.

3. Καλύτερα να συνηθίσετε την επεξεργασία φωτογραφιών εκτός σύνδεσης

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το τοποθετήσετε τακτοποιημένα, οπότε θα το ξεκαθαρίσω – μπορείτε να κάνετε μόνο μερικά πράγματα με τον ενσωματωμένο επεξεργαστή φωτογραφιών του Weebly – Zoom, Blur, Darken ή να εφαρμόσετε ένα φίλτρο χρωμάτων. Δεν είμαι σίγουρος γιατί, αλλά έχω αυτήν την πολύ περίεργη αίσθηση για έναν επεξεργαστή εικόνων που δεν θα σας αφήσει καν να το κόψετε.

Αυτό είναι κάτι πολύ βασικό και δεδομένου του πεδίου αυτού που έχει επιτύχει ο Weebly, είμαι πραγματικά χαμένος για να εξηγήσω γιατί έχουν παραλύσει την επεξεργασία εικόνας με αυτόν τον τρόπο.

4. Πληρώστε για περισσότερη βοήθεια

Το καταλαβαίνω ότι για την υποστήριξη των πελατών κοστίζει χρήματα, αλλά ο Weebly το παίρνει λίγο πιο πέρα ​​από το απαραίτητο. Το επίπεδο βοήθειας / υποστήριξής σας εξαρτάται από το σχέδιο στο οποίο αγοράζετε. Φυσικά, έχει τα βασικά πράγματα που είναι διαθέσιμα σε όλους. Αυτό περιλαμβάνει μια βάση γνώσεων, FAX και ακόμη και μερικά εκπαιδευτικά βίντεο.

Διαθέτει επίσης άλλα κανάλια υποστήριξης – ζωντανή συνομιλία, τηλέφωνο ή email. Εκτός κι αν βρίσκεστε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα δωρεάν πρόγραμμα ή ένα πρόγραμμα εκκίνησης, δεν θα έχετε πρόσβαση στην τηλεφωνική υποστήριξη ή στην υποστήριξη προτεραιότητας.

Κοινότητα Weebly

Η κοινότητα Weebly – Όχι ακριβώς ένα κέντρο δραστηριοτήτων

Ενώ έχει ένα φόρουμ κοινότητας, περιήγησα στην περιοχή για λίγο και δεν φαινόταν πολύ ενεργό. Υπήρχαν πολλά θέματα, αλλά πολύ λίγη αλληλεπίδραση. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείτε να βασιστείτε στην κοινότητα Weebly για βοήθεια.

Σχέδια και τιμές Weebly

ConnectPro
Αποθήκευση 500MB Απεριόριστα
Χωρίς διαφημίσεις Όχι
Καλάθι αγορώνΝαι
Αποδοχή πληρωμών μέσω του SquareNoYes
Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης: Ναι
Προηγμένα στατιστικά στοιχεία ιστότοπουΝαι
Τηλεφωνική υποστήριξη Όχι Ναι
Κόστος 4 $ / μήνα * $ 12 / μήνα *

* Η τιμή ανά μήνα χρεώνεται ετησίως.

Στο επίπεδο εισόδου, η Weebly έχει ένα δωρεάν πρόγραμμα που συνοδεύεται από πολλούς περιορισμούς. Ωστόσο, αυτό αναμένεται και είναι θαύμα που το προσφέρουν εντελώς δωρεάν αντί για δοκιμή. Αυτό είναι κάτι που πολλοί δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν αυτές τις μέρες και επαινέω τον Weebly που το έκαναν.

Εάν είστε λίγο πιο σοβαροί για τον ιστότοπό σας, τότε τα σχέδια ξεκινούν από 4 $ το μήνα και μετά μέχρι τα 25 $ το μήνα.

ο Δωρεάν πακέτο σας δίνει χώρο αποθήκευσης, έναν υποτομέα Weebly και δωρεάν SSL αλλά τίποτα άλλο. Ωστόσο, αυτό θα ήταν καλό για κάποια χρήση – για παράδειγμα έναν προσωπικό ιστότοπο, ιστολόγιο ή χαρτοφυλάκιο. Αυτά μπορεί να είναι βασικά και δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά απαλό.

ο Πρόγραμμα εκκίνησης με 4 $ το μήνα δεν είναι πολύ καλύτερο, αλλά περιλαμβάνει ένα δωρεάν όνομα τομέα, το οποίο ο Weebly αξίζει στα 19 $ (αν και ένα com αλλού θα σας επαναφέρει πολύ λιγότερο). Αυτό το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μόλις προχωρήσετε πάνω από αυτά, το Υπέρ και Επιχειρηματικά σχέδια είναι για εκείνους που, λοιπόν, σημαίνουν επιχειρήσεις. Αυτά τα σχέδια σάς επιτρέπουν να αναφέρετε προϊόντα προς πώληση και να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε ηλεκτρονικό κατάστημα. Υπάρχει μια παγίδα ακόμα και αν πληρώνετε περισσότερα και αυτό είναι το τέλος συναλλαγής 3% που επιβάλλει η Weebly στις πωλήσεις σας.

Με κάθε ειλικρίνεια, αυτό το ποσοστό είναι λογικό, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες πληρωμών και καλαθιών αγορών τους. Εάν επρόκειτο να το κάνετε μόνοι σας, πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα για την επεξεργασία πληρωμών στο διαδίκτυο μέσω τρίτου μέρους.

Ο αριθμός των προϊόντων που μπορείτε να παραθέσετε εξαρτάται από το πρόγραμμα που επιλέγετε και μόνο το πιο ακριβό Επιχειρηματικό Σχέδιο σας επιτρέπει να πουλάτε ψηφιακά προϊόντα, όπως άδειες λογισμικού ή τέτοια. Σας δίνει επίσης πρόσβαση σε κουπόνια και διαχείριση αποθεμάτων.

Ετυμηγορία: Είναι μια καλή αγορά?

Λατρεύω τη Weebly επειδή δεν αισθάνεται την ανάγκη να καταπιέζετε τους πελάτες μέσω υποχρεωτικών αγορών και εκβιασμού. Στην πραγματικότητα, ακόμη και για το Επιχειρηματικό Σχέδιο με 25 $ ανά μήνα, λαμβάνετε λειτουργίες που θα σας κοστίζουν πολύ περισσότερο από ό, τι αν επρόκειτο να τα εφαρμόσετε μόνοι σας σε άλλο web host.

Ενώ ο συντάκτης είναι καλός και ασταθής, έχει κάποια ελαττώματα – αλλά μπορώ να ζήσω με αυτά. Αν έπρεπε να το συγκρίνω με ένα άλλο sitebuilder προσανατολισμένο στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η σκέψη μου είναι ότι θα βγει πρωταθλητής σε ορισμένες περιοχές.

Φαίνεται ότι είναι κατασκευασμένο για καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου σε επίπεδο εισόδου, και όποιος χρειάζεται να έχει έναν μεγάλο κατάλογο προϊόντων μπορεί να χρειαστεί να κάνει αγορές αλλού. Δυστυχώς, ταυτόχρονα φαίνεται να είναι αδύναμοι στη ζώνη μπλογκόσφαιρας.

Το τελικό αποτέλεσμα με άφησε να αναρωτιέμαι αν ο Weebly πραγματικά περιμένει να ανταγωνιστεί μόνο σε μικρούς και μεσαίους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me