Είναι δύσκολο να ξαναζήσετε την παιδική σας ηλικία. Αλλά υπάρχει κάτι για την παράδοση ενός πακέτου στο κατώφλι σας που μπορεί σχεδόν να σας οδηγήσει πίσω. Οι περισσότεροι από εμάς μπορούν να θυμηθούν τον ενθουσιασμό και τη ζαλάδα που συνόδευαν το άνοιγμα ενός δώρου στα γενέθλιά μας ή το πρωί των Χριστουγέννων όταν ήμασταν λίγοι.

Αλλά πώς κάνετε τους πελάτες σας να απολαμβάνουν τον ενθουσιασμό που λαμβάνουν το προϊόν σας; Η προσεκτική συσκευασία και παρουσίαση μπορεί να προχωρήσει πολύ. Υπάρχουν γραφικές αγορές όπως το Designhill που σας προσφέρουν εκπληκτικά σχέδια συσκευασίας προϊόντων για την εταιρεία σας. Εδώ μπορείτε να σχεδιάσετε το πακέτο σας ξεκινώντας έναν διαγωνισμό σχεδιασμού από σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.

Δημιουργήστε την επωνυμία σας

Ναι, ο πελάτης σας έχει ήδη αγοράσει το προϊόν σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να τα πείτε. Το πώς συσκευάζετε και παρουσιάζετε τα προϊόντα σας για αποστολή μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ – οπότε μην το αφήσετε ως μεταγενέστερη σκέψη. Ως διαδικτυακός έμπορος λιανικής, θέλετε να εστιάσετε στη συνολική εμπειρία των πελατών σας.

Μην πετάτε απλά τα προϊόντα σας σε ένα κουτί. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε τη συσκευασία σας ως τρόπο περαιτέρω ανάπτυξης της επωνυμίας σας. Σύμφωνα με έρευνα της Shorr Packaging Corp., μόνο το 11% των πελατών είναι πλήρως ικανοποιημένοι με τη συσκευασία σήμερα. Ουάου – αυτό είναι πολύ δυσαρέσκεια, που σου δίνει την ευκαιρία να λάμψεις. Με λίγη προσοχή, μπορείτε να κάνετε τα αγαθά σας να ξεχωρίζουν στο γεμάτο πεδίο ηλεκτρονικού εμπορίου και θα κάνετε τους πελάτες σας να επιστρέφουν για περισσότερα.

Ενημερώστε την επιχείρησή σας ηλεκτρονικού εμπορίου

Πριν από λίγα χρόνια, οι άνθρωποι δεν είχαν συνηθίσει να αγοράζουν πράγματα στο διαδίκτυο. Σίγουρα, μπορεί να έχουν κάνει περιστασιακά αγορά κάτι που δεν θα μπορούσαν να πάρουν τοπικά, αλλά το ηλεκτρονικό εμπόριο ήταν απλώς ένα μικρό πλεονέκτημα στη συνολική οικονομία. Πώς άλλαξαν οι καιροί.

Σήμερα, οι άνθρωποι δεν φοβούνται να αγοράσουν οποιαδήποτε και οτιδήποτε online. Οι άνθρωποι αγοράζουν τα πάντα, από παντοπωλεία και οδοντόκρεμα έως πιο ακριβά είδη, όπως υπολογιστές, ακόμη και αυτοκίνητα. Σχεδόν το ονομάζετε και μπορείτε να το αγοράσετε στο διαδίκτυο.

Το 2015, οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου των ΗΠΑ ανήλθαν σε 287 δισεκατομμύρια δολάρια. Και ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι πολύ πίσω. Η Κίνα είχε πωλήσεις 247 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ιαπωνία είχε 76 δισεκατομμύρια δολάρια και το Ηνωμένο Βασίλειο είχε περίπου 67 δισεκατομμύρια δολάρια. Η τάση φαίνεται να αυξάνεται συνεχώς. Η εταιρεία έρευνας αγοράς eMarketer προβλέπει ότι οι παγκόσμιες διαδικτυακές πωλήσεις θα είναι κοντά στα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2017.

Με τόσους πολλούς ανθρώπους να στρέφονται στο Διαδίκτυο, θέλετε να κάνετε τον εαυτό σας να ξεχωρίζει και να θυμάστε. Για τους πελάτες για πρώτη φορά, το πακέτο που φτάνει στο κατώφλι τους μπορεί να είναι η πρώτη φορά που θα μπορούν να δουν και να αισθανθούν το προϊόν σας. Ο τρόπος με τον οποίο φθάνει είναι ένας ουσιαστικός τρόπος για να καλλιεργηθεί η αφοσίωση στην μάρκα.

Ενθουσιάστε τους πελάτες σας με όμορφη παρουσίαση

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσουν οι άνθρωποι είναι το κουτί ή ο φάκελος. Ο λιανοπωλητής Powerhouse e-Commerce Amazon, ως επί το πλείστον, συσκευάζει τα προϊόντα του σε ένα απλό καφέ κουτί, αλλά με την αναγνωρίσιμη ταινία συσκευασίας και το λογότυπό της στο πλάι.

Κουτί Amazon

Αν και το καφέ κουτί είναι λεπτό, δεν υπάρχει λάθος από πού προήλθε το πακέτο. Ορισμένοι έμποροι λιανικής θέλουν να προσθέσουν λίγο περισσότερο φλας στο κουτί αποστολής. Η Walmart μερικές φορές φέρει το όνομα της εταιρείας της με φωτεινά γράμματα στο πλάι του κουτιού και δεν υπάρχει λανθασμένος πορτοκαλί πορτοκαλί φάκελος του Shutterfly που χρησιμοποιεί για να στείλει τα εμπορεύματά του. Το κουτί αποστολής μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση μιας αίσθησης ίντριγκας. Θέλετε ακόμη και οι γείτονες να αναρωτιούνται, τι υπάρχει σε αυτό το πακέτο?

Προφανώς, οι έμποροι πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επισημαίνουν το εξωτερικό του κουτιού. Δεν θέλετε να διαφημίσετε ένα ακριβό αντικείμενο για όλο τον κόσμο για να δείτε να κάθεται στη βεράντα κάποιου απλώς να ικετεύει να αρπαχθεί. Αλλά αν δεν μπορείτε να το κάνετε συναρπαστικό στο εξωτερικό – προσθέστε κάποιο στυλ μέσα.

Σήμερα, ακόμη και η αποσυσκευασία εμπορευμάτων έχει κοινωνική πτυχή. Οι άνθρωποι πηγαίνουν στα κανάλια κοινωνικών μέσων για να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους για την τελευταία τους ηλεκτρονική αγορά. Τι ωφέλιμο, ως διαδικτυακό κατάστημα λιανικής πώλησης, εάν μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτήν τη δωρεάν διαφήμιση για να λάβετε πολύτιμες κριτικές από στόμα σε στόμα.

Η Μελέτη Συσκευασίας Ηλεκτρονικού Εμπορίου της Dotcom για το 2015, Unwrapping the Customer Experience, διαπίστωσε ότι το 39% των ερωτηθέντων έχουν μοιραστεί μια εικόνα ή βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το 60% δήλωσε ότι θα ήταν πιο πιθανό να μοιραστούν μια εικόνα προϊόντος εάν ήρθε σε ένα δώρο- σαν κιβώτιο, αντί για ένα μη γραφικό καφέ. Αυτό έχετε πειστεί να προσθέσετε λίγο oomph στη συσκευασία σας?

Οι άνθρωποι απολαμβάνουν να λαμβάνουν δώρα. Λοιπόν, νιώστε σαν να είναι τα γενέθλιά τους. Προχωρήστε και προσθέστε λίγα πρόσθετα, όπως όμορφο χαρτί ή ακόμα και μια εξατομικευμένη κάρτα. Εάν έχετε μια αρκετά μικρή λειτουργία, ακόμη και η προσθήκη ενός χαιρετισμού με το όνομα του πελάτη σας στο εσωτερικό πτερύγιο του κουτιού θα τους κάνει να νιώσουν ξεχωριστοί.

Εάν μπορείτε να ενθουσιάσετε τον πελάτη σας, θα είναι πιο πρόθυμοι να μοιραστούν την εμπειρία τους. Μπορεί ακόμη και να είστε τυχεροί και να τους ζητήσετε να μοιραστούν ένα βίντεο χωρίς αποκλεισμούς στο YouTube. Απίστευτα, οι άνθρωποι κάνουν ακριβώς αυτό σε μαζικούς αριθμούς. Από το 2010, τα βίντεο του YouTube με το “unboxing” στον τίτλο τους έχουν αυξηθεί κατά 871%.

Μία εταιρεία που δεν έχει έλλειψη αποσύνδεσης βίντεο στο YouTube είναι η Apple. Απλώς πληκτρολογήστε “iPhone unboxing” και θα εμφανιστούν πάνω από 4,5 εκατομμύρια επιτυχίες. Δεν αποτελεί έκπληξη – καθώς η Apple είναι ο κύριος των λεπτομερειών του μάρκετινγκ.

κουτί iphone

Για παράδειγμα, αυτό το βίντεο του YouTube από το iJustine, το οποίο δείχνει ότι ανοίγει ένα νέο ρολόι της Apple, έχει ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές. Μπορείτε να νιώσετε την προσδοκία καθώς ανοίγει για πρώτη φορά το απλό κουτί αποστολής και, στη συνέχεια, σκάβει σύντομα στο γνωστό παχύ, υψηλής ποιότητας λευκό κουτί της Apple. Ο ενθουσιασμός της είναι μολυσματικός και αυτό το είδος δωρεάν διαφήμισης δημιουργεί, ακόμη περισσότερο, φήμη για τα τελευταία προϊόντα της Apple.

Χρησιμοποιήστε τη συσκευασία που είναι καλή για τους πελάτες σας

Ενώ οι άνθρωποι μπορεί να εκτιμήσουν ένα όμορφο πακέτο, εάν τα προϊόντα σας φτάσουν κατεστραμμένα ή είναι δύσκολο να ανοίξουν, οι πελάτες σας δεν θα είναι ευχαριστημένοι. Οι πελάτες μπορεί να είναι αδιάφοροι και αν βρουν κάτι ενοχλητικό με το άνοιγμα του πακέτου τους, δεν διστάζουν να αφήσουν μια κακή κριτική για το προϊόν ή την εταιρεία σας.

εύθραυστο_box

Στην έρευνα για τις προτιμήσεις συσκευασίας ηλεκτρονικού εμπορίου του 2016, η Shorr Packaging Corp. ρώτησε στους πελάτες τι θεωρούν ότι είναι το πιο ενοχλητικό ή ενοχλητικό με την εμπειρία του πακέτου. Αυτά βρήκαν:

  • Το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το νούμερο ένα ερεθιστικό ήταν συσκευασίες που ήταν δύσκολο να ανοίξουν.
  • Η είσοδος στο νούμερο δύο με 19% ήταν υπερβολική συσκευασία.
  • 13% των ερωτηθέντων ανέφεραν κατεστραμμένη συσκευασία (όχι το πραγματικό είδος).
  • Το 8% των ανθρώπων ενοχλήθηκε από μη ανακυκλώσιμα υλικά.
  • Το 4% δεν εκτιμούσε την άσχημη συσκευασία.

Βλέποντας ότι η νούμερο ένα απενεργοποίηση για τα άτομα που ανοίγουν τα πακέτα τους είναι δύσκολο να ανοίξουν, δεν είναι απαραίτητο να διευκολύνουμε τους ανθρώπους να φτάνουν στα προϊόντα τους. Κανείς δεν θέλει να αγωνιστεί με τη χρήση ενός κοφτερού μαχαιριού για να ανοίξει παχιά πλαστική συσκευασία που δεν θα φθείρει. Οι άνθρωποι δεν εκτιμούν επίσης ότι πρέπει να ξεφορτωθούν όλες τις συσκευασίες μόλις κυκλοφορήσουν το προϊόν τους.

Κρατήστε το Περιβάλλον στο Νου

Ένα άλλο ενδιαφέρον ενδιαφέρον από τη μελέτη είναι ότι οι καταναλωτές συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτής της νέας διαδικτυακής οικονομίας. Συνειδητοποιούν ότι όλο αυτό το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν είναι χωρίς περιβαλλοντικό κόστος. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA), η συσκευασία είναι υπεύθυνη για έως και το ένα τρίτο των μη βιομηχανικών αποβλήτων στις ανεπτυγμένες χώρες.

Θέλετε να προστατέψετε τα αντικείμενα που στέλνετε, αλλά ως διαδικτυακός έμπορος λιανικής, δεν θέλετε να συναντήσετε ως σπατάλη και αδιάφορο για το περιβάλλον. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές στη συσκευασία σας. Η λεγόμενη οικολογική συσκευασία είναι μια ακμάζουσα επιχείρηση. Το χαρτόνι είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς μπορεί εύκολα να ανακυκλωθεί. Για πόντους μπόνους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτόνι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο περιεχόμενο ή περιεχόμενο μετά τον καταναλωτή.

Για πρόσθετη επένδυση για τα προϊόντα σας, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τεμαχισμό συσκευασίας από ανακυκλωμένο χαρτί. Έρχεται σε διάφορα χρώματα και μπορεί να τσαλακωθεί για να προσθέσει μια διακοσμητική πινελιά. Ή, αντί για ντεμοντέ φιστίκια συσκευασίας Styrofoam, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις με βάση το άμυλο από καλαμπόκι, σόργο σιτηρών και άλλες καλλιέργειες. Αυτά δεν είναι μόνο καλύτερα για το περιβάλλον, αλλά ο πελάτης σας δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρήσετε. Απλώς ρίξτε νερό πάνω από τα φυτικά φιστίκια και προσέξτε να διαλύονται σε τίποτα.

Διευκολύνετε τους πελάτες σας να επιστρέφουν αντικείμενα

Πολλοί επιτυχημένοι διαδικτυακοί λιανοπωλητές εκτιμούν ότι πρέπει να είστε πρόθυμοι να δεχτείτε επιστροφές εάν θέλετε κάποιος να σας πάρει την ευκαιρία. Ακόμη και οι καλύτεροι πελάτες σας θέλουν να ξέρουν ότι μπορούν να επιστρέψουν ένα στοιχείο εάν δεν ταιριάζει, είναι κατεστραμμένο ή δεν λειτουργεί με αυτό που είχαν στο μυαλό τους.

Η Shorr Packaging Corp. διαπίστωσε ότι οι premium αγοραστές (αυτοί που ορίζονται ως δαπάνες άνω των 200 $ το μήνα για online αγορές) έχουν πολλές αποδόσεις. Διαπίστωσαν ότι το 22% αυτών των αγοραστών είπε ότι επιστρέφουν τουλάχιστον το ένα τέταρτο των διαδικτυακών αγορών τους. Ωστόσο, το 95% αυτών των πελατών δήλωσαν ότι θα κάνουν επανειλημμένες επιχειρήσεις εάν η διαδικασία επιστροφής είναι εύκολη.

Θέλετε να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τους χρήστες να επιστρέψουν τα αντικείμενά τους εάν δεν είναι ικανοποιημένοι. Μια εύκολη λύση που χρησιμοποιούν πολλοί λιανοπωλητές ρούχων είναι να συμπεριλάβουν τα δελτία επιστροφής επιστροφής. Διευκολύνετε τον πελάτη σας να βάλει τα αντικείμενά του πίσω στο κουτί και να κολλήσει απλά μια ετικέτα.

Η Nordstrom, μια εταιρεία που έχει από καιρό υπερηφανευτεί για την ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών περιλαμβάνει μια ετικέτα επιστροφής και πληρώνει επίσης τα έξοδα αποστολής επιστροφής. Εάν ζείτε στις ΗΠΑ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πετάξετε τα αγαθά σας πίσω στο κουτί, να χτυπήσετε μια ετικέτα και να τα παραδώσετε στον ταχυδρομικό σας μεταφορέα. Δεν χρειάζεται να κάνετε ταλαιπωρία στο ταχυδρομείο ή στην UPS για να υπολογίσετε το πακέτο σας και να υπολογίσετε τα ταχυδρομικά τέλη.

Μερικές φορές είναι τα μικρά πράγματα. Το Trunk Club περιλαμβάνει ακόμη και ταινία για τον πελάτη να κλείσει το αντίγραφο ασφαλείας του κουτιού. Διότι σοβαρά, ποιος έχει χρόνο να κυνηγήσει μια ταινία. Άλλοι λιανοπωλητές όπως το Stitch Fix περιλαμβάνουν μια σακούλα επιστροφής, η οποία είναι φθηνότερη και ευκολότερη στην αλληλογραφία μετά από ένα κουτί.

trunk_club

Μειώστε το κόστος σας

Η δημιουργικότητα είναι υπέροχη, αλλά δεν θέλετε να τρελαίνετε. Πρέπει ακόμη να λάβετε υπόψη τα έξοδα αποστολής.

Σήμερα, πολλοί από τους σημαντικότερους αερομεταφορείς, συμπεριλαμβανομένων των FedEx, UPS και DHL, χρησιμοποιούν διαστατικό βάρος για να υπολογίσουν τα έξοδα αποστολής σε πακέτα εδάφους μικρότερα από τρία κυβικά πόδια. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνουν υπόψη το μέγεθος του κουτιού σας, καθώς και το βάρος. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι το κουτί που επιλέγετε ταιριάζει στα προϊόντα σας. Τα mailers μπορούν επίσης να είναι μια επιλογή εάν το προϊόν σας είναι μικρό.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος του κουτιού σας, φροντίστε να το ρίξετε σε κάποια επένδυση, ακόμα κι αν δεν είναι σπάσιμο. Δεν θέλετε τα προϊόντα σας να πέφτουν μέσα στο κουτί. Προσέξτε να μην προσθέσετε πάρα πολύ βάρος με την επένδυση. Μπορείτε να δοκιμάσετε μία από τις φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές που αναφέρονται παραπάνω, ή ένα ελαφρύ περιτύλιγμα φυσαλίδων, το οποίο μπορείτε να πάρετε σε φύλλα, ρολά ή τσάντες.

Χρησιμοποιήστε τη συσκευασία σας για να αφήσετε μια διαρκή, θετική εντύπωση

Ως διαδικτυακός έμπορος λιανικής, μπορεί να μην έχετε μια φυσική βιτρίνα, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να προσφέρετε στους πελάτες σας μια εξατομικευμένη και πλούσια εμπειρία, σαν να ψωνίζουν σε μια μικρή μπουτίκ. Με άλλα λόγια, θέλετε να αισθάνονται ξεχωριστοί. Πιθανότατα το έχετε ήδη κάνει με τον ιστότοπό σας και άλλες αλληλεπιδράσεις, αλλά μην ξεχνάτε μια περιοχή που συχνά παραβλέπεται – συσκευασία.

Ο τρόπος συσκευασίας και παρουσίασης των προϊόντων σας για αποστολή θα αφήσει μια διαρκή εντύπωση – όχι μόνο με τους πελάτες σας, αλλά ενδεχομένως με τους φίλους τους, ακόμη και με φίλους φίλων, μέσω των κοινωνικών μέσων.

Μπορεί να αισθάνεστε ικανοποιημένοι που κάνατε την πώληση, αλλά μην σπαταλάτε μια χρυσή ευκαιρία. Με όμορφη, αλλά πρακτική συσκευασία, μπορείτε να προσελκύσετε νέους πελάτες, και εξίσου σημαντικό, να διατηρήσετε αυτούς που έχετε ήδη. Οι πελάτες που επιστρέφουν ξοδεύουν κατά μέσο όρο 67% περισσότερα από τους πελάτες για πρώτη φορά, επομένως θέλετε να εντυπωσιάσετε ακόμη και αυτούς που έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια αγορά από εσάς.

Θέλετε να λάβετε υπόψη ολόκληρη τη διαδικασία συναλλαγής των πελατών σας. Η συναλλαγή τους δεν ολοκληρώνεται όταν κάνουν κλικ στο κουμπί αγοράς. Πρέπει να τους εκπλαγείτε όταν φτάσει το πακέτο τους. Αυτή μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ενός πελάτη και ενός ατόμου που είναι πιστός στην επωνυμία σας και πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενες αγορές.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me