Saya terpesona dengan kadar penukaran.

Kerana anda dapat meningkatkan penjualan tanpa mengeluarkan satu sen pun untuk pemasaran tambahan.

Daripada mengejar pelanggan baru, anda dapat memperketat laman web anda, dan memanfaatkan lebih banyak lalu lintas yang ada.

Tunggu, berapa kadar penukaran?

Mudah, setiap kali pelanggan anda mengklik ‘butang beli’. Atau setiap kali mereka mendaftar ke perkhidmatan anda. Kadar penukaran anda adalah peratusan jumlah pengunjung yang mengklik butang penting itu.

Mari kita ikuti dan tunjukkan cara menghantar kadar penukaran e-dagang anda dengan tinggi.

1. Sediakan penukaran yang lebih kecil

Adakah anda tahu bahawa 90% pengunjung kedai anda belum bersedia membeli dari anda? Perlu sedikit masa untuk membina kepercayaan itu, dan meyakinkan seseorang untuk membeli dari anda.

Tetapi, daripada mengucapkan selamat tinggal kepada 96% itu, tetapkan beberapa penukaran yang lebih kecil sepanjang perjalanan – seperti pendaftaran e-mel. Walaupun anda tidak membuat penjualan dengan segera, anda akan mendapat alamat e-mel. Ini bermakna anda dapat memelihara mereka. dan buat penukaran besar itu kemudian.

Marie Claire - penukaran yang lebih kecil

Lihat bagaimana Marie Clare menawarkan ’50 Petua Kecantikan Terbaik’ kepada anda sebagai pertukaran alamat e-mel. Mereka tahu bakal pelanggan mereka akan menyukainya, dan mereka membuat penukaran kecil.

Akhirnya, pelanggan tersebut kemungkinan akan membeli dari mereka. Penukaran penuh selesai!

2. Mengeluarkan risiko

Kebanyakan orang ragu-ragu untuk membeli dari perniagaan kecil yang belum pernah mereka dengar. Naluri berhati-hati kita masuk, dan kita sering membicarakannya.

Oleh itu, ambil risiko sebelum pelanggan berpeluang memikirkannya! Nantikan mengapa bakal pelanggan mungkin ragu-ragu untuk membeli produk anda. Katakan anda menjalankan kedai fesyen. Pelanggan anda risau akan risiko berikut:

  1. pakaian tidak akan sesuai dengan betul
  2. mereka tidak akan menyukainya semasa anda mencubanya
  3. mereka telah membuang wang mereka semasa penghantaran

Oleh itu, hilangkan risiko ini dari perkataan ‘go’.

Hugo Boss - Mengurangkan Risiko Pelanggan

Hugo Boss melakukan ini tepat di bahagian atas laman web mereka. Segera, mereka memberitahu pelanggan bahawa mereka dapat mengembalikan barang secara percuma. Dan, mereka akan membuat perubahan pelengkap untuk anda.

Sekiranya anda tidak menyukai pakaian, wang anda akan dikembalikan, atau anda boleh menukarnya. Risiko dan kegelisahan hilang.

3. Bukti sosial

Cara lain untuk memecahkan halangan yang berhati-hati dan mendapatkan penukaran tambahan adalah dengan bukti sosial. Tunjukkan kepada pengunjung anda bahawa orang sebenar sudah menggunakan produk anda.

Pelanggan adalah biri-biri; mereka ingin mengetahui bahawa orang lain mempercayai perkhidmatan anda!

Asos melakukan ini lebih baik daripada sesiapa sahaja yang mempunyai ciri #AsSeenOnMe mereka. Pelanggan memuat naik gambar mereka memakai pakaian Asos.

Tunjukkan Produk Anda Beraksi

Ini meyakinkan pengunjung bahawa orang lain mempercayai produk anda. Dan itu memberi mereka keyakinan untuk mengklik butang ‘beli’. Ciri khas ini juga membolehkan orang melihat seperti apa pakaian pada orang ‘normal’. (contohnya bukan model!) Yang membantu banyak orang membuat keputusan mereka.

Guru pemasaran Mark Schaefer mengatakan ini lebih baik daripada siapa pun:

Bukti sosial

4. Pembelian Sekali Klik

Tebak berapa banyak keranjang belanja dalam talian yang ditinggalkan sebelum mendaftar keluar?

68%.

68% !! Itu adalah sebilangan besar orang yang berada di garisan penamat, tetapi klik sebelum membeli. Mengapa perkara ini berlaku?

Satu jawapan adalah proses pembayaran yang rumit. Pelanggan berasa bosan, kecewa atau terganggu.

Tugas anda adalah membuat mereka cepat keluar. Memudahkan proses pembayaran dan pembayaran adalah keutamaan.

Untuk pelanggan sedia ada yang sudah log masuk, sediakan pembelian satu klik.

Amazon - proses pembayaran

Anda sudah tahu bahawa Amazon adalah raja pembelian satu klik. Anda mungkin sudah jatuh cinta (maksud saya menggunakannya) sudah. Sistem mengingat semua butiran anda, jadi anda boleh membuat pesanan tanpa melalui proses pembayaran yang tidak kemas.

5. ‘Beli sebagai tetamu’

Terdapat sebab lain mengapa pelanggan meninggalkan troli mereka dengan kerap. Diminta sejumlah maklumat tidak berkesudahan. Ingat, anda berusaha mendapatkan sebanyak mungkin penukaran melalui pintu. Jadikan bahagian ini semudah mungkin.

Beri orang cara pembayaran yang sangat mudah dan teruskan. Semakin banyak maklumat yang anda minta, semakin besar kemungkinan anda kehilangan penjualan.

Daftar masuk tetamu Apple

Apple mempunyai sistem yang hebat di sini. Sudah tentu, anda akhirnya memasukkan alamat e-mel anda, tetapi tinggalkannya sehingga akhir. Bawa mereka ke pintu masuk pembayaran terlebih dahulu.

6. Penghantaran percuma

Sebagai pelanggan, kita akan secara mental memberikan komitmen untuk membeli sesuatu. Kami akan membenarkan harga di kepala kami, dan akhirnya kami akan melihatnya.

Dan kemudian – tunggu – mereka baru sahaja menambah penghantaran $ 5! Jumlahnya sedikit, tetapi mengubah keseluruhan psikologi pembelian. Ini adalah satu lagi halangan yang mungkin menjauhkan orang.

penghantaran percuma

Cuba tambahkan penghantaran percuma ke segalanya, dan harapkan kos penghantaran ke produk anda. Kami tahu ini akan membuat perkara menjadi sukar bagi anda dan akaun anda, tetapi ada cara untuk membantu anda.

7. Kurangkan jumlah produk yang dipamerkan

Akal sehat memberitahu kita untuk menjual sebanyak mungkin produk. Lagipun, semua orang suka pilihan, betul?

Kebenaran sebenarnya sangat berbeza. Apabila pelanggan berhadapan dengan banyak produk, mereka cenderung untuk memilih salah satu daripada mereka. Mereka terharu, dan tidak dapat membuat keputusan.

Apabila hanya terdapat sedikit pilihan, mereka lebih senang memilih.

Beberapa pakar Universiti Stanford mengujinya di sebuah kedai jem. Apabila mereka menawarkan lebih sedikit pilihan rasa selai, penjualan meningkat.

beberapa produk bertukar menjadi lebih baik

Keluarkan dari buku Apple di sini. Anda boleh mengira jumlah produk yang mereka jual dengan dua tangan. Dan mereka adalah syarikat runcit terbesar di dunia. Neraka, mereka adalah syarikat terbesar di dunia (dari segi cap pasaran.)

8. Wujudkan kekurangan

Kita semua takut kehilangan tawaran atau tawaran hebat. Sekiranya anda memberitahu pelanggan bahawa anda hanya mempunyai stok terhad, mereka lebih cenderung membelinya.

Menurut kajian baru-baru ini, trik ini meningkatkan kadar penukaran satu pemasar sebanyak 332% yang mengejutkan.

Sekiranya anda memberitahu pelanggan bahawa tawaran berakhir dalam 6 minit 18 saat, mereka akan menggunakan butang ‘beli’. Dan pantas.

Boohoo - kekurangan

Ini adalah psikologi sederhana. Ia juga tidak semestinya benar. Tetapi, ia pasti akan meningkatkan kadar penukaran anda. Kami tidak suka kehilangan banyak perkara. FOMO itu nyata!

9. Ajakan bertindak yang magnetik

Ajakan bertindak adalah butang tunggal terpenting di laman web anda. Ini butang ‘beli’ atau butang ‘pendaftaran’.

Ini butang penukaran.

Matlamat anda adalah untuk mendapatkan sebanyak mungkin orang untuk mengkliknya. Jadi ia perlu bersifat magnet. Terdapat beberapa peraturan yang harus dipatuhi dalam hal CTA:

  1. Jadikannya warna yang berani
  2. Berikan banyak ruang yang jelas sehingga menarik mata
  3. Gunakan salinan segera

Saya sangat menyukai contoh berikut, yang mengikuti ketiga-tiga peraturan tersebut, dan menambahkan sedikit ‘penjelasan’ sehingga menghilangkan kerisauan pelanggan.

Barang Jantan - Ajakan bertindak

Ia berwarna hijau terang, dan memerlukan perhatian. Terdapat banyak ruang yang jelas untuk menarik perhatian, dan ia mempunyai rasa mendesak; “Mulakan”. Tetapi yang terbaik adalah yang kecil, “Sertai 1000 lelaki yang sudah mendaftar”. (Saya bahkan boleh memaafkan penggunaan kerasulan yang mengerikan).

Ini menggabungkan bukti sosial (seperti yang kita bicarakan sebelumnya), dan ia menghilangkan rasa risiko atau berhati-hati.

10. Pertajamkan cadangan nilai anda

Cadangan nilai anda mungkin merupakan faktor terpenting dalam kadar penukaran anda. Perkara yang paling sukar juga adalah betul.

Tidak pernah mendengarnya sebelum ini? Berikut adalah cadangan nilai dalam tindakan, berdasarkan ‘Square’:

segi empat sama - proposisi nilai

Pada pendapat saya, ini adalah salah satu cadangan nilai terbaik di web.

Nilai prop adalah gabungan salinan, gambar, dan CTA yang menangkap seluruh perniagaan anda dalam beberapa saat.

Mari kita lihat contoh di atas. Gabungan perkataan dan gambar sangat mudah, anda langsung tahu apa yang dilakukannya dan mengapa anda memerlukannya. Dan lihat CTA itu: “Dapatkan pembaca kad percuma anda”. Mereka harus mengajar ini di sekolah pemasaran.

Sekiranya anda dapat memberitahu pelanggan siapa anda dan mengapa mereka harus membeli dari anda dalam masa kurang dari satu saat, kadar penukaran anda akan meningkat sehingga ke bumbung.

Petua Pro

Tonton Alex Osterwalder bercakap mengenai merancang cadangan nilai yang sempurna. [/ Highlight]

11. Pemperibadian

Pelanggan cenderung membeli dari anda sekiranya mereka merasa dihargai dan difahami. Nantikan produk apa yang mereka sukai, dan anda menukarnya berulang kali.

Kita semua tahu bahawa Amazon cemerlang dalam hal ini. Mereka menunjukkan gulungan item yang diperibadikan berdasarkan sejarah penyemakan imbas dan pembelian anda yang lalu. Ini membina kepercayaan, dan mengeratkan hubungan pelanggan.

Asos juga melakukan ini dengan gulungan sorotan yang disebut ‘Anda Mungkin Juga Suka…” Berdasarkan sejarah belanja anda, mereka menyusun senarai barang dan produk yang berkaitan. Rasanya bersifat peribadi, jadi pelanggan cenderung menekan butang ‘beli’.

Item berkaitan Asos

Sekiranya anda menggunakan WooCommerce untuk memberi kuasa kepada kedai anda, anda boleh menggunakan peluasan ‘sejarah pelanggan’ untuk memantau pembelian pelanggan, dan menawarkan cadangan yang diperibadikan.

12. Berhenti menjual butirannya, jual faedahnya

Sekiranya anda mahukan satu sebab mengapa Apple menjual lebih banyak produk daripada pesaingnya, inilah sebabnya. Ini adalah halaman penjualan Dell:

keterlaluan maklumat

Lebihan maklumat!!

Mereka berusaha menjual produk dengan menyenaraikan fungsi dan spesifikasinya.

Sekarang, mari lihat halaman penjualan Apple:

Apple - jurujual

Tidak ada satu pun statistik yang dapat dilihat. Mereka tidak menjual maklumat, mereka menjual faedahnya. Mereka menunjukkan bagaimana produk mereka akan membantu awak lebih kreatif. Ia memberi inspirasi.

(Ia juga bersih, sederhana, dengan cadangan nilai yang hebat).

Berhenti menerangkan produk anda, dan mulailah menunjukkan kepada pelanggan bagaimana ia akan mengubah kehidupan mereka.

13. Permudahkan reka bentuk web anda. Buang gangguan

Laman web anda mempunyai satu tujuan: menjual produk.

Apa-apa yang lain hanyalah gangguan. Membuangnya.

Salah satu perkara paling sukar untuk dilakukan oleh mana-mana usahawan adalah mempermudah produk, perniagaan, atau laman web mereka. Semua nampaknya begitu penting, betul? Tetapi, sudah waktunya untuk berani, dan membuat pemotongan ke laman web ini.

Inilah laman web untuk Beats. Mereka menjual lebih banyak fon kepala daripada syarikat lain di planet ini.

Beats - kesederhanaan

Anda akan melihat bahawa sebenarnya tidak ada yang boleh diklik kecuali produk itu sendiri. Tidak ada yang mengalihkan perhatian anda daripada meneroka lebih jauh, dan akhirnya membeli.

Internet direka untuk gangguan. Kami tersesat dalam lubang dan kandungan arnab. Ketika datang ke halaman penjualan anda, pastikan hanya ada satu jalan keluar. Butang beli!

14. Tunjukkan produk dalam tindakan

Imej yang anda gunakan di laman web sangat penting. Bukan rahsia lagi bahawa gambar cantik menjual produk. Pelanggan suka melihat setiap perincian dalam definisi tinggi sebelum mereka membeli. Ia mengurangkan risiko, dan meningkatkan keinginan!

Walau bagaimanapun, untuk kadar penukaran teratas, anda boleh melangkah lebih jauh. Tunjukkan produk anda dalam tindakan.

Pergi nilai Go Pro

Inilah kamera GoPro di persekitaran semula jadi. Anda juga tidak perlu melihat gambar kamera itu sendiri, tetapi anda mahukannya dengan serta-merta!

Asos melakukan ini dengan lebih baik lagi dengan menunjukkan catwalk pakaian mereka. Ini adalah cara yang jauh lebih baik untuk melihat bagaimana pakaian mereka sesuai daripada beberapa gambar yang diedit dengan teliti.

y6dk3asos - catwalk

15. Jualan yang baik

Ini adalah muslihat tertua dalam buku runcit, tetapi ia berfungsi sebagai daya tarikan.

asos - penjualan

Penjualan memberi inspirasi kepada urgensi, dan memberi alasan yang lebih besar kepada orang lain untuk mengklik butang ‘beli’. Sudah tentu, anda tidak dapat menjalankan penjualan 24/7, tetapi anda boleh memutar stok dan item mana yang dijual.

Mungkin anda boleh menjual semua pakaian lelaki selama seminggu. Kemudian semua pakaian wanita. Kemudian hanya kasut. Terus berputar, dan anda akan sentiasa menjual sesuatu, sehingga kadar penukaran anda tinggi.

16. Ujian A / B

Adakah anda mempunyai dua tajuk utama yang perlu difahami, tetapi tidak tahu mana yang lebih berkesan?

Atau mungkin anda cuba memilih antara dua warna yang berbeza untuk ajakan bertindak anda.

Daripada meneka atau memilih secara membabi buta, jalankan ujian A / B untuk mengetahuinya yang pasti yang mana paling sesuai. Ujian A / B menyediakan satu pilihan untuk separuh pelawat anda, dan pilihan lain untuk yang lain.

Mana-mana yang menukar yang terbaik adalah pemenang anda. Dan kemudian anda boleh melaksanakannya di seluruh laman web.

Mulailah melakukan ini dengan setiap keputusan utama, dan anda akan meningkatkan kadar penukaran anda dengan ketara. Anda akan dengan cepat menyedari bahawa setiap aspek kecil di laman web anda mempengaruhi penjualan anda. Anda mahu menguji semuanya!

Dengan berbekalkan 16 petua mega ini, anda dapat meningkatkan penjualan tanpa mengeluarkan wang untuk pemasaran tambahan.

Ada soalan, idea, atau pendapat? Tolong beritahu saya dalam komen, dan dengan senang hati saya akan menjawab.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me