Φαίνεται ότι κάθε μέρα, ένα νέο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου (ή 20) εμφανίζεται στο διαδίκτυο, δημιουργώντας ακόμη περισσότερο ανταγωνισμό για τα υπάρχοντα καταστήματα. Ωστόσο, παρά τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό ανταγωνιστών, το γεγονός ότι οι λιανικές πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου υποτίθεται ότι θα φθάσουν τα 414 εκατομμύρια δολάρια έως το 2018 θα πρέπει να σας πει ότι υπάρχει μεγάλο μερίδιο αγοράς που πρέπει να διαιρεθεί.

Ωστόσο, η συντριπτική πρόκληση για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η εμπορία των προϊόντων τους. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης αποκτά προβλήματα και η αγορά διαφημίσεων πληρωμής ανά κλικ μπορεί να εξαντλήσει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Οι επιχειρηματίες έχουν να κάνουν με το bootstrapping και το DIY, οπότε ήθελα να μάθω ποιες ιδέες μάρκετινγκ ήταν εκεί έξω που δεν κόστιζαν ένα χέρι και ένα πόδι.

Ρώτησα 10 επιχειρηματίες του ηλεκτρονικού εμπορίου ποιες μοναδικές ιδέες είχαν για να εμπορεύονται τις επιχειρήσεις τους φθηνά και πήρα μερικές πολύ καλές στρατηγικές που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε.

1. Μοιραστείτε ιικό περιεχόμενο στο Reddit

τράπεζα δεξαμενών ψαριών

Ο Sam Williamson της FishTankBank βρήκε ότι είναι δύσκολο να δημιουργήσει ένα κοινό στα κοινωνικά μέσα χωρίς να επενδύσει σε μια διαφημιστική καμπάνια. Αντί να ξοδέψει τα χρήματα της εταιρείας, αυτός και η ομάδα του αποφάσισαν να δημιουργήσουν ενδιαφέρον περιεχόμενο «viral» και να το μοιραστούν στον ιστότοπο κοινωνικών σελιδοδεικτών Reddit.

Sam Williamson από την FishTankBank

Τα περισσότερα από τα μέλη της ομάδας μας ήταν εξοικειωμένα με το Reddit πριν ξεκινήσουμε και όλοι είχαμε μια γενική ιδέα για το είδος του περιεχομένου που ήταν συνήθως επιτυχημένο στον ιστότοπο. Αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στο “TIL” subreddit (/ r / σήμεραilearned), το οποίο γιορτάζει περίεργα και ενδιαφέροντα γεγονότα. Με την παραγωγή τακτικών δημοσιεύσεων με γεγονότα σχετικά με τα ψάρια, δεν καταφέραμε να οδηγήσουμε χιλιάδες επισκέπτες στον ιστότοπό μας, αλλά καταφέραμε να δημιουργήσουμε τη λίστα email μας σημαντικά.

Ένα παράδειγμα επιτυχίας του Williamson: μετά την ανάρτηση ενός άρθρου σχετικά με τη διατήρηση δεξαμενών ψαριών, το άρθρο έλαβε 170 θετικές ψήφους και περισσότερες από 1.000 επισκέψεις σελίδας.

Το Reddit μπορεί ή όχι να είναι κατάλληλο για την επιχείρησή σας, αλλά υπάρχουν και άλλοι ιστότοποι κοινωνικών σελιδοδεικτών όπου μπορείτε να μοιραστείτε το περιεχόμενο του ιστολογίου σας, όπως το Stumbleupon και το BizSugar.

2. Χρησιμοποιήστε μια ισχυρή παρότρυνση για δράση στον ιστότοπό σας

blu

Μην δίνετε στους επισκέπτες του ιστότοπού σας περισσότερη πίστωση από ό, τι τους αξίζει. Χρειάζονται να τους πείτε ακριβώς τι θέλετε να κάνουν. Σε αυτό το σημείο υπάρχει μια καλή παρότρυνση για δράση: με μια καλογραμμένη, η μετατροπή ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να αυξηθεί κατά 22% σε τριμηνιαία βάση!

Η Zondra Wilson, ιδιοκτήτης της Blu Skin Care, δοκίμασε αυτήν τη στρατηγική με μεγάλη επιτυχία. Χρησιμοποίησε κουμπιά παρότρυνσης για δράση για να καθοδηγήσει τους επισκέπτες να αγοράσουν.

Zondra Wilson της Blu Skin Care

Φρόντισα τα κουμπιά να είναι μεγάλα και πολύχρωμα, γιατί αυτό τραβάει το βλέμμα και ωθεί τον καταναλωτή να τα αγγίξει [αυτά].

Δοκίμασε επίσης την πώληση της Ημέρας της Μητέρας με ένα banner (συμπεριλαμβανομένης αυτής της παρότρυνσης για δράση) στην κορυφή του ιστότοπού της. Βάζοντας την ημερομηνία λήξης της πώλησης στο banner, δημιούργησε μια αίσθηση επείγοντος που έκανε τους ανθρώπους να φοβούνται να επωφεληθούν από τις προσφορές.

Ρίξτε μια ματιά στον ιστότοπό σας. Λέτε στους ανθρώπους τι να κάνουν; Τους καθοδηγήστε να εγγραφούν για email ή να πραγματοποιήσουν μια αγορά; Εάν όχι, δοκιμάστε μια παρότρυνση για δράση και, στη συνέχεια, μετρήστε τα αποτελέσματα σε μερικές εβδομάδες.

3. Δώστε ένα απροσδόκητο δώρο

IMG_1264 (1)

Οι άνθρωποι λατρεύουν να παίρνουν δώρα, έτσι δεν είναι; Ο Gene Caballero, συνιδρυτής της GreenPal (θεωρείται ο Uber της φροντίδας γκαζόν), προσπάθησε να βρει έναν τρόπο να ωθήσει τους πελάτες να πουν στους άλλους πόσο υπέροχες ήταν οι υπηρεσίες κοπής γκαζόν. Ήξερε ότι οι άνθρωποι δεν είχαν την τάση να συζητήσουν το θέμα για τον καφέ με έναν γείτονα.

Τότε η ιδέα τον χτύπησε:

Gene Caballero της GreenPal

Ήδη γνωρίζαμε εάν [οι πελάτες μας] είχαν κατοικίδια ζώα ή όχι, οπότε γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για να τους κάνουν να μιλάνε για εμάς; Αφού αγοράσαμε οστά σκύλου και catnip αξίας 100 $, ξεκινήσαμε να τα στέλνουμε στους πελάτες μας, ευχαριστώντας τους για την επιχείρησή τους και φυσικά τους δώσαμε το σύνδεσμο Yelp. Μετά από μερικά ταξίδια στο ταχυδρομείο, είδαμε τα email και τις κριτικές του Yelp να ανεβαίνουν. Οι άνθρωποι μας ευχαρίστησαν για την προσπάθειά τους και λένε πως δεν μπορούν να περιμένουν να πουν στους φίλους τους για την υπηρεσία μας. Αποστολή εξετελέσθει! Και δεν θα ξανασκεφτούν ποτέ την υπηρεσία φροντίδας γκαζόν χωρίς να μας σκεφτούν πρώτα.

Αυτό είναι ένα φανταστικό παράδειγμα για το πόσο ισχυρό μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα μπορεί να έρθει με ελάχιστο κόστος.

4. Δώστε ένα κουπόνι στους Κοινόχρηστους

κουπόνι

Η σύνδεση με το κοινό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι πάντα τόσο εύκολη όσο ελπίζατε. Οι άνθρωποι βομβαρδίζονται με μηνύματα από επωνυμίες στο Facebook, το Twitter και το Instagram, οπότε πρέπει να κάνετε κάτι για να τους κάνετε να θέλουν πραγματικά να σας ακολουθούν και να μοιράζονται το περιεχόμενό σας.

Ο Oleg Korneitchouk, Διευθυντής Marketing για SmartSites, λέει ότι η παροχή κουπονιού σε πελάτες που μοιράζονται το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της μάρκας έχει δουλέψει για τους πελάτες του.

Oleg Korneitchouk των SmartSites

Αυτό κάνει τον πελάτη χαρούμενο, παρέχοντάς τους μια έκπτωση και αυξάνει την επωνυμία σας μέσω του κοινωνικού σας δικτύου (το οποίο πιθανότατα θα περιέχει άλλες προοπτικές). Αυτό είναι ένα win-win σενάριο που μπορεί να χιονοστιβάδας με το σωστό μήνυμα.

Μετά την εφαρμογή ενός κοινωνικού κουπονιού στο Facebook για έναν από τους πελάτες του, έναν online πωλητή νομισμάτων, η μάρκα σημείωσε σημαντική αύξηση των επισκέψεων στον ιστότοπο της μάρκας (από το Facebook) και αυξήθηκαν επίσης οι συναλλαγές με το κοινωνικό κουπόνι.

… Λάβαμε 50-100 επισκέψεις από τα κοινωνικά ανά ημέρα (αύξηση από 10-20) και είδαμε αύξηση στις συνολικές συναλλαγές (και άτομα που χρησιμοποιούν το δημιουργημένο κουπόνι). Οι άνθρωποι που συνέλεξαν κέρματα έτειναν να έχουν φίλους που έκαναν το ίδιο και αποδείχθηκε μια πολύ αποτελεσματική εκστρατεία!

5. Τραβήξτε τις καρδιές των ανθρώπων

σάρωση φωτογραφιών

Ποια είναι η ιστορία της επωνυμίας σας; Πώς βελτιώνετε τη ζωή των πελατών σας; Μερικές φορές αυτή η συναισθηματική σύνδεση μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες, όπως έκανε για το ScanMyPhotos.com.

Mitch Goldstone, Πρόεδρος & Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σάρωσης φωτογραφιών, λέει ότι η ομάδα επαγγελματιών copywriters να πάρει συνέντευξη από πελάτες για να μοιραστεί τις συναισθηματικές τους εμπειρίες στην ψηφιοποίηση των φωτογραφιών των δεκαετιών των οικογενειών τους, έχει αποδειχθεί ότι είναι μια πολύ αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ.

Mitch Goldstone του ScanMyPhotos

Καθένας από τους ανθρώπους με προφίλ οργανικά μοιράζεται τις ιστορίες τους. είναι ενθουσιασμένοι που βλέπουν το προφίλ τους σε «εκτύπωση» και μοιράζονται ευρέως στις περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. [Δεν] υπάρχει καλύτερη μαρτυρία παρά όταν ένας φίλος μοιράζεται μια απογοητευτική εμπειρία.

Εξετάστε εάν η συναισθηματική έκκληση θα έκανε μια συναρπαστική ιστορία στους πιθανούς πελάτες.

6. Αποκτήστε αντάρτες με το μάρκετινγκ σας

Τόσες πολλές στρατηγικές μάρκετινγκ είναι «εκεί, το έκανε», οπότε ο Marcus Miller, ο οποίος διευθύνει μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ονομασία Bowler Hat, λέει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε τακτικές ανταρτών για να τραβήξετε την προσοχή των ανθρώπων και να τους εμπλέξετε.

Εμπνευσμένο από το βιβλίο Guerrilla Marketing του Jay Conrad Levinson, ο Miller προσπαθεί να βρει καινοτόμους τρόπους για να τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων. Ένα παράδειγμα; Προώθηση της φιλανθρωπίας των ανδρών Movember, η οποία ενθαρρύνει τους άντρες να μεγαλώσουν μουστάκι τον Νοέμβριο για να συγκεντρώσουν χρήματα.

Ο Μάρκους Μίλερ του Μπόουλιντ Καπέλο

Τα ανδρικά φιλανθρωπικά ιδρύματα δεν λαμβάνουν πάντα την υποστήριξη που μπορούν να συγκεντρώσουν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις μεγάλου ονόματος, ώστε οτιδήποτε μπορεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και χωρίς τεράστια δαπάνη μάρκετινγκ είναι τέλειο. Για τον Movember, μια τοπική εταιρεία με την επωνυμία Graffiti for Hire ζωγράφισε έναν χαρακτήρα σε έναν πύργο 30 ποδιών στο εργοστάσιο Custard στο Μπέρμιγχαμ. Τόσο η φιλανθρωπική οργάνωση όσο και το Graffiti for Hire επωφελούνται από κάποια εκπληκτική έκθεση και ελεύθερο τύπο στο πίσω μέρος μιας καλής αιτίας. Αυτό είναι το τέλειο μάρκετινγκ ανταρτών – στο πρόσωπό σας, χαμηλό κόστος, μέγιστη έκθεση.

Λέει ότι η εγκατάσταση χρειάστηκε έξι ημέρες και πάνω από 100 δοχεία βαφής ψεκασμού και δημιούργησε έκθεση, εκατοντάδες αναφορές τύπου και πολλά χρήματα για μια σημαντική αιτία.

7. Βοηθήστε έναν ρεπόρτερ

Πιάνω

Οι δημοσιογράφοι είναι εκεί έξω, αναζητώντας πηγές για τα άρθρα τους. Είστε ειδικός σε αυτό που κάνετε και πιθανότατα υπάρχει κάποιος που χρειάζεται μια προσφορά από έναν ειδικό της βιομηχανίας, όπως εσείς. Έτσι η Maureen Pollack, διευθύνων σύμβουλος και εφευρέτης του WaterSlyde, έχει τραβήξει την προσοχή για το εμπορικό σήμα της.

Maureen Pollack του WaterSlyde

Ο καλύτερος και οικονομικότερος τρόπος μάρκετινγκ ήταν μέσω δωρεάν PR. Έχουμε μια διασκεδαστική ιστορία και όταν οι άνθρωποι την ακούν βλέπουμε μια άνοδο στις προβολές του ιστού μας, η οποία μεταφράζεται σε περισσότερες πωλήσεις.

Ένα παράδειγμα Τύπου που έριξε το επίκεντρο της επιχείρησής της είναι ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Kveller, μια εβραϊκή ιστοσελίδα γονικής μέριμνας. Αυτό το άρθρο δημιούργησε μια ώθηση στην επισκεψιμότητα στον ιστότοπο της WaterSlyde 2.000-5.000 επισκεπτών την ημέρα για 2 εβδομάδες, καθώς και μια αύξηση 500 μονάδων που πωλήθηκαν.

Η Pollack χρησιμοποιεί τον ιστότοπο Help a Reporter για να σαρώσει ερωτήματα δημοσιογράφων και να απαντήσει σε αυτά (όπως η δική μου για αυτό το άρθρο) για την οποία ταιριάζει.

8. Συνδεθείτε με το YouTube Influencers

youtube

Η εύρεση επιρροών που έχουν επιρροή με το κοινό σας είναι πάντα καλή ιδέα και το YouTube μπορεί να είναι ένα θαυμάσιο κανάλι όχι μόνο για να συνδεθείτε μαζί τους αλλά και για να τους οδηγήσετε να πουλήσουν τα προϊόντα σας.

Ο Tanner Rankin, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Source Approach, λέει ότι η αλληλεπίδραση με επιρροές που είναι ανοιχτοί για να γίνουν συνεργάτες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό με τα προϊόντα σας.

Tanner Rankin της προσέγγισης πηγής

Βρίσκουμε το YouTubers με ισχυρό κοινό από τους πελάτες-στόχους μας και, στη συνέχεια, τους προσφέρουμε δωρεάν προϊόν και έναν κωδικό κουπονιού για το κοινό τους. Σε συνδυασμό με μια αποτελεσματική σελίδα προορισμού, αυτό είναι δύσκολο να ξεπεραστεί!

Λέει ότι εάν καταναλώνετε ενεργά περιεχόμενο στη θέση σας, πιθανότατα μπορείτε να προσδιορίσετε πολλούς γνωστούς χρήστες του YouTube που μπορεί να ταιριάζουν. Εάν όχι, υπηρεσίες όπως ο Tomoson και το Famebit μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τους επηρεαστές του YouTube και να τους ταξινομήσετε κατά μέγεθος κοινού, δημογραφικά στοιχεία κ.λπ..

Αναζητήστε επιρροές με ένα μεγάλο κοινό από τους πελάτες-στόχους σας, οι οποίοι έχουν ισχυρή αφοσίωση στα βίντεό τους (όπως κοινές χρήσεις και σχόλια). Θέλετε επίσης επιρροές με μια σταθερή παρακολούθηση κοινωνικών μέσων.

9. Ζητήστε (Εύκολη) Ανατροφοδότηση

2c972b_245bdff06293496cb1abadd7d0024897

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάνεις έναν παλιό πελάτη να αγοράζει ξανά και ξανά. Εκεί έρχεται το Fetch βολικό. Ο Russell Silver, ιδρυτής της εφαρμογής ανατροφοδότησης με ένα πάτημα, λέει ότι όχι μόνο το εργαλείο του λαμβάνει πολύτιμα σχόλια σχετικά με την εμπειρία ενός πελάτη, αλλά προσφέρει επίσης μια ειδική προσφορά που είναι πιο πιθανό να έχει επαναλαμβανόμενη επιχείρηση.

Ράσελ Ασημί του Φέτ

Το μάρκετινγκ πραγματοποιείται μετά την αγορά και συμβαίνει σε δύο βήματα. Κατ ‘αρχάς, κάθε πελάτης αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μια έρευνα σχολίων με ένα πάτημα Αυτό βοηθά στην αγορά της επωνυμίας δείχνοντας ότι ενδιαφέρονται για τους πελάτες τους και θέλουν πραγματικά να μάθουν και να αναπτυχθούν τα σχόλια. Δεύτερον, κάθε κριτής οδηγείται σε μια προσαρμοσμένη σελίδα ευχαριστιών με μια προσφορά. Αυτό βοηθά στην περαιτέρω προώθηση της εικόνας της μάρκας (με το μήνυμα να είναι στη δική τους φωνή) και να ενισχύσει τις διαδικτυακές πωλήσεις παρέχοντας ένα κίνητρο για επιστροφή.

Οι χρήστες του Fetch έχουν φτάσει σε ποσοστό απόκρισης 30% σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και αύξηση 10% στα ποσοστά επαναλαμβανόμενων αγορών.

10. Δημιουργήστε ένα δώρο

Διαγωνισμός Giveaway

Οι άνθρωποι έχουν κίνητρο να αλληλεπιδρούν με την επωνυμία σας όταν υπάρχει η ευκαιρία να κερδίσετε ένα βραβείο στο διαδίκτυο. Ο Jason Angelini στο American Bench Craft λέει ότι η διανομή προϊόντων στα κοινωνικά μέσα ήταν επιτυχής για το εμπορικό σήμα του.

Τζέισον Αντζελίνι της American Bench Craft

Το πρώτο δώρο που κάναμε ήταν μέσω των δικών μας καναλιών κοινωνικών μέσων όταν μόλις ξεκινήσαμε. Καταφέραμε να κερδίσουμε 50+ οπαδούς κοινωνικών μέσων και συνδρομητές ιστότοπων και είχαμε 200+ επισκέψεις στον ιστότοπο την πρώτη ημέρα του διαγωνισμού.

Κάναμε επίσης ένα δώρο χθες το βράδυ μέσω ενός πολύ μεγαλύτερου λογαριασμού Instagram. Προσφέραμε στην εταιρεία 5 τα πορτοφόλια μας να δώσουν στους οπαδούς τους σε αντάλλαγμα για τους οπαδούς τους που τους αρέσουν και ακολουθούν τη σελίδα μας. Αυτή η καμπάνια μας έφερε πάνω από 200 ακόλουθους μέσα στις πρώτες ώρες και εξακολουθούμε να κερδίζουμε ακόλουθους. Είχαμε επίσης περισσότερες από 400 επισκέψεις σε ιστότοπους που προέρχονται απευθείας από αυτήν την καμπάνια.

Η Angelini συνιστά το εργαλείο giveaway Gleam.io να δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο giveaway. Μπορείτε να ζητήσετε από τους χρήστες να επισκεφθούν τον ιστότοπό σας, να εγγραφούν στο ενημερωτικό δελτίο σας ή να σας ακολουθήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό..

Αυτές είναι μόνο 10 ιδέες χαμηλού κόστους για την αγορά της μάρκας ηλεκτρονικού εμπορίου σας. Υπάρχουν αμέτρητοι άλλοι και δεν ακολουθούν όλοι το «βιβλίο κανόνων μάρκετινγκ». Βρείτε τρόπους για να συνδεθείτε δημιουργικά με την πελατειακή σας βάση στο διαδίκτυο και θα δείτε μια αύξηση στην επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις. Ποιες στρατηγικές χαμηλού κόστους έχετε χρησιμοποιήσει για την εμπορία της επιχείρησής σας?

Στη συνέχεια, διαβάστε 13 στόχους ιστότοπου που πρέπει να οριστούν (και συντριβή) πριν από το τέλος του 2016

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me