Χρησιμοποιώ πολλές διαφημίσεις στο Facebook.

Στην πραγματικότητα, μου δίνουν μια από τις καλύτερες αποδόσεις της επένδυσης οποιασδήποτε στρατηγικής μάρκετινγκ…

Και κάθε φορά που εκτελώ μια διαφημιστική καμπάνια, λαμβάνω καλύτερα αποτελέσματα. Μαθαίνω κάτι νέο.

Σήμερα σκέφτηκα ότι θα μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις επιτυχημένες μεθόδους μου.

Πρώτον, πρέπει να ορίσετε έναν συγκεκριμένο στόχο.

1. Θέστε έναν στόχο

Να είστε πολύ συγκεκριμένοι σχετικά με το τι θέλετε να επιτύχετε από την αγγελία σας στο Facebook.

Είναι για να αυξήσει τις πωλήσεις; Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα συγκεκριμένο προϊόν για να εστιάσετε την προσοχή σας.

Να είστε συγκεκριμένοι με τον στόχο σας

Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα, αυτός ο λιανοπωλητής επέλεξε ένα πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο για διαφήμιση στο χρονολόγιό μου. Μην οδηγείτε μόνο άτομα στον ιστότοπό σας. Οδηγήστε τα σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή προϊόν. Καθιστά πολύ πιο εύκολο να στοχεύσετε τα σωστά άτομα. Αυτό σημαίνει υψηλότερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και καλύτερες μετατροπές.

Το Facebook θα σας βοηθήσει επίσης εδώ. Σας δίνουν πολλές επιλογές όσον αφορά τον καθορισμό της αγγελίας σας. Σε αυτήν την περίπτωση, θέλουμε περισσότερα κλικ-κλικ. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μία από τις ακόλουθες επιλογές:

Επιλέξτε μία από τις δύο επιλογές

Καθορισμός του κοινού σας & Στόχευση

2. Στοχεύστε ενδιαφέροντα, χόμπι και τοποθεσία

Το Facebook βρίσκεται στην πραγματικά μοναδική θέση να στοχεύει χρήστες βάσει των συμπαθειών, των αντιπαθειών και των δημογραφικών πληροφοριών τους.

Το Facebook συλλέγει όλα αυτά τα δεδομένα και τα χρησιμοποιούν για να στοχεύουν διαφημίσεις σε εμάς.

Είναι υπέροχα νέα για διαφημιζόμενους και επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς ποιος θα δει τις προσφορές σας.

Μπορείτε να προβάλλετε τις διαφημίσεις σας σε άνδρες ηλικίας 23-25 ​​ετών που τους αρέσει η πλέξιμο και η μουσική βαρέων μετάλλων… (Τώρα αυτή είναι μια εξειδικευμένη αγορά). Όσο πιο στοχευμένος και συγκεκριμένος είναι το κοινό σας, τόσο καλύτερη είναι η αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων.

Εστίαση στο στοχευμένο κοινό

3. Στοχεύστε τους επισκέπτες του ιστότοπού σας

Σκέψου το. Οι χρήστες είναι πολύ πιθανό να κάνουν κλικ στη διαφήμισή σας εάν έχουν ήδη επισκεφτεί τον ιστότοπό σας. Αναγνωρίζουν ήδη την επωνυμία σας.

Ενδιαφέρονται ήδη για αυτά που λέτε.

Με το Facebook μπορείτε να επιλέξετε να στείλετε διαφημίσεις μόνο σε όσους έχουν επισκεφτεί τον ιστότοπό σας.

Ετσι δουλευει. Πρώτα απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι τα cookie είναι ενεργοποιημένα στον ιστότοπό σας. Τώρα, όταν επιλέγετε το κοινό-στόχο σας, κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία προσαρμοσμένου κοινού”.

Στη συνέχεια, πατήστε “Επισκεψιμότητα ιστότοπου”.

Δημιουργήστε προσαρμοσμένο κοινό

Το Facebook θα χρησιμοποιεί τώρα cookies στον ιστότοπό σας για να παρακολουθεί τους επισκέπτες του ιστότοπού σας και να τους στέλνει διαφημίσεις όταν επιστρέφουν στο Facebook.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εδραιώσετε την επωνυμία σας και να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση. Εφόσον είναι ήδη εξοικειωμένοι με εσάς, η αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων θα αυξηθεί.

4. Στοχεύστε τη λίστα email σας

Οι συνδρομητές στη λίστα email σας ενδιαφέρονται ήδη για την επιχείρησή σας.

Αν έχετε διαβάσει την ανάρτηση «διοχέτευσης πωλήσεων», γνωρίζετε ότι πρέπει να συνεχίσετε να φροντίζετε τους συνδρομητές email σας. Με λίγη επιπλέον δουλειά, μπορείτε να τους μετατρέψετε σε πλήρεις, πληρωμένους πελάτες.

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να προωθήσετε διαφημίσεις στο Facebook στις ροές τους. Σίγουρα, θα μπορούσατε να τα στείλετε μέσω email, αλλά αυτό αφορά την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας. Έχουν ήδη συνηθίσει να βλέπουν τα μηνύματά σας στα εισερχόμενά τους. Η απόρριψη του ονόματός σας στη ροή τους στο Facebook τους δίνει μια άλλη ήπια υπενθύμιση.

Και πάλι, θα το βρείτε στο “προσαρμοσμένο κοινό”. Τώρα, απλώς ανεβάστε ένα αρχείο CSV, επικολλήστε τις διευθύνσεις με μη αυτόματο τρόπο ή χρησιμοποιήστε τον λογαριασμό σας MailChimp. Το Facebook θα αναζητήσει αυτούς τους χρήστες στη βάση δεδομένων του και θα προβάλλει διαφημίσεις σε αυτούς.

Χρησιμοποιήστε τη λίστα email σας

Επιλέγοντας το κατάλληλο περιεχόμενο για προώθηση

5. Δοκιμάστε να προωθήσετε περιεχόμενο αντί για σελίδες πωλήσεων

Σκεφτείτε πώς χρησιμοποιείτε εσείς και το κοινό σας το Facebook. Δεν πηγαίνουμε εκεί για να αναζητήσουμε προϊόντα και πωλήσεις. Είμαστε στο Facebook για να απολαύσουμε περιεχόμενο. Ψάχνουμε για βίντεο και ιστολόγια.

Αντί να πλημμυρίζουν τη ροή ανθρώπων με διαφημίσεις, δώστε τους ό, τι θέλουν. Δώστε τους περιεχόμενο! Δημιουργήστε ένα εξαιρετικό κομμάτι περιεχομένου και κάντε το επίκεντρό σας. Αποκτήστε αυτό το πρώτο κλικ και σκεφτείτε να τα πουλήσετε αργότερα.

Προώθηση περιεχομένου, όχι σελίδα πωλήσεων

Αυτός ο έμπορος, για παράδειγμα, δεν προσπαθεί να σας πουλήσει τίποτα. Απλώς σας παρουσιάζει σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο. Είναι ένα υπέροχο κομμάτι περιεχομένου που σας φέρνει στην πόρτα.

Βεβαιωθείτε ότι ο τίτλος πειράζει και είναι ενδιαφέρον. Και βεβαιωθείτε ότι ευθυγραμμίζεται με το κοινό-στόχο σας.

Αυτή η τεχνική θα στείλει την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων μέσω της οροφής. Μπορείτε να ανησυχείτε για την πώληση σε αυτούς μόλις φτάσουν στον ιστότοπό σας. Θυμηθείτε, το 96% των ατόμων δεν είναι έτοιμα να αγοράσουν από εσάς αμέσως. Έτσι, η τοποθέτηση ενός προϊόντος μπροστά από τη μύτη τους δεν θα λειτουργεί πάντα.

Αυτό έχει να κάνει με την καλλιέργεια δυνητικών πελατών. Θα σας δώσει καθυστερημένη απόδοση επένδυσης, αλλά είναι μια ισχυρότερη μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Δώρο

Πώς να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό κομμάτι περιεχομένου

6. Δημιουργήστε μια βελτιστοποιημένη προσαρμοσμένη σελίδα προορισμού

Αλλά, τι γίνεται αν θέλετε μια άμεση απόδοση της επένδυσης?

Είναι δυνατόν να δημιουργήσετε μια αγγελία που πληρώνει μόνοι της. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε μια εξαιρετικά αποτελεσματική σελίδα προορισμού. Η αποστολή επισκεπτών στη συνηθισμένη σελίδα πωλήσεών σας δεν θα το κόψει.

Η προσαρμοσμένη σελίδα προορισμού σας δίνει στους ανθρώπους έναν λόγο να αγοράσουν το προϊόν. Πρόσφατα δημιουργήσαμε ένα εδώ στο Bitcatcha για την πώληση Black Friday σε προϊόντα φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Δημιουργήστε μια σελίδα προορισμού για τη διαφήμισή σας

Θα μπορούσαμε να στείλουμε άτομα στην αρχική μας σελίδα και να τους αφήσουμε να το καταλάβουν. Αντ ‘αυτού, δημιουργήσαμε μια πολύ στοχευμένη και πειστική σελίδα πωλήσεων.

Όσον αφορά την αγγελία σας, δώστε στους ανθρώπους έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο να κάνουν κλικ στον σύνδεσμο. Όσον αφορά τις πωλήσεις, πρέπει να στοχεύει και να είναι ακριβής.

Ισχυρή διατύπωση και εικόνες

7. Αντιγραφή: φτάστε κατευθείαν στο σημείο

Οι χρήστες κάνουν κύλιση στο Facebook γρήγορα. Πραγματικά γρήγορα. Σταματάμε μόνο όταν κάτι μας πιάσει. Σκεφτείτε πώς χρησιμοποιείτε το χρονοδιάγραμμά σας. Κάντε κύλιση και σάρωση μέχρι να δείτε κάτι που σας αρέσει.

Το αντίγραφο τίτλου σας είναι ο κύριος τρόπος για να συνδεθείτε με άτομα. Για να τους σταματήσετε στα ίχνη τους και να τους προσέξετε.

Το κόλπο είναι να είσαι τολμηρός, απλός και άμεσος. Δεν έχετε χρόνο να είστε αστείοι ή έξυπνοι όταν πρόκειται για διαφημίσεις στο Facebook. Οι σύντομες, ευκρινείς προτάσεις και πολλές λέξεις-κλειδιά είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Βγείτε κατευθείαν στο σημείο

Πάρτε για παράδειγμα την πιο πρόσφατη διαφήμιση του Shopify. Η επικεφαλίδα τους είναι απλή και άμεση: Δημιουργήστε το κατάστημά σας στο FB!

Αλλά κάντε πειστικό. Κάντε το συναρπαστικό.

8. Χρησιμοποιήστε μια εικόνα που ξεχωρίζει. Καλύτερα ακόμα, χρησιμοποιήστε ένα βίντεο

Ο αλγόριθμος του Facebook είναι προσεκτικά συντονισμένος ώστε να δίνει προτεραιότητα στις φωτογραφίες. Πρόσφατα, τροποποίησε αυτόν τον αλγόριθμο για να δώσει προτεραιότητα σε βίντεο.

Χρησιμοποιήστε ένα βίντεο ως αγγελία σας και θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας να δείτε. Το ανθρώπινο μάτι είναι πολύ πιο πιθανό να σταματήσει και σε ένα κομμάτι περιεχομένου βίντεο.

Δείτε αυτήν την αγγελία από Disaronno. Δεν σας ζητούν καν να αγοράσετε τίποτα. Όμως, με 2,2 εκατομμύρια προβολές, προσεγγίζει το κοινό τους! Επικεντρωθείτε πρώτα στη λήψη της προσοχής και, στη συνέχεια, προωθήστε τα κλικ.

Χρησιμοποιήστε εικόνες / βίντεο της Nice

Δοκιμή, δοκιμή, δοκιμή

9. Διαχωρισμός A / B

Ούτε καν ο πιο έξυπνος έμπορος στον κόσμο δεν ξέρει με βεβαιότητα ποια διατύπωση, εικόνες ή κοινό θα ανταποκριθεί καλύτερα. Τα διαχωριστικά A / B, ωστόσο, μπορούν να σας πουν το κείμενο ακριβώς ποιο είναι το πιο αποτελεσματικό.

Χρησιμοποιώ το Adespresso για να τρέξω τα διαχωριστικά A / B μου. Μου λέει καθαρά τι λειτουργεί και ποια από τις διαφημίσεις μου έχει την καλύτερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων..

Οι δοκιμές A / B έχουν να κάνουν με δύο διαφημίσεις μεταξύ τους. Ο καθένας θα είναι ελαφρώς διαφορετικός και θα σταλεί σε ένα δείγμα του κοινού σας. Στη συνέχεια, το Facebook θα σας πει ποιος είχε καλύτερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων.

Μπορείτε να δοκιμάσετε δύο διαφορετικούς τίτλους ή κεφαλίδες. Δοκιμάστε δύο διαφορετικές εικόνες ή δύο ελαφρώς διαφορετικά είδη κοινού.

Αυτό με τα περισσότερα κλικ-κλικ είναι αυτό που βάζετε όλο το βάρος μάρκετινγκ.

Οι διαφημίσεις στο Facebook μπορούν να πληρώσουν για τον εαυτό τους, εάν έχετε την τέλεια αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων!

Ενημερώστε με αν έχετε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τις διαφημίσεις σας στο Facebook. Είμαι εδώ για να σας βοηθήσω και θα ήθελα πολύ να μάθω για τις δικές σας καμπάνιες!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me