Bayar Lebih Kurang Untuk Lebih Banyak – Bagaimana Mencari Hosting Murah yang Tidak Menyedihkan!

Sebilangan besar orang berpendapat bahawa mereka harus menghabiskan banyak wang untuk host web mereka.


Tetapi inilah masalahnya. Terdapat banyak hos web hebat yang berharga kurang dari $ 5. Tuan rumah murah tidak selalu menghisap!

Sebenarnya, beberapa host terbaik mempunyai harga perkenalan serendah $ 1,99, dan anda masih akan mendapat semua ciri terunggul mereka. Mereka bersedia menurunkan harga kemasukan mereka untuk menarik pelanggan, dan anda boleh memanfaatkannya.

Sudah tentu, ada juga beberapa syarikat hosting yang buruk bersembunyi dalam julat harga yang sama. Bahagian yang sukar adalah memisahkan yang baik dari yang buruk.

Saya telah menyediakan 6 kriteria mudah untuk membantu anda mengenal pasti host terbaik dengan harga yang murah, sehingga anda dapat memperoleh yang terbaik dari kedua-dua dunia. Tetapi jika anda tergesa-gesa, berikut adalah 3 hos web murah teratas yang saya cadangkan (& harga pembaharuan mereka).

Contents

Pemburuan Host Murah

1. periksa ciri mereka

Host web yang baik akan dikemas dalam semua ciri utama mereka sebagai sebahagian daripada pakej. Perkara yang perlu diperhatikan termasuk:

 • Penyimpanan & lebar jalur
 • Kebanyakan host berkualiti kini dilengkapi dengan storan tanpa had, tetapi ada yang masih mempunyai had 5GB atau kurang.

 • Berapa banyak domain addon?
 • Sebilangan besar hos web harus memberi anda ruang hingga 25 domain tambahan, tetapi kami telah melihat pilihan yang buruk yang hanya memberi anda satu, atau bahkan tidak ada sama sekali.

 • Berapa banyak alamat e-mel yang boleh anda buat?
 • Beberapa hos tidak memasukkan satu alamat e-mel dalam pakej mereka.

 • Panel kawalan apa yang mereka gunakan?
 • Pengalaman pengguna panel kawalan boleh membuat atau memecahkan hos web untuk saya. Periksa sama ada mereka menggunakan cPanel, Vdeck atau alternatif yang disesuaikan. Pilih yang anda rasa paling selesa. (Petua profesional: jika anda tidak biasa dengan panel kawalan mereka, minta demo.)

 • Adakah mereka menyokong skrip laman web yang telah dipasang sebelumnya?
 • Periksa sama ada mereka menyokong pemasangan WordPress, Drupal, Joomla. Sekiranya anda memerlukan ciri khas seperti PHP atau integrasi e-dagang, pastikan juga menyokongnya.

2. seberapa pantas kelajuan pelayan mereka?

Kelajuan pelayan adalah seberapa cepat (atau perlahan) pelayan web anda bertindak balas terhadap permintaan.

Dengan kata lain, apabila seseorang mengklik di laman web anda, inilah masa yang diperlukan untuk pelayan anda bangun dan mula menghantar fail. Google mencadangkan kelajuan pelayan 200 ms atau kurang.

Itu penting kerana setiap permintaan mesti cepat di laman web anda, terutamanya jika anda penjual e-dagang dan anda mengharapkan pemprosesan pesanan cepat. Respons pelayan yang pantas sangat penting untuk pengalaman pengguna yang baik.

Malangnya, banyak hos web yang buruk membebani pelayan mereka, yang bermaksud laman web anda bersaing dengan pantas. Yang lain tidak menggunakan perkakasan yang cekap, jadi responsnya lambat.

Sebaliknya, hos web terbaik tetap memastikan anda mendapat masa tindak balas yang pantas, walaupun pada pelayan yang dikongsi.

Anda boleh menguji kelajuan pelayan menggunakan alat pemeriksa kelajuan kami. Cukup masukkan URL laman web, dan anda akan melihat seberapa pantas pelayan bertindak balas di seluruh dunia.

3. berapa masa bekerja mereka?

Tidak ada yang lebih mengecewakan daripada turunnya laman web anda. Oleh itu, jumlah masa operasi hos web anda sangat penting. Semakin baik masa operasi mereka, semakin banyak tuan rumah yang dipercayai.

Cukup sederhana, apa-apa yang kurang daripada 99% masa operasi harus dielakkan, dan 99.9% harus menjadi sasaran anda.

Anda mungkin berfikir bahawa 98% kedengarannya cukup bagus, tetapi fikirkan seperti ini: Waktu operasi 98% bermaksud laman web anda mungkin tidak beroperasi selama 3-7 hari dalam setahun!

Anda boleh mengesan waktu operasi host web dengan alat percuma seperti uptimerobot.com. Uptime Robot memeriksa laman web anda setiap lima minit untuk mengetahui tanda-tanda kehidupan, dan ia memberitahu anda jika ada yang tidak kena. Kami menggunakan Uptime Robots untuk memantau laman web kami, dan memperkuat angka masa operasi kami.

4. berbincang dengan sokongan teknikal mereka sebelum anda membeli

Sokongan teknikal adalah salah satu perkara utama yang memisahkan host web yang baik dari host web yang buruk. Syarikat yang baik akan mempunyai pasukan pakar yang menjawab pertanyaan dengan cepat dan berkesan. Tuan rumah yang buruk sering mengabaikan perkhidmatan pelanggan mereka.

Sekiranya ada yang tidak kena di laman web anda, anda ingin tahu bahawa ada suara mesra di hujung telefon yang boleh memperbaikinya untuk anda. Sekiranya anda lebih suka berbual dalam talian atau e-mel, cari hos web dengan pilihan kenalan itu.

Terdapat beberapa cara untuk menguji sokongan teknologi host web tanpa benar-benar membelinya. Cuba serahkan tiket untuk alasan berikut:

 • Minta demo panel kawalan.
 • Tanyakan mengenai polisi pembayaran balik dan harga pembaharuan (lebih lanjut mengenai ini tidak lama lagi).
 • Tanya mengenai had simpanan.
 • Tanya mengenai ketersediaan skrip laman web.

Host web yang baik harus membalas pertanyaan ini dengan cepat dan cekap.

5. adakah tangkapan tersembunyi dalam syarat perkhidmatan mereka?

Sebilangan besar hos web menggunakan bahasa pemasaran yang kuat, seperti ‘storan dan lebar jalur tanpa had’ atau ‘CPU tanpa had’. Malangnya walaupun ‘tidak terhad’ mempunyai had! Dan anda akan menemuinya dalam syarat perkhidmatan host web.

Dalam beberapa kes, hos web berhak untuk menangguhkan atau memutuskan sambungan laman web yang melebihi had ini.

Berikut adalah beberapa contoh kehidupan nyata dari hos web terkemuka yang menunjukkan sekatan ini:

CPU terhad

had cpu inmotion

(Dasar CPU Inmotion Hosting)

Sebab tambahan untuk penamatan

dasar spam ipage

(Dasar SPAM iPage)

Khususnya, cari had keras berikut:

 • Berapa banyak fail (tanpa mengira saiz) yang boleh saya hos? (aka inode)
 • Apakah had penyimpanan dan lebar jalur yang kuat?
 • Berapa banyak sumber CPU yang boleh saya gunakan?

Anda juga perlu memeriksa syarat perkhidmatan untuk dasar pembayaran balik mereka. Kadang kala, anda akan mencuba hos web, dan kemudian menyedari bahawa itu tidak sesuai untuk anda. Host web yang baik memahami hal ini, dan mereka akan menawarkan polisi pengembalian wang yang adil.

dasar pengembalian wang hostmetro

(Dasar Pengembalian Wang HostMetro)

Malangnya, tuan rumah yang buruk selalunya tidak mempunyai polisi pembayaran balik, dan mereka akan mengenakan bayaran pembatalan tambahan.

Sekiranya anda tidak dapat menemui nombor ini dalam syarat perkhidmatan, tanyakan kepada pasukan sokongan mereka

6. berapakah harga pembaharuan & adakah terdapat kos tersembunyi?

Host web $ 5 biasanya merupakan angka pengenalan, dan harga pembaharuan akan sedikit lebih banyak. Periksa untuk memastikan angka tersebut tidak melonjak ke harga yang keterlaluan!

Anda juga akan menyedari bahawa kebanyakan host web menawarkan potongan harga jika anda mendaftar untuk jangka masa yang lebih lama. Walau bagaimanapun, lebih baik jangan mengikat diri dalam kontrak yang panjang jika boleh. Anda mungkin ingin mengembangkan atau mengubah keadaan dalam dua tahun.

Terakhir, sebilangan hos cuba menjual produk tambahan tertentu seperti sandaran harian atau pengimbasan keselamatan pelayan. Sekiranya anda tidak mahukan tambahan ini, pastikan untuk tidak mencentang kotak apa pun sebelum anda membeli.

ciri tambahan bluehost

(Ciri Tambahan Bluehost)

Apa Bantuan Yang Dapat Anda Dapatkan Dari Bitcatcha?

bitcatcha mencari hos murah yang baik

Laman web kami wujud untuk membantu anda mencari hos web yang terbaik, dan membolehkan anda membuat keputusan yang tepat. Berikut adalah beberapa alat kami yang boleh anda gunakan sekarang untuk membantu anda membuat keputusan:

 • Pemeriksa kelajuan pelayan
 • Jalankan ujian kelajuan pada hos web yang berbeza untuk melihat mana yang memberikan masa tindak balas terpantas. (Petua profesional: kami menguji kelajuan pelayan dari 10 titik berbeza di dunia, jadi cari pelayan yang memberikan kelajuan tinggi kepada khalayak sasaran anda).

  Petua lain: Jangan menguji laman web host web. Cari laman web menggunakan hos itu, dan uji sendiri. (Host web sendiri mungkin menggunakan pelayan peribadi yang jauh lebih mahal untuk laman web mereka). Sebagai contoh, jika anda ingin menguji kelajuan pelayan Hostinger, kami mempunyai 3x laman web ujian yang dihoskan di pusat data mereka yang berbeza.

 • Rekod masa tamat
 • Untuk menjimatkan masa penjejakan waktu operasi anda sendiri, kami telah mengesan dan mencatat waktu operasi dari pelbagai host web selama berbulan-bulan, dan menyampaikannya kepada anda. Pergi ke halaman tinjauan kami, dan anda akan melihat peratusan keseluruhan waktu operasi setiap hos, dan berapa hari sejak tempoh turun terakhir.

 • Tuan rumah terbaik untuk
 • Kami telah mengkategorikan setiap tuan rumah mengikut kepakaran mereka. Cari hos terbaik untuk blog, e-dagang, laman portfolio atau forum.

Web Hosting Murah

Nota

Semua harga yang disenaraikan adalah berdasarkan harga perkenalan kontrak 12 bulan.

Dengan mempertimbangkan semua faktor (kelajuan pelayan, waktu operasi, sokongan teknikal, kemudahan penggunaan, dan harga) berikut adalah enam pilihan terbaik di luar sana untuk dicuba.

1. Hostinger

https://www.hostinger.com/

Hos web Hostinger

Rancang

Bujang

Bayaran Term Pertama

$ 2.34 / bln

Bayaran Pembaharuan

$ 3.25 / bln

Ciri-ciri utama

 • SSD tanpa had
 • 1 Domain Percuma
 • hPanel
 • Sokongan Luar Biasa
 • Harga Pengenalan Rendah

“Perkhidmatan premium dengan harga yang sangat rendah, apa lagi yang boleh anda minta?”

Hostinger adalah pilihan utama kami untuk hosting web yang murah, kerana mereka menawarkan perkhidmatan premium dengan harga pendaftaran yang sangat rendah. Untuk senarai ini, kami menyenaraikan harga pelan termurah jenama pada 12 bulan iaitu $ 2,34 sebulan, tetapi jika anda memilih 48 bulan, anda hanya akan dikenakan $ 0,99 sebulan!

Pelayan mereka sangat pantas di seluruh dunia kerana mereka mempunyai pusat data di seluruh dunia, yang mengejutkan kerana anda tidak menjangkakan bahawa ketika anda membayar harga seperti ini.

Mereka juga mendapat senarai ciri tanpa had yang mengagumkan:

 • Storan SSD
 • Akaun e-mel
 • Laman web
 • Lebar jalur
 • Pekerja Cronjobs

Selain dari kelajuan dan ciri, Hostinger mempunyai pasukan sokongan yang sangat baik, yang melayani lebih dari 20 negara dalam bahasa ibunda mereka! Hostinger benar-benar menyediakan rancangan yang berpatutan, terutama bagi mereka yang baru memulakannya.

2. HostMetro

https://www.hostmetro.com/

Hos web HostMetro

Rancang

Pelan MegaMax

Bayaran Term Pertama

$ 2.95 / bln

Bayaran Pembaharuan

$ 2.95 / bln

Ciri-ciri utama

 • Storan maksimum
 • Lebar jalur maksimum
 • 1 Nama Domain Percuma
 • Harga Terkunci Selamanya
 • Hosting Domain Tanpa Had

“Anda tidak perlu risau dengan bayaran pembaharuan dengan harga tetap”

HostMetro menawarkan 1 nama domain percuma dengan MegaMax Plan mereka, dengan storan dan lebar jalur maksimum (perhatikan penggunaan strategi mereka dengan kata “maksimum” dan bukannya “tidak terhad”).

Pada asasnya, ini bermaksud bahawa terdapat had penyimpanan dan lebar jalur ke akaun, tetapi mereka akan menambahkan jumlah simpanan untuk anda secara percuma selagi anda tetap mengikut syarat penggunaannya, iaitu tidak menggunakan storan yang diperuntukkan untuk media tujuan menyimpan.

Kedengarannya cukup masuk akal bagi saya.

Dengan HostMetro, anda akan menjadi tuan rumah seberapa banyak laman web yang anda mahukan dengan hosting domain tanpa had mereka, tetapi perkara terbaik mengenai jenama ini (sekurang-kurangnya bagi saya) adalah hakikat bahawa harganya terkunci selama-lamanya – Sekiranya anda membayar $ 2.95, anda Saya akan membayar $ 2.95 selama anda menjadi tuan rumah dengan mereka.

Hore! Tidak perlu risau dengan bayaran pembaharuan!

3. InterServer

https://www.interserver.net/

Hos web Interserver

Rancang

Web Hosting Standard

Bayaran Term Pertama

$ 5.00 / bln

Bayaran Pembaharuan

$ 5.00 / bln

Ciri-ciri utama

 • Storan SSL ULTRA tanpa had
 • Pembina Laman Web SitePad Percuma
 • Akaun E-mel Tanpa Had
 • Penghijrahan Laman Web Percuma
 • Harga Dikunci

“Harga tetap dengan SSD, harga sedikit lebih tinggi daripada pesaingnya”

InterServer dilengkapi dengan storan tanpa had pada pelayan Ultra SSD mereka, jadi anda tahu laman web anda akan memuat dengan pantas dengan platform mereka.

Anda juga dapat menikmati pembina laman web percuma, akaun e-mel tanpa had dan migrasi laman web percuma, tetapi seperti HostMetro, ciri utama mereka adalah harganya.

Pelan Web Hosting Standard hanya berharga $ 5 sebulan, dan harganya terkunci sehingga anda tidak perlu risau tentang pembaharuan. Pada masa ini, kami tidak tahu sama ada pembaharuan mereka dikunci selama-lamanya atau tidak, tetapi selamat untuk mengandaikannya, jika tidak, mereka akan kehilangan sebahagian besar perniagaan mereka daripada HostMetro.

4. Hosting A2

https://www.a2hosting.com

Host web hosting A2

Rancang

Lite

Bayaran Term Pertama

$ 3.32 / bln

Bayaran Pembaharuan

$ 8.99 / bln

Ciri-ciri utama

 • 1 Laman Web
 • Storan Tanpa Had
 • Pemindahan tanpa had
 • Percuma & Penghijrahan Tapak Mudah
 • SSL percuma & SSD

“Host web yang lengkap, sesuai untuk semua jenis laman web”

Apa yang kami sukai mengenai A2 Hosting ialah rancangan Turbo mereka dilengkapi dengan pelayan yang sangat pantas, dengan teknologi yang membolehkan laman web yang dihoskan bersama mereka memuat sehingga 20x lebih cepat daripada pelayan biasa!

Walaupun pelan ringan tidak disertakan dengan pelayan Turbno, pelayan biasa mereka masih cukup pantas, dengan purata 150 ms di seluruh dunia!

Pengguna juga akan mendapat ciri tanpa had, seperti penyimpanan SSD, lebar jalur dan pemindahan. Mereka juga akan menikmati 25 akaun e-mel percuma, keselamatan SSL percuma, pembangun laman mudah dengan beribu-ribu tema, persediaan WordPress dioptimumkan 1 klik dan yang terbaik, mereka akan memilih pusat data mereka yang tersebar di 3 benua untuk memaksimumkan laman web kelajuan beban untuk pelanggan mereka!

5. Host Inmotion

https://www.inmotionhosting.com

Hos web Inmotion Hosting

Rancang

Lancarkan

Bayaran Term Pertama

$ 4.99 / bln

Bayaran Pembaharuan

$ 8.99 / bln

Ciri-ciri utama

 • Nama Domain Percuma
 • Zon Kelajuan Maksimum ™
 • Pemindahan tanpa had
 • Akses SSH
 • Sokongan AS 24/7

“Perkhidmatan premium sesuai untuk pemilik perniagaan kecil”

Inmotion Hosting adalah hos web yang sangat baik. Ini sebenarnya perkhidmatan hosting web pilihan untuk kita sebelum kita beralih ke SiteGround, dan kita masih memikirkannya.

Inmotion menyediakan pengguna rancangan pelancaran mereka dengan nama domain percuma, pemindahan tanpa had, SSL percuma, perlindungan sandaran dan peretasan automatik, dengan e-mel tanpa had, lebar jalur dan ruang cakera.

Paling baik, mereka sangat pantas, berkat Zon Kelajuan Maksimum mereka, yang pada dasarnya merupakan cara yang menarik untuk mengatakan pusat data, yang terletak di Amerika Syarikat. Walaupun mereka tidak mempunyai pusat data di Asia, Inmotion masih pantas di peringkat global.

BTW, kami telah mencapai persetujuan dengan Inmotion Hosting, dan pembaca kami dapat menikmati potongan harga 50% dari harga mereka, jadi gila!

6. Bluehost

https://www.bluehost.com

Hos web Bluehost Hosting

Rancang

Asas

Bayaran Term Pertama

$ 5.95 / bln

Bayaran Pembaharuan

$ 7.99 / bln

Ciri-ciri utama

 • 1 Laman Web
 • Storan SSD 50GB
 • Lebar Jalur Tidak Bermeter
 • Sijil SSL percuma
 • Prestasi Standard

“Harga rendah dengan ciri standard, bagus untuk blogger”

Bluehost adalah salah satu perkhidmatan hosting web yang sangat disyorkan di sekitarnya, dan harganya cukup rendah sehingga juuuust menjadikannya dalam senarai ini.

Dengan rancangan Asas mereka, anda mendapat apa yang anda bayar – 1 domain percuma, storan SSD 50 GB (yang bermaksud mereka mementingkan kelajuan dan kecekapan) dan lebar jalur yang tidak dimeterai (tidak ditentukan berapa banyak yang diperuntukkan bagi setiap akaun, tetapi selagi anda berada dalam lingkungan “normal” mereka, anda semestinya baik-baik saja).

Sekiranya anda mahukan akaun e-mel percuma, maka Bluehost bukanlah sesuatu yang anda mahukan, kerana e-mel adalah perkhidmatan berbayar tambahan dengan mereka.

Walau bagaimanapun, Bluehost memang dilengkapi dengan SSL percuma jadi jika anda menjalankan laman web perniagaan, ini akan sangat berguna. Selain itu, mereka cukup stabil. Pasangkan dengan kelebihan mereka yang lain, dan Bluehost memang merupakan pesaing yang layak untuk senarai ini.

Keputusan: Host web mana yang mesti dilalui?

TERMA PERTAMA

PEMBAHARUAN

BEZA

Hostinger

$ 2.34

$ 3.25

+$ 0.91

HostMetro

$ 2.95

$ 2.95

$ 0

Pelayan Antara

$ 5.00

$ 5.00

$ 0

Jangan lupa: Padankan host web anda dengan keperluan laman web anda!

Malangnya, tidak ada host web terbaik. Hanya yang sesuai untuk anda dan keperluan anda. Host web yang berbeza sesuai dengan keutamaan yang berbeza.

Contohnya, laman web portfolio yang sederhana, hanya memerlukan web host bersama yang kecil. Tetapi, jika anda menjalankan blog atau laman web dengan lebih dari 30,000-40,000 pengunjung sebulan, anda memerlukan storan tambahan dan kemampuan untuk meningkatkan ke VPS apabila waktunya tepat.

Sekiranya anda ingin memulakan laman web e-dagang, anda memerlukan host web yang membolehkan penyatuan pembayaran dan langkah-langkah keselamatan tambahan. (Pastikan untuk melihat Hosting eCommerce yang disyorkan.)

Seperti yang anda lihat, hos web murah tidak selalu menyedut, tetapi periksa ciri dan prestasinya sebelum anda membeli. Semoga berjaya! Dan sekiranya anda masih mempunyai pertanyaan lebih lanjut, jangan ragu untuk menghubungi kami, dan saya dengan senang hati akan menjawab soalan anda.

Sekarang, jika anda mempunyai poket dalam dan mencari barang-barang di rak teratas, lihat platform Hosting WordPress Terurus ini.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map