Αυτή είναι μια θέση επισκεπτών από τον Jeff Richardson από το Breadnbeyond.com.

Παρά τη δημοτικότητά του, ένα εξηγητικό βίντεο δεν είναι εργαλείο που όλοι μπορούν να επωφεληθούν. Η επιχειρηματικότητα είναι δύσκολη – πρέπει να μείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό. Τα βίντεο με επεξηγήσεις είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό με το να είστε ένα άτομο με ένα φοβερό βίντεο στον ιστότοπό τους.

Breadmbeyond Επεξήγηση Υπηρεσίες βίντεο

Όμως, κάθε επιχειρηματίας δεν μπορεί να έχει τα μέγιστα αποτελέσματα από ένα εξηγητικό βίντεο. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η θέση σας, ο προϋπολογισμός, το κοινό-στόχος και πολλά άλλα. Έχω διατυπώσει τρεις ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε για να κρίνετε καλύτερα εάν πρέπει ή όχι να επενδύσετε τους πόρους σας σε ένα εξηγητικό βίντεο.

1. Έχετε ιστότοπο ή χρησιμοποιείτε κοινωνικά μέσα για την προώθηση των υπηρεσιών σας?

Με την τεράστια αλλαγή στη συνήθεια των ανθρώπων να αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο, σίγουρα πρέπει να αλλάξετε τη στρατηγική μάρκετινγκ σε μια πιο ψηφιακή. Στην πραγματικότητα, πάνω από το 95% των Αμερικανών έχουν αγοράσει κάτι online τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Αυτό σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιείτε ήδη κάποιο είδος διαδικτυακών πλατφορμών για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών σας, εξακολουθείτε να είστε ανταγωνιστικοί.

Η ύπαρξη ενός επεξηγηματικού βίντεο στον ιστότοπό σας βοηθά τους επισκέπτες σας να κατανοήσουν καλύτερα τι προσφέρετε, με συντομότερο και πιο διασκεδαστικό τρόπο. Η τοποθέτηση ενός επεξηγηματικού βίντεο σε μια σελίδα προορισμού μπορεί να σας βοηθήσει να τραβήξετε την προσοχή των επισκεπτών σας αμέσως μόλις φτάσουν.

Επεξηγηματικό βίντεο σε μια σελίδα προορισμού

Τα κοινωνικά μέσα είναι παρόμοια με έναν ιστότοπο από αυτή την άποψη. Η κύρια διαφορά είναι ότι οι περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων είναι πιο προσιτές και βελτιστοποιημένες για χρήστες κινητών. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι ένα δύσκολο πεδίο για να παίξετε όταν προωθείτε προϊόντα ή υπηρεσίες, κυρίως λόγω του πόσο γρήγορα οι άνθρωποι μεταβαίνουν σε προηγούμενα πράγματα στο χρονοδιάγραμμά τους.

Εκεί το οπτικό περιεχόμενο, όπως τα εξηγητικά βίντεο, μπορεί να σας βοηθήσει να τραβήξετε την προσοχή του κοινού-στόχου σας. Έχοντας ένα δυνατό άνοιγμα και εντυπωσιακή κινούμενη εικόνα, μπορείτε να προσεγγίσετε την πλειοψηφία των οπαδών σας.

Παρόλο που δεν είναι όλες οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ειδικά σχεδιασμένες για οπτικό περιεχόμενο, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε ένα εξηγητικό βίντεο. Εδώ είναι μερικοί τρόποι πώς:

 • Σελίδα Facebook με βίντεο
 • Δημοσίευση Instagram
 • Διαφημίσεις βίντεο επί πληρωμή σε Facebook, YouTube και Instagram

Δεν μπορείτε να εκτελέσετε ένα φυσικό κατάστημα 24/7 εκτός εάν έχετε πολλούς υπαλλήλους που εργάζονται σε βάρδιες. Η δημιουργία ιστότοπου ή κοινωνικών μέσων εξαλείφει αυτό το πρόβλημα.

Πάρε μακριά : 

Εάν χρησιμοποιείτε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή / και έναν ιστότοπο για την προώθηση των υπηρεσιών σας, μπορείτε να λάβετε τα μέγιστα αποτελέσματα από ένα εξηγητικό βίντεο.

2. Τι είδους προϊόντα ή υπηρεσίες πουλάτε?

Ο τύπος των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρετε επηρεάζει επίσης εάν μπορείτε ή όχι να έχετε ένα εξηγητικό βίντεο. Το έχω χωρίσει σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες:

 1. Βασικές ανάγκες Εάν προσφέρετε προϊόντα που εμπίπτουν στην κατηγορία των πρωτογενών αναγκών, όπως τα τρόφιμα & ποτά, ρούχα ή κατοικίες, δεν χρειάζεστε ένα επεξηγηματικό βίντεο. Οι άνθρωποι γνωρίζουν ήδη ότι τα χρειάζονται – οπότε θα πρέπει να δαπανήσετε τους πόρους σας για την ανάπτυξη της επωνυμίας σας.
 2. Λογισμικό Εάν είστε προγραμματιστής ή έμπορος λογισμικού ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών (SaaS), σίγουρα πουλάτε κάτι περίπλοκο. Δεν έχουν όλοι το ίδιο επίπεδο ευαισθητοποίησης στην τεχνολογία και στους υπολογιστές. Σε αυτό το σημείο, ένα εξηγητικό βίντεο μπορεί να βοηθήσει τον αγοραστή-στόχο σας να κατανοήσει καλύτερα το λογισμικό σας, χρησιμοποιώντας απλούστερες λέξεις και οπτικά βοηθήματα. Είναι επίσης ευκολότερο να επισημάνετε τα βασικά χαρακτηριστικά και τη μοναδικότητα του λογισμικού σας σε σύγκριση με άλλα. Ακολουθεί ένα παράδειγμα ενός εξηγητικού βίντεο για το Pinterest (Όλοι γνωρίζουν το Pinterest τώρα – το καταλαβαίνω, αλλά αυτό το βίντεο δημιουργήθηκε το 2012).

 3. Μοναδικός & Τα προϊόντα Custom Customs που συνοδεύονται από ειδικά χαρακτηριστικά πρέπει να εξηγούνται με σαφήνεια για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αγοραστές. Τα βίντεο με επεξηγήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να οπτικοποιήσετε καλύτερα ποιες είναι οι ειδικές λειτουργίες και πώς αξίζουν αυτές οι λειτουργίες.

  Ας πάρουμε για παράδειγμα το Fuel Baby, μια μάρκα μπουκαλιού γάλακτος μωρού με μηχανισμό απελευθέρωσης για τη φόρμουλα. Τώρα είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς σωστή οπτικοποίηση, σωστά; Με το οπτικό βοήθημα, είναι πολύ πιο εύκολο να αφομοιώσετε την ιδέα των μοναδικών προϊόντων όπως αυτό.

 4. Το Niche Services Entrepreneurship είναι ένα απέραντο σύμπαν. Για έναν επιχειρηματία που προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως το σχεδιασμό ενός επιχειρηματικού μοντέλου για άλλες επιχειρήσεις, η κατασκευή σπιτιών σκυλιών για Θιβετιανούς μαστίχους, μασάζ για βρέφη – ή οποιουδήποτε άλλου εξαιρετικά ειδικού πεδίου – τα εξηγητικά βίντεο είναι ένα ισχυρό εργαλείο. ΑΣΕ με να εξηγήσω.

  Εάν εσείς ή κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες αποφασίσετε να ασκήσετε αυτές τις υπηρεσίες, πρέπει να υπάρχει λόγος πίσω από αυτό, σωστά?

  Μερικές φορές πείθοντας τους ανθρώπους γιατί χρειάζονται την υπηρεσία σας με λέξεις μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία για άτομα που δεν είναι καλοί ομιλητές. Τα βίντεο με επεξηγήσεις σάς βοηθούν να επικοινωνείτε καλύτερα με αυτό που έχετε να προσφέρετε, ώστε να μπορείτε να προσεγγίσετε μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που είναι πιο πιθανό να αγοράσουν την υπηρεσία σας. Αυτό μας οδηγεί στην τελευταία ερώτηση.

3. Ποιος είναι ο στόχος σας καταναλωτής?

Η γνώση του σωστού καταναλωτή-στόχου είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου επιχειρηματία. Εάν προσφέρετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας σε άλλες εταιρείες, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να βρείτε χρήσιμα βίντεο με επεξηγήσεις.

Όσον αφορά το B2B (Business to Business), η τεχνική σημασία. Ένα εξηγητικό βίντεο μπορεί να βοηθήσει αυτό το ζήτημα, συμπυκνώνοντας πολύπλοκες και τεχνικές πληροφορίες σε ένα εύκολο να απορροφηθεί βίντεο που μπορεί να χρησιμοποιήσει η επιχείρησή σας για να προσεγγίσει πιθανούς πελάτες.

Ωστόσο, εάν στοχεύετε τελικούς χρήστες και μεμονωμένους καταναλωτές, πρέπει να κάνετε τη στόχευσή σας πιο συγκεκριμένη.

Ένα εξηγητικό βίντεο είναι μια ψηφιακή επένδυση, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει φυσική μορφή και απαιτεί από τους καταναλωτές-στόχους σας να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο & τεχνολογία γενικά. Ας τα χωρίσουμε σε 4 διαφορετικές ηλικιακές ομάδες:

 • 18-29 ετών Αυτή είναι η πρωταρχική εποχή των χρηστών του Διαδικτύου και των τρελών των κοινωνικών μέσων. Με βάση μια έρευνα της Pew Internet, το 99% των πολιτών των ΗΠΑ σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Έχουν επίσης τον πιο καθημερινό χρόνο οθόνης σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες. Εάν στοχεύετε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, ένα εξηγητικό βίντεο (και το περιεχόμενο βίντεο εν γένει) δεν είναι απαραίτητο.
 • 30-49 ετών Παρόμοια με την προηγούμενη ηλικιακή ομάδα, το 96% των πολιτών των ΗΠΑ σε αυτό το ηλικιακό εύρος χρησιμοποιούν ενεργά το Διαδίκτυο – αν και όχι με τόσο πολύ χρόνο οθόνης. Τα βίντεο έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ομοιότητα της διαδικτυακής αγοράς κατά 181%.
 • 50-64 ετών Υπάρχουν 9 στους 10 πολίτες των ΗΠΑ σε αυτό το ηλικιακό εύρος που δεν περιορίζονται πλέον στην ανάγνωση φυσικής πηγής πληροφοριών όπως εφημερίδες και περιοδικά. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της ομάδας είναι πληροφοριακά. Μπορείτε να επιλέξετε να επενδύσετε σε ένα εξηγητικό βίντεο, αλλά υπάρχει επίσης μια μεγάλη πιθανότητα ότι ο αλφαβητισμός τους περιορίζεται σε βασικές δραστηριότητες όπως η κύλιση προς τα κάτω στις ροές ειδήσεων στο Facebook και η παρακολούθηση βίντεο στο YouTube.
 • Ηλικία 65+ Η τεχνολογία έχει φτάσει σε κάθε ηλικιακή ομάδα στο σύμπαν – αλλά η προσέγγισή της στον ηλικιωμένο πληθυσμό (65+) είναι σημαντικά χαμηλότερη. Οι άνθρωποι σε αυτήν την ηλικία χρειάζονται ένα πιο εξατομικευμένο κανάλι επικοινωνίας. Η επικοινωνία μαζί τους χρησιμοποιώντας συμβατικές μεθόδους και η προσπάθεια προσέγγισης πρόσωπο με πρόσωπο αποδεικνύεται ότι έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι, ΟΧΙ, Δεν συνιστούμε να δημιουργήσετε ένα βίντεο με επεξηγήσεις εάν στοχεύετε σε αυτήν τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Ετυμηγορία: Χρειάζεστε ένα βίντεο εξήγησης?

Η απάντηση σε αυτές τις τρεις ερωτήσεις θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν θα πρέπει να επενδύσετε ή όχι σε ένα εξηγητικό βίντεο, αλλά λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες όπως οι προϋπολογισμοί. Ορισμένες εταιρείες παραγωγής βίντεο εξήγησης υψηλής ποιότητας χρεώνουν έως και 50.000 $ για ένα εξηγητικό βίντεο, αλλά υπάρχουν μικρομεσαίες εταιρείες παραγωγής που προσφέρουν πολύ φθηνότερες προσφορές με κάπως αξιοπρεπή ποιότητα τελικά αποτελέσματα.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me