Εάν έχετε στείλει ποτέ μια καμπάνια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γνωρίζετε τον «φόβο» του πατήματος του κουμπιού «αποστολή».

Πρόκειται να στείλετε χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκεί έξω, αλλά θα ανοίξει ο καθένας?

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά, το μέσο ποσοστό ανοιχτού email είναι 22,87%. Αλλά είναι δυνατό να το πάρετε πολύ υψηλότερο με μερικά έξυπνα κόλπα και τσιμπήματα.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα μιας καμπάνιας που έτρεξα πρόσφατα για έναν πελάτη στη μουσική βιομηχανία που έλαβε 40,7% ανοιχτό ποσοστό:

mailchimp-καμπάνια

Αυτό είναι υπερδιπλάσιο του μέσου όρου της βιομηχανίας. Ήταν το αποκορύφωμα πολλών δοκιμών και σφαλμάτων, αλλά το έκανα χρησιμοποιώντας τις περισσότερες από αυτές τις 19 συμβουλές. Δοκιμάζονται και δοκιμάζονται.

Μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου, θα έχετε όλα τα κόλπα που χρειάζεστε για να αυξήσετε και το ανοιχτό σας ποσοστό.

Απλώς σκεφτείτε, εάν έχετε 2.000 συνδρομητές, όπως έκανε ο πελάτης μου στην παραπάνω λίστα και αυξήσετε το ανοιχτό σας ποσοστό κατά 5%, δηλαδή 50 περισσότεροι δυνητικοί πελάτες.

Συμβουλή: Αυτό είναι το τέταρτο άρθρο της οριστικής σειράς μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου, οπότε αν έχετε χάσει τα άλλα μέρη, ρίξτε μια ματιά εδώ:

  • Μέρος 1: Τα 11 έντυπα εγγραφής υψηλότερης μετατροπής
  • Μέρος 2: Αναβαθμίσεις περιεχομένου – ο γρηγορότερος τρόπος για περισσότερους συνδρομητές
  • Μέρος 3: Ενίσχυση της αφοσίωσης & έσοδα με μια σειρά καλωσορίσματος μέσω email
  • Μέρος 4: 19 απλά κόλπα για να λάβετε 40% ανοικτό ποσοστό email
  • Μέρος 5: Η τέλεια γραμμή θέματος: 18 κόλπα για να το καρφώσω
  • Μέρος 6: Λειτουργεί το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; 14 βασικές μετρήσεις για μέτρηση

Ας πηδήξουμε ευθεία:

Contents

Μέρος Ι: Συνδρομητές

Προτού αρχίσουμε να τροποποιούμε τις γραμμές θέματος ή να συγχρονίζουμε τις παραδόσεις, το πρώτο βήμα είναι να κοιτάξουμε τους συνδρομητές σας.

Ανοιχτή τιμή email

(Πηγή εικόνας)

1. Καταργήστε τους ανενεργούς συνδρομητές, σκοτώνουν το ανοιχτό σας ποσοστό

Θα μπορούσατε να έχετε 100.000 συνδρομητές, αλλά αυτός ο αριθμός δεν σημαίνει τίποτα εάν δεν ανοίγουν τα email σας. Έχοντας μεγάλο αριθμό συνδρομητών φαίνεται υπέροχο, αλλά δυστυχώς είναι απλώς μια «μέτρηση ματαιοδοξίας».

Αντί για ποσότητα, εστιάστε στην ποιότητα της λίστας σας. Εστιάστε στους ενεργούς συνδρομητές που ανοίγουν τακτικά τα μηνύματά σας. Είναι αυτοί που θέλουν να σας ακούσουν.

Εάν ένας συνδρομητής δεν έχει ανοίξει τα email σας σε έξι μήνες, ήρθε η ώρα να τα καταργήσετε. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν «σκληρές αναπηδήσεις» (δηλαδή δεν είναι δυνατή η παράδοση του email). Σας κοστίζει χρήματα για να τα στείλετε σε αυτά, και σέρνει προς τα κάτω το ανοιχτό επιτόκιο.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτός ο συνδρομητής παρακάτω δεν έχει ανοίξει ένα email ή δεν έκανε κλικ σε ένα email για πάνω από τρία χρόνια και 23 καμπάνιες.

αδρανείς συνδρομητές

Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι τα email σας απορροφούν! Μπορεί να μην χρειάζονται πλέον τις υπηρεσίες που προσφέρετε ή ίσως απλώς δεν ελέγχουν πλέον αυτήν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έχει να κάνει με τη διασφάλιση ότι η λίστα σας έχει μόνο συνδρομητές υψηλής ποιότητας. Ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα.

Ένα τέχνασμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ένα τελευταίο email. Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε οποιονδήποτε δεν έχει ανοίξει σε έξι μήνες με τη γραμμή θέματος: “Δεν έχουμε ακούσει από εσάς εδώ και καιρό …” και ρωτήστε τους αν θα ήθελαν να παραμείνουν στη λίστα. Θα μπορούσατε να προσφέρετε έκπτωση ή κίνητρο για να μείνετε επίσης.

2. Καθαρίστε τις λάθος διευθύνσεις email

Αυτός είναι ένας γρήγορος και απλός τρόπος για να πάρετε μερικά ακόμη ανοίγματα. Εκτελέστε τη λίστα συνδρομητών και διορθώστε τυχόν ορθογραφικά λάθη.

Υπάρχουν σχεδόν πάντα λίγοι που υπέβαλαν “[email protected]” ή “[email protected]”. Τροποποιήστε τη διεύθυνση και ζητήστε τους να επιβεβαιώσουν το σωστό email τους.

3. Αφήστε τους συνδρομητές να επιλέξουν ποια μηνύματα θα λαμβάνουν και πότε

Ορισμένοι συνδρομητές θα χαρούν να σας ακούνε δύο φορές την εβδομάδα. Άλλοι θα προτιμούν μηνιαίες ενημερώσεις.

Μερικοί ενδιαφέρονται μόνο για εκπτώσεις. Άλλοι θέλουν να ακούσουν για κάθε νέο ιστολόγιο που δημοσιεύετε.

Μπορείτε να αποφύγετε την υπερφόρτωση των συνδρομητών σας αφήνοντάς τους να επιλέξουν πόσο συχνά λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τι είδους περιεχόμενο επιθυμούν να διαβάσουν. Είναι καλύτερο να τους δώσετε αυτές τις επιλογές κατά την εγγραφή τους. Κοιτάξτε πώς η ταξιδιωτική εταιρεία, το Skift σάς επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε καθημερινές, εβδομαδιαίες και άλλες επιλογές.

Αφήστε τους συνδρομητές να επιλέξουν

4. Τμηματοποιήστε τη λίστα σας, έτσι ώστε οι συνδρομητές να λαμβάνουν σχετικά email

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για ένα χαμηλό ανοιχτό ποσοστό είναι ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απλά δεν σχετίζονται με τον συνδρομητή.

Ένας συνδρομητής στο Σιάτλ, για παράδειγμα, πιθανώς δεν ενδιαφέρεται για τα «10 καλύτερα καφέ στη Νέα Υόρκη». Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσατε να διαχωρίσετε τη λίστα συνδρομητών ανά τοποθεσία. Τώρα μπορείτε να στείλετε περιεχόμενο για συγκεκριμένη τοποθεσία στο κοινό σας.

Ένας επαγγελματίας λογαριασμός MailChimp σάς επιτρέπει να τμηματοποιείτε τη λίστα σας βάσει δημογραφικών στοιχείων, ενδιαφερόντων ή συμπεριφοράς αγοράς. Για παράδειγμα, η εταιρεία Asos στέλνει διαφορετικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βάση το φύλο σας, τις προτιμήσεις ρούχων και το ιστορικό αγορών.

Για να το κάνετε αυτό στο MailChimp, απλά χρησιμοποιείτε ετικέτες και «προσαρμοσμένα πεδία» για να τμηματοποιήσετε το κοινό σας σε διαφορετικές κατηγορίες. Μία έκθεση δείχνει ότι το 39% των ατόμων που το έκαναν είδαν υψηλότερα ανοιχτά ποσοστά. Το 20% σημείωσε επίσης υψηλότερες πωλήσεις.

Μέρος II: Το περιεχόμενο των email σας

Μέχρι στιγμής, έχουμε ενισχύσει τη λίστα των συνδρομητών σας. Τώρα ας δούμε πώς το περιεχόμενό σας μπορεί να αυξήσει το ανοιχτό ποσοστό.

5. Προσθέστε αξία με κάθε email

Η σκληρή αλήθεια είναι ότι οι συνδρομητές θα ανοίξουν ένα email μόνο εάν πρόκειται να προσθέσουν αξία στη ζωή τους. Πρέπει να δώσετε στους ανθρώπους έναν καλό λόγο να ανοίξουν τα email σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό; Παρέχετε απτή τιμή κάθε φορά.

Το Vox, για παράδειγμα, σας στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σύντομες, γρήγορες ενημερώσεις της ημέρας. Δεν μπορείτε να το αποκτήσετε στον ιστότοπό του και είναι εξαιρετικά χρήσιμο αν είχατε μια κουραστική μέρα.

Προσθήκη τιμής

Εάν ένας συνδρομητής αρχίσει να συσχετίζει τα ενημερωτικά δελτία σας με τεράστια αξία, θα το ανοίγει κάθε φορά. Θα αρχίσουν ακόμη και να το ψάχνουν.

Αυτή είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική. Γρήγορες νίκες και κόλπα, όπως έξυπνες γραμμές θέματος, μπορεί να λειτουργήσουν για εφάπαξ εκστρατείες, αλλά ο πραγματικός τρόπος για να αποκτήσετε σταθερά υψηλά ανοιχτά ποσοστά είναι απλά να οικοδομήσετε πίστη και φήμη μέσω εξαιρετικού περιεχομένου. Προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι είναι κάτι που δεν μπορούν να πάρουν πουθενά αλλού.

6. Δημιουργήστε μια λαμπρή, άμεση γραμμή θέματος

Οι γραμμές θέματος δημιουργούν ή σπάνε τις ανοιχτές τιμές. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο σημαντικά, αφιερώνω το πέμπτο μέρος αυτής της σειράς email σε αυτούς.

Εν ολίγοις, οι γραμμές άμεσης θεματολογίας τείνουν να λειτουργούν καλύτερα. Το MailChimp έφτασε τους αριθμούς σε 40 εκατομμύρια γραμμές θέματος email και οι καλύτερες επιδόσεις ήταν εκπληκτικά βαρετοί:

  • [όνομα εταιρείας] πωλήσεις & ενημερωτικό δελτίο μάρκετινγκ, ή
  • [όνομα εταιρείας] Δελτίο ειδήσεων Μαΐου 2005,

που έφτασε σε ανοιχτό ρυθμό 60%.

Φυσικά, δεν είναι κακό να ρίχνετε μερικές περίεργες γραμμές θέματος σε στυλ κλικ, ξανά και ξανά. Αυτό το απλό από τον επιχειρηματία Yaro Stark ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον:

Yait intrikue clickbait

Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, εστιάζουμε στο να λέμε στους συνδρομητές ακριβώς τι αξία θα εισέλθουν.

7. Μιλήστε απευθείας στον συνδρομητή σας, κάντε το να αισθάνεται προσωπικό

Ένα ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλεται συχνά σε χιλιάδες συνδρομητές. Αλλά το κόλπο είναι να το κάνουμε να μοιάζει με προσωπικό email, απευθείας σε ένα άτομο.

Ποιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πιο πιθανό να ανοίξετε:

“Προσφέρουμε 20% εκπτώσεις στους πελάτες μας” … ή

“Σάρα, υπάρχει έκπτωση 20% για εσάς”

Υποθέτοντας ότι το όνομά σας είναι η Σάρα, θα ανοίξετε το δεύτερο! Στέλνετε σε χιλιάδες, αλλά μιλήστε σε κάθε συνδρομητή ξεχωριστά. Χρησιμοποιήστε τον ίδιο, προσωπικό τόνο φωνής μέσα στο email.

Γνωρίζετε το κοινό σας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Μιλήστε τους με έναν τρόπο που θα συνδεθεί.

8. Χρησιμοποιήστε μια σειρά καλωσορίσματος για τον καθορισμό μακροπρόθεσμων ανοικτών τιμών

Οι νεότεροι συνδρομητές σας είναι οι πιο αφοσιωμένοι και πιθανότατα να ανοίξετε τα email σας. Επωφεληθείτε από αυτό, δίνοντάς τους τόνους αξίας στην αρχή.

Αποκτήστε τον εαυτό σας σε αυτά τα πρώτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ οι νέοι συνδρομητές σας είναι καυτοί και θα δημιουργήσετε έναν ισχυρό δεσμό. Κάτι τέτοιο εγγυάται μακροπρόθεσμα ανοιχτές τιμές και αποτελεί συνήθεια.

Σειρά καλωσορίσματος

Μια σειρά καλωσορίσματος είναι το καλύτερο κόλπο εδώ. Στέλνοντας πέντε ή έξι συνεχόμενα email αμέσως μετά την εγγραφή τους, συνδέεστε με τον αναγνώστη σας. Ο συνδρομητής σας ξέρει τι να περιμένει και αποτελούν συνήθεια. Αρχίζουν να αναζητούν τα email σας.

Το μέρος 3 αυτής της σειράς μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επικεντρώθηκε στη σειρά καλωσορίσματος, οπότε εκτελέστε ξανά και ελέγξτε το.

9. Στείλτε το από ένα πραγματικό πρόσωπο και όχι ένα όνομα επιχείρησης

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ένα πραγματικό όνομα έχουν καλύτερη ανοιχτή τιμή από αυτά που αποστέλλονται από μια επιχείρηση.

Ο λόγος είναι αρκετά απλός. Καταλήξαμε να αγνοήσουμε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια διεύθυνση επιχείρησης καθώς τα συνδέουμε με το μάρκετινγκ ή τη διαφήμιση. Χρησιμοποιώντας το πραγματικό σας όνομα, αισθάνεται πιο προσωπική και λιγότερες πωλήσεις.

Προσωπικά, νομίζω ότι είναι καλύτερο να αναμειγνύουμε τα δύο. Για παράδειγμα, θα έστελνα τα email μου από το “Daren, στο Bitcatcha”.

Κάνοντας αυτό, κάνω την προσωπική σύνδεση, αλλά σας υπενθυμίζω επίσης για το πού εγγραφήκατε.

10. Αφήστε τα email σας σε cliffhanger

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα καλύτερα βιβλία τελειώνουν τα κεφάλαιά τους με έναν δελεαστικό cliffhanger. Δεν μπορείτε να περιμένετε να διαβάσετε το επόμενο κεφάλαιο! Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με τα ενημερωτικά δελτία email σας. Υποσχεθείτε τους κάτι ξεχωριστό ή δημιουργήστε μια ιστορία σε πολλά ενημερωτικά δελτία.

Όταν θα δουν στη συνέχεια το email σας στα εισερχόμενά τους, θα θέλουν να το ανοίξουν και να μάθουν τι θα τους διδάξετε στη συνέχεια!

Μέρος III: Συγχρονισμός

Αν θέλετε υψηλό ανοιχτό ποσοστό, είναι σημαντικό να έχετε σωστή τη συχνότητα και την κανονικότητα των καμπανιών σας. Η ακριβής ώρα και ημέρα που στέλνετε τα πράγματα επίσης. Ας μάθουμε γιατί:

Χρονισμός email

(Πηγή εικόνας)

11. Επιλέξτε την τέλεια ώρα και ημέρα για το κοινό σας

Η επιλογή της κατάλληλης στιγμής για να στείλετε το ενημερωτικό δελτίο σας είναι ένα καυτό θέμα μεταξύ των εμπόρων email.

Έχοντας αναλύσει τα δικά τους δεδομένα, το MailChimp διαπίστωσε ότι οι ανοιχτές τιμές ήταν στο υψηλότερο τους την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη περίπου στις 10 π.μ. Σε αυτό το σημείο, διαγράψαμε τα εισερχόμενά μας από το σαββατοκύριακο, εγκαταστήσαμε την εβδομάδα και ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 10 π.μ. λειτουργεί ως ευπρόσδεκτη απόσπαση της προσοχής από την εργασία.

Ωστόσο, η εμπειρία διεξήγαγε μια παρόμοια μελέτη και ανακάλυψε ότι τα ποσοστά ανοίγματος μέσω email ήταν υψηλότερα το σαββατοκύριακο – όταν οι άνθρωποι είχαν λιγότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συμφώνησαν ότι τα μεσημέρια ήταν η πιο αποτελεσματική ώρα.

Η υποψία μου είναι ότι τα email από επιχείρηση σε επιχείρηση έχουν το υψηλότερο ανοιχτό ποσοστό στα μέσα της εβδομάδας, ενώ τα email για χόμπι, ηλεκτρονικό εμπόριο και αναψυχή ανοίγουν το Σαββατοκύριακο.

Αυτό είναι απλώς ένα τεκμήριο και σας συμβουλεύω να πειραματιστείτε με το κοινό σας για να βρείτε την καλύτερη στιγμή για εσάς.

Σε όλες τις περιπτώσεις, στείλτε το email στα πρωινά στην αντίστοιχη ζώνη ώρας του παραλήπτη. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στο MailChimp χρησιμοποιώντας τη λειτουργία «timewarp».

Λειτουργία Timewarp στο Mailchimp

12. Στείλτε email σε τακτικά και σταθερά διαστήματα

Επιλέξτε ένα πρόγραμμα και ακολουθήστε το. Εάν είναι μία φορά την εβδομάδα την Πέμπτη το πρωί, βεβαιωθείτε ότι είναι πάντα μία φορά την εβδομάδα την Πέμπτη το πρωί.

Η τυχαία είσοδος και έξοδος των εισερχομένων των συνδρομητών σας προκαλεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Καθιστώντας τα ενημερωτικά δελτία σας τακτικά και συνεπή, οι συνδρομητές αρχίζουν να τα περιμένουν και σχηματίζουν συνήθεια να τα ανοίγουν.

13. Όχι πολύ συχνά, αλλά όχι πολύ συχνά…

Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε πόσο συχνά θα στέλνετε επικοινωνίες, αλλά προσέξτε δύο πράγματα: κόπωση μέσω email και λήθη!

Πρώτον, εάν οι συνδρομητές λαμβάνουν πάρα πολλά email πολύ συχνά, απογοητεύονται. Στη συνέχεια, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αφήνονται μη αναγνωσμένα.

Ωστόσο, εάν το αφήσετε πολύ μεταξύ των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι συνδρομητές μπορεί να ξεχάσουν ποιοι είστε ή γιατί εγγραφήθηκαν. Μπορεί απλώς να αγνοήσουν το email, να το διαγράψουν ή να διαγραφούν.

Υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Ορισμένα καθημερινά ενημερωτικά δελτία λειτουργούν εξαιρετικά, αλλά αν επιλέξετε αυτήν τη διαδρομή, βεβαιωθείτε ότι οι συνδρομητές γνωρίζουν για ποιο λόγο έχουν εγγραφεί!

Εάν οι συνδρομητές αρχίσουν να υποφέρουν από κόπωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χρησιμοποιήστε ένα τελευταίο μήνυμα για να τους σταματήσετε να καταργούν εντελώς την εγγραφή. Το Thrillist, για παράδειγμα, ζητά από εκείνους που πρόκειται να διαγραφούν αν θέλουν να λαμβάνουν λιγότερα email.

λάβετε λιγότερα email

14. Στείλτε το δύο φορές!

Αυτό είναι ένα ύπουλο τέχνασμα και δεν το χρησιμοποιώ μόνος μου. Όμως, γνωρίζω μερικούς εμπόρους που το κάνουν, οπότε θα σας αφήσω να αποφασίσετε.

Αφού κυκλοφορήσει το ενημερωτικό δελτίο σας, περιμένετε μια εβδομάδα και ανατρέξτε στην ανοιχτή τιμή. Συγκεντρώστε όλες τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν τις άνοιξαν για πρώτη φορά και στείλτε τις ξανά.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να τροποποιήσετε τον τίτλο του θέματος αυτή τη φορά για να ενθαρρύνετε περισσότερα άτομα να το ανοίξουν. Ένας έμπορος, ο Neal Taparia, κατάφερε να φτάσει κατά 55% περισσότερο χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική.

Μέρος IV: Κόλπα μπόνους

Τα κόλπα που δεν ταίριαζαν πουθενά αλλού!

15. Αποφύγετε τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

Οι πελάτες email είναι καλά εκπαιδευμένοι στον εντοπισμό ανεπιθύμητων email. Οι γραμμές θέματος με προφανές διαφημιστικό αντίγραφο είναι πιθανό να απορριφθούν, οπότε απενεργοποιήστε το caps-lock και μείνετε μακριά από το θαυμαστικό!

Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη λίστα λέξεων ενεργοποίησης ανεπιθύμητων μηνυμάτων και αποφύγετε τις με κάθε κόστος.

16. Διατηρήστε μια συνεπή σχεδίαση

Εκείνοι με τις υψηλότερες αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων έχουν κατακτήσει την τέχνη της πίστης των συνδρομητών. Ανοίγουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επειδή ο αποστολέας είναι οικείος και αξιόπιστος. Η συνεπής διάταξη και σχεδιασμός συμβάλλει στη δημιουργία αυτής της πίστης και οικειότητας.

Το MailChimp έχει τόνους διαφορετικών προτύπων σχεδίασης, αλλά αντιστέκεται στην επιθυμία να το αλλάξει για κάθε καμπάνια.

17. Βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σε κινητή συσκευή

Εργαστείτε σε smartphone και κινητές συσκευές

Το 66% των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πλέον ανοιχτό σε smartphone, οπότε βεβαιωθείτε ότι το ενημερωτικό δελτίο σας φαίνεται υπέροχο σε iPhone, tablet ή οποιαδήποτε άλλη κινητή συσκευή.

Οι περισσότερες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιούν την “αποκριτική σχεδίαση” για να βεβαιωθείτε ότι το email σας λειτουργεί σε μια κινητή συσκευή, αλλά εκτελέστε μια δοκιμή πριν από την αποστολή σε όλους.

18. Ρωτήστε τους συνδρομητές γιατί έφυγαν

Αν θέλετε να μάθετε γιατί οι άνθρωποι δεν διαβάζουν τα μηνύματά σας, ρωτήστε αυτούς που έχουν καταργήσει την εγγραφή. Τα ειλικρινά και ειλικρινά σχόλια δεν είναι πάντα εύκολο να ακουστούν, αλλά θα μάθετε τα περισσότερα από αυτό.

Όταν ένας χρήστης εγγραφεί, έχετε ένα πλαίσιο ελέγχου για να τους ρωτήσετε γιατί φεύγουν. Στείλτε email πολύ συχνά; Οι πληροφορίες σας έχουν γίνει άσχετες?

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υπηρεσία σας στους υπάρχοντες συνδρομητές.

19. Δοκιμή, δοκιμή, δοκιμή! Και δοκιμάστε ξανά

Το δύσκολο μέρος για το μάρκετινγκ είναι ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Δεν υπάρχει «καλύτερη» γραμμή θέματος ή «τέλειος» χρόνος για να στείλετε ένα ενημερωτικό δελτίο.

Εάν δεν είστε βέβαιοι, εκτελέστε μια δοκιμή split για να μάθετε. Δεν μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ των θεμάτων; Εκτελέστε μια δοκιμή split με μια μικρή υποενότητα της λίστας συνδρομητών σας. Ό, τι ενεργοποιεί το υψηλότερο ανοιχτό ποσοστό είναι η καλύτερη γραμμή θέματος.

Δοκιμάστε να εκτελέσετε μια δοκιμή split σε διαφορετικές ημέρες και σε διαφορετικές ώρες. Πότε το κοινό σας ανταποκρίνεται περισσότερο?

Αυτό είναι όλο για το μέρος 4 της σειράς email μου! Μην ξεχάσετε να ελέγξετε ξανά το μέρος 1, το μέρος 2 και το μέρος 3 και να αναζητήσετε την επερχόμενη ενότητα για τη δημιουργία της τέλειας γραμμής θέματος.

Έχετε δοκιμάσει και τροποποιήσει το ανοιχτό ποσοστό του email σας; Ποια είναι η εμπειρία σας και τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς; Ενημερώστε με στην ενότητα σχολίων.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me