Νωρίτερα πέρυσι έδωσα μια μικρή πρόκληση.

Για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Twitter και να προσεγγίσετε 10.000 ακόλουθους.

Έπρεπε να είναι ένας εντελώς νέος λογαριασμός, ξεκινώντας από το μηδέν. Δεν σχετίζεται με οποιονδήποτε υπάρχοντα ιστότοπο και δεν χρησιμοποίησα το υπάρχον δίκτυό μου. Απλώς ένα καθαρό πείραμα από το μηδέν.

10k Ακόλουθοι!

Κάλεσα τον λογαριασμό Twitter «Αδύνατο».

Και χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες για να φτάσουν τα 10.000.

Μην με ρωτάτε γιατί το ξεκίνησα. Ήταν απλώς περιέργεια και ήθελα να μάθω τι κάνει το Twitter να τσεκάρει. Και έμαθα πολλά.

Δεν αφορά μόνο τους αριθμούς…

Φυσικά, οι οπαδοί του Twitter από μόνες τους δεν έχουν τίποτα. Έτσι, ένα βασικό μέρος της μικρής πρόκλησής μου ήταν η εμπλοκή.

Η μέση αφοσίωση στο Twitter είναι 0,7%. Έπρεπε να σιγουρευτώ ότι ήμουν πάνω από αυτό.

Μαντέψτε τι έχω?

Το ποσοστό αφοσίωσής μου ήταν 13% (Στο καλύτερο μου tweet. [Και κατά μέσο όρο πάνω από 5-6% σε κάθε ανάρτηση])

13% του ποσοστού αφοσίωσης!

Λοιπόν, πώς πήρα 10.000 ακόλουθους και ποσοστό συμμετοχής 13%?

Όταν ξεκίνησα, δεν είχα πραγματικά στρατηγική. Χρειάστηκαν μερικές εβδομάδες για να ξεκινήσετε. Αλλά μετά από αυτό, άρχισε να διαμορφώνεται μια ξεκάθαρη και αποτελεσματική ρουτίνα. Δεν είμαι ειδικός! Αλλά εδώ λειτούργησε.

1. Επιλέξτε το θέμα σας προσεκτικά

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να γνωρίζετε πώς λειτουργεί το Twitter. Έχω περάσει μερικά χρόνια στην πλατφόρμα με έναν προσωπικό λογαριασμό. Μεγάλο μέρος αυτού του χρόνου αφιερώθηκε παρακολουθώντας από το περιθώριο.

Παρατήρησα ότι το Twitter είναι ιδανικό για τρία πράγματα:

  1. Νέα
  2. Εμπειρογνωμοσύνη για συγκεκριμένα θέματα
  3. Ελαφριά ανακούφιση

Έτσι ήξερα ότι έπρεπε να επιλέξω κάτι που να ταιριάζει τουλάχιστον σε δύο από αυτά τα τρία πράγματα.

Επέλεξα αθλήματα περιπέτειας / δράσης που μπήκαν εύκολα σε «ειδήσεις» και «ελαφριά ανακούφιση».

Επιλέξτε το θέμα σας!

Ήξερα επίσης ότι υπήρχε μια ανοιχτή τρύπα για αυτού του είδους τα πράγματα. Υπάρχουν οι μεγάλοι γίγαντες όπως η Red Bull. Όμως, όσον αφορά τον μικρό ανταγωνισμό, είναι εκπληκτικά λεπτές επιλογές.

Κάντε το ίδιο με τη διαδικασία Twitter. Ψάξτε για τα κενά στην αγορά. Αναζητήστε τις συνομιλίες που δεν έγιναν. Και μετά ξεκινήστε αυτές τις συνομιλίες.

2. Δημοσιεύστε ενδιαφέρον περιεχόμενο

Η ανάπτυξη του Twitter είναι απλή όταν το σκέφτεστε.

Δημοσιεύετε υπέροχα πράγματα. Οι άνθρωποι το retweet. Περισσότεροι άνθρωποι το βλέπουν και σας ακολουθούν.

Δεν χρειάζεται να το κάνετε πιο περίπλοκο από αυτό. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη σας προτεραιότητα είναι να δημοσιεύετε υπέροχα πράγματα!

Το Social Media Examiner εξηγεί ότι θα λάβετε 150% περισσότερα retweets αν δημοσιεύσετε μια εικόνα. Έτσι αποφάσισα ότι κάθε tweet πρέπει να έχει συνημμένη μια εικόνα.

Βεβαιωθείτε ότι κάθε tweet έχει αξία. Κάντε μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία, ένα χρήσιμο κομμάτι δεδομένων ή έναν σύνδεσμο για κάτι πολύτιμο. Αν δεν αξίζει να το πείτε, μην το πείτε.

Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε την αφοσίωση κάνοντας ερωτήσεις, διατηρώντας τα tweets σας σύντομα και ζητώντας ενεργά retweets.

3. Tweet λιγότερο (ναι, πραγματικά)

Υπάρχει ένας παράξενος μύθος ότι το tweet υψηλού όγκου παράγει ένα καλύτερο ποσοστό αφοσίωσης. Είναι απλά λάθος. (Και πάλι, ο εξεταστής κοινωνικών μέσων θα με υποστηρίξει). Tweeting πάρα πολύ πνίγει τα σημαντικά πράγματα που λέτε. Και αραιώνει το περιεχόμενό σας. Μπορεί επίσης να ενοχλήσει τους ανθρώπους.

Μην βάλετε τους οπαδούς σας

Κολλούσα ένα-δύο tweets την ημέρα. Αυτό είναι το μόνο που χρειαζόμουν. Συνολικά, έστειλα μόνο 52 tweets σε αυτούς τους τρεις μήνες. Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά ακόμη, αλλά να το κρατήσετε στο ελάχιστο. Μην κατακλύζετε το κοινό σας και μην πνίγετε το περιεχόμενό σας.

4. Ξεκινήστε να παρακολουθείτε άτομα

Εντάξει, μέχρι τώρα σας έμαθα τι να δημοσιεύσετε. Αλλά πώς παίρνετε αυτούς τους πρώτους οπαδούς?

Βρήκα και αυτό το εξαιρετικά δύσκολο. Στην πραγματικότητα, οι πρώτοι 100 ακόλουθοι είναι οι πιο σκληροί που θα έχετε ποτέ. Μου πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβω το μυστικό, αλλά είναι πολύ εύκολο.

Απλώς ξεκινήστε να παρακολουθείτε άτομα. Αυτό είναι.

Ξεκινήστε να ακολουθείτε άτομα!

(Ο ειδικός μάρκετινγκ, Neil Patel, έχει αφιερώσει χρόνο για να ακολουθήσει 100.000 άτομα! Είναι κάτι.)

Δημιουργήστε μια λίστα με λογαριασμούς Twitter που έχουν κοινό-στόχο που θέλετε και αποθηκεύστε τους στις «λίστες» σας.

Για μένα, αυτό ήταν μαγικό σπορ δράσης, εταιρείες ένδυσης εξωτερικού χώρου κ.λπ. Είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να διαλέξετε πολλούς λογαριασμούς από τη δική σας επιλεγμένη θέση.

Τώρα, φορτώστε τα τελευταία tweets από αυτούς τους λογαριασμούς. Στη συνέχεια, ακολουθήστε όποιον σας άρεσε, το tweet ή το σχολίασε. Αυτοί είναι οι πιο δραστήριοι και ελκυστικοί ακόλουθοι και τους θέλετε!

Μεταξύ 30% -40% θα σας ακολουθεί συνήθως. Αυτή είναι η ομορφιά του Twitter – οι περισσότεροι άνθρωποι με ευχαρίστηση παρακολουθούν.

Προειδοποίηση

Μην τρελαίνετε εδώ. Εάν παρακολουθείτε περισσότερα από 100 άτομα την ημέρα, το Twitter αρχίζει να είναι ύποπτο. Οτιδήποτε άλλο από αυτό, και απλώς ανεπιθύμητα μηνύματα. Μπορείτε (και θα) να ανασταλεί από το Twitter εάν προχωρήσετε πολύ.

Αλλά η γενική παρακολούθηση είναι μια χαρά. Ενθαρρύνεται.

5. Περάστε 15 λεπτά κάνοντας αυτό κάθε μέρα

Η δημιουργία ενός Twitter ακολουθεί καθημερινή δραστηριότητα. Πρέπει να είσαι αδιάφορος γι ‘αυτό. Προγραμματίστε 15 λεπτά την ημέρα για να δημοσιεύσετε κάτι δροσερό. Στη συνέχεια, αφιερώστε λίγο χρόνο ακολουθώντας άτομα στη θέση σας.

Το έκανα κάθε μέρα για τρεις μήνες και κατέληξα να παρακολουθώ περίπου 8.000 άτομα. Περίπου το 40% ακολούθησε και τα υπόλοιπα 7.000 προήλθαν από retweets και οργανική ανάπτυξη.

Αν νομίζετε ότι αυτό είναι χάσιμο χρόνου, ανατρέξτε στον παραπάνω λογαριασμό του Neil Patel στο Twitter. Ακολούθησε 100.000 άτομα από τότε που εντάχθηκε στην πλατφόρμα. Και κανείς δεν θα τον κατηγορούσε για σπατάλη πολύτιμου χρόνου μάρκετινγκ!

6. Retweet, αγαπημένο και σχόλιο

Το Twitter δεν είναι απλώς μονόδρομος. Εάν δεν συμμετέχετε στη συνομιλία, απλά φωνάζετε στο σύμπαν. Το Twitter είναι μια συνομιλία. Εμπλέκομαι.

Retweet χρήσιμες πληροφορίες που είδατε στο χρονοδιάγραμμα κάποιου. Γράψτε ένα μικρό σχόλιο ή απλώς αρέσει το tweet τους. Μην είστε αυτός ο τύπος που απλώς εκτοξεύει tweets χωρίς απάντηση.

Πρέπει να επικροτήσω τον Jason, διευθυντή κοινωνικών μέσων της Bitcatcha, για αυτό ειδικότερα. Όταν κάποιος αλληλεπιδρά με το Bitcatcha στο Twitter, απαντά με ευχαριστώ. Διαχειρίζεται επίσης τον ιστότοπό του μέσω του ελεγκτή ταχύτητας και τους ενημερώνει για την απόδοσή του.

Γεια σας @clickshiftca!

7. Τοποθετήστε συνδέσμους στον ιστότοπό σας, στο Facebook και στην υπογραφή email

Δεν είχα αυτήν την πολυτέλεια, αλλά θα ήταν ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε γρήγορα μερικές εκατοντάδες ακόλουθους. (Κατέληξα να δημιουργήσω έναν στοιχειώδη ιστότοπο, να πειραματιστώ με την ανάρτηση συνδεδεμένου περιεχομένου στο Twitter. Αλλά δεν ήταν παράγοντας στα 10 χιλ.)

Τοποθετήστε το σύνδεσμο Twitter στην υπογραφή του email σας για να συλλάβετε όλους τους συναδέλφους σας. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε το δίκτυό σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το API του Twitter για να βάλετε ένα κουμπί “follow” στον ιστότοπό σας. Απλός. Ανετα. Αποτελεσματικός.

8. Θέστε έναν στόχο

Τίποτα δεν συμβαίνει μέχρι να θέσετε έναν στόχο. Οπότε πηγαίνετε για αυτό. Σκεφτείτε μεγάλα. Γιατί να μην πυροβολήσετε για 10.000; Ή 100.000; Ή ένα εκατομμύριο?

Ένα πράγμα έκανα λάθος…

… Αποτυγχάνει να ξεκινήσει χωρίς μια ευρύτερη στρατηγική.

Δεδομένου ότι αυτό ήταν απλώς ένα πείραμα, δεν είχα μεγαλύτερο σχέδιο.

Πρέπει να καταλάβετε πώς η παρουσία σας στο Twitter ταιριάζει στο συνολικό επιχειρηματικό σας μοντέλο. Θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις ή την επισκεψιμότητα στον Ιστό; Θέλετε να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση ή να αξιοποιήσετε μια ιδιαίτερα προσοδοφόρα αγορά?

Αυτό είναι ένα πράγμα που δεν έκανα και τώρα θα πρέπει να εργαστώ προς τα πίσω για να καταλάβω πώς να χρησιμοποιώ αυτόν τον πόρο.

Δοκιμάστε το μόνοι σας, φίλοι…

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me