Berapa lama anda menunggu laman web dimuat?

Menurut statistik, separuh daripada kita tidak menunggu dua saat untuk kandungan laman web muncul!

Itulah sebabnya saya membuat pemeriksa kelajuan Bitcatcha. Saya ingin memastikan pelayan saya bertindak balas secepat mungkin. Dan saya ingin membantu anda menguji anda juga.

Tetapi, mengapa kelajuan memuatkan laman web begitu penting? Apa perbezaan yang dibuat dalam sepersekian saat?

Jawapan? Ia memberi perbezaan besar! Ini mempengaruhi pengalaman pengguna, kedudukan carian, malah penjualan dan penukaran.

1. Kelajuan laman web adalah kesan pertama yang pernah anda buat

Kesan pertama sangat penting di web.

Pelanggan, pembaca, dan pelawat laman web anda membuat penilaian segera mengenai anda dan perniagaan anda.

Sekiranya laman web anda dimuat dengan pantas, anda akan membuat kesan pertama yang kuat. Ini adalah kemenangan pantas untuk pengalaman pengguna! Sekiranya memuat dengan cepat, pelawat baru anda akan gembira.

Ini adalah psikologi murni. Kami menganggap laman web pantas menjadi profesional dan boleh dipercayai. Kami mengaitkan kepantasan dengan kecekapan, kepercayaan, dan keyakinan.

"Sekiranya cepat, mesti profesional!"

Sebaliknya, laman web yang perlahan menjadikan kita menganggapnya tidak selamat, tidak selamat dan tidak boleh dipercayai. Dan sangat sukar untuk membalikkan kesan pertama yang negatif itu.

  • 79% pembeli dalam talian mengatakan bahawa mereka tidak akan kembali ke laman web jika mereka menghadapi masalah dengan kelajuan pemuatan.

Anda tidak mendapat peluang kedua mengenai pengalaman pengguna. Hampir 80% bakal khalayak anda tidak kembali.

2. Kami menjangkakan kepantasan!

Internet menetapkan bar yang tinggi ketika datang ke kelajuan laman web. Kami menjangkakan, dan menuntut masa pemuatan yang cepat.

Inilah fakta sukar:

  • 47% orang mengharapkan laman web anda dimuat dalam masa kurang dari 2 saat.
  • 40% akan meninggalkannya sepenuhnya sekiranya memerlukan masa lebih dari 3 saat.

Anda mendapat sedikit ruang untuk bergerak dengan pelawat bergerak, tetapi tidak banyak.

  • 85% pengguna internet mengharapkan laman mudah alih dimuat secepat atau lebih pantas daripada di desktop mereka.

Semua statistik adalah milik Kissmetrics.com

Semasa bergerak, kita cenderung kurang sabar. Kami mahu jawapan dengan pantas!

Harapan Rakyat Mengenai Kelajuan Memuatkan Bergerak

Sudah jelas bahawa kita semua mengharapkan hasil yang cepat sama ada kita menggunakan komputer riba, desktop, tablet, atau telefon bimbit. Fikirkan bagaimana anda menggunakan internet setiap hari. Anda mencari jawapan pantas dan hasil segera.

Ketika datang ke laman web terkenal dan berwibawa, orang bersedia menunggu lebih lama. Sekiranya anda Google atau Facebook, pengunjung akan bertolak ansur dengan sedikit kelewatan, kerana mereka adalah nama yang sudah mapan.

Malangnya, untuk perniagaan kecil dan syarikat permulaan, anda tidak selalu mempunyai kemewahan itu. Sebaiknya secepat mungkin dari awal.

3. Pengalaman pengguna

Saya telah banyak menulis tentang pengalaman pengguna dan reka bentuk UX. Saya rasa ini adalah salah satu daripada beberapa cara laman web dapat benar-benar memisahkan diri daripada persaingan.

Pada asasnya, reka bentuk UX yang baik adalah untuk mewujudkan pengalaman hebat dan sederhana untuk pengunjung anda. Terdapat dua faktor asas yang terlibat dalam pengalaman pengguna yang positif:

  • Beri pelawat apa yang mereka cari
  • Berikan kepada mereka dengan cepat.

Itulah sebabnya kelajuan memuatkan laman web adalah keutamaan nombor satu anda mengenai pengalaman pengguna. Orang yang melayari laman web anda mencari sesuatu. Berikan kepada mereka secepat mungkin.

Sebaik sahaja pelawat anda keliru atau kecewa, anda akan melakukan sesuatu yang salah. Dan tidak ada yang mengecewakan kita seperti laman web yang perlahan!

4. Laman web perlahan membunuh penukaran

Mari kita kaji semula salah satu statistik pertama yang kami tunjukkan kepada anda:

  • 40% orang akan meninggalkan laman web anda jika memuatkan masa lebih dari 3 saat.

Sekarang, katakan 100,000 orang mengunjungi laman web anda setiap bulan. Sekiranya anda perlahan hingga 4 saat, anda boleh kehilangan 40,000 bakal pelanggan.

40,000!

Sekiranya kelajuan muatan yang perlahan mendorong orang pergi, maka ini akan mendorong penjualan anda. Ini juga bukan spekulasi. Beberapa syarikat terbesar di planet ini telah mengujinya.

  • Amazon melakukan ujian yang menunjukkan bahawa mereka akan kehilangan $ 1.6 BILION setiap tahun jika mereka melambat hanya satu saat.

Dan Amazon adalah syarikat yang mapan dan dikenali. Sekiranya pelanggan tidak akan menunggu satu saat lagi untuk Amazon, peluang apa lagi yang kita dapat?

5. Kesan jangka panjang kelajuan laman web yang perlahan

Kami telah membuktikan bahawa kelajuan pemuatan yang perlahan membawa kepada penurunan segera pengunjung. Hampir separuh daripada pelawat berpotensi anda telah hilang. Tetapi ada kesan jangka panjang di sini juga. Masa pemuatan yang lama secara beransur-ansur menghambat pertumbuhan semula jadi dan mulut ke mulut anda.

Pelanggan perlahan-lahan berhenti merujuk perkhidmatan anda kepada orang lain kerana pengalaman yang buruk. Laman web yang dibina cenderung untuk menghubungkan kembali ke kandungan anda. Bahkan mungkin membuat orang berhenti mendaftar ke buletin anda.

Kami sering mengaitkan laman web yang perlahan dengan kekurangan kredibiliti, yang boleh merugikan jenama anda dalam jangka masa panjang.

6. Kelajuan laman web mempengaruhi kedudukan Google anda

Google mempunyai cinta kepantasan yang diakui sendiri.

“Kami berusaha untuk menjadikan seluruh web cepat”

Mereka melakukan misi untuk memastikan internet cepat, mudah diakses, dan berguna. Setakat ini, mereka melakukan pekerjaan yang cukup baik.

Terdapat banyak maklumat di luar sana mengenai Google, kelajuan muat dan kedudukan carian anda. Sebilangannya benar, ada yang tidak begitu banyak. Inilah yang kami tahu pasti dari mulut Google sendiri.

  • Google mengambil kira kelajuan memuatkan laman web ketika memberi peringkat pada laman web (diumumkan pada tahun 2010)
  • Tetapi, itu adalah ‘isyarat’ yang sangat kecil (dibandingkan dengan relevansi dan kewibawaan)

“Walaupun kelajuan laman web adalah isyarat baru, itu tidak membawa berat sama banyaknya dengan kesesuaian halaman. Pada masa ini, kurang daripada 1% pertanyaan carian dipengaruhi oleh isyarat kelajuan laman web “

Ini pada dasarnya bermaksud bahawa laman web rata-rata tidak akan melihat banyak perubahan. Tetapi, jika laman web anda sangat perlahan, anda akan menderita.

Tetapi, inilah sedikit yang menarik:

"Google akan mengurangkan jumlah crawler yang dihantar ke laman web anda jika pelayan anda lebih lambat dari dua saat."

Ini bermakna Google cenderung untuk tidak mengambil catatan blog terbaru anda, atau melihat kemas kini baru-baru ini. Dan itu boleh membahayakan anda.

Untuk memastikan kelajuan pelayan anda mencapai standard, gunakan pemeriksa kelajuan pelayan Bitcatcha kami, dan pastikan laman web anda meningkat. Sekiranya kurang dari dua saat, anda mungkin menyembunyikan diri dari perayap Google secara berkesan.

Petua Pro: 

Sekiranya laman web anda berjalan di WordPress, pastikan untuk memeriksa hosting WordPress yang dikendalikan ini kerana perkhidmatan mereka dioptimumkan dengan baik untuk kepantasan.

Kepantasan penting. Ini mempengaruhi pengalaman pengguna anda, ia mempengaruhi peringkat carian anda. Ini mempengaruhi penjualan dan penukaran anda.

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana kelajuan pelayan anda meningkat, pergi ke pemeriksa kelajuan kami sekarang, dan bandingkan laman web anda dengan berjuta-juta yang lain.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau fikiran mengenai kelajuan pemuatan laman web atau masa tindak balas pelayan, sila tinggalkan komen di bawah!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me