Οι γραμμές θέματος δημιουργούν ή καταστρέφουν την καμπάνια email σας.

Ναι, μπορούν να κάνουν ή να σπάσουν την επιχείρησή σας.

Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ο πιο αποτελεσματικός και επικερδής τρόπος σύνδεσης με τους πελάτες σας. Ωστόσο, εάν οι συνδρομητές σας δεν ανοίγουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, χάνετε έναν τόνο πωλήσεων και μετατροπών.

Τέλεια γραμμή θέματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

(πηγή εικόνας)

Οι αριθμοί καθιστούν δύσκολη την ανάγνωση.

Οι περισσότεροι από εμάς λαμβάνουν κατά μέσο όρο 121 email κάθε μέρα. Το πρόβλημα είναι ότι ανοίγουμε μόνο το 30%. Και αν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέρχεται από έμπορο λιανικής ή επιχείρησης, αυτό το ανοιχτό ποσοστό μειώνεται στο 22%.

Λοιπόν, πώς περνάτε και κάνετε τους ανθρώπους να κάνουν κλικ στο email σας?

Μια γραμμή θέματος δολοφόνου.

Μελέτες δείχνουν ότι το 33% από εμάς αποφασίζει αν θα ανοίξει ένα email μόνο με βάση τη γραμμή θέματος. Είναι τόσο σημαντικό.

Καλώς ήρθατε στο μέρος 5 αυτής της σειράς 6 μερών στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ενημερωθείτε σχετικά με τον οριστικό οδηγό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

  • Μέρος 1: Τα 11 έντυπα εγγραφής υψηλότερης μετατροπής
  • Μέρος 2: Αναβαθμίσεις περιεχομένου – ο γρηγορότερος τρόπος για περισσότερους συνδρομητές
  • Μέρος 3: Ενίσχυση της αφοσίωσης & έσοδα με μια σειρά καλωσορίσματος μέσω email
  • Μέρος 4: 19 απλά κόλπα για να λάβετε 40% ανοικτό ποσοστό email
  • Μέρος 5: Η τέλεια γραμμή θέματος: 18 κόλπα για να το καρφώσω
  • Μέρος 6: Λειτουργεί το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; 14 βασικές μετρήσεις για μέτρηση

Στο τέταρτο μέρος, κοίταξα να αυξήσω το ανοιχτό σας ποσοστό. Όμως, θέλω να προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα και να εξετάσω την πιο σημαντική πτυχή: τη γραμμή του θέματος.

Είναι μια επιστήμη που αξίζει περισσότερα από ένα κουκκίδες, οπότε ας κατευθυνθούμε κατευθείαν στα 18 κόλπα της θεματικής μου γραμμής.

1. Τόκος = όφελος + περιέργεια

Αυτή η απλή εξίσωση έγινε διάσημη από τον Gary Bencivenga, και είναι το καθοδηγητικό σύνθημα για κάθε copywriter. Χρησιμοποιείται γενικά για επικεφαλίδες, αλλά ισχύει εξίσου για γραμμές θέματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

περιέργεια γραμμή θέματος email

(πηγή εικόνας)

Το θέμα του email σας πρέπει απλά να κάνει δύο πράγματα. Αριθμός 1, προσφέρουν κάποιο είδος οφέλους στον αναγνώστη. Πείτε τους γιατί πρέπει να το ανοίξουν. Εξηγήστε πώς θα κάνει τη ζωή τους ευκολότερη ή καλύτερη με κάποιο τρόπο.

Και # 2, ρίξτε την περιέργειά τους. Αυτή είναι απλή ψυχολογία. Οι άνθρωποι είναι περίεργοι και αν μας πειράξετε με κάτι, θέλουμε πάντα να μάθουμε περισσότερα.

Η εξισορρόπηση του «οφέλους» με την «περιέργεια» είναι ο απλός (αλλά σκληρά δύσκολος) τύπος σε μια εξαιρετική γραμμή θέματος.

2. Κρατήστε το σύντομο

Έχετε μόνο ένα μικρό χώρο για να εργαστείτε όταν πρόκειται για γραμμές θέματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ακόμα μικρότερο όταν λαμβάνετε υπόψη ότι το 55% των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανοίγουν σε μια κινητή συσκευή, όπου ο χώρος για τις γραμμές θέματος είναι πολύ μικρός.

Τείνουμε να σαρώσουμε τη λίστα email μας αρκετά γρήγορα, οπότε πρέπει να τραβήξετε την προσοχή του αναγνώστη σας γρήγορα.

Διατηρήστε τη γραμμή θέματος email σύντομη

(πηγή εικόνας)

Αυτή η συμβουλή προέρχεται απευθείας από το MailChimp – την αγαπημένη μας υπηρεσία μάρκετινγκ email – η οποία έχει αναλύσει εκατομμύρια email που αποστέλλονται μέσω της πλατφόρμας του. Ανακάλυψαν ότι οι σύντομες, άμεσες γραμμές θέματος προσφέρουν τα υψηλότερα ανοιχτά ποσοστά.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη γραμμή θέματος σε λιγότερους από 50 χαρακτήρες. Να είστε αδίστακτοι στην αποκοπή περιττών λέξεων ή φράσεων. Στόχος να μεταδώσετε το μήνυμά σας στη συντομότερη δυνατή διατύπωση.

3. Βγείτε κατευθείαν στο σημείο. Πες μου τι είναι μέσα

Οι συνδρομητές email σας αναζητούν άμεση αξία. Θέλουν να γνωρίζουν ακριβώς τι θα λάβουν όταν κάνουν κλικ στο email σας.

Και πάλι, το MailChimp ανέλυσε εκατομμύρια γραμμές θέματος και ανοιχτές τιμές για να το επιβεβαιώσει. Κοιτάξτε τον πίνακα με τις καλύτερες και τις χειρότερες γραμμές θέματος. Αυτά με τις καλύτερες ανοιχτές τιμές είναι απλά. Στην πραγματικότητα, είναι εντελώς βαρετά. Αλλά λειτουργούν. Μερικές από τις πιο δημιουργικές γραμμές θέματος έχουν τρομερά ανοιχτά ποσοστά.

Σκεφτείτε τον τρόπο κύλισης στα δικά σας εισερχόμενα email. Η γραμμή θέματος που φτάνει κατευθείαν στο σημείο συχνά ξεχωρίζει.

Δείτε το πρόσφατο email μάρκετινγκ του SkyScanner: “10 πτήσεις ευκαιρίας για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς”.

θέμα-γραμμή-άμεση

Μου λέει ακριβώς τι θα βρω όταν ανοίγω το email. Χωρίς διακοσμητικά στοιχεία.

4.… Αλλά μερικές φορές αστεία και περίεργα έργα

Παρόλο που συχνά είναι άμεσο, λίγο παιχνιδιάρικο και περιέργεια θα τραβήξει επίσης την προσοχή του αναγνώστη σας.

Το Groupon είναι εμπειρογνώμονες στο έξυπνο μάρκετινγκ και καρφώνουν αυτήν τη γραμμή θέματος:

“Best of Groupon: Οι προσφορές που μας κάνουν περήφανους (σε αντίθεση με τον ανιψιό μας, Steve)”

Πίστωση στο HubSpot για την παραλαβή αυτού. Αυτή η θεματική γραμμή είναι υπέροχη επειδή είναι η καλύτερη και των δύο κόσμων. Είναι περιγραφικό αλλά έξυπνο, διατηρώντας παράλληλα τον τόνο της φωνής του Groupon. Δεν είναι ένας εύκολος συνδυασμός για να κάνετε σωστά.

Η περιέργεια λειτουργεί επίσης. Πρόσφατα έλαβα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μια γραμμή θέματος που έγραφε:

“Φοβάσαι? Θα έπρεπε να είσαι!”

Ακόμα κι αν δεν μου είπε τίποτα για το περιεχόμενο του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκάλεσε την περιέργειά μου να κάνω κλικ σε αυτό.

Να είστε προσεκτικοί με τη χρήση αυτού του κόλπου πολύ συχνά, καθώς το τέχνασμα μπορεί να γεράσει γρήγορα και διατρέχετε τον κίνδυνο αυτού του θανατηφόρου ελαττώματος:

5. Μην απογοητεύετε!

Ποτέ μην υπόσχετε κάτι στη γραμμή θέματος που δεν μπορείτε να παραδώσετε. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να ενοχλήσετε τους αναγνώστες σας και να διασφαλίσετε ότι το επόμενο email σας δεν θα διαβαστεί.

Εάν υποσχεθείτε “έκπτωση 50% σε όλα τα προϊόντα!” στη γραμμή θέματος, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε.

Αυτό είναι το σημείο όπου η περιέργεια και οι γραμμές θεμάτων “clickbait” διασχίζουν επικίνδυνες περιοχές. Πάντα σιγουρευτείτε ότι η αποπληρωμή ισχύει μέχρι το πειράζω!

6. “Απομένουν μόνο 24 ώρες!” Εμπνεύστε το επείγον

Τίποτα δεν δίνει στους ανθρώπους ένα λάκτισμα στην πίσω πλευρά σαν ένα ρολόι. Μια καλή θεματική γραμμή πρέπει να μας δώσει έναν λόγο να αναλάβουμε δράση. Η απειλή λήξης μιας πώλησης ή προσφοράς είναι ένας απλός τρόπος για να το κάνετε.

Βάλτε το επείγον στη γραμμή θέματος

Ο γκουρού SEO, ο Brian Dean, παρακολουθεί ένα μάθημα βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης που ονομάζεται «SEO που λειτουργεί 2.0» με περιορισμένη περίοδο εγγραφής. Μετά από ένα ή δύο μηνύματα αντίστροφης μέτρησης, η τελευταία γραμμή θέματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του έχει ως εξής:

«Το SEO που λειτουργεί 2.0 κλείνει απόψε (χωρίς εξαιρέσεις)»

Όχι μόνο σας δίνει μια τελική ώθηση, το «καμία εξαίρεση» είναι ένα φανταστικό κίνητρο για δράση.

7. Εξατομικεύστε τη γραμμή θέματος με πραγματικό όνομα

“Δεν υπάρχει κανένας πιο γλυκός ήχος στο αυτί από τον ήχο του ονόματός του.”

Αυτό το διάσημο απόσπασμα από τον Αμερικανό συγγραφέα, Dale Carnegie, εξηγεί γιατί αυτό το κόλπο λειτουργεί τόσο καλά. Είμαστε προγραμματισμένοι να λαμβάνουμε υπόψη όταν βλέπουμε ή ακούμε το όνομά μας.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε πέρυσι έδειξε ότι τα ανοιχτά ποσοστά αυξήθηκαν κατά 29,3% όταν μια γραμμή θέματος περιελάμβανε το όνομα του παραλήπτη.

(πηγή γραφήματος)

Παρατήρησα ότι λαμβάνω πολύ περισσότερα μηνύματα όπως αυτό τον τελευταίο καιρό:

Shaw Academy: “Γεια Ντάρεν, είναι η τελευταία μέρα!”
Airbnb: “Ντάρεν, γιατί να μην εξερευνήσετε τη Στοκχόλμη;”

Είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί λειτουργεί αυτό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συλλέξετε το όνομα του συνδρομητή κατά την εγγραφή του. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία “συγχώνευση” του MailChimp για να εισαγάγετε το όνομα του παραλήπτη.

8. Εξατομικεύστε επίσης την τοποθεσία

Αυτό είναι πολύ πιο σπάνιο, αλλά λειτουργεί θαύματα. Έχω εγγραφεί στο Thrillist με τις προτιμήσεις μου στη Νέα Υόρκη (για ένα ταξίδι που έκανα εκεί πρόσφατα).

Τώρα, λαμβάνω τακτικά email Thrillist προσαρμοσμένα απευθείας στη Νέα Υόρκη, όπως αυτό:

θέμα-γραμμή-εντοπισμός

Χωρίς αμφιβολία, στέλνουν παρόμοια email σε συνδρομητές με προτιμήσεις που έχουν οριστεί στο Σιάτλ ή στο Λονδίνο ή στο Λος Άντζελες.

Είναι ένας εύκολος τρόπος να με ανοίξει το email γιατί γνωρίζουν ήδη ότι ενδιαφέρομαι για το περιεχόμενο της Νέας Υόρκης.

9. Δοκιμάστε ένα emoji για διασκέδαση

Η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη γλώσσα του κόσμου είναι επίσης διασκεδαστική, παιχνιδιάρικη και πολύχρωμη. Χρησιμοποιήστε ένα χαμογελαστό πρόσωπο σε μια γραμμή θέματος και ξεπηδά στον συνδρομητή σας.

Γίνεται επίσης πιο δημοφιλές. Η Mailchimp έστειλε συνολικά 1,4 δισεκατομμύρια emoji στα εισερχόμενα των χρηστών.

Η Experian δοκίμασε ακόμη και τη χρήση των emoji έναντι των ανοικτών τιμών email. Αυξήθηκε τα ανοιχτά ποσοστά κατά 45%. (Επαγγελματική συμβουλή: τα emoji δεν εμφανίζονται σε κάθε πελάτη email, οπότε εκτελέστε πρώτα μια δοκιμή).

Είστε περίεργοι για ποια emoji είναι τα πιο δημοφιλή στις θεματικές γραμμές; Λοιπόν, σύμφωνα με το MailChimp, είναι τα εξής:

θέμα-γραμμή-emoji

10. Ενεργοποιήστε το και μείνετε δημιουργικοί

Πόσα email λαμβάνετε με τη γραμμή θέματος:

“Ενημερωτικό δελτίο [όνομα εταιρείας]”

Πάρα πολλά, σωστά; Ενώ οι μελέτες δείχνουν ότι οι απλές γραμμές θέματος «ενημερωτικού δελτίου» δημιουργούν αρχικά υψηλά ανοιχτά ποσοστά, εξελίσσονται αρκετά γρήγορα. Γίνεται επαναλαμβανόμενο και ο εγκέφαλός μας τους συντονίζει. Μία αναφορά σημείωσε μείωση κατά 18% στα ανοιχτά ποσοστά όταν χρησιμοποιείτε τη λέξη «ενημερωτικό δελτίο» επανειλημμένα με την πάροδο του χρόνου.

Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε να παραμείνετε δημιουργικοί. Ελάτε με νέες ιδέες. Επισημάνετε τις κορυφαίες ιστορίες σας και δημιουργήστε μοναδικούς τίτλους.

11. Φοβάστε τους συνδρομητές σας!

Παίξτε προσεκτικά με αυτό το τέχνασμα, αλλά το “αρνητικό μάρκετινγκ” έχει αποδειχθεί επιτυχημένο πολλές φορές.

θέμα-γραμμή-email

Θέματα όπως αυτό (άλλο από τους λαούς του Thrillist) λειτουργούν καλά:

“ΜΗΝ διαπράττετε αυτές τις φρικαλεότητες Instagram!”

Όχι μόνο αυξάνει την περιέργειά σας, αλλά πυροδοτεί μια απάντηση. Έχω διαπράξει φρικαλεότητες στο Instagram??

12. Χρησιμοποιήστε αριθμούς και λίστες – τα μάτια μας στρέφονται προς αυτούς

Οι ίδιες ψυχολογικές απαντήσεις που μας οδηγούν να κάνουμε κλικ σε αναρτήσεις ιστολογίου και κεφαλίδες μας δελεάζουν να ανοίξουμε και email.

αριθμοί θέματος

Γνωρίζουμε ότι οι αριθμοί και οι λίστες λειτουργούν όταν σχεδιάζουμε το βλέμμα. Εγγυάται επίσης μια χρήσιμη, συνοπτική λίστα που μπορούμε να καταναλώσουμε γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο πιθανό να κάνουμε κλικ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αριθμούς στη γραμμή θέματος.

Όπως οι κεφαλίδες και οι αναρτήσεις ιστολογίου, οι περίεργοι αριθμοί λειτουργούν καλύτερα. Οι οποίοι γνώριζαν?!

13. Γιατί να μην κάνετε μια ερώτηση?

Η τοποθέτηση μιας ερώτησης στη γραμμή του θέματος είναι ένας φανταστικός τρόπος για να σταματήσετε τους συνδρομητές σας να πεθάνουν στα ίχνη τους.

Λίγο πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ, έλαβα ένα email μάρκετινγκ με μια γραμμή θέματος που έγραφε:

“Ποιος θα νικησει? Κλίντον, Τραμπ … Ή ΕΣΕΙΣ; “

Όχι μόνο αυτό μιλάει απευθείας σε μένα, το οποίο είναι copywriting 101, αλλά είναι ένα ψυχολογικό κόλπο να με κάνει να σταματήσω και να σκεφτώ.

Υπάρχουν δύο ακόμη ύπουλα κόλπα σε αυτήν τη γραμμή θέματος. Εμπνέει την περιέργεια. Πώς θα κερδίσω; Και αξιοποιεί τα πρόσφατα σημεία ομιλίας και τις ειδήσεις. Είναι σχετικό.

Ή μπορείτε να είστε πιο άμεσοι, όπως αυτή η θεματική γραμμή από την εταιρεία ακινήτων, Zillow:

«Τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά;»

14. Με κάνει να νιώθω ξεχωριστός

Τα ενημερωτικά δελτία και τα email μάρκετινγκ είναι, από τη φύση τους, μαζικά email. Εάν μπορείτε να το κάνετε να νιώσετε ξεχωριστό και προσωπικό, θα κερδίσετε έναν νικητή.

Οι προσκλήσεις λειτουργούν καλά εδώ (στην πραγματικότητα, οι γραμμές θέματος με τη λέξη «πρόσκληση» συγκαταλέγονται μεταξύ των υψηλότερων ανοιχτών τιμών του MailChimp). Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε κάτι όπως:

“Εδώ είναι ένα δώρο για εσάς, [όνομα].

15. Εάν έχετε αμφιβολίες, δοκιμάστε κάτι νέο…

Σίγουρα, αυτή η συμβουλή δεν είναι πολύ χρήσιμη. Ωστόσο, ορισμένες από τις καλύτερες γραμμές θέματος δεν ακολουθούν κανένα συγκεκριμένο μοτίβο ή τύπο. Λειτουργούν απλώς.

Ακολουθήστε την εμβληματική γραμμή θέματος του Μπαράκ Ομπάμα:

«Γεια»

subect-line-obama-hey

Θα το κάνω κλικ.

Ή το Buzzfeed:

“Ναι παρακαλώ!” ή “Ορίστε”

Αυτές οι θεματικές γραμμές δεν μου λένε τίποτα για το τι είναι μέσα. Δεν είναι αστείοι, έξυπνοι ή ακόμη και ιδιαίτερα περίεργοι. Αν μη τι άλλο, είναι τεμπέληδες. Αλλά λειτουργούν.

16. Αποφύγετε τους μαγνήτες φίλτρου $ e SPAM!!!

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να σκοτώσετε το ανοιχτό σας ποσοστό είναι να καταλήξετε στο φάκελο spam. Οι συνδρομητές σας δεν θα βλέπουν καν τη γραμμή θέματος, πόσο μάλλον να το διαβάζουν.

θέμα-γραμμή-ανεπιθύμητο-φίλτρο

Ρίξτε μια ματιά στο τρέχον φίλτρο ανεπιθύμητων μηνυμάτων μου δίνει μια καλή ιδέα για το τι δεν λειτουργεί:

“Η μεγαλύτερη εκδήλωση πώλησης αυτοκινήτων ποτέ!”
“Εξοικονομήστε έως και 62% τη Μαύρη Παρασκευή!”
«ΠΕΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ! 40% έκπτωση στις πτήσεις! “

Αυτές είναι όλες οι λίστες αλληλογραφίας στις οποίες έχω εγγραφεί και εξακολουθούν να καταλήγουν στο φάκελο spam. Είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις γιατί. Όλα τα ανώτατα όρια, τα θαυμαστικά και οι υπερβολικές προσφορές θα σας φέρουν στο κάδο.

Το MailChimp διαθέτει έναν εκτενή οδηγό για το πώς να αποφύγετε τα φίλτρα ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Αντιμετωπίστε το σαν τη Βίβλο του email σας.

17. Χρησιμοποιήστε διαφορετικές γραμμές θέματος για διαφορετικά τμήματα της λίστας σας

Στο τέταρτο μέρος, εξήγησα τα τεράστια οφέλη του τεμαχισμού της λίστας email σας σε τμήματα. Με την αποστολή σχετικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόνο σε συνδρομητές, η ανοιχτή τιμή σας θα αυξηθεί δραματικά.

Ακόμα κι αν δεν αλλάξετε υπερβολικά το περιεχόμενο, δοκιμάστε μια διαφορετική γραμμή θέματος για διαφορετικά τμήματα της λίστας συνδρομητών σας. Τμηματοποιήστε τα κατά τοποθεσία, ηλικία, κλάδο και ενδιαφέροντα, εάν συλλέξετε αυτά τα δεδομένα.

Η ASOS, για παράδειγμα, αλλάζει τις γραμμές του θέματος βάσει του φύλου.

18. Δοκιμή, δοκιμή, δοκιμή

Τελικά, οι θεματικές γραμμές εξακολουθούν να είναι μυστήριο. Μερικές φορές δουλεύουν, μερικές φορές δεν δουλεύουν.

Αντί να μαντέψετε, δοκιμάστε να βρείτε μερικές διαφορετικές ιδέες και δοκιμάστε τις.

Το MailChimp έχει ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που ονομάζεται «ερευνητής». Όταν πηγαίνετε για να πληκτρολογήσετε τη γραμμή θέματος, πατήστε το σύνδεσμο «πώς μπορώ να γράψω μια καλή γραμμή θέματος».

subject-line-mailchimp-ερευνητής

Στη συνέχεια, μπορείτε να πληκτρολογήσετε διάφορες φράσεις ή ολόκληρη τη γραμμή θέματος. Το MailChimp θα σαρώσει όλες τις συγκρίσιμες γραμμές θέματος στη βάση δεδομένων του και θα σας δείξει βαθμολογία 5 αστέρων για προηγούμενες γραμμές θέματος.

subject-line-mailchimp-αποτελέσματα

Προτείνω επίσης να εκτελέσετε μια καμπάνια A / B split. Αυτό σημαίνει ότι στέλνετε δύο διαφορετικές γραμμές θέματος σε ένα μικρό τμήμα της λίστας email σας. Ό, τι κι αν σημειωθεί το καλύτερο ανοιχτό ποσοστό είναι το καλύτερο! Απλώς χρησιμοποιήστε αυτό για το υπόλοιπο της λίστας σας.

Ποια είναι η θεματική σας γραμμή με την καλύτερη απόδοση?

Το τελευταίο κομμάτι της σειράς μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας έρχεται σύντομα. Το θέμα? Πώς να αναλύσετε τις καμπάνιες σας και ποιες μετρήσεις έχουν σημασία. Τα λέμε τότε!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me