Η φιλοξενία Ιστού συχνά υποφέρει από ένα μεγάλο πρόβλημα:

Κακή εμπειρία χρήστη.

Ειδικά για αρχάριους, μπορεί να είναι περίπλοκο, τρομακτικό και απογοητευτικό να καταλάβουμε τις τεχνικές πτυχές.

Αυτό το παρατηρείτε περισσότερο όταν φορτώνετε το τυπικό “cPanel” που συνοδεύει τους περισσότερους οικοδεσπότες Ιστού. Αυτή είναι η κονσόλα ή ο πίνακας ελέγχου που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση του διακομιστή και των ρυθμίσεων.

Ξέρετε αυτό για το οποίο μιλώ. Αυτό που μοιάζει να σχεδιάστηκε στη δεκαετία του 1990:

Παλιά σχεδίαση cPanel

Εάν είστε αρχάριος στο web hosting, ο πίνακας ελέγχου είναι ένα τρομακτικό μέρος. Όχι μόνο η γλώσσα και η ορολογία είναι περίπλοκη, δεν υπάρχει λογικό μέρος για να ξεκινήσετε.

Δεν είναι καιρός ένας από τους μεγαλύτερους οικοδεσπότες ιστού να δημιουργήσει κάτι πιο ενημερωμένο; Πιο φιλικό προς τον χρήστη?

Contents

Εισαγάγετε το HostGator Cloud

Το HostGator είναι συνήθως γνωστό για την κοινή φιλοξενία του προϋπολογισμού. Αλλά πρόσφατα πήραμε τα χέρια μας στη νέα υπηρεσία φιλοξενίας cloud.

Η παράσταση μας έσκασε. Δημιουργήσαμε έναν ιστότοπο δοκιμών και παρακολουθήσαμε την ταχύτητα και το χρόνο λειτουργίας του HostGator Cloud. Ηχογράφησε 100% χρόνο λειτουργίας και μερικές από τις πιο γρήγορες ταχύτητες που δοκιμάσαμε εδώ στο Bitcatcha.

(Δείτε την πλήρη κριτική μας για την απόδοση του HostGator Cloud.)

Αλλά εδώ είναι το πράγμα που μας άρεσε πολύ: το νέο ταμπλό!

Το HostGator Cloud έριξε το άσχημο παλιό cPanel και το αντικατέστησε με ένα νέο, κομψό, διαισθητικό ταμπλό. Μοιάζει με αυτό:

HostGator Cloud cPanel Design

Πολύ καλύτερα.

Ειδική προσφορά : 

Οι αναγνώστες Bitcatcha έχουν έκπτωση 30% στο HostGator Cloud. Απλώς εισαγάγετε το “bitcatcha” στο ταμείο HostGator Cloud.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε όλες τις μοναδικές δυνατότητες και θα σας βοηθήσουμε να γνωρίσετε λίγο τον πίνακα ελέγχου και τον πίνακα ελέγχου του HostGator.

Ξεκινώντας από την κορυφή

Υπάρχουν δύο μέρη στον πίνακα ελέγχου του HostGator Cloud. Και βοηθά να τα θεωρήσουμε ως αρχάριους και προχωρημένους επιλογές.

  1. Πίνακας ελέγχου πελατών
    Εκεί που διαχειριζόμαστε τις χρεώσεις και τις γενικές ρυθμίσεις του κεντρικού υπολογιστή. (Αρχάριος).
  2. Ο Πίνακας Ελέγχου
    Όπου διαχειριζόμαστε περισσότερες τεχνικές ρυθμίσεις διακομιστή. (Ενδιάμεσο – προχωρημένο)

Ας ξεκινήσουμε με τον πίνακα ελέγχου πελατών.

Πίνακας ελέγχου πελατών του HostGator Cloud

Βήμα 1: Συνδεθείτε

Βήμα 2: Επεξεργασία και διαχείριση λεπτομερειών λογαριασμού

Η πρώτη οθόνη είναι όπου επεξεργάζεστε όλα τα συνηθισμένα στοιχεία λογαριασμού και χρέωσης. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης και τις προτιμήσεις σας εδώ.

Γενική σελίδα ρυθμίσεων

Αλλά ας περάσουμε κατευθείαν στην ενότητα “φιλοξενία”. Σε αντίθεση με ορισμένους άλλους κεντρικούς υπολογιστές, μπορείτε να ρυθμίσετε τον ιστότοπό σας, να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις και να δείτε τα στατιστικά σας απευθείας από εδώ.

Σελίδα ρυθμίσεων ιστότοπου

Βήμα 3: Εγκαταστήστε το WordPress και δημιουργήστε έναν ιστότοπο (με ένα κλικ)

Οι αρχάριοι θα εκτιμήσουν σίγουρα πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσετε έναν γρήγορο ιστότοπο μέσω του HostGator. Ξεκινήστε μεταβαίνοντας στην καρτέλα “Hosting Dashboard” και κάνοντας κλικ στο “WordPress 1 Click Installer.”

Εγκαταστήστε το WordPress με 1 κλικ

Εδώ, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τον τομέα με τον οποίο θέλετε να ρυθμίσετε το WordPress.

Ρύθμιση WordPress

Επιβεβαιώστε τον τομέα και εισαγάγετε τα στοιχεία διαχειριστή σας. Στη συνέχεια, πατήστε “Εγκατάσταση τώρα”.

Έτσι, τεχνικά είναι δύο κλικ, αλλά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά εύκολο!

Τώρα έχετε έναν πολύ στοιχειώδη ιστότοπο που λειτουργεί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες για επεξεργασία του σχεδίου και προσθήκη περιεχομένου.

Βήμα 4: Δείτε τους παγκόσμιους διακομιστές σας σε δράση

Με τον ιστότοπό σας να φιλοξενείται τώρα στο HostGator, μπορείτε να δείτε ένα στιγμιότυπο των στατιστικών του οικοδεσπότη ιστού σας. Ας αλλάξουμε σε “απόδοση διακομιστή”.

Καθολικές ρυθμίσεις διακομιστή

Το πρώτο πράγμα που βλέπετε είναι ένας χάρτης που δείχνει ακριβώς πού στον κόσμο βασίζονται τα κέντρα δεδομένων σας.

Με το HostGator Cloud, μπορείτε να δείτε ότι υπάρχουν τέσσερις διακομιστές σε ολόκληρο τον κόσμο. (Σε έναν τυπικό «κοινόχρηστο κεντρικό υπολογιστή», θα λάβετε μόνο μία τοποθεσία διακομιστή.) Αυτό σημαίνει ότι θα λάβετε γρήγορες ταχύτητες φόρτωσης ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται το κοινό σας.

απόδοση διακομιστή

Βήμα 5: Δείτε το στιγμιότυπο του Analytics ιστότοπού σας

Λαμβάνετε επίσης ένα γρήγορο στιγμιότυπο των επισκέψεων και των επισκεπτών του ιστότοπού σας. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ενός λεπτομερούς πίνακα ελέγχου του Google Analytics, αλλά είναι υπέροχο με μια γρήγορη ματιά.

Αναλυτικά στοιχεία επισκεψιμότητας

Βήμα 6: Χρησιμοποιείτε πάρα πολλούς πόρους?

Μπορείτε επίσης να δείτε τη χρήση CPU και RAM. Αυτές οι απλές και ευανάγνωστες κλήσεις σάς ενημερώνουν εάν χρησιμοποιείτε πολλούς πόρους. (Έχουμε χρησιμοποιήσει πολλούς διαφορετικούς οικοδεσπότες Ιστού και μας εμπιστεύεστε, αυτές οι πληροφορίες δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθούν!)

Το HostGator Cloud προτείνει να προσπαθήσετε να διατηρήσετε αυτές τις κλήσεις κάτω από το 70%. Πάνω από αυτό, και ίσως είναι καιρός να αναβαθμίσετε. Όπως μπορείτε να δείτε στον μικρό ιστότοπο δοκιμών μας, είμαστε καλά εντός του περιθωρίου 70%.

Παρακολουθήστε τη χρήση της CPU και της μνήμης RAM

Βήμα 7: Ελέγξτε τα πρόσθετα και τις δωρεάν παροχές

Το HostGator Cloud έρχεται επίσης με μια χούφτα πρόσθετων πρόσθετων στοιχείων που μπορείτε να ξεκλειδώσετε εδώ στον πίνακα ελέγχου. Συγκεκριμένα, δωρεάν διαφήμιση 100 $ με την Bing και την Google.

Προστέθηκαν επιπλέον και δωρεάν

Βήμα 8: Δημιουργία λογαριασμού email

Η ρύθμιση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να συνοδεύει τον ιστότοπό σας (δηλαδή [προστατεύεται μέσω email]) είναι συχνά πιο δύσκολη από ό, τι θα έπρεπε. Όχι όμως με το HostGator. Απλώς κάντε κλικ στην καρτέλα email και, στη συνέχεια, πατήστε αυτό το τεράστιο κουμπί:

Δημιουργήστε μια διεύθυνση email

Εισαγάγετε το νέο email που θέλετε να δημιουργήσετε και προσθέστε έναν κωδικό πρόσβασης. Είσαι καλός να πας.

Βήμα 9: Ενσωμάτωση του Google Analytics

Εάν θέλετε μια πιο λεπτομερή εικόνα σχετικά με την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας, μπορείτε να ενσωματώσετε το Google Analytics εδώ στον πίνακα ελέγχου.

Ενσωμάτωση του Google Analytics

Βήμα 10: Διαχειριστείτε τα αρχεία και τους φακέλους σας

Εδώ μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία απευθείας στον διακομιστή σας (για παράδειγμα, ένα αρχείο zip με θέμα WordPress). Αυτό είναι λίγο πιο προηγμένο και οι τεχνικοί ίσως προτιμούν να το διαχειρίζονται από τον πλήρη πίνακα ελέγχου αντ ‘αυτού. (Περισσότερα για αυτό αργότερα)

Οι αρχάριοι θα θέλουν να το κρατήσουν απλό και να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα εγκατάστασης WordPress με ένα κλικ που αναφέρθηκε προηγουμένως.

Διαχείριση αρχείων και φακέλων

Βήμα 11: Προσθήκη νέων τομέων ή υποτομέων

Το HostGator Cloud σάς προσφέρει έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο δημιουργίας τομέων πρόσθετων (για τη φιλοξενία επιπλέον τομέων από τον λογαριασμό σας) και υποτομέων. Οι υποτομείς είναι απλώς διευθύνσεις URL που οδηγούν σε διαφορετικά μέρη του ιστότοπού σας.

Δεν βλέπετε συχνά αυτήν την επιλογή να παρουσιάζεται τόσο καθαρά και απλά όσο το HostGator’s.

Διαχείριση ονόματος τομέα

Βήμα 12: Εάν εκτελείτε ηλεκτρονικό κατάστημα, ξεκλειδώστε το πιστοποιητικό SSL

Το HostGator Cloud σάς παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε πιστοποιητικό SSL. (Πρόκειται για μια ασφαλή κρυπτογράφηση για τον ιστότοπό σας – απαραίτητο για ηλεκτρονικά καταστήματα ή για οποιονδήποτε επεξεργάζεται δεδομένα πελατών).

Σημείωση : 

Εάν εκτελείτε το πακέτο “Hatchling Cloud” (επίπεδο εισόδου), θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε “Baby Cloud” ή “Business Cloud” για να αποκτήσετε πρόσβαση στο πιστοποιητικό SSL.

Πιστοποιητικό SSL

Βήμα 13: Αυξήστε την ασφάλειά σας και δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την παραβίαση ή την απώλεια όλων των δεδομένων του ιστότοπού σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ασφάλεια και τα αντίγραφα ασφαλείας βρίσκονται στην κορυφή της λίστας μου για βασικά στοιχεία φιλοξενίας ιστού.

Ο πίνακας ελέγχου του HostGator διευκολύνει τον έλεγχο. Ενεργοποιήστε την ασφάλεια του SiteLock και το HostGator θα σαρώσει τακτικά (και αυτόματα) για κακόβουλο λογισμικό. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τα καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε ποτέ τη σκληρή δουλειά σας.

Διαχείριση ασφάλειας ιστότοπου

Ο πίνακας ελέγχου του HostGator είναι υπέροχος εδώ, επειδή μπορείτε να δείτε την ασφάλεια και τα αντίγραφα ασφαλείας να λειτουργούν. Είναι ηρεμία.

Βήμα 14: Υποβολή και παρακολούθηση εισιτηρίων υποστήριξης

Όταν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει μια καλή ομάδα υποστήριξης για να σας βοηθήσει. Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Ο πίνακας ελέγχου HostGator έχει έναν απλό και διαισθητικό τρόπο υποβολής ενός προβλήματος.

Υποβολή και παρακολούθηση εισιτηρίου υποστήριξης

Ακόμα καλύτερα, απαριθμεί όλες τις ανοιχτές και προηγούμενες ερωτήσεις υποστήριξης, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο και να την κυνηγάτε αν χρειαστεί.

Απόφαση μέχρι στιγμής: Έτσι, αυτό καλύπτει όλα τα βασικά στοιχεία στον πίνακα ελέγχου πελατών του HostGator Cloud. Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε να διαχειριστείτε όλα τα σημαντικά πράγματα από αυτόν τον απλό πίνακα ελέγχου. Χωρίς ορολογία, δεν απαιτείται τεχνική τεχνογνωσία.

Το HostGator έχει καταφέρει να κάνει την εμπειρία όσο το δυνατόν πιο φιλική προς τον χρήστη. Εάν είστε αρχάριος ή δεν θέλετε να παίζετε με τις προηγμένες λειτουργίες, μπορείτε να διαχειριστείτε (σχεδόν) όλα από αυτόν τον πίνακα ελέγχου ενός πελάτη.

Ωστόσο, εάν θέλετε λίγο περισσότερο έλεγχο και λίγες προηγμένες λειτουργίες, θα πρέπει να φορτώσετε το cPanel. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Πίνακας ελέγχου Cloud HostGator

Ο πίνακας ελέγχου του HostGator περιέχει τις περισσότερες από τις λειτουργίες που αναφέρονται παραπάνω, αλλά διευρύνει επίσης τις επιλογές σας για πιο προχωρημένους χρήστες.

Βήμα 1: Ελέγξτε τα στατιστικά στοιχεία της πλευρικής γραμμής

Στη δεξιά πλευρά, θα δείτε όλα τα απαραίτητα στατιστικά με μια ματιά. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την κυκλοφορία στον ιστό από χθες, την περασμένη εβδομάδα και τον τελευταίο μήνα.

στατιστικά κίνησης

Μετά από αυτό, θα λάβετε μια ενημέρωση για τα αντίγραφα ασφαλείας σας. Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας δυνατότητες του ταμπλό επειδή σας δίνει άμεση διαβεβαίωση ότι ο ιστότοπός σας είναι ασφαλής.

αντιγράφων ασφαλείας

Βήμα 2: Επεξεργαστείτε το θέμα του WordPress και προσθέστε πρόσθετα

Όλα όσα χρειάζεστε για να σχεδιάσετε και να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας βρίσκονται εδώ στον πίνακα ελέγχου. Στην αριστερή πλευρά θα δείτε μερικές επιλογές, όπως “θέματα”, “προσθήκες” και άλλες εγκαταστάσεις με ένα κλικ.

Θέματα και προσθήκες WordPress

Βήμα 3: Προηγμένη διαχείριση αρχείων

Θα θυμάστε ότι μιλήσαμε για τη μεταφόρτωση αρχείων στον πίνακα ελέγχου πελατών. Λοιπόν, εδώ μπορείτε να εξερευνήσετε τις προηγμένες δυνατότητες.

Προηγμένη διαχείριση αρχείων

Και πάλι, μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία ιστότοπου (όπως ένα αρχείο zip θέματος WordPress) καθώς και αρχεία ή εικόνες plugin. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επιλογή «απόρρητο καταλόγου» για να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης σε όλα τα αρχεία. Εξαιρετικό για επιπλέον ασφάλεια.

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ένα FTP (File Transfer Protocol) για να μεταφέρετε με ασφάλεια τα αρχεία σας στο διακομιστή, μπορείτε να το κάνετε και αυτό. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε και να κατηγοριοποιήσετε τους δίσκους ιστού σας (όπου αποθηκεύονται τα αρχεία σας).

Και τέλος, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων του ιστότοπού σας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Βήμα 4: Σύνθετες επιλογές βάσης δεδομένων

Η ενότητα βάσεων δεδομένων στον πίνακα ελέγχου του HostGator προορίζεται κυρίως για προχωρημένους χρήστες. Εάν χρησιμοποιείτε απλώς ένα ιστολόγιο ή έναν μικρό ιστότοπο μέσω του WordPress, μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό.

(Το μόνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η βάση δεδομένων είναι όπου αποθηκεύονται και ανακτώνται όλα τα αρχεία σας και η MySQL είναι η γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση ή την επεξεργασία της βάσης δεδομένων).

Επιλογές βάσης δεδομένων

Αλλά για προχωρημένους χρήστες, ο πίνακας ελέγχου του HostGator σάς παρέχει απλή πρόσβαση για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της βάσης δεδομένων σας ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες προγραμματισμού σας.

Βήμα 5: Σύνθετες ρυθμίσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η ρύθμιση μιας απλής διεύθυνσης email στον οικοδεσπότη Ιστού σας μπορεί να γίνει στον πίνακα ελέγχου πελατών, όπως εξηγήθηκε προηγουμένως. Ωστόσο, εάν θέλετε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις, να ρυθμίσετε φίλτρα, αυτόματους ανταποκριτές και κρυπτογράφηση, εδώ θα βρείτε όλες αυτές τις επιλογές.

Ρυθμίσεις email

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χώρο για να εγκαταστήσετε το “G Suite” που σας επιτρέπει να ενσωματώσετε το Gmail, τα κοινόχρηστα ημερολόγια Google και τις λειτουργίες του Google Drive στον ιστότοπό σας. (Σημείωση: αυτό συνήθως έρχεται με επιπλέον κόστος).

Βήμα 6: Σφίξτε ακόμη περισσότερο την ασφάλειά σας

Εκτός από τις τυπικές δυνατότητες ασφαλείας HostGator, μπορείτε να τροποποιήσετε τις δικές σας ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, μπορείτε να αποκλείσετε διευθύνσεις IP (εάν μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP αποστέλλει ανεπιθύμητο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, για παράδειγμα).

εργαλεία ασφαλείας

Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε την “hotlinking”. Αυτό συμβαίνει όταν άλλοι ιστότοποι εμφανίζουν τις εικόνες ή τα αρχεία σας στον ιστότοπό τους, χρησιμοποιώντας το εύρος ζώνης και τους πόρους σας για να το κάνετε.

Τέλος, οι προηγμένοι προγραμματιστές μπορούν να έχουν πρόσβαση στο SSH (Secure Socket Shell), το οποίο σας παρέχει μια ασφαλή μέθοδο πρόσβασης σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή (για παράδειγμα, εάν θέλετε να ανεβάσετε με ασφάλεια αρχεία που βρίσκονται αλλού).

Βήμα 7: Εγκαταστήστε το προτιμώμενο λογισμικό γλώσσας προγραμματισμού

Αυτή είναι μια άλλη προχωρημένη επιλογή για προγραμματιστές. Αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας το Ruby on Rails, για παράδειγμα, μπορείτε να εγκαταστήσετε γρήγορα το λογισμικό για να το κάνετε.

Εγκατάσταση πακέτου γλωσσών προγραμματισμού

Θα βρείτε επίσης εναλλακτικό λογισμικό για το WordPress σε αυτήν την ενότητα, συμπεριλαμβανομένων των Weebly και Joomla.

Ουσιαστικά, δίνει στους προγραμματιστές και τους webmasters μια μεγάλη επιλογή και ευελιξία για τη δημιουργία ενός ιστότοπου σε οποιαδήποτε γλώσσα και τη χρήση της αρχιτεκτονικής που τους αρέσει.

Πίνακας ελέγχου HostGator Cloud Hosting: Ετυμηγορία

Μπόνους: 

Οι αναγνώστες Bitcatcha δικαιούνται έκπτωση 30% στο HostGator Cloud. Απλώς εισαγάγετε το “bitcatcha” στο ταμείο HostGator Cloud.

Το HostGator Cloud δεν είναι μόνο γρήγορο και αξιόπιστο, αλλά και φιλικό προς τον χρήστη. Ο πίνακας ελέγχου πελατών και ο πίνακας ελέγχου είναι ίσως ο πιο διαισθητικός και απλός που έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ.

Και δεν έχουν θυσιάσει κανένα τεχνικό ή προηγμένο χαρακτηριστικό για να το πραγματοποιήσουν.

Οι χρήστες ενέργειας θα βρουν ακόμη όλα τα εργαλεία προγραμματισμού και τον έλεγχο διακομιστή που επιθυμούν. Αλλά ταυτόχρονα, οι αρχάριοι θα αισθάνονται πολύ πιο άνετα.

Στη συνέχεια, διαβάστε την εμπεριστατωμένη κριτική μας για την απόδοση του HostGator Cloud.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me