Χιλιάδες δυνητικοί πελάτες σας θα μπορούσαν να χαθούν στον ιστότοπό σας. Πηγαίνουν γύρω στους κύκλους αναζητώντας πληροφορίες και απαντήσεις.

Αυτό αναγκάζει τους χρήστες να εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας, γεγονός που επιβραδύνει τα ποσοστά μετατροπής σας. Ποια είναι η απάντηση? Δημιουργήστε έναν απλό χάρτη ταξιδιού χρήστη που τους οδηγεί κατευθείαν στο ιερό σας δισκοπότηρο (χωρίς περισπασμούς).

Τι είναι ένας χάρτης ταξιδιού χρήστη?

Από το δεύτερο κάποιος ανακαλύπτει τον ιστότοπό σας, ξεκινούν το ταξίδι του χρήστη. Αυτό το ταξίδι μπορεί να ακολουθήσει πολλές διαδρομές. Μπορεί να διαβάσουν ένα από τα ιστολόγιά σας, να το μοιραστούν στο Twitter και μετά να εξαφανιστούν.

Αν είστε τυχεροί, θα διαβάσουν ένα ή δύο ιστολόγια, θα εγγραφούν στη λίστα αλληλογραφίας σας και, στη συνέχεια, θα αγοράσουν το προϊόν σας. Αυτό είναι ένα υπέροχο ταξίδι χρηστών!

Αλλά αντί να το αφήσετε στην τύχη, τι γίνεται αν θα μπορούσατε να χαρτογραφήσετε την τέλεια διαδρομή από την ανακάλυψη έως τη μετατροπή; Τι γίνεται αν μπορούσατε να τους οδηγήσετε κατευθείαν στο ιερό δισκοπότηρο?

Γι ‘αυτό χρειάζεστε έναν χάρτη ταξιδιού χρήστη.

Τι πρέπει να μοιάζει ο χάρτης μου?

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι χάρτη ταξιδιού χρήστη. Ένας ευθύγραμμος χάρτης χρόνου που μεταφέρει τον χρήστη από το ένα σημείο στο άλλο. Ας ρίξουμε μια ματιά στον χάρτη ταξιδιού του Starbucks ως παράδειγμα. Ξεκινά με τον πελάτη που μπαίνει στο καφενείο, και τελειώνει με το να φύγουν. Παρατηρήστε ότι λαμβάνουν υπόψη τις πιθανές σκέψεις και συναισθήματα του πελάτη στην πορεία. (Θα το εξηγήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα).

Ευθεία Χρονοδιάγραμμα

Το δεύτερο παράδειγμα είναι ένας κυκλικός χάρτης. Αυτό είναι καλό για διαδικτυακά καταστήματα που θέλουν οι χρήστες να συνεχίζουν να επιστρέφουν ξανά και ξανά, ακόμα και αφού φτάσουν στον προορισμό (αγορά). Θυμηθείτε, δεν είναι γραμμική κάθε εμπειρία πελατών. Το ακόλουθο παράδειγμα ξεκινά με την ανακάλυψη (πάνω αριστερά), αλλά συνεχίζεται μετά τη μετατροπή με μια σειρά ανταμοιβών. Είναι όλα σχεδιασμένα για να τους οδηγήσουν ξανά στην αρχή.

Κυκλικός χάρτης

(Κάντε κλικ για μεγαλύτερη εικόνα)

Εχω πειστεί! Πώς μπορώ να αρχίσω να δημιουργώ το χάρτη ταξιδιού χρήστη?

Θα ξεκινήσουμε με έναν απλό γραμμικό χάρτη χρονοδιαγράμματος. Για να δημιουργήσετε τον πιο ακριβή και αξιόπιστο χάρτη, πρέπει να γνωρίζετε δύο πράγματα:

Αριθμός 1. Σημείο εκκίνησης (Ανακάλυψη)
Πού περιμένετε οι χρήστες να ανακαλύψουν πρώτα την υπηρεσία σας; Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης του χάρτη ταξιδιού χρήστη. Εάν εκτελείτε μια διαφημιστική καμπάνια, αυτό θα συμβαίνει όταν ο χρήστης βλέπει για πρώτη φορά την αγγελία σας. Ίσως όταν βλέπουν έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αριθμός 2. Προορισμός (ο απόλυτος στόχος σας)
Στην προηγούμενη ανάρτησή μου, σας έδειξα πώς να ορίσετε έναν τελικό στόχο μετατροπής για τον ιστότοπό σας. Θα μπορούσε να αγοράσει το προϊόν σας ή να εγγραφείτε στην υπηρεσία σας. Αυτός ο τελικός στόχος θα λειτουργήσει ως «προορισμός» στο οδικό ταξίδι του χάρτη χρήστη σας. Εκεί οδηγείτε τους πελάτες σας.

Τοποθετήστε τα στα αντίθετα άκρα του χάρτη σας. τώρα είστε έτοιμοι να το συμπληρώσετε.

Βήμα 1. Σχεδιάστε μια ευθεία γραμμή μεταξύ της ανακάλυψης και του τελικού σας στόχου.

Φυσικά, θέλετε το ταξίδι των χρηστών σας να είναι όσο το δυνατόν συντομότερο. Όσο πιο γρήγορα πηγαίνουν από την ανακάλυψη στον τελικό στόχο σας, τόσο το καλύτερο.

Ωστόσο, όπως μάθαμε στο μέρος 1 αυτής της σειράς, δεν μπορείτε να ζητήσετε αμέσως από τον επισκέπτη σας την απόλυτη μετατροπή.

Βήμα 2. Προσθέστε μερικά σημεία αφής στην πορεία.

Εάν οδηγούσατε από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες, δεν θα τα κάνατε όλα σε ένα ταξίδι, έτσι; Θα πρέπει να το σπάσετε και να κάνετε κάποιες στάσεις στην πορεία. Βοηθά στη διακοπή του ταξιδιού και στηρίζει την αναμονή για τον προορισμό.

Το ίδιο πρέπει να συμβεί στον ιστότοπό σας. Πρέπει να τους κρατήσετε στο σωστό δρόμο με μια ποικιλία σημείων επαφής στο δρόμο. Αυτά τα σημεία επαφής τους παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και την επωνυμία σας. Δίνουν έμπνευση στους επισκέπτες σας και τους πείθουν να κάνουν αυτήν την τελική μετατροπή.

Αλλά προσέξτε εδώ. Μην προσθέτετε πάρα πολλά σημεία επαφής ή θα απογοητευτείτε, θα αποσπάσετε την προσοχή ή θα βαρεθείτε. Πολύ λίγοι, και θα χαθούν στην πορεία.

Ακολουθούν μερικά απλά σημεία επαφής που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαδικτυακά καταστήματα:

  1. Παρακολούθηση βίντεο εισαγωγής (για την εισαγωγή νέων επισκεπτών στην επωνυμία σας)
  2. Προβολή “τελευταίων τάσεων” ή “best-seller”
  3. Διαβάστε τις κριτικές ή τις βαθμολογίες
  4. Προσθήκη αντικειμένου στο καλάθι
  5. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό και εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
  6. Αγορά και αγορά προϊόντος

Για μη γραμμικά χρονοδιαγράμματα, μπορείτε επίσης να προσθέσετε

  1. Ο πελάτης λαμβάνει 20 πόντους ανταμοιβής
  2. Ο πελάτης λαμβάνει email παρακολούθησης που τους προσκαλούν να δουν το νέο σας εύρος
  3. Ο πελάτης επιστρέφει στον ιστότοπό σας

Βήμα 3. Ορίστε ένα χρονοδιάγραμμα.

Εάν ξεκινήσετε ένα οδικό ταξίδι, θα έχετε ορίσει ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για το ταξίδι. Θα κάνατε εκτιμήσεις για καθένα από τα σημεία επαφής και τον τελικό προορισμό.

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο για τον χάρτη ταξιδιού χρήστη. Στο παραπάνω ηλεκτρονικό μας κατάστημα, ίσως να περιμένετε το χρονοδιάγραμμα να είναι πολύ σύντομο. μέσα σε λίγα λεπτά στην πραγματικότητα.

Εάν, ωστόσο, προσφέρετε μια συμβουλευτική υπηρεσία, θα πρέπει να επεκτείνετε αυτά τα σημεία επαφής πάνω από ένα μήνα περίπου. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάθε σημείο επαφής (ανάγνωση ιστολογίου, λήψη eBook, δωρεάν δοκιμή) για να δημιουργήσετε αυτοπεποίθηση. Μόνο τότε μπορείτε να καθοδηγήσετε τους επισκέπτες στον τελικό προορισμό.

Ορίστε τον εαυτό σας ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για τον χάρτη ταξιδιού των χρηστών σας.

Βήμα 4. Προσθέστε τα συναισθήματα των χρηστών στο δρόμο.

Τέλος, πρέπει να προβλέψετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα του χρήστη σας. Στον παρακάτω χάρτη ταξιδιού χρήστη, παρατηρήστε πώς αλλάζουν τα συναισθήματα και οι σκέψεις του ευρυζωνικού πελάτη σε ολόκληρο τον χάρτη.

Τα συναισθήματα και οι σκέψεις των πελατών αλλάζουν σε ολόκληρο τον χάρτη

Στον ιστότοπό σας, πρέπει να προβλέψετε ότι οι νέοι επισκέπτες ενδιαφέρονται αμέσως, αλλά και συγχέονται. Δεν ήταν ποτέ πριν, θυμηθείτε. Προσθέτοντας αυτό το συναίσθημα στον χάρτη σας, γνωρίζετε ότι πρέπει να τους δώσετε ένα πολύ γρήγορο ενημερωτικό σημείο επαφής. Χρειάζεστε έναν εξηγητή, μια πρόταση αξίας, μια εικόνα ή ένα κείμενο που να τους λέει ακριβώς τι κάνετε.

Στη συνέχεια πρέπει να προσθέσετε ένα σημείο επαφής που τους εμπνέει. Η έμπνευση είναι ένα ισχυρό συναίσθημα για να παρακινήσετε τους χρήστες. Μια εμπνευσμένη ανάρτηση ιστολογίου ή βίντεο σχετικά με το προϊόν σας μπορεί να είναι ακριβώς το σημείο επαφής που πρέπει να συνεχίσετε.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ολοκλήρωσης αγοράς, ο πελάτης σας μπορεί να είναι απογοητευμένος (γιατί είναι τόσο περίπλοκο; γιατί πρέπει να δώσω αυτές τις πολλές πληροφορίες;), ώστε να γνωρίζετε ότι πρέπει να κάνετε τα σημεία επαφής σας απλά και γρήγορα.

Η κατανόηση του τι αισθάνονται οι χρήστες σας σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν καλύτερο χάρτη ταξιδιού.

Με έναν λεπτομερή χάρτη ταξιδιού χρήστη, μπορείτε να κρατήσετε το χέρι των πελατών σας από την πρώτη στιγμή που προσγειώνονται στον ιστότοπό σας.

Λοιπόν, πάρτε τους σε ένα απλό ταξίδι πληροφοριών, έμπνευσης και – τελικά – μεταφέρετέ τους κατευθείαν στη μετατροπή σας.

Πώς θα ήταν ο χάρτης ταξιδιού των χρηστών σας?

Τώρα, συνεχίστε με το Μέρος 3 – Πώς να δημιουργήσετε μια διοχέτευση πωλήσεων που μετατρέπει (& συνδέστε τις διαρροές!)

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me