Adakah anda tahu betapa pantasnya laman web anda?

Ini adalah soalan yang mengganggu saya sejak sekian lama.

Dalam catatan terakhir saya, saya menerangkan bagaimana laman web yang perlahan benar-benar boleh merosakkan jumlah dan penjualan pelawat anda. Saya menunjukkan kepada anda bagaimana Amazon akan kehilangan $ 1.6 bilion yang mengejutkan jika mereka melambat!

Kepantasan laman web sangat penting!

Masalahnya, terdapat banyak pemeriksa kelajuan laman web dalam talian. Tetapi kebanyakan dari mereka hanya memberitahu anda satu perkara: berapa lama masa yang diperlukan untuk memuatkan keseluruhan laman web, dari awal hingga akhir.

Yang tidak memberi anda gambaran yang cukup mengenai apa yang sedang berlaku. Terdapat banyak lapisan yang mempengaruhi kelajuan laman web anda secara keseluruhan. Anda perlu memperbesar masing-masing dan melihat apa yang sedang berlaku.

Oleh itu, saya telah mengumpulkan senarai alat terbaik untuk memeriksa setiap lapisan kelajuan laman web anda. Tetapi pertama, sedikit latar belakang membaca …

Pecahan Pantas Sains Kelajuan Laman Web

Sebelum kita terjebak dengan alat yang boleh anda gunakan untuk memeriksa kelajuan, kita perlu memahami lebih banyak mengenainya.

Kelajuan laman web bergantung pada pelbagai faktor. Ringkasnya, terdapat dua bahagian utama:

a. Kelajuan pelayan anda

Kelajuan pelayan anda adalah mesin anda. Ini adalah asas laman web anda.

Ini ditentukan oleh prestasi dan lokasi host web anda.

Seperti yang anda jangkakan, anda mahu mesin anda secepat mungkin. Fikirkan seperti kereta Formula 1. Anda boleh mengubah bentuk badan sebanyak yang anda mahukan pada kereta F1. Tetapi, tanpa kelajuan teras mesin, anda akan kehilangan perlumbaan!

Sama dengan laman web anda.

Kelajuan pelayan teras anda adalah perkara pertama dalam senarai.

b. Memuatkan semua data (gambar, reka bentuk web, kod, plugin, media)

Bahagian kedua dari kelajuan laman web adalah perkara lain. Itu semua data yang perlu dimuatkan oleh laman web anda dan menunjukkan kepada pengunjung.

Seperti yang anda bayangkan, jika laman web anda dipenuhi dengan gambar yang sangat besar, kod yang rumit, dan reka bentuk yang rumit, ia memerlukan lebih lama untuk memuatkan semuanya.

Oleh kerana terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kelajuan memuatkan laman web, lebih baik menggunakan pelbagai alat yang berbeza untuk mengukur kelajuan.

Pemeriksa kelajuan laman web purata anda, misalnya, mungkin memberitahu anda bahawa laman web anda dimuat dalam tiga saat. Tetapi, itu tidak membantu menentukan masalah.

Oleh itu, mari kita mulakan dengan memeriksa kelajuan enjin. Kelajuan pelayan anda.

1. Pemeriksa Kelajuan Pelayan Bitcatcha

Pemeriksa Kelajuan Pelayan Bitcatcha

Alat pertama adalah mengenai memeriksa kelajuan mesin anda. Ini adalah untuk memastikan asas-asasnya sekuat mungkin.

Pemeriksa kelajuan pelayan Bitcatcha kami hanya mengukur masa tindak balas pelayan anda. Kami akan menunjukkan petunjuk yang jelas tentang seberapa pantas mesin anda berfungsi.

Kami melakukan ini dengan melakukan ping pelayan anda dari lapan lokasi berbeza di seluruh dunia, dan mengukur masa respons. Kemudian, kami akan menunjukkan kepada anda pecahan purata.

Jadi, apa hasil yang baik?

Pelayan yang pantas dan responsif akan mengembalikan skor B + pada carta kelajuan pelayan Bitcatcha. Apa sahaja yang lebih rendah, dan pasti ada ruang untuk penambahbaikan.

Google mengatakan bahawa mereka mencari masa tindak balas pelayan 200ms, jadi berhasrat untuk itu!

Semasa anda mencari kelajuan supersonik, selalu mulakan dengan mesin. Mulakan dengan kelajuan pelayan.

> Periksa kelajuan pelayan anda sekarang

2. Wawasan Halaman Google

Selama bertahun-tahun, Google menjelaskan bahawa kepantasan penting.

“Di sini, di Google, kami terobsesi dengan kepantasan. Laman web yang lebih cepat menjadikan pengguna gembira. “

Bukan sahaja peningkatan kelajuan memuatkan laman web meningkatkan pengalaman pengguna, tetapi juga membantu mengekalkan kedudukan anda di Google.

Nasib baik, Google tidak membiarkan anda kelam kabut mengenai kelajuan laman web anda yang tertentu. Mereka mencipta alat kecil yang cemerlang yang disebut Page Insights. Ini mengukur kelajuan laman web anda secara keseluruhan, tetapi memecahnya menjadi bahagian yang menggigit.

Yang perlu anda lakukan ialah memasukkan alamat laman web anda ke bar tajuk, dan membiarkan mesin berfungsi. Google kemudian memberi anda skor daripada 100 untuk keseluruhan kelajuan desktop dan mudah alih.

Mereka juga akan memberikan penjelasan lengkap mengenai semua perkara yang melambatkan laman web anda, dengan senarai yang diutamakan. Inilah yang akan datang apabila anda memasukkan laman web New York Times ke Halaman Wawasan.

Dapatan Halaman Google

Seperti yang anda lihat, The New York Times dapat mempercepat laman webnya dengan mengaktifkan pemampatan dan menggunakan penyemak imbas penyemak imbas dengan lebih berkesan. Terdapat juga banyak perubahan kod kecil yang harus dilakukan.

> Cubalah Halaman Halaman sekarang

3. WhichLoadsFaster.com

Pernahkah anda terfikir adakah laman web anda lebih pantas daripada pesaing anda?

WhichLoadsFaster.com adalah alat hebat yang meletakkan dua laman web antara satu sama lain. Ini adalah kaedah yang hebat untuk mengukur kepantasan anda terhadap saingan!

Mari kita lihat beberapa pesaing terbesar di internet, dan lihat siapa yang menang.

Apple vs Adobe
Pemenang: Adobe

Apple vs Adobe

Google vs Bing
Pemenang: Bing

Google vs Bing

Facebook vs Twitter
Pemenang: Facebook

Facebook vs Twitter

Whichloadsfaster.com menggunakan penyemak imbas anda sendiri untuk menguji kelajuan, jadi hasilnya mempunyai margin kesalahan. Setiap lokasi dan kelajuan penyemak imbas berbeza. Sebaiknya jangan menganggap perkara ini terlalu serius. Tetapi, ini adalah petunjuk yang menyeronokkan tentang seberapa pantas laman web anda dibandingkan dengan yang lain.

> Cuba WhichLoadsFaster.com

4. Kesan Beban

Semua yang saya tunjukkan sejauh ini mengukur tindak balas laman web anda pada tahap semasa.

Tetapi bagaimana jika anda tiba-tiba menerima banjir pengunjung? Bagaimana jika 100,000 orang turun di laman web anda sekaligus? Sekiranya anda menjalankan kempen iklan besar atau melancarkan produk, ini mungkin berlaku. Dan anda perlu bersedia untuk itu!

Apabila banyak orang datang ke laman web anda sekaligus, ia pasti akan menjadi perlahan.

Load Impact mensimulasikan ribuan orang yang mengakses laman web anda, dan kemudian menguji tindak balasnya. Seberapa pantas laman web anda bertindak balas di bawah tekanan banjir?

Perisian ini meniru lalu lintas sebenar dengan menghantar ping dari 10 lokasi yang berbeza, rangkaian mudah alih yang berbeza, dan penyemak imbas. Sekiranya anda mula melihat lonjakan lalu lintas yang lebih besar datang ke laman web anda, sudah tiba masanya untuk menggunakan Load Impact untuk melihat apakah persediaan semasa anda dapat mengatasinya.

> Cuba Load Impact sekarang

5. Pingdom

Pingdom adalah penyelesaian teknologi serba untuk pemaju, tetapi ia mempunyai satu alat yang rapi dalam hal kelajuan laman web. Ini mengurangkan masa muat anda mengikut setiap elemen di laman web anda. Ini menunjukkan dengan tepat gambar, kod, atau javascript yang memperlambat anda.

Ini menunjukkan masalah anda dengan menyoroti elemen laman web yang paling lama dimuat.

Ini bermaksud anda dapat dengan cepat dan mudah menemui pesalah, dan mengurangkannya di laman web anda. Inilah rupa pecahan Facebook:

Pingdom

> Cuba Pingdom sekarang

Pemilik laman web yang paling bijak menggunakan gabungan alat ini bersama-sama. Kerana kelajuan laman web mempunyai banyak lapisan dan faktor yang berbeza. Masing-masing mesti diukur secara berasingan.

Cubalah semuanya, dan ukur kelajuan laman web anda dari setiap sudut, dari atas ke bawah.

Seperti biasa, saya sedia membantu, dan saya ingin mendengar pendapat anda mengenai kelajuan laman web!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me