Belajar Menyiapkan Kedai Dalam Talian Anda & Buat Jualan Pertama!

Menjual jualan pertama anda adalah perasaan istimewa.


Ini menandakan permulaan empayar belanja anda sendiri dan peluang untuk membina perniagaan.

Kami telah melihatnya berlaku. Kami menyaksikan pengusaha bilik tidur mengubah impian mereka menjadi syarikat e-dagang bernilai jutaan dolar. Yang anda perlukan hanyalah produk hebat dan kedai dalam talian.

Nota

Ini adalah panduan 10 minit untuk mendirikan kedai dalam talian, mencari pelanggan pertama anda, dan mengubahnya menjadi perniagaan yang berjaya.

Sekiranya anda membaca halaman ini, mungkin anda sudah mendapat idea bernas, tetapi anda tidak pasti bagaimana membina kedai anda.

Suara biasa?

Percayalah kepada kami, lebih mudah daripada yang anda fikirkan, dan kami akan menunjukkan kepada anda semua rahsia. Untuk kesederhanaan, panduan dipecah menjadi tiga bahagian. Ambil secawan kopi dan mari masuk.

Bahagian 1: Di manakah saya boleh bermula?
Pengenalan pantas ke kedai dalam talian pertama anda.

Bahagian 2: Bahagian teknikal
Panduan langkah demi langkah untuk menyiapkan laman web dan kedai anda sendiri.

Bahagian 3: Membuat jualan pertama anda
Sebuah kedai memerlukan pelanggan! Kami akan menunjukkan trik cepat untuk membuat penjualan pertama.

BAHAGIAN 1: Di Mana Saya Mula Bermula?

Internet penuh dengan tempat menarik untuk menjual produk anda. Bahagian yang sukar adalah memilih laluan terbaik. Singkat cerita, pilihan terbaik anda ialah menyediakan laman web anda sendiri, tetapi mari kita lihat semua pilihannya.

Pilihan 1: perkhidmatan eBay, Etsy, dan pihak ketiga

Pasar

eBay, Etsy dan Craigslist adalah platform gergasi, dan terdapat ribuan kedai dan kedai butik kecil yang terdapat di sini. Anda boleh menjadi salah satu daripadanya.

Perkara terbaik mengenai penjual pihak ketiga ini adalah kesederhanaan mereka. Anda boleh mendaftar dan mula menjual dalam beberapa minit. Mereka melakukan kerja keras dan mendirikan kedai anda untuk anda. Mereka akan menguruskan wang dan mempermudah keseluruhan proses.

Pelanggan sudah biasa dengan platform ini dan merasa selesa membeli dari mereka. Terdapat rasa percaya dan keselamatan di sini.

Anda juga akan menemui khalayak terbina dalam. Etsy, misalnya, mempunyai berjuta-juta pelanggan yang mencari barang kraf buatan tangan dan barang peribadi. Sekiranya anda membuat hadiah dan produk yang unik, terdapat banyak pelanggan yang sudah menanti anda.

Tetapi?…

Masalahnya ialah anda tidak akan pernah membina kerajaan di laman web orang lain.

Sangat sukar untuk membuat khalayak yang benar-benar setia dan mengukuhkan identiti jenama anda ketika anda berjongkok di tanah orang lain! eBay, Etsy, Craigslist, dan lain-lain semuanya meletakkan jenama dan identiti mereka yang unggul daripada produk anda.

Paling teruk, jika pihak ketiga memutuskan untuk mencabut kedai anda, keseluruhan perniagaan anda akan hilang selamanya. Itu adalah berita buruk jika anda mencari pendapatan jangka panjang yang boleh dipercayai.

Sekiranya anda ingin mengumpulkan alamat e-mel, berhubung dengan pelanggan anda, dan membina identiti unik, anda memerlukan ruang anda sendiri. Laman web anda sendiri.

Pilihan 2: Kedai media sosial

Halaman Perniagaan Facebook

Pilihan lain yang popular ialah menubuhkan kedai Facebook. Ini melibatkan penggunaan salah satu plugin bersepadu Facebook untuk menjadi tuan rumah kedai di laman media sosial anda.

Kami mempunyai perasaan bercampur-campur mengenai kaedah ini. Pasti, ini menjadikannya lebih mudah daripada sebelumnya untuk menjual ke laman sosial anda. Namun, Facebook mempunyai kebiasaan mengubah algoritma mereka tanpa banyak pemberitahuan.

Anda boleh menghabiskan bertahun-tahun untuk membina perniagaan anda agar semuanya dihapuskan dalam satu kemas kini Facebook yang pantas.

Jangan salah faham, anda semestinya membina komuniti di Facebook. Tetapi, tidak bijaksana untuk mempercayainya sebagai satu-satunya kehadiran dalam talian anda.

Jawapannya terletak pada pilihan 3: Kedai anda sendiri

Sekiranya anda mencari tempat untuk menghubungi anda sendiri, anda perlu membuat bahagian depan kedai anda sendiri.

www.your-shop.com

Adakah itu hanya memberi sedikit kegembiraan? Lebih mudah daripada yang anda fikirkan juga.

Terdapat dua cara utama untuk membina kedai anda, dan kami akan memandu anda melalui prosesnya.

WordPress + WooCommerce = Kedai dalam talian percuma!

WooCommerce

Sekiranya terdengar seperti bahasa asing, tarik nafas panjang. Membuat laman web kini lebih mudah daripada sebelumnya. Kita akan mula dengan menggunakan WordPress: platform pembinaan laman web yang paling popular di planet ini.

Sebenarnya, 24% dari semua laman web di internet dikuasakan oleh WordPress. Oleh itu, anda berada dalam syarikat yang baik.

Anda boleh memilih reka bentuk yang telah ditetapkan, dan menyesuaikannya mengikut keinginan anda. Anda bahkan tidak perlu mengetahui satu baris kod web.

Tetapi, bagaimana dengan mekanisme pembayaran, produk, dan penghantaran yang sukar?

Di situlah WooCommerce masuk. WooCommerce adalah toolkit teknikal yang menjadikan kedai anda berfungsi. Yang harus anda lakukan ialah memuat turun perisian, dan memasangnya di laman WordPress anda.

Ini akan membantu anda membuat dan merancang etalase anda. Ia juga akan mengatur semua sistem pembayaran anda yang rumit, menguruskan stok anda dan menyelesaikan penghantaran anda.

Kedua-dua WordPress dan WooCommerce adalah bebas digunakan tetapi seni bina yang disertakan dengan mereka tidak begitu. Anda memerlukan host web dan nama domain, yang hanya sebahagian kecil dari kos. Lebih lanjut mengenai perkara ini dalam BAHAGIAN 2: Bahagian teknikal.

Shopify – Cara termudah untuk menubuhkan kedai dalam talian

Kedai Dalam Talian Shopify

Alternatif terbaik untuk WordPress + WooCommerce adalah Shopify. Shopify adalah perisian mudah yang akan membuat kedai dalam talian anda untuk anda. Ia direka khas untuk e-dagang.

Mereka juga menggunakan templat (Lihat 100 templat Shopify di sini) untuk membantu anda merancang laman web ini, jadi tidak ada kod yang rumit untuk ditangani.

Sama seperti WooCommerce, penyihir belakang Shopify melakukan semua kerja keras untuk anda.

Tetapi?…

Satu-satunya kelemahan sebenar dengan Shopify adalah kosnya. Terdapat bayaran bulanan (bermula dari $ 29 / bln) bergantung pada rancangan Shopify yang anda pilih. Sekiranya anda mempunyai rancangan besar, jangan biarkan hal itu menunda anda. Shopify sangat sesuai jika anda mendapat produk dengan margin keuntungan yang tinggi. Lagipun, anda mendapat kemudahan yang sukar ditandingi dengan harganya.

Anda dapat melihat bagaimana kami membuat kedai dalam talian Shopify hanya dalam masa 19 minit. Begitulah mudahnya prosesnya.

Pokoknya

Intinya di sini adalah bahawa anda memerlukan ruang anda sendiri. Anda memerlukan identiti, suara, dan suku pengikut setia. Anda tidak boleh melakukan piggy-backing di Etsy, eBay, Facebook dll. Itu bermaksud membina empayar anda sendiri menggunakan WordPress + WooCommerce atau Shopify.

BAHAGIAN 2: Bit Teknikal

Percayalah, ini lebih mudah daripada yang anda fikirkan.

NOTA

BAHAGIAN 2 menunjukkan cara menubuhkan kedai dalam talian WordPress + WooCommerce. Kami telah menyusun panduan terperinci mengenai cara membuat kedai Shopify (dalam 19 minit!). Periksa itu.

Langkah 1. Web hosting untuk WordPress anda

Web hosting adalah tambalan internet yang akan dilayari laman web anda.

Adalah perkara yang sukar untuk mendapatkan perhatian jika anda masih baru dalam permainan. Fikirkan seperti ini:

Syarikat hosting web adalah seperti tuan tanah internet. Mereka menyewakan sebahagian daripada web kepada anda, dan di situlah anda akan membina laman web anda.

Tetapi inilah masalahnya. Terdapat syarikat hosting yang baik, dan ada yang buruk.

Jadi, jangan hanya memilih pilihan yang paling murah. Kelajuan dan keselamatan laman web anda sangat penting, dan kedai dalam talian anda berhak mendapat yang terbaik.

Host web terbaik secepat mungkin, dekat dengan khalayak sasaran anda, dan selamat dari penggodam.

Kami mempunyai banyak pengalaman di sini, dan inilah yang kami cadangkan:

Host WooCommerce SiteGround

SiteGround adalah pilihan premium yang cemerlang. Sekiranya anda mempunyai rancangan besar dengan banyak lalu lintas global, kami sangat mengesyorkannya. Mereka cepat, selamat, dan hebat dengan perkhidmatan pelanggan. Sebenarnya, laman web ini Bitcatcha.com menghoskan mereka.

Baca Ulasan SiteGround

Hosting Inmotion

Inmotion Hosting sangat sesuai jika anda memberi tumpuan kepada khalayak AS. Max Speed ​​Zone ™ mereka dirancang untuk melayani laman web anda dengan cepat di Amerika. Dipasangkan dengan akaun Cloudflare percuma, laman web anda akan bergerak pantas di seluruh dunia.

Baca Ulasan Inmotion Hosting

Langkah 2. www.my-first-business.com!

Ini adalah ‘nama domain’ anda. Alamat yang menunjukkan laman web anda. Anda mencari sesuatu yang mudah, unik, dan langsung ke arah yang tepat.

Pilih ini dengan berhati-hati. Mudah-mudahan, anda sudah mempunyai nama perniagaan yang dipilih dan siap untuk digunakan.

Langkah 3: Menyiapkan WordPress & WooCommerce

Sebaik sahaja anda mendapat hosting web anda & nama domain sudah siap, log masuk ke panel kawalan untuk memasang WordPress. Pemasangan 1 klik di kedua-dua iPage & Inmotion Hosting akan selesai dalam masa yang singkat.

Kemudian, log masuk ke laman WordPress anda, pergi ke Pemalam dan cari WooCommerce. muat turun dan pasang.

Voilà. Kedai dalam talian anda kini berfungsi.

Kedengarannya rumit tetapi tidak. Untuk membantu anda, kami telah membuat satu siri panduan video dalam membimbing anda melalui proses ini selangkah demi selangkah. Dalam 5 video ini, kami menunjukkan dengan tepat bagaimana kami menubuhkan kedai dalam talian WooCommerce untuk rakan.

Langkah 4: Merancang kedai anda

Sekarang anda telah menyediakan kedai dalam talian anda, inilah masanya untuk menghiasnya!

Seperti yang saya katakan sebelum ini, WordPress sangat senang dihiasi dan dibuat sendiri. Anda boleh memilih dari beratus-ratus reka bentuk pratetap secara percuma, atau memilih tema premium. Kami menyukai Tema Elegant yang menawarkan tema yang berpatutan, unik, dan indah.

Petua reka bentuk pakar:

 1. Kesederhanaan adalah segalanya Pilih reka bentuk ringkas yang menonjolkan produk anda dan mudah dilayari.
 2. Logo dan penjenamaan Mencari tema atau reka bentuk yang membolehkan anda membuat identiti yang unik.
 3. Foto besar dan beresolusi tinggi Foto menjual produk. Sangat mudah. Pilih laman web yang menunjukkan gambar anda dengan sebaik-baiknya.

Langkah 5: Mengira wang

Sudah tentu, tidak ada kedai dalam talian yang lengkap tanpa mekanisme pembayaran. Perkhidmatan dalam talian yang paling biasa adalah PayPal dan anda boleh memasukkan gerbang pembayaran mereka dengan mudah ke dalam proses pembayaran anda.

Kadang kala pelanggan lebih suka pembayaran menggunakan kad kredit yang mudah. Anda boleh mengatasi ini dengan Braintree. Mereka menguatkan sistem pembayaran di AirBnB dan Uber sehingga anda akan berada di tangan yang baik.

Sekarang anda sudah siap dan bersedia untuk membuka pintu! Sekarang anda hanya perlu mencari beberapa pelanggan.

BAHAGIAN 3: Membuat Jualan Pertama Anda

Jualan pertama selalu paling sukar. Selepas itu, kesan bola salji! Kami akan memberi anda satu tip pakar yang dijamin dapat membantu anda membuat penjualan pertama.

Dapatkan produk anda di hadapan berjuta-juta mata

Internet penuh dengan blog, saluran YouTube, dan media sosial yang kuat. Orang-orang ini mempunyai kekuatan untuk memaparkan produk anda di hadapan banyak orang.

Mulakan dengan membuat senarai blog dan pengaruhnya di tempat anda. Mereka selalu mencari produk dan cerita menarik untuk dikongsi dengan komuniti mereka, jadi hubungi dan minta ulasan atau siaran tajaan.

Pengaruh ini menerima beratus-ratus e-mel dan nada setiap hari, jadi bagaimana anda menonjol?

 1. Jadilah peribadiBuat pesanan yang unik dan peribadi untuk setiap blogger. Sebutkan sesuatu yang anda lihat dan sukai di blog mereka, dan beritahu mereka mengapa anda fikir produk anda akan menarik bagi khalayak mereka.
 2. Alamat mereka dengan namaMudah mencari nama kebanyakan blogger. Buktikan kepada mereka bahawa anda telah meluangkan masa untuk melihat laman web mereka.
 3. Buat cerita yang menarik Penulis dan blogger mencari lebih daripada sekadar produk yang menarik. Mereka mahukan kisah yang menghubungkan dengan pembaca mereka. Apa yang menjadikan produk anda unik? Apa kaitan emosi? Mengapa orang perlu mendengar tentang anda dan produk anda?
 4. Tetapi, teruskan sehingga mereka tidak perlu mengetahui kisah hidup anda. Beri mereka apa yang mereka perlukan untuk menarik minat mereka dan pamerkan produk anda. Blogger mencari petunjuk pendek dan tajam.
 5. Ikuti sekali, kira-kira seminggu kemudian. Tetap sopan, dan jika anda tidak membalasnya, jangan mengambilnya secara peribadi. Cubalah yang lain!
 6. Tajaan Terdapat banyak blog dan akaun media sosial yang akan menerima pembayaran untuk berkongsi produk anda atau membuat kandungan di sekitarnya. Harga kecil untuk membayar banyak perhatian pada produk anda.

Sampel percuma juga dapat dilakukan di sini;)

Mematuhi satu kaedah kerja adalah semua yang anda perlukan untuk menjadikan kedai anda berjaya tetapi jika anda mahukan lebih banyak lagi, baca blog pemasaran kami untuk mendapatkan inspirasi!

Phew, anda berjaya sampai akhir!

Jadi, apa yang telah kita pelajari?

 1. Terdapat banyak cara untuk menjual dalam talian, tetapi tidak ada yang berjaya membina laman web anda sendiri di WordPress atau Shopify.
 2. Untuk WordPress, tentukan syarikat hosting & sediakan WordPress + WooCommerce.
 3. Untuk Shopify, mulakan di sini.
 4. Pilih reka bentuk yang bersih dan unik.
 5. Jangkau blog berpengaruh untuk mendapatkan ulasan dan liputan.

FIKIRAN AKHIR

Bahagian yang paling sukar adalah melakukan lompatan pertama. Jangan merasa gentar dengan prosesnya, terimalah dan pelajari semasa anda pergi. Percayalah pada diri dan produk anda! Sekiranya anda memerlukan bantuan tambahan, saya hanya tinggal e-mel. Sekiranya anda memilih WordPress, anda dapat melihat bagaimana saya menyediakan WooCommerce untuk Bon Bon Boutique.

Ikuti hasrat anda, mulakan perniagaan yang berjaya, dan tinggalkan pekerjaan seharian!

Ia benar-benar boleh berlaku, hanya baca wawancara kami dengan Kalen (Pemilik Bon Bon Bon), menjana $ 1000 pada masa lapang!

Semoga berjaya!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map