UX Μέρος 4: Χρήση ψυχολογίας για να κάνει τον χρήστη να κάνει ό, τι θέλετε

Ο σχεδιασμός UX αφορά στη δημιουργία μιας συναρπαστικής εμπειρίας για τους χρήστες σας.

Γνωρίζει τι θέλει ο χρήστης και του δίνει γρήγορα και απλά. Ο καλύτερος σχεδιασμός UX κάνει τον χρήστη να πιστεύει ότι ο ιστότοπος έχει δημιουργηθεί μόνο για αυτούς.

Το τέταρτο και τελευταίο μέρος της σειράς εξηγεί πώς να χρησιμοποιήσετε την ψυχολογία για να συνδεθείτε με τους χρήστες σας. Το πιο σημαντικό, θα σας δείξω πώς να τους κάνετε να κάνουν ακριβώς αυτό που θέλετε.

Σχεδιασμός UX Μέρος 4: Χρήση ψυχολογίας για να κάνει τους χρήστες να κάνουν ό, τι θέλετε

Η χρήση της ψυχολογίας στο σχεδιασμό UX είναι πολύ ωραία. Σε ένα είδος νοημοσύνης Jedi, όχι σε ένα είδος Sigmund Freud.

Χρησιμοποιώντας έξυπνα κόλπα και τεχνικές, μπορείτε να κάνετε τους χρήστες σας να αισθάνονται, να σκέφτονται και να κάνουν ό, τι θέλετε.

Η ψυχολογία είναι ο λόγος που αγοράζετε κάτι στο Amazon προτού συνειδητοποιήσετε ότι το θέλετε. Γι ‘αυτό παρακολουθείτε ένα άλλο επεισόδιο του House of Cards στο Netflix στις 4 π.μ. Γι ‘αυτό δεν μπορείτε παρά να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο UpWorthy.

Ο σχεδιασμός τους UX μας κάνει. Αυτές οι εταιρείες κατανοούν τις βασικές ανθρώπινες προτροπές. Και τα καθιστούν βασικό μέρος της ιστοσελίδας τους.

Εδώ είναι το τρομακτικό κομμάτι: Έχω ήδη χρησιμοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα κόλπα για εσάς.

Μέρος 1: Κατανόηση των βασικών ανθρώπινων παρορμήσεων

Το πρώτο κόλπο είναι να αγγίξετε τις βασικές ανθρώπινες προτροπές των χρηστών σας.

Υπάρχουν τέσσερις βασικές πρωταρχικές προτροπές που οδηγούν σε όλη τη συμπεριφορά στο διαδίκτυο:

 1. Δεσμός
  Περιβάλλουμε τον εαυτό μας με ανθρώπους και πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους και μας καθορίζουν. Γι ‘αυτό επιστρέφουμε ξανά στον ίδιο ιστότοπο ξανά και ξανά. Επειδή τους σχετίζονται.
 2. Κατάσταση
  Έχουμε μια βαθιά ανάγκη να επιτύχουμε μια καλύτερη κατάσταση, είτε είναι κοινωνική, επαγγελματική ή προσωπική. Το Facebook αξιοποιεί αυτό, επιτρέποντάς μας να αναδείξουμε τα επιτεύγματά μας και να μετρήσουμε τη δημοτικότητά μας.
 3. Ευτυχία
  Ό, τι κάνουμε είναι να αγωνιζόμαστε για την ευτυχία. Ο καλύτερος σχεδιασμός UX μας ανταμείβει με χαρούμενα συναισθήματα σε κάθε στροφή.
 4. Περιέργεια
  Πάντα θέλουμε να μάθουμε περισσότερα.

Τώρα γνωρίζετε τις βασικές ανθρώπινες παρορμήσεις, πώς τις χρησιμοποιείτε προς όφελός σας?

Μέρος 2: Χρήση ψυχολογίας για σύνδεση με τους χρήστες σας

Οι άνθρωποι είναι φυσικά περίεργοι, αλλά είναι επίσης προσεκτικοί όταν εξερευνούν νέα πράγματα. Είναι δική σας δουλειά να συνδεθείτε μαζί τους και να τους κάνετε να σας εμπιστεύονται.

Σχέση και ενσυναίσθηση

Ο γρηγορότερος τρόπος για να κερδίσετε εμπιστοσύνη είναι με την ενσυναίσθηση με τους ανθρώπους. Δείξτε τους ότι τα καταλαβαίνετε. Θυμηθείτε, οι χρήστες αναζητούν δεσμός.

Το κάνετε αυτό σχεδιάζοντας το UX σας στην εικόνα του κοινού-στόχου σας. Εάν έχετε διαβάσει τον οδηγό μου για τον ορισμό του κοινού σας, θα πρέπει να έχετε καλή αίσθηση των δημογραφικών στοιχείων, των ενδιαφερόντων και των στόχων τους. Δημιουργήστε τον ιστότοπό σας με τρόπο που να ανταποκρίνεται στους χρήστες σας.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο Etsy, για παράδειγμα, στοχεύει στην αγορά χειροτεχνίας. Επισκεφτείτε τον ιστότοπό του και σας υποδεχτούν εικόνες των χρηστών τους που σχεδιάζουν, ράβουν και δημιουργούν νέα προϊόντα.

Etsy

Η παρότρυνση για δράση σας σας ζητά να “γίνετε μέλος της κοινότητας” και επισημαίνουν τη συντροφικότητα μεταξύ πωλητών και πελατών. Παρέχει μια φιλόξενη ατμόσφαιρα για το κοινό-στόχο τους. Αν αγαπάτε τις χειροτεχνίες, αισθάνεστε αμέσως σαν στο σπίτι σας.

Είναι τρομακτικά ισχυρό. Ωστόσο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την απλή ψυχολογία και το φυσικό ένστικτο να βρεις μια κοινότητα.

Ως μια μικρή επιχείρηση, μπορείτε να ακολουθήσετε το προβάδισμά τους. Χρησιμοποιήστε γλώσσα, περιεχόμενο και εικόνες που συνδέονται με το κοινό-στόχο σας. Εάν είστε εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, βεβαιωθείτε ότι το κοινό-στόχος σας μοντελοποιεί το προϊόν στις εικόνες σας. Δείξτε στους χρήστες σας ότι κατανοείτε τον κόσμο τους και προσκαλέστε τους. Είναι το πρώτο βήμα για την εμπιστοσύνη και το σεβασμό.

Αποδείξτε την αξία σας

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι αρκετό για να τους πείσει.

Η εμπιστοσύνη δεν αφορά μόνο την επιθυμία και τη σχέση. Πρόκειται για ικανότητα. Οι νέοι επισκέπτες είναι φυσικά προσεκτικοί για άγνωστες υπηρεσίες. Είναι δική σας δουλειά να καταρρίψετε αυτήν την προσοχή με την απλή ψυχολογία της «κοπάδι-νοοτροπίας».

Εάν πολλοί άνθρωποι κάνουν κάτι, έχουμε την τάση να το εμπιστευόμαστε και να το ακολουθούμε. Επομένως, δείξτε στους νέους χρήστες ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι σας εμπιστεύονται.

Ακόμα και τα μεγαλύτερα προϊόντα στον πλανήτη το κάνουν. Το GoPro, για παράδειγμα, δημιούργησε την κάμερα με τις ταχύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Και δεν διστάζουν να πουν στους χρήστες τους! Υποβάλλουν αυτόν τον ισχυρισμό σε ολόκληρο τον ιστότοπό τους, καθώς και υπενθυμίζουν στους χρήστες ότι έχουν “απόδοση που έχει οριστεί από την Emmy”.

Γίνε επαγγελματίας

Εάν οι μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο χρησιμοποιούν μαρτυρίες και πειθώ, το ίδιο θα πρέπει και εσείς. Εμφανίστηκε το προϊόν σας από έναν εξέχοντα ιστότοπο ή κέρδισε ένα βραβείο; Βάλτε το στο κύριο αντίγραφο. Έχετε έναν γνωστό πελάτη ή έναν διάσημο πελάτη; Δείξτε εικόνες από αυτές χρησιμοποιώντας το ή ρωτήστε τους για μαρτυρία.

Τώρα τα έχετε φέρει στον κόσμο σας και σας εμπιστεύονται. Στη συνέχεια έρχεται το δύσκολο μέρος.

Μέρος 3: Κάντε τους να κάνουν ό, τι θέλετε

Όλοι θέλουν κάτι. Το κόλπο είναι να τους κάνει να θέλουν αυτό που έχετε.

Περιέργεια

Δώστε σε κάποιον μια μικρή γεύση από κάτι, και τον κάνει πεινασμένο για περισσότερα. Γεννιούνται περίεργοι. Με πειράγματα αυτής της βασικής ανθρώπινης παρόρμησης, μπορείτε να κάνετε τους χρήστες να κάνουν κλικ σε οτιδήποτε.

Το Amazon το κάνει πολύ καλά όταν πωλεί βιβλία. Χρησιμοποιούν ένα ακαταμάχητο αντίγραφο πάνω από την εικόνα του βιβλίου που λέει απλά: “Κάντε κλικ για να κοιτάξετε μέσα!” Δεν μπορείτε παρά να κάνετε κλικ σε αυτό!

Η ματιά του Amazon

Εάν πουλάτε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, δώστε στους χρήστες αρκετές πληροφορίες για να τους πειράξουν. Δώστε τους την ψυχολογική παρόρμηση να μάθουν περισσότερα. Τότε δείξτε τους πού να πάνε για να ικανοποιήσουν τον πόθο.

Χρησιμοποίησα αυτό το τέχνασμα στην αρχή του άρθρου. Σας είπα ότι είχα ήδη χρησιμοποιήσει την ψυχολογία σε σας, και σε έκανε να θέλεις να συνεχίσεις να διαβάζεις, σωστά; Και τώρα είσαι εδώ. Η περιέργεια λειτουργεί πάντα.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι αυτή η τεχνική δεν αποτυγχάνει. Η απόδοση πρέπει να είναι τόσο καλή όσο η υπόσχεσή σας. Εάν είναι χάλια, μετατρέπετε μια καλή εμπειρία χρήστη σε κακή.

Επιβραβεύστε τους χρήστες σας

Το κάνετε αυτό όταν διδάσκετε ένα κατοικίδιο ζώο νέα κόλπα. ονομάζεται κλιματισμός. Όποτε οι χρήστες σας κάνουν ό, τι θέλετε, ανταμείψτε τους! Και θα το ξανακάνουν. Και ξανα.

Μπορείτε να μάθετε πολλά από το Facebook εδώ. Το Facebook θέλει να μοιράζεστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό τους κάνει να συνεχίζουν. Έτσι, σας ανταμείβουν με επισημάνσεις “μου αρέσει”. Κάθε φορά που παίρνετε ένα «like», παίρνετε ένα μικρό χτύπημα ευτυχίας. Αισθάνεται καλά, οπότε το κάνετε ξανά. Συνεχίζετε να μοιράζεστε.

Αν έχετε ένα προϊόν για πώληση, ανταμείψτε άτομα όταν το αγοράζουν. Προσφέρετέ τους έκπτωση στην επόμενη αγορά τους. Προσδιορίστε τον κύριο στόχο μετατροπής για τον ιστότοπό σας και ανταμείψτε τα άτομα που το έκαναν.

Ολοκληρώθηκε το Jedi Mind-trick!

Κατανοώντας τις βασικές ψυχολογικές παρορμήσεις των χρηστών σας, μπορείτε να κάνετε μια συναισθηματική σύνδεση μαζί τους.

Όταν το κάνετε αυτό, μπορείτε να τους κάνετε να κάνουν ό, τι θέλετε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map