Όσον αφορά τα δεδομένα, τα στατιστικά στοιχεία και τους αριθμούς, είμαι κάπως geek.

Μου αρέσει να συνδυάζω τα στοιχεία μου στο Google Analytics. Έχω εμμονή με τη μέτρηση των καμπανιών μάρκετινγκ μέσω email. Λατρεύω γραφήματα και πίνακες και αριθμούς.

Με τις μετρήσεις μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορώ να δω αμέσως ποιος ανοίγει τα ενημερωτικά δελτία μου. Μπορώ να δω τους καλύτερους πελάτες μου και μπορώ να καταλάβω ποιες γραμμές θέματος λειτουργούν καλύτερα.

Μετρήσεις μάρκετινγκ μέσω email

(πηγή εικόνας)

Ενημερωθείτε σχετικά με τον οριστικό οδηγό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

  • Μέρος 1: Τα 11 έντυπα εγγραφής υψηλότερης μετατροπής
  • Μέρος 2: Αναβαθμίσεις περιεχομένου – ο γρηγορότερος τρόπος για περισσότερους συνδρομητές
  • Μέρος 3: Ενίσχυση της αφοσίωσης & έσοδα με μια σειρά καλωσορίσματος μέσω email
  • Μέρος 4: 19 απλά κόλπα για να λάβετε 40% ανοικτό ποσοστό email
  • Μέρος 5: Η τέλεια γραμμή θέματος: 18 κόλπα για να το καρφώσω
  • Μέρος 6: Λειτουργεί το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; 14 βασικές μετρήσεις για μέτρηση

Μπορώ επίσης να δω τι δεν λειτουργεί. Τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα την επόμενη φορά?

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα στατιστικά στοιχεία και τα δεδομένα είναι τόσο σημαντικά. Δεν είναι μόνο ενδιαφέροντα, είναι απαραίτητα για τη βελτίωση της επιχείρησής σας.

Υπάρχει ένας άλλος λόγος που ξοδεύω τόσο πολύ χρόνο για να κοιτάξω και τα analytics email:

Τα άτομα που ανοίγουν τα email σας είναι οι πιο αφοσιωμένοι και σημαντικοί ακόλουθοί σας. Εκτιμούν την εταιρεία σας. Αλληλεπιδρούν και αλληλεπιδρούν μαζί σας.

Γιατί δεν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτά?

δεδομένα καμπάνιας μέσω email

Ένα γρήγορο γλωσσάριο όρων μετρήσεων email

Πρώτα πράγματα πρώτα, ας βεβαιωθούμε ότι είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Θα μιλήσω για διάφορους όρους μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτήν την ανάρτηση, όπως:

Ανοιχτή τιμή – Το ποσοστό των συνδρομητών σας που άνοιξαν το email σας.

Ρυθμός κλικ – Το ποσοστό των συνολικών συνδρομητών σας που έκαναν κλικ σε έναν σύνδεσμο στο email.

Δεν έχει εγγραφεί – Πόσα άτομα καταργήθηκαν από τη λίστα σας μετά από μια καμπάνια μέσω email.

Εάν έχετε ακολουθήσει τη σειρά μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας μέχρι τώρα, θα έχετε δημιουργήσει μια φόρμα εγγραφής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον ιστότοπό σας, θα δημιουργήσετε μια σειρά καλωσορίσματος μέσω email και θα καρφώσετε τη γραμμή θέματος.

Αλλά πώς μετράμε πόσο καλά αποδίδει το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας?

Η απάντηση είναι η ανάλυση email. Και πολλά από αυτά!

Σε όλη αυτή τη σειρά email, χρησιμοποιήσαμε το MailChimp ως επίδειξη. Σήμερα δεν διαφέρει, καθώς το MailChimp προσφέρει μια τεράστια γκάμα στατιστικών και αριθμών στις καμπάνιες σας.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο δικό σας, συνδεθείτε στο MailChimp και μεταβείτε στις “αναφορές”.

αναφορές mailchimp

Ετοιμος? Ας δούμε τις βασικές μετρήσεις.

1. Πρόοδος έναντι των συνολικών επιχειρηματικών σας στόχων

Προτού εξετάσουμε τις ανοιχτές τιμές και τις τιμές κλικ, θέλω να σκεφτείτε τους ευρύτερους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Τα στατιστικά στοιχεία και οι αριθμοί είναι ζωτικής σημασίας, αλλά αν δεν σας οδηγούν σε έναν μεγαλύτερο στόχο, είναι απλώς «μετρήσεις ματαιοδοξίας». Με άλλα λόγια, μπορεί να φαίνονται καλά, αλλά σας βοηθούν να επιτύχετε οτιδήποτε?

Σκεφτείτε εάν το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας αυξάνει την αφοσίωση, δημιουργεί περισσότερες πωλήσεις και ανεβάζει την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο.

Το αληθινό μέτρο επιτυχίας για οποιαδήποτε καμπάνια μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι εάν προωθεί την επιχείρησή σας περαιτέρω.

2. Ανοιχτή τιμή

Μέσο ανοιχτό επιτόκιο για την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου – 16,71%

Το ανοιχτό επιτόκιο είναι συχνά ο αριθμός στον οποίο επικεντρώνονται οι έμποροι. Αντιπροσωπεύει πόσα άτομα άνοιξαν το email σας.

Φυσικά, ψάχνουμε τον υψηλότερο δυνατό αριθμό εδώ. Όσο περισσότερα άτομα ανοίγουν τα email σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες να τα μετατρέψετε ή να τα οδηγήσετε ξανά στον ιστότοπό σας.

ανοιχτή τιμή

Ένα υψηλό ανοιχτό ποσοστό υποδηλώνει επίσης μια ορισμένη πίστη. Αυτό σημαίνει ότι οι συνδρομητές σας είναι πρόθυμοι να ανοίξουν τα email σας και να δουν τι είναι μέσα.

Η μέση ανοιχτή τιμή για μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου είναι 16,71%, οπότε αν φτάσετε πάνω από αυτό, καλή δουλειά!

ΑΛΛΑ, μην βασίζεστε μόνο στην ανοιχτή τιμή. Πρέπει να σκάψουμε βαθύτερα για να δούμε αν αυτοί οι συνδρομητές αναλαμβάνουν δράση.

Θέλετε συμβουλές για τη βελτίωση της ανοιχτής τιμής σας; Διαβάστε το Μέρος 4 του οριστικού οδηγού μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

3. Κάντε κλικ στο ποσοστό

Μέσο ποσοστό κλικ για την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου – 2,3%

Το ποσοστό κλικ είναι συχνά ένας πολύ καλύτερος δείκτης της επιτυχίας της καμπάνιας σας. Το υψηλό ποσοστό κλικ σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν ανοίγουν απλώς τα μηνύματά σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας.

ποσοστό κλικ

Αυτό σημαίνει ότι ενδιαφέρονται και ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο του email σας. Σημαίνει επίσης ότι η παρότρυνση για δράση λειτουργεί και προσελκύετε το σωστό κοινό.

Το μέσο ποσοστό κλικ είναι αρκετά χαμηλό, επομένως μην απογοητευτείτε. Αλλά σημειώστε εκείνους που κάνουν κλικ. Είναι οι πιο αφοσιωμένοι πελάτες σας.

4. Ποσοστό μετατροπής στη σελίδα προορισμού σας

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα καλό ποσοστό κλικ σημαίνει ότι η δουλειά τους έχει ολοκληρωθεί. Όμως, η πραγματική δοκιμή μιας καλής καμπάνιας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι αν αυτό το κλικ οδηγεί σε μετατροπή ή πώληση.

Ας υποθέσουμε ότι ακολουθείτε ένα διαδικτυακό μάθημα μάρκετινγκ. Στέλνετε ένα email στους συνδρομητές σας που προωθούν το μάθημα και τους κατευθύνετε σε μια σελίδα προορισμού.

Πέντε τοις εκατό των συνδρομητών σας κάνουν κλικ στη σελίδα προορισμού, αλλά πόσα από αυτά τα άτομα εγγράφονται στη συνέχεια στο μάθημά σας?

Συναλλαγματική ισοτιμία

(πηγή εικόνας)

Αυτό είναι το πραγματικό μέτρο του πόσο επιτυχημένη ήταν η καμπάνια σας.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις μετατροπές email σας δημιουργώντας ένα URL παρακολούθησης από το Google Analytics και τοποθετώντας αυτόν τον σύνδεσμο στα ενημερωτικά δελτία σας.

5. Ποσοστό εγκατάλειψης στη σελίδα προορισμού σας

Εκτός από το ποσοστό μετατροπών, θέλω επίσης να μετρήσω το ποσοστό εγκατάλειψης. Με άλλα λόγια, πόσα άτομα προσγειώθηκαν σε αυτήν τη σελίδα και εξαφανίστηκαν χωρίς να κάνουν τίποτα?

Ένα υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης εδώ σημαίνει ότι έπεισα τους χρήστες να κάνουν κλικ στη σελίδα, αλλά δεν έχω κάνει αρκετά για να τους κάνω μετατροπή.

Είναι όλα σχετικά με την εύρεση αυτών των μικρών αδυναμιών στο ταξίδι και τη διαπίστωση του τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα. Για μένα, το ποσοστό εγκατάλειψης μου λέει ότι πρέπει να ενισχύσω κάτι.

6. Έσοδα και ποσοστό πωλήσεων

Αυτό είναι παρόμοιο με ένα ποσοστό μετατροπής, αλλά ειδικά σχεδιασμένο για παραγγελίες στο διαδίκτυο και έσοδα από πωλήσεις. Το MailChimp έχει έναν έξυπνο τρόπο υπολογισμού αυτού. Σας λέει ακριβώς πόσες παραγγελίες έχετε δημιουργήσει από μια καμπάνια email.

Το κατανέμει επίσης σε έσοδα ανά παραγγελία και συνολικά έσοδα που δημιουργούνται από την καμπάνια.

Για να το ρυθμίσετε, θα πρέπει να συνδέσετε τον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου με το MailChimp (που είναι μια λειτουργία επί πληρωμή). Μόλις συνδέσετε το κατάστημά σας στο MailChimp, τα αποτελέσματα εμφανίζονται ως εξής:

εκστρατεία email mailchimp

Είναι ιδανικό για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου να βλέπουν εάν μια καμπάνια μέσω email αυξάνει τις πραγματικές πωλήσεις.

7. Ποσοστό απεγγραφής

Μέσο ποσοστό συνδρομητών για την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου – 0,23%

Είναι φυσικό να περιμένετε λίγα άτομα να διαγραφούν από τα ενημερωτικά δελτία ή τις ενημερώσεις σας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Ίσως ξέχασαν ότι έχουν εγγραφεί ή ίσως έχουν ήδη λύσει το πρόβλημά τους.

Δεν έγινε και κάτι.

ΑΛΛΑ, εάν παρατηρήσετε ότι το ποσοστό κατάργησης εγγραφής σας ωθεί υψηλότερο από το μέσο όρο, μπορεί να υπάρχει κάτι λάθος. Μπορεί να προωθείτε πολύ συχνά ενημερωτικά δελτία και ενημερώσεις. Το περιεχόμενό σας μπορεί να μην σχετίζεται με το κοινό.

Εάν το ποσοστό των συνδρομητών σας αρχίσει να αυξάνεται, αφιερώστε λίγο χρόνο για να επανεκτιμήσετε τη στρατηγική σας.

8. Μη ενεργοποιημένοι συνδρομητές

Οι μη διαχειριζόμενοι συνδρομητές είναι εξίσου σημαντικοί με τους συνδρομητές. Αυτά είναι τα άτομα που παραμένουν στη λίστα σας, αλλά ποτέ δεν ανοίγουν τα email σας ή αλληλεπιδρούν μαζί σας.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε 10.000 συνδρομητές, αλλά 5.000 δεν έχουν ανοίξει ποτέ email. Αυτοί είναι «μη ενεργοποιημένοι» συνδρομητές. Πληρώνετε για να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε άτομα που δεν τα ανοίγουν ποτέ.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε εδώ είναι να τα καταργήσετε από τη λίστα σας. Σίγουρα, μπορεί να είναι λάθος να μειώσετε τους αριθμούς των συνδρομητών στο μισό, αλλά είναι το καλύτερο.

Το HubSpot κατάργησε πρόσφατα 250.000 συνδρομητές από τη λίστα τους για αυτόν τον λόγο!

9. Ποσοστό εγκατάλειψης

Μέση «μαλακή» ανάκαμψη για την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου: 0,3%
Μέση «σκληρή» ανάκαμψη για την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου: 0,24%

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου “αναπήδηση” είναι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν μπορεί να παραδοθεί. Υπάρχουν δύο τύποι αναπήδησης: μια «σκληρή αναπήδηση» και μια «μαλακή ανάκαμψη».

Ποσοστό αναπήδησης

Η μαλακή ανάκαμψη είναι ένα email που δεν μπορεί να παραδοθεί μόνο προσωρινά. Ίσως ο συνδρομητής να έχει πρόβλημα διακομιστή ή τα εισερχόμενά τους είναι γεμάτα.

Μια δύσκολη αναπήδηση συνήθως σημαίνει ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν υπάρχει. Είναι είτε ψεύτικο, δεν έχει εισαχθεί σωστά ή έχει διαγραφεί.

Οι μαλακές αναπηδήσεις είναι εντάξει, αλλά θέλετε να καταργήσετε τυχόν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αναπήδηση. Γιατί; Επειδή μοιάζουν με ένα σημάδι ανεπιθύμητων μηνυμάτων και αυτό αντικατοπτρίζεται άσχημα στη λίστα email σας. Η λίστα σας θα μπορούσε τελικά να είναι μαύρη λίστα.

Μετά από κάθε καμπάνια, εκκαθαρίστε τυχόν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ειδικά εάν το ποσοστό σας είναι υψηλότερο από το μέσο όρο.

10. Απόδοση 24 ωρών

Το 24ωρο γράφημα απόδοσης του MailChimp είναι διασκεδαστικό και χρήσιμο. Είναι διασκεδαστικό γιατί μπορείτε να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο καθώς οι συνδρομητές ανοίγουν τα email σας και αλληλεπιδρούν μαζί τους.

24ωρη απόδοση email

Οι περισσότεροι συνδρομητές θα ανοίξουν τα email σας μέσα στην πρώτη ώρα, έτσι ώστε η αρχική απάντηση να είναι μια καλή ένδειξη της υγείας της λίστας email σας.

Το υπόλοιπο της χρονικής περιόδου είναι επίσης χρήσιμο. Σας δείχνει κορυφές δραστηριότητας σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Για παράδειγμα, μπορεί να σας δείξει ότι μεγάλο μέρος των συνδρομητών σας άνοιξε το email στις 10 μ.μ..

Εάν αυτό είναι ένα συνηθισμένο μοτίβο στις καμπάνιες σας, γνωρίζετε ότι το κοινό σας ασχολείται γενικά με αργά το απόγευμα. Είναι εύχρηστες πληροφορίες για να μάθετε για τους πελάτες σας.

11. Συνδρομητές με τα περισσότερα ανοίγματα

Αυτός ο πίνακας σας λέει πόσες φορές οι συνδρομητές σας άνοιξαν το email σας και τους ταξινομεί. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, ένας συνδρομητής άνοιξε το email μου 73 φορές.

ανοίγει το email

Αυτό είναι αρκετά ασυνήθιστο, οπότε ξέρω ότι αυτός είναι ένας βασικός πελάτης για μένα. Ενδιαφέρονται τόσο για το ενημερωτικό δελτίο μου που το έχουν ανοίξει 73 φορές! Αυτό το άτομο είναι χρήστης ισχύος. Στο μέλλον, θα μπορούσα να στείλω σε αυτόν τον συνδρομητή ένα ειδικό email με έκπτωση ή προσφορά.

Ουσιαστικά, μπορώ να παρακολουθώ τους πιο ενεργούς και αφοσιωμένους συνδρομητές μου.

12. Τοποθεσία

Αυτός ο χάρτης σας δείχνει ακριβώς πού άνοιξαν οι χρήστες το email σας. Το να γνωρίζετε πού ζουν οι πιο αφοσιωμένοι πελάτες και συνδρομητές σας είναι σημαντικό για πολλούς λόγους.

ανοιχτές τοποθεσίες ανοιχτά

Πρώτα απ ‘όλα, σας δίνει μια ένδειξη του καλύτερου χρόνου για να στείλετε το επόμενο ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, με βάση τη ζώνη ώρας των συνδρομητών σας.

Αλλά κάνει περισσότερα από αυτό. Σας λέει πού είναι πιο δημοφιλή η επιχείρηση και τα προϊόντα σας. Σας δίνει ένα σαφές δημογραφικό στοιχείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για περαιτέρω προώθηση και διαφημίσεις στο, ας πούμε, στο Facebook.

Σας επιτρέπει να γνωρίζετε πώς να προσαρμόσετε το μάρκετινγκ και το τοπικό σας SEO.

Άλλοι χάρτες αναλυτικών στοιχείων (όπως στο Facebook Insights ή στο Google Analytics) είναι επίσης χρήσιμοι. Ωστόσο, ο χάρτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι πολύ πιο συγκεκριμένος, επειδή αυτοί είναι οι πιο αφοσιωμένοι ακόλουθοί σας.

13. Προώθηση

Δεν θεωρούμε συχνά τη σημασία της «κοινοποίησης» ενός email, όπως και μιας ανάρτησης ιστολογίου ή μιας ιστοσελίδας. Αλλά μπορεί να είναι απίστευτα ισχυρό.

Για παράδειγμα, εάν ένας φίλος σας προωθήσει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα το διαβάσετε σχεδόν 100%, σωστά; Είναι μια προσωπική πρόταση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δίνω μεγάλη προσοχή στην τιμή μου προς τα εμπρός.

Πρώτα απ ‘όλα, σημαίνει ότι το περιεχόμενό μου φτάνει σε έναν νέο αναγνώστη, ο οποίος θα μπορούσε να γίνει νέος πελάτης.

Δεύτερον, σημαίνει ότι ο συνδρομητής μου βρήκε κάτι πολύ χρήσιμο στο email. Μετακινήθηκαν για να το μεταδώσουν σε κάποιον άλλο. Σημαίνει (ελπίζω) κάνω κάτι σωστό.

Δοκιμάστε να ζητήσετε ρητά από τους συνδρομητές σας να προωθήσουν το email σε έναν φίλο την επόμενη φορά που θα στείλετε ένα ενημερωτικό δελτίο.

14. Απόδοση επένδυσης

Όπως ανέφερα στην αρχή αυτού του άρθρου, τα στατιστικά στοιχεία δεν έχουν καμία σημασία αν η στρατηγική ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν προωθεί την επιχείρησή σας.

Απόδοση των επενδύσεων

(πηγή εικόνας)

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους μέτρησης αυτού είναι η απόδοση της επένδυσης ή η απόδοση επένδυσης (ROI). Αυτό είναι πόσα χρήματα παράγετε σε σύγκριση με την επένδυση που βάζετε.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε 5.000 συνδρομητές, το οποίο κοστίζει 50 $ το μήνα με το MailChimp. Επίσης, ξοδεύετε 50 $ το μήνα για διαφημίσεις στο Facebook για να κάνετε τους χρήστες να εγγραφούν στη λίστα email σας.

Συνολικά, ξοδεύετε 100 $ ανά μήνα στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πρέπει να αποκομίζετε 100 $ κάθε μήνα, απευθείας από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να καλύψετε το κόστος.

Εάν κερδίσετε 200 $ από τις πωλήσεις μέσω μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διπλασιάζετε την απόδοση επένδυσής σας. Εάν κερδίσετε 500 $, θα έχετε μια απόδοση επένδυσης 5X. Αν θέλετε να μάθετε τη δική σας απόδοση επένδυσης (ROI), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αριθμομηχανή ROI του Sleeknote.

Όταν έχει μεγάλη κλίμακα, το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να προσφέρει απόδοση έως και 4.300Χ.

Τα δεδομένα, οι αριθμοί και τα αναλυτικά στοιχεία σας λένε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις καμπάνιες σας μέσω email. Δουλεύουν; Ποιοι είναι οι καλύτεροι πελάτες σας; Τι θα μπορούσατε να κάνετε καλύτερα?

Ωστόσο, μην εστιάζετε μόνο στις “μετρήσεις ματαιοδοξίας”. Βεβαιωθείτε ότι σκάβετε βαθιά τις φιγούρες που έχουν μεγάλη σημασία.

Ποιες μετρήσεις θεωρείτε πιο σημαντικές με τις καμπάνιες email σας?

Αυτή η ανάρτηση με φέρνει στο τέλος της σειράς έξι μερών σχετικά με το μάρκετινγκ μέσω email. Ελπίζω να το βρείτε χρήσιμο! Θα θέλατε μια άλλη σε βάθος σειρά για μια συγκεκριμένη πτυχή του μάρκετινγκ ή της ανάπτυξης Ιστού; Επιτρέψτε μου να μάθω στα σχόλια.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me