Φανταστείτε να πάρετε κάθε επισκέπτη στον ιστότοπό σας και να τους ρίξετε σε ένα τεράστιο χωνί.

Χιλιάδες πελάτες ρίχνουν στην κορυφή και τακτοποιούν το κάτω μέρος. Αγορά του προϊόντος σας καθώς πηγαίνουν.

Ακούγεται σαν ένα τέλειο σύστημα, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, αυτό είναι το σχέδιο ούτως ή άλλως! Σε αυτήν τη σειρά αναρτήσεων, εξετάζουμε τον διπλασιασμό των μετατροπών σας. Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να συνδέσετε μια διαρροή διοχέτευσης πωλήσεων.

Τι είναι μια διοχέτευση πωλήσεων?

Η διοχέτευση πωλήσεων είναι ένας εύκολος τρόπος οπτικοποίησης των μετατροπών σας. Η κορυφή είναι τεράστια και φαρδιά, αντιπροσωπεύοντας κάθε άτομο που έρχεται σε επαφή με την επωνυμία ή τον ιστότοπό σας.

Διοχέτευση πωλήσεων
Πιστωτική εικόνα: Sparkitects.com

Χρησιμοποιούμε αυτήν τη μεταφορά επειδή θέλετε μια μεγάλη κορυφή για να πιάσετε άτομα από όλο τον τόπο και να τα διοχετεύσετε σε έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο.

Μόλις βρεθούν στη διοχέτευσή σας (στον ιστότοπό σας), μετακινούνται προς τα κάτω καθώς το κενό στενεύει. Εδώ, μαθαίνουν περισσότερα για την επωνυμία σας και το προϊόν σας. Τους πείστε να αγοράσουν και κατευθύνοντάς τους στον τελικό στόχο.

Το σχήμα αντιπροσωπεύει επίσης τον αριθμό των ανθρώπων στην πορεία. Αναπόφευκτα, θα χάσετε άτομα καθώς κατεβαίνετε. Οι επισκέπτες θα αποφασίσουν ότι δεν ενδιαφέρονται για το προϊόν σας ή θα αποσπούν την προσοχή τους στο ταξίδι. Έτσι σε κάθε στάδιο, η χοάνη στενεύει.

Τέλος, οι πιο κερδοφόροι πελάτες εμφανίζονται στο κάτω μέρος. Συνήθως είναι μόνο ένα μικρό μέρος των τεράστιων αριθμών που μπήκαν στη διοχέτευση. Αλλά αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί πελάτες σας.

Ο πελάτης που φτάνει στο κάτω μέρος είναι οι σούπερ θαυμαστές σας!

Οι διοχετεύσεις πωλήσεων είναι υπέροχες επειδή απομακρύνουν τους απόλυτους καλύτερους πελάτες σας (ίσως θα έπρεπε να το ονομάσουν «κοσκίνισμα πωλήσεων»;)

Οι ιδιοκτήτες Ιστού χρησιμοποιούν τη διοχέτευση πωλήσεων για να απομονώσουν ένα μικρό ποσό υπερ-θαυμαστών. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα αγοράσουν το ακριβότερο προϊόν σας και θα επανέλθουν επανειλημμένα.

Ας δημιουργήσουμε τη διοχέτευση πωλήσεών σας

Η κορυφή

Το πάνω μέρος της διοχέτευσης πωλήσεων είναι το μεγαλύτερο μέρος. Έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει όσο το δυνατόν περισσότερους δυνητικούς πελάτες. Αυτό το κορυφαίο μέρος περιλαμβάνει οποιονδήποτε έρχεται σε επαφή με την επωνυμία σας. Είναι όλα σχετικά με την ευαισθητοποίηση και το μάρκετινγκ.

Ας υποθέσουμε ότι εκτελείτε μια διαφημιστική καμπάνια στο Facebook και προσεγγίζει 100.000 άτομα. Καλούμε αυτά τα άτομα δυνητικά και αντιπροσωπεύουν την κορυφή της διοχέτευσης σας.

Ο στόχος σας είναι να βρείτε όσο το δυνατόν περισσότερους δυνητικούς πελάτες. Ωστόσο, χρειάζεστε επίσης στοχευμένους δυνητικούς πελάτες ή δυνητικούς δυνητικούς πελάτες. Αυτό είναι μάρκετινγκ για άτομα που ενδιαφέρονται ενεργά για αυτό που πουλάτε. Με το κυνήγι «κατάλληλων» δυνητικών πελατών, αυξάνετε σημαντικά την πιθανότητα των ατόμων να φτάσουν στο κάτω μέρος.

Η μέση

Η μεσαία ενότητα είναι όπου μετατρέπετε αυτούς τους αρχικούς δυνητικούς πελάτες σε προοπτικές. Μετατρέπει τους απλούς επισκέπτες σε ενδιαφερόμενους πελάτες. Εδώ, θα βοηθήσετε τους ανθρώπους να καταλάβουν τι κάνετε και να τους προσεγγίσετε πιο κοντά στο τελικό προϊόν σας.

Δυστυχώς, αυτό είναι όπου οι περισσότερες επιχειρήσεις ΧΑΝΟΥΝ τους πελάτες τους, γι ‘αυτό δώστε προσοχή.

Είναι πολύ δύσκολο να πουλήσετε αμέσως το ακριβότερο προϊόν ή την υπηρεσία σας. Έτσι, στη μέση της διοχέτευσης, θέλετε να δώσετε πολλές πληροφορίες και να προωθήσετε μικρότερα προϊόντα υποστήριξης. Χρειάζεστε πράγματα που αρχίζουν να τροφοδοτούν τους πελάτες σας. Πρέπει να χτίσετε εμπιστοσύνη και αξιοπιστία εδώ.

Είναι επίσης το σημείο όπου αρχίζετε να συλλαμβάνετε δεδομένα πελατών και να κάνετε τις πρώτες μικρές μετατροπές. Θα μπορούσατε να προσφέρετε ένα eBook ή μια δωρεάν δοκιμή σε αντάλλαγμα για μια διεύθυνση email, για παράδειγμα.

Η μέση της χοάνης έχει να κάνει με την εκπαίδευση και την έμπνευση των ανθρώπων. Πρόκειται για μικρές πωλήσεις, μικρές μετατροπές και συλλογή δεδομένων. Μετατρέψτε τους απλούς επισκέπτες σε πραγματικούς πελάτες.

Ο πάτος

Το κάτω μέρος της χοάνης είναι ο απώτερος στόχος σας. Θέλετε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Όταν οι πελάτες φτάνουν στο κάτω μέρος της διοχέτευσης, κάνουν μεγάλες ενέργειες.

Δημιουργήσατε την εμπιστοσύνη τους. Πουλήσατε ένα ή δύο προϊόντα υποστήριξης και δημιουργήσατε μια σχέση. Είναι έτοιμοι να αγοράσουν το premium προϊόν από εσάς.

Οι πελάτες που φτάνουν στο κάτω μέρος της διοχέτευσης πωλήσεων είναι οι υπεράνθρωποι σας. Χρειάζεστε μόνο λίγους σούπερ θαυμαστές που αγοράζουν το ακριβό, premium προϊόν σας για να τα καταφέρετε όλα αυτά.

Ένα παράδειγμα με κρύα σκληρά δεδομένα

Το εξηγούν όλα καλά, αλλά πώς λειτουργεί στην πραγματική ζωή; Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα παράδειγμα με βάση τα μέσα κλικ και τα ποσοστά μετατροπών. Ας υποθέσουμε ότι εκτελείτε μια διαφήμιση στο Facebook με κόστος 100 $ (κατά μέσο όρο για να φτάσετε τα 100.000 άτομα)

Μπλουζα

Η διαφήμιση στο Facebook φτάνει τα 100.000 άτομα
1% κάνει κλικ στον ιστότοπό σας και διαβάζει ένα ιστολόγιο (1.000 άτομα)
10% κατεβάζει το eBook σας και εγγραφεί στο mailer (100)
10% από αυτούς αγοράζουν το προϊόν υποστήριξής σας στα 10 $ (10)
10% αγοράστε το premium προϊόν σας στα 50 $ (1)

Κάτω μέρος

Κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική, αλλά έχετε μια αίσθηση για το πώς η διοχέτευση μειώνεται σε μερικούς μεγάλους πελάτες από μια τεράστια αρχή των 100.000.

Ακούγεται μικρό, αλλά με βάση αυτήν τη διοχέτευση, έχετε κερδίσει 50 $. Έχετε επίσης αποκτήσει 100 εγγραφές μέσω email. Όχι κακό!

Τώρα ξέρετε τη μέση αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και τις πωλήσεις για τον ιστότοπό σας, μπορείτε να το αυξήσετε σε μεγάλο βαθμό.

Πώς να συνδέσετε μια διαρροή διοχέτευσης πωλήσεων

Δυστυχώς, δεν υπάρχει στεγανή διοχέτευση στις διαδικτυακές πωλήσεις. Όπως μπορείτε να δείτε στο παράδειγμα, χάνουμε χιλιάδες δυνητικούς πελάτες στο ταξίδι μας, πραγματοποιώντας μόνο μία premium πώληση. Λοιπόν, πώς συνδέετε τα κενά?

Διαρροή

Το πρώτο βήμα είναι να αναλύσετε την υπάρχουσα διοχέτευσή σας. Όπως μπορείτε να δείτε στο παράδειγμα, μπορείτε να εντοπίσετε ενεργά πού εγκαταλείπουν οι χρήστες. Έτσι, η πρώτη σας δουλειά είναι να αναλύσετε από πού προέρχονται οι μεγαλύτερες διαρροές σας. Είναι στην κορυφή της χοάνης, στη μέση ή στο κάτω μέρος?

Τώρα έρχεται το έξυπνο κομμάτι. Εάν έχετε ρυθμίσει τη διοχέτευση όπως εξήγησα, θα πρέπει να καταγράφετε πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο μεσαίο τμήμα. Ακόμα και αφού εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας, μπορείτε να τους στείλετε έγκαιρες ενημερώσεις και ενημερωτικά δελτία. Αυτό τα βάζει πίσω στην κορυφή της χοάνης!

Όσο για εκείνους που δεν έχουν εγγραφεί σε κάτι, μπορείτε να τους πάρετε και πάλι. Ρυθμίστε cookie στον ιστότοπό σας για να παρακολουθείτε τους επισκέπτες σας. Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια σειρά διαφημίσεων στο διαδίκτυο που “επαναπροσδιορίζουν” αυτά τα ίδια οδηγεί. Στέλνοντας διαφημίσεις σε όσους έχουν ήδη επισκεφτεί τον ιστότοπό σας, τις τοποθετείτε και πάλι στη διοχέτευση.

Όταν η διοχέτευση διαρρεύσει, πιάστε τις και βάλτε όλους πίσω στην κορυφή.

Μια καλή διοχέτευση πωλήσεων συλλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερους καταρτισμένους δυνητικούς πελάτες. Τα φιλτράρει μέσω του προσεκτικά δομημένου ιστού πληροφοριών, προϊόντων υποστήριξης και δωρεάν. Τέλος, οι superfans εμφανίζονται στο κάτω μέρος, αγοράζοντας το premium προϊόν σας.

Απλός.

Θα ήθελα πολύ να μάθω για τις διοχετεύσεις πωλήσεών σας! Αναγνώστες, επιτρέψτε μου να ξέρω πώς είναι το τέλειο ταξίδι σας.

Στη συνέχεια, δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ακαταμάχητο μαγνήτη μολύβδου που ενισχύει τις εγγραφές μέσω email.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me