Αυτή η σειρά αφορούσε το διπλασιασμό των ποσοστών μετατροπής.

Και τώρα, είμαστε στο πιο σημαντικό μέρος. Αφού οδηγήσετε τους πελάτες σας στο τέλειο ταξίδι χρήστη, τους έχετε στην παλάμη του χεριού σας. Απομένει μόνο ένα πράγμα για να κάνουν:

Κάντε κλικ στο κουμπί αγοράς.

Είναι το πιο απλό, αλλά πιο σημαντικό μέρος ολόκληρου του ιστότοπού σας. Για να τους κάνετε κλικ, χρειάζεστε ένα ισχυρό, ακαταμάχητο κουμπί παρότρυνσης για δράση.

Τι είναι μια παρότρυνση για δράση?

Είναι το τέλος της διοχέτευσης πωλήσεων. Είναι ο απώτερος στόχος. Κάνει τους πελάτες σας να αγοράσουν κάτι.

Η παρότρυνση για δράση (CTA) είναι το μικρό κουμπί που ζητά από τους πελάτες σας να κάνουν κάτι. Βλέπετε αυτά τα κουμπιά online συνεχώς.

  • “Κάντε κλικ για εγγραφή”
  • «Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο»
  • ‘Προσθήκη στο καλάθι’
  • «Λήψη του λογισμικού»

Είναι κατευθείαν στο σημείο. Όμως, μερικές φορές είναι λίγο βαρετό, έτσι δεν είναι?

Το CTA σας πρέπει να είναι σύντομο, ευκρινές και δημιουργικό. Πρέπει να είναι μαγνητικό.

Και ναι, πρόκειται να ξοδέψω 1000 λέξεις που σας λένε πώς να γράψετε μόνο τρία ή τέσσερα! Αλλά είναι τρεις ή τέσσερις ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ λέξεις.

Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε κλικ.

1. Πες τους τι να κάνουν

Το μεγαλύτερο λάθος που έγινε στο διαδίκτυο είναι η υπόθεση ότι οι χρήστες σας γνωρίζουν τι να κάνουν. Και το χειρότερο, υποθέτοντας ότι θα αγοράσουν μόνο τα προϊόντα σας ή θα εγγραφούν, χωρίς καμία προτροπή.

Τώρα δεν είναι η ώρα να είμαστε ευγενικοί! Τώρα είναι η ώρα να είμαστε απλοί και να πούμε στους πελάτες τι να κάνουν.

Τα καλύτερα κουμπιά παρότρυνσης για δράση χρησιμοποιούν ισχυρά, ισχυρά ρήματα. Ίσως έχετε παρατηρήσει το κουμπί παρότρυνσης για δράση της Apple στο App Store. Αντί για το προβλέψιμο κουμπί «λήψης», το κουμπί λέει «Λήψη». Είναι σχεδόν αλαζονικό στη γλώσσα του. Αλλά προκαλεί μια απάντηση. Δουλεύει.

2. Πες τους τι ακριβώς παίρνουν

Μια παρότρυνση για δράση δεν πρέπει ποτέ να είναι ασαφής. Στην πραγματικότητα, τίποτα στον ιστότοπό σας δεν πρέπει να είναι ασαφές. Αλλά ειδικά το CTA.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα πραγματικό παράδειγμα. Το Elegant Themes είναι ένας ιστότοπος ανάπτυξης που πωλεί θέματα και πρόσθετα WordPress. Ένας από τους στόχους τους είναι η δημιουργία εγγραφών μέσω email. Τώρα, θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει μια κανονική παρότρυνση για δράση. Κάτι σαν: «Εγγραφείτε στην εβδομαδιαία λίστα αλληλογραφίας μας»

Αλλά αντ ‘αυτού, το έκαναν:

Πες τους τι παίρνουν

Λένε στους χρήστες τους τι ακριβώς λαμβάνουν για τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Χρησιμοποιούν επίσης μια ολόκληρη σειρά από άλλα έξυπνα κόλπα εδώ. Συμπεριλαμβανομένου του επόμενου σημείου μου.

3. Κάντε τα πάντα για αυτά

Ας το παραδεχτούμε. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ιστότοποι θέλουν να εγγραφούμε στις λίστες αλληλογραφίας τους. Ή αγοράστε τα προϊόντα τους. Ή κατεβάστε το λογισμικό τους.

Αλλά οι καλύτεροι ιστότοποι δημιουργούν εσείς θέλω να το κάνω.

Αυτό είναι το μάρκετινγκ 101. Χρησιμοποιήστε την παρότρυνση για δράση για να εξηγήσετε όλα τα οφέλη που θα λάβουν από το κλικ.

Το Starbucks το έχει αυτό ακριβώς. Γιατί να εγγραφείτε; Απλός. Επειδή λαμβάνετε αποκλειστικές προσφορές.

Αποκλειστικές ανταμοιβές

Χρησιμοποιούν επίσης λίγο έξυπνη γλώσσα εδώ. Η φράση “απλά εγγραφή” κάνει τον πελάτη να πιστεύει ότι δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Γιατί δεν θα εγγραφείτε?

4. Χρησιμοποιήστε τη γλώσσα πρώτου προσώπου

Γνωρίζατε ότι η αλλαγή μόνο μιας λέξης θα μπορούσε να αυξήσει τη μετατροπή σας κατά 90%?

Είναι μια εξαιρετικά μαγική, μυστική λέξη?

Όχι.

Απλώς αλλάξτε την αντωνυμία παρότρυνσης για δράση από “σας” σε “μου”.

Αντί: “Ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή σας”

Χρησιμοποιήστε: “Έναρξη μου δωρεάν δοκιμή”

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα πραγματικό παράδειγμα επί τόπου. Δείτε πώς η εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ Crazy Egg σας προσελκύει με αντίγραφο πρώτου προσώπου. Αυτό το CTA είναι τόσο μαγνητικό, ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό.

Γλώσσα πρώτου προσώπου

Είναι βασική ψυχολογία. Πιστεύουμε ότι η προσφορά δίνεται απευθείας σε εμάς. Και εμείς μόνοι.

Επίσης, το κάνει να νιώθεις ότι το να κάνεις κλικ στο κουμπί είναι δική σου ιδέα.

Το αγαπημένο μου παράδειγμα είναι ο ιστότοπος παράδοσης φαγητού, Hungry House.

Τάισε με

Το υπέροχο αντίγραφο τους χρησιμοποίησε τις λέξεις «feed me» ως παρότρυνση για δράση. Αυτό το CTA λειτουργεί για τόσους πολλούς λόγους. Είναι παιχνιδιάρικο και δημιουργικό. Είναι τολμηρό. Και μου μιλάει στο πρώτο πρόσωπο.

5. Κάντε το ευαίσθητο στο χρόνο

Μέχρι στιγμής, σας έχω δείξει πώς να δημιουργήσετε ένα κουμπί παρότρυνσης για δράση που είναι συναρπαστικό και ενδιαφέρον. Όμως, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.

Θα εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είναι αρκετά πεπεισμένοι να κάνουν κλικ. Είναι δική σας δουλειά να τους δώσετε αυτό (όχι τόσο) απαλό ώθηση πάνω από την άκρη.

Αυτό σημαίνει μια επιπλέον γραμμή κειμένου. Μου αρέσει να το ονομάζω καταστροφικό. Είναι το επιπλέον μικρό κίνητρο που χρειάζεστε για να κάνετε τους ανθρώπους να ενεργούν τώρα.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους είναι να κάνετε την προσφορά σας ευαίσθητη στο χρόνο. Ή συμπεριλάβετε κάποια πίεση χρόνου.

Κάτι τόσο απλό όσο: «Κατεβάστε τη δωρεάν δοκιμή σας σήμεραΕίναι αρκετό για να κάνει τους ανθρώπους να ενεργούν.

Για πραγματικά ισχυρά αποτελέσματα, ξεκινήστε μια περιορισμένη προσφορά: «Εγγραφείτε σήμερα και λάβετε έκπτωση 20% σε όλες τις προσφορές. (Λήγει στις 31 Αυγούστου!) “

Αυτό το CTA λειτουργεί πολύ καλά εάν προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια λίστα email γρήγορα πριν από μια μεγάλη καμπάνια. Ή ίσως αν χρειαστεί να αλλάξετε κάποιο απόθεμα γρήγορα.

6. Αφαιρέστε τον κίνδυνο

Όπως είπα προηγουμένως, ορισμένοι θα εξακολουθούν να έχουν επιφυλάξεις σχετικά με την εγγραφή ή την αγορά. Μετά από όλα, εγγραφούμε για τόσες πολλές αυτές τις μέρες. Διστάζουμε να παραδώσουμε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας.

Λοιπόν, αφαιρέστε τον κίνδυνο. Αυτό το τέχνασμα ονομάζεται «καταπιεστικός άγχος». Είναι μια άλλη γραμμή κειμένου που δίνει στους ανθρώπους εμπιστοσύνη.

Το Netflix προσφέρει μια εντελώς δωρεάν δοκιμή για την υπηρεσία τους (η οποία είναι ήδη χωρίς κίνδυνο!) Αλλά εξακολουθούν να περιλαμβάνουν αυτήν την απλή γραμμή που αφαιρεί κάθε τελευταίο κομμάτι άγχους:

“Χωρίς πίεση, ακύρωση ανά πάσα στιγμή”.

Ακολουθούν μερικά καλύτερα παραδείγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  1. Μισούμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα όσο εσείς, δεν κοινοποιούμε ποτέ τη διεύθυνση email σας σε κανέναν.
  2. Δεν απαιτούνται στοιχεία πιστωτικής κάρτας.
  3. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι, σας επιστρέφουμε τα χρήματά σας, δεν τίθενται ερωτήσεις.

Καταργήστε τυχόν εμπόδια για εγγραφή. Δώστε τους ένα κίνητρο και, στη συνέχεια, αφαιρέστε όλες τις ανησυχίες τους.

7. Χρώματα και τοποθέτηση

Έχω μιλήσει σχεδόν αποκλειστικά για κείμενο και αντιγραφή εδώ. Το καλό αντίγραφο βρίσκεται στην καρδιά του CTA σας. Όλα αφορούν την επικοινωνία, την ίντριγκα και τους πειστικούς χρήστες.

Όμως, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κόλπα ψυχολογικού σχεδιασμού για να βοηθήσετε τη διαδικασία. Αυτό σημαίνει να προσέχετε τα χρώματα και την τοποθέτηση της παρότρυνσης για δράση.

Θα παρατηρήσετε ότι όλες οι εικόνες που έχω χρησιμοποιήσει εδώ έχουν κουμπιά CTA με έντονα χρώματα. Είναι ένα απλό τέχνασμα που τραβάει το μάτι αμέσως. Διαχωρίστε το κουμπί παρότρυνσης για δράση από οτιδήποτε άλλο και χρησιμοποιήστε χρώματα για να τραβήξετε το βλέμμα.

Επαγγελματική συμβουλή

Τα πράσινα, τα κίτρινα και τα πορτοκάλια λειτουργούν συνήθως καλύτερα εδώ – δημιουργήστε μια αντίθεση!

Το χρώμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δοθεί προτεραιότητα στα κουμπιά παρότρυνσης για δράση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα έχετε δύο ή τρεις στον ιστότοπό σας, αλλά θέλετε πραγματικά οι χρήστες να κάνουν κλικ σε ένα μόνο.

Για παράδειγμα, το Buffer σας δίνει την επιλογή να συνδεθείτε με διαφορετικούς λογαριασμούς. Αλλά, μαντέψτε με ποιον θέλετε να συνδεθείτε.

Σύμβαση

Το Elegant Themes (ένας προγραμματιστής θέματος WordPress) κάνει παρόμοιο πράγμα για να σας ενθαρρύνει να αγοράσετε το προϊόν μεσαίου επιπέδου. Υπάρχει ένα φθηνότερο πακέτο εισόδου, αλλά (όπως μπορείτε να δείτε), σας οδηγούν στην πιο ακριβή έκδοση.

Κομψή αντίθεση πακέτου θεμάτων

Αποκτήστε το δικαίωμα παρότρυνσης για δράση & Δείτε τις Μετατροπές σας

Η παρότρυνση για δράση είναι το πιο σύντομο, αλλά πιο δύσκολο αντίγραφο που μπορείτε να γράψετε στον ιστότοπό σας.

Όταν το κάνετε σωστά, θα δείτε τις μετατροπές σας να αυξάνονται.

Μοιραστείτε τα αγαπημένα σας κουμπιά παρότρυνσης για δράση στην ενότητα σχολίων. Εναλλακτικά, επιτρέψτε μου να μάθω πώς κάνετε τους χρήστες να κάνουν κλικ στο κουμπί αγοράς στον ιστότοπό σας.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me