Ο σχεδιασμός UX αφορά στη δημιουργία μιας συναρπαστικής εμπειρίας για τους χρήστες σας.

Γνωρίζει τι θέλει ο χρήστης και του δίνει γρήγορα και απλά. Ο καλύτερος σχεδιασμός UX κάνει τον χρήστη να πιστεύει ότι ο ιστότοπος έχει δημιουργηθεί μόνο για αυτούς.

Η τρίτη σειρά τεσσάρων μερών σας δείχνει πώς να μάθετε περισσότερα για τους χρήστες σας και να αξιολογήσετε την τρέχουσα απόδοσή σας.

Μάθετε να τελειοποιείτε το σχέδιο UX

Είστε εδώ επειδή θέλετε να δημιουργήσετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη.

Όμως, δεν μπορείτε να βελτιώσετε έως ότου ξέρετε τι είναι σπασμένο. Ήρθε η ώρα να μάθετε περισσότερα για τους χρήστες σας και την εμπειρία τους στον ιστότοπό σας.

Βήμα 1. Ποιοι είναι οι χρήστες σας?

Η πρώτη ερώτηση είναι η εύκολη απάντηση. Είναι η καρδιά του σχεδιασμού UX: οι χρήστες σας.

Ποιοι είναι αυτοί?

Όσο περισσότερα γνωρίζετε για τους χρήστες σας, τόσο καλύτερη εμπειρία μπορείτε να δημιουργήσετε για αυτούς.

Το Google Analytics είναι ένα φανταστικό εργαλείο που καταγράφει πληροφορίες για κάθε άτομο που επισκέπτεται τον ιστότοπό σας. Σας δίνει μια δημογραφική ανάλυση της ηλικίας, του φύλου και της τοποθεσίας. Μια νέα δυνατότητα παρακολουθεί επίσης τα ενδιαφέροντα των χρηστών (με βάση τη συμπεριφορά τους στο Διαδίκτυο). Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να προσδιορίσετε ποιος χρησιμοποιεί την υπηρεσία σας.

Στο μέρος 2, μιλήσαμε για τη δημιουργία ενός ιδανικού χρήστη. Ταιριάζουν τα αναλυτικά στοιχεία με τον ιδανικό χρήστη που δημιουργήσατε; Εάν ναι, τότε συγχαρητήρια, προσεγγίζετε τα κατάλληλα άτομα και αυτό είναι το πρώτο βήμα για μια θετική εμπειρία χρήστη.

Βήμα 2. Πώς έφτασαν εδώ?

Χρησιμοποιώντας το Google Analytics, μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τα ερωτήματα αναζήτησης που οδηγούν άτομα στον ιστότοπό σας. Αυτό σας λέει ποιες ερωτήσεις κάνουν οι άνθρωποι. Σας λέει ακριβώς τι ψάχνουν. Το παρέχετε?

Για παράδειγμα, εδώ στο Bitcatcha, βοηθάμε τις μικρές επιχειρήσεις να βρουν τις καλύτερες λύσεις φιλοξενίας ιστοσελίδων. Όταν βουτάω στον λογαριασμό μας στο Analytics, μου αρέσει να βλέπω ερωτήματα αναζήτησης όπως “ποιος είναι ο καλύτερος οικοδεσπότης Ιστού;” γιατί ξέρω ότι το Bitcatcha έχει τις απαντήσεις! Αυτό το άτομο αποκτά μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη.

Τι ερωτήσεις κάνουν οι χρήστες σας; Και τους απαντάτε?

Βήμα 3. Μετατρέπετε χρήστες?

Εάν προσεγγίζετε το σωστό κοινό και απαντάτε στις σωστές ερωτήσεις, μπορείτε να υποθέσετε ότι παρέχετε μια καλή εμπειρία χρήστη. Τώρα χρειάζεστε κρύα, σκληρή απόδειξη.

Με απλά λόγια, μπορείτε να διαπιστώσετε εάν η σχεδίαση UX λειτουργεί με βάση τους αριθμούς μετατροπής. Εγγραφούν στην υπηρεσία σας; Αγοράζουν το προϊόν σας?

Ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στο Google Analytics για να βρείτε τις απαντήσεις.

Οι δείκτες καλής σχεδίασης UX

Μετατροπές στόχου: Το Google Analytics διαθέτει μια καταπληκτική δυνατότητα που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη συμπεριφορά των χρηστών και τα ταξίδια των χρηστών. Ας υποθέσουμε ότι ο στόχος μετατροπής σας είναι να κάνετε τους χρήστες να εγγραφούν σε μια δωρεάν δοκιμή. Ζητήστε από το Google Analytics να παρακολουθεί πόσα άτομα προσγειώνονται στην αρχική σας σελίδα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στη δωρεάν δοκιμαστική σελίδα και εγγραφείτε. Ένα υψηλό ποσοστό σημαίνει ότι ο σχεδιασμός UX το έκανε ωραίο και απλό για αυτούς.

Ροή συμπεριφοράς: Μια άλλη δροσερή λειτουργία του Analytics είναι η «ροή συμπεριφοράς». Σας δείχνει την πιο κοινή σελίδα προορισμού. Στη συνέχεια, σας λέει πού πηγαίνουν οι χρήστες στη συνέχεια και πού πηγαίνουν μετά από αυτό. Με καλή σχεδίαση UX, ελπίζουμε να δείτε τους χρήστες να ακολουθούν τη διαδρομή που έχετε ορίσει για αυτούς. Σελίδα προορισμού > περισσότερες πληροφορίες > μετατροπή. Εάν υπάρχουν πολλές απώλειες ή αποφεύγουν την κύρια μετατροπή σας, η σχεδίαση UX σας πήγε στραβά.

Οι μεγάλες μαύρες σημαίες του σπασμένου σχεδίου UX

Ποσοστό αναπήδησης: Όταν κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας και φεύγει χωρίς να κάνει κλικ σε άλλο σύνδεσμο, ονομάζεται αναπήδηση. Το υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι δεν βρίσκουν αυτό που ψάχνουν. Είναι βασικός δείκτης κακής σχεδίασης UX.

Χαμηλό ποσοστό εγκατάλειψης δείχνει καλή σχεδίαση UX

Χαμηλοί επισκέπτες που επιστρέφουν: Ένας καλός ιστότοπος έχει μια υγιή ροή νέων και επιστρεφόμενων επισκεπτών. Εάν το στατιστικό στοιχείο “επιστρέφοντας επισκέπτης” είναι χαμηλό, αυτό υποδηλώνει ότι δεν παρέχετε μια συναρπαστική εμπειρία χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν επιστρέφουν και χρησιμοποιούν την υπηρεσία σας τακτικά.

Το Analytics σάς παρέχει μια καλή επισκόπηση της εμπειρίας χρήστη. Αλλά υπάρχουν μόνο πολλά που μπορείτε να κάνετε με τα δεδομένα. Για πραγματικά αποτελέσματα, θα πρέπει να ρωτήσετε απευθείας τους χρήστες σας.

16 Mega-Tips για την αύξηση των ποσοστών μετατροπής του ηλεκτρονικού εμπορίου σας

Βήμα 4. Ρωτήστε τους χρήστες σας

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η χρήση ιδιωτικών ερωτηματολογίων. Η ανωνυμία σημαίνει ότι οι χρήστες σας θα είναι πολύ πιο προσεκτικοί και ειλικρινείς σχετικά με τις σκέψεις τους (σε σύγκριση με μια ομάδα εστίασης, για παράδειγμα).

Μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα ένα ερωτηματολόγιο χρησιμοποιώντας το Survey Monkey. Θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια έρευνα και να την ενσωματώσετε στον ιστότοπό σας ως αναδυόμενο παράθυρο. Κάντε τους σαφείς, συνοπτικές ερωτήσεις και ενθαρρύνετε την ειλικρίνεια. Ακολουθούν μερικές καλές ερωτήσεις:

Τι κάνει [ο ιστότοπός μου]?

Αυτή είναι μια ευκαιρία να δούμε πόσο καλά μεταφράζεται η πρόταση αξίας σας στους ανθρώπους. Καταλαβαίνουν πραγματικά οι χρήστες σας τι κάνετε?

Ποιο είναι το πιο απογοητευτικό χαρακτηριστικό του [ο ιστότοπός μου]?

Οι άνθρωποι δεν έχουν την τάση να μιλούν αρνητικά για εσάς. Πρέπει να τους ρωτήσετε εντελώς. Ανοίξτε τον εαυτό σας για κριτική και μάθετε πώς να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη.

Τι θα μπορούσε να κάνει καλύτερα [ο ιστότοπός μου] και ποια χαρακτηριστικά θα θέλατε να δείτε?

Οι χρήστες σας είναι συχνά οι καλύτεροι για να σας πουν πώς να προσαρμόσετε. Σε τελική ανάλυση, αυτοί χρησιμοποιούν την υπηρεσία σας. Αφήστε τους να σας πουν πού να πάτε στη συνέχεια.

Βήμα 5. Παρακολούθηση των ματιών

Η παρακολούθηση ματιών είναι μια εργαστηριακή δοκιμή που σας δείχνει ακριβώς πού κοιτάζουν οι χρήστες και κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας.

Μια προσιτή επιλογή εδώ είναι ένα λογισμικό που ονομάζεται Clicktale. Δείχνει κάθε κίνηση ενός δείγματος επισκέπτη με χάρτες θερμότητας και αναπαραγωγές. Μπορείτε να δείτε ενεργά πού δυσκολεύονται οι χρήστες να πλοηγηθούν και να παρακολουθήσουν πώς αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας σε πραγματικό χρόνο.

Είναι ένας οπτικός χάρτης της εμπειρίας των χρηστών σας.

Βήμα 6. Δοκιμή A / B

Εάν προσπαθείτε να αποφασίσετε μεταξύ δύο διατάξεων πλοήγησης ή διαφορετικής διατύπωσης, δοκιμάστε και τα δύο! Δημιουργήστε δύο ξεχωριστές σελίδες προορισμού και χωρίστε την επισκεψιμότητά σας ισότιμα ​​μεταξύ τους.

Τώρα χρησιμοποιήστε το Google Analytics για να μετρήσετε την απόδοση του καθενός. Ποιο από αυτά ενθαρρύνει περισσότερες πωλήσεις, εγγραφές και μετατροπές; Είναι μια σαφής ένδειξη του καλύτερου σχεδιασμού σας UX.

Βήμα 7. Εξυπηρέτηση πελατών

Θα πρέπει να απολαύσετε την ευκαιρία να λάβετε δωρεάν, εύκολα σχόλια από τους χρήστες σας. Τα ερωτήματα εξυπηρέτησης πελατών αποτελούν βασική εικόνα της εμπειρίας των επισκεπτών σας. Μου αρέσει να πιστεύω ότι ένας χρήστης που νοιάζεται αρκετά για να μας γράψει (ακόμη και αρνητικά) είναι ένας χρήστης που αξίζει. Ποιες είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις και ανησυχίες?

Χρησιμοποιήστε αυτήν την ευκαιρία για να συνδεθείτε με τους χρήστες σας και ρωτήστε τους τι θα μπορούσατε να κάνετε καλύτερα!

Τελική σκέψη: Ο σχεδιασμός σας UX δεν είναι ποτέ «ολοκληρωμένος»

Η σχεδίαση UX δεν είναι ποτέ «ολοκληρωμένη». Συνεχίστε να μαθαίνετε περισσότερα για τους χρήστες σας και συνεχίστε να δοκιμάζετε την εμπειρία τους.

Ανοίξτε τον εαυτό σας στην κριτική, μάθετε περισσότερα για τους επισκέπτες σας και μην σταματήσετε ποτέ να προσαρμόζεστε.

Εμπιστευτείτε μας, ο χρήστης έχει πάντα δίκιο.

Αν βρείτε αυτό το άρθρο ενδιαφέρον, στοιχηματίζω ότι θα σας αρέσει και το Μέρος 4 – Χρησιμοποιώντας την Ψυχολογία για να κάνετε τους χρήστες να κάνουν ό, τι θέλετε

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me