Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν είναι εύκολο να κερδίζετε πολλά χρήματα από ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ίσως καταβάλλετε πολλές προσπάθειες στο κατάστημά σας, αλλά εξακολουθείτε να μην φαίνεται να κάνετε πώληση.

Είναι απογοητευτικό και η σκληρή αλήθεια είναι αυτή:

Εάν το κατάστημά σας ηλεκτρονικού εμπορίου δεν πουλάει προϊόντα, όχι μόνο χάνετε κέρδη – πιθανότατα χάνετε χρήματα όταν λαμβάνετε υπόψη το κόστος προϊόντος / υλικού, το κόστος εργασίας και άλλα κόστη που σχετίζονται με τη λειτουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

…ΟΧΙ καλα.

Εάν η κατάσταση ακούγεται πολύ οικεία, ίσως είστε έτοιμοι να κλείσετε το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αλλά μην σταματήσετε ακόμα την ελπίδα! Ας μιλήσουμε για μερικά από τα εύκολα διορθώσιμα λάθη που μπορεί να κάνετε που επηρεάζουν τις πωλήσεις σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για να βελτιώσετε τα ποσοστά μετατροπών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Χρησιμοποιείτε εικόνες προϊόντων χαμηλής ποιότητας.

Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που οι δυνητικοί πελάτες θα παρατηρήσουν για τα προϊόντα σας είναι οι εικόνες. Εάν έχετε κακές φωτογραφίες, η επιχείρησή σας δεν θα φαίνεται τόσο αξιόπιστη και οι δυνητικοί πελάτες μπορεί να μην εμπιστεύονται την επιχείρησή σας αρκετά για να αγοράσουν από εσάς.

Ωστόσο, οι καλές φωτογραφίες προϊόντων μπορούν να σας βοηθήσουν να κερδίσετε περισσότερες πωλήσεις ενισχύοντας τη γνώμη των πελατών σας για το κατάστημά σας.

Όχι μόνο αυτό – οι φωτογραφίες υψηλής ποιότητας βοηθούν τους πελάτες να δουν τις λεπτομέρειες των προϊόντων σας, οι οποίες μπορούν επίσης να βελτιώσουν τις πωλήσεις.

Σκεφτείτε το έτσι. Όταν κάποιος αγοράζει στο διαδίκτυο, δεν χρειάζεται να χειριστεί φυσικά το προϊόν για να το εξετάσει λεπτομερέστερα πριν αγοράσει, οπότε η αγορά μπορεί να αισθανθεί σαν ένα τυχερό παιχνίδι. Εάν μπορείτε να το κάνετε να νιώσετε λιγότερο σαν ένα τυχερό παιχνίδι επιδεικνύοντας διαφορετικές λεπτομέρειες και προβολές των προϊόντων σας στις φωτογραφίες σας, ο πελάτης σας θα αποκτήσει την εμπιστοσύνη που χρειάζονται για να πραγματοποιήσει μια αγορά.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα καλών φωτογραφιών προϊόντων (βρίσκονται στο κατάστημα Moonkist Designs Etsy):

Οι όμορφες εικόνες προϊόντων κάνουν τη διαφορά

Δείτε πώς ο πωλητής συμπεριέλαβε μια κοντινή φωτογραφία του δακτυλίου και άλλες φωτογραφίες που δείχνουν το δαχτυλίδι από πολλές γωνίες; Η ποικιλία των εικόνων επιτρέπει στους αγοραστές να βλέπουν κάθε λεπτομέρεια του δακτυλίου.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τραβήξει πολλές φωτογραφίες προϊόντων υψηλής ποιότητας για όλα όσα πουλάτε επίσης. Και, εάν πουλάτε κάτι που φοριέται, συμπεριλάβετε μια φωτογραφία κάποιου που φοράει το προϊόν, ώστε οι δυνητικοί πελάτες να μπορούν να δουν πώς φαίνεται όταν φοριέται.

Υπόδειξη

Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εικόνες συμβάλλουν στην αύξηση των ποσοστών μετατροπής.

Χρεώνετε για αποστολή.

Νομίζετε ότι τα υψηλά έξοδα αποστολής δεν έχουν σημασία; Ξανασκέψου το!

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη copywriter Joanna Wiebe, τα ταμεία υψηλής μετατροπής περιλαμβάνουν δωρεάν αποστολή. Αυτό συμβαίνει επειδή οι υψηλές τιμές αποστολής είναι ο # 1 λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα καλάθια αγορών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Και ελέγξτε το:

Μια εταιρεία με την επωνυμία 2BigFeet αποφάσισε να ξεκινήσει να προσφέρει δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 100 $ και είδαν τις μετατροπές τους να αυξάνονται κατά 50% τη νύχτα.

Λοιπόν, γιατί να μην δοκιμάσετε να προσφέρετε δωρεάν αποστολή για να δείτε ποια επίδραση έχει στα δικά σας ποσοστά μετατροπής; Ποιος ξέρει – θα μπορούσατε να δείτε και μια βελτίωση ποσοστού μετατροπών 50% μέσα σε μια νύχτα!

Ο ιστότοπός σας είναι πολύ αργός.

Σκεφτείτε τον τελευταίο ιστότοπο που επισκεφτήκατε και χρειάστηκε πολύς χρόνος για τη φόρτωση. Παραμείνατε ή αποφασίσατε να εγκαταλείψετε τον ιστότοπο?

Οι πιθανότητες είναι, το εγκαταλείψατε. Ας το παραδεχτούμε – στον σημερινό κόσμο της άμεσης ικανοποίησης μέσω της τεχνολογίας, κανείς δεν θέλει να περιμένει για πολύ.

Ακόμη και ο Damien Farnsworth της Copyblogger μίλησε για τη σημασία της ταχύτητας του ιστότοπου, λέγοντας ότι «η ταχύτητα του ιστότοπού σας επηρεάζει κάθε μέτρηση που σας ενδιαφέρει».

Θέματα ταχύτητας

Επιπλέον, μια μελέτη της Unbounce δείχνει ότι 1 στους 5 πελάτες θα εγκαταλείψει το καλάθι αγορών τους, εάν οι σελίδες σας είναι πολύ αργές για φόρτωση. Επομένως, θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας και να προσπαθήσετε να την διορθώσετε εάν είναι αργή.

Αλλά ίσως δεν είστε σίγουροι για το πόσο γρήγορα φορτώνεται ο ιστότοπός σας. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε το Bitcatcha Server Speed ​​Checker και αναφέρετε αυτήν τη λίστα με άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μετρήσετε την ακριβή ταχύτητα του ιστότοπού σας.

Εάν ανακαλύψετε ότι ο ιστότοπός σας είναι αργός αλλά δεν φαίνεται να καταλαβαίνει γιατί, λάβετε υπόψη ότι ένας από τους παρακάτω λόγους μπορεί να φταίει:

  • Έχετε πάρα πολλά πρόσθετα WordPress.
  • Οι εικόνες σας είναι πολύ μεγάλες.
  • Δεν έχετε ενεργοποιήσει την προσωρινή αποθήκευση.

Εδώ μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα:

  • Απενεργοποιήστε τυχόν προσθήκες WordPress που δεν χρησιμοποιείτε.
  • Χρησιμοποιήστε συμπιεσμένες εικόνες στον ιστότοπό σας
  • Ενεργοποίηση προσωρινής αποθήκευσης. Ο ιστότοπός σας θα φορτωθεί πιο γρήγορα επειδή το πρόγραμμα περιήγησης δεν θα χρειαστεί να ζητήσει το αρχείο από το διακομιστή.

Λάβετε υπόψη ότι τα προβλήματα που ανέφερα εδώ δεν είναι οι μόνες πιθανές αιτίες αργών ταχυτήτων φόρτωσης. Για μια πιο ολοκληρωμένη λίστα για τους λόγους που ο ιστότοπός σας ενδέχεται να μην μπορεί να φορτώσει όσο πιο γρήγορα θέλετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου.

Υπόδειξη

Αυτά είναι τα ακριβή βήματα που κάναμε για να επιταχύνουμε το WordPress. Το χρησιμοποιούμε στο Bitcatcha.com και πετυχαίνουμε με υπερηφάνεια χρόνο φόρτωσης κάτω από 3 δευτερόλεπτα.

Οι αγοραστές δεν εμπιστεύονται την επιχείρησή σας.

Ας υποθέσουμε ότι ψωνίζετε στο διαδίκτυο για ένα τραπέζι και αρχίζετε να κοιτάτε γύρω στο Etsy. Ποιος από τους παρακάτω πωλητές θα εμπιστευόσασταν περισσότερο?

Ποιο εμπιστεύεστε;

Οι πιθανότητες είναι ότι θα επιλέξετε τον πρώτο πωλητή – κερδίζουν την εμπιστοσύνη σας παρουσιάζοντας πάνω από 300 κριτικές πέντε αστέρων από προηγούμενους πελάτες.

Σύμφωνα με τον γνωστό έμπορο και επιχειρηματία Neil Patel, οι πιθανοί αγοραστές εμπιστεύονται τις κριτικές επειδή:

  • Αντιπροσωπεύουν μια πραγματική κατάσταση χρήσης
  • Είναι λιγότερο πιθανό να είναι προκατειλημμένα από μια σελίδα πωλήσεων
  • Δίνουν στους επισκέπτες την εμπιστοσύνη να αγοράσουν, αποδεικνύοντας ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την αγορά

Έτσι, βεβαιωθείτε ότι παρέχετε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών σε όλους όσους αγοράζουν κάτι από εσάς. Το να ξεφεύγεις από κάθε πελάτη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αρχίσεις να λαμβάνεις θετικές κριτικές.

Αλλά τι γίνεται αν κάνετε τα πάντα σωστά και δεν φαίνεται να λαμβάνετε τις κριτικές που θέλετε?

Λοιπόν, ίσως θελήσετε να αρχίσετε να ενθαρρύνετε τους χρήστες να ελέγξουν το κατάστημά σας μετά την αγορά τους. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στέλνοντας μια εξατομικευμένη σημείωση με κάθε πακέτο που ευχαριστεί τον πελάτη για την επιχείρησή του και τους ζητά να ελέγξουν το κατάστημά σας.

Μια προειδοποίηση: αποφύγετε να πιέσετε τους πελάτες να αφήσουν μια ανέντιμη θετική κριτική. Μερικές κακές κριτικές δεν θα σας βλάψουν – στην πραγματικότητα, οι κακές κριτικές θα μπορούσαν ακόμη και να κάνουν τις θετικές σας κριτικές πιο αυθεντικές.

Υπόδειξη

Για να μάθετε περισσότερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να λάβετε υπέροχες κριτικές, δείτε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου.

Το άνοιγμα ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να είναι ικανοποιητικό, αλλά μόνο εάν είστε έξυπνοι για το πώς παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως επιχείρηση.

Ξεκινήστε να ακολουθείτε τις συμβουλές που ανέφερα σε αυτήν την ανάρτηση και θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας να δείτε τις βελτιωμένες πωλήσεις που θέλετε.

Τι αλλαγές θα κάνετε για να βελτιώσετε τα ποσοστά μετατροπής του ηλεκτρονικού εμπορίου; Κοινή χρήση στην ενότητα σχολίων!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me