Δημιουργήστε μια διαδικτυακή παρουσία από το μηδέν: Ο απλός, χωρίς νόημα οδηγός

Μέχρι τώρα, πιθανότατα γνωρίζετε ότι χρειάζεστε μια διαδικτυακή παρουσία.


Χρειάζεστε έναν διαδικτυακό χώρο για να βοηθήσετε στη δημιουργία της επιχείρησής σας, να πουλήσετε προϊόντα ή να αποκτήσετε το όνομά σας εκεί έξω.

Το δύσκολο μέρος είναι να καταλάβεις πώς να το κάνεις και να υπολογίσεις πόσο θα κοστίσει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εδώ ξεκινάει με λάθος κατεύθυνση. Η επιλογή λανθασμένης πλατφόρμας στην αρχή μπορεί να σας κοστίσει μήνες στην υποτροπή (για να μην αναφέρουμε το χρηματικό κόστος της ρύθμισής της).

Σημείωση

Σε αυτόν τον οδηγό δέκα λεπτών, θα εξετάσω τέσσερις διαφορετικές μεθόδους δημιουργίας διαδικτυακής παρουσίας. Για καθένα, θα αναλύσω το κόστος της επένδυσης, θα εξηγήσω ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Έκανα αυτό το λάθος μόνος μου. Έχω δημιουργήσει ιστότοπους σε δύο, τρεις διαφορετικές πλατφόρμες προτού συνειδητοποιήσω ότι θα μπορούσα να είχα ξοδέψει λιγότερα χρήματα και να μειώσω την ταλαιπωρία, αν είχα κάνει ακριβώς την έρευνα και επέλεξα τη σωστή διαδρομή στην πρώτη θέση.

Δεν είμαι ο μόνος. Όταν ρώτησα 27 ειδικούς τα μεγαλύτερα λάθη τους στο blogging, μια μεγάλη χούφτα είπε ότι μετανιώνει που επέλεξε τη λάθος πλατφόρμα και απέτυχε να χαρτογραφήσει το σωστό σχέδιο από την πρώτη μέρα.

Αυτός είναι ο οδηγός που εύχομαι να είχα όταν ξεκίνησα. Ένα μάθημα χωρίς ανοησίες που σας βοηθά να καταλάβετε ποια είναι η καλύτερη πλατφόρμα για εσάς.

Αυτό είναι το κλειδί εδώ. Δεν υπάρχει τέλειος τρόπος για να δημιουργήσετε μια διαδικτυακή παρουσία, μόνο ο σωστός για τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας.

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο

Με μια γρήγορη ματιά, εδώ είναι οι τέσσερις που εξετάζουμε:

 1. Μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Επειδή δεν χρειάζονται όλοι ιστότοπος.
 2. WordPress.org Μια ενδιάμεση-προηγμένη πλατφόρμα δημιουργίας ιστότοπων με πλήρη έλεγχο.
 3. WixA απλός, αρχάριος δημιουργός ιστότοπων για χαρτοφυλάκια και ιστολόγια.
 4. Κατασκευή ιστότοπων ShopifySimple ειδικά για ηλεκτρονικά καταστήματα.

Δεύτερον, θα μάθουμε πώς να αυξήσουμε την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Δυστυχώς, ένας ιστότοπος ή μια σελίδα κοινωνικών μέσων δεν θα προσελκύσει μαγικά επισκέπτες. Θα σας παρουσιάσουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προσελκύσετε ενεργά άτομα σε αυτό και να αυξήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο.

Ποια πλατφόρμα είναι κατάλληλη για την παρουσία σας στο διαδίκτυο?

1. Μια σελίδα κοινωνικών μέσων

Πλεονεκτήματα – Είναι δωρεάν, απλή και χαμηλή συντήρηση.
Μειονεκτήματα – Λιγότερος έλεγχος στο σχεδιασμό και στις αλλαγές αλγορίθμων.
Κόστος εγκατάστασης – Εντελώς δωρεάν.
Μάθε περισσότερα – Facebook / Instagram

Ίνσταγκραμ

Ορισμένες επιχειρήσεις και άτομα δεν χρειάζονται ιστότοπο. Είναι μια ταλαιπωρία και κόστος που μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό.

Μερικές φορές, μια σελίδα στο Facebook ή ένας λογαριασμός Instagram είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα κοινό, να συνδεθείτε με άτομα και να τα ενημερώσετε. Αυτές είναι πλατφόρμες με τις οποίες είναι ήδη εξοικειωμένοι οι πελάτες σας και σας περιμένουν 1,6 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες!

Ένα καφέ ή εστιατόριο, για παράδειγμα, θα μπορούσε να λειτουργεί με τίποτα περισσότερο από ένα προφίλ Facebook ή Instagram. Θα μπορούσαν να ανεβάσουν νέες φωτογραφίες, να ενημερώσουν το μενού, να επικοινωνήσουν με τους πελάτες, να προωθήσουν εκδηλώσεις και να επισημάνουν ειδικές προσφορές από ένα μέρος.

Σελίδα Facebook Sola Cafe

Σελίδα FB εστιατορίων: Sola Cafe

Θα μπορούσαν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν ένα πρόσθετο Facebook για να κάνουν κρατήσεις. Ένας ιστότοπος σε αυτήν την περίπτωση μπορεί απλώς να περιπλέξει τα πράγματα και να χωρίσει το κοινό. Αντ ‘αυτού, εστιάστε στη δημιουργία ενός ισχυρού καναλιού.

Όσον αφορά το περιεχόμενο βίντεο και το blogging, το Facebook φροντίζει επίσης. Τα εγγενή βίντεο στο Facebook φτάνουν πλέον 8 δισεκατομμύρια προβολές καθημερινά και τα Άμεσα άρθρα τους σας επιτρέπουν να δημοσιεύετε ιστολόγια χωρίς ιστότοπο.

Επιπλέον, το Facebook διαθέτει μια εξαιρετική πλατφόρμα διαφημίσεων, ώστε να μπορείτε να στοχεύσετε ένα κοινό και να το οδηγήσετε κατευθείαν στη σελίδα σας (περισσότερα για διαφημίσεις στο Facebook αργότερα).

Το μειονέκτημα του να έχετε μόνο μια σελίδα κοινωνικών μέσων είναι ότι είστε στο έλεος των αποφάσεών τους. Εάν το Facebook αλλάξει τον αλγόριθμό του για να περιορίσει την προσέγγισή σας (κάτι που κάνουν τακτικά), ίσως χρειαστεί να πληρώσετε για να συνδεθείτε με τους οπαδούς σας.

Είστε επίσης περιορισμένοι όσον αφορά το σχεδιασμό. Μπορείτε να ανεβάσετε εικόνες και κεφαλίδες, αλλά τα όρια της διάταξης του Facebook ή του Instagram μπορεί να είναι απογοητευτικά για ορισμένους.

Το πιο σημαντικό, αν θέλετε να πουλήσετε κάτι, το Facebook δεν είναι ιδανικό. Παρόλο που είναι διαθέσιμες προσθήκες, το Facebook αλλάζει τακτικά ποιες προσθήκες επιτρέπει. Το κατάστημά σας θα μπορούσε να αφαιρεθεί χωρίς προειδοποίηση.

2. Ιστότοπος WordPress

Πλεονεκτήματα – Πλήρης έλεγχος και απεριόριστες δυνατότητες.
Μειονεκτήματα – Κόστος συντήρησης, απαιτείται τεχνική ικανότητα.
Κόστος εγκατάστασης – Ξεκινά από $ 5- $ 20 ανά μήνα για φιλοξενία και τομέα.
Μάθε περισσότερα – Φιλοξενία WordPress

Κομψά θέματα - Θέματα Premium WP

Θέμα Premium WordPress: Κομψά θέματα

Το WordPress είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε τον δικό σας ιστότοπο με πλήρη έλεγχο και ευελιξία. Το WordPress διαθέτει το 25% όλων των ιστότοπων εκεί έξω, επομένως είναι μια αξιόπιστη, σεβαστή πλατφόρμα.

Μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε με το WordPress. Δημιουργήστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, δημιουργήστε έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου, δημοσιεύστε ιστολόγια και περιεχόμενο, δημιουργήστε έναν ιστότοπο συνεργατών. Μπορείτε να φιλοξενήσετε διαφημίσεις, να συλλέξετε διευθύνσεις email, να κερδίσετε χρήματα και να διευθύνετε μια διαδικτυακή επιχείρηση όλα από ένα μέρος.

Είναι επίσης επεκτάσιμο. Ενισχύει μερικούς από τους μεγαλύτερους ιστότοπους στον Ιστό, συμπεριλαμβανομένων των The New Yorker, Techcrunch, Variety, Mashable και Time Inc, αλλά λειτουργεί εξίσου καλά για ένα προσωπικό blog.

Πίνακας ελέγχου WordPress

Οι ιστότοποι WordPress είναι προσαρμόσιμοι, έτσι μπορείτε να εξατομικεύσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο με οποιοδήποτε σχέδιο ή στυλ που σας αρέσει. Το WordPress διαθέτει πλήθος δωρεάν προτύπων (ή «θέματα»). Κάθε μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας ή ένας επαγγελματίας σχεδιαστής ιστοσελίδων μπορεί να δημιουργήσει κάτι εντελώς μοναδικό από το μηδέν για εσάς. (Ή αν σας αρέσει μια συνδρομητική συνδρομή, θα έχετε πρόσβαση σε όμορφα θέματα premium.)

Όλος αυτός ο έλεγχος και η ευελιξία, ωστόσο, κοστίζει. Αν και το ίδιο το WordPress είναι δωρεάν, η αρχιτεκτονική που συνοδεύει δεν είναι. Θα χρειαστείτε έναν οικοδεσπότη Ιστού (αυτό είναι ουσιαστικά ένα κομμάτι διαδικτυακής ακίνητης περιουσίας στον οποίο βρίσκεται ο ιστότοπός σας) και ένα όνομα τομέα, www.my-website.com.

Η επιλογή ενός καλού οικοδεσπότη Ιστού είναι εξίσου σημαντική με τον ίδιο τον ιστότοπο. Συμβάλλει στην ταχύτητα φόρτωσης, την ασφάλεια και την απόδοση. Ο πίνακας σύγκρισης φιλοξενίας μας εδώ είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε – Το καλό (& φιλοξενία ιστοσελίδων σε λογικές τιμές.

Η δημιουργία και η συντήρηση ενός ιστότοπου WordPress απαιτεί επίσης ένα στοιχείο τεχνικής ικανότητας. Το WordPress ισχυρίζεται ότι μπορείτε να ρυθμίσετε και να εγκαταστήσετε μέσα σε 5 λεπτά, αλλά η εκκίνηση και η λειτουργία του ιστότοπού σας διαρκεί λίγο περισσότερο από αυτό.

Υπάρχει μια καμπύλη εκμάθησης και θα καταναλώσει πολύ τον χρόνο σας, ειδικά αν θέλετε να τροποποιήσετε το σχεδιασμό, να το ενημερώσετε τακτικά και να βελτιώσετε την απόδοση.

Αν σας αρέσει ο ήχος να έχετε τον δικό σας ιστότοπο, αλλά δεν θέλετε τόσο μεγάλη ταλαιπωρία, υπάρχει μια άλλη επιλογή, το Wix.

3. Wix

Πλεονεκτήματα – Απλή σχεδίαση μεταφοράς και απόθεσης, εύκολη ρύθμιση.
Μειονεκτήματα – Περιορισμένη σε σύγκριση με το WordPress.
Κόστος εγκατάστασης – Δωρεάν, αλλά αξίζει να αναβαθμίσετε τα premium σχέδια για έναν προσωπικό τομέα (ξεκινώντας από 4,50 $).
Μάθε περισσότερα – Διαβάστε την κριτική Wix

Δημιουργήστε έναν όμορφο ιστότοπο με το Wix

Το Wix είναι παρόμοιο με το WordPress, αλλά χωρίς καμία φασαρία. Βεβαίως, είναι πιο περιορισμένο, αλλά δεν χρειάζονται όλοι μια περίπλοκη λίστα λειτουργιών.

Η ομορφιά του Wix είναι η απλότητά του. Φροντίζουν για τη φιλοξενία, την αποθήκευση, την απόδοση και όλα τα τεχνικά πράγματα πίσω από τα παρασκήνια. Μπορείτε απλώς να συνδεθείτε και να προσθέσετε περιεχόμενο.

Όλα τα πρότυπα είναι drag-and-drop, ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας χωρίς καμία κωδικοποίηση. Τα δωρεάν πρότυπα είναι γενικά πιο κομψά από το WordPress, το οποίο θα προσελκύσει ελεύθερους επαγγελματίες και δημιουργικούς επαγγελματίες.

Soup-studios.com

Ένας ιστότοπος Wix: Soup-studios.com

Τα πρότυπα Wix προσφέρονται για απλούς ιστότοπους και ιστολόγια χαρτοφυλακίου και εκεί είναι που ευδοκιμεί. Το Wix προσφέρει τους μηχανικούς για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος, αλλά το WordPress ή το Shopify (έρχεται στη συνέχεια) προσφέρουν μια καλύτερη πλατφόρμα για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Συνολικά, το Wix είναι μια εξαιρετική επιλογή για απλά χαρτοφυλάκια και ιστότοπους που διευθύνονται από εκείνους που δεν θέλουν υπερβολική ταλαιπωρία.

Το μειονέκτημα είναι ότι θα έχετε λιγότερο έλεγχο στο πίσω μέρος του ιστότοπού σας και στη συνολική απόδοση. Μπορεί επίσης να σας φανεί πιο δύσκολο να ενσωματώσετε προηγμένες λειτουργίες όπως καρότσια αγορών και φόρμες εγγραφής μέσω email.

4. Shopify

Πλεονεκτήματα – Απλή, γρήγορη εγκατάσταση διαδικτυακού καταστήματος.
Μειονεκτήματα – Οι λειτουργίες Pro είναι ακριβές.
Κόστος εγκατάστασης – Το πακέτο «Basic» ξεκινά από 29 $ ανά μήνα.
Μάθε περισσότερα – Διαβάστε την κριτική Shopify

Δημιουργήστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με το Shopify

Το Shopify, όπως υποδηλώνει το όνομα, κατασκευάζεται ειδικά για ηλεκτρονικά καταστήματα.

Ο σχεδιασμός και η διάταξη είναι απλή και απλή. Και πάλι, δεν απαιτείται κωδικοποίηση, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε και να λειτουργήσετε σε χρόνο μηδέν. Στην πραγματικότητα, ο Μπεν χρονολόγησε από την αρχή έως το τέλος και χρειάστηκαν μόλις 19 λεπτά για να δημιουργήσει ένα κατάστημα Shopify.

Η πραγματική ομορφιά του Shopify είναι τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ηλεκτρονικού εμπορίου. Διαχειρίζεται αυτόματα πληρωμές, τιμές αποστολής, φόρους και παρακολούθηση παραγγελιών. Με επιπλέον χρέωση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη υπηρεσία μάρκετινγκ και να ενσωματώσετε το λογισμικό με ένα πραγματικό κατάστημα για να απλοποιήσετε τους λογαριασμούς σας.

Κατάστημα Shopify - Sarah Abraham

Ένα κατάστημα Shopify: Sarahandabraham.com

Η εναλλακτική λύση για το Shopify είναι η χρήση του WordPress με ένα πρόσθετο που ονομάζεται WooCommerce. Σε γενικές γραμμές, το WordPress & Το WooCommerce λειτουργεί φθηνότερα όσον αφορά τις συναλλαγές και το σταθερό κόστος. Ωστόσο, πληρώνετε για απλότητα και ευκολία στη χρήση.

Το μειονέκτημα είναι ότι έχετε λιγότερο έλεγχο στην υποκείμενη αρχιτεκτονική του ιστότοπού σας. Αυτό είναι όπου το WordPress και το Woocommerce είναι πιο ευέλικτα, αλλά με αυτό έρχεται επιπλέον εργασία και συντήρηση.

Μπόνους: 7 τρόποι για να δείτε

Η επιλογή της σωστής πλατφόρμας και η ρύθμισή της είναι απλώς ένα βήμα. Το επόμενο στάδιο φαίνεται. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν συντομεύσεις εδώ και η επισκεψιμότητα δεν θα φτάσει αυτόματα. Εδώ με επτά κόλπα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε να οδηγείτε άτομα στον ιστότοπό σας ή στους κοινωνικούς λογαριασμούς σας:

1. Διαφημίσεις στο Facebook

Κόστος – Ξοδεύω περίπου 100 $ την εβδομάδα για διαφημίσεις στο Facebook, αλλά σίγουρα μπορείτε να ξεκινήσετε με λιγότερα. Άλλοι θα ξοδέψουν χιλιάδες όταν μπορούν να εγγυηθούν την απόδοση της επένδυσης.

Οι διαφημίσεις στο Facebook είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αξιοποιήσετε ένα εξαιρετικά στοχευμένο κοινό. Έχετε τον πλήρη έλεγχο των δημογραφικών στοιχείων, της τοποθεσίας και των ενδιαφερόντων του κοινού σας, ώστε να προωθείτε μόνο σε άτομα που ενδιαφέρονται.

Χρησιμοποιήστε διαφημίσεις για να πείτε στους χρήστες σχετικά με τον ιστότοπό σας και πώς θα λύσετε τα προβλήματά τους. Οι διαφημίσεις στο Facebook είναι επίσης προσιτές. Σας συμβουλεύω να τα δοκιμάσετε πρώτα σε μικρή κλίμακα και μετά να αυξήσετε σταδιακά τις δαπάνες.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον οδηγό μου για την αύξηση της αναλογίας κλικ προς αριθμό εμφανίσεων στις διαφημίσεις του Facebook.

2. Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)

Κόστος – Δεν υπάρχει οικονομικό κόστος εδώ (εκτός αν προσλάβετε έναν ειδικό), μόνο τον χρόνο που απαιτείται για την έρευνα και την εφαρμογή των τεχνικών.

Το SEO έχει να κάνει με την κατάταξη του ιστότοπού σας στις αναζητήσεις Google. Είναι ένα τεράστιο θέμα που αξίζει να αποκτήσει ένα ολόκληρο βιβλίο γνώσεων (αν και, αυτός ο πόρος από τους λαούς στο Moz είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε).

Το πρώτο σας βήμα εδώ είναι να αποφασίσετε ποιες «λέξεις-κλειδιά» θέλετε να κατατάξετε. Με άλλα λόγια, τι πρέπει να πληκτρολογούν οι χρήστες στο Google για να σας βρουν; (Έχουμε ένα εύχρηστο ιστολόγιο για να σας βοηθήσουμε να βρείτε τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά για την επιχείρησή σας).

Στη συνέχεια, κάντε μια απλή βελτιστοποίηση «στη σελίδα». Τοποθετήστε αυτές τις λέξεις-κλειδιά «στη σελίδα» στις ετικέτες τίτλου, τις επικεφαλίδες, τις περιγραφές εικόνων και τις ετικέτες κ.λπ. Αυτό είναι απλό βασικό και θεμελιώδες θεμέλιο για το μέλλον.

Επιχειρήσεις «πραγματικού κόσμου» όπως καφετέριες ή εστιατόρια θα θέλουν επίσης να διεκδικήσουν την τοποθεσία του χάρτη τους στο Google και να εισαχθούν σε καταλόγους στο διαδίκτυο. Μάθετε περισσότερα για το «τοπικό SEO» εδώ.

3. Ξεκινήστε να παράγετε περιεχόμενο

Κόστος – Η σύνταξη ιστολογίων είναι απολύτως δωρεάν. Ωστόσο, εάν προτιμάτε να προσλάβετε έναν ελεύθερο επαγγελματία, θα κοστίσει μεταξύ 0,10 $ και 0,20 $ ανά λέξη σε ιστότοπους όπως το Problogger και το UpWork.

Τα ιστολόγια, τα βίντεο και οι εικόνες είναι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσετε να επικοινωνείτε με το κοινό σας και να δημιουργείτε θόρυβο. Το περιεχόμενο σας βοηθά να προσεγγίσετε δυνητικούς πελάτες και να δημιουργήσετε την επωνυμία σας.

Ξεκινήστε το Blogging

Σκεφτείτε τις τρέχουσες ροές ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι γεμάτο περιεχόμενο που προορίζεται να συνδεθεί μαζί σας και να δημιουργήσει κοινό. Χρειάζεται χρόνος για να γράψετε ένα blog ή να δημιουργήσετε ένα βίντεο, αλλά αξίζει την προσπάθεια που απαιτείται.

Ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο βρίσκεστε, το περιεχόμενο σας βοηθά να προσθέσετε αξία στους επισκέπτες σας. Δείχνει την τεχνογνωσία σας, βοηθά στη δημιουργία ταυτότητας και προσελκύει περισσότερη επισκεψιμότητα. Δοκιμάστε να διαβάσετε τον οδηγό μας για τη δημιουργία μιας στρατηγικής περιεχομένου που οδηγεί σε σκληρή κίνηση.

4. Ξεκινήστε τη δημοσίευση επισκεπτών

Κόστος – Και πάλι, αυτό είναι δωρεάν, εκτός εάν θέλετε να προσλάβετε έναν επαγγελματία συγγραφέα.

Η παραγωγή περιεχομένου είναι μια καλή αρχή, αλλά πώς μπορείτε να το δείτε ο κόσμος; Ένας τρόπος είναι να δημιουργήσετε περιεχόμενο για υπάρχοντα ιστολόγια και ιστότοπους. Είναι μια ευκαιρία να αναδείξετε το όνομά σας σε ένα νέο κοινό και να συνδεθείτε με αυτούς του κλάδου.

Δοκιμάστε να γράψετε ένα blog επισκεπτών και να το στείλετε σε άλλο blog στη θέση σας. Εάν το αποδεχτούν, θα λάβετε έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό σας και το περιεχόμενό σας θα εμπνεύσει ελπίζουμε ότι ένα νέο κοινό θα σας ακολουθήσει. (Οι σύνδεσμοι πίσω στον ιστότοπό σας είναι επίσης απαραίτητοι για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης).

5. Μάρκετινγκ επιρροών

Κόστος – Μπορεί να είναι δωρεάν αν προσεγγίσετε τα σωστά άτομα και προσφέρετε αμοιβαία προώθηση. Η προσέγγιση των πιο δημοφιλών επιρροών, ωστόσο, μπορεί να κοστίσει από 50 έως 15.000 $ + για την προώθηση του προϊόντος σας.

Οι επιρροές είναι αυτοί με τεράστια παρακολούθηση και αξιοπιστία στον κλάδο σας. Το μάρκετινγκ Influencer γίνεται όλο και πιο ισχυρό στο διαδίκτυο, με ορισμένους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης εκατομμύρια οπαδούς. Πατώντας στο υπάρχον κοινό τους, μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή σε εσάς και την επιχείρησή σας.

asfasf

Φυσικά, δεν είναι εύκολο, και σε ορισμένες περιπτώσεις κοστίζει αμοιβή εάν θέλετε να επηρεάσει το προϊόν σας την επιρροή. Ωστόσο, εάν επιλέξετε το σωστό ιστολόγιο ή άτομο, μπορεί να σας οδηγήσει σε πολλή στοχευμένη επισκεψιμότητα.

Ξεκινήστε εντοπίζοντας βασικούς παράγοντες επιρροής στον κλάδο σας. Ξεκινήστε μια συνομιλία μαζί τους μέσω Twitter ή στείλτε τους ένα ευγενικό email. Προσπαθήστε να χτίσετε μια αμοιβαία σχέση προτού ζητήσετε κάτι.

6. Στείλτε ένα δελτίο τύπου

Κόστος – Η διανομή PR ξεκινά από περίπου $ 100.

Ένα δελτίο τύπου είναι ένα έγγραφο που λέει στον κόσμο για εσάς. Μπορείτε να δεσμεύσετε μια εταιρεία για να συντάξετε και να διανείμετε ένα ωραίο δελτίο τύπου για την εταιρεία σας και δεν θα κοστίσει πολύ. Εδώ είναι ένα δελτίο τύπου που κάναμε όταν αναβαθμίσαμε τον ελεγκτή ταχύτητας διακομιστή και ήμασταν τυχεροί που πήραμε τα νέα από το Yahoo.

Δελτίο Τύπου Bitcatcha

Επαγγελματική συμβουλή: ξεκινήστε επισημαίνοντας κάτι αξιοσημείωτο για την επιχείρησή σας. Προσπαθήστε να σκεφτείτε σαν δημοσιογράφος ή blogger και να καταλάβετε τι θα τους έκανε να θέλουν να γράψουν για εσάς. Υπάρχει κάτι μοναδικό για το προϊόν ή το επιχειρηματικό σας μοντέλο; Ξεκινάτε κάτι καινοτόμο ή πρωτοποριακό; Συμπεριλάβετε κάποια ιστορία για τον εαυτό σας και δώστε στον blogger μια «ιστορία» για ανάπτυξη. Στη συνέχεια, βρείτε ένα πρακτορείο για να το διανείμετε.

7. Μην ξεχνάτε το πραγματικό μάρκετινγκ!

Κόστος – Από στόμα σε στόμα δεν κοστίζει τίποτα, αλλά αν παράγετε διαφημιστικό υλικό, το κόστος θα ποικίλλει ανάλογα με το ποσό που κάνετε.

Στον διαδικτυακό κόσμο, είναι εύκολο να ξεχνάμε πόσο ισχυρό μπορεί να είναι το παραδοσιακό μάρκετινγκ. Φροντίστε να συμπεριλάβετε συνδέσμους για την παρουσία σας στο διαδίκτυο στην επαγγελματική σας κάρτα και διαφημιστικό υλικό. Αξίζει ακόμη και να παρακολουθήσετε διαφημίσεις σε εμπορικά περιοδικά και εξειδικευμένες εκδόσεις για να διαδώσετε τη λέξη.

Συμπεράσματα

Δεν υπάρχει λύση για όλες τις περιπτώσεις όταν πρόκειται για διαδικτυακή παρουσία.

Ένας σύνθετος ιστότοπος δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη απάντηση για εσάς, ειδικά αν μόλις ξεκινήσετε. Υπάρχουν συντομεύσεις και ευκολότερες επιλογές, όπως ένας απλός λογαριασμός κοινωνικών μέσων ή μια απλή σελίδα χαρτοφυλακίου.

Μην επενδύετε σε έναν δύσκολο ιστότοπο εάν εκτιμάτε την απλότητα. Αλλά εξίσου, μην περιορίσετε τον εαυτό σας εάν δημιουργείτε μια γνήσια ψηφιακή επιχείρηση.

Αρχικά, αποφασίστε τι θέλετε από την ηλεκτρονική σας παρουσία. Δεύτερον, ταιριάξτε την πλατφόρμα με τις ανάγκες σας. Τρίτον, χρησιμοποιήστε ενεργή προώθηση για να αξιοποιήσετε αυτήν την διαδικτυακή παρουσία. Για να ανακεφαλαιώσουμε, ακολουθεί η σειρά και για τις τέσσερις πλατφόρμες.

Πλατφόρμα Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα Περισσότερο
Σελίδα κοινωνικών μέσων

Δωρεάν, απλό & χαμηλή συντήρηση

Λιγότερος έλεγχος στο σχεδιασμό & αλγο αλλαζει

0 $

Μηνιαίο

WordPress.org

Πλήρης έλεγχος & απεριόριστο δυναμικό

Κόστος συντήρησης, απαιτείται τεχνική ικανότητα

3,95 $ *

Μηνιαίο

Wix

Απλό, σύρετε & drop design, εύκολη εγκατάσταση

Περιορισμένη σε σύγκριση με το WordPress

3,00 $ *

Μηνιαίο

Αγοράστε

Απλή, γρήγορη εγκατάσταση διαδικτυακού καταστήματος

Οι λειτουργίες Pro είναι ακριβές

29 $ *

Μηνιαίο

Έχετε γυρίσει σε κύκλους προσπαθώντας να αποκτήσετε σωστή παρουσία στο διαδίκτυο; Δημιουργήσατε έναν ιστότοπο πριν κατανοήσετε πλήρως τι χρειάζεστε; Επιτρέψτε μου να μάθω τις σκέψεις, τα σχόλια και τις απόψεις σας!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map